Freitag, 20. Oktober 2006

Ο Jean Ziegler κατηγορεί το Ισραήλ

Ο Jean Ziegler, ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ για το δικαίωμα τροφής, συγγραφέας, καθηγητής, και μεγάλος ανθρωπιστής, μαζί με άλλους τέσσαρις ειδικούς απεσταλμένους του ΟΗΕ επισκέφτηκε τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε τον Λίβανο. Ομοίως, ο Ελβετός ειδικός σε θέμα ανθρώπινων δικαιωμάτων Walter Kälin, στην έκθεση που κατέθεσε την Τρίτη 3.10 κατηγορεί το Ισραήλ ότι έχει αγνοήσει την συνθήκη της Γενεύης.
Ο Ziegler ζητάει στην έκθεση του να γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί, αν το Ισραήλ έχει καταπατήσει το δίκαιο για τροφή και να εξεταστεί κατά πόσον έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου.
Με την καταστροφή των δρόμων στο Λίβανο η ανθρωπιστική βοήθεια δεν φτάνει ποτέ στο σκοπό της. Ακόμα από τις διαρροές πετρελαίου στην θαλάσσια περιοχή, το ψάρεμα έχει γίνει αδύνατο.
">Link

4 Kommentare:

  1. Χαίρομαι τη συνέπεια σου... Να είσαι καλά και να ανεβάζεις κείμενα... ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ...


    Βολκώφ

    AntwortenLöschen
  2. Καλημέρα.
    Αυτό τώρα γιατί μου θυμίζει την περίπτωση του Αλ Καπόνε που τον πιάσανε τελικά για φοροδιαφυγή;
    Πάντως, ελπίζω οι προτάσεις του Ziegler να εισακουστούν τελικά.
    :Ο)

    AntwortenLöschen
  3. Να είμαστε καλά, θεοδώση, αλλά μ αυτά που γίνονται, κομμάτι δύσκολο.

    AntwortenLöschen
  4. Γειά σου Simon,
    Ο Jean Ziegler, είναι από τους λίγους που γνωρίζω που έχει πολύ δυνατή φωνή ενάντια στη πείνα και στην ιδιωτικοποίηση του πλανήτη μας. Κατηγορεί ανοιχτά γι αυτό την Παγκόσμια Τράπεζα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Το Καπόνε τότε τον πιάσανε και τον βάλανε μέσα. Δεν βγήκε ζωντανός από τη φυλακή. Όμως με το Ισραήλ είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα. Ακόμα και να καταδικαστεί - που αποκλείεται- δεν πρόκειται να συμβεί απολύτως τίποτε. Ετοιμάζουν ακόμα μεγαλύτερη σφαγή.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...