Dienstag, 7. August 2007

Αθώοι ένοχοι ή ένοχοι αθώοι;




7 Ιανουαρίου1939.
Ο πρόεδρος της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας Hjalmar Schacht, στέλνει μία εμπιστευτική επιστολή στον Χίτλερ στην οποία αναλύει την οικονομική κατάσταση της Γερμανίας.
«Βερολίνο
Η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα έχει προ πολλού χρόνου επισημάνει τους κινδύνους που προκύπτουν για το εθνικό νόμισμα από την υπέρμετρη αύξηση των δημοσίων δαπανών και των βραχυπρόθεσμων πιστώσεων……..
Σε σχέση με το εξωτερικό: η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα δεν διαθέτει πλέον αποθέματα χρυσού ή συναλλάγματος…….
Σε σχέση με το εσωτερικό το ενεργητικό της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας συνίσταται σχεδόν αποκλειστικά σε κρατικούς τίτλους. (ομόλογα ή αλλιώς εσωτερικά δάνεια)
Η αξία του νομίσματός μας δεν θα μπορέσει να διατηρηθεί, όπως δείχνει το ιστορικό παράδειγμα των χαρτονομισμάτων της Γαλλικής Επανάστασης, όπου παρά τις υπερτιμήσεις και υποτιμήσεις που υπέστησαν, τις αυστηρές κυρώσεις, κλπ., το νόμισμα έχασε όλη τη αξία του…..»
Με δυο λόγια, αυτή η μεγάλη δύναμη, η Γερμανία του τρίτου Βασιλείου, βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης.
Αδυνατεί να προβεί σε οποιεσδήποτε αγορές από το εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό είναι ορατός ο κίνδυνος του ασυγκράτητου πληθωρισμού, που θα μετατρέψει το γερμανικό μάρκο σε κομφετί.
Η Γερμανία δεν έχει συνάλλαγμα, δεν έχει λεφτά, δεν έχει χρυσό ούτε πρώτες ύλες έχει. Για να συνεχίσει το όργιο των εξοπλισμών, που ο μεγάλος Φύρερ έχει ξεκινήσει, χρειάζεται χρώμιο, ατσάλι, πετρέλαιο, βολφράμιο, Νικέλιο, διαμάντια, αλουμίνιο και βέβαια πάρα πολλά άλλα προϊόντα, ανταλλακτικά, υπηρεσίες, που η αναφορά τους θα χρειαζότανε ολόκληρο βιβλίο. Σημασία έχει να δούμε την εξάρτηση και όχι τί ακριβώς έλειπε από τη ναζιστική Γερμανία πριν τον πόλεμο.
Η Γερμανία του 1939 για να προμηθευτεί τα απαραίτητα, έπρεπε να ζητιανέψει και όχι να απειλήσει. Με την λογική του απλού νου, ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος δεν θα έπρεπε να είχε καν ξεκινήσει!
Και όμως οκτώ μόνο μήνες μετά την έκθεση του Schacht, η Γερμανία εισβάλει στην Πολωνία, και σε δεκαοκτώ ο πόλεμος έχει φτάσει σε πλήρη άνθιση!
Τι συνέβη; Ποιος στήριξε την γερμανική οικονομία και χρηματοδότησε τον πόλεμο;
Ο Jean Ziegler, Ελβετός ο ίδιος, δεν διστάζει να ξεσκεπάσει τους χρηματοδότες και τραπεζίτες του Χίτλερ.
Δείτε τι μας λέει:
«Όταν αγοράζει κάποιος από την παγκόσμια αγορά πρέπει να συμμορφωθεί με τους όρους που ισχύουν σ αυτήν. Ο Χίτλερ δεν μπορούσε να πληρώσει εκδίδοντας μάρκα. Έπρεπε να πληρώσει σε συνάλλαγμα και πάνω απ όλα σε χρυσό.
Ο Φύρερ για να κάνει πόλεμο χρειαζόταν ένα τραπεζίτη. Ένα τραπεζίτη υπεράνω πάσης υποψίας, αξιόπιστο, ουδέτερο. Όταν ρίχτηκε στην Πολωνία δεν διέθετε πλέον συνάλλαγμα και δεν είχε παρά λίγο χρυσό. Στην συνέχεια ο μεγάλος γκάνγκστερ βρήκε χρήματα .Κυριεύοντας το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες, την Νορβηγία, το Λουξεμβούργο και άλλα ειρηνικά και οικονομικώς ακμάζοντα κράτη, άρπαξε μία διόλου αμελητέα λεία. Έπρεπε όμως αυτή η λεία να ξεπλυθεί μέσω ενός συνενόχου, υπεράνω πάσης υποψίας, επιφορτισμένου να την ξαναβάλει στην παγκόσμια αγορά με ουδέτερη ονομασία. Αυτό ισχύει εξίσου για τα χρυσά δόντια που ξερίζωσαν από τα θύματα των στρατοπέδων συγκεντρώσεως οι μπράβοι των Ες – Ες, για τις βέρες και τα κοσμήματα που έκλεψαν από τους εκτοπισμένους και από όλα τα αγαθά που άρπαξαν από όλη της Ευρώπη οι υποτιθέμενες «ομάδες προστασίας συναλλάγματος». Η ελβετική χρηματαγορά ανέλαβε όλα αυτά τα ευγενή καθήκοντα.
Οι οικονομικοί καρχαρίες στην Ζυρίχη, στην Βασιλεία και στην Βέρνη έγιναν οι κλεπταποδόχοι και «ξέπλεναν» τα αποθέματα χρυσού που είχαν κλαπεί από τις κεντρικές τράπεζες της Πολωνίας της Τσεχοσλοβακίας, των Κάτω Χωρών, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Λεττονίας, της Λιθουανίας, της Αλβανίας, της Νορβηγίας….Αυτοί είναι που χρηματοδότησαν τους κατακτητικούς πολέμους του Χίτλερ.
Χωρίς την ελβετική χρηματαγορά χωρίς τους εξυπηρετικούς κλεπταποδόχους της Βέρνης ο Χίτλερ δεν θα είχε κατορθώσει να διεξαγάγει τους κατακτητικούς και ληστρικούς πολέμους».


