Montag, 16. Juni 2008

Ο ρόλος του επιστήμονα

Πήρα ένα μέίλ σήμερα, που δεν αντέχω παρά να σας καταγγείλω, τηνarrogance των επιστημόνων που νομίζουν ότι έχουν φάει τη σοφία με το κουτάλι και όλοι οι υπόλοιποι οφείλουμε να τους προσέχουμε ή ακόμα και να τους υπακούμε!
Πρόκειται για ένα επιστημονα - βιολόγο - ο οποίος έχει πολλές ενστάσεις για την επιστημονική μου κατάρτηση!

Με σύγχισε πιο πολύ γιατι ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΣΑ ΕΓΡΑΦΑ, αρκεί να μου γράψει ότι αυτά που γράφω είναι αντιεπιστημονικά!

Ε, λοιπόν τέτοια επιστημονικά κηρύγματα, να μου λείπουν!!!

Ο Martin Riss στο εκπληκτικό βιβλίο του « η τελευταία μας ώρας » αναλύοντας την τραγελαφική έξαρση των εξοπλισμών, κατά την εποχή του ψυχρού πολέμου, αναφέρει με πολύ σοφία τα λόγια του Solly Zuckerman (επί χρόνια επιστημονικός σύμβουλος της Βρεττανικής κυβέρνησης):

Τελικά η αιτία της άφρονης κούρσας της Overkill Capacity δεν ήταν ιδέα των στρατιωτικών, αλλα των επιστημόνων και τεχνικών.
Τεχνικοί ήταν αυτοί που δημιούργησαν έναν νέο μέλλον με τους φόβους τους, όχι γιατί είχαν κάποιο όραμα για το πώς θα έπρεπε να εξεληχθεί ο κοσμος, αλλά γιατι το είδαν σαν ένα μέρος της δουλειά τους.

Θα σας κουράσω, αλλα δεν θα μπορούσα να μην το αναρτήσω, γιατι οσονούπω, αυτά τα επιχειρήματα θα τα ακούμε δεξιά και αριστερά



Τα πλάγια γράμματα είναι η φωνή της επισήμης, τα όρθια κοκκινα η φωνή η δική μου!

Καλό κουράγιο να φτάσετε μέχρι τέλος

Βιολόγος : Xαίρομαι κατ΄αρχάς που δείχνεις τόσο έντονο ενδιαφέρον. Θα ήθελα λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο κι όχι με δασκαλίστικο ύφος να επισημάνω μερικά πραγματάκια, γιατί νομίζω ότι 2-3 ζητήματα τα γνωρίζω λίγο καλύτερα ειδικά μετά από μια δεκαετία σχεδόν στο χώρο της εφαρμοσμένης βιολογίας. Δεν θέλω να πάρω θέση για τα ΓΤ φυτά, απλά θέλω να τονίσω μερικά ζητήματα για την επιστημονική ορθότητα αυτών που θίγεις στο συγκεκριμένο ποστ (http://ange-ta.blogspot.com/2008/05/dna.html). Προσοχή δεν θα κριτικάρω την απλούστευση χάριν εκλαϊκευσης επιστημονικών μεθόδων και γεγονότων αλλά την ορθότητα. Για παράδειγμα δεν είναι λάθος να πεις σε ένα παιδάκι ότι η γη είναι μια μπάλα, αλλά είναι λάθος όταν λες ότι είναι επίπεδη. Θα προσπαθήσω να συνοψίσω μερικά σημεία, που για χιλιάδες συναδέλφους και εμένα μας πήραν χρόνια, πολλές νύχτες και σαββατοκύριακα να κατανοήσουμε και δεν έγινε με επιλεκτική βιβλιογραφία τηςpopscience, αλλά από πανεπιστημιακές εκδόσεις.

Ange-Ta:
ύφάκι να ούμ. Χαίρεται ο κύριος, που έχουμε εμείς οι αφελείς την φιλοδοξία να αγγίξουμε τα άδυτα των αδύτων!

Βιολόγος :Κατά αρχάς τα αρχαιοβακτήρια(και τα ευβακτήρια στη συνέχεια), δεν ήταν καθόλου μονότονα όπως αναφέρεις. Ακόμα και σήμερα τα βακτήρια (προκαρυωτικοί οργανισμοί) είναι από τους πιο ευέλικτους, πιο αρχαίους, με τεράστια ευκολία προσαρμογής στο περιβάλλον, ικανότητα μεταφοράς γενετικού υλικού ανάμεσά σε διαφορετικά είδη του ίδιου βασιλείου (μεταξύ βακτηρίων) αλλά και μεταφορά γεν. υλικού μέσω σύζευξης ανάμεσα σε είδηδιαφορετικών βασιλείων (π.χ σύζευξη βακτηρίων και κυττάρων ζύμης- προκάρυα , ευκάρυα/ φυσική γενετική τροποποίηση!).

Ange-Ta:Αν είχες διαβάσει το άλλο μου ποστ, θα έβλεπες ότι δεν μου λες κάτι καινούργιο:

Γράφω στο πόστ που δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις,

Αυτά τα ψήγματα ζωής, αυτοί οι προκαριώτες, θα είναι οι αποκλειστικοί κάτοικοι του πλανήτη για τα επόμενα 600 ολόκληρα εκατομμύρια χρόνια. Το μικρότερο σε μέγεθος είναι μόνο 1000 φορές μεγαλύτερο από το άτομο του υδρογόνου και αν υπήρχε ένα άγγελος που χορεύει πάνω στην ακίδα μια λεπτής βελόνης, τότε σίγουρα θα ήταν ένας από αυτούς. Αλλάζουν μεταξύ τους γενετικές πληροφορίες, ενώνονται, συμβιώνουν και μεταλλάσσονται σε άλλα ήδη βακτηρίων πιο περίπλοκων, πιο ικανών, πιο ανθεκτικών και πολλαπλασιάζονται

σε όσο χρόνο θα χρειαστείτε να διαβάσετε το παρόν ποστ.

Και παρακάτω:

Οι προκαριώτες θα παραμείνουν μέχρι σήμερα σταθεροί συνοδοί, μεταλλαγμένοι ή και όχι, αθάνατοι πολύ από αυτούς, μια ζωής όπου οσονούπω θα κάνει θώρυβους κακόηχους και εύηχους, θα γεμίσει με ευωδιές τον αέρα και θα χρωματίσει την πέτρινη μέχρι στιγμής πανγαία με χρώματα και σχήματα που κανένα δεν θα είναι πανομοιότυπο με το άλλο!

Βιολόγος :Αναφέρεις ότι τοDNA βρίσκεται κλειδωμένο σε έναν πύργο και μάλλον εννοείς τον πυρήνα στους ευκαρυώτες.

Ange-Ta:Δεν χρειάζεται να κάνεις υποθέσεις, γιατι το γράφω καθαρά:

σε αντίθεση με τους ευκαριώτες στους οποίους το DNA είναι κλειδωμένο στον πυρήνα του κυττάρου, πράγμα που συμβαίνει σε κάθε πολυκύτταρο οργανισμό.

Βιολόγος :Το άλλο που λες είναι ότι η δομή των υπηρετών μας διαφεύγει.Ποια δομή και ποιοί υπηρέτες?ToυDNA, των πρωτεϊνών, της πυρηνικής μεμβράνης?Kάπως με μπέρδεψες. Για όλα αυτά υπάρχει άφθονη βιβλιογραφία και ειδικά τη δομή τουDNA τη γνωρίζουμε εδώ και 50 χρόνια.

Ange-Ta:Τη τύφλα της ξέρει η επιστημη σου για το DNA καιμάλιστα εδώ και 50 χρόνια!

Μου φαίνεται ότι για πολύ ηλίθια με περνάς φίλε μου και δεν κάνει.

Είναι σαν να βλέπει ένα μωρό παιδί το φεγγάρι και να λεει, ότι ξέρει όλα τα υλικά που βρίσκονται επάνω του!

Μόλις το 1995, εξ όσων εγώ γνωρίζω έγινε η πρώτη αποκωδικοποίηση του DNA ενός βακτηρίου και το 2003, οι εκπρόσωποι της επιστημης σου, θεώρησαν, ότι όσα και ό,τι ξέρουν για το DNA φτάνουν γιατι είναι αδύνατη η πλήρης αποκωδικοποίηση του (3,2

δισεκατομμυρίων ζευγων βάσεων!)

Και μάλιστα για να μην παραδεχτούν, ότι δεν θα κατάφερναν ποτέ να το αποκωδικοποιήσουν και να κατανοήσουν την ουσία της ζωής, σκαρφίστηκαν οι όμοιοι σου και το ποσόν που χρειάζονται: 3,2 δισεκατομμύρια δολλάρια!!! Σπουδαίο ποσόν δηλαδη, όταν μόνο η Μονσαντο κερδίζει 4 δισ το χρόνο και μόνο ο πόλεμος στο ιρακ κόστισε κάποια τρις. Αλλα βλέπεις, ανάμεσα στα άλλα είναι και τσίπιδες!

Επομένως, να μη εξηγείς ότι η γη είναι επίπεδη, διότι ή μέχρι εκεί φτάνουν οι γνώσεις σου, ή πασαλείβεις με μπερδεψούρες απλά πραγματάκια για να αποκρύψεις την ουσία!

Δεν θα επεκταθώ, καθόσον Θα ήταν εντελώς ηλίθιο να προσπαθησω να κάνω ανάλυση της δομής του DNA, για να σου αποδείξω τί ξέρω και τι όχι!

Εσύ πάντως μέχρι εδώ, έχεις προσθέσει μερίδιο πληροφορίας ΜΗΔΕΝ!

Βιολόγος :
Το ξεκλείδωμα του Πύργου που αναφέρεις, ονομάζεται επιστήμη και είναι η βάση της βιολογίας. Όποτε θελήσεις να με πάρεις με τις πέτρες να το κάνεις όπως και όλους όσους
έχουν πάρει Νομπελ (και μερικά ιατρικής) και βιολογίας τα τελευταία 50 χρόνια. Κι αυτό γιατί, για να κατανοήσουμε πώς αντιγράφεται, μεταγράφεται, μεταφράζεται το γενετικό υλικό (ονομάζεται ροή της γενετικής πληροφορία από DNA->RNA->πρωτεϊνες και υπάρχει και αντίστροφη πορεία RNA προς DNA αλλά δεν θέλω να σε μπερδέψω), για να κατανοήσουμε την εξελικτική σχέση οργανισμών, τη δομή και τη λειτουργία πρωτεϊνών, το γενετικό προφίλ ασθενειών, την επίδραση φαρμάκων σε κύτταρα και χιλιάδες άλλα πράγματα αναλύουμε το γενετικό κώδικα. Λυπάμαι αλλά αυτό στο οποίο προτρέπεις τους αναγνώστες σου δεν έχει νόημα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το λες.

