Dienstag, 16. Oktober 2007

Νομπελ Ειρήνης 2007

Και η ξεφτίλα της ξεφτίλας:



Το μισό Νόμπελ Ειρήνης στον Al Gore



Για την μεγάλη προσφορά του στις προσπάθειες διάσωσης του πλανήτη από τις κλιματικές αλλαγές!!!!


Το άλλο μισό στην επιστημονική ομάδα IPCC, για τις έρευνες στις κλιματικές αλλαγές

24 Kommentare:

  1. Αυτός ο καταπληκτικός πίνακας είναι του σκιτσογράφου
    Mikhail Zlatkovsky

    AntwortenLöschen
  2. Πολύ καλή δουλεία !!! Συγχαρητήρια !!!
    Αν θέλετε να Διαφημίσετε το blog σας Δωρεάν
    για να έχετε περισσότερους επισκέπτες:
    http://greece-soccer.blogspot.com/2007/08/12.html

    AntwortenLöschen
  3. Ρε γαμώτο, όταν ήταν αντιπρόεδρος του Κλίντονα, όλοι οι Αμερικάνοι τον θεωρούσαν (δικαίως) πανηλίθιο! Τώρα περνιέται για πρώτη μούρη; Αλλά όταν έχεις την υποστήριξη των μεγαλοβιομηχάνων μέχρι και ΝΟBEL ιατρικής παίρνεις...

    Φανταζόμουνα (ήλπιζα) ότι θα είχαν λίγη τσίπα και δεν θα του το έδιναν...

    AntwortenLöschen
  4. Εγώ απλά θα θυμίσω ότι ο Αλ Γκορ, ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ όταν οι βομβάρδιζαν με απεμπλουτισμένο ουράνιο και σκότωναν το λαό της Γιουγκοσλαβίας μολύνοντας ολόκληρα τα Βαλκάνια!!!

    AntwortenLöschen
  5. @ aliata,
    Ο Κλίντον, δεν έκανε τίποτε λιγότερο από ότι θα έκανε ο Μπούσ, σε σχέση με το περιβάλλον.
    Υπέγραψε διάταγμα για να ακυρώσει νόμο, που προστατεύει την άγρια ζωή, για να μπορέσει η αμερικανική βιομηχανία να ξυλεύσει δάσος πανάρχαιο και να καταστρέψει βιοποικιλία που η φύση δεν θα μπορέσει ποτέ να αναπληρώσει. Ο AL Gore δεν έκανε απολύτως τίποτε για να βοηθήσει το τότε πολύ ισχυρό οικολογικό κίνημα.
    Στον τομέα λοιπόν της οικολογίας είναι ένα μεγάλο μηδενικό.
    Στην ειρήνη είναι ανύπαρκτη η συνεισφορά του. Τι στο διάολο είναι αυτό που θα έκανε κατανοητή την απονομή ενός τέτοιου βραβείου;;;
    Θέλει η Ακαδημία να παρέμβει εναντίον της Χίλαρυ, που είναι υπέρ του πολέμου στον Ιράν; Αλλά ποιος μα βεβαιώνει, ότι ο Al Gore δεν θα κάνει το ίδιο;;
    Εγώ θα πω με απλά λόγια:
    Σκατά στα μούτρα μας, μας φτύνουν οι Σουηδοί!!!!

    AntwortenLöschen
  6. Ήμουν σίγουρος ότι θα ερχόμουν στης Ange-ta kai θα έβρισκα το συγκεκριμένο θέμα. Ήμουν σίγουρος.
    Να είσαι καλά...

