Dienstag, 29. September 2009

Στις γυναίκες υποψήφιες: Λέμε Ναί!!!

Οι μέρες πλησιάζουν και είπα να ξαναανεβάσω την ανάρτηση των προηγούμενων εκλογών:

Μια πρόταση - ολίγον φεμινιστική - σε όλους όσους δεν έπεισα να ρίξουν άκυρο!

Οι αρχαίοι Ελληνες, είχαν όντως μία χαλασμένη σχέση με το ωραίο φύλλο.

Οχι όλοι.

Ο Επίκουρος

θεωρούσε τις γυναίκες ισάξιες των ανδρών και ήταν εξίσου ευπρόσδεκτες με τους άνδρες

στον ΚΗΠΟ.

Αντίθετα ο αριστοκράτης ο Σωκράτης, δυσκολευότανε να χωνέψει, ότι αυτά τα πλάσματα ήταν ει μη τι άλλο ωραία!
Δες τε τι απορία εκφράζει στον Ιππία:

Πλάτων διάλογοι

Πρέπει να αναγνωρίσουμε Ιππία, ότι η πιο όμορφη γυναίκα, σε σύγκριση με τους θεούς είναι άσχημη;



Αφού, για τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2007, επικαλέστηκα την αδιαμφισβήτητα μεγάλη μορφή του ανθρώπινου πνεύματος,
τον Albert Einstein,
που όπως εχω δηλώσει είναι και ο αγαπημένος μου συγγραφέας, θα συνεχίσω με μία άλλη μορφή - όχι αδιαμφισβήτητα μεγάλη - για κάποιους εξ ίσου μεγάλη, ενώ για κάποιους διαβολική!


Αυτήν του Karl Marx!

Αν ζούσε σήμερα ο Κάρολος θα σας πρότεινε, με τον τρόπο του, να σταυρώσετε γυναίκες, ότι κόμμα και αν ψηφίσετε!

Εγραψε λοιπόν ο Κάρολος:
„Der gesellschaftliche Fortschritt lässt sich exakt messen an der gesellschaftlichen Stellung des schönen Geschlechts.“
Η κοινωνική πρόοδος μετριέται από τη θέση του ωραίου φύλου!

Δωστε λοιπόν μία ευκαιρία στις ωραίες!!

Υ.Γ.
Η αγαλματένια ομορφιά είναι η Φρύνη, γυναίκα του Πραξιτέλη.
Θεωρείται και το πρώτο γυμνό μοντέλο. Οι Αθηναίοι τόσο σκανδαλίστηκαν από το γεγονός, ότι μία γυναίκα με σάρκα και οστά λειτούργησε ως μοντέλο, ώστε κάλεσαν την Φρύνη στο δικαστήριο.
Η Φρύνη αρνήθηκε τις κατηγορίες και πέταξε τα ρούχα της στο δικαστήριο, για να αποδείξει, ότι ουδεμία σχέση έχει με το πανέμορφο άγαλμα.
Η ζαλάδα των δικαστών ήταν τέτοια, ωστε απάλλαξαν τη Φρύνη από κάθε κατηγορία.
Υ.Γ 2
Απο τα σχόλια που πήρα το 2007, η Ελένη Τσαμαδου, σπουδαία συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων με διορθώνει ως εξής, :
Η Φρύνη ήταν εταίρα από τις Θεσπιές που ήρθε στην Αθήνα.Την έλεγαν Μνησαρέτη και στην αρχή πουλούσε κάπαρη στην αγορά. Το όνομα Φρύνη της το έδωσαν οι θαυμαστές της για την ωχρότητα του δέρματός της. Ο Πραξιτέλης ένας εκ των εραστών της. Η δίκη δεν έγινε γιατί πόζαρε γυμνή, αλλά γιατί στη γιορτή των Ελευσινίων που η τελετή της μύησης προϋπέθεται μια τελετουργική κατάβαση στη θάλασσα αυτών που προσέρχονταν στα μυστήρια, η Φρύνη απέβαλε το χιτώνα και μπήκε γυμνή στο νερό. Αυτό θεωρήθηκε ιεροσυλία και στη δίκη τη γύμνωσε, αφαιρώντας την πόρπη που συγκρατούσε το χιτώνα της ο ρήτορας Υπερείδης, επίσης εραστής της, και αποκαλύπτοντας το θαύμα του κορμιού της στους δικαστές τους ρώτησε αν θα μπορούσαν να σκοτώσουν αυτό το τέλειο σώμα που τιμούσε τη θεά Αφροδίτη. Ωραίο επιχείρημα! ΄Οταν ο Αλέξανδρος κατέστρεψε τη Θήβα, η Φρύνη προσφέρθηκε να τη ξαναχτίσει υπό τον όρο να βάλουν οι Θηβαίοι επιγραφή στα τείχη που να λέει " Οσα κατέσκαψε ο Αλέξανδρος έκτισε πάλι η Φρύνη η εταίρα" Οι "καθωςπρέπει" πολίτες της Θήβας αρνήθηκαν την προσφορά. Σε ζάλισα συγνώμη, αλλά παρασύρομαι όταν μιλάω για αυτή την εποχή. Αν θέλεις διάβασε και το βιβλίο μου " Η εταίρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου" που κάνω κάποια αναφορά και στη Φρύνη.

84 Kommentare:

  1. ωραίο αυτό που είπε ο Καρλ Μαρξ.
    ωχ χμμ. *μόλις μέτρησα την κοινωνική μας πρόοδο*

    AntwortenLöschen
  2. "Δωστε λοιπόν μία ευκαιρία στις ωραίες!!" ελαφρα διαφωνώ με την χρήση του όρου ωραία , αντιθέτως θα προτιμούσα επιλέξτε την σοφια της γυναίκας ή κάτι παραπλήσιο κάτι που να έχει μέσα του την δημιουργία , την ικανότητα της γυναίκας .

    αβε ;-)

    AntwortenLöschen
  3. Απίστευτα ανώριμη και χωρίς επιχειρήματα τοποθέτηση για προτροπή ψήφου. Θάτσερ, Μαντλίν Όλμπράιτ, Κονολίζα Ράις, ή η δικιά μας Γιαννάκου ή η χαζοβιόλα Φώφη (που βγήκε να κοντραριστεί με τη κυβέρνηση αφού έτσι της είπε το κόμμα, αλλά έχασε και τη θέση της στην υπερνομαρχία) αλλά και άλλες περιπτώσεις φανερώνουν πως όταν κάποιος μπλέκεται με τη πολιτική "αποφυλοποιήται", σταματά να είναι άντρας ή γυναίκα και εντάσσεται στο σύστημα που καλείται να υπηρετήσει (προς το παρόν η Κάγγελα Μέρκελ δεν εξαιρείται αλλά καταφέρνει και κρατάει καλό προφίλ). Επιπλέον, αν δε κάνω λάθος υπάρχει και η ποσόστωση που χρησιμεύει για να εξισορροπήσει τις διακρίσεις, στο μυαλό μας κυρίως, αλλά είναι επίσης και ένας τρόπος να ρυθμιστεί μια κατάσταση που προέκυψε από το γεγονός ότι οι γυναίκες έρχονται από αιώνες καταπίεσης, άρα έχουν κάποιο μειονέκτημα… Βέβαια η ιστορία δείχνει πως οι μακροχρόνια καταπιεζόμενοι γίνονται χειρότεροι δυνάστες όταν βρουν την ελευθερία τους...
    Νομίζω ότι κριτήριο ψήφου είναι καταρχάς η φιλοσοφία, η κοσμοθεωρία, η στάση ζωής του κάθε υποψηφίου αλλά και φυσικά το τι έχει κάνει στο παρελθόν…Αυτό το κριτήριο για τον καθένα διαφέρει, αλλά το να ψηφίσουμε κάποιον επειδή είναι γυναίκα δε μπορεί να αφορά έναν σοβαρό ψηφοφόρο.
    Είναι καιρός (σα γυναίκες) να ξεπεράσετε τα κόμπλεξ του παρελθόντος περί διακρίσεων… Δε λέω πως έχουν εξαλειφθεί αλλά ό,τι διακρίσεις γίνονται σήμερα είναι αποτέλεσμα όχι ρατσιστικής διάθεσης των αντρών έναντι των γυναικών (ήμαρτον δλδ)… τουλάχιστον στο τόπο μας… Ίσως να υπάρχει πολλές φορές υπεροψία ή κάποιας μορφής επιβολή σε χώρους εργασίας, αλλά αυτά πια τα φαινόμενα παρατηρούνται και σε γυναίκες που κατέχουν θέσεις προϊσταμένων, διευθυντριών ή σε άλλες ανώτερες διοικητικές θέσεις.
    Άλλωστε με τη σημερινή σας «δυναμική» παρουσία στα πράγματα έχετε χάσει πλέον το μέτρο, υιοθετείτε μια ανδροπρεπή πολλές φορές συμπεριφορά με αποτέλεσμα πολλές φορές να αυτοαναιρείστε ενώ παράλληλα μας καθιστάτε πιο διστακτικούς στο να σας πλησιάσουμε (εκτός αν πρόκειται για αρσενικά με «αποκλίνουσα» σεξουαλικότητα, όποτε και τις θεωρείτε φιληνάδες, άρα είστε πιο προσιτές σε αυτούς…)
    Πληροφοριακά πάντως σου λέω πώς στις 2 τελευταίες βολευτικές εκλογές το έριξα (και μάλλον και τώρα το ίδιο θα κάνω) μονοκούκι στη Λιάνα και φυσικά όχι γιατί είναι γυναίκα αλλά για αυτά που πρεσβεύει και κάνει.
    Ψηφίστε λοιπόν άξιους ανθρώπους και όχι λαμόγια, αυτό λέω εγώ.
    Υ.Γ.1: Δε χρειάζεται να μηρυκάζεις ρήσεις άλλων (και ας είναι γίγαντες του πνεύματος) αλλά κάνε τες κτήμα σου και επεξεργάσου τες ώστε (αν μπορείς) να βγάλεις και εσύ κάτι δικό σου. Το αν είπε κάτι κάποιος μεγάλος, με αφήνει αδιάφορο (για το αν ήταν μεγάλος δλδ), μπορεί να είπε σοφία, ο ίδιος αργότερα μπορεί να είπε κάποια πατάτα… (πολλά σωστά και ωραία λένε και απλοί καθημερινοί άνθρωποι, άλλωστε και η λαϊκή σοφία -που εκφράζεται με τις παροιμίες λ.χ.- που είναι πολύ πλούσια, μας φανερώνει αυτή την αλήθεια…) Δε προσπαθούμε να περάσουμε την άποψή μας χρησιμοποιώντας το κύρος κάποιου σοφού, δε ξεπατικώνουμε, αλλά αφομοιώνουμε τη γνώση και δημιουργούμε έτσι τη δικιά μας προσωπικότητα, ενώ παράλληλα παράγουμε δικό μας προβληματισμό...
    Υ.Γ.2 Τι εννοείς «χαλασμένη σχέση με το ωραίο φύλλο»; Γιατί επιλέγεις αυτό το κομμάτι των αρχαίων που ίσως να είχαν κάποιες άλλες σεξουαλικές προτιμήσεις; Δεν είναι αυτό ρατσιστικό (αφού το παραθέτεις σαν αρνητικό;) Και επιπλέον από που και ως που η γενίκευση; Πετάς και 2 αποσπάσματα και νομίζεις πως τεκμηρίωσες επιστημονικά την άποψή σου; (μη κάνεις τον κόπο να μου γράψεις πραγματεία για το αν οι αρχαίοι υμών πρόγονοι ήτο πούστηδες, δε με ενδιαφέρει, άλλωστε το πολύ πολύ να αποδειχτεί πως ήτο αμφίφυλοι καθότι αφήναν και απογόνους … ίσως και πανσεξουαλιστές)
    Υ.Γ.3: Λες να δώσουμε ψήφο στις ωραίες… δλδ στις άσχημες να μη δώσουμε ? Ή εννοείς πως όλες είστε κούκλες?

    Καλοπροαίρετα αλλά και με κριτική και καυστική διάθεση, tschüs

    AntwortenLöschen
  4. Θα ήθελα να δω πάρα πολλά σχόλια σ' αυτό το ποστ. Έχει πολύ ενδιαφέρον η τοποθέτηση των ανδρών και των γυναικών (και των άλλων).

    Διερωτώμαι, ως ανήρ, άμα ψηφίσω γυναίκες, πως να τις αγαπήσω;

    Και μη ξεχνιόμαστε, ε. Σ'γκουζίνα σ' γρήγορα.

    Τσους, που λέει κι ο αυστηρός φίλος από πάνω.

    AntwortenLöschen
  5. Για όλους όσους είναι αναποφάσιστοι τα πράγματα είναι απλά! Όσοι απέχουν, ρίξουν άκυρο ή λευκό, ουσιαστικά θα χαρίσουν την απόφαση στους "χούλιγκαν" των κομμάτων, οι οποίοι θα κατέβουν να ψηφίσουν "δαγκωτά" το δικό τους κόμμα.

    Ακόμη και στα 2 μεγάλα κόμματα που σηκώνουν στους ώμους τους στον ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ, που άφησαν το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον να απαξιωθούν, συνεχίζουν να υπάρχουν οι φανατικοί οπαδοί που εθελοτυφλούν. Σε ποδοσφαιρική ορολογία τους ονομάζουμε "ανεγκέφαλους".

