Dienstag, 6. November 2007

Η καθολική εκκλησία τότε και σήμερα


Όλος ο πόνος, , όλα τα βάσανα, όλη η ένδεια , όλο το όλο, όλος ο θάνατος, στην ουσία δεν πρόκειται να τα καταφέρουν στο σφαγείο της ιστορίας να σφαδάσει ούτε ένα μοναδικό αθώο ηλίθιο πρόβατο λιγότερο
Η Γέλινεκ τσιτάρει Χέγκελ, στο τελευταίο μεταφρασμένο βιβλίο της «Απληστία»

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η απόφαση του πάπα Benedikt XVI, να ανακηρύξει άγιους και μάρτυρες 498 κληρικούς που εκτελέστηκαν από τους υπερασπιστές της νόμιμης δημοκρατικής κυβέρνησης της Ισπανίας που καταλύθηκε από τον φασίστα Φράνκο με την υποστήριξη του Χίτλερ και του Μουσολίνι και που οδήγησε στον τραγικότερο εμφύλιο του περασμένου αιώνα.
70 χρόνια μετά, αυτός ο Πάπας, με την τόσο μεγάλη παιδεία και μόρφωση, με αυτή του τη πράξη, ρίχνει στο τραπέζι των ερωτημάτων για την φύση του ανθρώπου ένα τεράστιο ερώτημα:

Γιατί;;

Η μεγαλύτερη λειτουργία ανακήρυξης αγίων της καθολικής εκκλησίας που έγινε ποτέ. Κάτω από τον λαμπρό ήλιο του Νοέμβρη, προκάλεσε με την παράφορη αδιαντροπιά της μνήμες, που ταράζουν άλλους αγίους!!

Γιατί;;;

Στον ισπανικό εμφύλιο, η εκκλησία είχε ενεργή ανάμειξη, όπως εξ άλλου και στην Γερμανία και στην Ιταλία υπέρ του φασισμού και του ναζισμού. Αυτή την ελεεινή ανάμειξη, το Βατικανό, όχι μόνο δεν αποκήρυξε ποτέ, αλλά έρχεται σήμερα με αυτή του την πράξη να καθαγιάσει.
Όπως αναφέρει η US-Internet-εφημερίδα "National Catholic Reporter" ένας αυτών των «αγίων» ο Gabino Olaso Zabala, βρέθηκε σαν μισσιονάριος στις Φιλιππίνες στο πλευρά της κυβέρνησης να παίρνει μέρος σε βασανιστήρια.


Την τελετή ανακήρυξης διεύθυνε ο ισπανός καρδινάλιος Juan Antonio Martínez υπό την σκέπη του ποντίφικα.
Παρότι ο παππούς του Zapatero δολοφονήθηκε από τους οπαδούς του Φράνκο, ο ίδιος δεν είχε το σθένος να μιλήσει δημόσια κατά της απαράδεκτης αυτής πράξης. Αντίθετα, παρά την φαινόμενη δυσαρέσκεια του, έστειλε ένα μέλος της κυβέρνησης να παρασταθεί στην ανίερη αυτή παράσταση μίσους.
Με την πράξη της αυτή η εκκλησία επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι δεν βρέθηκε και ούτε θα βρεθεί ποτέ με το μέρος των καταπιεσμένων. Πάντα θα βρίσκεται στο πλευρό των καταπιεστών, θα τους στηρίζει και θα τους ανακηρύσσει άγιους, με την πρώτη ευκαιρία.
Κατά τον ισπανικό εμφύλιο σκοτώθηκαν περί τους 500.000
Από αυτούς 6832 ήταν κληρικοί που στάθηκαν στο πλευρό της νόμιμης κυβέρνησης και δολοφονήθηκαν από τους οπαδούς του Φράνκο.
Ο πάτερ Martínez Laorden, που διασώθηκε από τους δημοκρατικούς, στραγγίζει μίσος πάνω στα κεφάλια των πιστών το 1936, με τα παρακάτω λόγια:
- Θα πιστεύατε, ότι σαν παπάς οφείλω να αναφωνήσω λόγια μετάνοιας και συγχώρεσης. Όμως όχι! πόλεμος στον πόλεμο μέχρι που η τελευταία τους ρίζα να ξεριζωθεί.
Στο επόμενο τρίμηνο θανατώθηκαν 60 κληρικοί υποστηριχτές της δημοκρατίας. Ο πάτερ Martínez Laorden δήλωνε μετά παρρησίας και φόβου θεού , ότι ήσαν λίγοι.

45 Kommentare:

  1. Έλα μωρέ με τους παλιοκαθολικούς! :-D

    AntwortenLöschen
  2. Νεα Ιερά Εκτέλεση, ακούγεται πιό επικοινωνιακό,αχ αυτές οι μεσοβέζικες συμβιβασμένες πάντα "σοσιαλίζουσες" κυβερνήσεις...Θαπατέρο αν πας στον παράδεισο ψαξε ψάξε δεν θα τους βρείς τους άγιους καλόγερους....

    AntwortenLöschen
  3. Μεγάλο καρκίνωμα η καθολική επιβολή. Ασύλληπτη δύναμη. Πλοκάμια παντού. Και αδίσταχτοι. Προκλητικοί και θρασείς.
    Εκείνο που με εντυπωσιάζει πάντα είναι ότι όπου κι αν έχω σταθεί στην Ευρώπη ΟΛΟΙ οι άνθρωποι έχουν την ίδια άποψη με μας. Παντού. Πού στο καλό στηρίζονται; Να λοιπόν που και ο Θαπατέρο δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Γιατί δεν είναι παιδάκι που μασάει εύκολα. Σκληρός τύπος και πολύ δυναμικός. Προφανώς τα πλοκάμια του Βατικανού, έχουν πολύ βαθιές ρίζες παντού.
    Ενδιαφέρον ποστ φιλενάδα!
    Καλημέρα! Φιλιά!

    AntwortenLöschen
  4. Ας μην ξεχνάμε και τους δικούς μας αγίους. Ανάλογη στάση κράτησαν στους βυζαντινούς χρόνους και κατα τη διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
    Στη διάρκεια της επανάστασης του '21 αφόρισαν τους επαναστάτες και συνέχισαν ως τις μέρες μας κατα την περίοδο της χούντας.
    Σκοταδιστές,προσηλυτιστές και δολοφόνοι ανακηρύχθηκαν άγιοι..

    AntwortenLöschen
  5. @ Greg,

    Δεν σου πέρασε από το μυαλό, ότι όλα αυτά συμβαδίζουν με τον στόχο να αλλάξουμε την ιστορία;, την ηθική, τους φταίχτες, τους αθώους και ένοχους;;

    @ DIONYSOS,

    Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα είχε να φοβηθεί ο Θαπατέρο, εάν είχε καταγγείλει την τελετή και δεν είχε επιτρέψει σε κανένα υπουργό του να παραστεί!
    Τόσο τελικά φοβούνται αυτή τη πληγή;
    Αλλά, εμένα με εντυπωσίασε αυτός ο συγκεκριμένος πάπας, με το τόσο υψηλό επίπεδο γνώσεων. Είναι ο ίδιος που έγραψε για το Ισλάμ. Τελικά ο ναζισμός του Γερμανού δεν καταπιέζεται και δεν κρύβεται ακόμα και αν είναι ο πάπας της ρώμης!

    @ ghteytria,

    φιλενάδα μου έχεις δίκιο απόλυτο. Αλλά όπως λέω και στον Διόνυσο, τόσο δύσκολο θα του πεφτε να πεί αει συχτήρ πάπα;;

    @ Λακων,

    Δεν υπάρχει αμφιβολία, τα εγκλήματα της εκκλησίας είναι περισσότερα από τις αγαθοεργίες της, αν δηλαδή βρεις καμία, γράψε μου.

    @ σε όλους,

    Όσο και αν φαίνεται παρατραβηγμένο, πιστεύω, ότι υπάρχουν άλλοι στόχοι. Η σημερινή εκκλησία ξέρει, ότι ο κόσμος δεν πολυνοιάζεται για ανακήρυξη αγίων 70 χρόνια μετά από έναν οδυνηρό εμφύλιο.
    Αυτή η τελετή δεν στοχεύει στο παρελθόν αλλά στο μέλλον.