    Λοιπόν, κάτι τέτοια κάνει η Σουηδική ακαδημία και μας κάνει να βλαστημάμε θεούς και δαίμονες Παρακευιάτικα. Η ντροπή είναι όλη δική τους. Το απεμπλουτισμένο ουράνιο που ρίχνεις από δω κι απο κει μέχρι και Νόμπελ Ειρήνης σου εξασφαλίζει. Πρώτο τραπέζι πίστα. Κι έχουμε να δούμε πολλά ακόμα. Οι κύριοι εξευτελίζουν τα πάντα. Εκτός κι αν δεχθούμε ότι έχουν πολύ κακή μνήμη ή ότι ο βίος και πολιτεία του καθενός λίγο μετράει. Φτάνει να γράψεις κανένα βιβλιαράκι, να γυρίσεις κανένα ντοκιμαντέρ, να κανεις και καμία περιοδειούλα ανα τον κόσμο και όλα είναι μέλι γάλα. Ποιος θυμάται βόμβες, συνθήκες του Κίοτο και άλλες τέτοιες ανοησίες... Η ντροπή είναι όλη δική τους.

    Βολκώφ

    AntwortenLöschen
  7. Aνεβάζω το σχόλιο του alterapars, για τον Al Gore, πριν από κάποιους μήνες. Δεν φανταζόταν τότε που το έγραφε, πόσο διάνα το πέτυχε:

    Alterapars said:

    κείμενο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Κόντρα" (Σάββατο 23 Ιουνίου 2007) με τίτλο "Επίσκεψη και σόου Αλ Γκορ / Μπίζνες και αστική οικολογία":