    Η συνέχεια εδω -> http://notes-mirage.blogspot.com/2007/09/to.html

    Εάν εκφράζει και εσένα το μήνυμα, διέδωσέ το ...! (σημείωση: δεν θεωρώ πως με την προτροπή μου αυτή επηρεάζω κανέναν "πολιτικά" με την παραδοσιακή - κομματική έννοια)

    Να γνωρίζεις πως σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, απαιτούνται ΜΟΝΑΧΑ 6 hops (6 διαδοχικές αναμεταδώσεις, 6 διαδοχικοί άνθρωποι που θα διαδώσουν το μήνυμα στόμα-με-στόμα, SMS με SMS, eMail με eMail στους γνωστούς τους) για να το μάθει όλη η Ελλάδα ...

    ------------- Μήνυμα --------------------
    Όχι στην αποχή, άκυρο, λευκό! Συμμετοχή! Αυτοί μας δίχασαν, εμείς θα τους ενώσουμε. Το Λευκό ας γίνει Λαχανί: http://notes-mirage.blogspot.com/2007/09/to.html
    ------------- Μήνυμα --------------------

    AntwortenLöschen
  6. Αδυναμία μας. Λάτρεις του ωραίου φύλου νυν και αεί και εις τους αιώνες. Το οποίο το λένε εσφαλμένα και ασθενές. Και μόνο ασθενές δεν είναι. Απλώς έχει τη πονηριά να κάνει το αδύνατο. Δηλαδή δούλεμα και εδώ. Μόνο που από τη πολύ εξυπνάδα, πιάστηκε από τα τέσσερα. Παράτησε το σπίτι και βγήκε και στη δουλειά. Εκεί έπεσε θύμα της εξυπνάδας της. Ενώ τα είχε όλα, ζήταγε τα μισά.
    Αλλά να ρθούμε στο προκείμενο. Εμείς οι άντρες δεν έχουμε πρόβλημα να ψηφίσουμε γυναίκες, εσείς οι γυναίκες δεν τις ψηφίζεται.

    AntwortenLöschen
  7. Δε νομίζω ότι ο Σωκράτης απαξιούσε τη γυναίκα επειδή ρώτησε εάν και η ωραιότερη ωχριά μπρός στο θεΪκό στοιχείο...άλλωστε δεν ξέρουμε και τη συνέχεια του διαλόγου ούτε τον σκοπό για τον οποίο ρωτούσε με την γνωστή μαιευτική του...

    AntwortenLöschen
  8. Ο Σωκράτης ήθελε να πεί πως η πρόσκαιρη εξωτερική ομορφιά των θνητών είναι κατώτερη απο την αρετή που παραμένει αθάνατη και διαχρονική. Εξάλλου το Σωκράτη σήμερα δεν τον θυμόμαστε για την ομορφιά του αλλα για την αρετή του.
    Κάτι ανάλογο έλεγε και ο Λουκιανός στους νεκρικούς διαλόγους λέγοντας ειρωνικά για το πόσο όμορφα είναι τα οστά της ωραίας Ελένης της Τροίας και πόσο πιο όμορφα δείχνουν σε σχέση με αυτά άλλων γυναικών.
    Αυτό που είπε ο Μάρξ ήταν απολύτως σωστό στην εποχή του και στις τότε κοινωνικές συνθήκες.
    Σήμερα εξαρτάται απο τις πολιτικές πράξεις και τα λεγόμενα της ίδιας της γυναίκας.
    Άλλη η Έφη Σαρρή, άλλη η Λιάνα Κανέλη, η Κουτσίκου η Πετραλιά, η Καιλή η κυρία Μητσοτάκη...

    AntwortenLöschen
  9. ΖΗΤΩ Ο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ!!!

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΣ...

    Υπέγραψαν το ξεπούλημα της Ζαχάρως

    Παραλιακά «φιλέτα» γης του πυρόπληκτου Νομού Ηλείας ξεπουλάει η κυβέρνηση, τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές.

    Σημερινό άρθρο της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ, στην Ελευθεροτυπία 13/9/2007


    http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=5109904,19156496,27056016,41368848,49250960

    AntwortenLöschen
  10. Με πρόλαβε και (σε μεγάλο βαθμό) με κάλυψε ο "Κάγγελος". Η εξουσιομανία, ο παρασιτισμός και η ποταπότητα δεν έχουν φύλο και δε γνωρίζουν περιορισμό ηλικίας. Η (ψηλομουλαρο)Ντόρα πώς σου φαίνεται ως προοπτική για (μεθ)αυριανή πρωθυπουργός; Επιμένω: στους (κάθε φύλου) εξουσιαστές, ούτε δυο μέτρα γης..

    AntwortenLöschen
  11. Καλησπέρα σε όλους,
    λέω να αφήσω ακόμα το ερώτημα για τη γυναίκα πολιτικό να κυλήσει.
    Εχω κάποιες ελαφρώς διαφοροποιημένες απόψεις από σχεδόν όλους εσάς, που μου δίνετε χαρά με τη συμμετοχή σας στη συζήτηση.
    Λίαν συντόμως θα τα πούμε.
    Να πέσει και το σκοτάδι, γιατί όταν ο κόσμος κοιμάται οι σκέψεις έρχονται πιο εύκολα, καθώς γειτονεύουν και με τα όνειρα, που τόσο πια έχουμε σταματήσει να κάνουμε.

    AntwortenLöschen
  12. Διαβάζοντας το μεγαλύτερο μέρος του ιστολογίου (γιατί έτσι συνηθίζω να κρίνω) η ange-ta δεν μου δίνει την εντύπωση πως το << δώστε μία ευκαιρία στις ωραίες>> αντικατοπτρίζει την πολιτική της παιδεία και στάση. Φαντάζομαι πως το είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου για να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον και να δει τις απόψεις μας. Πάντως ξέχασε να αναφέρει τη θέση της γυναίκας στην αρχαία Σπάρτη.
    @κάγγελος Οι αρχαίοι έλληνες έκαναν πολλά και και μερικές φορές εγκληματικά λάθη με κορυφαίο εγκληματία τον ξανθό αλκοολικό νάνο που έπασχε απο φρενίτιδα, το Αλεκάκι.Πατάτες όμως δεν είπαν ποτέ και ούτε έκαναν τουλάχιστον όπως αντιλαμβάνομαστε σήμερα τον όρο. Όταν για παράδειγμα έκοβαν τους αντίχειρες των αιχμαλώτων το έκαναν για να μη μπορούν να χρησιμοποιήσουν δόρυ.Αυτό λέγεται έγκλημα όχι πατάτα. Ποτέ όμως αρχαίος Έλληνας δεν θα έλεγε πως η επανάσταση του '21 ήταν λάθος ή οτι η γαλλική επανάσταση ήταν λάθος επειδή οδήγησε στο Ναπολέωντα. Γιατί αυτά τα έχω ακούσει και μάλιστα απο πολύ έξυπνο και αξιόλογο άνθρωπο και για εμένα αυτό θεωρείται << πατάτα >>.

    AntwortenLöschen
  13. Για να ζωηρέψει λιγάκι η συζήτηση, αφήνω τα λόγια του Μαρκούζε να πέσουν, έτσι για να προβοκάρω τον κάγκελο και τον alterapars:

    Απόσπασμα από συζήτηση που έλαβε χώρα το 1975 μεταξύ Χέρμπερτ Μαρκούζε και Μπράιαν Μαγκί:
    Μαρκούζε: Νομίζω πως το Γυναικείο Απελευθερωτικό Κίνημα είναι δυνητικά μία πολύ ισχυρή επαναστατική δύναμη. Στην καταγραμμένη ιστορία κάθε κυριαρχία ήταν μέχρι σήμερα πατριαρχική κυριαρχία. Αν μπορούσαμε να δούμε όχι μόνο την ισότητα των γυναικών μπροστά στο νόμο, αλλά και την διάχυση των ειδικά γυναικείων ιδιοτήτων σ' όλη την κοινωνία - των ιδιοτήτων της μη βίας, της συναισθηματικότητας, της αποδεκτικότητας - αυτό θα 'ταν ή θα μπορούσε να είναι η απαρχή μιάς ποιοτικά διαφορετικής κοινωνίας, η πραγματική αντίθεση της αρσενικής κυριαρχίας με το βίαιο και βάναυσο χαρακτήρα της. Από την άλλη ξέρω βέβαια πως όλες αυτές οι γυναικείες ιδιότητες καθορίζονται από την κοινωνία

    AntwortenLöschen
  14. Να ρωτήσω κάτι σα τσοπάνης άνθρωπος;; Ποιός είχε πεί το περίφημο "σοσιαλισμός, σοσιαλισμός αλλά η γυναίκα στη κουζίνα.

    AntwortenLöschen
  15. η Φρύνη δεν είναι υποψήφια ε...

    AntwortenLöschen
  16. Γυναικείες ιδιότητες;
    Είσαι σίγουρη πως οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές;Εγώ αμφιβάλλω.
    Ας το πω λίγο πιο πρακτικά. Έχεις ακούσει ποτέ να πεθάνει γυναίκα απο ανακοπή;Απο έμφραγμα; Πολύ σπάνιο..
    Βίαιο και βάναυσο το αρσενικό;
    Δεν νομίζω πως η βία είναι στοιχείο του αρσενικού. Η βάναυση επιβολή είναι στοιχείο χαρακτηριστικό του φασίστα.
    Να συμφωνήσω με το Νίκο με μια μικρή διαφοροποίηση.Θαυμάζω τη γυναίκα που είναι ΚΑΙ μητέρα.

    AntwortenLöschen
  17. ->Νίκο
    Εγώ.

    ->ange-ta κι όλοι
    Για τον Μαρκούζε κλπ, το πρόβλημα είναι ότι οι γυναίκες, που θα μπορούσαν να παρέμβουν (και) στην πολιτική ζωή με τα δικά τους χαρακτηριστικά και, πιθανώς, με ευχάριστα αποτελέσματα για την κοινωνία, παρεμβαίνουν σήμερα σαν άντρες. Κι αυτό είναι η παρακμή του φεμινισμού.
    Βλέπετε, το σύστημα είναι πανίσχυρο και ισοπεδωτικό. Δεν δέχεται καμιά διαφοροποίηση στον τρόπο με τον οποίο ενεργεί όποιος αποφασίσει να πάρει μέρος στη διαδικασία.

    Γι' αυτό καλλίτερα εκτός διαδικασίας. Δεν μ' ενδιαφέρει να βελτιώσω αυτό το σύστημα.

    AntwortenLöschen
  18. Και να μιλήσουμε λίγο σοβαρά να μου πείτε που κυβέρνησαν έμμεσα ¨η άμεσα οι γυναίκες και δεν ήταν τα ίδια σκατά με τους άντρες;;;. Πότε σεβάστηκαν την ανθρώπινη ζωή, αξιοπρέπεια, ελευθερία;;; Δεν μπορώ να σκεφθώ ούτε ένα παράδειγμα που αυτή η μάνα, κόρη, αδελφή, σύζυγος η ερωμένη που να φέρθηκε σωστά. Σα μάνα που έπρεπε σα σκύλα να υπερασπιστεί τις πιο πάνω αρχές. Και χρησιμοποιώ αυτή την έκφραση γιατί ξέρω την τάση αυτοθυσίας του πιο πάνω ζώου, προκειμένου να υπερασπιστεί τις αξίες του. Ίσως μόνο τώρα που το σκέφτομαι σαν ερωμένη να έχει να επιδείξει κάτι το καλό. Κάτι και από τους άντρες καλύτερο.

    AntwortenLöschen
  19. κοιτάχτε, αν είμουν υποψήφια, φυσικά θα έπρεπε να ψηφίσετε γυναίκα, και μάλιστα την πιο όμορφη, δλδ εμένα.
    ως μη υποψηφία, που η αλεπού όσα δε φτάνει τα κάνει κρεμαστάρια, σας λέω πως θεωρώ ψιλορατσιστικό κάποιον να τον ψηφίζω ή όχι επειδή έχει ή δεν έχει αρχίδια φυσικού τύπου.
    για την πολιτική προτιμώ τα αρχίδια μεταφορικού τύπου.
    και τέτοια, πράγματι με το φανάρι τα ψάχνουμε.
    (εδώ η κοινωνία έχει έλλειψη και στα κανονικά ενίοτε, φαντάσου τι γίνεται στα μεταφορικά!

    είμαι γελοία, συγγνώμη.
    και θέλω ανζε-τα να με βοηθήσεις, κι εσύ και η παρέα σου: σας παρακαλώ να μπείτε στο μπλογκ μου, τελευταία ανάρτηση, και να επιλέξετε την πρώτη ή τη δεύτερη εικόνα! έτσι θα προσπαθήσω να αποφασίσω για το εξώφυλλο ενός βιβλίου...
    θα μου κάνετε το χατήρι σας παρακαλώ;

    AntwortenLöschen
  20. @ αυτό και το άλλο

    Πολύ απλή και ξεκάθαρη τοποθέτηση, χωρίς τσιριτζάτζουλες.
    Γυναικεία, ωραία απάντηση!
    Δεν χρειάζεται να έχουμε διαβάσει το Κεφάλαιο για να ξέρουμε, ότι η πρόοδος μιας κοινωνίας έχει σχέση με την απελευθέρωση του άλλου μισού τ' ουρανού.