Εκτός από τους Ελβετούς τραπεζίτες, εξίσου ένοχοι είναι και όλοι οι προμηθευτές του τρίτου Ράιχ, κρατικοί ή ιδιώτες.
Οι ναζί προμηθεύτηκαν από την Ισπανία μαγγάνιο, από την Πορτογαλία Βολφράμιο, από την Τουρκία 99,8% του χρωμίου, από την Σουηδία 40% του σιδηρομεταλεύματος, από τη Ρουμανία πετρέλαιο από την Αφρική αλουμίνιο, από την Ελβετία έτοιμους μηχανισμούς για την πλοήγηση των βομβών της και το αέριο για τους εβραίους.
Από ιδιώτες προμηθευτές το όργιο είναι αδιανόητο. Ο λόγος που η Ελβετία την έβγαλε καθαρή από τους συμμάχους, μετά το πέρας το πολέμου και την απόδοση ευθυνών, ήταν για να μην βγουν στη φόρα όλοι οι άλλοι ένοχοι. Διότι, το κεφάλαιο δεν έχει ούτε ηθική, ούτε πατρίδα.
Δεν σας είπα βέβαια κάτι που δεν γνωρίζετε. Αλλά διαβάζοντας τον μεγάλο αυτό
διανοούμενο της εποχής μας, αναρωτήθηκα και ρωτάω και σας:
Ποιος χρηματοδοτεί σήμερα το πόλεμο στο Ιράκ;
Σε τι κατάσταση βρίσκεται άραγε η οικονομία της Αμερικής;

Ποιοι είναι οι σημερινοί αθώοι ένοχοι;
Και αν σήμερα ρημάζεται ο πλανήτης μας,
ποιοι είναι οι ένοχοι αθώοι;
Ερωτήματα, με γνωστές - άγνωστες απαντήσεις!

33 Kommentare:

  1. Ναι, όλα αυτά ισχύουν, αλλά να μη λησμονούμε και την άλλη παράμετρο: τόσο οι ναζί όσο και η ακροδεξιά συμμορία του Bush, ανήλθαν στην εξουσία με νομότυπο τρόπο (εκλογές). Και, όσο κι αν σε ενοχλεί αυτό, θα σου υπενθυμίσω πως και η πλέον απεχθής κι αιματοβαμμένη τυραννία στηρίζει την ύπαρξή της σε δύο απαραίτητες προϋποθέσεις: τη συνενοχή και την ανοχή...

    AntwortenLöschen
  2. Αυτό πράγματι είναι σπουδαίο ποστ. Από τα καλύτερα που έχω διαβάσει.
    Κάπου έχω διαβάσει ότι και οι δικοί μας έκαναν χρυσές δουλειές με τους γερμανούς του Χίτλερ. Περίπου το 60% των εξαγωγών . Το νησί στο έστειλα να το έχεις στο κομπιούτερ σου και όταν φλομώνεις να φεύγεις. Ένα είδος ανταμοιβής για τα ωραία ΄ποστ πού ανεβάζεις.

    AntwortenLöschen
  3. Αγγέλα εξαιρετικό άρθρο. Θα ήθελα να απαντήσω εν μέρει σε κάποιες ερωτήσεις σου για τη σύγχρονη κατάσταση και τα αμοραλιστικά παιχνίδια της αγοράς παραθέτοντας μερικές παραγράφους από ένα τελευταίο, αποκαλυπτικό άρθρο του Δελαστίκ στο Έθνος :


    "Τρελάθηκε πάλι η τιμή του πετρελαίου! Ξεπέρασε τα 76 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο - εντελώς άνευ λόγου και αιτίας. Καμιά απολύτως έλλειψη στην προσφορά πετρελαίου δεν υφίσταται. Μόλις προ μηνός κυκλοφόρησε το στατιστικό δελτίο της ΒΡ, από τα αξιόπιστα στον τομέα αυτόν, το οποίο υπογραμμίζει πως με βάση τα γνωστά αποθέματα και τους εκτιμώμενους σήμερα ρυθμούς αύξησης της κατανάλωσης, το πετρέλαιο επαρκεί για τουλάχιστον 40 χρόνια ακόμη..."

    "...Αντιθέτως, με δημαγωγικό τρόπο επιχειρήθηκε να χρησιμοποιηθεί ως έμμεση δικαιολόγηση των υψηλών τιμών έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, που αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του ΟΟΣΑ, η οποία διαπιστώνει ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της ζήτησης ανέρχεται στη σημερινή συγκυρία της ισχυρής ανάπτυξης παντού σε 2,2% ετησίως αντί του 2% που υπολογιζόταν. Αυτό σημαίνει ότι από 86,13 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα που καταναλώνουμε σήμερα, θα απαιτούνται 95,82 εκ. βαρέλια το 2012.

    Αρχισαν πάλι τα παραμύθια στον διεθνή Τύπο περί της Κίνας και της Ινδίας, που δήθεν... καταπίνουν ακόρεστες το πετρέλαιό «μας». Πρόκειται περί επιχείρησης εντυπωσιασμού αδαών."



    "...Καμιά Κίνα και καμιά Ινδία δεν φταίει για τις αυξημένες τιμές. Αλλού είναι το πρόβλημα: στην είσοδο κερδοσκοπικών κεφαλαίων ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αγορά πετρελαίου! Κολοσσιαίες επενδυτικές τράπεζες όπως η Γκόλντμαν Σαξ, η Μόργκαν Στάνλεϊ αλλά και η Ντόιτσεμπανκ ή η Μπάρκλεϊς αγοράζουν δικαιώματα δεκάδων εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, με τα οποία κερδοσκοπούν ασύστολα, τινάζοντας στον αέρα τους μέχρι πρότινος υφιστάμενους μηχανισμούς συνάρτησης των τιμών του πετρελαίου με την πραγματική προσφορά και ζήτηση...."


