Samstag, 7. Juli 2007

Δημοκρατία; Ποιά Δημοκρατία;


«Η αληθινή διάσπαση του κόσμου δεν είναι μεταξύ Ανατολής και Δύσης η μεταξύ Βορά και Νότου, αλλά μεταξύ ηλιθίων και μη ηλιθίων, μεταξύ δημοκρατικών κοινωνιών και μη δημοκρατικών» λέει η Marjane Satrapi σε ένα Interview που έδωσε στον Denis Fernand για την γνωστή θεωρία της πάλης των πολιτισμών.

«Κατά τη άποψη μου, συνεχίζει η Marjane Satrapi, δημοκρατική είναι μία κοινωνία που ο άνδρας και η γυναίκα είναι ίσοι….
Κάποιοι πιστεύουν, ότι είναι καλό να φέρουν τη Δημοκρατία, όπου αυτό σημαίνει να ρίξουν βόμβες στους ανθρώπους και να στήσουν την Coca-Cola στα μαγαζιά

Ωστόσο, πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε σ αυτή τη δήθεν τόσο μεγάλη δυτική κουλτούρα. Είστε πολιτισμένοι, γιατί δεν υποφέρετε από τη πείνα.
Αν τα μαγαζιά στο Παρίσι έκλειναν και κοβόταν το ρεύμα, τότε ο πολιτισμός σας θα πήγαινε περίπατο».

Όποιος ηλίθιος πιστεύει ακόμα, ότι οι Αμερικανοί πήγαν στο Ιράκ για να ελευθερώσουν τον λαό από τον δικτάτορα Σαντάμ Χουσέιν και να φέρουν τη Δημοκρατία, τότε αγνοεί, την χειρότερη μορφή τρομοκρατίας και φασισμού, που έχει ποτέ γνωρίσει η ανθρωπότητα.
Σήμερα, εκτός των άλλων εγκλημάτων κατά του ιρακινού λαού, κάτω από τα πολιτισμένα μάτια της δημοκρατικής Δύσης, οι χριστιανοί Ασυροχαλδαίοι σφαγιάζονται με τον πιο απεχθή τρόπο, όπως καταγγέλλει η ΜΚΟ Gesellschaft fuer bedrohte Voelker.
Στο Ιράκ ζουν από την απαρχή του Χριστιανισμού, ιρακινοί χριστιανοί. Σήμερα αυτό το κομμάτι του πληθυσμού ταυτίζεται από τους Άραβες μουσουλμάνους με την αιτία του κακού. Την τέχνη του «Διαίρει και βασίλευε» την γνωρίζει η Αμερική, αλλά και κάθε δύναμη κατοχής με κάθε λεπτομέρεια.
Ενώ αυτοί λεηλατούν τη χώρα, οι κατεχόμενοι μπορούν να σφάζονται με την ησυχία τους!

Από τους 650.000 χριστιανούς, που ζούσαν στο Ιράκ, τα τρία τέταρτα έχουν ήδη εκπατριστεί.
Ένα από τα τραγικά θύματα αυτής της γενοκτονίας ήταν και ο ορθόδοξος παπάς Παύλος Ισκαντάρ. Το πτώμα του βρέθηκε μετά από την 48ωρη απαγωγή του χωρίς δέρμα και τα άνω και κάτω άκρα του ξεριζωμένα

16 Kommentare:

  1. Η αλήθεια πρέπει να επαnαλαμβάνεται αδιάκοπα

    "Αν τα μαγαζιά στο Παρίσι έκλειναν και κοβόταν το ρεύμα, τότε ο πολιτισμός σας θα πήγαινε περίπατο".

    AntwortenLöschen
  2. Το 45 οι νικητές δημοκράτες σύμμαχοι, για να εκδικηθούν τους φασίστες Γερμανούς άφησαν στη νοτιοδυτική Αγγλία 1 εκατομμύριο γερμανούς αιχμάλωτους να πεθάνουν από τη πείνα,

    AntwortenLöschen
  3. Ποιος την έχασε τη Δημοκρατία, για να τη βρουν οι ψευτοπολιτισμένοι Δυτικοί (Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι και τα συναφή...)?