    Οπως έγραφα και σε ένα άλλο μπλόγκ, στο τέλος ο μόνος στυγερός δικτάτορας του προηγούμενου αιώνα θα ανακηρυχθεί ο Στάλιν. Όλοι οι άλλοι θα πάρουν συγχωροχάρτι! Με τη βούλα του πάπα Βενέδικτου του Γερμανού!!

    AntwortenLöschen
  6. Μας έχεις συνηθίσει να ανοίγουμε το μπλοκ σου και να βρίσκουμε κάθε φορά πολύτιμα πετράδια. Κοινωνικά- πολιτικά, ιστορικά, θέματα μεγάλης αξίας
    Και κάθε φορά μας ξαφνιάζεις. Όλο και καλύτερη. Να είσαι πάντα καλά να σε διαβάζουμε. Καλή σου νύχτα.

    AntwortenLöschen
  7. Η μόρφωση που λες δεν εμπόδισε αξιωματικούς των ναζί να είναι υπεύθυνοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

    AntwortenLöschen
  8. Πλάκα έχει που έφτασα εδώ επειδή μόλις διάβασα τα σχόλια σου στο Θεαμαπάτη. Απ' ότι έμαθα λοιπόν άμα είναι "δικός μας" ε δεν πειράζει άμα έσφαξε και μερικές χιλιάδες και ήθελε τα σύνορα μας ως τον Όλυμπο, αφού "έτσι τα έβλεπε" και έδωσε και "τη ζωή του" ας μην "τον ανασύρουμε από τον τάφο του να του τα σύρουμε".

    Άμα είναι ο κακός εχθρός όμως, παπάδες και μάλιστα καθολικοί, να τους τα σύρουμε πάραυτα! Και δεν πειράζει που και αυτοί "έτσι τα έβλεπαν", δεν πειράζει που και αυτοί "έδωσαν την ζωή τους", όχι επειδή έσφαζαν κόσμο με τα ίδια τους τα χέρια και ήθελαν να χαρίσουν την χώρα τους σε ξένους, αλλά επειδή τόλμησαν οι αλήτες να υποστηρίζουν Φράνκο! Τον οποίο Φράνκο υποστήριζαν και οι κακοί ναζί ακούω, άσχετο φυσικά ότι οι ίδιο κακοί Ναζί αργότερα παραδέχθηκαν ότι υποστήριξαν "το λάθος άλογο" (δύο "άλογα" έτρεχαν, μαντέψτε ποιο ήταν το σωστό τελικά άρα), άσχετο και αν ο ίδιος κακός Φράνκο κατέστησε μία ολόκληρη χώρα ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ των διωκόμενων Εβραίων! Στην πυρά άμεσα!

    Με όσα διαβάζω μου δημιουργείται και εμένα η ίδια απορία, για την φύση του ανθρώπου. Γιατί; Γιατί τόση δίψα για αίμα, γιατί οι ζωές των ανθρώπων μετριούνται ανάλογα με τις ιδέες τους και με το πόσους σκότωσε ο εχθρός..

    AntwortenLöschen
  9. Λές να είναι καθολικοί οι Λιακορεπουσαίοι;

    Δεν έχω διερευνήσει την παράμετρο! :-D

    AntwortenLöschen
  10. @ Νίκος ,

    Και συ να μου λες τόσο καλά λόγια

    @ αθεόφοβος,

    Δυστυχώς, όπως λες και εκατοντάδες γιατρούς να επιβλεπουν και να καθοδηγούν τα χειρότερα βασανιστήρια που μπορεί να σκεφτεί μυαλό ανθρώπου.

    @Anonymous,
    Ναι δίκιο έχεις,
    έπρεπε να πω,
    ότι αυτά που γράφουν οι Θεαμαπάτες είναι μέρος της παραποιημένης ιστορίας, αλλά έγραψα, ότι ο Αρης είχε λάθος άποψη για την Ελλάδα.
    Αλλά,
    Ακόμα και έτσι,
    ΑΥΤΟΙ που πίστευαν σε μια μικρή Ελλάδα έδωσαν την ζωή τους γι αυτή, ενώ εσείς που μας πρίζετε για την μεγάλη τρανή και πάνδοξη Ελλάδα την πουλήσατε και θα την πουλήσετε με κάθε ευκαιρία.
    Εσείς οι θαυμαστές του Χίτλερ, του Μουσολίνι, του Φράνκο, και των συντρόφων τους!

    AntwortenLöschen
  11. @ Greg,
    Προφανώς, η κ. Ρεπούση, δεν είναι ελληνικό φαινόμενο.
    Το πιστεύω πολύ σοβαρά, αυτό που γράφω.
    Μακάρι να χω άδικο!
    Αλλα δες τι γίνεται με την ερμηνεία της εθνικής μας αντίστασης
    και θα πιστείς!!!!

    AntwortenLöschen
  12. Καλά, τι είναι αυτά τα ξεκάρφωτα που μου πέταξες τώρα. Τι με νοιάζει αν ότι έγραψαν οι Θεαμαπάτες είναι αλήθεια ή όχι, που κολλάει η πάνδοξη και τρανή Ελλάδα και τα άλλα κουφά που μου ρίχνεις; Άπλα πράγματα είπα, άμα δεν καταλαβαίνεις ότι στον ένα χώρο έγραψες τα ακριβώς αντίθετα απ' τον άλλο απλώς επειδή έτσι σε βόλευε λυπάμαι. Σε διαβάζω εδώ και μήνες και θα έλπιζα σε περισσότερη ευαισθησία για 500 ανθρώπους, έστω και κακούς καθολικούς παπάδες, που σφαγιάστηκαν. Είδες δεν έκανα καμιά αναφορά καν στις ανακρίβειες του άρθρου σου, ούτε είπα ότι οι 500.000 νεκροί του εμφυλίου ήταν στην πραγματικότητα λιγότερες από 200.000, ούτε ότι οι 6832 ιερείς που αναφέρεις ότι δολοφονήθηκαν από τους οπαδούς του Φράνκο είναι στην πραγματικότητα ο ΑΚΡΙΒΗΣ αριθμός του συνόλου των κληρικών (με εξαίρεση τους 13 μητροπολίτες, 6845 συνολικά) που σφαγιάστηκαν πριν και κατά τον εμφύλιο συνολικά, και όλοι (ή σχεδόν όλοι) τους σφαγιάστηκαν από τους συντρόφους σου και όχι "τους οπαδούς του Φράνκο". Δεν τα ανέφερα επειδή δεν με ενδιέφερε η ουσία αυτών που έγραψες αλλά το ότι αντιμετωπίζεις με τέτοιο μίσος 500 ανθρώπους που εκτελέστηκαν μόνο και μόνο επειδή ήταν παπάδες. Τι να πω.

    AntwortenLöschen
  13. Ρε για δες που θέλουν να μιλάνε για τον ισπανικό εμφύλιο και οι φρανκο-χιτλερο-μουσολινικοί!!!
    Δεν πας καμια βόλτα σε κανένα άλλο μπλογκ, θα βρεις ομοϊδεάτες σου ; και να κλάψετε μαζί για τους 500 κακόμοιρους καλόγηρους που σφαγίασαν οι δημοκρατικοί;;
    Εγώ εδώ θα πενθώ για τα 50.000.000 που χάθηκαν για χάρη του φρανκο-χιτλερο-μουσολινι και όλα τα υπόλοιπα 100 τουλάχιστον εκατομμύρια που σφαγιάστηκαν από την λευκή ανώτερη φυλή!!
    Και δεν θα με φοβερίζεις με ψεύτικα διλήματα!!

    AntwortenLöschen
  14. Και η βλακεία και η αναισθησία είναι ανίκητες δυνάμεις, δεν θα χάσω τον χρόνο μου προσπαθώντας να τις νικήσω.

    Απολογούμαι που γνωρίζω τι συνέβη στον εμφύλιο (δεν είναι δα και επιστήμη, το wikipedia έχει και τον αριθμό των νεκρών και τι έγινε με τους παπάδες).

