Samstag, 14. Juni 2008

Υπόθεση Arpad Pusztai


O Arpad Pusztai, είναι κάτι παραπάνω απο καλός στη δουλειά του.
Εχει δημοσιεύσει σχεδόν τριακόσια επιστημονικά άρθρα, έχει συγγράψει ή επιμεληθεί δώδεκα βιβλία και συνεργαζόταν τακτικά με άλλους κορυφαίους ερευνητές ανα την υφήλιο.
Εγκατέλειψε την πατρίδα του την Ουγγαρία, επειδή εκει η επιστημονική έρευνα ήταν υποταγμενη στις επιταγές του κόμματος.

Νόμιζε, ότι στη δύση η Δημοκρατία γράφεται με Δελτα Κεφαλαίο.
Ας δούμε όμως, τι σημαίνει δημοκρατία στη λαμπρή, ελευθερη και πλούσια δύση:
Το 1995 η Διεύθυνση Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Αλιείας της Σκοτίας απένειμε χορηγία ύψους 1,6 εκατομμύρια λίρες στο Ινστιτούτο Ρόουετ, το Ινστιτούτο Ερευνας Καλλιεργειών και τη Σχολή Βιολογίας του Πανεπιστημίου Ντάραμ. Συντονιστης αυτης της ομάδας διακεκριμμένων επιστημόνων, τέθηκε ο Arpad Pusztai .
Οι έρευνες αυτης της ομάδας συνεχίστηκαν επι δύο χρόνια.
Λίγο πριν την δημοσίευση των αποτελεσμάτων, ο διευθυντής του Ινστιτούτου μπήκε μέσα στο γραφείο του Arpad Pusztai και του παρέδωσε μια ντάνα με έγγραφα. Ζήτησε απο τον ίδιο και την σύζυγό του Σούζαν - επίσης διακεκριμμένη επιστήμων – να ελέγξουν τα έγγραφα άμεσα γιατι υπουργοί από όλη την Ευρώπη θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να ψηφίσουν το καθεστώς για την κυκλοφορία των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων και προϊόντων.
“Πόσο σύντομα χρειάζεται τις συστάσεις ο υπουργός ρώτησε ο Arpad Pusztai”
Σε δυομισι ώρες του απάντησε ο διευθυντης του Ρόουετ, καθηγητής Τζέϊμς.
Δεν χρειάστηκαν ούτε δέκα λεπτά για να κρίνει ο Pusztai, ότι οι έρευνες περιήχαν ελλειψεις και στοιχειώδη λάθη. Για να κερδίσει χρόνο, πήρε αμέσως τον αρμόδιο υπουργό, για να τον ενημερώσει σχετικά.
Η απάντηση του υπουργού άφησε τον Pusztai άφωνο!
“Δεν καταλαβαίνω γιατι μου τα λέτε όλα αυτά, του είπε. Ο καθηγητης Τζέϊμς τις έχει ηδη κάνει δεκτές”


Ποιές έρευνες έχει κάνει άραγε δεκτές ο καθηγητης και διευθυντής του Ρόουετ;
Αυτές που αφορούσαν τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και που είχαν διεξάγει οι ίδιες οι εταιρείες παραγωγής τους και μάλιστα εδώ και δύο ήδη χρόνια!!!
Εδώ και δύο σχεδόν χρόνια κυκλοφορούσαν ελευθερα τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα!
Ο κόσμος κατανάλωνε, εν αγνοία του, τροποποιημένες ντομάτες, πατάτες, καλαμπόκι, σόγια.
Αυτη είναι η σοβαρη Μεγάλη Βρεττανία!
Χορηγίες δις, για τα μάτια σου μόνο, που θα έλεγε και ένας άλλος Τζέϊμς!
Δεν χρειάζεται να προσθέσω, ότι ο Pusztai, απολύθηκε, η σύζυγός του επίσης!
Στην συνέχεια, έγινε διάρρηξη του σπιτιού του και αφαιρέθηκε ο σκληρός δίσκος απο τον υπολογιστη του, προκειμένου να ξεγυμνωθεί απο τα ευρήματα ερευνών δύο ολοκληρων χρόνων!
Του απαγορεύτηκε, με δικαστική απόφαση, να δημοσιεύσει οτιδηποτε είχε σχεση με την έρευνά του.