Ange-Ta:Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις;;;;;;;

Οχι γιατι δεν ξέρω αυτά τα ταχα μου τάχα μου επιστημονικά που μου ξεφουρνίζεις, σαν να ανακαλυψες τη μπαρούτη, αλλα τι σχεση έχουν αυτά που γραφεις με αυτά που γράφω;

Δηλαδή αυτοί που παράγουν ΓΤ τρόφιμα, το κάνουν για να σώσουν την ανθρωπότητα απο αρρώστιες;;;

Για πες μου, αν ξέρεις, πόσο απο το χρόνο της αφιερώνει σε αρώστιες η Μονσάντο;;;

Οπως είπα και στον ventino, άλλο φάρμακα, άλλο τρόφιμα! Αλλα σε σένα θα το πω λιγάκι πιο απλά: Αλλο πράκτωρ, άλλο εισπράκτωρ

Τα παρακάτω για το RNA τα γνωρίζω, αυτά τα τόοοοοοοοοοοοοοσα λίγα που μου λες τα ξέρω απ έξω και ανακατωτά, μην ανησυχείς δεν με μπερδεύεις καθόλου, απλώς αντιλαμβάνομαι ότι εσύ είσαι τελείως μπερδεμένος και μιλάς με μεγάλα λόγια για νόμπελ και κουραφέξαλα, όταν εγω βάζω συγκεκριμμενα ερωτηματα στα οποία δεν φαίνεται να έχεις κάτι να μας πεις.

Και για πές μου, αφου κατάλαβες ότι έγραψα, προς τι προτρέπω τους αναγνωστες μου, τους οποίους απαξιείς εξίσου;;

Βιολόγος :Για να σε μπερδέψω λίγο, γιατί είναι ωραίο να μιλάς με σιγουριά για κάτι που δεν το κατέχεις, αλλά για να μην σε κριτικάρει αρνητικά κάποιος κακός στο μέλλον.Λες ότι ένα γονίδιο είναι υπεύθυνο για μία και μοναδική πρωτεϊνη. Ο μεταφορέας οξυγόνου στα ερυθροκύτταρα του αίματος προκύπτει από δύο γόνίδια.Πώς γίνεται αυτό? Η μεταλλοπρωτεϊνη αυτή αποτελείται από 4 πεπτιδικες αλυσίδες και κάθε δύο προκύπτουν από δύο διαφορετικά γονίδια. Οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για δύο διαφορετικά γονίδια να είναι υπεύθυνα για μια πρωτεϊνη που όμως αποτελείται από 4 πολυπεπτίδια. Και δεν είναι η βάση της γενετικής μηχανικής η αρχή «ένα γονίδιο-ένα ένζυμο» καθώς δεν υφίσταται πλέον. Η βάση της γενετικής μηχανικής είναι η τεχνολογία του ανασυνδυασμένουDNA και ο υβριδισμός.

Ange-Ta: Στις παραπάνω δυσκολίες που μου βάζεις σου απάντησα με μέϊλ.
Αλλά θα το πώ και δώ πιο τσουχτερά, γιατι η αρογκάνσ σου σπάζει κόκκαλα και είναι ακριβώς αυτη η ιδεολογία που βλάπτει και την Επιστημη και τη Δημοκρατία:
Είχες τέτοια βιασύνη να προστατέψεις αυτούς τους παράφρονες γενετιστές μηχανικούς, που δεν έβλεπες μπροστά σου.
Διαβασε λοιπόν εδώ τι γράφω αμέσως παρακάτω:Αυτή όμως η Αρχή δεν ισχύει. Όταν μετρήθηκαν τα γονίδια του ανθρώπου ήταν μόνο 30.000 ενώ με την παραπάνω λογική έπρεπε να είναι 100.000.

Βιολόγος :«Πριν συνεχίσουμε περί των δυσκολιών της ανόσιας αυτής επιχείρησης, δείτε καταρχήν με ποια συνταγή μαγειρικής, οι «επιστήμονες» των νέων Αουσβιτς και Νταχάου παρασκευάζουν ένα γενετικά τροποποιημένο προϊόν! Και μόνο η λέξη προϊόν σοκάρει»
Οκ είμαι ο Μένγκελε.Πάντως από κοντά φαίνομαι ωραίος τύπος και κάνω καλή παρέα, ειλικρινά.Πάντως θυμάμαι τα ίδια μου έλεγε και ένας καθολικός ιερέας που είχα συναντήσει κάποτε αλλά το πήρα με χιούμορ.

Ange-Ta:Πολύ επιστημονική απάντηση! Αυτη την απάντηση την έχετε κάνει σαμπλόνε! (εργαλείο που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές για να κάνουν πάντα τα ίδια σχήματα ή γράμματα)
Αν είχες διαβάσει το τελευταίο μου ποστ θα απέφευγες να το γράψεις για να μη επιβεβαιώσεις τα της επιπεδότητας της γης!

Βιολόγος :Λοιπόν στα υπόλοιπα επιστημονικά.

Ange-Ta:Μη μου πείς, ότι θα μιλήσουμε και για επιστήμη;;;;


Βιολόγος :Αναφέρεσαι στην τεχνική τουgenegun προφανώς και μιλάς γιαμία περίπτωση εισαγωγής του ενθέματος στο γονιδίωμα – στόχο.Αυτή είναι μία τεχνική που χρησιμοποιείται κυρίως στα φυτικά κύτταρα, τα οποία διαθέτουν το κυτταρικό τοίχωμα, το οποίο είναι ένας ισχυρός φραγμός, που δεν διαθέτουν τα ζωικά κύτταρα. Σε βακτήρια δεν χρησιμοποιείται γιατί θα τα διαλύσει.

Ange-Ta:Τωρα σίγουρα με εργάζεσαι!!!!!! Ποιός μιλάει για ΓΤ βακτήρια;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Αλλα, αφού μιλάς για ΜΟΝΟ φυτικούς οργανισμούς, για κοίταξε στην εικόνα και δες τι ποσοστο αντιπροσωπεύουν οι φυτικές τροφές στο σύνολό τους, ΓΤ και Βιολογικές .
Θέλω δηλαδή να πώ, ότι η μέθοδος της αμμοβολής εφαρμώζεται στο πιο σημμαντικό μέρος των ΓΤ τροφών. Μην χάνεσαι σε ιστορίες για τον Ευαγγελάτο, εδώ μιλάμε για μεταλλαγμένα τρόφιμα.


Βιολόγος :Η έκφραση περί κακόμοιρων φυτών δεν βλέπω να είναι σχετική, καθώς η τεχνική αυτή εφαρμόζεται σεαδιαφοροποίητα φυτικά κύτταρα υπό τη μορφή κάλων, πάνω σε ένα τρυβλίο.Οπότε το φυτό δεν «πονάει»και η ταχύτητα των σφαιριδίων είναι όσο ενός πιστολιού
αν και μου φάνηκε αστεία η προσπάθεια να διεγείρεις το θυμικό κάποιου που δεν γνωρίζει και μπορεί να εντυπωσιαστεί από αυτό που έγραψες. Αυτή είναι απλά μία από τις πολλές τεχνικές μεταφοράς γενετικού υλικού.

(αδιάφορα θέλεις να πεις ή κατι άλλο)

Ange-Ta: Αυτο κατάλαβες απο ότι έγραψα;; Οτι λυπήθηκα που πονάει το φυτό;

Αλλα μια και μιλάμε για πόνο στα φυτά, έχεις κάτι να μου πεις περί αυτού; Δηλαδη γνωρίζεις κάτι για το νευρικό τους σύστημα; Ε, τι στο καλό βιολόγος είσαι κάτι θα ξέρεις να μας πεις;;

Τέλος πάντων, ας το αφήσουμε, μια και δεν είναι αυτο το θέμα μας.Αναφέρω την gen/kanone επειδη κάνει έκδηλη την τυχαιότητα του αποτελέσματος. Τώρα, θέλεις να στο εξηγησω αυτό; ή το καταλαβαίνεις απο μόνος σου;

Βιολόγος :Εδώhttp://www.biotechnology.uwc.ac.za/teaching/MIC311/s_davison/311_topic_3.html μπορείς να δεις και μερικές άλλες στρατηγικές.


Ange-Ta: Καταρχήν, γνωρίζω, ότι υπάρχουν και άλλες στρατηγικές, όπως αυτη της agrobacterium tumefaciens, ενα βακτηριο που υπάρχει στο έδαφος και που στα φυτά προκαλεί όγκους, όμως ούτε με αυτη τη μέθοδο πετυχαίνονται αποτελέσματα ακριβείας, Υπόκεινται και αυτά στους νόμους της τυχαιότητας.
Απο την άλλη, δεν θα εννοείς στα σοβαρά σου, να διαβάσω αυτά που γράφει το λίνκ που με στέλνεις, που σχετίζονται με κλονοποίηση και είναι μαθήματα του Πανεπιστημειο του δυτικούΚάπ Χόρν (University of the western Cape);;;
Διότι θα σου πω δυο πράγματα:
Γιατι δεν μας τα λες εσύ, με δικά σου λόγια;;
Δεν χρειάζεται κανείς να είναι ο ειδικός για να έχει άποψη για το περιβάλον του. Σ αυτη τη λογική επιδιώκεις εσύ και η παγκοσμιοποίηση να μας οδηγησει. Να παραδωθούμε χωρίς όρους, σαν να είμαστε πνευματικά παράλλητοι!

Βιολόγος :Στη συνέχεια αναφέρεσαι στη χρήση του γονιδίου που εκφράζει έναν παράγοντα ανθεκτικότητας σε αντιβιοτικό (κι όχι γονίδιο ανθεκτικότητας σε αντιβιοτικό). Για να σου δώσω να καταλάβεις γιατί το βιβλίο που χρησιμοποίησες για πηγή είναι κάκιστο κατά τη γνώμη μου (δεν είναι επιστημονικό) ένας παράγοντας ανθεκτικότητας είναι το γονίδιο που εκφράζει το ένζυμο β-λακταμάση που απενεργοποιεί το αντιβιοτικό πενικιλλίνη.