    Απολογούμαι και για τα 50 εκατομμύρια νεκρών παρά το ότι δεν τους σκότωσα εγώ αν θα σε κάνει να νοιώσεις καλύτερα, αν και δεν νομίζω. Βλέπεις το δικό μου πένθος για αυτά τα εκατομμύρια ανθρώπων που σφαγιάστηκαν από την αρρώστια ενός παρανοϊκού, αρρωστημένου μυαλού, είναι ειλικρινές, επειδή εγώ πραγματικά νοιώθω την απώλεια της ανθρώπινης ζωής, δεν την ζυγίζω στο ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι εναντίον μας. Και όσο εσύ τα ζυγίζεις, δεν τα νιώθεις πραγματικά.

    Θα περίμενε κανείς ότι στα 28 μου χρόνια θα είχα συνηθίσει την κακία των ανθρώπων και την δίψα τους για αίμα συνανθρώπων τους. Και όμως, κάποια πράγματα δεν παύουν να με εκπλήσσουν.

    Μην ανησυχείς, δεν θα ξαναπεράσω.

    AntwortenLöschen
  15. Περιεργο ποστ αυτο.
    Τες πα , πρεπει να το ξαναδιαβασω.
    Ακομα κι'αυτα τα περιεργα ποστ , μου αρεσουν εμενα.

    AntwortenLöschen
  16. Τι το περίεργο έκανε ο Πάπας; Τίμησε τους δικούς του ανθρώπους ως μάρτυρες. Όπως οι νεοναζί τιμούν τον Χίτλερ. Τόσο απλά. Άλλωστε ο «αγώνας κατά του κομμουνισμού» έχει εξέχουσα θέση στη δράση της Καθολικής Εκκλησίας, έτσι δεν είναι; Εδώ εμείς τιμήσαμε ως ήρωες τους δοσίλογους και τους ταγματασφαλίτες, το Βατικανό θα πήγαινε πίσω;

    AntwortenLöschen
  17. Η εκκλησία -κάθε θρησκεία να το πούμε καλύτερα- ποτέ δεν στάθηκε στο πλευρό των λαϊκών δυνάμεων, με εξαιρέσεις (εκκλησία της απελευθέρωσης στην λατινική Αμερική με ρίζες στην Ισπανία όμως, λαϊκός κλήρος το 1821 και μεμονωμένες περιπτώσεις στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ).
    Ο Θαπατέρο γιατί να πάει κόντρα; μέρος του συστήματος είναι. Ο παππούς; "ας πρόσεχε".
    Αυτό το σύστημα είναι αγγελικά πλασμένο και βλέπουμε ποιοί είναι οι άγγελοί του. Οι φτωχοδιάβολοι τί κάνουν είναι το θέμα.

    AntwortenLöschen
  18. Ψυχραιμία!Εδώ κάνουμε κριτική για την ηγεσία της εκκλησίας και συγχαρητήρια στην Αντζέτα για το post.
    Στον εμφύλιο εγκλήματα έκαναν και οι δύο πλευρές.
    Και οι Εβραίοι που σφαγιάστηκαν κάνουν τα ίδια στους Παλαιστίνιους τώρα.
    Αλλά Αντζέτα μην ξεχνάς οτι ο δημοκρατικός Βενιζέλος ονειρευόταν τη μεγάλη Ελλάδα όπως και αυτός μαζί με τον Βασιλία ευθύνονται για τη Μικρασιατική καταστροφή.
    Άνώνυμε ξέχνα το παρελθόν και έλα στο σήμερα. Κοίτα πως σφάζονται για την ηγεσία της εκκλησίας τώρα που ο Αρχιεπίσκοπος καταρρέει.
    Και θυμίσου πως ο Χριστόδουλος με τον Πατριάρχη διαφωνούσαν πριν λίγο καιρό για την εξουσία.
    Αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να διδάσκουν ταπεινότητα..

    AntwortenLöschen
  19. Τα πράγματα είναι απλά. Χωρισμός Εκκλησίας- κράτους, να αντιμετωπίζονται «νομικά, οικονομικά, πολιτικά» σαν Ιδιωτικού δικαίου οργανισμός, και άστους να παίζουν όσο θέατρο θέλουν. Την καλημέρα μου

    AntwortenLöschen
  20. τα δογματα έχουν καταστρέψει καθε έννοια θεότητας και σίγουρα καμια σχέση δεν έχουν με αυτό που ονομάζουμε χριστιανική αγάπη,αλλά ας μην κάνουμε το λάθος,να ταυτίζουμε το πνεύμα του χριατιανισμού με τα αίσχη των παπαδων...

    AntwortenLöschen
  21. @ zero,

    Περιεργο?
    Τι το περίεργο έχει;
    Είναι μια είδηση που με σοκάρισε!


    @ Vrennus

    Δίκιο, δίκιο, δίκιο έχεις.


    @ Ερυθρός

    Οι φτωχοδιάβολοι, ταυτίζονται με τους αρχιδιάβολους και ξεχνάνε την φτώχεια τους, πνευματική και χρηματική.


    @ Λακων,

    Σε κάθε σύρραξη και σύγκρουση ΚΑΙ οι δύο πλευρές κάνουν εγκλήματα.
    Αλλά μία πλευρά έχει δίκιο!

    Έχει δίκιο, όχι για να κάνει εγκλήματα, όχι καθόλου, αλλά σε μια λαίλαπα, δεν ελέγχει κανείς τίποτε. Γι αυτό θέλουμε ειρήνη και όχι πόλεμο.
    Όπως, σωστά λες για τους σημερινούς Εβραίους. Συμφωνώ και επαυξάνω.
    Οι Εβραίοι σήμερα εγκληματούν κατά των Παλαιστινίων, αλλά δεν δικαιώνει τους Γερμανούς που τους έσφαξαν και με τον τρόπο που τους έσφαξαν.
    Το έγκλημα κατά των Εβραίων από τους ναζίδες, δεν μειώνεται στο ελάχιστο!
    Ο καθείς και τα έργα του.
    Στον ισπανικό εμφύλιο, το δίκιο ήταν με την πλευρά της δημοκρατικής κυβέρνησης. Η εκκλησία υποστήριξε ανοιχτά τους φασίστες του Φράνκο. Κανένας άλλος πάπας δεν θα τολμούσε να ανοίξει πληγές του πολέμου αυτού. ΜΟΝΟ ένας Γερμανός θα το τολμούσε. (ο πάπας είναι Γερμανός, αν κάποιος δεν το ξέρει.)

    @Νίκο,

    Δεν φτάνει ο χωρισμός εκκλησίας και κράτους.
    Πρέπει ο κόσμος να μπορεί να ξεχωρίζει τα θρησκευτικά του αισθήματα και να μην αφήνει κανένα θρησκευτικό κατεστημένο να τον εκμεταλλεύεται και να τον χειραγωγεί.


    cookίτσα,

    ναι αυτό θα έλεγα και γω.

    AntwortenLöschen
  22. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

    AntwortenLöschen
  23. Ποιός θέλει ειρήνη και ποιός θέλει πόλεμο; Πότε στα χρονικά υπήρξε ειρήνη; Στη καθημερινή μας ζωή τι θα πει ειρήνη; Δουλευόμαστε; Πόλεμος πατήρ πάντων! Μια διαφωνία ισον ένας πόλεμος. Αν θα έχει νεκρούς δεν έχει σημασία. Όταν ξέρεις πως έχεις δίκιο και υποχωρείς, αυτό μετράει για έναν θάνατο.
    Λές πως η μία πλευρα (μόνο) σε έναν πόλεμο έχει δίκιο... Αν τρώς τη προπαγάνδα τότε το δίκιο είναι πάντα με τη μεριά του νικητή. Αν όχι τότε θα δεις πως δεν υπάρχει δίκαιο. Όλοι έχουν δικαίωμα να ζήσουν και να αναπτυχθούν. 'Οταν όμως εσύ αναπτύσσεσαι, τότε πρέπει να επεκταθείς και φυσικά τότε θα ενοχλήσεις...