Πίσω απο την ιστορία αυτη βρίσκεται ο ίδιος ο Τόνυ Μπλέρ, του οποίου τη δράση υπαγόρευαν οι φιλικές τηλεφωνικές υποδείξεις του άλλου ομορφονιού, του Μπίλ Κλίντον.

Η βρεττανική κοινη γνώμη είχε μοιραστεί σε δύο μέρη και βέβαια όχι ίσα, ούτε σε “ποιότητα” ούτε σε ποσότητα:
Ανάμεσα στους υπερασπιστές των μεταλλαγμένων ήταν η Βασιλική Εταιρεία, ένας οργανισμός με πολλούς επιστήμονες, που εξεφραζαν τους φόβους τους για σταμάτημα των χρηματοδοτησεων.
Ευτυχώς, η υπόθεση δεν έμεινε κουκουλωμένη, καθώς ο Pusztai βρήκε ένα νομικό παράθυρο και γνωστοποίησε τα ευρήματα του σε συναδέλφους του, πράγμα που ο Νόμος δεν το απαγόρευε.
Στο τέλος καλέστηκε να μιλήσει ενωπιον της βουλής των Κοινοτήτων. Ο καθηγητής Τζέϊμς τον κατηγόρησε, ότι συζήτησε αδημοσίευτη έρευνα.
Ενας βουλευτης υπερσπίστηκε τον ερευνητη με την απλή λογική:
“Πως θα αποφασίσει το ευρύτερο κοινό αν τα ΓΤ τρόφιμα είναι ασφαλή όταν τίποτα δεν δημοσιεύεται για την ασφάλεια τους;”
Το 1999 η βρεττανική βιομηχανία υπέκειψε στην πίεση των καταναλωτών και πρώτη η Unilever και γρήγορα και η Nestle απέσυραν όλα τα ΓΤ συστατικά απο τα προϊόντα τους.
Ακολούθησαν σχεδόν όλες οι μεγάλες αλυσίδες πωλήσεων τροφίμων λιανικής.
Αντι δηλαδή να είναι οι επιστημονες και οι κυβερνήσεις στην υπηρεσία των καταναλωτών τέθηκε ένα μέρος της βιομηχανίας, επειδη δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.

Το 2003 η ΕΕ ψηφίζει την υποχρέωση σήμανσης όλων των προϊόντων που έχουν πάνω απο 0,9% συστατικά γενετικά τροποποιημένα.

Καυτές Πατάτες

Ο Pusztai, ασχολήθηκε με την Bt (Bacillus thuringiensis) – πατάτα, που αν στη κοινωνία μας επικρατούσε η λογική της δημοκρατίας, των ίσων αποστάσεων βιομηχανίας και λαού, δεν θα έπρεπε να πάρει το δρόμο της αγοράς, παρά μόνο μετα απο ενδελεχείς ελέγχους! Και εντούτοις, όπως ήδη διαπιστώσαμε, οι πατάτες κυκλοφορούσαν ελεύθερα, χωρίς καν την σήμασνη “γενετικά τροποποιημένη” χωρίς προηγούμενο έλεγχο κανενός και για τίποτα!

Ελεύθερα δηλητήρια που δεν δηλητηριάζουν μόνο τους οργανισμούς μας και ολοκληρο το φυτικο και ζωϊκο βασίλειο, αλλά και τον κοινωνικό ιστό διαταράσσοντας ανεπίστρεπτα και εκ βάθρους την δομή του.