    «Είναι γνωστό ότι οι απόμαχοι πολιτικοί βρίσκουν μια άλλη δουλειά να κάνουν. Εκμεταλλευόμενοι τη δημοσιότητα που απέκτησαν, μοστράρουν τον εαυτό τους, εισπράττοντας αμοιβές ανάλογες της φήμης τους. Ο Κλίντον, για παράδειγμα, γυρίζει όλο τον κόσμο και δίνει διαλέξεις, για τις οποίες έχει κόψει ειδική ταρίφα (θα μπορούσε να μας την αποκαλύψει ο Γιωργάκης, που τον κουβάλησε προ διετίας για να πει δυο λόγια στο συνέδριο του "Ιδρύματος Παπανδρέου"). Ο Γκορμπατσόφ έκανε το ίδιο, αλλά μετά ξέπεσε (δεν "πουλούσε" η μάπα του στα συνέδρια) και κατάντησε να διαφημίζει την "πίτσα Hut". Ο Σρέντερ έγινε εκπρόσωπος Τύπου της πανίσχυρης ρωσικής Gazprom, ενώ έβγαλε και ένα βιβλίο το οποίο διαφημίζει, με αδρότατη αμοιβή ανά τον κόσμο (τον πληρώνουν οι κατά χώρες εκδότες). Το ίδιο σκέφτεται να κάνει και ο Μπλερ, που σε λίγες μέρες εγκαταλείπει την Downing street.
    Ο Αλ Γκορ, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί προεδρίας Κλίντον και στη συνέχεια υποψήφιος πρόεδρος (έχασε από τον Μπους, αν και μάζεψε περισσότερες ψήφους), έχει βρει άλλο τρόπο. Απέκτησε ξαφνικά οικολογικές ευαισθησίες και αυτοχρίστηκε… "ακτιβιστής για το περιβάλλον". Η εταιρία που έστησε ετοίμασε πλήρες πακέτο: Ενα ντοκιμαντέρ (φρόντισαν να πάρει και το όσκαρ) και ένα βιβλίο, τα οποία θα μπορούν να παρουσιάζονται από τον ίδιο τον Γκορ, οπουδήποτε μπορούν να πληρώσουν την "τσουχτερή" ταρίφα. Ο "ακτιβισμός" του Γκορ συνίσταται στο εξής: επιβαίνει σ’ ένα ιδιωτικό "λίαρ τζετ" και γυρίζει τον κόσμο (παρέα με την Τίπερ). Σε κάθε προορισμό μένει γύρω στο 24ωρο. Συναντάται με τους εγχώριους πολιτικούς, που του κάνουν τεμενάδες, μιλάει σε μια εκδήλωση (την ομιλία την ξέρει απέξω, ενώ κάθε φορά διηγείται τα ίδια ανέκδοτα, σαν καλός ηθοποιός), στην οποία προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του, κάνει και καμιά βόλτα στα αξιοθέατα και αναχωρεί. Τα φράγκα τα έχει εισπράξει προκαταβολικά η εταιρία του, που κλείνει τα συμβόλαια σε ετήσια βάση. Πέρα από την ατομική κονόμα ενός συνταξιούχου πολιτικού, ο "ακτιβισμός" του Γκορ έχει μεγάλη συστημική σημασία. Τέτοιου τύπου «ακτιβιστές», εκτός του ότι ξεφτιλίζουν την έννοια του ακτιβισμού, που αρχετυπικά εμπεριέχει την έννοια της σύγκρουσης με την εξουσία, θωρακίζουν το σύστημα, μπολιάζοντάς το με δυνατότητες ελέγχου ενοχλητικών ρευμάτων πολιτικής και κοινωνικής διαμαρτυρίας και αντίστασης. "Θεωρώ προνόμιο το γεγονός ότι μοιράζομαι το βήμα με έναν άνθρωπο που είναι ένα ζωντανό παράδειγμα δέσμευσης σε έναν ευγενή σκοπό", δήλωσε ο Καραμανλής στην ελληνική εκδοχή του "ακτιβισμού τύπου Γκορ". Ευχαρίστησε δε τον τέως "αντιπλανητάρχη" γιατί "αφυπνίζετε συνειδήσεις" και "μας εμπνέετε όλους να θέτουμε υψηλούς στόχους, να βάζουμε τα δυνατά μας για το μέλλον του πλανήτη μας"!
    Ο ίδιος ο Γκορ έδωσε το στίγμα της… οικολογικής του ευαισθησίας (την οποία προφανώς είχε ξεχάσει, όταν μαζί με τον Κλίντον βομβάρδιζαν τη Γιουγκοσλαβία με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, σκορπώντας τον όλεθρο σε ανθρώπους και περιβάλλον), περιγράφοντας ως εξής τα αίτια που "οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, στην καταστροφή": η πληθυσμιακή έκρηξη, η τεχνολογική εξέλιξη, ο τρόπος που σκεφτόμαστε, η βραχυπρόθεσμη εστίαση στο πρόβλημα! Ο καπιταλισμός, το κέρδος, δεν υπάρχουν ούτε ως απλές αναφορές στο λεξιλόγιο του "σόου Γκορ". Στο Μέγαρο Μουσικής μαζεύτηκε ο ανθός της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας για να ακούσει τον Γκορ. Χορηγοί δε του "σόου" ήταν μερικές από τις μεγαλύτερες φίρμες της ελληνικής κεφαλαιοκρατίας, υπεύθυνες για διαρκή εγκλήματα όχι μόνο κατά των εργατών, αλλά και κατά του περιβάλλοντος: Ιδρύματα Μποδοσάκη, Νιάρχου, Λεβέντη και τσιμεντοβιομηχανία "Τιτάν"!

    ΥΓ: Ο Γκορ έπλεξε δημόσια το εγκώμιο του Καραμανλή (τον χαρακτήρισε "ηγέτη με πολιτική βούληση και με πλήρη συνείδηση του προβλήματος", ο οποίος "διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισής του"), ενώ δεν παρέλειψε να πει τον καλό του λόγο και για τον Γιωργάκη, ενθυμούμενος και εξυμνώντας τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει ο Γιωργάκης ως υπουργός Εξωτερικών, "ιδιαίτερα για τα Βαλκάνια" (τότε που βοηθούσε τους Κλίντον-Γκορ να ρημάξουν τη Γιουγκοσλαβία με… οικολογικό τρόπο)».


    Θαύμα!!!!!!
    Πολύ την κάτω βόλτα πήραμε φίλοι μου!

