Dienstag, 2. Oktober 2007

Βιρμανία

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς απο την ελεεινή επίθεση της χούντας στους πεινασμένους και εξαθλιωμένους πολίτες της, λαϊκούς και μοναχούς;
Τι να πεί και για την αυτοκρατορική απόσταση της διεθνούς κοινότητας, που μας έχει συνηθίσει σε επιδρομές θανάτου για την "αποκατάσταση" της Δημοκρατίας;
Αλλά, η Βιρμανία που ματώνει και μετράει τους νεκρούς με τριψήφια νούμερα, ιδιαίτερα από τις 26 Σεπτεμβρίου, δεν έχει πετρέλαια, ούτε διαμάντια, και μάλλον ούτε και στρατηγική θέση!
Βέβαια από μια άποψη καλλίτερα να δολοφονούνται μεταξύ τους, παρά να επεμβαίνουν οι πολιτισμένοι! Η διαφορά είναι ότι αυτοί δολοφονούνται με τάνκσ και αυτόματα όπλα "made in Kina", ενώ αλλιώς θα τους ρίχνανε βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου και επειδή είναι και μακρυά απο Ευρώπη και Αμερική, δεν αποκλείεται και καμμια βόμβα υδρογόνου.
Ας δούμε την άποψη της διεθνούς κοινότητας με εικόνες:



Tab, Cagle Cartoons
****************************************************


Dessin de Danziger
Cartoonist & Writers Syndicate
*****************************************************

Schot, Tageblatt(Luxembourg)
****************************************************
Bertrams, Het Parool(Amsterdam)
******************************************************


Tom, Trouw(Amsterdam)
******************************************************
Ricardo, El Mundo
******************************************************
Chappate, Neue Zürcher Zeitung

15 Kommentare:

  1. Ολα τα σκίτσα τα πήρα από το Courrier international

    AntwortenLöschen
  2. "έφαγες μπαμπά μου, γιατί;" ρώτησε αρνάκι λύκο...
    Πρέπει επιτέλους αποβληθεί "κακομοιριά" από υγιείς τω πνεύμα ανθρώπους. Πράγματα δεν γίνονται από μόνα τους, εμείς κάνουμε πράγματα. Πρέπει λοιπόν:
    1. διαχωρίζουμε σκουπίδια προς ανακύκλωση
    2. περιορίσουμε κατανάλωση και αποβάλλουμε επίπλαστες ανάγκες (π.χ. κάπνισμα, πορεία 2χλμ με αυτοκίνητο).
    3. αναζητήσουμε νέο τρόπο ζωής (Μεγάλος Πολεμιστής Δέσφα ψάχνει σε διαδίκτυο περί ηλιακής ενέργειας, μονάδων αφαλάτωσης, υψηλής τεχνολογίας βόθρων κλπ)
    4. εγκαταλείψετε Αθήνα με κάθε τρόπο. Αθήνα, ανθρωποτροφείο, όχι πόλη
    Μεγάλος Πολεμιστής ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ: Τη συλλογή πληροφοριών από διαδίκτυο για όλα τα προαναφερθέντα ίνα δημιουργηθεί ιστοχώρος ΛΥΣΕΩΝ.
    Γι αυτό, Μεγάλος Πολεμιστής παρακαλεί Ange-ta όπως αναζητήσει και αναρτήσει τέτοιες πληροφορίες. Σε 30 μέρες, Μ.Π.Δ. κοπιάρει έρευνα Ange-ta και προσθέσει κοπιάρισμα σε ανοιχτό προς όλους ιστολόγιο δημιουργικών τε ριζοσπαστικών ΛΥΣΕΩΝ. Μ.Π.Δ. ευχαριστεί εκ των προτέρων για έρευνα. Τούτο σχόλιο κοινοποιείται σε εκατοντάδες ιστολόγια ανήσυχων ανθρώπων τόπου, με ίδια παράκληση.

    AntwortenLöschen
  3. Δεν πρόκειται να δεις αντίστοιχη γελοιογραφία σε Ελληνική εφημερίδα γιατί εμεις ασχολούμαστε μόνο με τον μικρόκοσμο μας.

    AntwortenLöschen
  4. Με πρόλαβε ο αθεόφοβος! εμείς έχουμε σοβαρότερα θέματα...