    AntwortenLöschen
  24. @ Κάγγελε καλημέρα και καλή Κυριακή,
    Δεν θα διαφωνήσω καθόλου μαζί σου.
    Έχεις δίκιο και στα δύο. Και ότι πάντα η ανθρωπότητα είχε και έχει πόλεμο και ότι το δίκιο είναι αυτό του νικητή. Ακόμα και ότι η προπαγάνδα μπορεί να διεστραυλώσει όλη την αλήθεια.
    Όμως οφείλουμε αυτήν την αλήθεια να την ψάχνουμε, με όσο γίνεται λιγότερες παρωπίδες.

    Π.Σ. πότε θα αλλάξεις λόγγο;

    AntwortenLöschen
  25. γαμώ τη δυσλεξία μου!
    κι ό,τι είχε γίνει ενδιαφέρον και ήθελα κι εγώ να τσακωθώ αλλά στάμάτησα να διαβάζω.
    πάντως οι γενικόλογες προτάσεις δεν έχουν σχέση με γεγονότα, κι όσο αφορούν στην ιστορία είναι αιτία εμπάθειας και καυγάδων με φαίνεται...
    εγώ εκτός από ρέμο, προτείνω να το κουβεντιάσουμε άλλοτε...

    οι λύκοι είναι ζώα.
    ώρες ώρες οι άνθρωποι είναι εστίες θανάτου και όχι ζώα...
    κρίμα δεν είναι;

    AntwortenLöschen
  26. @ ανθάκι μου,
    καλημέρα και καλή Κυριακή.

    Τα ζώα. όταν πεινάνε, εκρύουν μια ορμόνη που τα εμποδίζουν να λυπούνται και έτσι μπορούν να κυνηγήσουν, να ξεσκίσουν και καταβροχθήσουν την τροφή τους. Μετά και τα πιο άγρια λιοντάρια γίνονται αρνιά, άκακα. Η αλεπού που σκοτωνει περισσοτερες κότες απο όσες τρώει σε κοτέτσι είναι απο αυξημένο στρέσ.
    Μόνο ο άνθρωπος σκοτώνει για να σκοτώσει!!

    AntwortenLöschen
  27. Η καθολική εκκλησία είναι παραδοσιακά απαράδεκτη!
    Τα αίσχη που κάνει κατά καιρούς η δικιά μας, μοιάζουν με πταισματάκια μπροστά στις φλόγες της ιερής εξέτασης…

    AntwortenLöschen
  28. @ Vita Mi,
    Σωστός!!!!

    AntwortenLöschen
  29. Καί γιατί δηλαδή η καθολική θά έπρεπε νά είναι μέ τούς κομμουνιστές, καλή μου angeta;

    AntwortenLöschen
  30. @ vangelaka,

    καλημέρα και καλή εβδομάδα,
    Ερώτηση, που νομίζω ότι ξέρεις την απάντηση.
    Θα μπορούσε να είναι και με τον διάβολο το μαγαζί η μάλλον η μαγαζάρα του πάπα, αλλά τότε οι Δημοκράτες ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ είχαν την νόμιμα εκλεγμένη εξουσία και αυτοί, δηλαδή οι αρχι-παπάδες πήγαν με τους Ναζί τους Γερμανούς, που έκαναν ωμή επέμβαση (δες Γκουέρνικα).
    Δηλαδή θα ήταν το ίδιο αν η δική μας εκκλησίας στρατευότανε με τους Αμερικάνους ή κάποιους άλλου που θα έκαναν επέμβαση να καταλύσουν, ας πούμε μία Κυβερνηση συνασπισμού ΚΚΕ και Αναρχικών.
    Τι λες, έχω δίκιο ή έχω άδικο;
    Διότι μία λογική πρέπει να έχουμε.

    AntwortenLöschen
  31. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

    AntwortenLöschen
  32. Καλά καί άγια τά όσα λές, ανζέτα μου, αλλά πρόσεξον. Είμαι φιλοτελιστής. Εάν προεκλογικώς, δώ τό πρόγραμμα τού κόμματος ολυμπισμού π.χ. νά αναφέρη ότι λόγω μεγάλης χρήσεως τού ηλ. ταχυδρομείου, καταργεί τήν συμβατική μορφή του (καί τά γραμματόσημα ώς έκ τούτου) θά γίνω ένας ένθερμος αντιολυμπιστής.

    Σιγά δηλαδή πού θά έπρεπε η κάθε εκκλησία νά υπερασπιζόταν τόν πάσα ένα πολέμιό της.


    Grandman! A ρέ Γκουσγκούνηηηη!

    AntwortenLöschen
  33. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

    AntwortenLöschen
  34. χαχαχα! Έχεις ανάγκες αυτοεπιβεβαίωσης τρελλό αγόρι!

    Πού είδες νά θίγομαι (κυρίως από εσένα ε;), μέ τά λεγόμενα σου;

    Δέν δημιουργείς θίξιμο, ανάγκη εξεύρεσης χώρου δημιουργείς στήν επιδυμίδα* μου καί τούς γείτονές της!

    Έχεις τήν μύγα, επειδή έχεις ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης καί πλάθεις σενάρια!

    Τρελλό αγόρι! Πού σέ κόβω καί κοπρανολάγνο!


    Ιδού όμως πόσο πέτυχα διάνα σ' αυτή την προσωπογραφία με τα χαρακτηριστικά που ο ίδιος αποδίδει στον εαυτό του.

    Αααα! Καλά, εσύ πρέπει νά είσαι πολλλύ δυσκοίλιος αδερφάκι! Δέν γίνεται νά γαμωδιακρίνεις τ-ί-π-ο-τ-α. Είσαι ο τύπος πού ανάμεσα σέ 10 άτομα όταν έχει τελειώσει τό ανέκδοτο, οι 9 κλάνουν στό γέλιο κι ό δέκατος (μάντεψε ποιός είναι,μάντεψεεεε!) ρωτά μέ ανέκφραστο βλέμμα:

    - Καί μετά; Τί έγινε;

    (Δαμασκηνάκια, κάνουν δουλειά λένε)


    (όσο γιά τόν Καραγάτση, τόσα ξέρεις τόσα λές... Αστυνομία σκέψης τήν είδες κι απογορεύεις τά γούστα κόκκινε φασιστάκο; Τρελλό αγόρι! Ακράτητε! Γκουσγκούναρε! Γ*μίκο!)

    * γκούγκλισε νά τήν βρείς!

    ΥΓ: Τά περί κουραδόμαγκιάς στά επιστρέφω σάν τούρτα σέ ταινία βέγγου. Κι άν δέν αντέχεις τήν μαγκιά, τσίμπα τό άλλο.

    Μάτς! Σέ φιλώ!

    AntwortenLöschen
  35. @ Μάγκες,
    Δεν κερδίζουμε τίποτε με το να αλληλοβριζόμαστε. Εγώ θέλω να γίνεται διάλογος, ακόμα και με τους εντελώς αντίθετους μου ιδεολογικά. Γιατί μόνο τότε αποκτάς μια άποψη ακλόνητη για την πορεία του ανθρώπου, που είναι βουτηγμένη στο αίμα.
    Εκτός βέβαια και με προβοκάρουν, όπως ο ανώνυμος, ο οποίος αντί να ποστάρει την άποψη του, μας τας σούρνει.
    Δεν θέλω να μιλάμε όπως στη τιβι, που μόνο απόψεις δεν ακούς!!!

    @ Vangelaka,

    Με παρέσυρες και σου απάντησα λάθος σε λάθος ερώτημα.
    Η κάθε εκκλησία, δεν έχει κανένα, απολύτως κανένα έρεισμα να παίρνει το μέρος του ενός ή του άλλου!!
    Όμως σου επαναλαμβάνω, ότι στον εμφύλιο δεν ήταν μόνο οι κομμουνιστές που έλαβαν μέρος, αλλά και ένα πολύ μεγάλο αντιεξουσιαστικό κίνημα, που το συνέτριψαν, μια και διαπαντός.
    Πιθανόν σήμερα, αν δεν συνέβαινε, ότι συνέβη, η ανθρωπότητα να είχε άλλη όψη. Καλλίτερη!