Αντιγράφω κάποια αποσπάσματα από τα αποτελέσματα των ερευνών:
Στο DNA της πατάτα Bt εχει εντεθεί εντομοκτόνο με στόχο να απαλλαγει ο καλλιεργητης από ψεκασμούς. Η έρευνα έγινε με ποντίκια, ως πειραματόζωα.
Καταρχήν, διαπιστώθηκε ότι είχε τροποποιηθεί το θρεπτικό περιεχόμενο της πατάτας. Μερικές ΜΟΝΟ απ αυτές, είχαν 20% λιγότερη πρωτεϊνη απο ό,τι οι μη γενετικά τροποποιημένες. Το ανησυχητικό σ αυτη τη διαπίστωση είναι ότι οι πατάτες δεν είχαν σταθερά χαρακτηριστικά παρότι όλες είχαν παραχθεί με πανομοιότυπο τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι η ΓΤ πατάτα μεταλλάσεται απο μόνη της με τρόπο ανεξήγητο και απροσδιόριστο προαναγγέλοντας ενα σκοτεινό αύριο.
Οι ποντικοί που ταϊζονταν με πατάτα Bt πάθαιναν βλάβες του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα λευκά τους αιμοσφαίρια αντιδρούσαν με πολύ πιο νωθρό τρόπο, απο ό,τι των ποντικών που ταίζονταν με κανονικές πατάτες, κάνοντας τους πιο ευάλωτους σε μολύνσεις και ασθένειες. Τα όργανα που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό παρουσίασαν επίσης βλάβες.
Σε σύγκριση πάντα με τους ποντικούς που ταΐζονταν με κανονικές πατάτες, οι άλλοι ποντικοί που ταΐζονταν με τις πατάτες Bt είχαν μικρότερο, λιγότερο ανεπτυγμένο εγκέφαλο, ήπαρ και όρχεις. Αλλοι είχαν ανεπτυγμένους ιστούς, μεταξύ των οποίων το πάγκρεας και τα έντερα. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι σημαντικές δομικές αλλαγές και ο πολλαπλασιασμός κυττάρων στο στομάχι σηματοδοτούσαν αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου.
Οι ποντικοί ανέπτυξαν αυτά τα σοβαρά συμπτώματα στην υγεία τους μετα απο μόλις 10 ημέρες και δεν υποχώρησαν ούτε μετα απο εκατο μέρες, χρονικό διάστημα που αντιστοιχεί σε 10 ανθρώπινα χρόνια.
Η πατάτα Bt δεν αποτελεί εξαίρεση μεταξύ των μεταλλαγμένων. Αντίθετα είναι ο κανόνας. Η Μονσάντο έχει πλήρη γνώση των δηλητηρίων που ρίχνει στην αγορά, γι αυτό διαθέτει ένα στρατό δικηγόρων για να αντιμετωπίσει κάθε διαμαρτυρία ή να τρομοκρατησει επιστήμονες και δημοσιογράφους, που εναντιώνονται σε αυτη την παρανοϊκή πολιτική. Τα κέρδη της ανέρχονται σε 4 δις δολλάρια ετησίως, οπότε διαθέτει μια τεράστια ρεζέρβα για να διασκεδάζει τους φόβους όλων των πολιτικών ανα την υφήλιο.
Σήμερα όποιος επιστημονας στη Αμερική, μιλήσει κατα των μεταλλαγμένων, χαρακτηρίζεται φαιδρός, άσχετος, φονταμενταλιστης και σεχταριστής. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει δουλειά πουθενά. Οι δημοσιογράφοι, όσοι δεν τα πιάνουν, σέρνονται απο τους δικηγόρους της Μονσάτο στα δικαστηρια, στα οποία ή θα καταδικαστούν στην πρώτη δίκη και θα αθωωθούν στην έφεση ή αντίστροφα! Οπότε δεν τολμάει να μιλήσει κανείς, γιατι τα αμερικανικά δικαστηρια είναι μόνο για τους παααααρα πολύ πλούσιους. Τα μεγάλα κανάλια, ομοίως δεν τολμάνε να εναντιωθούν σε αυτούς τους κολοσσούς, όχι μόνο γιατι δεν έχουν διάθεση να τρέχουν στα δικαστηρια, αλλά και γιατι, ένα μεγάλο μέρος των διαφημίσεων πληρώνεται απο αυτούς.
Αλλα και η μεγάλη Εσπερία που πολλοί απο μας συνεχίζουμε να θαυμάζουμε δεν πάει πίσω. Η υπουργός υγείας της Ολλανδίας (αν δεν κάνω λάθος) ανέφερε δημόσια, ότι σήμερα μόνο όποιος ανηκει σε θρησκευτική σέχτα είναι κατά των μεταλλαγμένων.