    "...Η τραγωδία έγκειται στο ότι αυτοί οι τραπεζικοί κολοσσοί, έχοντας αστείρευτη ρευστότητα, δεν αισθάνονται καμιά οικονομική πίεση, όπως οι πραγματικοί έμποροι πετρελαίου, οι οποίοι πρέπει να πουλήσουν ακόμη και σε χαμηλές τιμές προκειμένου να βρουν χρήματα να συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους. Οι κερδοσκόποι των χρηματιστηρίων και οι τράπεζες μπορούν να δεσμεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια βαρέλια για όσο διάστημα θέλουν «αφαιρώντας» τα κατ ουσίαν από την αγορά και ωθώντας έτσι τις τιμές σε επίπεδα εντελώς άσχετα με την πραγματική παραγωγή πετρελαίου!..."


    Και μετά κάποιοι "φιλελεύθεροι" επιμένουν ότι ολοκληρωτισμός είναι ο μεμονωμένος αυταρχισμός του Κάστρο ή του Τσάβες τη στιγμή που γίνονται υπερεθνικά εγκλήματα με σύμπραξη των διεθνών οργανισμών όπως αυτά...

    AntwortenLöschen
  4. Επιχειρήματα. Πολλά επιχειρήματα κατά των "ενόχων" σ' αυτό και σε προηγούμενα κείμενά σου. Και ερωτήματα.

    Καλά κάνεις ange-ta μου. Τουλάχιστον, αυτοί (εμείς όλοι), στους οποίους απευθύνεσαι, να μην μπορούν να πούν ότι "δεν ξέραμε", για να θυμηθώ το "αστείο" βιντεάκι της Greenpeace.

    Αλλά, σκέφτομαι καμιά φορά, οι "ένοχοι" τα γνωρίζουν και μας κοροϊδεύουν. Το ίδιο και όσοι συνειδητά τους υπηρετούν, ελπίζοντας ν' αρπάξουν μια μερίδα πλούτου. Μένουμε, λοιπόν, εμείς.
    Άντε και καταλαβαίνουμε με ποιόν τρόπο "γινόμαστε συνένοχοι και ανεχόμαστε την κατάσταση" (alterapars).
    Άντε και λέμε "φτάνει πιά" η κοροϊδία.
    Άντε και δεν ξαναψηφίζουμε τον ένα ή τον άλλον.
    Πού φτάσαμε τώρα; Πού είναι η λύση;

    Καινούργια ερωτήματα, που δεν πρόκειται να βρουν απάντηση μέσα στην τερατώδη σύγχρονη δημοκρατία. Προβλήματα, που δεν λύνονται δι' αντιπροσώπων του λαού και με ψηφοφορίες κάθε τέσσερα (περίπου) χρόνια, για την "γνήσια και αυθόρμητη" έκφραση της θέλησης του λαού.

    Επομένως;

    ----------------
    ΥΓ-1: Το "αστείο" βιντεάκι της Greenpeace λέτε να απευθύνεται στους πραγματικούς ενόχους; Εμένα κι εσένα κοιτούσε στα μάτια το "εκνευριστικό παιδάκι". Εμένα κι εσένα προσπαθεί να γεμίσει ενοχές.
    Η θειά μου η Αμερσούδα, μόλις το είδε, αγχώθηκε και πήγε να σφίξει όλες τις βρύσες του σπιτιού, μην ξεφύγει καμιά σταγονίτσα και τινάξει, η θειά μου η Αμερσούδα με την εγκληματική της συμπεριφορά, τον πλανήτη στον αέρα.

    ---------------

    Επομένως;

    ---------------

    ΥΓ-2: Μόνον η τέχνη σώζει. Όχι τον κόσμο, βέβαια, ούτε τον πλανήτη. Μόνον εμένα σώζει...

    AntwortenLöschen
  5. to dιάβασα κι εγώ και με έστειλες!
    πραγματικά πολύ ενδιαφέρον!
    πες όμως!
    τι κάνει ο άνθρωπος μπροστά σε τόσο μεγάλες αλήθειες; μου λες;

    ποιο δλδ θα μπορούσε να είναι το πρακτέο;

    AntwortenLöschen
  6. Μοιάζει σαν να υπάρχει μιά υπερκόσμια συνομωσία για την καταστροφή του πλανήτη. 'Οχι ότι πιστεύω ότι υπάρχει αλλά έτσι μοιάζει. Εκτός κι αν οι κυρίαρχοι του κόσμου (οι γνωστοί μας πολύ πλούσιοι, όπως τραπεζίτες και χοντροβιομήχανοι) έχουν σχέδια για κάποια "ρύθμιση" του πληθυσμού της γης, ώστε να περιοριστεί αυτός σε μικρότερα νούμερα και μάλιστα μόνο των παραγωγικών ομάδων με εξαφάνιση των τριτοκοσμικών... 'Ετσι διάβασα κάπου και αν και ελπίζω να μην είναι αλήθεια, οι καθημερινές εξελίξεις κάπου προς τα κει δείχνουν!