    @ Γατος_με_απαλες_πατουσες


    Γατούλη, όταν ακούς μία σοφή κουβέντα από κάποιον, τι του λές;


    Ωωωω πόσο σοφά τα λές ή Ωωωω πόσο ωραία τα λές; Τι ωραίος άνθρωπος λες και τι ενοείς;;; Καλός, αγαθός, ζεστός, ευχάριστος, καλλιεργημένος.


    Ο Einstein - έτσι για να προβοκάρω το κάγγελο, έλεγε όταν έβλεπε μια λάθος πρόταση για την θεωρία των πάντων, που ο ίδιος χαράμισε την υπόλοιπη ζωή του για να την βρεί.


    "είναι όλα λάθος, γιατί είναι αντιαισθητικά" Εχουμε κουβεντιάσει και με το αγαπητό μου alterapars, περί αισθητικής.


    Ο καπιταλισμός είναι άσχημος γιατί αντιστρατευεται την μοναδική και ανεπανάληπτη ομορφιά της φύσης! Δές τε τα καρικιτσαριά των πλουσίων, ιδίως των ελληνων που σπάνε καρύδια και πείτε μου λοιπόν, αν πρέπει να μιλάμε για ομορφιά.
    Δεν σου κάνει εντύπωση, που δεν διαλεξα καμία Μόνικα Μπελούτσι να ποστάρω τις μπουτάρες της, τις βυζάρες της και το ξυρισμένο αιδείο της, που φυγουράρουν στα περιοδικά σαν φτηνιάρικο χυδαίο εμπόρευμα, αλλά διάλεξα αυτά τα ψυχρά αγάλματα μοναδικα δείγματα απαράμιλλης ομορφιάς;;

    @ Κάγγελε,

    είπαμε, μία μπούρδα τη ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, αλλά εσύ το παράκανες.
    Αντιλαμβάνομαι ότι έρχεσαι απο τη Γερμανία εκεί που οι γερμανοέλληνες νομίζουν ότι εντω στο ελλαντα είμαστε όλοι γερμανοί!
    Τι να πρωτοδιαλέξω από τα μαργαριτάρια που μας κοτσάρισες ρε φιλάρα!
    Ποιός σου είπε ότι με ενδιαφέρει, αν οι αρχαίοι ήταν homo?
    Αντιφεμινιστές και φαλοκράτες του κερατά ήταν και δεν πιστεύω να υπάρχει καμμία αμφιβολία περι αυτού;
    Μιλάς για φιλοσοφία, ή κοσμοθεωρία, ή στάση ζωής και μας ποστιάζεις , ότι αυτή η κλώσσα η Μέρκελ κρατάει καλό προφίλ και ανφάσ.
    Γράφεις:
    Είναι καιρός (σα γυναίκες) να ξεπεράσετε τα κόμπλεξ του παρελθόντος περί διακρίσεων… Δε λέω πως έχουν εξαλειφθεί αλλά ό,τι διακρίσεις γίνονται σήμερα είναι αποτέλεσμα όχι ρατσιστικής διάθεσης των αντρών έναντι των γυναικών (ήμαρτον δλδ)… τουλάχιστον στο τόπο μας… Ίσως να υπάρχει πολλές φορές υπεροψία ή κάποιας μορφής επιβολή σε χώρους εργασίας, αλλά αυτά πια τα φαινόμενα παρατηρούνται και σε γυναίκες που κατέχουν θέσεις προϊσταμένων, διευθυντριών ή σε άλλες ανώτερες διοικητικές θέσεις."

    Δίκιο σε όλα έχεις, ξέρω κάτι φιλενάδες μου προϊστάμενες που πιάνουν τα οπίσθια των υφισταμένων αρσενικών τους, καθε πρωϊ που τους σερβίρουν (οι αρσενικοί υφιστάμενοι ) τον καφέ.
    Περί ωραιότητας τα είπα στον γάτο, ας μη τα ξαναπώ.
    Τέλος, δεν σου λέω να ψηφίσεις γυναίκες του ΚΚΕ λ.χ, αλλά ΑΝ ψηφίσεις ΚΚΕ, να στραυρώσεις γυναίκες. Ετσι απλά.


    @ Mirage,
    Οπως σου είπα και στο Μπλόγκ σου, θέλουμε να αλλάξουμε το κόσμος, αλλά χωρίς να πάρουμε την εξουσία.

    @ Νίκος Οντως, αν οι γυναίκες ψήφιζαν γυναίκες, θα είχαμε ισοψηφία στη βουλή, αλλα αν οι γυναίκες ήταν τόσο χειραφετημένες ώστε να ψηφίζουν γυναίκες, δεν θα μιλούσαμε για καταπίεση γυναικών

    @ betty

    Ο Σωκράτης ήταν μέγας φαλοκράτης, μην αμφιβάλεις περί αυτού. Κανένας στην αρχαία Ελλάδα δεν μίλαγε για ισότητα γυναικών. Οι γυναίκες εχουν λιγότερο μυαλό έλεγε ο Αριστοτέλης.
    Μάλιστα ο βλάξ, έλεγε ότι εχουν και λιγότερα δόντια. Και ξέρεις είμαι λάτρισσα του αρχαίου κόσμου, αλλά δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα.

    @ Λακων
    Αυτά που είπε ο Μάρξ τότε, ισχύουν και σήμερα και μάλιστα η θέση της γυναίκας στα τελευταία χρόνια έχει χειροτερέψει δραματικά. Χτύπα τα ποστ μου για το "γυναικείο ζήτημα" και θα καταλάβεις γιατί γράφω αυτά που γράφω.

    Ελπίζω κάποιες από τις απαντήσεις που έχω δώσει στο γάτο και στην Betty, να καλύπτουν και τις δικές σου τοποθετήσεις.

    AntwortenLöschen
  21. @ alterapars

    Δεν διαφωνώ με όσα περί εξουσίας λές, δεν βλεπω όμως τι σχεση έχουν με τα του κάγγελου.
    Πιστεύω στο διαφορετικό γυναικείο λόγο, όχι αυτόν της Κοντολίζας, ούτε της Ντόρας, ούτε της Διαμαντοπούλου, ούτε καν των περισσότερων γυναικών της αριστερής πτέρυγας της Βουλής. Αλλά, αν κάποιος ψηφίσει κάποιο κόμμα, ας ψηφίσει τις γυναίκες του. Δεν βαρέθηκες φίλε μου να βλέπεις αυτά τα αρσενικα τέρατα παντού;
    Ωραία, δεν θα αλλάξει η πολιτικοοικονομική δομή της Ελλάδας, αν αντί για 13% γυναικεία συμμετοχή έχουμε 45% που έχει η Σουηδία, αλλά ποιός μου έλεγε "Πολλά αγκάθια (μικρής ή μεσαίας οξύτητας) απαρτίζουν ένα αιχμηρό και διόλου ευκαταφρόνητο σύνολο" που (συμπληρώνω) δεν βλαπτει να το πολεμάμε όπου και να βρισκόμαστε;

    AntwortenLöschen
  22. είναι πραγματικά το ίδιο άσχημη η θέση της γυναίκας στην σύγχρονη εποχή με 'κείνα τα χρόνια τα παλιά'. δεν έχει ολοκληρωθεί κατά την άποψή μου η Επαναστατική Αλλαγή στο τομέα της Ισότητας, μάλιστα, βρισκόμαστε στην ΑΡΧΗ ΤΗΣ και τα εμπόδια που υψώνονται είναι πολλά, δυστυχώς τα υψώνουν ΚΑΙ γυναικεία χέρια που νομίζουν πως ή φύγανε όλα από τη μέση, ή πως έτσι 'μπλοκάρουν' τους άντρες. ο νοών νοείτω.

    AntwortenLöschen
  23. να συμπληρώσω τον μέγα ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΑ ΔΟΛΙΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ όπου προσπαθούν να 'δικαιώσουν' τη γυναίκα μέσα από τη κοντινότητά της με την ΦΥΣΗ. η ισότητα περνά μέσα από καθαρά κοινωνικά μονοπάτια και πολιτικούς αγώνες και όχι μέσα από νεοεποχίτικες θεωρίες. για να επιτευχθεί πρέπει να μείνουν απέξω όλα τα ίχνη κάθε θρησκείας και δοξασίας: πρέπει να γίνει πραγματιστικά.

    θα διαβάσω και τα ποστ τα άλλα που έχεις εδώ ange-ta.

    AntwortenLöschen
  24. διαβάζω τα ποστ με την ετικέττα Το γυναικείο ζήτημα. Και τώρα νομίζω πως είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί προς τους άνδρες σχολιαστές και αναγνώστες το γιατί θεωρούμε άνθρωποι σαν εμένα και την ange-ta πως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο: γιατί συμπάσχουμε και γιατί έχουμε πολύ περισσότερες ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ γυναίκες από γυναίκες που μπορούν να λυτρωθούν: δεν έχουμε δε καμμιά γυναίκα προς το παρόν Απόλυτα Λυτρωμένη από όσα τα κοινωνικοπολιτικόθρησκευτικά συστήματα των ανδρών της επέβαλλαν.

    κι εδώ στον πανανθρώπινο χαρακτήρα αυτών των αγώνων φαίνεται η ποιότητα της Γυναίκας που υπερτερεί: τα βλέπουμε τα πράγματα σφαιρικά και προτιμούμε οι λύσεις των προβλημάτων μας να φτάσουν τις γυναίκες σε όλο τον πλανήτη.

    σε αυτό που μου είπες ange-ta θα πρέπει να πω πως η Γυναίκα δεν έχει ένα αλλά δύο φύλα να απελευθερώσει, το άλλο φύλο θα απελευθερωθεί παρακολουθώντας και βοηθώντας τους αγώνες της.
    αυτά προς το παρόν.

    AntwortenLöschen
  25. @νίκος και @abttha Προσυπογράφω μέχρι τελείας (μόνο στα δωμάτια θα διαφωνήσω… στη κουζίνα είναι κουραστικό αλλά και επικίνδυνο…).
    @alterapars: ευχαριστώ που εξέφρασες την άποψή σου, γιατί μου φαίνεται πως γράφω στο βρόντο…
    @Λάκων: με παρεξήγησες ελαφρώς, δεν αναφερόμουν μόνο στους αρχαίους έλληνες, αλλά σε όλους του «σοφούς» και όχι γιατί ίσως να είπαν «πατάτες» αλλά γιατί δε πρέπει να δεχόμαστε άκριτα τα λεγόμενα οποιουδήποτε έστω και αν αυτός θεωρείται αυθεντία… πράγματα που μαθαίναμε στο λύκειο ρε γμτ στο κεφ. του διαφωτισμού… αμφισβήτηση ακόμα και στην αμφισβήτηση… Για αυτό θα σε ρωτήσω το εξής: μετά από 100 – 200 χρόνια, λες να απενοχοποιηθεί ο Χίτλερ και να μπει δίπλα στον Ναπολέοντα και τον Αλέξανδρο; Να δεχτώ πως ήταν εγκληματίας ο Αλέξανδρος (που μάλλον ήταν, δε κατακτάς χωρίς να σφάξεις), αλλά γιατί όμως η Ιστορία τον έχει σαν τον μεγαλύτερο αρχηγό στους αιώνες; Και γιατί υπάρχει ακόμα η παράδοση του Ισκαντέρ στις χώρες που κατέκτησε; Μήπως εκτός από τις σφαγές ήταν αιτία προόδου και εκπολιτισμού των τοπικών πληθυσμών; (εχμμμ… για αυτόν τον αλέκο λες ε;).
    @Κρόπερ, είσαι μέσα στο σύστημα, θες δε θες... (αφού έχεις υπολογιστή και ίντερνετ… πολύ περισσότερο) και όλοι μας...
    @ange-ta: Γεννήθηκα στην Αθήνα από Αθηναίους γονείς, καμία σχέση με Γερμανία. Νομίζω πως η οθόνη σε κουράζει, κάνε εκτύπωση αυτά που σου γράφω και διάβασέ τα από χαρτί, γιατί σου ξεφεύγουν πολλά… αύριο θα σου απαντήσω σε αυτά που μου γράφεις και θα το προχωρήσω και περισσότερο… (ναι σε απειλώ :P)
    Γoodmorning

    AntwortenLöschen
  26. @ αυτό το άλλο,
    @ και οι άλλοι

    Η γυναικεία φωνή .....
    Θα τα πούμε ξανά,
    Τώρα περιμένω το ταξί για το αεροδρόμιο, γυρίζω στην ελλάδα μας.
    (παροτι διεθνίστρια, αγαπώ την ελλάδα σαν τα μάτια μου).