    ΔΕΣΦΑ, ετοιμάζω ποστ με ηλιοσυλλέκτες, περίμενε λίγες μέρες...

    AntwortenLöschen
  5. Δεν είναι πάντως πρώτη φορά που το στρατιωτικό καθεστώς της Myanmar(;) λιανίζει διαδηλωτές - τα ίδια είχαμε και το 1988.

    Όπως πάντως λέει κι ο Monbiot, η Κίνα δεν είναι παρά το βολικό άλλοθι της Δύσης. Το κύριο στήριγμα του στρατιωτικού καθεστώτος της Myanmar δεν είναι η Κίνα αλλά οι Δυτικές επιχειρήσεις.

    AntwortenLöschen
  6. Όλα τα σκίτσα είναι και γαμώ!!
    Σκέφτομαι τι "παπάρια" έχουν κάποιοι άνθρωποι, τι περνούν κι ανατριχιάζω με τον κομφορμισμό και την «ανημποριά» μας...

    AntwortenLöschen
  7. Είμαστε ενάντια σε κάθε είδος χούντας και συντασσόμαστε πάντα με αυτούς που υποφέρουν. Πάντα με τους αδύνατους. Μπράβο Ανγκέτα

    AntwortenLöschen
  8. ange-ta καλημέρα!
    Ο Vrennus έχει δίκιο. Μετά τη σφαγή του 1988 η χούντα εξεδίωξε τον τότε στρατιωτικό δικτάτορα, ο οποίος είχε κάνει Αλβανία τη χώρα, λόγω του απομονωτισμού που είχε επιβάλλει και προώθησε ένα όργιο ξεπουλήματος του φυσικού πλούτου της χώρας, τη στιγμή που ο λαός ζει με λιγότερα από 1$ την ημέρα και ο υποσιτισμός είναι η κύρια "ασθένεια" των 48 εκατ. κατοίκων. Εταιρείες όπως η γαλλική Total, η αμερικανική Exxon, η γνωστή Χαλιμπάρτον του Τσένυ, κλπ έχουν εμπλακεί στην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, ενώ πολλές δυτικές εταιρείες για να μην έχουν προβλήματα με την κοινή γνώμη των χωρών τους, χρησιμοποιούν Ταϊλανδικές εταιρείες σαν "οχήματα" για να κάνουν τις δουλειές τους και να μην φαίνονται. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας εκπαιδεύει τα ειδικά τμήματα της χουντικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος!! Έτσι γίνεται κατανοητό γιατί οι δυτικοί μιλάνε για "στοχευμένες κυρώσεις" σε βάρος του καθεστώτος. "Στοχευμένες" σημαίνει εκείνες που δεν θίγουν τα εκεί δυτικά συμφέροντα...

    AntwortenLöschen
  9. Δυστυχώς πρέπει να χυθεί πολύ κόκκινο για να ασπρίσει η χώρα.
    "Θέλει νεκρούς χιλιάδες...
    θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους..."
    Έτσι προχώρησε ως τώρα η Ιστορία και η Βιρμανία δεν μπορεί να είναι η αξαίρεση. Δυστυχώς!

    Καλημέρα σου

    AntwortenLöschen
  10. Καλημέρα σε όλους,

    Εστεισα το νέο post στα γρήγορα, γιατί αύριο θα ήταν εκτός! Θα τα πούμε το βράδυ.

    φιλιά!

    AntwortenLöschen
  11. @ Μ. Π. ΔΕΣΦΑ,

    Εχει γίνει μεγάλη πρόοδος στην ηλιακή ενέργεια .
    Σήμερα θα μπορούσαμε να παράγουμε ηλιακή ενέργεια της τάξης των δεκάδων Μεγαβάτ, (η τάξη των πυρηνικών εργοστασίων) αλλά πρέπει να ξέρετε, ότι αυτή η τεχνολογία είναι απαγορευτική, γιατί είναι εύκολη και ο καθένας μπορεί να βάλει ένα φωτοβολταϊκό στην αυλή του, αντε για να μην είμαστε υπερβολικοί στο χωριό του. Οπότε, τέρμα εξάρτηση και υπερκέρδη και κεντρική εξουσία.
    Καταλαβαίνετε, γιατί η οικολογία απαιτεί την ανατροπή της παγκοσμιοποίησης και του καπιταλισμού.
    Όμως θα το κάνω. Εχω ένα πολύ καλό άρθρο που πρέπει να μεταφράσω.