    AntwortenLöschen
  7. Αγαπητέ μου alterapars,

    Μη χρησιμοποιείς τα επιχειρήματα, που πιθανόν και ο ίδιος να απορρίπτεις.
    Τι ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια; Αυτούς που θα θέλαμε να «κυβερνήσουν»;; (και μόνο η λέξη είναι αποκρουστική)
    Ή μήπως από αυτούς που στήνονται στην πασαρέλλα τους λιγότερο βλαβερούς; Είμαι σίγουρη, ότι αν γινότανε μία σωστή δημοσκόπιση, οι περισσότεροι θα σου έλεγαν, ότι ψηφίζουν αρνητικά. Ψηφίζουν δεξιά για να μην βγει το ΠΑΣΟΚ και αντιστρόφως. Αλλά και λευκό να ρίξεις, δεν θα αλλάξει τίποτε. Αυτοί που έχουν κάνει κατάληψη της εξουσίας σήμερα, είναι ή αδίσταχτοι ή διαποτισμένοι από την πανούκλα της εξουσίας ή στραβοί και δεν βλέπουν ούτε τη μύτη τους ή πουλημένοι στην νέα τάξη πραγμάτων που λέει και η Παπαρήγα, αλλά που ποτέ δεν μας είπε ποια είναι αυτή η νέα τάξη πραγμάτων και αν και ή ιδια συμμετέχει σ αυτήν, ή όλα μαζύ και ακόμα περισσότερα. Οσο για όλους τους άλλους που είναι εκτός εξουσίας, (σε πλανητικό επίπεδο) το 1/10 θα ήθελαν να ανήκουν σ αυτή τη τάξη και μαϊμουδίζουν σαν τις χειρότερες μαϊμούδες, επιδικνύοντας τα πανάσχημα οπίσθιά τους, τα 4/5 δεν ξέρουν τι τους γίνεται, γιατί η ζωή τους είναι βουτηγμένη στον απόλυτο πόνο και το υπόλοιπο 1/10, ( σ αυτό που πιστεύω ότι ανήκουμε και μεις) που κάτι θα ήθελε να αλλάξει, είναι όχι μόνο επιφορτισμένο με την επιβίωση του, αλλά είναι και βουτηγμένο στην γνώση της αναποτελεσματικότητας του απέναντι σε οποιαδήποτε δράση ή κίνηση.
    Οπου και να κοιτάξεις, υπάρχει μία κόκκινη μπάρα που σου λέει ΣΤΟΠ.
    Είναι σαν να πρέπει να αποδεκτώ, ότι φταίω που υπάρχω και συμβάλω στην ρύπανση του κόσμου μας. Αν θα πρέπει να αποδεκτώ όντως κάποια ενοχή, τότε αυτή είναι η μόνη, αλλά είναι πράγματι ενοχή;;
    Αλλά ας γυρίσω στην συγκεκριμένη άποψη σου, ότι ο Χίτλερ και ο Μπούς άρπαξαν με νομότυπο τρόπο στην εξουσία. Ούτε κάν αυτό δεν έγινε! Για τον Μπούς, υπάρχουν πολλές καταγγελίες για την νοθία των εκλογών, και για τον Χίτλερ, ας μη ξεχνάμε τα θύματα της χιτλερικής θυριωδίας στο εσωτερικό της Γερμανίας.
    Χωρίς να θέλω να απενοχοποιήσω καμία απολύτως κατάσταση, επιμένω, ότι η άποψη «είμαστε όλοι ένοιχοι» απλώς και μόνο απενοχοποιεί τους ενόχους.
    Τώρα ας μη βάζουμε ερωτήματα, όπως τι πρέπει να κάνουμε, γιατί είναι με το συμπάθιο απλοϊκά. Δεν μπρούμε σε μία γενικότερη κατάσταση απραξίας και απάθειας να κάνουμε τίποτε.
    Όμως, έχουμε υποχρέωση να γνωρίζουμε. Και ποιος ξέρει, μπορεί κάποια μέρα, αυτή η γνώση να είναι χρήσιμη.
    Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι.
    Μια απόλυτη επικουρεια αμφησιμία. Μία ασαφής, χαοτική λογική!
    Θα μιλήσουμε γι αυτή τη ασαφή λογική σε ένα άλλο ποστ.
    Προς το παρόν, παρατηρούμε, και απολαμβάνουμε τη ζωή μας.
    Στο κάτω – κάτω, το σύμπαν, δεν έχει ανάγκη από την δική μας επανάσταση.
    Ακόμα και αν εξαφανιστεί το είδος μας, ας πάψουμε να πιστεύουμε, ότι θα λείψουμε στη γη μας. Θα μας ξεφορτωθεί με ευχαρίστηση και αν μπορούσε να μιλήσει θα μας έλεγε «στα κομμάτια μαλάκες» Σας πότιζα ροδόσταμο μου δώσατε φαρμάκι!
    Αγαπητέ Νίκος,
    Δεν αναφέρει κάτι τέτοιο ο Ziegler. Αντιθέτως, αναφέρει, ότι οι ναζί έκλεψαν και από την Ελλάδα τον χρυσό.
    Αυτά τα περί 60% των εξαγωγών, πολύ αμφιβάλω. Τι εξήγαγε η Ελλάδα τότε;
    Γεωργικά προϊόντα, τα οποία τα είχαν κατασχέσει οι Γερμανοί, γι αυτό πεθάναμε στη πείνα.
    Η Ελλάδα, ανήκει στις χώρες που πλήρωσαν τον Χίτλερ με περισσό αίμα και πόνο.

    Καλημέρα ikonic

    Πετρέλαιο έχουμε για τα επόμενα 150 χρόνια, δυστυχώς!
    Αν οι άνθρωποι κατανάλωναν το πετρέλαιο που καταναλώνουν σήμερα
    1. Οι Αιθίοπες, θα είχαμε πετρέλαιο για τα επόμενα 19.514 χρόνια
    2. Οι Ινδοί, 3.002 χρόνια
    3. Οι Γερμανοί 152 χρόνια και
    4. Οι Λουξεμβουργέζοι 55,5 χρόνια
    Και λέω δυστυχώς, γιατί καλύτερα να μας τελείωνε αύριο, μήπως και αλλάζανε κάποιοι παράμετροι.
    Το πετρέλαιο πρέπει να σταματήσουμε να το καίμε. Το έφτιαξε η φύση πρίν εκατομμύρια χρόνια, κάτω από συνθήκες, που δεν θα μπορέσει να το ξαναφτιάξει. Αυτό το λίγο που έχει απομείνει, το χρωστάμε στα παιδιά μας!
    "...Η τραγωδία έγκειται στο ότι αυτοί οι τραπεζικοί κολοσσοί, έχοντας αστείρευτη ρευστότητα, δεν αισθάνονται καμιά οικονομική πίεση» γράφει ο Δελαστίκ και αυτό είναι αλήθεια, αλλά αυτό που μας καίει δεν είναι η οικονομικη πίεση που θα έπρεπε να αισθάνονται, αλλά η έλειψη οποιασδήπτε ηθικής.
    Αυτά τα σημερινά τέρατα του φιλελευθερισμού είναι 10 Χίτλερ και άλλοι τόσοι Στάλιν μαζύ!
    Και αυτό είναι για μένα το πρόβλημα σήμερα.