    AntwortenLöschen
  27. Καλημέρα σε όλους! Η δική μου άποψη επί του θέματος, ίσως να μην είναι αυτή που θα περίμενες να ακούσεις, με βάση τα πιστεύω μου πάνω στο γυναικείο ζήτημα.
    Ναι στη συμμετοχή περισσοτέρων γυναικών στην πολιτική ή στα κέντρα λήψης αποφάσεων ή στην ισότιμη ανάθεση μεγάλων ευθυνών σε αυτές, αλλά διαφωνώ με την ποσόστωση εντελώς, καθώς και με την παραίνεση «Ναι στις γυναίκες υποψήφιες». Δηλαδή για μένα δεν τίθεται θέμα ανισοτιμίας μεταξύ των υποψηφίων. Μπορεί να τίθεται στο ποιούς και πόσες γυναίκες επέλεξε το κάθε κόμμα ή για την ακρίβεια ο αρχηγός του. Από τη στιγμή που καταρτίστηκε το ψηφοδέλτιο, καλώς ή κακώς, δεν βλέπω πια φύλα. Βλέπω αξία, ικανότητα, πολιτική γνώση, αίσθημα ευθύνης, εντιμότητα, συναίσθημα, ντουέντε.
    Με τίποτα δε θα ψηφίσω γυναίκα λόγω γυναίκας, αν θεωρώ στο ίδιο ψηφοδέλτιο, έναν άντρα ικανότερο της. Μάχομαι παντού και το ξέρεις φιλεναδίτσα μου, για τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά δεν θα μεροληπτήσω εις βάρος των αντρών. Σε περίπτωση ίσης αξίας, θα επιλέξω αυτόν που μου είναι πιο συμπαθής σαν προσωπικότητα.

    Καλό βόλι σε όλους και ας βγει το καλύτερο για την Ελλαδίτσα μας!

    Πολλά φιλιά!!!

    AntwortenLöschen
  28. @καγγελος Ναι το θυμάμαι το βιβλίο και μάλιστα μου άρεσε να διαβάζω απο αυτο πιο πολύ τις πηγές και τα εκτός εξεταστικής ύλης.Απο τα αγαπημένα μου.
    Στον Αλέξανδρο αναφέρομαι αλλα αν πιάσουμε το θέμα θα παει μακριά η βαλίτσα

    AntwortenLöschen
  29. γύρισες;
    γύρισες;
    είχες πει 14.

    ουφ, βαριές μου πέφτουν τούτον τον καιρό οι φιλοσοφίες...
    (ε, όχι ότι δεν μ' αρέσουνε...)

    AntwortenLöschen
  30. Αυτήν τη φορά με πρόλαβε ο Cropper. Και, για να σε "προβοκάρω" με τη σειρά μου, σου προτείνω το εξής: Αναζήτησε όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις γυναικών οι οποίες ενεπλάκησαν σε εξουσιαστικά παιχνίδια, μελέτησε τον βίο και την πολιτεία τους και πες μου τι ποσοστό (κατά τη γνώμη σου) έδειξε "ανθρώπινο" πρόσωπο και χαρακτηριστικά όπως εκείνα που περιγράφει ο Herbert Marcuse. Δε διαφωνώ μαζί σου όταν μιλάς για "αρσενικά τέρατα" αλλά, οι περιπτώσεις της Golda Meir και της Margaret Thatcher σου φαίνονται λιγότερο τερατώδεις ή, μήπως, τις θεωρείς "μεμονωμένα περιστατικά";

    AntwortenLöschen
  31. @@@@@ Καλησπέρα σε όλους.

    Γύρισα! Τι χρώματα είναι αυτά; Και αυτό το νεαρό φεγγάρι, σαν ελπίδα έστεκε πάνω από τις πανάσχημες πολυκατοικίες της Αθήνας.

    Σας διάβασα όλους με πολύ προσοχή. Δύσκολη η σύγκλιση, δύσκολη η προσέγγυση.
    Δύσκολα είναι όλα. Αλλά θα προσπαθήσω ακόμα.

    Ποιος περιμένει ρε φίλες και φίλοι, να βρεί εδώ και τώρα γυναίκες σαν αυτές που περιγράφει ο Μαρκούζε; Τι διαλεκτική λογική είναι αυτή που λέει ότι μέσα σε ένα σύστημα που έχει διαβρώσει τα πάντα, οι γυναίκες θα διατηρούν την ευαισθησία τους και τα υπόλοιπα τους;
    Αλλά σκέφτομαι, αν σε πλανητικό επίπεδο βλέπουμε 50 – 50 γυναίκες παντού, εσείς τι λέτε, δεν θα έχει αλλάξει ΤΙΠΟΤΕ;;
    Γράφει η φίλη μου η Γητεύτρα, ότι επιλλέγει τους άξιους και η φίλη μου η Αμβθα, ότι είναι ρατσιστικό να ψηφίζεις κάποιον επειδή έχει στρούμφ ή δεν έχει.
    Ε, λοιπόν θα πω στη φίλη μου τη Γητεύτρα να μου αναφέρει καμμια δεκαριά άξιους αρσενικους για να σκάσω στα γέλια. Και στη φίλη μου την Αμπθα, να μου πεί, αφού οι γυναίκες δεν είχαν πρόσβαση στην «εκπαίδευση» μέχρι το 1900 μ.Χ. , γιατί σήμερα μία εξισοροποιητική τακτική είναι ρατσιστική;

    Δεν γουστάρω τη Διαμαντοπούλου, αλλά είναι καλλίτερη από την Ακη Τσοχατζόπουλο. Δεν γουστάρω τη Κανέλη αλλά είναι πολύ καλίτερη από τον Χρυσοχοϊδη. Δεν γουστάρω την Γιαννάκου, αλλά είναι καλίτερη από τον Καραμανλή. Δεν γουστάρω τη Ντόρα, γιατί αυτή είναι χειρότερη απ όλους. Δεν γουστάρω τη Δαμανακη, αλλά είναι καλλίτερη από τον Παπανδρέου. Είμαι σίγουρη, ότι η αντι-γυναικεία πλευρά θα κραυγάσει: ΟΧΙ, ο Ακης είναι πολύ καλλίτερος από την Αννα!!!
    Δεν γουστάρω καμία εξουσία και είμαι βαθειά πεισμένη, ότι ο κόσμος δεν θα αλλάξει με εκλογές, αλλά προτιμώ το λιγότερο κακό κάθε φορά, (αφού..... την επανάσταση θα την κάνουν άλλοι!). Και σε κάθε αρσενικό υπάρχει πάντα μια καλίτερη γυναίκα – σε γενικές γραμμές!
    Στo κάτω – κάτω, Χίτλερ γένους θηλυκού δεν έχει η ανθρώπινη ιστορία.
    Alterapars, Cropper, έχετε αντίρηση;;
    (σίγουρα έχετε!!)

    @Λάκων
    Έχεις πολύ λάθος γνώση και άποψη για τον μεγάλο Αλέξανδρο. Παααρα πολύ!!!!
    Δεν ξέρω ποια βιβλιογραφία έχεις, αλλά μπορείς να την αναφέρεις για να σου πώ και γω τις πηγές μου.
    Ο μ. Αλέξανδρος, σύμφωνα με τους ιστορικούς που ξέρω (Κ. Μοσσε, Φ. Μπρωντέλ, J.M. Roberts)θεωρείται πρόσωπο που έφερε τον πολιτισμό σε όλο το τότε γνωστό κόσμο και δημιούργησε μία από τις μακροβιότερες αυτοκρατορίες του κόσμου (800 χρόνια)

    Μη βάζετε σε ένα τσουβάλι τον Χίτλερ, τον Ναπολέοντα και τον μ Αλέξανδρο, δείχνει ασχετίλα!

    @@@@ αυτό και το άλλο @@@,

    Σ ευχαριστώ για την παρέμβαση, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να πάω ν αυτοκτονήσω με όσα άκουσα

    AntwortenLöschen
  32. @ Νίκο,

    Υπάρχει μια ανάλυση για την γυναικεία εξουσία του Ενγκελς, «η καταγωγή της οικογένειας και της ατομικής ιδιοκτησίας».
    Ηταν το πρώτο μαρξιστικό βιβλίο που διάβασα. Αν το έχεις διαβάσει, θα πρέπει να θυμάσαι ότι «Τότε σεβάστηκαν την ανθρώπινη ζωή, αξιοπρέπεια, ελευθερία»
    Υπάρχει και ένα δεύτερο, πρόσφατο, του Κρίστοφερ Λας, «η πολιορκία της οικογένειας».
    Στον καπιταλισμό ΟΛΑ, χωρίς εξαίρεση έχουν εξομοιωθεί με το χρήμα. Πάσα απορία είναι εκ των ων ού ανευ!!!

    AntwortenLöschen
  33. Μη ξεχάσετε να ακούσετε τον Πα παπα πα εξουσίαα

    AntwortenLöschen
  34. Σωστά η Διαμαντοπούλου καλύτερη από Άκη, αλλά κι ο Παπουτσής καλύτερος από Πετραλιά, ο Βούγιας καλύτερος από Παπακώστα, ο Ανδρουλάκης καλύτερος από Ράπτη και για να μην πολυλογούμε ο Τσίπρας μαναρότερος απ' όλους και ο Βαλαωρίτης ποιητικότερος απάντων των πολιτικών!
    Καλή κάλπη σύντροφοι! :)

    AntwortenLöschen
  35. Νομίζω πως λεγόταν η καταγωγή της οικογένειας της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους. Τι μου θύμησες τώρα. Νομίζω πως είναι θέμα οικονομικής βάσης.
    Όσο για τον Αλέξανδρο να μην είσαι εθνικιστάν. Κατά τον Πτολεμαίο και τον Κούρτιο , αλλά και τον Αριανό όπως και τον Διόδωρο το Σικελιώτη Έκανε φοβερές σφαγές στην άνω ανατολική Ασία
    στους Σκύθες.
    Καληνύκτα

    AntwortenLöschen
  36. νικο,
    Οχι δεν είναι θέμα οικονομικής βάσης, αλλα κοινωνικής οργάνωσης.
    Η οικονομία είναι ενα απο τα στοιχεία.

    Λες οι ιστορικοί που σου ανέφερα να είναι "εθνιστάν" και αυτοί;;

    Γράφεις "έγιναν Σφαγές", τι περίμενες να πάει με λουλούδια και τσίχλες, όπως έκαναν οι Αμερικάνοι;;
    Μιλάμε για ιστορία και όχι για φυτολογία.
    Ολη η ανθρώπινη ιστορία για μάχες και σφαγές είναι.
    Αυτή την ιστορία προσπαθούμε να την κατανοήσουμε και όχι να την καταδικάσουμε, για να νοιώσουμε καλά , ότι εμείς είμαστε ανθρωπιστές και υπεράνω.
    Ο Αλέξανδρος, υποστήριξε και πολέμησε και ο ίδιος, ότι ο μόνος τρόπος να ξεκαθαρίσει με τις συνεχόμενες μάχες και σφαγές με τους Πέρσες ήταν να ξεπαστρέψει τον Ξέρξη.
    Αν είχε δίκιο ή άδικο, η ιστορία τον έκρινε. Και τον έκρινε θετικά.
    Πώς αλιώς εξηγείς το γεγονός ότι οι Πέρσες λένε ότι ο Αλέξανδρος ήταν πέρσης;;;;

    AntwortenLöschen
  37. @ φιλενάδα Γητεύτρα,
    αν θα πρόσεξες, έκανα σύγκριση σε ίδιο πολιτικό χώρο.

    Η Παπακώστα, παρότι σπάει καρύδια, είναι 100 φορές καλλίτερη από τον Παυλόπουλο!!!

    Ο Ανδριανόπουλος, είναι χειρότερος από τη Ντόρα, καλά που μου τον Θύμησες, με τον Ανδρουλάκη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μου κάλυψες ένα κενό.

    Η Ράπτη είναι καλίτερη από τον Χριστοδουλάκη.

    Οσο για τον Τσίπρα....
    εεεε ακόμα και η Φώφη τον σκίζει!!

    AntwortenLöschen
  38. Παρά του ότι το «πόλεμος πατήρ πάντων….» και με ξετρελαίνει να σε τσιγκλώ
    και να κουβεντιάζω μαζί σου «σε θεωρώ από τα πιο βαθειά μορφωμένα άτομα που ξέρω» απόψε σεβόμενος την κούραση σου «από ταξιδιού γάρ» θα σε καληνυχτίσω και θα σου επισημάνω να διαβάσεις ένα λαϊκό μύθο που έγραψα στην αρχή όταν πρωτοξεκίνησα. Συγχώρα μου τα λάθη, δεν το κάτεχα το μηχάνημα. Αφορά τον Αλέξαντρο.

    AntwortenLöschen
  39. @ange-ta
    "Εκ τούτου δε φρενιτιάσαι και τελευτήσαι τριακάδι Δαισίου μηνός."
    Και απο αυτό έπαθε φρενίτιδα και πέθανε την τριακοστή μέρα του μηνός Δαισίου.

    Τον δ'αθλιον ιατρόν ανεσταύρωσεν
    Και σταύρωσε τον άτυχο γιατρό.
    (Όταν πέθανε ο Ηφαιστίωνας)

    Του δε πένθους παρηγορία τώ πολέμω χρώμενος, ώσπερ επι θήραν και κυνηγέσιον ανθρώπων εξήλθε και το Κοσσαίων έθνος κατεστρέφετο,πάντας ηβηδόν αποσφάτων.τούτο δε Ηφαιστίωνος εναγισμός εκαλείτο.

    Και χρησιμοποιώντας για παρηγοριά στο πένθος του τον πόλεμο βγήκε σε κυνήγι ανθρώπων και κατέστρεψε το έθνος των Κοσαίων , αφού έφαξε όλους τους ενήλικες. Και τούτο ονομαζόταν θυσία για τον Ηφαιστίωνα.

    Πλούταρχος Βιοί Παράλληλοι Αλέξανδρος-Καίσαρ.