Ange-Ta: Για πές μου, χωρίς τσιριτζάτζουλες πόσο διαφορά επί της ουσίας κάνει “ένα γονίδιο ανθεκτικό στην αντιβίωση” και “ένα γονίδιο που εκφράζει έναν παράγοντα ανθεκτικό στην αντιβίωση”;;;;
Επι της ουσίας: Εγω ήξερα για την αμπικιλίνη, τώρα μου λές και για την πενικιλίνη.
Δηλαδή ακόμα χειρότερα, καθόσον εξ όσων γνωρίζω η πενικιλίνη είναι η βάση των περισσότερων αντιβιοτικών.
Λοιπόν, σε ρωτάω και δώσε μια απάντηση ξεκάθαρη: τα μεταλλαγμένα δημιουργούν αναισθησία στην αντιβίοση; Ναί ή Οχι;;

Βιολόγος :γι αυτό λέμε ότι είναι κακό να παίρνουμε πολλά αντιβιοτικά, καθώς είναι εύκολο να γίνουν τα βακτήρια ανθεκτικά.

Ange-Ta:Συμφωνω μαζί σου απολύτως! Να αποφεύγουμε να παίρνουμε αντιβιοτικά, γιατι κάποια μέρα θα είναι εντελώς άχρηστα!

Βιολόγος :Mechanisms of spread of antibiotic resistance
Antibiotic resistance is encoded in the microbe’s DNA.

Antibiotics do not, in themselves, cause resistance. Instead, they allow naturally resistant variants within a population to survive and reproduce while those individuals without the resistance factor die. Once in a bacterial population, antibiotic resistance can spread rapidly. Even unrelated bacteria can gain resistance from their neighbors in a phenomenon calledhorizontal gene transfer.Resistance to antibiotics is encoded in DNA, the genetic blueprint for life. Bacteria are able to exchange DNA, especially in the form of plasmids (small, self-replicating circles of DNA) and pass resistance very rapidly.

Conjugation. Bacteria can fuse and exchange plasmids and sometimes chromosome fragments. Increase in mobilizing plasmids has been associated with use of antibiotics in swine husbandry. These plasmids have a broad host range and are able to cross genus lines during transfer.

Transfection. Viruses can infect bacteria and fungi, passing along genes from one infected organism to the next. These genes sometimes encode resistance factors. The use of antibiotic growth promoters in animal husbandry may increase the amount of free phage in intestines and may contribute to the spread of antibiotic resistance.

Transformation. When a bacterium lyses in its environment, any other actively-growing bacteria in that vicinity can pick up its DNA. This is another mechanism of resistance spread, since plasmids (including resistance or R plasmids) are more easily used by the recipient bacterium than chromosomal material.

Επίσης δες κι αυτό:Η ανθεκτικότητα των βακτηρίων στα αντιβιοτικά (μέρος2ον) στον φίλο .http://hfrs.wordpress.com/
Ange-Ta: Δηλαδή αυτά που μου γράφεις, έρχονται σε αντίθεση με αυτά που γράφω εγώ;;;;

Η μήπως θέλεις να μου πεις, ότι μια αναισθησία στην αντιβίοση, για τους λόγους που αναφέρεις αποκλείει την άλλη;;

Η μήπως η παραμονή των μεταλλαγμένων στο στομάχι μας, ΔΕΝ μπορεί να προκαλέσει οριζόντια μεταφορά γονιδίων που λές εσύ και που λέω και γω;

Το λινκ δεν μπορώ να το ανοίξω δυστυχώς, παρότι πολύ θα το ήθελα

Βιολόγος : Οπότε η φράση «Ότι, τα καινούργια είδη που παρασκεύασε ο άνθρωπος...ανοσία στην αντιβίωση!» δεν στέκει πολύ και δεν μιλάμε πάντα για ειδογένεση, δηλαδή τη δημιουργία νέων ειδών. Νέων στελεχών ίσως. Οπότε ανακεφαλαιώνοντας πρόκειται για μια τεχνική ξεδιαλέγματος κλώνωνβακτηρίων με τη χρήση προϋπαρχόντων αλληλουχιών κι όχι για μια σατανική συνομωσία για να ξεσπάσει το τέλος του κόσμου.

Ange-Ta: Μέχρις εδώ, καλά τα πήγαμε. Εδω με μπέρδεψες σφόδρα! Σύμφωνα με την Ταξινομία του Λινναίου, η λέξη στέλεχος είναι άγνωστη.

Αντιθετα, η λέξη είδος, είναι το μόνο που καθορίζει επακριβώς ενα ζωντανό οργανισμό!
Μήπως έχεις στο μυαλό σου άλλη Ταξινομία, που δεν έχω εγώ;
Στελέχη είναι κατι τέρατα που βρίσκονται σε υψηλή θέση σε εταιρείες, στην βιολογία δεν το έχω ξανακούσει..

Βιολόγος :Για τα ΓΤ φυτά ή διαγονιδιακά φυτά, επειδή τα έχεις ανακατώσει λίγο στο ποστ σου θα σου συνιστούσα να διαβάσεις ένα ωραίο άρθρο, το οποίο είναι μια ψύχραιμη επιστημονική ανάλυση δίχως τις σάλτσες.

http://www.actionbioscience.org/biotech/altieri.html

Επίσης οvetdino στα σχόλια έκανε ωραίες παρατηρήσεις και καλό θα ήταν να έδινες περισσότερη σημασία ειδικά αυτό που λες για την κατανάλωση ΓΤ οργανισμών. Για όνομα, δε νομίζω ότι θέλουμε να τσακωνόμαστε εξ ονόματος κεφαλαιοκρατών, αλλά όσον αφορά την ορθή χρήση επιστημονικών όρων είμαι κάθετος γιατί ο αδαής θα τρομάξει και η δαιμονοποίηση είναι άσχημο πράγμα.


Ange-Ta: Εγώ θα σου συνιστούσα να ξεκαβαλήσεις το καλάμι σου και να πας καμμια βόλτα να θαυμάσεις τη φύση που έχετε αποφασίσει ότι δεν την χρειαζόμαστε.
Θα σου συνιστούσα να διαβαστεις λιγάκι στη φιλοσοφία, γιατι υπάρχει μια γερμανική ορολογία για τους επιστήμονες του είδους σου (δηλαδή στελέχους σου): Fachidiot.
Αν και δεν αντέχω τον πειρασμό να σου πώ, ότι το φαχ σου πάει πολύ
.

47 Kommentare:

  1. λοιπόν εγώ δε διάβασα όλο το ποστ μέχρι κάτω, γιατί δεν είμαι σαν την ανζε τά που διαβάζει τόνους πριν γράψει κάτι.
    ωστόσο θεωρώ ότι η ευγένεια λείπει από το κείμενο του κυρίου που το γράφει. τι ασχολείσαι;
    ανζετάκι, απλώς, υπομονή. είναι σπουδαίο για σένα να μη χάνεις την ψυχραιμία σου, κι είναι σπουδαίο για τον κύριο να μάθει πως επιστήμη χωρίς προσήνεια και πνεύμα συνεργασίας, είναι μισερή και ανώφελη.

    πολλά φιλιά ανζε-τα!

    AntwortenLöschen
  2. Λοιπόν ange-ta τα GMs μπορεί να είναι υπεύθυνα ΚΑΙ για την εξαφάνιση των μελισσών από ΗΠΑ και σύντομα ίσως και Ευρώπη (μαζί βέβαια με τους άλλους παράγοντες όπως τις κλιματικές αλλαγές, τις μονοκαλιέργειες, εντατική γεωργία και τον παραδοσιακό περιορισμό των φυσικών τους ενδιαιτιμάτων του λόγω της ανθρώπινης εξάπλωσης).

    Σχεδόν το 60% των μελισσών στην Βόρεια Αμερική έχουν εξαφανισθεί!!! Μάλιστα οι ρυθμοί φέτος συγκριτικά με προγούμενες χρονιές αυξάνει εκθετικά. Ο Αϊστάιν είχε αναφερθεί σε 4 μόνο χρόνια περιθώριο ... από την στιγμή που εξαφανισθούν όλες. Να δεις που θα πάνε να λείσουν το πρόβλημα πάλι με βιοτεχνολογία και θα χαλάσουν κάτι άλλο ...!

    Οι φίλοι σου οι Γερμανοί θεωρούν υπεύθυνους τους ψεκασμούς (όλοι και πιο ισχυροί) και τις καλιέργειες GM καθώς μάλλον εξασθενίζουν το ανοσοποιητικό τους(ίσως τις παίρνει τελικά η μπάλα μαζί με τα άλλα έντομα αν και τα GM υποτίθεται πως έχουν την εξιδικευμένη τοξική ουσία για συγκεκριμένα έντονα, αλλά μεταλλάξεις, ανταλλαγές, ο βιολόγος μας ήταν λαλίστατος ...) ή δεν έχουν λουλούδια να "βοσκήσουν" (τα GM νομίζω επίτηδες δεν κάνουν άνθη για να αγοράσεις ξανά σπόρο τον επόμενο χρόνο) ...

    Δες εδω

    http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,552556,00.html

    http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,473166,00.html

    Και εδω το αποκορύφωμα τα GM ΔΕΝ πρόκειται να σώσουν την πείνα αφου είναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ:

    http://www.independent.co.uk/environment/green-living/exposed-the-great-gm-crops-myth-812179.html

    Ρε ange-ta τελικά δεν μου το βγάζεις απο το μυαλό, η επισιτιστική κρίση προέρχεται απο τα GM. Ρε αυτοί οι ψευτο-επιστήμόνες, οι ανήθικοι, οι αΜΟΡΦΩΤΟΙ πως τολμάνε και μιλάνε;;!! Βλέπεις γιατί έγραψα για το έλειμα Παιδείας που δεν αφορά μόνο τα ελληνικά Πανεπιστήμια στο blog μου αλλά και στο blog του KAIROY που είχαμε για πολιτισμένη αλλά θερμή συζήτηση; Μερικοί "επιστήμονες" (που δεν βλέπουν πέρα απο την εξειδικευσή τους, δηλαδή μακρύτερα απο την μύτη τους) και ειδικά οι πατρώνες/σπόνσορές τους θέλουν κρέμασμα ...! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ για το Precautionary Principle? Που πάνε έτσι και όποιον πάρει ο Χάρος ;;

    Συγνώμη για τα "ρε" ...

    AntwortenLöschen
  3. Χρειάζονται τόσα πολλά λόγια οι αλληλο-φιλοφρονήσεις;

    AntwortenLöschen
  4. Αγγέλα μη θυμώνεις. Φαίνεται καθαρά πως και ο ίδιος δεν τα πιστεύει αυτά που λέει
    Απλώς παλεύει για το κομάτι.
    ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΜΟΥ.

    AntwortenLöschen
  5. @ καλημέρα ανθάκι,

    έβαλα τον τσάρο στην βαλίτζα, μπύρα στο μπιμπερόκαι και φεύγω!

    @ καλημέρα mirage,

    διάβασα όσα μου έστειλες.
    εκπληκτικό αυτό του Σπίγκελ και η παρέμβαση σου στον "καιρό" αψογη!
    Αυτο το βιβλίο για την κατάρρευση ήθελα να το αγοράσω πρόσφατα, αλλά προτίμησα τον Μαρτιν Ρίσσ "η τελευταίς μας ώρα" και άλλα δύο βιβλία για τα ΓΤ.
    Θερμά ευχαριστώ για την πάντα ενημερωτική σου παρέμβαση!