    Γειά σου cropper,

    Αφησα ένα μεγάλο μήνυμα για τον φίλο μας τον Alterapars, κάπως απαντάει στα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας μας. Τώρα πόση δημοκρατία έχουμε, όταν έχουμε πρωθυπουργό το θείο και μετά τον ανηψιό, το μπαμπά και μετά το γυιό, βουλευτή τον τάδε αστέρα του σινεμά και του θεάματος, την θυγατέρα υπουργό και γιατί όχι μελλοντική πρωθυπουργό, ε…. τότε εγώ έρχομαι από τον Αρη.
    Για την green peace, θα ήθελα να κάνω ένα πόστ, γιατί οι τύποι από τότε που πήραν θέση υπέρ των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας, μου την έχουν βιδώσει.
    Ξεπουλημένοι ανοιχτά!
    Για ποιο βιδεάκι μου λές; Μπορείς να μου δώσεις το λίνκ;

    Επομένως;

    ---------------

    Μόνον η τέχνη σώζει. Όχι τον κόσμο, βέβαια, ούτε τον πλανήτη.
    Μόνον εμάς σώζει!!!!!!!!!!!!!!!.

    Φιλενάδα, abttha

    Τι κάνουμε, με ρωτάς. Σιγά και θα πάρεις απάντηση.
    Την έγραψε ο Cropper,
    Μόνον η τέχνη σώζει. Όχι τον κόσμο, βέβαια, ούτε τον πλανήτη.
    Μόνον εμάς σώζει!!!!!!!!!!!!!!!.

    Γειά σου Heliotypon,

    Καιρό έχουμε να τα πούμε.
    Δεν πιστεύω σε καμμία υπερκόσμια συνομωσία. Το σύστημα που ζούμε είναι κατάλληλο να μεγαλώνει τέτοια βλαστάρια.
    Βλαστάρια που μπροστά στα λευτά τους είναι έτοιμα να κάνουν κάθε λογής εγκλημα! Ακόμα να σκοτώσουν και τα παιδιά τους, στην κυριολεξία! Αυτό δεν κάνουν συστηματικά;
    Όταν θα το καταλάβουμε αυτό, μπορεί κάτι να συμβεί.

    AntwortenLöschen
  8. Ενοώ πρίν τη κατοχή. Και κυρίως μεταλεύματα. Βωξίτη, νικέλιο,χρώμιο, μαγνήσιο.

    AntwortenLöschen
  9. Όντως Νίκο,

    επί διακυβέρνησης Μεταξά, είχαμε μεγάλες εμπορικές σχέσεις με την Γερμανία, αλλά καθόλου επιλήψιμες

    AntwortenLöschen
  10. Γειά σου γλυκειά μου, σε διάβασα μόλις τώρα, αχ, είναι και μεσημέρι έχει και ζέστη, φτιάχνω και βαλίτσες και το μυαλό μου ταξιδεύει σε θάλασσες γαλανές και καθάριες και συ μούκανες τη χαρά τρικεριώτικο κοφτό. Τα καλύτερα όνειρα είναι τα απατηλά. Άσε με να ονειρέυομαι.
    φιλάκια Βάντα.
    ΥΓ.Βρήκα στο δωμάτιο ..σου.. δύο ζευγάρια παπούτσια... ξεχασιάρα. Τι θέλεις να κάνω; Μάλλον πρέπει να ξανάρθεις, σε περιμένουμε, φιλιά.

    AntwortenLöschen
  11. Αααα Βάντα, ομορφιά μου!

    ετοιμάζεις βαλίτζες για γαλάζια διάφανα δροσερά γεμάτα ζωή νερά;
    Τρέχα, τώρα που όλα είναι τόσο όμορφα!
    Και με τίποτα να μην αφήσεις να μαυρίσει η εικόνα της γαλήνης,
    που νοιώθουν όλοι οι αθώοι.
    Οι σκέτο(1) αθώοι.
    Ούτε αθώοι ένοχοι, ούτε ένοχοι αθώοι.
    οι απαστράπτοντες σαν τον ήλιο αθώοι.
    Όσο για το ζοφερό μέλλον;
    Ας το περιμένει, ποιος μας λέει ότι θα ρθει;
    Μπορεί και να μην έρθει ποτέ!
    Φιλιά πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    (1) πίνουμε το καφέ μας σκέτο και το ούζο ασυννέφιαστο
    Υ.Γ: Τα παπούτσια, του χρόνου που θα περάσω ξανά από την γειτονιά σας.

    AntwortenLöschen
  12. Δεν υπάρχουν απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτεις.
    Η μόνη απάντηση είναι το ξεστράβωμα του κόσμου,αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι δεν έχουν όυτε καν την διάθεση να ξεστραβωθούν.

    AntwortenLöschen
  13. Ακριβώς,
    Αθεόφοβε!
    Είναι το μόνο που μπορούμε να κανουμε.
    Να αντιλαμβανόμαστε, όσο γίνεται τι συμβαίνει γύρο μας.
    "αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε καν την διάθεση να ξεστραβωθούν"

    AntwortenLöschen
  14. εξαιρετικό το ποστ...
    ...αλλά τι να πεις...όταν ο ανθρωπος δέχεται τις μικρο κλεψιές για να μη χασει τη βολή του...τι πιο εύκολο από το να κάνει καλύτερη τη ζωή όλων αυτών των γκαγκστερ που θέλουν να λεηλατήσουν τα πάντα για το χρήμα και τη δόξα...κουνάμε το κεφάλι στοχαστικά και φρίττουμε όταν τα διαβάζουμε,αλλά, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και να ανεχτούμε κι άλλες βρωμιές προκειμένου να μη χάσουμε τα κεκτημένα(?)...χωρίς πότε να σκεφτούμε οτι η ηθική μας είναι...περίπου ίδια με αυτούς που δείχνουμε με το δάχτυλο και υποκριτικά κατηγορούμε...