    Οι δικαιολογίες του τέλειωσαν όταν κατέκλυσε ο βασίλειο των Περσών. Τους Ινδούς απο ποιούς ήθελε να τους απελευθερωσει;
    Ούτε ο Χίτλερ τόλμησε να αποκαλεί τον εαυτό του Θεό και να απαιτεί να τον προσκυνούν.Ο ρήτορας Καλλισθένης δεν τον προσκύνησε και τον τιμώρησε ανάλογα.
    Εγώ δεν το θεωρώ αυτό πολιτισμό.
    Και ταυτίζομαι με το "εμείς επιτρέπουμε στον Αλέξανδρο εαν θέλει, να ονομάζεται Θεός".

    AntwortenLöschen
  40. @&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&@&
    Πυρ, γυνή και μου τα ‘κανες θάλασσα… από πού να ξεκινήσω και πού να τελειώσω; Τες πα, παίρνε βαθιές ανάσες και διάβαζε:
    α΄) Τα μαργαριτάρια είναι για τις γυναίκες, ως επί το πλείστον… τα υπόλοιπα ανήκουν στα στρείδια. Δε θα κάνω άλλη προσπάθεια, (εκτός αν γράψεις κάτι που να στέκει, παίζει βέβαια και η πιθανότητα να το κάνεις εξ’ επίτηδες (δλδ να ξαναγράψεις τίποτα κουλά) για να απαλλαγείς από μένα, αλλά και εγώ σε αυτή τη περίπτωση να ξες πως δε θα χάψω...) αν με καταλάβεις τώρα (που δε το βλέπω) έχει καλώς… Πιστεύω όμως πως το ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΕΙΣΜΑ σου δε θα σε αφήσει... (όπως δε σε άφησε να δεις ότι για ψήφο στους άξιους μίλησα εγώ και όχι η φίλη σου) έχεις κλισαρισμένες απόψεις, δύσκολο να ξεκλειδώσεις… έχεις και φίλες προϊστάμενες, άστα να πάνε… γεράματα…
    β΄) Το θέμα σου είναι η ψήφος στις γυναίκες.
    Στη προτροπή σου αυτή αντιπρότεινα ψήφο στους άξιους. Δεν είχες όμως το θάρρος ούτε να συμφωνήσεις αλλά ούτε και να διαφωνήσεις!!!!!
    Πες μου: σε τι διαφέρεις εσύ που πολιτικολογείς με συνθήματα (ψηφίστε γυναίκες) αντί να παραθέτεις θέσεις και απόψεις, από αντίστοιχους άρρενες πολιτικάντηδες που εκφέρουν ίδιας ποιότητας λόγο;
    Δε μπορεί να θες 50 -50 εδώ και τώρα και αυτό όχι γιατί δε το θέλουν ή επειδή θα σας εμποδίσουν οι άντρες «φαλλοκράτες» αλλά γιατί εσείς δεν είστε έτοιμες και ώριμες να εκφέρετε (στο σύνολο σας) πολιτικό λόγο με επιχειρήματα (μη σου πω ότι δε θέλετε κιόλας). Δε γίνεται ο καταπιεσμένος την επομένη της απελευθέρωσής του να αντέξει την πλήρη ελευθερία, θα πάθει σοκ και δε θα ξέρει τι να κάνει ή θα κάνει βλακείες. Από το 0% συμμετοχή θα πάς στο 1, στο 2, 5, 10 κ.ο.κ. μέχρι τη πλήρη εξομοίωση στα ποσοστά, αλλά όχι σε μια μέρα, είσαι αναγκασμένη να κοπιάσεις για αυτό… Σίγουρα όμως δε το ζητάς χαριστικά: ψήφος στις γυναίκες επειδή είναι γυναίκες…
    γ΄) Ένα κίνημα αποτελείται από ανθρώπους με κοινά χαρακτηριστικά, οράματα, που έχουν κοινούς αγώνες και πάνω από όλα κοινά συμφέροντα. Οι γυναίκες σα σύνολο δεν αποτελούν έναν ομοιογενή παράγοντα είναι απλά ένα πληθυσμιακό κομμάτι που έχει κοινά βιολογικά χαρακτηριστικά και τίποτα περισσότερο. Από εκεί και πέρα βρίσκεις ό,τι χαρακτήρα θες, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, ποικίλων δυνατοτήτων με διάφορες δεξιότητες και ικανότητες. Συνεπώς δε μπορούν να θεωρηθούν κίνημα και ούτε μπορούν να συστήσουν ένα τέτοιο... Θα πρέπει να κοτσάρετε έναν ακόμα επιθετικό προσδιορισμό ή κάτι άλλο που να το κάνει πιο συγκεκριμένο, που να ικανοποιεί τις συνθήκες για ένα κίνημα, αλλά τότε να είστε σίγουρες πως δε θα μείνει γυναικείο, οι σωστές ιδέες δεν έχουν φύλο…
    Παρακάτω μας το γυρνάς και μιλάς για «διαφορετικό» γυναικείο λόγο, δε μας είπες όμως ποιες τον εκφέρουν και τι λέει… (κάνε και καμιά παραπομπή, αφού είσαι και επιστημόνησα). Και παρ’ όλο που δε σ’ εκφράζει ο λόγος των γνωστών πολιτικών γυναικών, μας προτρέπεις να τις ψηφίσουμε !!!!! Ε, ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ! (τραβάω τα μαλλιά μου, σπάω το σπίτι μου, δαγκώνω το καπέλο μου!!!!!!) Πέφτεις και σε άλλες αντιφάσεις γιατί κάπου αναφέρεις ότι θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο (σα γυναικείο κίνημα) αλλά χωρίς να πάρετε την εξουσία... Τι την θέλετε τότε την ψήφο του λαού; Τι θες και συμμετέχεις τότε σ’ αυτό το πανηγύρι; Ή θέλετε να σας ψηφίσουμε και εσείς μετά θα πείτε ότι δε συμμετέχετε στα κέντρα αποφάσεων; Η θα μου πεις ότι οι πολιτικούδες μας δεν ανήκουν στο γυναικείο κίνημα; Διαπιστώνω ότι ο τρόπος που εκφράζεσαι δε διαφέρει από αυτόν κάποιου που μεγάλωσε με στερήσεις, αλλά τώρα ζει μια κατά το δυνατόν «φυσιολογική» ζωή, δεν έχει όμως την ωριμότητα να ξεπεράσει το παρελθόν του, (πράγμα που τον εμποδίζει και στη ψυχική του ανάπτυξη και ωρίμανση) όχι να ξεχάσει αλλά να πορευθεί στη ζωή του χωρίς να κάνει αυτά που του κάναν… αλλιώς θα αναπαράγεις το μοντέλο που ήθελες να καταργήσεις…
    δ΄) Δυσκολεύεσαι να με κατανοήσεις για αυτό θα σε ξαναρωτήσω: από πού προκύπτει η Χ-Α-Λ-Α-Σ-Μ-Ε-Ν-Η (hey in your brain there! χαλασμένη είπες!!!!) σχέση; Παρακάτω λες για τον Σωκράτη και ότι δε του αρέσαν οι γυναίκες !!!!!!!!!!!! Μετά από αυτά, υποστηρίζεις ότι δεν υπονόησες και δεν κριτικάρισες το γεγονός ότι οι αρχαίοι είχαν ομοφυλοφιλικές τάσεις; Αν όχι, έχεις πρόβλημα έκφρασης, όταν είναι να ποστάρεις να το διαβάζεις 10 φορές, να ρίχνεις έναν ύπνο, την άλλη μέρα να το ξαναδιαβάζεις και μετά να το δημοσιεύεις. Και κάτι ακόμα: τότε δεν υπήρχε η έννοια του φεμινισμού και του φαλλοκράτη άρα δε μπορείς να τους κατηγορήσεις για κάτι που δεν τους απασχολούσε ούτε σαν άτομα αλλά και ούτε σαν κοινωνία και πολύ περισσότερο αναδρομικά. Θα παραδεχθώ ότι κάνω λάθος αν μου αναφέρεις έναν «φεμινιστικού» τύπου προβληματισμό της εποχής εκείνης… Απ’ όσα γνωρίζω όμως δεν υπήρχε κάτι τέτοιο, και δεν είχε ανακινηθεί κάποιο τέτοιο ζήτημα
    ε΄)Λες ότι είσαι φεμινίστρια, αλλά θαυμάζεις τις σφαγές του μ Αλέκου γιατί είχαν «καλό σκοπό»… (έχασα τίποτα; στα αιτήματα του φεμινισμού μπήκαν και οι σφαγές αμάχων;) Λες ότι φανερώνει ασχετοσύνη όταν συγκρίνεις 3 μεγάλους στρατηλάτες – σφαγείς των εθνών … ο μεν σε σκοτώνει από αγάπη. ο άλλος για να προάγει τον πολιτισμό, ο τρίτος ξέρω ‘γω… η λογική πάει περίπατο…
    στ΄) Περί δύσκολης προσέγγισης και σύγκλισης: όταν πρόκειται να συγκλίνουν ένας άντρας και μια γυναίκα όλα φαντάζουν εύκολα… όταν όμως η γυναίκα σου βγει Μητσάρας, τότε αρχίζουν τα δύσκολα… εκτός αν θες να το γυρίσουμε και εμείς και να γίνει πια πλήρης αντιστροφή των ρόλων… σόρυ, εγώ δε συμμετέχω σε αυτό το καραγκιοζιλίκι
    ζ΄) Να προσέξεις λίγο, η αγαλματολαγνεία είναι σεξουαλική παρέκκλιση (δεκτό, στο σεξ όλα επιτρέπονται, αρκεί να συμφωνεί και ο σκύλος). Οι ιουδαιοχριστιανικές αντιλήψεις περί ηθικής μου προκαλούν αηδία είναι αντιαισθητικές, έχουν ενοχοποιήσει τον έρωτα και το γυμνό, παρ’ όλα αυτά τις ενστερνίζεσαι και θεωρείς χυδαία την όψη του αιδοίου και του φυσικού γυμνού σώματος κατ’ επέκταση, (αν όχι γιατί προτίμησες το άγαλμα από μια γυμνή εικόνα, έστω πάνω από τη μέση;). Το ξυρισμένο τέτοιο της Μόνικας 1000 φορές προτιμότερο…
    η΄) Λες: ξέρω κάτι φιλενάδες μου προϊστάμενες που πιάνουν τα οπίσθια των υφισταμένων αρσενικών τους, κάθε πρωί που τους σερβίρουν (οι αρσενικοί υφιστάμενοι ) τον καφέ.
    Εννοείς: Τα φαλλοκρατικά αρσενικά γουρουνοαφεντικά σας παρενοχλούν σεξουαλικά στο χώρο εργασία σας και αν δεν ενδώσετε έχετε προβλήματα στη δουλειά σας (κάνω λάθος;). Το παράδειγμά σου είναι πολύ παρωχημένο, θυμίζει σκηνή από κωμική ελληνική ταινία του ’60.
    Το πολυτιμότερο πράγμα που έχετε είναι ο κώλος σας; Όσες τον έχετε ωραίο, δε τον χρησιμοποιείτε (αυτόν και άλλα μέρη του σώματος σας) για να πετύχετε τον σκοπό σας, όποιος και αν είναι αυτός; Αφού τον χρησιμοποιείτε, γιατί διαμαρτύρεστε όταν έρχεται η ώρα να πληρώσετε τον φόρο χρήσης (και κατάχρησης) του; (υπ’ όψην: δεν διευθύνω καμιά επιχείρηση, δεν είμαι αφεντικό, δε πιάνω το κώλο καμίας εργαζομένης, αν και πολλές κωλοτρίβονται). Αν όμως δεν είναι το πολυτιμότερο, γιατί μου παρέθεσες αυτό το παράδειγμα και όχι κάποιο άλλο πιο σοβαρό; Οι διακρίσεις στον εργασιακό τομέα δεν έχουν να κάνουν με τη σεξουαλική παρενόχληση και μόνο… Αλλά μια και αναφέρθηκες σ’ αυτή όλοι γνωρίζουμε πλέον πως υπάρχει και η αντίστροφη κατάσταση με τις γνώστές πια προκλητικές εμφανίσεις και αμφιέσεις στους χώρους εργασίας (αλλά και έξω από αυτόν βέβαια, γιατί καταντήσατε ψωνάρες, ακόμα και οι άσχημες και οι χοντρές) και από αυτόν το λόγο πολλές έχετε ανελιχθεί (όχι όμως σε υψηλά κλιμάκια… εκεί θέλει «αρχίδια» μεταφορικού τύπου, όπως λέει μια φίλη σας). Στο κάτω κάτω όμως εκεί είναι όλο το ζήτημα; Η αξιοπρέπεια σας μάρανε; Εδώ τα αφεντικά μας πηδάν παντοιοτρόπως, άρρενες και θήλυ, αν μας τον πιάσουν φωνάζουμε; Οι γυναίκες προϊστάμενες πάντως, όντως, δε πιάνουν οπίσθια, πάνε κατευθείαν στο ψητό (κυριολεκτικώς αλλά και μεταφορικώς) και μάλιστα χωρίς προκαταρκτικά...
    θ΄) Για τη βία έχω ποστάρει κάπου αλλού το εξής: Βία = Βίος = Ζωή. Εξαλείφοντας τη βία εξαλείφεις τη ζωή. Όταν υποχωρείς εσύ έρχεται ο άλλος.
    Οι γυναίκες δεν είναι βίαιες, επειδή δε μπορούν. Όποτε έχουν όμως αυτό το πλεονέκτημα το χρησιμοποιούν πολύ άνετα… (θα επανέλθω στη Θάτσερ που είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα και θα σου θυμίσω τον πόλεμο των Φώκλαντ), αλλά υπάρχουν και εικόνες σκληρών, καθημερινών γυναικών (π.χ. η κακιά πεθερά, ή η σύζυγος που περιμένει τον άντρα της κρατώντας τον πλάστη…).
    ι΄) Και για επιμύθιο:
    Η ένταξη των γυναικών στο παραγωγικό σύστημα ξεκίνησε στη διάρκεια του μεσοπολέμου οπόταν χρειάστηκαν περισσότερα εργατικά χέρια στις φάμπρικες της Γερμανίας της Σ. Ένωσης και σε άλλες χώρες με βαριά βιομηχανία (τυχαία η χρονική σύμπτωση αναζήτησης από το κεφάλαιο για περισσότερα εργατικά χέρια με τη δημιουργία του φεμινιστικού κινήματος;) Τσιμπήσατε λοιπόν το παραμύθι της χειραφέτησης και διεκδικήσατε ίσα δικαιώματα στη Δουλεία (πρόσεξε: ο τόνος στο γιώτα) βάζοντας στη μπάντα τον φυσικό ρόλο σας: Οκ, δε θα μιλήσω για κουζίνες άλλο, αλλά θα πω ότι το να μεγαλώνεις παιδιά θέλει Α-Φ-Ο-Σ-Ι-Ω-Σ-Η !!!!! Μη μου μιλήσεις για το ρόλο του πατέρα, όλες οι παιδαγωγικές μελέτες για την εξελικτική ψυχολογία στη βρεφική και παιδική ηλικία καταδεικνύουν ΣΑΦΩΣ το ρόλο της μητέρας (που τυχαίνει να είναι γυναίκα, ε;) πολύ σημαντικότερο από το ρόλο του πατέρα. Πώς να το κάνουμε τέλος πάντων; Για αυτό είστε φτιαγμένες, τελεία και παύλα, αν θέλετε να τα ξεριζώσετε, η επιστήμη έχει κάνει μεγάλες προόδους, ελευθερία υπάρχει (σε αυτούς του τομείς τουλάχιστον, του ξεριζώματος) από εκεί και πέρα, όσες αποφασίσετε να τα κρατήσετε σκεφτείτε πώς από την στιγμή που εγκαταλείψατε την παραδοσιακή στέγη, αφήσατε τα κουτσούβελα και βγήκατε για δουλεία, σουλατσάρισμα και shopping therapy, άρχισαν οι παρενέργειες στην κοινωνία, όπως τα ναρκωτικά (αντίδραση της νεολαίας στην εγκατάλειψη και στη μοναξιά) , η ανεργία (διεκδικήσατε και πήρατε, μαγκιά σας, αντρικές δουλειές), και κυρίως επιταχύνθηκε η καταστροφή του περιβάλλοντος ως αποτέλεσμα της αύξησης της παραγωγικότητας λόγω και της συμμετοχής των γυναικών στο φρενήρη ρυθμό της σημερινής παραγωγικής διαδικασίας. Σου φαίνεται υπερβολικό; Δεν είναι όμως! Σκέψου τους ρυθμούς ανάπτυξης μέχρι την εισαγωγή σας στην παραγωγική διαδικασία.
    Στις παλιές πατριαρχικές κοινωνίες, τότε που η γυναίκα ήταν στο περιθώριο, απλά σφαζόμασταν σε διάφορες διενέξεις. Οι άντρες πηγαίναν στα πεδία των μαχών, βγάζαν τα πόδια τους, τις σπλήνες τους και τις συκωταριές τους και άλλα ωραία εσωτερικά και εξωτερικά όργανα. Τώρα, και με τη δικιά σας συμμετοχή αυτοκτονούμε όχι σε πολέμους, αλλά με τον σύγχρονο, αλλοτριωμένο πλαστό, τρόπο ζωής… Σήμερα σφαζόμαστε σε αυτόν τον νέου τύπου πόλεμο, όπου ο εχθρός είναι αόρατος, αλλά όμως τόσο εμφανής! Πως σου φαίνεται εσένα που είσαι και θιασώτης του φυσικού τρόπου ζωής; Με τη δική σας όμως συνεργία τον χάσαμε. Μπορεί ίσως να είναι τυχαίο, αλλά συμμετείχατε όμως και εσείς! Δε καταστρέψαμε μόνοι μας τον πλανήτη. Η ΜΑΖΙΚΗ εμπλοκή σας στη παραγωγή ανέτρεψε τις φυσικές ισορροπίες, καταλάβετέ το, δε λέω πως μπορεί να αντιστραφεί αν αποσυρθείτε πίσω στην οικία σας, τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους…