    καλημέρα Νίκο καλημέρα,
    καλημέρα μισαλόδοξα,

    Δεν θυμώνω, μάλιστα δεν ήθελα ούτε να απαντησω, αλλα αν δεν απαντούσα με θυμό, θα νόμιζε ο βιολόγος, ότι μας κατατρόπωσε!

    Εξ άλλου, ήθελα, έστω και με ένα τέτοια παράδειγμα να καταδείξω την αποξένωση και αλλοτρίωση των επιστημόνων.

    Και όπως λέω και στο προηγούμενο ποστ, Αν δεν μας προστατέψουν οι επιστημονες, ποιοι στα κομάτια θα ενδιαφερθούν και θα μας ενημερώσουν για όλες τις τερατογεννέσεις;;
    Λέω λοιπόν, ότι σήμερα οι απανταχού επιστήμονες φέρουν ΟΛΗ την ευθύνη για την καταστροφη του περιβάλλοντος.
    Οπως ακριβώς οι γιατροί στο Νταχάου και στο Αουσβιτσ έκαναν πειράματα σε ζωντανούς ανθρώπους.
    Σήμερα αυτοί οι επιστημονες κάνουν πειράματα με τα εκατομμύρια των σιτιζόμενων και επειδή έχουν σίγουρα κάποιοι απο αυτούς τύψεις, κραυγάζουν ότι έτσι θα λύσουν το πρόβλημα της πείνας και των ασθενειών!

    AntwortenLöschen
  6. ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΛΛΗΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΤΑΤΗ ΑΝΖΕΤΑ.

    Ο ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΝΗΣ ΕΝΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ.

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΓΤ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΟΙ...

    ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤ ΑΛΛΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΠΑΝΤΑΕΙ Σ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΡΟΜΠΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΙΗΛ.

    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ, ΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΜΕ ΕΠΑΡΣΗ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣς, ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ...

    AntwortenLöschen
  7. Αθηνά μου
    ότι πεις!!!!

    AntwortenLöschen
  8. Μια κι έβαλες το βίντεο από την Ινδία, ο "επιστήμονας", δεν ξέρω γιατί, μου θύμισε τον Sukhilala από την ταινία "Bharat Mata" (Mother India). Ποιός είναι ο Sukhilala; Όσοι ξέρουν μέσες άκρες την υπόθεση, δεν είναι δύσκολο να το μαντέψουν...

    AntwortenLöschen
  9. Περίφημα. Έχουμε ένα γενετικά τροποποιημένο φυτό το οποίο εκκρίνει μόνο του χημικές ουσίες ώστε να εξουδετερώσει τα ζιζάνια που το προσβάλλουν.
    Οι ποσότητες αυτές αποβάλλονται από το ανθρώπινο σώμα;
    Αθροιστικά αν όλα τα φυτά είναι μεταλλαγμένα τι θα συμβεί στη σαλάτα μας; Τι χημικό κοκτέιλ προκύπτει;
    Το έδαφος δεν επηρεάζεται; Δεν μολύνεται;
    Τα ζιζάνια αν μεταλλαχτούν και γίνουν ανθεκτικά;
    Στο τέλος θα τα ψεκάζουμε με ουράνιο;
    Ποιος ο λόγος ύπαρξης των μεταλλαγμένων; Ο άνθρωπος ή το κέρδος;

    AntwortenLöschen
  10. Ρε παιδιά, με μεταλλάξεις έγινε ο κόσμος.. Μην υπερβάλλεται χωρίς ουσιαστικές γνώσεις. Κι εσύ φίλη ange-ta, στο χορό της αδαούς τρομοκρατίας έχεις μπεί για τα καλά..
    (sorry για το ανώνυμο comment.. επώνυμα δεν γίνονται εδώ μέσα εξάλλου..)
    Η μερική και επιλεκτική γνώση δεν ωφελεί..
    Ούτε και η ανώφελη και ανεξέλεγκτη χρήση αυτής της γνώσης (όπως προφανώς κάνουν οι μισητοί σε όλους επιστήμονες)...

    AntwortenLöschen
  11. Κι επειδή είναι αγενές εκ μέρους μου ν' αφήνω τέτοια μερικώς παιδιαριώδη και προσβλητικά μηνύματα-απαντήσεις, να παραθέσω δυο δικα μου παραδείγματα..
    1ον, ούτε ο Μπούς ούτε ο Χίτλερ ουδέποτε υπήρξαν επιστήμονες (ούτε κι ο μιλόσεβιτς απ' ότι ξέρω - έτσι για να μπερδευόμαστε).. (Τώρα αν τύχαινε να ήταν επιστήμονες.. ε, πάλι ο νόμος των πιθανοτήτων θα κυριαρχούσε.)
    και 2ον, έχετε ακούσει για τα νέα κύτταρα που αναπτύχθηκαν στο Πανεπιστήμιο Yale (τ'αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό nature τον Φλεβάρη 2008). Ε λοιπόν αυτά τα μεταλλαγμένα κύτταρα έχουν την ικανότητα όταν εισέρχονται στο σώμα να στοχεύουν σε συγκεκριμένα ασθενή κύτταρα (ιούς, καρκίνους..). Ακριβώς όπως και τα χαπάκια που παίρνουμε, μόνο πολύ πιο αποτελεσματικά. Οπλίσατε τα αντιγόνα, στοχεύσατε, θεραπεύσατε.. Επίσης, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή έχουν έλεγχθεί και εγκριθεί απο την ανάλογη δημόσια υπηρεσία.

    Κι εγώ ονειρεύομαι έναν κόσμο αλλιώτικο. Αλήθεια. Αλλά τον κόσμο του σήμερα, όχι του χθές ρε παιδιά.

    AntwortenLöschen
  12. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΗ ΠΙΣΩ ΚΑΙ Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΕΡΘΗ ΚΑΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΟΣ, ΠΕΝΤΕ ΕΞΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ, ΚΑΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΝΖΕΤΑ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

    ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΟΤΙ

    ΔΕΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΚΤΩΡΕΣ,
    ΕΧΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΙΛΑΜΕ! ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ...
    ΟΥΤΕ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΟΣ.
    ΑΠΛΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΣΩΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΜΟΥ ΝΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΟΥ.


    ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...

    AntwortenLöschen
  13. Ενδιαφέροντα τα όσα μας αναφέρεις Ange-ta. Πρέπει να τύχουν περισσότερης προσοχής τόσο από εμάς όσο και από τους αρμοδίους.

    Τον "διάλογο" βέβαια που γίνεται με όρους βιολογίας στο πλαίσιο διευρυνμένων επιστημονικών γνώσεων πάνω στο θέμα αδυνατώ να τον κατανοήσω. Δεν παύει να μου προκαλεί το ενδιαφέρον παρα ταύτα. ;)

    AntwortenLöschen
  14. Πρωτίστως, απευθύνομαι στην athena, διότι καλύπτω τις 3 απο τις πέντε ειδικότητες που ονομάζει. Όμως γράφω εδώ το σχόλιό μου, αφού ενδιαφέρει τόσους το θέμα. Διαφαίνεται απο την ροή της συζήτησης οτι πραγματικά υπάρχει άγνοια επι του θέματος. Λοιπόν και οι επιστημονικές ομάδες αγνοούν κατά μεγάλο μέρος τις συνέπειες της ερευνητικής τους δουλειάς.
    Κρεμάστε τους...
    Μαζί, κρεμάστε και τον δημιουργό του τροχού, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε αυτός φταίει για όλα..
    Λοιπόν, πολλά εργαστήρια ερευνούν τις συνέπειες των γενετικών τροποποιήσεων, άλλα πάλι επικεντρώνονται στις ανακαλύψεις καθ'αυτές. Υπάρχουν διάφορες επιτροπές εθνικού και διεθνούς επιπέδου που έχουν ως αποκλειστική δουλειά τους την μελέτη της ηθικο-κοινωνικής πλευράς και αποτροπής παραβίασης ουσιωδών κοινωνικών δικαιωμάτων. Αντίστοιχη επιτροπή διαθέτει και η εκκλησία της Ελλάδος, η οποία μάλιστα έχει κάνει δικές της δημοσιεύσεις επι του θέματος..

    Ναί, έχουν απελευθερωθεί και χρησιμοποιούνται γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. (Κι εγώ είμαι ενάντια αυτού παρεπιπτόντως).. Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με επιστήμονες, αλλά με επιχειρηματίες.

    athena, άν θέλεις μπορείς και στο internet ακόμη να βρείς τις πληροφορίες που αναζητάς.. Υπάρχει εδώ ένας τύπος που δίνει μια δική του εισαγωγή στο θέμα: http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2190

    Ακόμη και το disabled.gr ασχολείται συχνά με αυτά τα θέματα στις ειδήσεις του: http://www.disabled.gr/lib/?cat=2

    Μια μικρή ματιά κι εδώ, δίνει πολλά στον αναγνώστη: http://www.i-sis.org.uk/human.php

    Πάντως, τα νέα της ange-ta είναι νέα μόνο για όσους δεν άσχολούνται με το θέμα..

    Και τελικά, το DNA βρε παιδιά τό 'χουμε καταλάβει και διαβάσει. Τώρα βρισκόμαστε εναγωνίως (και διαγωνίως) στην επίπονη μελέτη του περιβάλλοντος μηχανισμού του (επιγενετική).

    Άντε γειά..

    AntwortenLöschen
  15. Anonymous είναι καλό να ονειρεύεσαι, εξαρτάται τι όνειρα βλέπεις ...

    Ο κόσμος φτιάχτηκε από μεταλλάξεις όπως πολύ σωστά λες, αλλά βέβαια μιλάμε για ΦΥΣΙΚΕΣ μεταλλάξεις. Επιπλέον δεν αρκεί μόνο η μετάλλαξη - η Φυσική Επιλογή θα αποφασίσει ποιά μετάλλαξη θα γίνει αποδεκτή από το Οικοσύστημα!

    Το φυσικό έχει την έννοια του μέτρου, αυτού που γίνεται σταδιακά και εξελικτικά (το ΜΕΤΡΟ του Αριστοτέλη και της κλασικής παιδείας !!)