    AntwortenLöschen
  15. Καλησπέρα ange-ta

    Που να δεις τι έχει ακόμη να αποκαλυφθεί για τις σχέσεις των Αμερικάνων με τη φυγάδευση και χρησιμοποίηση ναζί επιστημόνων (γιατροί, φυσικοί, κλπ) αμέσως μετά τον πόλεμο! Ο πρόσφατος αποχαρακτηρισμός αρχείων της CIA που δείχνει ότι χρησιμοποιούσαν τους βοηθούς του Μένγκελε (ίσως και τον ίδιο!) σε πειράματα αλλαγής της προσωπικότητας(Manchurian Candidate) την δεκαετία του '50, είναι ενδεικτικό.

    AntwortenLöschen
  16. cook the book ή book the cook,

    πόσο δίκιο έχεις..

    Ολοι, η σχεδόν όλοι ξέρουμε το σωστό, αλλά άντε να το εφαρμώσεις στη ζωή σου, σε καθημερινή βάση.
    Στα παιδιά σου...
    Στους φίλους σου...
    Στους εχθρούς σου...

    Κάθε φορά, που κάτι δεν μου πάει, λέω: Δεν θα κάνω, ότι δεν θέλω να μου κάνουν. και κάπως έτσι πορεύομαι μέχρι σήμερα.
    Παρατηρώ, τους διάφορους φίλους και γνωστούς και βλέπω, με πόση ευκολία για πολύ λιγότερα λευτά και δόξα της πλάκας, τα ξεπουλάνε όλα. Στο πίστ-φιτίλι!! Για ελάχιστα. Ούτε καν πολλά δεν χρειάζεται να είναι.
    Και τότε είναι που απελπίζομαι.
    Και αν πείς κάτι, η απάντηση: ετσι κάνουν όλοι!

    AntwortenLöschen
  17. Βελζεβούλη,
    Το βιβλίο αναφέρει και το όργιο που έγινε με την λήξη του πολέμου και παράδοση άνευ όρων των Γερμανών.
    Οι τράπεζες, πιστές στην παράδοση, μετέφεραν εκατομμύρια στην Ν. Αμερική, όπου πολλοί εγκληματίες έζησαν ζωή χαρισάμενη.
    Ασε τις καταθέσεις των εβραίων, που τις καταχράστηκαν οι ελβετοί.
    Τεράστια ποσά!
    Μήπως έχει αλλάξει κάτι σήμερα;
    Οι πιο μισητοί δικτάτορες της ιστορίας, με πρώτο και καλλίτερο τον Μομπούτου, στην ελβετία άσπρισαν και ασπρίζουν τα λεφτά τους. Οι έμποροι της κοκαίνης, ομοίως.
    Ασε, το χρήμα έχει μουρλάνει τον άνθρωπο. Αν δεν απελευθερωθούμε απο αυτό δεν υπάρχει σωτηρία.
    Να βλέπουμε πλούσιο και να τον κοιτάμε με υποψία και αποστροφή, μόνο τότε κάτι μπορεί να γίνει.

    AntwortenLöschen
  18. Για το συγκεκριμένο συγγραφέα (Jean Ziegler) δεν ξέρω τίποτα, παρά μόνο ότι έχει τη φήμη του ελβετοφάγου, "για όλα τα δεινά φταίνε με κάποιον τρόπο οι Ελβετοί" και τέτοια. Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να καταφέρεται συχνά και με πάθος εναντίον των συμπατριωτών του.
    Από αυτό και μόνο, υποψιάζομαι μία περίπτωση Λιακόπουλου: κάποιον που συμβιβάζει την πραγματικότητα στις ιδέες του, όχι τις ιδέες του στην πραγματικότητα.

    Θέλω να πω ότι είμαι εκ φύσης καχύποπτος απέναντι στους 'στρατευμένους' στοχαστές, αυτούς που βάζουν την έρευνά τους στην υπηρεσία ενός πολιτικού σκοπού. Εύκολα παραγάγουν τα επιθυμητά πορίσματα αλλοιώνοντας δεδομένα, παίζοντας με τις λέξεις και αποσιωπώντας αντιπαραδείγματα. Δεν είναι απλό πράγμα να δηλώσεις: "χωρίς την ελβετική χρηματαγορά ... ο Χίτλερ δεν θα είχε κατορθώσει να διεξαγάγει τους κατακτητικούς και ληστρικούς πολέμους" και θα χρειαστεί οπωσδήποτε να δω και τον αντίλογο σ' αυτό για να πειστώ.
    Όλα αυτά με μία επιφύλαξη, γιατί φυσικά δεν έχω διαβάσει το βιβλίο και δεν ξέρω πολλά για τον Ziegler.

    AntwortenLöschen
  19. Γειά σου κουνούπι,
    O Jean Ziegler, δεν είναι ένας απλός συγγραφέας, που γράφει ότι του κατέβει. Ό,τι γράφει το τεκμηριώνει διπλά και τρίδιπλα. Αγόρασε το βιβλίο και διάβασέ το και δεν θα χάσεις.

    Εξ άλλου η στάση των Ελβετών στο β πόλεμο είναι γνωστή. Τίποτε καινούργιο δεν λέει ο Ziegler!! Παλιές χιλιοειπωμένες ιστορίες, που όμως τις ξεχνάμε από αδράνεια του μυαλού μας.

    Το πόστ το έκανα, για να μην ξεχνάμε, ότι τελικά οι τράπεζες, το κεφάλαιο και το χρήμα κάνουν τους πολέμους και όχι η ιδεολογία, θρησκευτική ή άλλη που θεωρητικός υποστηρικτής αυτής της άποψης σήμερα είναι ο Χάντικτον.

    Είναι επίσης γνωστό, ότι στην Ελβετία ασπρίζουν οι πάντες τα βρώμικα χρήματά τους, από πολιτικούς του υποανάπτυκτου κόσμου, που είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και παίρνουν τα χρήματα των δανείων από τη Παγκόσμια Τράπεζα και τα τοποθετούν στην Ελβετία, μέχρι έμπορους ναρκωτικών και ότι άλλο βάλει ο νούς σου.