    AntwortenLöschen
  8. @ Φίλε Θεοδόσης

    Δεν πάει κάτω!!!

    Είναι να τους πάρεις με τις πέτρες.

    Ακου βραβείο Ειρήνης στον Al Gore.

    Βραβείο Ειρήνης σ αυτούς που κάνουν πόλεμο!
    Οικολόγοι αυτοί που καταναλώνουν 221.000 Κιλοβατώρες το χρόνο!!!
    Ε δεν πάμε καθόλου καλά....
    Τώρα κάτι είπα.......

    AntwortenLöschen
  9. Άλλη μια καταισχύνη του σύγχρονου πολιτισμού. Το "οικολογικό" lifestyle τώρα δικαιώνεται. Το ότι έχουμε μακελέψει τα Βαλκάνια προφανώς δεν έχει καμία σημασία. Η σουηδική Ακαδημία πλήρως ενορχηστρωμένη με το σύστημα. Θλίψη και μόνο..
    Εκπληκτικός ο Zlatkovsky όπως πάντα, πρόσφατα τον ανακάλυψα και ο άνθρωπος φτιάχνει έργα τέχνης με ουμανιστικό χαρακτήρα. Όαση!

    AntwortenLöschen
  10. Αυτή τη φορά θα είμαι λακωνικός. Ή παραδέχεσαι τα Νόμπελ σαν βραβεία τιμής και αξίας για έναν άνθρωπο και το έργο του, ή τα απαξιείς τελείως. Δε μπορείς να λες ότι χαιρόμαστε για το νόμπελ λογοτεχνίας που το δώσαν εκεί αλλά είναι ντροπή που δώσαν το άλλο στον δείνα... 2 μέτρα και 2 σταθμά όχι. Take it or leave it.

    AntwortenLöschen
  11. @ Ikonic,

    Χαίρομαι πάρα πολύ, που έχεις τέτοια ενημέρωση.
    Ο Zlatkovsky, απίθανος. Ειδικά αυτός ο πίνακας είναι εκπληκτικός.
    Και από αισθητικής άποψης και από ιδεολογικής.

    Πάντως στο δίκτυο γίνεται το έλα να δείς για το Νόμπελ του Al Gore.
    Δεν μασάει τελικά ο κόσμος τόσο, όσο νομίζουν.

    Για την τάξη, και γω το ίδιο λάθος έκανα, η Νορβικική Ακαδημία απονέμει το Νόμπελ ειρήνης και όλα τα άλλα η Σουηδική.

    AntwortenLöschen
  12. @ Κάγκελε,
    Οι σουηδονορβιγοί, βαράνε μια στο καρφί και μια στο πέταλο, για να μην ξεφτιλίζονται παντελώς!!!!!!

    Αλλά αυτή του νόμπελ ειρήνης 2007 σπάει κάθε προηγούμενο.
    Σε άλλες εποχές, αν υπήρχαν πραγματικοί οικολόγοι, θα έπρεπε να έχουν βγει στο δρόμο και να γιουχάρουν!

    AntwortenLöschen
  13. Οι θεσμοί από ανθρώπους γίνονται και άρα ελέγχονται όπως κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Θέσφατα δεν υπάρχουν. Το ζητούμενο είναι η δικαιοσύνη. Εκεί όπου κάποιος είναι σωστός επικροτούμε, εκεί όπου διαπράττει ατόπημα εκδηλώνουμε τη διαφωνία μας. Είναι ζήτημα πνευματικής ελευθερίας, άρα αξιοπρέπειας.


    Βολκώφ

    AntwortenLöschen
  14. όλοι οι οργανισμοί ελέγχονται από 'περίεργες κεντρικές εξουσίες' που προγραμματίζουν την διάλυση του πλανήτη.

    ακούγεται τραγικά αληθινό αυτό...