    Γράφεις "Σιγά δηλαδή πού θά έπρεπε η κάθε εκκλησία νά υπερασπιζόταν τόν πάσα ένα πολέμιό της"
    Δεν νομίζω, ότι πρόκειται γι αυτό. Η εκκλησία έκανε με την στάση της εχθρούς. Σήμερα, που το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο την έχει χεσμένη, προσπαθεί να επιδείξει καλλίτερο πρόσωπο ή χειρότερο πρόσωπο. Προσπαθεί να γίνει ξανά σπουδαία.

    @ Grandman,

    Θέλω να σου επιστήσω την προσοχή, σ αυτό που λες για τους μορφωμένους και τους αμόρφωτους.
    Η υψηλότητα μόρφωση του πάπα βένεδικτου, δεν τον εμπόδισε να πάρει μια τόσο προβοκατόρικη απόφαση.
    Μια απόφαση, που κανένας προηγούμενος του δεν θα το αποτολμούσε. Αυτός, μάλλον σε κάποιον κάτι χρώσταγε, όταν πήρε την θεσάρα του πάπα και το έπραξε.

    Βλέπεις η μανία για εξουσία, είναι τέτοιο δηλητήριο, που κανέναν δεν αφήνει εκτός.

    Επίσης, θα ήθελα να σου πω, ότι ο Μαρξ, έλεγε ότι η θρησκεία είναι το όπιο του λαού με την διττή έννοια.
    Σαν παρηγοριά, στη δυστυχία των φτωχών, αλλά και σαν ναρκωτικό που σε κοιμίζει και δεν θέλεις να δεις μπροστά σου.

    AntwortenLöschen
  36. ανζέτα μου δέν ξέρω εάν σχολίασα λανθασμένα στά δικά σου κι έτσι πήγε στραβά η φάση αλλά συνεχίζω νά μήν καταλαβαίνω γιατί η εκκλησία δέν πρέπει νά στραφεί ή κακώς εστράφη κατά τού κομμουνισμού.

    Τά ισπανικά γεγονότα ήσαν μετά από τά ρωσικά. Οι καθολικοί είδαν τά παθήματα τών ορθοδόξων, δέν χρειαζόταν ένας παπάς νά έχει υψηλό iq γιά νά μαντέψει τήν τύχη του σέ περίπτωση επικράτησης τών κομμουνιστών. Επιβαλλόταν αντίδραση. Σάν νά λέμε ότι σήμερα, οι ραββίνοι έχοντας υπόψιν τους τό πάθημα μέ τόν Χίτλερ, σέ ενδεχόμενη άνοδο τού νεοναζισμού νά μήν ξεκινήσουν ανένδοτο...

    YΓ: Ισπανοί δέν είναι εκείνοι πού πυροβολούν τό άγαλμα τού Χριστού, στήν κλασσική φώτο;
    .
    .
    .
    .
    .
    Όσο γιά τά άλλα, έλα μωρέ!

    AntwortenLöschen
  37. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

    AntwortenLöschen
  38. 1. Αnge-ta λες: Εγώ θέλω να γίνεται διάλογος, ακόμα και με τους εντελώς αντίθετους μου ιδεολογικά.

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με τους φασίστες δεν γίνεται διάλογος για εξήντα λόγους που πρέπει να τους σκεφτείς μέσα από την Ιστορία που δείχνεις ότι ξέρεις.



    Προσέξτε άποψη: (1) Mέ όλους γίνεται διάλογος, (2) μέ τούς φασίστες δέν γίνεται διάλογος. Οι «όλοι» δέν περιλαμβάνουν τούς φασίστες... Μάλιστα. Συγκροτημένη σκέψη. Καί στά καπάκια ο κάτοχος αυτής τής συγκροτημένης σκέψης μού καταλογίζει... ασυναρτησίες! Χαχαχαχα!


    Απόδειξη ο οχετός συν οι ασυναρτησίες που εξαπέλυσε ο αμόρφωτος Βαγγέλακας.

    Έλα ρέ Αρβελέρ! Δώσε ρέ σοφέ! Χάνεσαι ρέ πανεπιστήμονα! Πού’σαι πάπυρους λαρούς μπριτάννικα! Τρέχα ρέ Δομή! Συνέχισε τούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς ρέ αρχιπρύτανη! Σού κάνει καλό! Φαίνεται, τό έχεις ανάγκη! Τό έχεις ανάγκη πολύ! Δέν κρατιέσαι ρέ φωτεινέ παντογνώσταρε!

    AntwortenLöschen
  39. @ Vangelaka,
    Γράφεις:
    "γιατί η εκκλησία δέν πρέπει νά στραφεί ή κακώς εστράφη κατά τού κομμουνισμού"

    Πρώτον, γιατί είναι εκκλησία, αλλιώς τι στο διάολο διαφέρει από την κάθε λαϊκή (με την έννοια της αντικληρικής) εξουσία;
    Γιατί αυτή ΠΡΩΤΑ - ΠΡΩΤΑ, πρέπει να διαφυλλάττει σαν κόρη οφθαλμού την ειρήνη και την αγάπη.
    Γιατί ΔΕΝ στράφηκε κατά των κομμουνιστών, αλλά κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης.
    Αυτό το τελευταίο, σε παρακαλώ να το δεις σοβαρά. Γιατί τότε, δεν έχουμε που να κρατηθούμε.
    Αν οι κομμουνιστές που απεχθανεσαι, για τους δικούς σου λόγους, είναι αυτοί που καταλύουν την δημοκρατία, κατά την δική σου γνώμη, όχι κατά την δική μου, (επειδή για μένα δημοκρατία, είναι η λαϊκή κυριαρχία με βία, αυτό το νόημα έχει η λέξη, αλλιώς θα ήταν δημαρχεία) τότε οι παπάδες και όλοι όσοι συνεργάστηκαν για να καταλύσουν την ισπανική δημοκρατία με όπλα του Χίτλερ και του Μουσολίνι, σε τι διαφέρουν μ αυτούς τους κακούς κομμουνιστές;;;;;;

    Νομίζω, ότι αν εφαρμόζουμε πάντα την ίδια λογική θα φτάσουμε σε ένα κοινό τρόπο σκέψης και πιστεύω, ότι η αλήθεια θα φανερωθεί σαν ένα ανοιχτό βιβλίο μπροστά μας.

    Ακόμα πιστεύω ότι έχει φτάσει πια ο καιρός που οφείλουμε να βλέπουμε πάνω από όλα το καλό του πλανήτη, όχι με την παγκοσμιοποιημένη έννοια, αλλά με την τοπική.
    Και όσο πιο τοπικό είναι κάτι, μια ιδέα, ή ένα έργο τέχνης ή μια επανάσταση, τόσο πιο παγκόσμιο είναι.
    Αυτή είναι εμένα η κοσμοθεωρία μου.

    AntwortenLöschen
  40. @ Grandman,

    Επιμένω, ότι πρέπει να κάνουμε διάλογο με τους πάντες! Και δη χωρίς χαρακτηρισμούς.
    Πιστεύω, ότι ένα από τα λάθη της μεγάλης επανάστασης ήταν και αυτό. Η υπεροψία, να πιστεύουν, ότι αυτοί είναι το φως του κόσμου. Δεν πρέπει να το ξανακάνουμε. Διάλογος μέχρι τελικής πτώσης και όποιος αντέξει!
    Στα υπόλοιπα, ναι έχεις δίκιο το ξαναδιάβασα το σχόλιο σου και συμφωνώ μαζί σου, ότι περί θρησκείας αυτό είπες και για του μορφωμένους ομοίως.

    AntwortenLöschen
  41. Ανζέτα, ο Λένιν ήταν αυτός πού έλεγε ότι οι αστοί θα μας δώσουν από μόνοι τους το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε;

    Τελικά είναι αποεξαπανέκαθεν αξίωση νά αποζητάνε οι κομμουνιστές από τούς άλλους νά είναι αρνάκια όταν αυτοί λιμάρουν νύχι κοφτερό καί μέ οδοντικό νήμα καθαρίζουν κυνόδοντες.