    AntwortenLöschen
  4. Ούτε οι ίδιοι οι Αμερικάνοι δεν πιστεύουν πλέον ότι έχουν παει στο Ιράκ για να φέρουν την δημοκρατία.

    AntwortenLöschen
  5. @ Greg,
    Είχα βρεθεί στο Παρίσι με τις μεγάλες απεργίες. Ούτε τραίνα, ούτε αεροπλάνα, ούτε τίποτε.
    Οι πάντα χαμογελαστοί και ευγενέστατοι γάλλοι, μόνο που δεν σε έφτυναν.
    Αυτό ακριβώς τους είπα. Αν δεν δουλεύει ρολόι η κρατική σας μηχανή, εσείς ξεχνάτε και τη γλώσσα σας!

    @ Νίκο,
    Να σου πω, πιστεύω, ότι δεν είμαστε τοοοσο πολύ πολιτισμένοι, ώστε να αυτοκατηγορηθούμε γιατί αφήσαμε τους γερμανούς να πεθάνουν από πείνα.
    Ακόμα δεν νομίζω, ότι μπορεί να δει κανείς έτσι, γιατί τότε όλοι πεινούσαν. Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες πέθαναν στην Ελλάδα από πείνα; Εξ αιτίας των Γερμανών.
    Τα εγκλήματα στο πόλεμο από τους συμμάχους ήταν η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

    @ Rizobreaker
    Την χάσαμε τη δημοκρατία, όλοι μας.

    @ αθεόφοβος
    Ω αν υπάρχουν λέει κάποιοι που πιστεύουν, ότι οι αμερικανοί επιβάλλουν τη δημοκρατία ανά την υφήλιο…
    Εδώ υπάρχουν πάρα πολύ που υποστηρίζουν, ότι η υπόθεση, ότι ο πλανήτης υπερθερμαίνεται είναι κυνήγι μαγισσών. Είναι φαντασίωση των νέων αριστερών!

    AntwortenLöschen
  6. @ Νίκο,
    Από τους αμερικανούς συγκεκριμμένα!

    AntwortenLöschen
  7. Η ισότητα ανδρών και γυναικών, πιστεύω να μην είναι, για την M. Satrapi, η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη μιας δημοκρατικής κοινωνίας.
    Χρειάζονται κι άλλα πολλά.

    AntwortenLöschen
  8. καλησπέρα σου,
    νυχτερινός και συ βλέπω,
    Οχι γραφει και άλλα, αλλά δεν είναι εκεί το πόϊντ του ποστ και δεν τα μετέφρασα.
    Η ουσία είναι, ότι μπορείς να μιλάς για δημοκρατία όταν το στομάχι σου είναι γεμάτο. Παλιά, πάρα πολύ παλιά αρχή και σοφία που την ξεχνάμε συνεχώς!

    AntwortenLöschen
  9. Σύμφωνοι. Γι' αυτό στο σχόλιο του επόμενου ποστ είπα ότι προτιμώ την ανθρωπότητα ειρηνευμένη (άρα και χορτάτη) και χωρίς θαύματα ... παρά αυτόν το αιώνιο διαχωρισμό σε λίγους χορτάτους και περισσότερους πεινασμένους.
    Καλή νύχτα. Τα λέμε κι αύριο.