    Ο Στίγκλιτς γράφει για τα δισεκατομμύρια που με περισσή απλοχεριά δάνισε η Παγκόσμια Τράπεζα στην Ρωσία, από φόβο, μήπως η ένδεια του κάνει να επιστρέψουν στο παλιό καθεστώς. Αυτά τα δισεκατομμύρια, πήγαν σε 24 ώρες σε Τραπεζες στην Ελβετία. Μάλιστα κυκλοφορούσε και το αστείο μεταξύ των στελεχών της Παγκόσμιας Τράπεζας, να στέλνουν τα λευτά κατευθείαν στην Ελβετία. Αυτά τα χρήματα, που είναι χρήματα του ΟΗΕ, χαρίστηκαν στην Ρωσία, επειδή χαρακτήρίστηκαν ως απεχθή δάνεια.

    Από την άλλη, άλλα δάνεια που έκλεψαν οι δικτάτορες, οι λαοί των πάφτωχων χωρών δεν χαρίστηκαν. Μάλιστα, οι φτωχές αυτές χώρες πληρώνουν ακόμα και τα χαρισμένα.
    Διάβασε το πόστ μου, για τα κορακοομόλογα.
    Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται στον πλανήτη μας, για το καθαρό χρήμα!
    Μην έχεις καμία αμφιβολία, είναι διασταυρωμένες πληροφορίες.
    Ο Jean Ziegler, δεν είναι κανένας εξτρεμιστής ιδεολόγος. Είναι ένας αστός, η κύρια απασχόλησή του είναι ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ για την πείνα του πλανήτη μας. Όλα τα βιβλία του, σε συναρπάζουν για την βαθειά ανθρωπιά του! Εγώ τα έχω διαβάσει όλα, όχι μόνο τα μεταφρασμένα στα ελληνικά. Κάθε φορά, με παίρνουν τα κλάματα.
    Σου είπα πολλά, αλλά γι αυτά τα θέματα, όσα και να πείς πάλι λίγα θα είναι.

    AntwortenLöschen
  20. Οχι, καλή μου Ange- ta, καθόλου δεν τα ξέραμε όλα αυτά και σε ευχαριστούμε που μας τα επισημαίνεις. Θα μου πεις, τι διάολο μαρξισμό-λενινισμό (ωχ!) διάβαζες τόσα χρόνια, τίποτα δεν έμαθες; Λίγα, ως φαίνεται. Εκτός από το «Μόνον η τέχνη σώζει. Οχι τον κόσμο βέβαια, ή τον πλανήτη. Εμένα σώζει» το οποίο είναι, τελικά, και το μόνο που πιστεύω.

    AntwortenLöschen
  21. Συμφωνία μου, πως και σου ξέφυγαν εσένα οι βρωμιές των ελβετικών τραπεζών; Οι καλλίτεροι μου φίλοι είναι ελβετοί και μου είπαν ότι όλοι παρίσταναν τους αθώους, δεν ήξεραν τάχα μου τίποτε. Και όταν τους είπα για το αέριο. Βάλανε τα γέλια και μου είπαν,
    ε... σκεφτήκανε, ότι ήθελαν να σκοτώσουν κουνούπια!
    Οσο πιο μεγάλο είναι ένα έγκλημα, τόσο πιο πολλοί οι συνεργάτες!
    καλή Κυριακή, όσο απομένει.

    AntwortenLöschen
  22. Ange-ta για το "σε τι κατάσταση είναι η οικονομία της Αμερικής", το "μοντέλο-πρότυπο" που αντιγράφουν και οι υπόλοιποι με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, θα σε προέτρεπα να διαβάσεις το διάλογο μεταξύ Φωτόπουλου και Ανδριανόπουλου περί νεοφιλελευθερισμού που είχε δημοσιοποιηθεί πρόπερσι στην Ελευθεροτυπία και στο οποίο ο Φωτόπουλος δημοσίευσε μια σοκαριστική έρευνα- "αποκάλυψη" για το "φιλελεύθερο Αμερικάνικο όνειρο" διαλύοντας φυσικά κάθε πιθανή ή απίθανη απάντηση του απολογητή της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" στην Ελλάδα.

    Επίσης ρίξε μια ματιά αν έχεις (αρκετό) χρόνο και στη δουλειά του Φωτόπουλου γενικά (Αρθρογραφία-διαλόγους).
    Όσο για τα βιβλία του, διαβάζω ακόμα την "Πολυδιάστατη Κρίση και Περιεκτική Δημοκρατία" αλλά μέχρι τώρα πραγματικά μου έχει ανοίξει τα μάτια για το πολιτικό/πολιτειακό επίπεδο του πολιτισμού μας και βέβαια για την τεκμηριωμένη "αντισυστημική" του λύση.

    Ο άνθρωπος πάντως πρέπει να είναι διάνοια πρώτου μεγέθους στη σύγχρονη κοινωνική επιστήμη και φιλοσοφία.. Χωρίς να έχω και το φοβερό μέτρο σύγκρισης βέβαια!

    AntwortenLöschen
  23. Σχετικά με τις ΜΚΟ που ανοίξαμε συζήτηση στην Πρέζα...Έχεις δίκιο ότι υπάρχουν εξαιρέσεις, όμως δεν αρκεί να χρηματοδοτούνται από την υψηλή τάξη, αρκεί και η μεσαία... Εϊναι σαφές ότι η συντριπτική πλειονότητα των "μεσαίων" έχουν συμπράξει οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά με τα συμφέροντα της υψηλής... Και αυτό για εμένα είναι το μεγαλύτερο και φοβερότερο ζήτημα... Ότι αυτό σημαίνει θάνατο κάθε ελπίδας αν δεν αλλάξει δραστικά το ζήτημα... Κι εγώ ρεφορμιστής ήμουν και σε ένα βαθμό είμαι, αλλά όλα δείχνουν ότι μόνο αντισυστημικά μπορεί να πολεμηθεί αυτό το πράγμα.
    Πάλι σχετικά θα σε παραπέμψω στο Διάλογο του Φωτόπουλου με τη Διεθνή Αμνηστία... Εκεί θα δεις πώς τιραμολοποιούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και διαχωρίζονται τόσο βολικά μόνο σε ατομικά ενώ υπάρχουν και τα κοινωνικο-οικονομικά (και μάλιστα η Χάρτα του ΟΗΕ τα προκρίνει σε πολλές περιπτώσεις). Γιατί αν απλά οι ΜΚΟ απλά λειτουργούν ως "τεχνικοί καταμετρητές" και ευχολόγοι των καταπατήσεων των δικαιωμάτων χωρίς να κοιτούν τα αίτια και τους ηθικούς αυτουργούς τους, όπως δυστυχώς κάνει και η Διεθνής Αμνηστία σε μεγάλο βαθμό, ή χρησιμοποιούν άλλη γλώσσα αν το κράτος είναι μικρό και άλλη αν είναι ισχυρό (από εκεί έρχονται και οι πιο πολλές εισδοχές άλλωστε εκτός των άλλων), τότε τα προβλήματα είναι που τελικά διογκώνονται και η διαρκής αίσθηση του άδικου γίνεται κτήμα των ανθρώπων...