    Στέκομαι όπως κατάλαβες σέ αυτό:

    Γιατί αυτή ΠΡΩΤΑ - ΠΡΩΤΑ, πρέπει να διαφυλλάττει σαν κόρη οφθαλμού την ειρήνη και την αγάπη.

    Οι ρώσσοι ορθόδοξοι ενώπιον τού έξαλλου μπολσεβίκου πού τόν ξύριζε καί έκανε τήν εκκλησία του στάνη, ειρήνη κι αγάπη πεισματικά, θά αποζητούσε;

    Εάν ναί, τό μέλλον του ήταν ο τάφος!

    Επιβαλλόταν γιά τούς παπάδες, ακτιβισμός λοιπόν.

    Κατά τήν δική μου άποψη. Μπορεί κάποιος νά πεί ότι θά έπρεπε ο παπάς νά γυαλίσει από μόνος τήν καρμανιόλα του.


    Συνεχίζεις σέ αυτό:

    Γιατί ΔΕΝ στράφηκε κατά των κομμουνιστών, αλλά κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης.
    Αυτό το τελευταίο, σε παρακαλώ να το δεις σοβαρά. Γιατί τότε, δεν έχουμε που να κρατηθούμε.


    Επαναλαμβάνω, η ακτιβιστική μορφή αγώνα δέν κάνει διακρίσεις απέναντι σέ σέχτες, απέναντι σέ κόμματα αντιπολίτευσης, απέναντι σέ κυβερνήσεις. Εάν απειλείσαι, θά δράσεις.


    Αν οι κομμουνιστές που απεχθανεσαι, για τους δικούς σου λόγους, είναι αυτοί που καταλύουν την δημοκρατία, κατά την δική σου γνώμη, όχι κατά την δική μου, (επειδή για μένα δημοκρατία, είναι η λαϊκή κυριαρχία με βία, αυτό το νόημα έχει η λέξη, αλλιώς θα ήταν δημαρχεία) τότε οι παπάδες και όλοι όσοι συνεργάστηκαν για να καταλύσουν την ισπανική δημοκρατία με όπλα του Χίτλερ και του Μουσολίνι, σε τι διαφέρουν μ αυτούς τους κακούς κομμουνιστές;;;;;;


    Αυτός ο συλλογισμός σου είναι όλα τά λεφτά. Όπως καταλήγει ο συλλογισμός σου θά πρέπει νά συμφωνήσω μαζύ σου. Όντως. Δέν διαφέρουν από τούς επίσης συνομώτες κομμουνιστές.

    Πρόσεξε όμως καλή μου. Αντιστρέφω τόν συλλογισμό:

    Κατ’εσέ, ο αγώνας μέ βία γιά τήν εγκαθίδρυση τής λαϊκής κυριαρχίας, καθαγιάζεται. Διότι ο σκοπός είναι πράγματι ωραίος.

    Γιατί όμως εσύ αρνείσαι στήν εκκλησία αυτό όπως παραδέχεσαι στούς κομμουνιστές; Παραδέχεσαι τόν μέ βία αγώνα τους γιά λαϊκή κυριαρχία, αγώνα μέ βία καί εξωκοινοβουλευτική δράση, εξωθεσμική καί στούς δρόμους. . Ο μπολσεβίκος δέν θά κάτσει νά νοιαστεί γιά κοινοβούλια, γιά έννομες τάξεις κλπ κλπ κλπ. Τόν απασχολεί η εφαρμογή τού σχεδίου του, τών ιδεών του. Διότι ο σκοπός είναι άξιος.

    Κι ο παπάς όμως, αντίστοιχα, προσπαθεί τήν διάσωση τής κλίκας του άν θές νά τόν πούμε κι έτσι. Ή έστω, άν θέλεις νά μήν είμαστε κυνικοί, ο παπάς δρά καί εναντίον εκλεγμένης κυβέρνησης επειδή αντιλαμβάνεται ότι απειλείται ο δικός του άξιος σκοπός.

    Ελπίζω νά έγινα κατανοητός.

    Τέλος, αυτό:

    Νομίζω, ότι αν εφαρμόζουμε πάντα την ίδια λογική θα φτάσουμε σε ένα κοινό τρόπο σκέψης και πιστεύω, ότι η αλήθεια θα φανερωθεί σαν ένα ανοιχτό βιβλίο μπροστά μας.


    Ήταν πάαααρα πολύ όμορφο. Μακάρι!

    AntwortenLöschen
  42. Μερικές τοποθετήσεις (παρακαλώ) (είδα πανηγύρι και ζήλεψα, πάλι)
    Περί φασισμού: Λέγοντας φασίστα κάποιον δεν εννοούμε ένα δεξιόμουτρο (απαραίτητα) αλλά κάποιον που σου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να εκφράζεσαι διαφορετικά ή με τον δικό σου τρόπο (όχι όμως στη θεωρία, αλλά στην πράξη). Τέτοιου είδους φασίστας είναι ακόμα και η ίδια η (άτιμη) κενωνία.
    Επιπλέον, το να λέει κάποιος ότι δεν συνδιαλέγεται με φασίστες δε σημαίνει ότι αρνείται να το κάνει, αλλά λόγω θέσεων είναι ανέφικτη η επικοινωνία. Στην ουσία ο φασίστας είναι αυτός που αρνείται (πάντα) να συνομιλήσει, να επικοινωνήσει και να συνδιαλλαγεί με κάποιον. Για να είναι κάποιος φασίστας θα πρέπει απαραιτήτως να κατέχει κάποιο (ελάχιστο έστω) αξίωμα και να μπορεί να χρησιμοποιήσει εξουσία και βία ενάντια σε κάποιο άλλο πρόσωπο.
    Περί ανωνυμίας: Όλοι εδώ μέσα είμαστε ανώνυμοι (αλκοολικοί, ψυχασθενείς, κοπρολάγνοι, serial killer, blogerζ …) ακόμα και αν βγω και δηλώσω πώς με λένε Γεώργιο Παπαδόπουλο του Ιωάννη και της Ελένης (μη ρωτήσει κανείς ποιας Ελένης…) πάλι ανώνυμος θα είμαι… Εδώ καλά καλά δεν είμαστε επώνυμοι (δλδ γνωστοί) στη κοινωνία, τι λέμε τώρα;
    Περί εκκλησίας: Οργανισμός που εκμεταλλεύεται το φόβο και δη το φόβο του θανάτου. Κατά τα άλλα όπου φυσάει ο άνεμος, καμία ιδεολογική θεώρηση και τοποθέτηση για τα προβλήματα της κοινωνίας. «έχει ο Θεός…» …για αυτούς (τους παπάδες δλδ)…
    Περί φόβου (σχετιζόμενο με τα προηγούμενα, περί εκκλησίας) Κάποιος θα πρέπει να εκμεταλλευθεί αυτόν τον φόβο που αισθάνονται όλα τα ζωντανά. Για τους ανθρώπους εκμεταλλευτές του φόβου είναι οι εξής κατηγορίες: οι μαφιόζοι, οι παπάδες, οι φασίστες, οι «δημοκράτες», ο πατέρας ή η μητέρα (μέσα στην οικογένεια) και πολλοί άλλοι. Ο φόβος όμως φυλάει τα έρμα. Κάπως πρέπει να λειτουργήσουμε. Άλλοι φοβούνται (πολύ), άλλοι όχι (τόσο πολύ). Όσο πιο πολύ φοβάσαι τόσο πιο μειωμένης αντίληψης είσαι. Βέβαια, αν σου τάζουν την αιώνια ζωή ή πιλάφια και γυναίκες μετά θάνατον, τότε αυτό που συμβαίνει είναι να μην φοβάσαι μεν το θάνατο αλλά δίνεις τη ζωή σου για κάποια αφεντικά, καθώς και για τους απογόνους τους (τα παιδιά τους τα εγγόνια τους κλπ κλπ). Αυτό όμως σημαίνει επίσης πως και τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου θα είναι δουλάκια του ιδίου (σημερινού) αφεντικού. Βέβαια η πούτνα η ζωή κάνει πολλές ανατροπές, και έτσι βγαίνουν (ίσως) οι πιο άξιοι και δυνατοί μπροστά… δλδ ενώ στη κούρσα της ζωής λίγοι κλέβουν και ξεκινούν από λίγα έως πολλά μέτρα πιο μπροστά, πολλές φορές δε νικάνε αυτοί… Τώρα όμως που το σκέφτομαι, κανείς δε ξεκινάει από την ίδια αφετηρία…, τες πα…
    Περί εξουσίας: όσο αριστερός, ακτιβιστής, οικολόγος κλπ κλπ, να είναι κάποιος, όταν έρθει η ώρα να κυβερνήσει γίνεται αυτόματα δεξιός…
    Περί θεού (και κλείνω): είτε υπάρχει είτε όχι, δε μας νοιάζει ούτε μας απασχολεί. Στην περίπτωση που υπάρχει, δε πρόκειται να ασχοληθεί μαζί μας (ούτε ασχολήθηκε ποτέ), ό,τι έκανε το έχει κάνει προ πολλού. Η ύπαρξή του δεν επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας. Για μένα, ή τα έχει κακαρώσει, ή είναι αραχτός και απολαμβάνει τη σύνταξή που παίρνει, παρέα με κάποια γκομενάκια (και μη με πείτε φαλλοκράτη, (ότι είναι άντρας δλδ ο θεός) και γυναίκα να είναι, πάλι γκομενάκια θα έχει για παρέα)…
    Όποιος θέλει συμπληρώνει, διαφωνεί, κλπ κλπ…
    Υ.Γ. λόγγο δεν αλλάζω >:)
    Υ.Γ.2 τελικά πιο πολλά γράφω για σχόλια σε άλλα βλόγια (και ειδικά εδώ) παρά για το δικό μου … δε μου δίνω φαίνεται έμπνευση…