    Παράδειγμα οι εξαφανίσεις των ειδών. Υπάρχει ο φυσικός ΡΥΘΜΟΣ εξαφανίσεων ειδών και ο σημερινός. Εδω και εκατοντάδες εκ χρόνια (!!!) ο ΡΥΘΜΟΣ ήταν περίπου σταθερός σε μια τάξη μεγέθους 100 είδη/ χρόνο. Στην εποχή μας ο ρυθμός αυτός είναι 100-1000 φορές (!!) ταχύτερος. Δες εδω

    http://www.pbs.org/wgbh/evolution/library/03/2/l_032_04.html

    Με άλλα λόγια το να λέμε πως τα μεταλλαγμένα αποτελούν φυσικές μεταλλάξεις είναι σαν να λέμε ότι βιασμός είναι και αυτός σεξ ...

    ICON δυστυχώς οι επιστήμονες αμοίβονται ΑΠΟ τους επιχειρηματίες .... Είναι δικαίωμα και υποχρεώση των επιστημόνων να μην αποδεχτούν την ΑΜΟΙΒΗ ... Ο πληρωμένος δολοφόνος, ο επαγγελματίας μαχαιροβγάλτης που εκτελεί κατ΄ εντολή κάποιου ένα "καθάρισμα" (δεν το λέμε συμβόλαιο θανάτου, το marketing - άλλη "επιστήμη" θα μας βοηθήσει εδω πολύ στην σωστή παρουσίαση της όλης προσπάθειας) έχει ή δεν έχει ευθύνη; Τι θα πούμε αυτός απλά ξέρει πως να χρησιμοποιήσει το μαχαίρι, πως να το στρίψει γρήγορα και αποτελεσματικά στην κοιλιά του άλλου; Παραιτείται από την Mosando, δηλαδή δεν αποδέχεται την αμοιβή και πάει με το μαχαίρι του να ξεχορτιαριάσει ...

    ICON είναι γνωστή η άποψη περί ριζικής μετάλλαξης του ανθρώπου, έχω μιλήσει και εγω πολύ γι αυτό (η ange-ta γνωρίζει). Υπάρχουν πολλοί (επιστήμονες προφανώς) που βλέπουν την μετάλλαξη του ανθρώπου σε CyBorg (στον τεχνο ή μετα άνθρωπο) ως μια σχεδόν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ή ακόμη και ως μια επιθυμητή (γι αυτούς) εξέλιξη του είδους. Αυτή βέβαια η εξέλιξη θεωρείται ως "καλή" για τον άνθρωπο και δικαιολογεί την καταστροφή του Φυσικού περιβάλλοντος όπως το γνωρίζουμε.

    Πολλοί απο αυτούς μιλούν με απαξιωτικούς όρους για τις πληθωριστικές και αργές εξελικτικές δοκιμές της φύσης και ονειρεύονται έναν "άνθρωπο" που να μπορεί να ζήσει 200 χρόνια χάρις σε τεχνητά εμφυτεύματα, προσωπικά βιοφάρμακα (ήδη αναφέρθηκαν απο τον άγνωστο, κλπ). Οι πιο προχωρημένοι μιλούν για ΡΙΖΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ και την έλευση των ΕΞΥΠΝΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ σε 50-100 χρόνια ... Θα λειτουργούν με καθαρή ενέργεια, δεν θα κουράζονται, δεν θα κοιμούνται, δεν θα κρυώνουν, δεν θα ζεσταίνονται και κάθε μια απο αυτές θα διαθέτει τόση γνώση και νοημοσύνη όση οι καθηγητές και φοιτητές του Αριστοτελείου μαζί!

    Το φοβερότερο είναι ότι μπορεί πράγματι να έχουν δίκιο, η εξέλιξη να αποδεκτεί την μετάλλαξή τους. Κανείς δεν μπορεί να είναι προφήτης. Εμένα προσωπικά δεν με ελκύει καθόλου αυτή η προοπτική παρόλο που το επιστημονικό μου background είναι εκείνο των "θετικών" ... επιστημών...

    AntwortenLöschen
  16. Καλησπέρα,

    φίλε mirage, εγώ είμαι και ο anonymous.. απλά δεν ήμουν συνδεδεμένο μέλος εκείνη τη στιγμή.

    Κοίτα, βλέπω πως οι γνώσεις σου είναι κι εσένα επιλεκτικές. Επειδή τυγχάνω επιστήμονας (των θετικών κι εγώ), άκου λίγο. Οι επιστήμονες δεν χρηματοδοτούνται απο επιχειρηματίες στο σύνολο τους. Συγκεκριμένα πολλοί απο εμάς δουλεύουμε για τη γνώση κι όχι για την τσέπη μας. Αυτην την ίδια γνώση που εσάς (κι εμάς) μας δίνει τη δυνατότητα να νιώθουμε τόσο σίγουροι σήμερα για την υλική μας ύπαρξη. Που μας δίνει τη δυνατότητα να συζητάμε αυτή τη στιγμή.

    Ναι, έχεις δίκιο, απόλυτο. Το έθεσα ηλιθίως απλά. Οι φυσικές μεταλλάξεις είναι εξελικτικά ελεγχόμενες. Αυτό αδυνατεί να το κατορθώσει ο άνθρωπος.. Ο άνθρωπος απ' την άλλη βάλθηκε να επισπεύσει την εξέλιξη. Αυτό έκανε απο τη στιγμή της εμφάνισής του στη γή. Κι οτι κι αν έκανε προς αυτην την κατεύθυνση μόνο καταστροφή του φυσικού κόσμου επέφερε. Ότι, μα ότι κι αν έκανε. Να η κατάρα του, να είναι το εξυπνότερο όν εδώ στη γή.

    Τις φυσικές ισορροπίες τις προκαλούμε συνεχώς σε αναμέτρηση. Και το δύστυχο είναι οτι συνεχώς κερδίζουμε. Γι' αυτό ρισκάρουμε. Εδώ όμως θ' αρχίσω να ξεφεύγω κι εγώ, όπως πολύ συχνά κάνετε κι εσείς παιδιά. Κυρίως με την επιμονή στην μελλοντολογική κινδυνολογία. Ξεφεύγεις κι εσύ λίγο φίλε mirage, στα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

    Τώρα μεσημέριασε, με βάρεσε ο καύσωνας και πείνασα.

    Να είστε πολύ πολύ καλά!

    AntwortenLöschen
  17. Καλησπέρα σε όλους,
    Το παρακάτω σχόλιο είναι ανάκατο και απευθύνεται σε όλους
    @ zalmoxis
    Ο τοκογλύφος! Σωστός συνειρμός.
    Θα σας πω δυο ιστορίες του Ισαάκ Ασίμωφ, τον υπεραισιόδοξο οραματιστή ενός μέλλοντος χωρίς τέλος!
    Η πρώτη ιστορία είναι η απάντηση που δίνει στο ερώτημα γιατί όλη σχεδόν η ανθρωπότητα και όχι μόνο οι ναζί μισούν τους εβραίους; Γιατί οι εβραίοι διαχειρίζονται τις τράπεζες και τις τράπεζες ο λαός τις θεωρεί άτιμες και κλέφτρες. Σκεφτείτε τώρα που υπάρχουν τράπεζες που κατοχυρώνουν DNA ζωντανών οργανισμών και ΟΧΙ μόνο μεταλλαγμένων, πόση οργή αποθηκεύουν και τοκίζουν!!

    Η δεύτερη ιστορία είναι για μια συνθήκη συνεργασίας ενός πλανήτη προς έναν άλλο. Το κείμενο της συνθήκης είναι πολυσέλιδο και οι κυβερνήτες του άλλου πλανήτη το δίνουν σε έναν σούπερ - υπολογιστή να το επεξεργαστεί και να βγάλει τη ζουμί και τις σημαντικές προτάσεις.
    Ο υπολογιστής λοιπόν εκτυπώνει μια άσπρη σελίδα. Καμία πρόταση δεν περιείχε η συνθήκη.

    Αγαπητέ icon,

    Μας έστειλες σε διάφορα λίνκ, αλλά η δική σου η άποψη λείπει. Μας κατηγορείς για ανίδεους και άσχετους, μας κατηγορείς ότι δεν αποδεχόμαστε την εφεύρεση του τροχού, μας λες ότι το DNA είναι λυμένη και διευκρινισμένη ιστορία, αλλά κάτι ουσιώδες δεν πρόσθεσες στο καλάθι της γνώσης.
    Ύστερα μας λες ότι ο Μπούς και ο Χίτλερ δεν ήταν επιστήμονες, αλλά δεν θέλεις να σκεφτείς ότι και οι δύο χωρίς το επιστημονικό τους επιτελείο θα ήταν ανίσχυρα σκουπίδια!
    Ομοίως και το τετρασέλιδο μέϊλ του βιολόγου, εκτός από ένα κατεβατό απαξίωσης, δεν εμφανίζει καμία άλλη διάσταση.

    @ Λακων,

    Αυτό που ξέρω για το έδαφος είναι ότι μια χούφτα χώμα περιέχει τόσους μικροοργανισμούς όσος ο πληθυσμός των ανθρώπων.
    Κανένας δεν έχει αναλύσει τι κάνουν όλοι αυτοί οι μικροοργανισμοί!
    επιστρέφω στον

    icon,

    Μην περιμένεις να σου πω για τα μικρόβια με το τσιπάκι, δεν είναι τα φάρμακα που συζητάμε αλλά τα ΓΤ τρόφιμα, ας μην συζητήσουμε επί παντός επιστητού.
    Η υπηρεσία ελέγχου που αναφέρεις, αν είναι η FDA, έχει –στην ουσία- καταργηθεί από τον Ρήγκαν, οι δε πρόεδροί της ήταν πρώην στελέχη και μεγαλοδικηγόροι της Μονσάντο.

    Για την αντίστοιχη Αγγλική, την είδαμε με την ιστορία του Ούγγρου επιστήμονα.
    Κλείνοντας, να ευχαριστήσω τον mirage για την πάντα αγωνιστική του θέση σε όλα τα θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος και
    Να Θυμίσω

    τη ολιστική θέση του Λοβλοκ

    περί ολότητας

    με ένα τσιτάτο του

    Γκαίτε:

    «Στη ζωντανή φύση τίποτα δεν συμβαίνει που να μην έχει σχέση με το όλον».

    Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από επιστήμονες με μονομερή γνώση που για ό,τι κάνουν δεν έχουν καμία ευθύνη, αφού

    after all
    Απλώς τη δουλειά τους κάνουν!