    Πάντα καλοπροαίρετα, μέχρι να εξαντληθεί η υπομονή μου…

    AntwortenLöschen
  41. Συμφωνώ, θηλυκός Χίτλερ δεν υπήρξε,αλλά υπήρξαν και υπάρχουν τέτοιοι μικρότερης εμβέλειας (ίδιου, όμως, περιεχομένου). Άλλωστε, ο Χίτλερ δεν έκανε μόνος του όλα όσα έπραξε - είχε την υποστήριξη και γυναικών...

    AntwortenLöschen
  42. http://theamapati.wordpress.com/2007/09/15/sav-15-sept/

    αφιερωμενο εξαιρετικα :-)

    AntwortenLöschen
  43. Να μη ξεφεύγουμε από την ανάρτηση. Λοιπόν σα πιο μεγάλος τις θεωρώ υπέροχες.
    Είτε σα ερωμένες, είτε σα μάνες, κόρες ,αδελφές, δώρο και στολίδι μας.
    Και σίγουρα τα πιο δυνατά πλάσματα. Σε συζήτηση με τον πατέρα μου που ήταν σοφός άνθρωπος, μου είχε πει πως η γυναίκα προκειμένου να προστατέψει το σπίτι της ¨η τα παιδιά της δεν φοβάται κανέναν. Αν δεν είχαν το φοβερό ανταγωνισμό μεταξύ τους , εμείς οι άντρες δεν κάναμε μία. Αδυναμίες. Δεν εμπιστεύονται και δεν αληλοψηφίζονται μεταξύ τους και είναι πολύ συναισθηματικές, αγαπησιάρες. Και ανατρέφουν τους γιούς να γίνουν αυτό που μισούν. Φαλοκράτες.
    Μόνο απο πείρα αυτά.

    AntwortenLöschen
  44. @ Λάκων,
    δεν ξέρω τι ζόρι τραβάς με τον αλέξανδρο, ούτε τι θέλεις να αποδείξεις,
    αλλά μια και μιλάμε για γυναίκες, θα σου πω:
    Ε! τι να περιμένει κανείς από αρσενικό!
    Αρσενικός ο αλέξανδρος και ο καισαρας και χιτλερ και ο ναπολέων
    και όλοι αυτοί οι σφαγείς!
    Και έτσι απλά ξεμπερδέψαμε με την ιστορία.

    AntwortenLöschen
  45. @ alterapars,
    Στην εξέταση της κοινωνίας και της ιστορίας, πάντα μια ελάχιστη διαφορά παίζει τον μεγάλο ρόλο.

    AntwortenLöschen
  46. κάγγελε,
    ένα απο τα βιβλία που έχω διαβάσει είναι το σαβουάρ βίβρ.
    Επειδή λοιπόν είμαι η οικοδέσποινα του μπλόγκ, δεν θα δώσω συνέχεια στις διάλέξεις σου και θα σιωπήσω ευγενώς.

    AntwortenLöschen
  47. Γνωρίζω, ότι στη χώρα μας η ευγένεια δεν είναι αρετή, θεωρείται αδυναμία, αλλά δεν θα κάνω το χατήρι σε κανένα να την χάσω.

    AntwortenLöschen
  48. ange-ta Δεν θέλω να αποδείξω κάτι.
    Μου ζήτησες πηγές και στις ανέφερα.
    Απλώς διαφωνούμε. Όπως εσένα σου φαίνεται αφύσικο κάποιος να κατηγορεί τον Αλέξανδρο,έτσι και εμένα περίεργες μου φαίνονται οι απόψεις σου για τις γυναίκες.
    Απο το να διαφωνούμε πάντως για το έσωρουχο της τάδε τραγουδίστριας το βρίσκω καλύτερο, δε νομίζεις;

    AntwortenLöschen
  49. @ Λάκων,
    είναι πολύ βαρύ, ιστορικοί τέτοιου επιπέδου, οπως ο Μπρωντέλ και η Κλώντ Μοσσε να θεωρούν τον ΑΛέξανδρο ως τον ιδρυτή μιας μεγάλης και μακρόχρονης αυτοκρατορία, μίας από τις μεγαλίτερες της ανθρώπινης ιστορίας και εμείς να το θεωρούμε απλώς αφαγέα.
    Προφανώς και είναι προτιμότερο να διαφωνούμε για θέματα τέτοιας υφής και όχι της άλλης που λες.

    AntwortenLöschen
  50. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά για την αυτοκρατορία που λές ή και να σου αναφέρω τι έκανε η Ολυμπιάδα όταν είχε εξουσία στα χέρια της μιας και το θέμα είναι γυναίκες και πολιτική.
    Απλώς ας συμφωνήσουμε στο ότι διαφωνούμε.

    AntwortenLöschen
  51. Θα μπορούσε κανείς, να βρεί βιβλία που διακατέχονται από μία μανία να μηδενίζουν τα πάντα. Στην εποχή μας, το πρόβλημα δεν είναι να μισήσεις το παρελθόν σου, αλλά αντίθετα να το αγαπήσεις. Να καταλάβεις, ότι όπως υπάρχουν δεσμοί με το παρελθόν, έτσι πρέπει να υπάρξουν δεσμοί για το μέλλον. Για το σπίτι των παιδιών μας που θα αφήσουμε.
    Και αν αγαπήσεις το σπίτι σου, με την ευρύτερη έννοια, αγαπάς και τον συνάνθρωπό σου.

    AntwortenLöschen
  52. Θα μπορούσα να πω και εγώ ότι παρόλα όσα σου έσουρα, μου το ‘ριξες στη ευγένεια και αγενώς με αγνόησες... δε θα προσπαθήσω να ξεπεράσω αυτό το κόμπλεξ (δλδ να με αγνοούν), ας κρατήσω και κάνα κουσούρι... Σου παραθέτω και ένα ακόμα δείγμα της ευγενείας σου (αλλά σε άλλο μπλογκ):
    By: ange-ta on September 2nd, 2007
    at 2:52 pm: bravo λογοδιάρροια ο κάγγελος! (http://nefelikas.wordpress.com (σε είδα να φοράς μαύρα)
    ….σχολίασες... πολύ ευγενικό εκ μέρους σου, να μου πεις από ποιο σαβουράρ βιβρ (από αυτά που διαβάζεις) παίρνεις ιδέες... Το διαδίκτυο δεν είναι σπίτι κανενός, η διακίνηση ιδεών (και μπούρδας) είναι ελεύθερη, μη μου το παίζεις οικοδέσποινα, γιατί ούτε φοντάν δε μου προσέφερες…

    AntwortenLöschen
  53. ange-ta Ο μετριοπαθής Πλούταρχος (που ήταν και ιερέας) δεν διακατέχεται απο μανία.Αν διαβάσεις το "Παραμυθητικός προς ιδίαν γυναίκα" θα δείς πόσο ευαίσθητος άνθρωπος ήταν και πως αντιμετωπίζει το γεγονός του θανάτου της κόρης του.Δεν μισώ το παρελθόν,το κριτικάρω αλλα ναι αντιπαθώ κιόλας.
    Μου φαίνεται πως όλοι μας πρέπει να γίνουμε λιγότερο εγωκεντρικοί γιατί συζητήσεις σαν και αυτές θα καταλήγουν σε ατελείωτα flame wars.

    AntwortenLöschen
  54. @ Λάκων,

    Δεν έχω διαβάσει τον Πλούταρχο, οπότε ότι και να πω, υποθέσεις θα είναι. Ομως όλες αυτές οι προσωπικότητες, αυτές που σημαδεύουν θετικά ή αρνητικά το κόσμο, είναι σχιζοϊδείς προσωπικότητες και ένας ιστορικός τις εξετάζει παράλληλα, αλλά κυρίως δευτερευόντως. Επιπροσθέτως, πρέπει πάντα να εξετάζουμε την ιστορία με τα γυαλιά της εποχής της.
    Οι άνθρωποι είχαν άλλες αξίες!
    Οχι πως σήμερα έχουμε ανθρώπινες αξίες, απλώς σήμερα τις κρύβουμε. Τότε οι άνθρωποι σφάζανε, σήμερα σφάζει μόνο η μαφία, η εξουσία ρίχνει βόμβες, πατάει κουμπιά και καταστρέφει τον πλανήτη.

    AntwortenLöschen
  55. @ κάγγελε,

    δεν τα σούρνουμε ο ένας στον άλλο, απλώς ανταλλάζουμε απόψεις.

    AntwortenLöschen
  56. Μόνο στο χώρο αυτό μπορεί να γίνουν τέτοιας έντασης συζητήσεις.
    Σ’αυτό υπεύθυνη είναι η οικοδέσποινα που εκφράζει τόσο έντονα συναισθήματα.
    Να είσαι καλά πού με το μπλοκ σου ανεβάζεις την αδρεναλίνη στα ύψη.