Οταν σε κάποια πρόσφατη ομιλία, ενώπιον εκπροσώπων των εταιρειών παραγωγής μεταλλαγμένων ο Μπούς δήλωνε με το ηλίθιο ύφος του, ότι η ΕΕ οφείλει να αφήσει ελεύθερα τα μεταλλαγμένα, γιατι έτσι δεν βοηθάει την Αμερική να σώσει το κόσμο απο την πείνα, το εκλεκτό ακροατήριό του δεν έκανε το κόπο να κρύψει ενα ευχάριστο μηδίαμα σαρκασμού και κυνικότητας!

Αλήθεια, τι σόϊ άνθρωποι είναι αυτοί;

Αλλά και εμείς τι σόϊ άνθρωποι είμαστε που τίποτα δεν μας συγκινει πια;;;

Μια παράξενη συμφωνία

Απαντώντας σε δηλώσεις του εμπορικού εκπροσώπου των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ζελικ, που εξαπέλυσε επίθεση στη στάση της ΕΕ για τα ΓΤ τρόφιμα, ο ευρωπαίος επίτροπος ανάπτυξης, Πάουλ Νίλσον, είπε:
“Είναι μια παράξενη συζήτηση. Πολύ παράξενη. Πλησιάζουμε σε ένα σημειο, όπου θα έμπαινα στον πειρασμό να πω ότι θα πρότεινα μια συμφωνία με τους αμερικανούς, η οποία θα δημιουργούσε μια πιο φυσιολογική κατάσταση


“Η συμφωνία θα ήταν η εξης: Αν οι αμερικανοί πάψουν να ψεύδονται για μας, εμεις θα σταματησουμε να λέμε την αλήθεια για εκείνους”


Για τους γερμανομαθείς, βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρων Μπλόγκ:
Θα βρείτε ενα βίντεο συγκλονιστικό διάρκειας 45 λεπτών
Frogged.de - ein Frosch ohne Humor ist nur ein kleiner grüner Haufen - MONSANTO: Patente auf Tiere

16 Kommentare:

  1. Εξαίρετο! Είσαι καταπληκτική.

    AntwortenLöschen
  2. @ Greg, πολύ χαίρομαι που σε διαβάζω!!!

    Περνάω και απο το στέκι σου να δω αν μετάνοιωσες.

    Ελπίζω να έχεις διαβάσει όλη τη σειρά των μεταλλαγμένων.

    πολλές ευχές για μια καλή Κυριακή σου στέλνω απο τη μεγάλη Βελγία που βρίσκομαι τωρα και μέχρι την Τετάρτη.