    ο αλ γκορ να πάρει νόμπελ; μα τί προσέφερε;

    AntwortenLöschen
  15. H ανθρώπινη φύση είναι πολύ ανώμαλη. Oι περισσότεροι από εμάς ΖΗΤΑΝΕ να εξουσιάζονται και να ελέγχονται, γιατί γνωρίζουμε, πολύ πιθανόν ασυνείδητα, ότι είμαστε ανεπαρκείς. Με αυτόν τον τρόπο αποπέμπουμε τις ευθύνες από πάνω μας. Υπάρχουν όμως και κάποιοι λίγοι που αναλαμβάνουν αυτό το βάρος, της ευθύνης. Μόνο αυτό όμως. Στις υποχρεώσεις τους δεν ανταποκρίνονται, γιατί η συνείδησή τους δε τους πιέζει προς αυτό, γιατί στο σύστημα της εξουσίας δεν επιτρέπονται οικολογικές ή άλλες ευαισθησίες. Υπάρχει μόνο το κίνητρο του χρηματικού κέρδους, η μόνη αξία σήμερα. Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι οι κεντρικές εξουσίες είναι απαίτηση της μεγάλης μάζας. Δημιουργήθηκαν γιατί εμείς το ζητάμε. Τα άτομα που ηγούνται απλά και το εκμεταλλεύονται

    AntwortenLöschen
  16. @ Θεοδόσης Βολκώφ,

    Σωστά και απλά.
    «Εκεί όπου κάποιος είναι σωστός επικροτούμε, εκεί όπου διαπράττει ατόπημα εκδηλώνουμε τη διαφωνία μας»
    Είναι σωστά επειδή είναι απλά και είναι απλά επειδή είναι σωστά

    @ Alexandra

    Τι γίνεσαι; Καιρό έχουμε να τα πουμε. Όλα καλά;
    Ο AL Gore, πρόσφερε κοροϊδία μπόλικη! Οι Αμερικανοί που αντιπροσωπεύει είναι οι πιο μεγάλοι εχθροί της φύσης. Αυτός ο ίδιος όπως έχω ξαναγράψει κατανάλωσε το 2006
    221.000 Κιλοβατώρες!!
    Το ξαναγράφω, για να μην το ξεχνάω ούτε εγώ!!

    @ Κάγγελος,
    Είναι και αυτό μια κάποια άποψη, που δεν είναι και λίγοι αυτοί που την ενστερνίζονται.
    Εγώ, μάλλον όχι.
    Διαβλέπω μία αντίθεση. Αν η ανθρώπινη φύση είναι ανώμαλη, τότε δεν είναι φύση, γιατί η φύση δεν έχει ανωμαλίες. Έχει μια εμπειρία έμβιου κόσμου 3.900.000.000 χρόνια. Τις ανωμαλίες τις έχει αποβάλει.
    Και διορθώνεται διαρκώς.

    AntwortenLöschen
  17. Τι άλλο θα δούμε; Δεν μπορώ να γράψω τίποτα περισσότερο.

    AntwortenLöschen
  18. Συγνώμη, εγώ μόνο ανωμαλίες βρίσκω στη φύση και ο άνθρωπος σαν είδος είναι η μεγαλύτερη. Η βιοποικιλότητα προέρχεται από γενετικές μεταλλάξεις στο D.N.A. κάθε είδους. Οι μεταλλάξεις όμως θεωρούνται σαν ανωμαλίες.
    Αλλά και αν υποθέσουμε ότι ο δικός σου συλλογισμός είναι σωστός και ότι η φύση έχει αποβάλει τις ανωμαλίες, τότε το αυτόματο συμπέρασμα είναι ότι καλώς γίνεται ό,τι γίνεται και καλώς ο άνθρωπος εκμεταλλεύεται και καταστρέφει τον πλανήτη. Που ξέρεις; μπορεί να καταστρέφουμε τον πλανήτη επειδή προσπαθούμε να βρούμε τρόπο διαφυγής από αυτόν μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας που με τη σειρά τους είναι οι κύριες αιτίες της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Οι επιστήμονες λένε ότι η γη έχει καταστραφεί σχεδόν ολικά πολλές φορές. Αν αυτές οι καταστροφές έχουν εγγραφεί σε ένα είδος γενετικής μνήμης , τότε ό,τι συμβαίνει γύρω μας έχει άλλου είδους εξήγηση.
    Υ.Γ.: 3.900.000.000? και λίγα είναι… αλλά υπάρχει και η παροιμία που λέει γηράσκω αεί διδασκόμενος... αεί σημαίνει για πάντα...