    AntwortenLöschen
  57. @ Νίκο,
    είσαι πολύ καλός μαζί μου.
    μερσί για την υποστήριξη!

    AntwortenLöschen
  58. Μιά ζωή μαλ*κείες έλεγε ο θείος Κάρολος!

    :-ppppp

    AntwortenLöschen
  59. @ vangelakas

    έλα τώρα, είπε και κάποια εξυπνα!
    Οπως το θέμα δεν είναι να καταλάβουμε το κόσμο, αλλά να αφήσουμε πίσω μας εναν καλίτερο!

    AntwortenLöschen
  60. μέ συγχωρείτε...

    Σάς πειράζω!

    AntwortenLöschen
  61. Αγαπητή ange-ta, θα ήθελα να μάθω πώς βλέπεις τους ρόλους των δύο φύλων σε μια σχέση...εννοώ όχι θεωρητικά, αλλά στην πράξη.Δηλ.στην καθημερινότητά σου, τι είναι εκείνο που θεωρείς φυσικό στο ρόλο σου και δεν σε κουράζει και το κάνεις αυθόρμητα και τι είναι εκείνο που απαιτεις από τον άλλο(άνδρα)επειδή δεν το κάνει(στην προσωπική σχέση πάντα όχι επαγγελματικά...)

    AntwortenLöschen
  62. Καλησπέρα betty,

    Πολύ δύσκολα μου βάζεις και δεν ξέρω πώς να σου απαντήσω.
    Θα προσπαθήσω όμως.
    Ας ξεκινήσουμε από την παραδοχή, ότι οι γυναίκες είναι διαφορετικές από τους άνδρες. Διαφορετικές δε σημαίνει κατώτερες ή ανώτερες. Δεν σημαίνει λιγότερο έξυπνες ή λιγότερο ικανές. Ούτε περισσότερο.
    Απλώς διαφορετικές.
    Όμως δεν παύουν να είναι μέλη μιας κοινωνίας που τις θέλει λιγότερο έξυπνες από τους άνδρες, λιγότερο ικανές, λιγότερο καλλιεργημένες, περισσότερο εμφανίσιμες και κυρίως καταναλωτικές! Βέβαια αντιλαμβάνεσαι, ότι στις φτωχές χώρες που ούτε γάλα στο στήθος τους δεν έχουν για να ταΐσουν τα βλαστάρια τους, όλες αυτές οι ιδιότητες δεν έχουν καμία αξία.

    Δεν θα μακρηγορήσω για να κάνω εμφανές, ότι ο ρόλος της γυναίκας έχει να κάνει με τη μορφή της κοινωνίας που ζει και τον πλούτο της. Ακόμα και στη ίδια κοινωνία, άλλη η κ. Βαρδινογιάννη, άλλη η τάδε άλλη η δείνα άλλη εγώ.
    Με ρώτησες όμως για τους ρόλους των δύο φύλων στην καθημερινή ζωή.
    Αμα έχεις υπηρέτες είναι όλα απλά, αρα ξεχνάμε αυτή τη τάξη και συζητάμε για τους κοινούς θνητούς που δουλεύουν και τα δύο μέλη που αποφάσισαν να συμβιώσουν με γάμο ή χωρίς δεν παίζει ρόλο.
    Περιμένω από τον σύντροφό μου, να με υποστηρίζει σε όλες τις φάσεις.
    Το ίδιο περιμένει και αυτός. Συναισθηματικά κατ αρχήν.
    Στα καθημερινά πρακτικά:
    Οι δουλειές πρέπει να μοιράζονται, γιατί τότε κάποιος θα προοδεύει εις βάρος του άλλου.
    Ο καθένας συμβάλει στην κοινή ζωή με αυτά που ξέρει καλυτέρα,
    Αν αυτός μαγειρεύει καλύτερα θα μαγειρέψει αυτός και αυτό το βρίσκω φυσικό.
    Τότε εγώ θα μαζέψω τα πιάτα και το τραπέζι.
    Ειλικρινά, εκτός από το να γεννήσει μία γυναίκα το παιδί και να το ταΐσει το πρώτο καιρό, δεν βρίσκω κανένα ρόλο γυναικείο ή αντρικό!
    Φυσικό βλέπω να βοηθήσω το παιδί στα μαθήματα που έχω κλίση και ο σύντροφος σ αυτά που έχει κλίση αυτός. Αν κάποιος από τους δύο δεν έχει κλίση πουθενά (σπάνιο), τότε θα τα αναλάβει ο ένας.
    Πέρα από το μοίρασμα των καθημερινών εργασιών υπάρχουν και τα «χόμπι». Ο καλός σύντροφος βοηθάει τον άλλο, να μοιράζει λίγο από τον κοινό χρόνο στα πράγματα που αγαπάει. Αρκεί να μην εξελιχθεί σε μονομανία.
    Οι δουλειές του σπιτιού πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο. Δεν χρειάζεται να σφουγγαρίζει κανείς κάθε μέρα, βλάπτει στην πνευματική υγεία. Να κρατάς πάντα χρόνο να διαβάζεις τουλάχιστον ένα βιβλίο το μήνα. Εγώ διαβάζω 10!
    Αν δε διαβάσω θα πέσουν τα ταβάνια από τη μουρμούρα μου!
    Αλλά τιβι, ποτέ!
    Μαγειρεύω γρήγορα και κατά γενική ομολογία καλά, δεν σφουγγαρίζω, δεν σκουπίζω, δεν πλένω ποτέ τζάμια ή πόρτες ή παράθυρα, ενώ σιδερώνω και κάνω τα καθημερινά ψώνια!
    Δουλεύω 6 μέρες την εβδομάδα.

    AntwortenLöschen
  63. Δεν έχω σκοπό να κρίνω αυτά που λες. Άλλωστε συμφωνούμε στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα βασικά! Δεν κατάλαβα αν έχεις οικογένεια, οπότε αυτομάτως η θεωρία γίνεται πράξη. Εκείνο που έχω διαφορετική γνώμη είναι η προθέσεις της "κοινωνίας" σχετικά με τη γυναίκα. Πιστεύω ότι δεν τις θέλει "λιγότερο έξυπνες από τους άνδρες, λιγότερο ικανές, λιγότερο καλλιεργημένες" αλλά ακριβώς το αντίθετο...τις θέλει δούλες να τρέχουν και να μη φτάνουν για όλα. Γιαυτό κι έχω προβλέψει (:!) ότι το ανθρώπινο είδος, για να αντισταθμίσει τη διαφορά, θα εξισορροπήσει αντιστρέφοντας τους ρόλους! Ήδη βλέπουμε τα πρώτα σημάδια στα νεαρά παιδιά: τα κορίτσια έχουν γίνει κηνυγοί κι οι άντρες πιο αδρανείς στο θέμα, το λένε κι οι ίδιοι...
    Εμένα δεν μου αρέσει αυτή η εξέλιξη, ναι είμαστε διαφορετικοί κι αυτό σημαίνει ότι κάπου ο ένας συμπληρώνει τον άλλο στις αναπόφευκτες αδυναμίες του. Δε νοιώθω κομπλεξικά να πω ότι ο σύζυγος έχει μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη, ότι το παιδί μας αισθάνεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά δίπλα του, ότι ασχολείται αποτελεσματικότερα με πρακτικά ζητήματα κι ότι εγώ έχω μεγαλύτερο ψυχικό σθένος να εμψυχώνω στις αναποδιές...μου αρέσουν οι ρόλοι κι ας μοιράζονται από τα γεννοφάσκια μας από γενιά σε γενιά μέσω διαπαιδαγώγησης. Δεν τελειώνουμε με το θέμα! Τέλος. Καλή σου μέρα!

    AntwortenLöschen
  64. Αν έχω οικογένεια;
    Δες το πόστ μου
    http://ange-ta.blogspot.com/2007/05/blog-post_23.html

    Δεν διαφωνώ σε όσα γράφεις και πολύ ωραία τα λες και δεν αποκλίνουν από τα δικά μου, εκτός από τη θέση της γυναίκας.
    Οταν λες η κοινωνία μας θέλει δούλες, δεν διαφέρει καθόλου από αυτά που έγραψα. Τους δούλους ποτέ η κοινωνία δεν τους ήθελε ικανούς και έξυπνους.
    Ενα πράγμα έχει αξία. Να νοιώθεις καλά στη σχέση σου και να μη τη πιέζεις!
    φιλιά και να τα λέμε

    AntwortenLöschen
  65. Αγαπητή ange-ta,
    Σε ανακάλυψα μέσω του διαδικτυακού τόπου της cook the book και βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες τις αναρτήσεις σου και τα σχετικά σχόλια. Αυτά του Λάκωνα για τον Αλέξανδρο μου έφεραν στο νου το ποίημα μεγάλου μας ποιητή Καβάφη " Στα 200 π.χ". Για κάποιους που τυχόν να μη το ξέρουν,ή να μη καλοθυμούνται το παραθέτω άνευ σχολίων.

    "Στα 200 π.Χ.
    «Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Ελληνες πλην Λακεδαιμονίων --»

    Μπορούμε κάλλιστα να φαντασθούμε
    πως θ' αδιαφόρησαν παντάπασι στην Σπάρτη
    για την επιγραφή αυτή. «Πλην Λακεδαιμονίων»,
    μα φυσικά. Δεν ήσαν οι Σπαρτιάται
    για να τους οδηγούν και να τους προστάζουν
    σαν πολυτίμους υπηρέτας. Αλλωστε
    μια πανελλήνια εκστρατεία χωρίς
    Σπαρτιάτη βασιλέα γι' αρχηγό
    δεν θα τους φαίνονταν πολλής περιωπής.
    Α βεβαιότατα «πλήν Λακεδαιμονίων».

    Είναι κι αυτή μια στάσις. Νοιώθεται.

    Ετσι, πλην Λακεδαιμονίων στον Γρανικό•
    και στην Ισσό μετά• και στην τελειωτική
    την μάχη, όπου εσαρώθη ο φοβερός στρατός
    που στ' Αρβηλα συγκέντρωσαν οι Πέρσαι:
    που απ' τ' Αρβηλα ξεκίνησε για νίκην, κ' εσαρώθη.

    Κι απ' την θαυμάσια πανελλήνιαν εκστρατεία,
    την νικηφόρα, την περίλαμπρη,
    την περιλάλητη, την δοξασμένη
    ως άλλη δεν δοξάσθηκε καμιά,
    την απαράμιλλη: βγήκαμ' εμείς•
    ελληνικός καινούριος κόσμος, μεγας.

    Εμείς• οι Αλεξανδρείς, οι Αντιοχείς,
    οι Σελευκείς, κ' οι πολυάριθμοι
    επίλοιποι Ελληνες Αιγύπτου και Συρίας,
    κ' οι εν Μηδία, κ' οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι.
    Με τες εκτεταμένες επικράτειες,
    με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών.
    Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά
    ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμε, ως τους Ινδούς.

    Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!

    Κωνστταντίνος Π. Καβάφης (1931) "

    Φιλικά
    EKT( Ελένη) http://tsamadou.psichogios.gr

    AntwortenLöschen
  66. @ ΕΚΤ,

    καλώς ήρθες στην συντροφιά μας!
    Ευχαριστω για "την Κοινήν Ελληνική Λαλιά"

    και για όλοι πλην Λακεδαιμονίων.

    Βέβαια καλλιτερα να το διάβαζε η Ρεπούση.

    φιλιά και να τα λέμε.