    AntwortenLöschen
  10. ιμπεριαλισμός.
    να θεωρείς ότι δική σου είναι η γη των ανθρώπων και οι άνθρωποι.
    με το άλλοθι 'θα σας εκπολιτίσω, θα σας εκδημοκρατικοποιήσω, θα σας ελευθερώσω' πάς κάπου αλλού εκτός από το σπίτι σου, και τους ... το κάγκελο.
    το ζήτημα της γυναίκας είναι πολύ μα πολύ βασικό. το παράξενο είναι, πως, όσο πιο εξαθλιωμένη είναι η κοινωνία, τόσο ακριβώς είναι και η γυναίκα. κι όσο πιο εξαθλιωμένη είναι η γυναίκα, τόσο πιο υψηλά την κρατά η θρησκευτική της κουλτούρα, την ντύνει, την στολίζει, τη φυλακίζει, κλπ κλπ
    όταν οι χριστιανοί σταυροφόροι έφτασαν στην ανατολή με τις σταυροφορίες, αυτό έφερε σε δύσκολη θέση τους αυτόχθονες χριστιανούς, γιατί φαίνονταν να συνεργάζονται με τον ελθόντα κατακτητή. έτσι και΄τώρα η αμερική, διασπείρει τη διχόνοια σε όλα τα επιπεδα, όπως πολύ σωστά είπατε, με το διαίρει και βασίλευε.
    πρέπει όμως κανείς να τολμήσει να μιλήσει και για τα θύματα των χριστιανών.
    μέχρι πού η θηριωδία.
    μέχρι πού!
    φτάνει.
    διάβασα κι εγώ, και σ'ευχαριστώ ανζε-τα που το πρόβαλες, γιατί εγώ ως αραβολόγος αποκοιμάμαι.
    πρε΄πει κανείς να λέει τα πράματα με το όνομά τους. θέλεουμε να έχουμε καλές σχε΄σεις με τους γείτονες, τους μουσουλμάνους, κλπ. και γι'αυτό περνάμε πολλές φορές στα ψιλά ουσιαστικά πράγματα.
    ας δείξουμε λίγο σεβασμό στον άνθρωπο. στον άνθρωπο.
    σε λίγο έτσι που είμαστε, θα λέμε ότι γίναμε θηρία και θα βρίζουμε τα θηρία...

    AntwortenLöschen
  11. Σ ευχαριστώ φιλενάδα μου για την ομορφιά των λόγων σου.

    AntwortenLöschen
  12. Γεια σας Διαβασα ολα τα περιεχομενα.Πρωτη φορα μπαινω σε τετοια σελιδα και δεν γνωριζω καλα τι πρεπει να κανω .(κωδικους -λογαριασμους κλπ) Βοηθηστε τον asxeto

    AntwortenLöschen
  13. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

    AntwortenLöschen
  14. Γειά σου φίλε Ασχετε,

    Μα έχεις αφήσει ήδη ένα μήνυμα.
    Αρα έχεις πάρει το βάπτισμα.
    Τωρα πες τι άλλη βοήθεια θέλεις και θα βοηθήσω όπου μπορώ.
    Σε κάθε πόστ, δηλαδή κάθε θέμα, όπως αυτό εδώ, "Δημοκρατία, Ποιά Δημοκρατία, μπορείς να αφήσεις ότι σχόλιο επιθυμείς, κάνοντας κλίκ στο "Post a Comment", που υπάρχει στο τέλος κάθε πόστ.
    Μπορείς να πάς στις "κατηγορίες" αριστερά να πατήσεις ένα label π.χ. παγκοσμιοποίηση και να βρείς όλα τα ποστ με τέτοιο περιεχόμενο. Είδα ότι έχεις ανοίξει και συ ιστοσελίδα.
    Με το όνομα "ασχετος", μπορείς να λές τις απόψεις σου στα pots άλλων ιστοσελίδων, (λογαριασμών όπως έχει μεταφράσει ο google).
    Αυτά προς το παρόν, καλή αρχή!

    AntwortenLöschen
  15. Η λογική ότι του εκπολιτισμού είναι πιστευω γελοία... Η δημοκρατία δεν χαρίζεται αλλά αποκτιέται.. μόνο έτσι μπορεί να γίνει κοινή συνήδηση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού... και οποιαδήποτε προσπάθεια κατάληση της θα αντιμετοπίσει το σύνολο του λαού... ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο κομάτι του.
    Περιτό να πω ότι σε καμιά περίπτωση όταν μιλώ δημοκρατία δεν μιλω για την σημερινή "δημοκρατία" αφού ουτοσιάλως δεν εχει καμιά σχέση.
    Ουσιαστικά η λογική του εκδημοκρατισμού είναι πρόσχημα... και δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση πιστεύω...
    Η φράση που με εκφράζει περισσότερο σε τέτοια θέματα είναι:

    "Political rights do not exist because they have been legally set down on a piece of paper, but only when they have become the ingrown habit of a people, and when any attempt to impair them will meet with the violent resistance of the populace" Rudolf Rocker

    AntwortenLöschen
  16. @ χαμόγελο

    ετσι είναι!
    Απλώς λέμε και τα αυτονόητα, για να μη τα ξεχνάμε!

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...