    AntwortenLöschen
  18. Συγγνώμη παιδιά που πετάγομαι και εγώ σάν την πορδή στην ωραία σας συζήτηση ,αλλά ο μιράζ φταίει που με προκάλεσε-προσκάλεσε,εμμέσως βέβαια,όταν ήλθε σε διπλανό μαγαζί και μας είπε ότι ο μάης του εξηνταοκτώ που συζητάγαμε ήταν ένα θέμα ανώδυνο,σε σχέση με αυτό που έχει αναρτήσει η φίλη του η ange-ta (άρπα τη μιράζ,να μάθεις να μήν προκαλείς μαρτυριάρηδες σάν και μένα άλλη φορά).
    Μου κάνει εντύπωση που λέτε, ο φανατισμός και η διάθεση να γίνεστε προσβλητικοί και απρεπείς οι μέν με τους δε.
    Οπωσδήποτε έχει δίκιο η ange-ta σε αυτά που λέει για την α λλαζονία (υστερική μερικές φορές) μερικών επιστημόνων,που τους κάνει απομακρους,ψυλομύτες και τελικά νούμερα και ψωνάρες,αυτό όμως δέν την δικαιολογεί σε τίποτα να δημοσιεύει στο μπλογκ της ένα ιδιωτικό μύνημα που δέχθηκε.Το θεωρώ "αντιδεοντολογικό" κατά κάποιο τρόπο,γιατί όχι και ανήθικο κατά κάποιο άλλο τρόπο που λέει ο λόγος δηλαδή.
    Ange-ta,πάρε κίτρινη κάρτα και να προσέχεις στη συνέχεια γιατί θα φάς και κόκκινη άμα το ξανακάνεις.
    Αλλα και η απάντησή της στον ταλαίπωρο βιολόγο, κάπως προσβλητική κάπως υπερβολικά οργισμένη,νομίζω ότι περισσότερο άφησε να διαφανεί μιά αντιπαλότητα που έχει με τους ίδιους τους επιστήμονες παρά με τα μεταλλαγμένα που φτειάχνουν.
    Εκτός άν και οι επιστήμονες είναι μεταλλαγμένοι,οπότε πάω πάσο.

    Επί του ιδίου του θέματος τώρα όπως είπα και στον φίλο μιράζ,λίγο πολύ τα ξέρουμε για τα μεταλλαγμένα,η περίπτωση στην βρεττανία που αναφέρθηκε η ange-ta νομίζω έχει προβληθεί και σε ντοκυμανταίρ,όπου μάλιστα θυμάμαι ότι ανέφερε και έναν βρετανό υπουργό που ήταν κατά των μεταλαγμένων και παραταίθηκε στο τέλος,έτσι για να μήν λέμε ότι όλοι οι κρατούντες είναι πουλημένοι.
    Όπως δέν είναι πουλημένη και άθλια όλη η αμερικανικη κοινωνία (και πολιτεία) όπως α φήνει να υποννοείται η ange-ta,αφού οι αμερικανοί πρωτοπορουν σε πολλά οικολογικά ζητήματα με καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές ( εξάλλου αμερικανός δέν ήταν που μαζί με τον γάλλο ξεκίνησαν το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης; ),αλλά και γιατί έχω και έναν υπερήλικα μπάρμπα στις μασασούσετς,και μασασούσετς που με περιμένουν σε λίγα χρόνια,οπότε ποτέ δέν αφοδευουμε εκεί που θα φάμε.

    Και συνεχίζοντας να πώ ότι σας βρίσκω λίγο υποκριτές και έτσι,γιατί δήθεν κόπτεστε για την υγεία του λαού και την οικολογία σε θέματα γεωργίας,ξεσηκώνεστε για τους όποιους δικαιολογημένους ή αδικαιολόγητους κινδύνους ελλογχεύουν στο μέλλον από τα μεταλλαγμένα,αλλά για τις βλάβες και τις ζημιές που υφιστάμεθα ΤΩΡΑ και αποδεδειγμένα από την χημική γεωργία δέν λέτε κουβέντα.
    Δεκάδες αγρότες τους παίρνει ο χάρος κάθε μέρα,ουρά οι καρκινοπαθείς στα νοσοκομεία,έχουν μολυνθεί τα πάντα,νερά λαγκάδια και βουνά από τα χ ημικά,η επι΄σημη πολιτεία σε νιρβάνα,καμμιά πίεση από κανέναν να γίνουν σοβαρές επιστημονικές μελέτες να δοθούν επίσημα στατιστικά στοιχεία επιτέλους στην δημοσιότητα για τον χαμό που γίνετε και εσείς γυρίζετε την πλάτη σε όλα αυτά για να μας δείξετε πέρα μακριά στην αμερική που ένα φασόλι έβγαλε πόδια κατσαρίδας και κυνηγάει δυό κουκιά.
    Και γιατί φοβάστε τόσο πολύ; Μέχρι να βγάλει και ψαροπέδιλα το φασόλι,να κολυμπήσει τον ατλαντικό και να ρθει εδώ να κυνηγήσει και μάς,θα χουμε γίνει φασόλια εμείς φυτεμένα δυό μέτρα κάτω από το χώμα.
    Αυτά.



































    Και για να μην με πείτε και αμόρφωτο να πώ και εγώ δυό τρία επιστημονικά πραγματάκια,να μου φύγει και το άχτι που δέν σπούδασα βιολογία που ηθελα από παιδί αλλά η άτιμη ζωή η σκληρή και η αδικη με μετάλλαξε για αλλού.
    Το λοιπόν,κατ αρχήν ο μεγάλος κίνδυνος από τα τροποποιημένα φυτά,είναι ότι αυτά ή θα υπερισχύσουν των "φυσικών" με συνέπεια τα τελευταία να εξαφανιστούν όπου υπάρχει γειτνίαση με μεγάλο οικολογικό κόστος,ή ότι διάφορα ανήσυχα και αλλανιάρικα γονίδια θα την κάνουν για αλλού.
    Βέβαια νομίζω ότι χ ωρίς προστασία από τον άνθρωπο,αυτές οι γεννετικές πληροφορίες δέν μπορούν να διαιωνιστούν στο μέλλον,οπότε το πρόβλημα είναι αναστρέψιμο.
    Συμφωνείτε οι επιστήμονες εδώ μέσα ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα,ή τζάμπα μας βάζουν να ανησυχούμε;
    Από την άλλη νομίζω ότι άμεσοι κίνδυνοι για την υγεία του ανθρώπου δέν έχουν αποδειχτεί ακόμη ότι υπάρχουν,αλλά δέν έχει αποδειχτεί και ότι δέν υπάρχουν.Οπότε το φρονιμότερο είναι τα μεταλλαγμένα να περιμένουν.
    Συμφωνείτε οι επιστήμονες;
    Και βέβαια δέν μπορουμε να συσχετίσουμε τις φυσικές μεταλλάξεις με τις εργαστηριακές,διότι οι πρώτες μέχρι να εμφανιστούν απαιτούν τεράστιο χρόνο πειραμάτων και προσαρμογής όλων των ειδών στα εργαστήρια της φύσης,ενώ οι δεύτερες είναι άμεσες χωρίς καμμιά δυνατότητα προσαρμογής.
    Και κάτι που έχω απορία και θέλω να ρωτήσω τους επιστήμονες ή και την ange-ta που θα χει ασχοληθεί με αυτά: Η γεννετική τροποποίηση,γίνεται στο ίδιο το ντιεναίη,ή στα αντίγραφά του τα ερεναίη;
    Παίζει ρόλο δέν παίζει αυτό;
    Καθότι η δεύτερη περίπτωση δέν πρέπει να είναι τόσο σοβαρή όσο η πρώτη.

    AntwortenLöschen
  19. ange-ta νομίζω καλά έκανα και τον έφερα ;) Είναι μανούλα να τα χώνει και έχει και ωραίο τρόπο :) Εσυ τι λες;

    Και πρόσεξε έχει ΠΟΛΥ δίκιο για την συμβατική γεωργία ... απλά εμείς βλέπουμε ένα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ κακό να έρχεται και παρεβλέπουμε το μικρότερο που είναι ΕΔΩ και ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ

    AntwortenLöschen
  20. ΜΕΡΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΕΠΣΤΗΜΟΝΑ
    ΤΑ ΒΡΗΚΑ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ

    Ίσως τελικά το πάντρεμα της Φιλοσοφίας και της Βιολογίας να βοηθήσει τη δεύτερη να ξεφύγει από την αποσπασματική εξήγηση υποκατηγοριών διαφόρων φαινομένων. Θα αποτελέσει ίσως τον καταλύτη για να τραβήξει τη Βιολογία από το μικροσκόπιο και να κοιτάξει γύρω της προς το σύνολο, συνδυάζοντας τα κομμάτια ενός «απόκρυφου» και μυστηριακού παζλ, που θα δώσει ώθηση προς νέους τομείς και την ευκαιρία να ισορροπηθεί και η τάση των νεοφώτιστων μικρών θεών να ξεφεύγουν από τα όρια.


    ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΒΙΟΛΟΓΟ

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΛΙΝΚ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΑΠΝΕΡΑΚΙ ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ


    ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΗΝΑ ΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΞΕΜΠΛΟΓΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
    ΕΙΝΑΙ ΓΑΙ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ!

    AntwortenLöschen
  21. ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΤΟΝ ΑΣΠΙΚ

    (ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΠΛΗΡΩΣ)


    ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙΣ.

    ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΜΟΝΟ ΤΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;-)
    ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΣΠΙΚ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ (ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ)

    ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΓΤ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΦΑΣΟΛΙ ΘΑ ΚΟΛΥΠΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΞΑΙΡΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΡΑΤΟ ΔΙΑ ΓΥΜΝΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ, ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΣ ΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΜΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ.


    ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ Ο ΑΣΩΠΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΔΕΥΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΧΑΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΑ. Ο ΠΗΝΕΙΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΤΙΓΚΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟ ΨΑΡΙ ΗΤΑΝ ΤΙ ΣΠΡΟΑΛΛΕΣ... ΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΞΥΓΟΝΟ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ
    ΙΣΩΣ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΠΤ ΑΠΟ ΤΑ Γ.Τ.

    ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΜΕΙΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ? ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ?

    AntwortenLöschen
  22. @ aspic,

    Πολύ καλά έκανες και ήρθες και ακόμα καλύτερα έκανε ο Μιράζ και σ έστειλε,
    Να σου πω στα γρήγορα, ότι πρώτον δεν το θεώρησα ιδιωτικό το μέϊλ, δεύτερο ΔΕΝ τον μαρτυράω και τρίτον, ως συνήθως αντι να τρίζει ο ζυγός τρίζει τα αλέτρι.
    Μου προκάλεσε, χωρίς να προσθέσει μια γνώση, που ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ! Τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Εγώ όμως δεν θέλω να αγαπιόμαστε, γιατί ΔΕΝ είναι αυτό το θέμα μας.
    Το άγγλο υπουργό (και όχι άγγλο ασθενή) τον αναφέρω! Και βέβαια δεν είναι όλοι οι κρατούντες διεφθαρμένοι, θα ήταν στατιστικώς αδύνατο. Εξ άλλου και ο δικός μας ο Κολλιοπάνος έπαιξε κεντρικό ρόλο στο μεμοράντουμ ενάντια στην ελεύθερη κυκλοφορία των ΓΤ.