    AntwortenLöschen
  3. @ange-ta, αυτοί οι "άνθρωποι" δεν υπάρχει παρά μόνο ένας τρόπος να σταματήσουν. Δεν θα τον κατονομάσω γιατί είμαι σίγουρος οτι όσοι την αρπάζουν με κάτι τέτοια, θα έχουν κι από μια πρόταση να κάνουν επί του θέματος.
    Αλλά, από τότε που επικράτησε η δημοκρατία με ή χωρίς " " ένα μέρος ευθύνης μετατοπίζεται σε όσους εκλέγουν και στη συνέχεια αφήνουν ανεξέλεγκτους τους διάφορους Μπλερ σε όλες τις χώρες του κόσμου της δικής μας συμπεριλαμβανομένης βεβαίως..
    Καλή επάνοδο

    AntwortenLöschen
  4. Καλημέρα angeta από το ηλιόλουστο, φιλόξενο, τουριστικό "Λήβ γιορ μυθ ιν Γιουνανιστάν"!

    Καταπληκτικό και κατατοπιστικό το κείμενό σου!

    Δεν είναι μόνο ο Μπλαιρ, αλλά και οι εγχώριοι Αριστεροατλαντιστές που έχουν ταχθεί υπέρ των ΓΤ. Και καλά, από τους δεξιούς δεν περιμένεις μυαλό και ανησυχίες, αλλά και από τον ΓΑΠ που υποτίθεται έχει... ανησυχίες;

    Έχω μια ένσταση:
    Η φράση σου "αλήθεια, τί σόι άνθρωποι είναι αυτοί", παραείναι κολακευτική, διότι άνθρωποι σίγουρα δεν είναι.

    Πατάτες, "κομμένες" (άλλωστε, είναι θερμίδες χωρίς νόημα).

    AntwortenLöschen
  5. Έξοχη ολόκληρη η σειρά αναρτήσεων
    σου @ Ange-Ta, για τα μεταλλαγμένα.

    Καλό βράδυ.

    AntwortenLöschen
  6. Φίλοι,
    Γιάννη Αγιάννη,
    Ζάλμοξη
    και Μαύρο φως

    Ξεκίνησα να κάνω αυτη τη σειρά, αγοράζοντας την αντίστοιχη βιβλιογραφία και στις δύο γλώσσες που διαβάζω με άνεση και ομολογω, ότι και γω η ίδια έμεινα άφωνη.

    Ο πρώτος δάσκαλος ήταν ο Jan Ziegler, πριν 5 - 6 χρόνια, ο οποίος φώναζε μέσα απο τα βιβλία του, ότι η όλη ιστορία των μεταλλαγμένων είναι θέμα εξουσίας και χρήματος, μετά όταν διάβασα τον Jeffrey Smith και τον Μάρτιν Ρισ και τα διάφορα σάϊτ στο ιντερνετ, ομολογώ ότι σοκαρίστηκα!

    Είναι σαν να σε βάζει κάτω ενας χασάπης για να σου κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

    Κοιτάζω το εγγόνι και σκεφτομαι τι το περιμένει άραγε;;
    Και τρομάζω μόνο στη σκέψη, ότι αύριο ο κόσμος θα έχει χάσει όλη αυτη την ομορφιά του.
    Απο τις όμορφες πεταλούδες μέχρι τις πολικές αρκούδες, οι μεν λόγω μεταλλαγμένων, οι δε λόγω υπερθέρμανσης του πλανήτη, δεν αφήνουμε τίποτα όρθιο.

    Αρκεί να μπορούμε να καβαλάμε τα 4Χ4 και όλα τα άλλα σκόνη να γίνουν.

    Αναρωτιέμαι γιατι δουλεύουμε αντι να έχουμε βγει στους δρόμους και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα αλλαγη πλεύσης.

    Τουλάχιστον, όσοι διαβάσατε για αυτα τα εκτρωματα των μεταλλαγμένων, θα προσπαθησετε - όσο περνάει απο το χέρι σας - να τα πετάξετε απο το τραπέζι σας. Ακόμα και αν πρέπει να πεινάσουμε γι αυτό,

    Καλή βδομάδα που μπαίνει και
    .
    .
    .
    .
    Ποιός ξέρει; το αύριο μπορεί να μας φέρει εναν άλλο αέρα!