    AntwortenLöschen
  24. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

    AntwortenLöschen
  25. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

    AntwortenLöschen
  26. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

    AntwortenLöschen
  27. Περί ΜΚΟ
    Ο συγκεκριμένος διάλογος και η επιχειρηματολογία/αποδόμηση στις απαντήσεις Φωτόπουλου είναι από τα πιο ρηξικέλευθα πράγματα που έχω διαβάσει... τα τελευταία χρόνια να πω; Ανέκαθεν να πω; Πάλι λίγο θα πω...

    AntwortenLöschen
  28. Καλησπέρα ikonic,
    Πολύ home work μου ανέθεσες!
    Και ο Φωτόπουλος πολυγραφότατος.
    Το Αρθρο του Ανδριανόπουλου δεν το διάβασα. Ο τύπος είναι - με ευγενικές κουβέντες - απαράδεκτος και αμόρφωτος. Είχε δημοσιεύσει και απόψεις για την φαντασίωση που έχουμε, όλοι εμείς οι "άρρωστοι" και οι "μάγοι" για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Αρα ή αμόρφωτος είναι η έχει τέτοια ψύχωση με τον νεοφιλελευθερισμό που δεν βλέπει μπροστά του.
    Γι τις ΜΚΟ, έχω υποσχεθεί και στον Alterapars, να κάνω ένα ποστ.

    Ομως ναί συμφωνούμε. Εφόσον δέχονται εισφορές από συμφέροντα, εξυπηρετούν συμφέροντα και όχι τα ιδανικά που λένε ότι υπηρετούν.
    Το πιο χονδρό παράδειγμα είναι η green peace, η οποία μούγκα για τους επιθετικούς πολέμους της Αμερικής και βγάζει και λόγους υπέρ των πυρηνικών.

    Θερμά ευχαριστώ για το λίνκ του Φωτόπουλου!!

    AntwortenLöschen
  29. Γεια σου Ange-ta!! Όχι, δεν είναι μόνο τα άρθρα του Ανδριανόπουλου μέσα, είναι όλος ο διάλογος μεταξύ τους!!! Αν δε θες να διαβάσεις το άρθρο του, αν και θα στο πρότεινα για να δεις πώς αποδομείται η σαθρή επιχειρηματολογία σε χρόνο dt, πήγαινε στο τέλος της σελίδας να διαβάσεις το τελικό άρθρο του Φωτόπουλου που τον εξαερώνει(γι' αυτό και δεν απάντησε):P.

    Πάντως και οι δύο διάλογοι (Ανδριανόπουλος-Φωτόπουλος και ιδίως Αμνηστία-Φωτόπουλος με τα αίσχη του Δημητρά που αποκάλεσε αντισημιτιστή αυτόν τον ΆΝΘΡΩΠΟ) είναι αποκαλυπτικοί για το τι διακυβεύεται με τη μη ενεργοποίηση μας σε κοινωνικές ομάδες με κοινούς ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ στόχους.

    AntwortenLöschen
  30. Τον Φωτόπουλο τον διάβασα, τώρα διάβασα και τον Ανδριανόπουλο.
    Οπως σου είπα, ή αμόρφωτος είναι ή άρρωστος (ο Ανδριανόπουλος). Ο Φωτόπουλος τσιτάρει Στίγκλιτσ, που προτείνω στα βιβλία των διακοπών. Τα στοιχεία που παραθέτει τα γνωρίζω, όχι τόσο τεκμηριωμένα, αλλά δες, κάποια απο αυτά τα αναφέρω στους μισθούς και αμοιβές.
    Θέλω να πώ, ότι αν κάποιος ενδιαφέρεται για την αληθινή εικόνα του κόσμου και όχι αυτή που δηλώνουν σήμερα οι φιλελευθεροι, την βρίσκει.
    Ο Στίγκλιτσ, είναι ότι καλλίτερο έχω διαβάσει, γιατί είναι και δικός τους! Ηταν οικονομικός σύμβουλος του Κλίντον και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας και τα ξέρει από πρώτο χέρι.
    Είναι σήμερα από τους πιο σοβαρός αντιγκλομπαλιστές που ξέρω.

    Πολύ χαίρομαι που μοιράζομαι μαζί σου αυτά τα θέματα, μακάρι όλοι οι νέοι να έχουν τέτοια ενημέρωση!

    AntwortenLöschen
  31. Εχει πάρει και Νόμπελ οικονομίας ο Στίγκλιτζ. Τους ξεγέλασε τους Σουηδούς! (άλλοι σοσιαλοφιλελευθεροι)!!

    AntwortenLöschen
  32. Καλημέρα Αγγέλα! Ναι, τον ξέρω τον Στίγκλιτζ και τον έχει αναφέρει ο Φωτόπουλος μερικές φορές, και αυτός οικονομολόγος είναι!
    Το άλλο είναι το ότι θέτει ζήτημα άμεσης δημοκρατίας έναντι της αντιπροσωπευτικής για το σύστημα του...Και αναλύει την Αθηναϊκή Δημοκρατία και τι σχέση έχει με την αντιπροσωπευτική που έχουμε τώρα (καυ αυτήν μισοδιαλυμένη).

    AntwortenLöschen
  33. ikonic
    σου υπόσχομαι με την πρώτη ευκαιρία θα διαβάσω όλο το βιβλίο. Και θα το συζητήσουμε on - line

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...