    Κατά τα άλλα, η παρέμβαση σου είναι τοοοοοοσο χαριτωμένη, που και να θέλω δεν θα μπορούσα να θυμώσω και ρίξε και κίτρινες και κόκκινες κάρτες!
    Στο ερώτημά σου:
    Η γενετική τροποποίηση, γίνεται στο ίδιο το ντιεναίη, ή στα αντίγραφά του τα ερεναίη;
    Πρoφανώς στο DNA.
    Λες επίσης δεν έχει αποδειχτεί αν τα ΓΤ είναι επικίνδυνα.
    Η πρώτη γρήγορη απάντηση είναι ότι δεν γίνεται ενδελεχής έρευνα. Η δεύτερη είναι ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα με αλλεργίες, με πειραματόζωα που πεθαίνουν, με αύξηση της παχυσαρκίας, με αγελάδες που παθαίνουν στείρωση, που παθαίνουν μαστίτιδες, με θάνατο μιας πεταλούδας και υποψία (;;) ότι οι μέλισσες πεθαίνουν από τα ΓΤ.
    Έχεις δίκιο, εν μέρει, με μεταλλάξεις που μετά από μερικές γενιές εξαφανίζονται, αλλά δεν συμβαίνει πάντα, δυστυχώς.
    Και έχεις απόλυτο δίκιο, όταν λες ότι τα ΓΤ θα καταπιούν όλα τα άλλα όμοια είδη.
    Αυτό όμως δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος κίνδυνος. Καθόλου μάλιστα. Σου θυμίζω την πείνα της Ιρλανδίας από την πατάτα. Αν υπήρχαν περισσότερα είδη πατατών, μπορεί να μην πέθαιναν όλες οι πατάτες. Ο ίδιος φόβος υπάρχει και για τον σολομό.
    Επίσης, επειδή στα ΓΤ υπάρχει ενσωματωμένη terminator τεχνολογία, αν λχ πέσει ένα αεροπλάνο πάνω στη Μονσάντο, εκτός από τον κίνδυνο διαφυγής ιών και μικροβίων, θα χαθούν και οι σπόροι, αλλά και τα φυτά, γιατί αυτά τα φυτά που βρίσκονται στους αγρούς και σιγά – σιγά τείνουν να βρίσκονται παντού τα έχουν κάνει στείρα!!!!!!( τι σιχαμάρα, μα τις 1000 τράπεζες, να κάνεις τα φυτά στείρα)
    Τέλος: Έχεις δίκιο δεν έχω μιλήσει διεξοδικά για την χημεία και την αυξανόμενη τοξικότητα και καταστροφή του εδάφους. Όμως έχω κάνει μνεία στα ποστ, που αναφέρω την «σιωπηλή άνοιξη» της Ραχήλ Κάρσον, όπου γίνεται μια εκπληκτική εργασία για την αλόγιστη χρήση των φυτοφαρμάκων, που μόνο οικονομικά κριτήρια έχει και όχι άλλα.
    Θα μπορούσα να ματαρχήσω να μιλάω για το πόσο πιο επικίνδυνα είναι τα ΓΤ, από κάθε τοξική δηλητηρίαση, αλλά άσε άλλη φορά.
    Προς το παρόν, για όσους έχουν κοινωνικές ευαισθησίες κτύπησα το καμπανάκι. Αν τα είπα λάθος, ας πάνε να ενημερωθούν και να βρουν το σωστό, αλλά τώρα ξέρουν, και δικαιολογίες, δεν χωράνε!
    Ο κάθε ένας μας σήμερα ευθύνεται το ίδιο με τον επιστήμονα της Μονσάντο, που βρε αδελφέ, «απλώς τη δουλειά του κάνει». Το μεροκάματο κυνηγάει, που μπορεί κάποιος αφελής να πει, η υπηρετεί την έρευνα για την ανακάλυψη του τροχού!
    (παρεμπιπτόντως, για τον τροχό έχει γράψει μερικές ενδιαφέρουσες σελίδες ο Μπρωντέλ και after all, κανένας δεν διεκδίκησε ρόγιαλτις!!!

    Καί βέβαια, αν δεν το είπα καθαρά:
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

    AntwortenLöschen
  23. @ Mirage

    Τα είπα παραπάνω, για το πόσο καλά έκανες και έστειλες τον ασπίκ, γιατί επιτέλους μιλήσαμε για την ουσία!
    Βασικά πιστεύω ότι και τα δύο κακά είναι εδώ!

    @ ATHENA

    Στο επόμενο ποστ θα αναρτήσω την άποψη του Μάρτιν Ρις για την ευθύνη του επιστήμονα!
    Για την καταστροφή του Ασωπού
    http://ange-ta.blogspot.com/2008/03/22.html
    Για την γενικότερη καταστροφή του περιβάλλοντος
    http://ange-ta.blogspot.com/2008/04/22.html
    Νομίζω, ότι έχω κάνει ουκ ολίγα πόστ, για το περιβάλλον και για τις φωτιές

    AntwortenLöschen
  24. Όταν γίνονται τέτοιες παρεμβάσεις στο σύστημα είτε από μιά cooperation είτε από ένα κράτος με κύριο στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους (οικονομικού ή ισχύος), συνετό μου φαίνεται, να ανησυχεί έμπρακτα κανείς, γιατί τουλάχιστον πρόκειται για βιαστικές κινήσεις. Οι γνώσεις μας για το σύστημα είναι ακόμα ελλιπείς. Το κατώφλι του μη αναστρέψιμου δεν είναι δυνατόν ακόμα να προβλεφθεί επαρκώς.

    AntwortenLöschen
  25. Διάβασα μες στις άκρες το κείμενο και τα σχόλια… Θέλω να παρατηρήσω ότι είναι ντροπή να επιτίθεσαι, από την ασφάλεια του χώρου σου και της παρέας σου, σε κάποιον που σου απηύθυνε σχόλιο προσωπικό, άρα που σε σεβάστηκε και ας θίχτηκες με όσα σου έγραψε. Όλα τα επιχειρήματά σου χάνουν την αξία τους γιατί δεν δείχνεις σεβασμό στην αντίθετη άποψη. Μένει μια εικόνα φανατισμού και υστερίας που είναι τουλάχιστον αντιεπιστημονική

    AntwortenLöschen
  26. @ Ανώνυμε,
    Είσαι εκτός θέματος. Η άποψη σου, για την δεοντολογικότητα μου, με αφήνει μπιτ κούλ!

    Καλόν ύπνο.

    AntwortenLöschen
  27. @ Χρήστο,

    καλώς ώρισες και απο το στέκι μου. Υποθέτω, ότι είσαι ο Χρήστος, που μιλάγαμε απο το ποστ του καιρού. Κατα κάποιον τρόπο και εδώ για τα πανεπιστημια μιλάμε!

    Συμφωνω μαζί σου εντελώς. Θεωρούμε τη γη ένα παιχνίδι που μπορούμε να το σπάσουμε, ετσι όπως κάνει ένα παιδί!

    καλό βράδυ

    AntwortenLöschen
  28. Καλησπέρα,
    Με λένε κι icon.. Απαντώ μόνο στα σχόλια της ange-ta, όπου αναφέρεται σε μένα.
    Φίλη ange-ta, έχεις δίκιο. Δεν πρόσθεσα τίποτε επι της ουσίας. Ούτε κι εσείς μου είπατε κάτι ουσιαστικό όμως. Κι αφού δεν θα συναντηθούμε πουθενά, ειλικρινά κι απο καρδιάς σας αφήνω γειά!! Καιρός να επιστρέψω στους μικροσκοπικούς μου φακούς.. Με τους τηλεσκοπικούς δικούς σας αλλοιώνεται η εικόνα!!

    Ε ρε, λίγο θαλασίτσα και πάει το στρές!!

    Να είστε πολύ καλά λοιπόν!
    (α, και πάλι ευχαριστώ για τον χώρο.)

    AntwortenLöschen
  29. Συγνώμη.. ξαναπέρασα γιατί ρίχνοντας μια ματιά στα σχόλια των άλλων.. βλέπω πως υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια για το μέλλον.. Μη σκάτε παιδιά, τα τεχνολογικά επιτεύγματα έχουν κατα πολύ ξεπεράσει την ικανότητα του οποιουδήποτε να τα καταλάβει όλα και εις βάθος.. κατά πόσο μάλλον να τα κρίνει!(γραμματικά δεν στέκει καλά η πρόταση, αλλά δεν ξέρω τι της φταίει!) Εδώ υπάρχουν επιτροπές των επιτροπών για να διευθετούν το κάθε τι στην ζωή μας, και πάλι τόσα τους ξεφεύγουν! Δεν θα βρεθεί η απάντηση σ' ένα ιδιαίτερα μονόχνωτο blog!

    Τα λέμε στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ! Εγώ θα κρατάω το πανό υπέρ των επιστημόνων.. !
    icon.

    AntwortenLöschen
  30. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕ ΧΑΝΟΥΜΕ ΥΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΜΑΣ!))

    AntwortenLöschen
  31. @ Αθηνά,

    Αυτο που πεθαίνει τελευταιο δεν είναι η ελπίδα, αλλά το χιούμορ

    AntwortenLöschen
  32. ... ΕΥΤΥΧΩΣ, ΑΝΖΕΤΙΩ ΜΟΥ!