    AntwortenLöschen
  19. @ Λάκων,

    πολλά ακόμα θα δούμε, αρκει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά!!!

    @ Καγγελε,
    βάλε κανένα πιο συμπαθητικό logo, κακό δεν είναι.
    Ετσι λένε οι βιολόγοι. Η γη γεννήθηκε πριν από 4,5 δις και η "ζωή" πριν 3,9 δις.
    Σε εισαγωγικά, μια υποτυπώδης ζωή.
    Ο πρώτος ευκαριώτης μετά από 2,2 δις.
    Δηλαδή πριν 1,7 δις!
    Παρα πολύ αργή η εξέλιξη των ειδών. Πααααααρα πολύ αργή. Οτι χαλάει δεν ξαναφτιάχνεται πια. Η γη μπορεί να συντηρήσει ζωή άλλα 300 εκατομμύρια χρόνια. Μόνο. Είναι ήδη ενας πολύ γερος πλανήτης.
    Πολύ γέρος!!!!!!!

    AntwortenLöschen
  20. εξαιρετικό το κείμενο του alterapars....δεν ασχολουμαι με τα της πολιτικής,ούτε τα εργα και τις ημεες του ΑλΓκορ γνωρίζω..αλλά όταν ακούς ότι ήταν αντιπροεδρος και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ,βαζεις τα γέλια για να μην φωνάξεις με απόγνωση για το νομπελ ειρήνης που του εδωσαν...
    το'χουμε ξαναπεί...ξόφλησε το ανθρωπινο είδος γιατί ξόφλησε (δια χειρός του) ο πλανήτης....

    AntwortenLöschen
  21. Απορώ για την έκπληξη που επικρατεί με τον νέο νομπελίστα Ειρήνης
    Απλά υπενθυμίζω μερικά ονόματα ακόμα που πήραν Νόμπελ Ειρήνης
    1973 HENRY KISINGER
    1990 MICHAIL GORBATSCHOW
    1994 JITZHAT RABIN
    2002 JIMMY KARTER

    AntwortenLöschen
  22. Το τελευταίο σχόλιο τα λέει ΟΛΑ...

    AntwortenLöschen
  23. @ asxetos και alterapars

    Σωστά, σωστά σωστα !

    Αλλα τις καθημερινές αλήθειες καλό είναι να τις λέμε.
    Δεν πειράζει που είναι γνωστά και αυτονόητα.

    Ενας καθηγητής μαθηματικών στο γυμνάσιο έλεγε:
    Τα ευκόλως ενοούμενα δεν καταλαβαίνονται.

    Ο ίδιος καθηγητής είπε σε ένα μαθητη , που το ρώτησε σε διαγώνισμα να αλλάξει θέση, για να παει δίπλα σε φίλο του και να μπορεί να αντιγράφει: "πήγαινε παιδί μου, ανδρών επιφανών πασα γη τάφος"

    Ασχετα, αλλά @ άσχετε, τα θυμήθηκα!
    καλό σας βράδυ!

    Αυριο θα σας μιλήσω για την συνάντηση όλων των σοφών του πλανήτη για το κλίμα

    AntwortenLöschen
  24. Είστε σε εγρήγορση!
    Ορίστε για να παραμείνετε έτσι:
    http://klimatika.blogspot.com

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...