    AntwortenLöschen
  7. Συγκλονιστικό και αυτό το ποστ...

    Το φοβερό είναι ότι αυτά έγιναν πριν 10 χρόνια και τα μαθαίνουμε τώρα μέσα από απλά κάποια παραθυράκια "ανοχής" τα οποία έχει αφήσει ακόμα το σύστημα... Φαντάσου πόσες άλλες παρόμοιες εκθέσεις και αναλύσεις θάφτηκαν και όπως λες στην Αμερική δεν τολμά κανείς να πει το παραμικρό.

    Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι η ιδιώτευση της έρευνας και της εκπαίδευσης, η υπερεξειδίκευση και η θεοποίηση των "ειδικών" οδηγεί σε δραματική συρρίκνωση της πιθανότητας να βγαίνουν τέτοιες εκθέσεις από "επίσημα" όργανα.

    Δεν είναι τυχαίο ότι ο Άλεξ Καλίνικος (που δεν είναι και Ο ριζοσπάστης) του king's college είπε πρόσφατα σε συνέντευξη στο infowar που ανάρτησε ο xamogeloς ότι ο αν ζούσε σήμερα ο Αϊνστάιν το πιο πιθανό είναι ότι ούτε καν θα τον ξέραμε!!

    Αυτό το εντεινόμενο έγκλημα στο πνεύμα και στην ύλη δεν θα πάψει αν δεν έρθουμε σε σύγκρουση τόσο με τους θεσμούς όσο και με τις αξίες και ιδεολογίες που απορρέουν από αυτούς.

    AntwortenLöschen
  8. Αυτό ακριβώς Ikonikos, επειδή είναι φρέσκια και η συζήτηση με τα ελληνικά Πανεπιστήμια, τάχα μας ενδιαφέρει η Παιδεία!! Αφού ξεχάσαμε ποιά τι σημαίνει αυτή η λέξη! Αλλά ακόμη και για την Κατάρτιση που προσπαθούν να προσφέρουν τα Πανεπιστήμια, δεν μπορεί να υπάρξει έρευνα εαν δεν υπάρξει χρηματοδότηση και δεν μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση εαν δεν υπάρχει σωρευμένο χρήμα να δοθεί. Και ποιοί χειρίζονται το σωρευμένο χρήμα;; Πως σκέφτονται αυτοί;; Τι άλλα μέσα έχουν στην διάθεσή τους εκτός από χρήμα;;

    Δυστυχώς ange-ta μόνο μια ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ θα μας σώσει .... ;)

    (χαιρετισμούς στην παλιά επαγγελματική μου πόλη την Βροχέλα και να προσέχεις το εγγονάκι σου...)

    AntwortenLöschen
  9. Βάλε στο blog σου και μερικά πολύ ενδιαφέροντα βιντεάκια για όλους εμάς τους Αγγλόφωνους:

    http://www.youtube.com/watch?v=JM7usWHFhjc&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=Y8s98-zMH3Q&feature=related

    Στην Αργεντική καλιεργούν σόγια εδω και μια δεκαετία ! Τα ζηζανιοκτόνα όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά έγιναν περισσότερο απαραίτητα! Πιο ισχυρά, πιο συχνές χρήσεις! Η απόλυτη παράνοια ....!

    http://www.youtube.com/watch?v=vH7jAITWd8o&feature=related

    Δες εδω επίσης πως δημιουργούνται τα νέα στην Χώρα της "ελευθερίας" και της "δημοκρατίας":

    http://www.youtube.com/watch?v=axU9ngbTxKw

    Και αυτό το απίστευτο σχετικά με την καλιέργεια Βαμβακιού στην Ινδία, όπου η εισαγωγή έγινε την δεκαετία του 1970 !!!! Και τώρα οι καλιεργητές αυτοκτονούν μαζικά ...!!

    http://www.youtube.com/watch?v=Av6dx9yNiCA

    Ρε Angeta μπας και η κρίση των τροφίμων είναι το ανάποδο από αυτό που φανταζόμαστε, μήπως δηλαδή οι τιμές αυξάνουν λόγω της πολύ μικρής προσφοράς επειδή οι γεννετικά τροποποιημένες καλιέργειες είναι πολύ διαδεδομένες αλλά τελικά λιγότερο παραγωγικές απο τις παραδοσιακές ... και έτσι μειώνεται η παγκόσμια παραγωγή αντί να αυξάνει ;;;;;!!!

