Samstag, 10. März 2007

Το κυνήγι των Μαγισσών


Δεν είμαι ιστορικός για να πώ πότε ακριβώς ξεπήδησε η επιθυμία του αρσενικού να κατατάξει αδιάκριτα την γυναίκα εκτός του είδους του, δηλαδή εκτός του homo sapiens sapiens.
Λέγεται και συμφωνώ, ότι αυτό έγινε από τότε που ο άνθρωπος απέκτησε περιουσία και η αλλοτρίωση και απομάκρυνση του από τη φύση πήρε το δρόμο της.
Για προσέξτε τι γράφουν οι Γραφές:
ουκ επιθυμήσεις την γυναίκα του πλησίον σου, ουκ επιθυμήσεις την οικίαν του πλησίον σου, ούτε τον αγρόν αυτού, ούτε του βόας αυτού, ούτε του υποζυγίου αυτού, ούτε παντός κτήνους αυτού. ούτε όσα τω πλησίον σου εστίν.

Η γυναίκα δηλαδή κατατάσσεται μεταξύ των αγρών, των οικιών, των υποζυγίων, των βόων, και των λοιπών ζώων και αντικειμένων του Αφέντη αρσενικού.

Μία σημαντική ημερομηνία για την ιστορία των γυναικείων δεινών, είναι το 415μ.Χ., η ημέρα που ο Πέτρος, αυτό το κτήνος με εντολή του Κύριλλου, συμμετέχει στον ομαδικό βιασμό, την κατακρεούργηση και διασκόρπιση στους δρόμους της Αλεξάνδρειας των μελών της Υπατίας, μίας μεγάλης σοφής, η οποία κατατάσσεται πολύ πάνω από πολλούς σοφούς της εποχής της, αλλά και όλων των εποχών.
800 χρόνια μετά ξεκινάει ο πρώτος ομαδικός, συνειδητός και οργανωμένος από τη καθεστηκυία τάξη διωγμός των Γυναικών.

Το κυνήγι των Μαγισσών!
Τις γυναίκες άρχισαν να τις κυνηγούν στην Αναγέννηση και όχι στον Μεσαίωνα (που νομίζουνν πολλοί) επειδή είχαν από τη πολύ μακρινή παράδοση ιατρικές γνώσεις κα γιάτρευαν τον κόσμο. Ο άνθρωπός με την υστερική λογική , δεν έπρεπε να θεραπεύεται, ήταν επιθυμία του Κυρίου να πεθαίνει.

Το κυνήγι των Μαγισσών ήταν ένα ολοκαύτωμα.
Λέγεται ότι ο αριθμός των θυμάτων κυμαίνεται από 9 εκατομμύρια μέχρι 400.000.
Εγώ πιστεύω, ότι μπορεί να ξεπερνάει και τα 9 εκατομμύρια, αφού κάθε οικογένεια είχε ένα θύμα.
Υπήρξαν χωριά που έγιναν σχεδόν ολοσχερώς παρανάλωμα της πυρράς.
Αυτής της πυρράς της κολάσεως που οι «υπηρέτες του θεού» αποφάσισαν να φέρουν στη γη, αλλά όχι για εαυτούς αλλά για το άλλο μισό του ουρανού.

7 Kommentare:

  1. Καλημέρα άλλο μου μισό :)

    Δικαιολογημένη η αγανάκτησή σου για την Υπατία, τις "μάγισσες" αλλά και την σημερινή "θέση" της γυναίκας στον κόσμο. Αλλά για τον Μεσαίωνα τι καλύτερο να περίμενε κανείς - βλέποντας τώρα με άνεση τα πράγματα προς τα πίσω - απο έναν Πολιτισμικό Φακό που είχε εξωστρακίσει το ΦΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑ στο μεταφυσικό ΚΑΚΟ! Καλό ήταν το ΑΥΛΟ σώμα, το πνεύμα, ΚΑΚΟ ήταν το ΥΛΙΚΟ-ΦΥΣΙΚΟ σώμα ...

    Οπότε η γυναίκα που έδινε ζωή στο σώμα, που γεννούσε το "σαρκίο", αυτό το σακί που τσουβάλιαζε την αθάνατη ΨΥΧΗ, πως να μην ταυτιστεί με την δύναμη της σάρκας, με την δύναμη του Σκότους και όλων των ΦΥΣΙΚΩΝ δεινών του ανθρώπου του Μεσαίωνα ....

    Σήμερα βέβαια που στην θέση του Άυλου θεού βάλαμε την ΑΥΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΑ, το Χρήμα τις αγορές και τα κράτη ως μέσα πραγμάτωσης του Ανθρώπου - ΑΤΟΜΟΥ, δεν θα μπορούσε να αλλάξει και πολύ η θέση της γυναίκας ...

    Όταν - εαν ποτέ - βάλουμε το ΣΩΜΑ, το φυσικό υγιές σώμα, το ανθρώπινο σώμα ως στοιχείο του μεγαλύτερου/ υπαρκτού σώματος της Φύσης, ενός σώματος ως μόριο της Ζωντανής ΓΗΣ, τότε μόνο ίσως η γυναίκα, δηλαδή ο άνθρωπος καταφέρει το ανέλπτιστο ...

    AntwortenLöschen
  2. Το μισό του ουρανού, όπως ξέρεις, συνήθως υποτιμάται και ενίοτε υφίσταται κακομεταχείριση- μία στις πέντε ή μία στις τέσσερις, λένε οι στατιστικές, έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά, ή κακοποιηθεί συναισθηματικά, ψυχικά, ή σωματικά. Δεν απέχει πολύ, για μένα, από τότε που τις έκαιγαν. Διότι η κοινωνία έχει προχωρήσει με άλματα, η θέση της γυναίκας όχι, όμως.

    AntwortenLöschen
  3. Καλησπέρα Mirage,
    μαχητικό αεροπλάνο?, η οφθαλμαπάτη?
    Πολύ ωραία τα λές, όπως πάντα εξ άλλου.
    Όπως και να έχει το ζήτημα, θα πρέπει να τα λέμε για να μη ξεχνάμε, ότι οι γυναίκες ήταν και παραμένουν τα μεγαλύτερα θύματα του πλανήτη μας.
    Ακόμα και τα ζώα, αντιμετωπίζονται πολλές φορές με περισσότερο ρεσπέκτ.
    Ας ελπίσουμε, ότι κάποτε οι άνθρωποι θα ξυπνήσουν, αλλιώς την έχουν βαμμένη, τόσο όσο οι δεινόσαυροι.
    Please keep reading, έπεται συνέχεια.

    AntwortenLöschen
  4. Καλησπέρα Ε. Συμφωνία μου,
    Αχ, φιλενάδα, μακάρι να ήτανε ενίοτε, πολύ συχνά είναι, τόσο συχνά, που ενίοτε η γυναίκα αντιμετωπίζεται και σαν ανθρώπινο πλάσμα.
    Όπως είπα και στο Mirage:
    Please keep reading, έπεται συνέχεια

    AntwortenLöschen
  5. Όχι οφθαλμαπάτη αλλά αντικατοπτρισμός ;)

    AntwortenLöschen
  6. O.K. αντικατοπτρισμός, αν και σου ταιριάζει και το μαχητικό μιράζ!

    AntwortenLöschen
  7. O.K. αντικατοπτρισμός, αν και σου ταιριάζει και το μαχητικό μιράζ!

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...