    AntwortenLöschen
  67. Αγαπητή ange-ta και εγώ καλώς σε βρήκα.
    Χαίρομαι που σου άρεσε το ποίημα. εμένα μου λέει πάρα πολλά, όπως και όλα του Καβάφη. Εκείνο που μου άρεσε πάντα στον Αλεξναδρινό είναι πως ξέρει να κάνει την Ιστορία ποίηση και το παρελθόν παρόν ζων. Για αυτό δεν είναι απορίας άξιο που είναι διαχρονικός και τα ποιήματά του εξακολοθούν να διαβάζονται και να συγκινούν, αντίθετα με άλλους που κατά καιρούς θεωρήθηκαν μεγάλοι και σιγά σιγά ξεχάστηκαν, π.χ. Κλέων Παράσχος! Αυτός ο πεισιθάνατος που ήθελε την αγάπη του " με είκοσι φθινόπωρα και άνοιξιν καμμίαν"
    Να προσθέσω και δύο λόγια για τον Πραξιτέλη και τη Φρύνη,αν θέλεις. Η Φρύνη ήταν εταίρα από τις Θεσπιές που ήρθε στην Αθήνα.Την έλεγαν Μνησαρέτη και στην αρχή πουλούσε κάπαρη στην αγορά. Το όνομα Φρύνη της το έδωσαν οι θαυμαστές της για την ωχρότητα του δέρματός της. Ο Πραξιτέλης ένας εκ των εραστών της. Η δίκη δεν έγινε γιατί πόζαρε γυμνή, αλλά γιατί στη γιορτή των Ελευσινίων που η τελετή της μύησης προϋπέθεται μια τελετουργική κατάβαση στη θάλασσα αυτών που προσέρχονταν στα μυστήρια, η Φρύνη απέβαλε το χιτώνα και μπήκε γυμνή στο νερό. Αυτό θεωρήθηκε ιεροσυλία και στη δίκη τη γύμνωσε, αφαιρώντας την πόρπη που συγκρατούσε το χιτώνα της ο ρήτορας Υπερείδης, επίσης εραστής της, και αποκαλύπτοντας το θαύμα του κορμιού της στους δικαστές τους ρώτησε αν θα μπορούσαν να σκοτώσουν αυτό το τέλειο σώμα που τιμούσε τη θεά Αφροδίτη. Ωραίο επιχείρημα! ΄Οταν ο Αλέξανδρος κατέστρεψε τη Θήβα, η Φρύνη προσφέρθηκε να τη ξαναχτίσει υπό τον όρο να βάλουν οι Θηβαίοι επιγραφή στα τείχη που να λέει " Οσα κατέσκαψε ο Αλέξανδρος έκτισε πάλι η Φρύνη η εταίρα" Οι "καθωςπρέπει" πολίτες της Θήβας αρνήθηκαν την προσφορά. Σε ζάλισα συγνώμη, αλλά παρασύρομαι όταν μιλάω για αυτή την εποχή. Αν θέλεις διάβασε και το βιβλίο μου " Η εταίρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου" που κάνω κάποια αναφορά και στη Φρύνη.
    Καλό βράδι

    AntwortenLöschen
  68. EKT,
    καθολου δε με ζάλισες, σα παραμύθια είναι αυτά που μας είπες.
    Το βιβλίο θα το διαβάσω οπωσδήποτε!!
    Μόλις γύρισα απο την έκθεση. Τις εκδόσεις Ψυχογυιός δεν τις επισκέφτηκα, γιατί είχε παρα πολύ κόσμο. Εκατσα μία ώρα και έφυγα, γιατί ήταν αδύνατο να πιάσεις πάγκο να δεις κανέναν βιβλίο.
    καλό βράδυ, όσο απέμεινε

    AntwortenLöschen
  69. @ EKT,
    μόλις έίδα ότι έχεις γράψει κι άλλα βιβλία, θα μου πεις ποιό σου αρέσει πιο πολύ;

    AntwortenLöschen
  70. Αγαπητή αnge-ta,
    Δύσκολη απάντηση στην ερώτησή σου. Αν έχεις παιδιά θα καταλάβεις τι εννοώ. Καθένα αντιπροσωπεύει και κάτι διαφορετικό και ένα κομμάτι του εαυτού μου. Η εταίρα΅ είναι βιβλίο ΅εσωτερικό΅ έχει μια πολύ μακρά κυοφορία και προϊστορία. Αν διαβάσεις το βιβλίο θα καταλάβεις γιατί το λέω. ΅Οι Θεοί πέθαναν στη Ρώμη΅ ήρθαν και με βρήκαν εντελώς αναπάντεχα, ίσως και να κοιμώντουσαν στο υποσυνείδητο. Πριν λίγο καιρό τελείωσα ένα που είναι τοποθετημένο σε πιο σύγχρονη εποχή και τώρα που σου γράφω δουλεύει μέσα μου άλλο ένα ιστορικό πάλι, έτσι είμαι λίγο σε κατάσταση αλλοφροσύνης, όπως μαντεύεις. Να δούμε τι θα βγεί.
    Το ότι δεν μπόρεσες να πλησιάσεις τους πάγκους είναι παρήγορο. Υπάρχουν ακόμη αναγνώστες, αυτό διαπιστώνω άλλως και με τις επισκέψεις που κάνω στα διάφορα blogs.
    φιλιά και καληνύχτα
    ΕΚΤ Ελένη

    AntwortenLöschen
  71. "Αν έχεις παιδιά θα καταλάβεις τι εννοώ"
    έχω μόνο ένα και το αγαπάω εξίσου και το ένα!
    φιλιά

    AntwortenLöschen
  72. @ ΕΚΤ
    θα τα πάρω όλα και θα σου πω ποιο μ άρεσε περισσότερο

    AntwortenLöschen
  73. Θα περιμένω με ανυπομονησία τα σχόλιά σου.

    AntwortenLöschen
  74. Να σου ζήσει να το χαίρεσαι το καμάρι σου.

    AntwortenLöschen
  75. Σ ευχαριστώ, παρομοίως!!!!!

    AntwortenLöschen
  76. Ἔπεσα τυχαῖα ἐδώ!

    Λοιπόν, ἕνα πρᾶγμα ποὺ μὲ ἐκνευρίζει εἶναι οἱ φεμινίστριες. Ἕνα πρᾶγμα ποὺ μὲ ἐκνευρίζει ἀκόμη περισσότερο εἶναι οἱ ἄνδρες φεμινιστές. Ὅπως αὐτοὶ ποὺ βλέπουν ἕνα ἀνάλαφρο, ἀλλὰ καὶ πνευματῶδες, κειμενάκι, ὅπως αὐτὸ ἐδὼ γιὰ τὶς γυναῖκες, καὶ ἔρχονται νὰ κάνουν διάλεξι: Ὄχι, δὲν τὶς ψηφίζουμε διότι εἶναι ὡραῖες, διότι δὲν τὶς θεωροῦμε ἀντικείμενα, ἀλλὰ ἔξυπνες, ἰκανές κ.λπ. κ.λπ. Ἐντάξει κύριε σχολιαστά, ἐντάξει, ἐσὺ εἶσαι σοβαρός, εἶσαι σύγχρονος ἄνθρωπος καὶ προοδευτικός, ὄχι φαλλοκράτης, ἀλλὰ ἄσε τὸ κήρυγμα καὶ τὴν ἐπίδειξι! (Αὐτά, γιὰ κάποια σχόλια παραπάνω, περὶ γυναικῶν. Περὶ Ἀλεξάνδρου, ὅποιου δὲν τοῦ κάνει ὁ Ἀλέξανδρος γιὰ ἥρωας, μπορεῖ νὰ ἔχει ἥρωά του τὴν μητέρα Τερέζα. Αὐτά.)

    Ἐγὼ πάντως ἀναφέρθηκα στὸ θέμα ἀρκούντως. («Ὁ μόνος λόγος γιὰ νὰ ψηφίσει κανεὶς Ν.Δ.») (Ὡς συντηρητικός, ἐπιμένω στὶς κλασσικές ἀξίες· τί Ράπτη, Καϊλῆ καὶ πράσινα ἄλογα!)

    AntwortenLöschen
  77. Καλίμαχε καλώς ήρθες στη συντροφιά μας.
    Πολύ ωραίο το σχόλιο σου!!!!
    Οντως οταν έγραφα είχα στο μυαλό μου ένα ανάλαφρο κειμενάκι, που τελικά εξελίχθηκε σε σοβαρές αντιπαραθέσεις.
    Μ αρέσει η πλήρης γραφή που χρησιμοποιείς. Στο word με τη διαδικασία του copy - paste, εμφανίζονται και οι δασείες και οι περισπωμένες!
    Θαύμα είναι....
    καλο σου βράδυ και να μου γράφεις.
    χαίρομαι

    AntwortenLöschen
  78. Καλίμαχε καλώς ήρθες στη συντροφιά μας.
    Πολύ ωραίο το σχόλιο σου!!!!
    Οντως οταν έγραφα είχα στο μυαλό μου ένα ανάλαφρο κειμενάκι, που τελικά εξελίχθηκε σε σοβαρές αντιπαραθέσεις.
    Μ αρέσει η πλήρης γραφή που χρησιμοποιείς. Στο word με τη διαδικασία του copy - paste, εμφανίζονται και οι δασείες και οι περισπωμένες!
    Θαύμα είναι....
    καλο σου βράδυ και να μου γράφεις.
    χαίρομαι

    AntwortenLöschen
  79. Αγαπητέ σχολιαστά Καλλίμαχε, εμένα με κάνει εντύπωση πως κανείς δε μπήκε στο κόπο να πει κάτι για την ουσία αυτών που προσπάθησα, έστω, να εκφράσω, αλλά έγινε μια αντιπαράθεση σε επίπεδο εντυπώσεων... ίσως να σας ήταν κουραστικό να το κάνετε για αυτό το ρίξατε στην ελαφρότητα, στην ευγένεια και ξέρω ‘γω σε τι άλλο θα βρεθεί ακόμα...
    Μιλάτε για επίδειξη, αλλά εσείς για να εντυπωσιάσετε χρησιμοποιείτε πολυτονικό για να επιβληθείτε με έναν στείρο και όχι ουσιαστικό τρόπο... Επιπροσθέτως θέλω να σας πληροφορήσω πως ο αντίκτυπος που προεκλίθη από τα εκτενή, σε επίπεδο διάλεξης, σχόλια μου, ήταν τέτοιος που σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Θέμος Αναστασιάδης, η κ. Ελένη Λουκά και ο φίλος της κ. Ηλίας Ψιψινάκης με καλέσαν στα οφίτσιά τους προκειμένου να αναλάβω σημαντικές πρωτοβουλίες και πόστα που σχετίζονται με την εξωτερική πολιτική. Δεν αναφέρω, για να μην εντυπωσιάσω έτι, προσκλήσεις από διεθνείς οίκους ευγηρίας, όπου θα ανέλυα τη οικονομική κατάσταση στο Νίγηρα και τις επιπτώσεις στον παραδοσιακό σινεμά της Δυτικής Σαχάρας (χρειάζονται σκοτεινούς θαλάμους για να εμφανίζουν τα φιλμ)…
    Επανερχόμενος εις την σοβαρότητα, λέω ότι έχω διαπιστώσει πως όσοι άρρενες εξυμνούν δημοσίως και διαρκώς το γυναικείο φύλο (και αυτό είναι πραγματικό) είναι αυτοί που το υπολήπτονται λιγότερο, που το χρησιμοποιούν με χυδαίο, πραγματικά, τρόπο, αυτοί που δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο προκειμένου να κολακέψουν γιατί πιστεύουν πως η γυναικεία φύση ζητά το ψέμα και την απάτη. Το γεγονός ότι εντυπωσιαστήκατε από την κ. Κουντουρά δείχνει άνθρωπο που κοιτάζει μόνο την επιφάνεια… όπως και να έχει, αφού δε σας αρέσει η κ. Κανέλλη (πρώην γκόμενα του Κ. Καραμανλή του πρεσβυτέρου), θα μπορούσατε να επιλέξετε και την κυρία Καφαντάρη, αλλά σίγουρα εντυπωσιάζεστε και από τα λούσα, τα κομουνιστικά χαϊμαλιά σας απωθούν…
    Ο Αλέξανδρος χάρισμά σας, όπως και ο Χίτλερ και όλα τα ομοειδή υποκείμενα που θαυμάζετε… εσείς όμως πότε δε θα βρισκόσασταν σε κανένα στρατό μπροστάρης, σε κανένα πεδίο μάχης, θα βάζατε το παιδί του λαού όμως να πολεμήσει…
    Σιγά σιγά όμως ανακαλύπτω όμως πως υπάρχει και μια συνομωσία… Διάφοροι με τσιγκλάνε για να περνάω από τα ιστολόγιά τους προκειμένου να τους αφήνω κανένα σχόλιο… οκ, αλλά θα αρχίσω να σας χρεώνω…
    Το πολυτονικό δε με εντυπωσιάζει, όμως μου αρέσει…

    AntwortenLöschen
  80. αγαπητή ange-ta δεν με νοιάζει τι είπε ο μαρξ αλλά στην προσπάθεια να φερθούμε ίσα απέναντι σε γυναίκες και άντρες νομίζω ότι ορισμένες φορές γινόμαστε σεξιστές μάλλον προς την αντίθετη μεριά.

    Για να το πω αλλιώς.
    Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν στο ψηφοδέλτιο βρίσκονται 0,10, ή 100% γυναίκες. Με ενδιαφέρει προς ποια κατεύθυνση κινείται η πολιτική γραμμή.
    Τουλάχιστον εγώ έτσι αισθάνομαι

    AntwortenLöschen
  81. @ χαμογελο,

    εχουμε πααααρα πολύ δρόμο, ώστε να γυρίσει ο τροχός για τις γυναίκες.

    Σίγουρα δεν μας νοιάζει, αν αυτός που λέει κάτι είναι άνδρας ή γυναίκα, αλλά αν αυτο που λέει είναι σωστό (κατα τη δική μας πάντα αντίληψη) ή λάθος.


    Αλλά, ..........

    δεν σε εντυπωσιάζει ή δεν σε προβληματίζει που το μέτρο του σωστού το ορίζουν πάντα οι αρσενικοί;;;;

    Τώρα στη Γερμανία εχουνε την Μερκελ που οραματίζεται να γίνει μια δευτερη Θάτσερ.

    Ωστόσο, λέω πάλι, ότι οι γυναίκες που θριαμβεύουν στον δημόσιο χώρο, - αυτές δηλαδή οι δημόσιοι άνδρες (αν πω δημόσιες γυναίκες τότε εννοώ τις κοινές) είναι αυτές που έχουν καταλάβει καλά τα αρσενικά πρότυπα και που τα αντιγράφουν. Και όμως κάτι μέσα τους παραμένει θηλυκό.
    Αυτό το κατι άλλο, ζητάμε, ή ζητείται εν γένει!

    AntwortenLöschen
  82. Τώρα, με την πανηγυρική (δηλαδή, για τα πανηγύρια) έλευση της Μητσοτάκαινας, δικαιώνονται τα απανταχού "άλλα μισά του ουρανού"...

    AntwortenLöschen
  83. @ ad noctum,
    Αστα να πάνε, δέκα φορές χειρότερη απο το μπαμπά της!

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...