    AntwortenLöschen
  43. vangelakas,

    Καλημέρα, μόλις έφαγα κάτι για να πάρω ασπιρίνη, γιατί νοσώ με γρίπη από χτες.

    1. Λοιπόν, μπορεί να το είπε ο Λενιν αυτό, αλλά όχι όπως το εννοείς. Όχι πως θα είχε δισταγμούς να κρεμάσει τους αστούς, αλλά εκεί θα πρέπει να ανοίξουμε άλλη συζήτηση. Σίγουρα θα βρούμε την ευκαιρία, αρκεί να έχουμε ανοιχτό μυαλό και να θέλουμε να ακούμε.

    Ο Χέγκελ σαν πατέρας της διαλεκτικής (για μένα είναι ο Επίκουρος)υποστήριζε, ότι κάθε σύστημα εμπεριέχει από τη στιγμή της γέννησης του την άρνησή του και κατά συνέπεια τον θάνατό του.
    Αυτό εννοεί ο Λένιν.
    Εξ άλλου ο Μάρξ, λέει στο Κεφάλαιο, αλλά και αλλού, ότι
    η εργατική τάξη δεν θα απελευθερώσει μόνο τον εαυτό της αλλά και ολόκληρη τη κοινωνία.

    «Θα σημάνει η στιγμή, που οι ίδιοι οι δυνάστες θα απελευθερωθούν από τους δυναστευόμενους».

    Στη ρωσική επανάσταση εφαρμόστηκε αντιβία, κάτι που υποστηρίζεις και εσύ με φανατισμό. Η βία του τσάρου στο ρωσικό λαό με την υποστήριξη όπως πάντα της εκκλησίας, πήρε τέλος.
    .
    .
    .
    Θα έπρεπε, αλλά κάπου στράβωσε το πράγμα, αλλά θα παραδεχτείς, ότι αυτό είναι μια άλλη ιστορία.


    Αν η εκκλησία κρατούσε ουδέτερη στάση, κανείς δεν θα την πείραζε. Για πρόσεξε τι γίνεται σήμερα με την εκκλησία. Επειδή ή άρχουσα τάξη δεν την έχει πια ανάγκη για να χειραγωγεί τον κόσμο, έχει βγει όλη η διανόηση εναντίον της. Κυρίως τους ενοχλεί η στάση της εκκλησίας στην Λατινική Αμερική που έχει πάρει ανοιχτά το μέρος των φτωχών.
    Για τον έξαλλο μπολσεβικισμό, τα είπαμε στην θέση μου για την αντιβία.
    Θα προσθέσω όμως κάτι.

    Αν, λέω αν,
    τα δισεκατομμύρια των πεινασμένων αποχτούσαν ξαφνικά συνείδηση για το άδικο που τους γίνεται, τι σου περνάει από το μυαλό; Θα επιδίδονταν σε ευγενείς πράξεις εξέγερσης ή σε ακραίες πράξεις βίας και χαμού;
    «Επιβαλλόταν γιά τούς παπάδες, ακτιβισμός λοιπόν»
    Άλλη μια φορά, που δηλώνεις ανοιχτά, ότι είσαι υπέρ της βίας, κατά την άποψη σου, αντιβίας.

    Και στο επόμενο πάσο σου, αυτό δηλώνεις με μεγαλύτερη μάλιστα έμφαση. Η βία, σαν λύση όλων των δεινών.
    Η βία, σαν την μαμή της ιστορίας, που κάποιος παλιο κομμουνιστής έλεγε.
    Βλέπεις λοιπόν, ότι στο ίδιο μοτίβο της εκδίκησης και αντεκδίκησης κινείσαι και εσύ;
    Επομένως, αν δεχτούμε τη βία, η την αντιβία σαν λύση, πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τη μεριά του δίκιου!
    Και αυτό είναι το πιο δύσκολο πιστεύω, γιατί ο άνθρωπος κοιτάει πολύ στενά, φρικτά στενά, το δικό του προσωπικό συμφέρον και μ αυτό τον τρόπο οδηγεί τον πλανήτη και τη ζωή στο θάνατο και στο σκοτάδι.

    Μου γράφεις:
    «Κατ’εσέ, ο αγώνας μέ βία γιά τήν εγκαθίδρυση τής λαϊκής κυριαρχίας, καθαγιάζεται. Διότι ο σκοπός είναι πράγματι ωραίος»
    Ναι έτσι είναι τελικά, βαγγέλακα.
    Η εκκλησία, δεν έχει συμφέροντα η ίδια, γιατί να είναι με το μέρος των αστών; Αυτό το ερώτημα έχω. Οι αστοί έχουν συμφέροντα να υποστηρίξουν, η εκκλησία τι στο καλό συμφέροντα κυνηγάει;; Γιατί να μην είναι ουδέτερη; Ποιος θα την πείραζε ποτέ; Ποιος θα τολμούσε να την αγγίξει;;;
    Και τι λες για τους ιεροεξεταστές της καθολικής εκκλησίας;; Τι λόγο είχαν να καταπιέζουν την επιστήμη;; Λόγους εξουσίας, εξουσίας ωμής πάνω στο σώμα και στη ψυχή μας! Ενώ αυτοί θα έπρεπε να φροντίζουν για τη μια ηθική ζωή.

    ακόμα γράφεις «Κι ο παπάς όμως, αντίστοιχα, προσπαθεί τήν διάσωση τής κλίκας του»
    Ο παπάς και ο πάπας δεν έπρεπε να έχουν κλίκες. Τι σόι εκπρόσωποι του θεού είναι;

    @ Κάγγελος,

    Εχω κάποιες ενστάσεις σε όλα όσα ενδιαφέροντα λες.
    1. Ναι μεν είμαστε όλοι ανώνυμοι εδώ, εκτός από αυτούς που έχουν ονοματεπώνυμο, και κάποιους επώνυμους, αλλά έχοντας ένα μπογλ, αποκτάς μια ταυτότητα. Εγώ λ.χ. έχω μια «αριστερή» όσο νόημα μπορούμε να αποδώσουμε σήμερα σ αυτή τη λέξη, άρα, δεν θα μπορούσα να μπώ σε ένα μπλόγκ και να αρχίζω να εγκωμιάζω τον Μπούς….
    2. Η ζωή κάνει ανατροπές και βγαίνουν μερικοί μπροστά. Σκατά τα μπροστά και τα πίσω. Αυτή είναι η μεγαλύτερη σκλαβιά του ανθρώπου. Να βγαίνει μπροστά, να διαφέρει. Και αυτή η μανία τον οδηγεί σε όλα τα θανάσιμα αμαρτήματα.