    @ αθεόφοβος και Rodia

    Σωστά εμείς κάθε βράδυ, μα κάθε βράδυ μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ, με τέτοια ένταση, που ο Αλογοσκούφης αλλωνίζει.
    Τη Burma θα σκεφτούνε……

    @ Vrennus και εξαποδώ

    Πίσω από κάθε δικτατορία βρίσκονται συμφέροντα εταιρειών, όπως εξ άλλου και πισω από κάθε δήλωση και εκδήλωση των «δημοκρατικών» μας «ελεύθερων» κυβερνήσεων!!

    Όμως, στην Κίνα ο παγκόσμιος καπιταλισμός έχει βρει το καλλίτερο σύμμαχο και εκφραστή. Ούτε στην πιο νοσηρή τους φαντασίωση δεν θα το πίστευαν οι καπιταλιστές του 60 και 70.

    @ VITA MI BAROUAK
    Δίκιο, δίκιο, δίκιο.
    Ναι μερικοί ΕΧΟΥΝ παπάρια, ενώ οι περισσότεροι ΕΙΝΑΙ παπάρια


    @ Νίκος

    Είμαστε ενάντια σε κάθε είδος χούντας και συντασσόμαστε πάντα με αυτούς που υποφέρουν. Και δεν ξεχνάμε, ότι ο φασισμός είναι η άλλη μορφή του καπιταλισμού, όπως λέει ο Μπρέχτ.
    Για Μπρεχτ θα μιλήσουμε σε μεθεπόμενο ποστ.


    @ monahikoslikos

    Καλως ήρθες και στο στέκι μου. Δεν χρειάζεται να πω, ότι συμφωνούμε.

    AntwortenLöschen
  12. φέρνει λίγο από Βιετνάμ του '60... ελπίζω πως δεν θα δούμε φλεγόμενους μοναχούς κι εκεί... όσο γιά το κατά πόσο θα αλλάξουν τα πράγματα... i withhold judgement...

    AntwortenLöschen
  13. Ανακεφαλαιώνοντας, λέμε ότι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αφορά τους λαούς και όχι τις πολυεθνικές, που τα τελευταία χρόνια μας παπαριάζουν με τα χαριτωμένα τοτς σλόγκαν "κι εμείς μέρος των λαών είμαστε!"

    AntwortenLöschen
  14. καλημέρα Sting,
    Οι πολυεθνικές και τα υψηλά παπάρια που δουλεύουν γι αυτές και όχι σ αυτές, ανήκουν στον πληθυσμό του πλανήτη μας. Οχι στο λαό!!!
    Αλλο λαός ή δήμος, όπως έλεγαν οι δικοί μας, άλλο Κολωνάκι και παγκόσμιες ελίτ και τοπικοί τους αντιπρόσωποι ή τοποτηρητές!

    AntwortenLöschen
  15. Γεια σου ange-ta, έλειψα από τη blogόσφαιρα για αρκετό καιρό και τρέχω να σας προλάβω!
    Και δυστυχώς τα γεγονότα τρέχουν αδυσώπητα. Ο φασισμός, το αυγό του φιδιού έχει βρει την καλύτερη του μέσα στο τραγελαφικό σύστημα των "ευχολόγιων" από τους διεθνείς οργανισμούς (ο άλλοτε κραταιός ΟΗΕ πιονάκι των ΗΠΑ και των υπολοίπων νεο-καπιταλιστικών χωρών) και η ανθρωπότητα βρίσκεται εγκλωβισμένη πάλι ανάμεσα στη λύση των ανθρωπιστικών επεμβάσεων(άλλωστε τι καλύτερο πρόσχημα για μια "δημοκρατική εισβολή" από μια χούντα- το πώς και το γιατί εγκαθιδρύθηκε βολικά δεν τους απασχολεί) ή των μποϊκοτάζ που φυσικά δεν πλήττουν τη δικτατορία ή τις πολυεθνικές που τη στηρίζουν αλλά τους άθλιους και αυτής της ριμαγμένης χώρας.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...