    AntwortenLöschen
  10. Dieser Kommentar wurde vom Autor entfernt.

    AntwortenLöschen
  11. Mirage συμφωνώ. Το ζήτημα γύρω από το ποιος κατέχει και "επενδύει" το χρήμα έχει να κάνει και με την παράλληλη συγκέντρωση πολιτικής και κοινωνικής δύναμης στα χέρια των ελίτ που διαπλέκονται με τα οικονομικά κέντρα...Γι' αυτό και η αντιπροσωπευτική "δημοκρατία" στήθηκε εξαρχής: Για να διαπλέκει τα πολιτικά και οικονομικά κέντρα. Μόνο που τώρα αυτά έγιναν υπερεθνικά και πολύ πιο ισχυρά και ανεξέλεγκτα, με την παγκοσμιοποίηση.

    Επίσης, συμφωνώ απόλυτα πως μόνο με καθολική κατάρρευση μπορεί να πληγεί το σύστημα στη βάση του. Κι αυτό διότι το ίδιο το σύστημα και οι θεσμοί του (οικονομία αγοράς και αντιπροσώπευση) είναι καθολικά και αναπαράγουν καθολικές αξίες-πεποιθήσεις.

    AntwortenLöschen
  12. Διαβάστε τί γράφουν οι (δυστυχώς) ΚΑΙ Αμερικανόπληκτοι...

    http://www.diktyo21.gr/item.asp?ReportID=673

    AntwortenLöschen
  13. @ Σε άλλους δεν έχω να πω τιποτα πιο σπουδαίο απο αυτά που μου λέτε εσείς!

    @ mirage

    Λέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεσ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;


    δεν είναι καθόλου απίθανο!

    @ greg,

    Φρίκη!

    Πέρνα αύριο απο δω, να δεις και κάποιους άλλου έξυπνους μεταλλαγμένους

    AntwortenLöschen
  14. απίστευτο άρθρο, για ντοκυμαντέρ!

    ξανα-γράφω:
    τα ΓΤ θα ήταν μια χαρά για να γεμίσουν το στομάχι τους εκεί στην Αφρική..
    δυστυχώς, τα τρώμε εμείς οι πλούσιοι Δυτικοί...

    δε το χωράει ο νους μου...

    AntwortenLöschen
  15. Εσείς τι θα τους λέγατε?
    Πρόσκληση για ένα νέο blogoπαίχνιδο που εμπνεύστηκε η. amelie-Δήμητρα.

    AntwortenLöschen
  16. Απο τη στιγμή που κατάφεραν να περάσουν την ένοια της πνευματικής ιδιοκτησίας σε ζωντανούς οργανισμούς τα σενάρια ήταν δεδομένα.
    Αν διαβάσεις το γερμανικό ποστ, θα ανατριχιάσεις. Είναι ένας ευρωπαίος αγρότης που μια ζωή θρέφει τα γουρούνια του. Κάποια διασταυρωση γουρουνιών. Ακου το εκπληκτικό τωρα. Η Μονσάντο, καταφερνει με κάποιο τρόπο να παράγει μια παρόμοια διασταύρωση και την πατεντάρει στο Μόναχο. Εάν αποδειχτεί απο το DNA, συγκένεια μεταξύ των δυο ειδών γουρουνιών, ο ευρωπαίος θα πρέπει να πληρώνει ρόγιαλτιs

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...