    Συμφωνώ και επαυξάνω: όταν κάποιος παίρνει την εξουσία διαφθείρεται εν μια νυχτί. Γι αυτό, συμφωνώ με τον Χαλαγουέϊ « εμπρός να αλλάξουμε τον κόσμο, χωρίς να πάρουμε την εξουσία»
    Υ.Γ. κρίμα που δεν αλλάζεις λόγγο!

    AntwortenLöschen
  44. Ξέρεις; Δέν έχω αποκηρύξει τήν βία (Σάν τόν Ξηρό ακούγομαι , ε; Χαχαχα) Μπαίνεις στό βλόγ μου , φαντάζομαι θά έχεις καταλάβει ότι δέν επικεντρώνω τήν ικμάδα μου σέ αναλύσεις τού χουντοφασιστικού είναι, αλλά στήν στηλίτευση κάποιων πού τό παίζουν τιμητές. Δηλαδή εάν εσύ ρέ παιδί μου, οπαδός τής βίας γιά νά έχουμε τήν λαϊκή κυριαρχία , μέ κράξεις επειδή χρησιμοποιώ τήν βία γιά κάτι άλλο, σχετικό μέ τήν ιδεολογία μου καί αρχίσεις εκκλήσεις περί ανθρωπισμού, σεβασμού κλπ κλπ, ε, καταλαβαίνεις...

    Και τι λες για τους ιεροεξεταστές της καθολικής εκκλησίας;; Τι λόγο είχαν να καταπιέζουν την επιστήμη;; Λόγους εξουσίας, εξουσίας ωμής πάνω στο σώμα και στη ψυχή μας! Ενώ αυτοί θα έπρεπε να φροντίζουν για τη μια ηθική ζωή.

    Τί νά πώ καλή μου; Μά τόοοοσο χριστιανοταλιμπάν φαίνομαι ώστε νά φλερτάρω συμπαθιστί μέ τήν ιερά εξέταση;

    ακόμα γράφεις «Κι ο παπάς όμως, αντίστοιχα, προσπαθεί τήν διάσωση τής κλίκας του»
    Ο παπάς και ο πάπας δεν έπρεπε να έχουν κλίκες. Τι σόι εκπρόσωποι του θεού είναι;


    Μέ καταλαβαίνεις μέ τί έννοια στό λέω. Δέν είμαι τής παλαιοχριστιανικής άποψης πού κάθοντο μοιρολατρικά καί τούς έτρωγαν οι λέοντες. Σήμερα λέοντες μπορεί νά είναι η άθρησκη νέα τάξις, χθές ο μπολσεβίκος.

    Θέλω μιά μεγάλη χάρη, ώς συνεπής λενινίστρια, νά μέ βοηθήσεις.

    Πώς ήταν καλή μου Ανζέτα εκείνο τό τσιτάτο τού Λένιν γιά τό οποίο θά πρέπει νά μεταλλάσσουμε, νά προσαρμόζουμε , νά ψευδόμεθα πάνω στόν αγώνα μέ σκοπό τήν τελική νίκη; Ε;

    AntwortenLöschen
  45. Καλησπέρα φίλε Vagelaka,

    Ξέχασα που είχαμε μείνει.

    Θα βάλω νούμερα για ευκολία.

    1. Δεν μπορώ να δεχτώ, ότι η εκκλησία προστρέχει στην ίδια βία που προστρέχουν και οι λαϊκοί.
    Αυτά για τα λιοντάρια, τα ακούω βερεσέ, γιατί δεν ήταν οι παπάδες που έπεφταν στα λιοντάρια, αλλά οι πτωχοί σπάρτακοι!!!!!
    Βέβαια, επήγανε και κάποιοι αθώοι χριστιανοί, αλλά η ουσία είναι αλλού.
    Ο,τι και να μου πείς, για την καθολική εκκλησία, δεν θα δεχτώ καμιά αιτιολογία, για την βία που ασκεί εδώ και 2000 χρόνια στους φτωχούς και εξαθλιωμένους.

    2. Ναι έχω καταλάβει, ότι υπερασπίζεσαι μια πολιτική, όχι γιατί είναι η δική σου άποψη, αλλά γιατί κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν ή χρησιμοποίησαν την ίδια πολιτική, που καταδικάζουν.
    Αλλά αυτή η άποψη είναι ένας φαύλος κύκλος. Δεν σε οδηγεί πουθενά.
    Δεν είναι μια δημιουργική αντίθεση, ούτε βγάζει στην επιφάνεια μια καινούργια θέση. Απλώς σε βασανίζει να λες στον εαυτό σου ξανά και ξανά τη φάση «αφού και σεις τα ίδια κάνατε»

    3. Εγώ δεν είπα, ότι με τη βία θα επιβάλουμε την λαϊκή κυριαρχία, γιατί αυτή η άποψη πέρασε και ξεπεράστηκε.
    Η άποψη μου είναι: «Να αλλάξουμε τον κόσμο χωρίς να πάρουμε την εξουσία, γιατί η εξουσία διαφθείρει».
    Αυτή η θέση σπάει σε μια σειρά δευτερευόντων θέσεων και αρχών, που αν με ήξερες θα καταλάβαινες, ότι τις εφαρμόζω Ο Σ Ο Μ Π Ο Ρ Ω!!!!

    4. Αλλά για να μη λες, ότι σου ξεφεύγω, σα χέλι, δεν θα αρνηθώ, ότι η βία της εξουσίας είναι το πρόβλημα σήμερα και όχι οι σαχλαμάρες που λέμε δεξιά και αριστερά, υποστηρίζοντας τον κάθε Λένιν ή ακόμα και Στάλιν.
    Τι μπορούμε να αλλάξουμε εσύ και γω καλέ μου, που λες και σύ;
    Υποφέρω να βλέπω ανθρώπους να λιμοκτονούν, όταν μια κλίκα κολυμπάει στη χλιδή.
    Ο πλανήτης καίγεται και αυτή η ανήθικη κλίκα, συνεχίζει να βάζει φωτιά!

    Ποιος φωνάζει σήμερα για τα ατομικά δικαιώματα και για τη Δημοκρατία;;;;;
    Ο Μπούς και η παγκόσμια ευρωκλίκα του!
    Ποιος κλέβει το ψωμί των φτωχών χωρών; ερημώνοντας τη χώρα τους, αρπάζοντας τα αγαθά τους, φυλακίζοντας
    τους πολίτες τους, βομβαρδίζοντας τις πόλεις τους, λεηλατώντας τα μουσεία τους, βιάζοντας τις γυναίκες τους;
    Ποιος επιδίδεται σε σεξοτουρισμό εκμεταλλευόμενος τη φτώχεια κάποιων χωρών; Ποιος υποστηρίζει το εμπόριο των ναρκωτικών;
    Με το Λένιν θα ασχοληθούμε σήμερα; Τι με σκώπτει εμένανε και εσένανε; Ας τραβήξουμε το δικό μας δρόμο και ας διδαχτούμε από αυτούς για να μη ξανακάνουμε τα ίδια λάθη.

    5. Όχι, δεν μου φαίνεσαι χριστιανοταλιμπάν, γιατί μάλλον δεν θα κουβεντιάζαμε μαζί, αν ήσουνα.
    6 . Η σημερινή άθρησκη τάξη, είναι αυτή του παγκοσμιοποιημένου κεφαλαίου, αυτή που ο μπολσεβικισμός θέλησε να πολεμήσει, αλλά δεν τα κατάφερε!

    7. Δεν είμαι λενινίστρια, αλλά ναι, αν υπήρχε, λέω αν υπήρχε μια ομάδα, ένα κίνημα που θα μπορούσε να σταθεί απέναντι από το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο για να το πολεμήσει, ναι θα δικαίωνα κάθε μέσο!
    Θα σου κάνω ένα ποστ, για την αποκατάσταση της αλήθειας του Μπρέχτ για να καταλάβεις τι εννοώ.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...