    AntwortenLöschen
  33. Καλησπέρα σας.
    Διάβασα το κείμενό σας κι ειλικρινά δε διακρίνω κάποιο θέμα συγκεκριμένο. Είναι ο ρόλος του επιστήμονα, είναι τα ΓΤ, είναι η υπεράσπιση της φύσης, η αποδόμηση ενός mail;
    Θα σταθώ στη σκοπιά που με ενδιαφέρει προσωπικά. Μιας και τα της βιολογίας αδυνατώ να τα κατανοήσω πλήρως και δεν έχω άποψη.
    Για το αν δηλαδή οι επιστήμονες πρέπει να δέχονται χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό χώρο.
    Ωραία αυτά που λέτε για Χίτλερ και λοιπούς. Πάντα η επιστήμη θα είναι όργανο στα χέρια όσον κατέχουν εξουσία και χρήμα. Αδυνατώ να κατανοήσω όμως το μένος σας. Να υποθέσω ότι το εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού δεν σας ενδιαφέρει ως γυναίκα. Γιατί υποθέτω ξανά ότι έχετε ενημερωθεί πως η δ.Βάσω Αποστολοπούλου, μη λαμβάνοντας πλήρη χρηματοδότηση από ελληνικούς και αυστραλιανούς φορείς, έδωσε την πατέντα σε αμερικανική ιδιωτική εταιρεία (σε κάποια από αυτές που δαιμονοποιείτε τόσο αφόρητα). Προφανώς κι ο επιστήμονας πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. Όπως καλούμαστε να την κάνουμε όλοι μας χωρίς εμπάθεια και υποκειμενικότητα. Όσο για το ύφος και την επίθεση που κάνετε σε έναν επιστήμονα (είτε το θέλετε είτε όχι) για να γράψετε ένα θέμα πολύ πιο σοβαρό, προσωπικά πιστεύω ότι είναι τουλάχιστον άστοχη. Τα επιχειρήματά σας μπορεί να έχουν λόγο(δεν έχω άποψη επαναλαμβάνω), πάθος (φαίνεται από τον τρόπο που τα υπερασπίζεστε), αλλά στερούνται ήθους. Κι επιτέλους, η υπεράσπιση της φύσης και των αρχών της δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη υπόσταση. Το μέτρο του δυνατού και του εφικτού είναι θέμα σωστής διαχείρισης της ισορροπίας με σώφρονα τρόπο.
    Όσο για τον mirage, χαίρομαι αγαπητέ που υποβιβάζετε την επιστήμη στην οποία συνεχίζω, μάλλον εις μάτην τις σπουδές μου. Το θέμα είναι ότι το marketing που τόσο ελαφρά τη καρδία κατηγορείτε είναι μέρος της ζωής σας από δικής σας επιλογή. Να φανταστώ ότι τον τελευταίο σας υπολογιστή τον βρήκατε από το εργοστάσιο παραγωγής του σωστά; Συνεχίστε την κριτική. Πάντα δεκτή. Και συνεχίστε να πιστεύετε ότι για όλα φταίει το marketing. Αυτό μας οδηγεί στον υπερκαταναλωτισμό, αυτό φταίει για τις υψηλές τιμές, αυτό για τα χάλια μας. Μόνο την επόμενη φορά που πάτε στο super market για το γάλα του παιδιού σας, κλείστε τα μάτια και διαλέξτε. Ή ακόμα καλύτερα βρείτε κάποιον που να έχει φρέσκο και να σας το φέρει στην πόρτα.
    Ευχαριστώ για το χώρο.

    AntwortenLöschen
  34. @ αμ πεστο ρε "κούκλα" ότι σπουδάζεις μαρκετινγκ, για να καταλάβουμε, ότι η

    φύση έρχεται μετά την ανθρώπινη υπόσταση!
    δηλαδη ρε κούκλα, η ανθρώπινη υπόσταση είναι παρα φύσιν;;;;


    Ρε τι έχουμε πάθει με τους "επιστημονες της κονόμας"!

    AntwortenLöschen
  35. (Αυστηρή προειδοποίηση: Ακολουθεί μακροσκελέστο σεντόνι με πυκνή ύφανση και για αυτό συνιστάται σε καρδιοπαθείς,διαβητικούς,νευρασθενείς και αγχωτικούς,καθώς και εν γένει καταπονημένα και στρεσαρισμένα άτομα να ΜΗΝ το απλώσουν.Για τους υποδέλοιπους που θα το τολμήσουν,καλο είναι να πιούν πρώτα έναν δυνατό μαύρο καφέ,ενώ οι όποιοι επιστήμονες εδώ μέσα καλύτερα να πιούν ξύδι,επίσης μαύρο και δυνατό).

    Νομίζω καλοί μου φίλοι,πώς η ενδιαφέρουσα συζήτησή μας,σηκώνει μερικές στροφές ακόμη προτού την στραγγαλίσουμε ολοσχερώς,μετά μάλιστα και τις παρεμβάσεις της καλής αντζέτα και του καλού επίσης επιστήμονα (όλοι καλοί είμαστε αλλά δέν το ξέρουμε και μας βγαίνει κακία τελικά).
    Βασικά βέβαια συμφωνώ απολύτως με την αθηνά,αλλά για να μήν φανεί ότι δέν έχω γνώμη και ακολουθώ αυτά που λένε οι άλλοι θα πρέπει να πώ μερικά πράγματα (μιάς και δυστυχώς για μένα, όποιος δέν έχει να πεί τίποτα λέει πολλά,και όποιος έχει να πεί κάτι δέν λέει τίποτα).

    Θα ξεκινήσω με την αντζέτα βέβαια η οποία με στενοχώρησε μιάς και προιδεασμένος από τις απαντήσεις της στον επιστήμονα,περίμενα να με βρίσει και να με φτειάξει και μένα λίγο και όχι να με πεί απλως χαριτωμένο (που λεω χαριτωμενιές δηλαδή).Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι αυτή γουστάρει τους επιστήμονες μόνο,και έτσι έμεινα όπως καταλαβαίνετε με τον ....προκόπη στο χέρι (έτσι είναι με τα κορίτσια.Ή τα πτυχία θα τα καυλώνουν ή οι στολές.Εμάς τα απλά πλήν τίμια παιδιά του λαού,ούτε που γυρίζουν να μας ....βρίσουν).
    Δέν πειράζει όμως διότι τελικά ξεκαυλωμένος παίζω καλύτερα.

    Το λοιπόν αντζέτα,όπως είδες ξαναπρόσβαλες τον επιστήμονα και αυτός για να ισσοροπήσει θεώρησε καλό να προσβάλλει εμάς τους υπόλοιπους,που μας είπε λίγο πολύ άσχετους και ηλίθιους και έτσι την πληρώσαμε εμείς που δέν φταίμε σε τίποτα κιόλας (έτσι γίνεται όταν παρεμβαίνουν τρίτοι στους τσακωμούς ενός ερωτευμένου ζευγαριού).
    Πάντως για το "μονόχνωτο" που είπε αφορούσε εσένα καθαρά άν δέν το κατάλαβες.Για πρόσεξέ το και απάντησέ του γιατί σε εξέθεσε πολύ άσχημα με αυτό που σου είπε.
    Και εσύ πανεπιστήμονα,μπορεί να έχεις και δίκιο όταν λές πώς δέν μπορούμε να κατανοήσουμε τα επιτεύγματα της τεχνολογίας,να σαι σίγουρος όμως ότι μπορούμε μιά χαρά να κατανοούμε ακόμη τα επιτεύγματα της φύσης,όπως είναι το μυαλό σου.

    Τέλειωσα με τα καρφιά και συνεχίζω τώρα με τα πέταλα.
    Αντζέτα δέν μας δίνεις επαρκείς εξηγήσεις (και γιατί να το κάνεις βέβαια),όσον αφορά την δεοντολογία,ενώ μάλιστα απαντώντας στον πρίγκηπά σου του λές ότι σε αφήνει και αδιάφορη αυτή (η δεοντολογία).
    Τότε πώς ζητάς από τους επιστήμονες να μήν καταπατούν την δική τους δεοντολογία όταν δουλεύουν με ύποπτες εταιρίες και συμφέροντα;
    Μας αφήνει αδιάφορους η δεοντολογία θα σου πούν και αυτοί.
    Πάντως στο ξαναλέω και εσένα και σε όλους μας,να μήν τα κάνουμε αυτά τα πράγματα ρε παιδιά γιατί επιμένω είναι λίγο ξεκατίνιασμα το πράγμα.
    Εγώ να σκεφθείτε,όταν συνάντησα στου σαββίδη το μαγαζί την αθηνά με τα ωραία της κομψά κεφαλαία γράμματα,και μετά πήγα και στο μπλόγκ της με τα χρώματα και τα αρώματα,κάτι με έπιασε,μιά σκοτοδίνη μιά παραζάλη,άνθρωποι είμαστε πάθη και πόθους έχουμε ,και πήγα και της έστειλα μιά ερωτική επιστολή.
    Ναι όπως το διαβάζετε!!!
    Εγώ ο σοβαρός κύριος άσπικ,πήγα και έστειλα μιά ερωτική επιστολή.
    Σκεφτείτε όμως να την είχε δημοσιοποιήσει στο μπλόγκ της έ;
    Και μάλιστα να μου απαντούσε και με αυτόν τον τρόπο όπως η αντζέτα.
    Ρόμπα θα με είχε κάνει,θα έπρεπε να αλλάξω χίλια τριακόσια πενηνταένα νίκ για να ξαναμπώ στο ίντερνετ.
    Φχαριστώ αθηνά που δέν με εξέθεσες (δέν πιστεύω να της έβαλα καμμιά ιδέα τώρα).

    Και για μερικά από τα παρακάτω που λές αντζέτα,άν και δέν το συνηθίζω, θα απαντήσω κάτω από κάθε απόσπασμά σου που θα παραθέτω,γιατί δέν θα μπορούσα να κάνω αλλοιώς:

    Λέει η αντζέτα: Η γενετική τροποποίηση, γίνεται στο ίδιο το ντιεναίη, ή στα αντίγραφά του τα ερεναίη;
    Πρoφανώς στο DNA.

    Και λέω και εγώ: Προφανώς ή σίγουρα γίνεται στο ντιεναίη;
    Παρακάτω θα την ξανακάνω την ερώτηση λίγο πιο αναλυτικά.

    Και ξαναλέει η αντζέτα:Λες επίσης δεν έχει αποδειχτεί αν τα ΓΤ είναι επικίνδυνα.
    Η πρώτη γρήγορη απάντηση είναι ότι δεν γίνεται ενδελεχής έρευνα. Η δεύτερη είναι ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα με αλλεργίες, με πειραματόζωα που πεθαίνουν, με αύξηση της παχυσαρκίας, με αγελάδες που παθαίνουν στείρωση, που παθαίνουν μαστίτιδες, με θάνατο μιας πεταλούδας και υποψία (;;) ότι οι μέλισσες πεθαίνουν από τα ΓΤ.

    Και ξαναλέω και εγώ: Στην πρώτη γρήγορη,το είπα και εγώ ότι ούτε πρός την μιά κατεύθυνση ούτε πρός την άλλη έχουν καταλήξει οι έρευνες.
    Στην δεύτερη γρηγορη τώρα,οι περιπτώσεις που λές είναι σίγουρο ότι ωφείλονται στα μεταλλαγμένα και όχι σε παραπλεύροντες,επαλλήλους,παραλλήλους,και έν γένει -αλλήλους με αυτά λόγους;
    Για τις αλλεργίες που λές,υπάρχουν αρκετές σοβαρές μελέτες,η πιο εμπεριστατωμένη είναι ενός γερμανικού πανεπιστημίου,που δείχνουν ότι οι αλλεργίες αυξάνονται λόγω της αστικοποίησης των πληθυσμών,με όλο τον αποστειρωμένο τρόπο ζωής που συνεπάγεται αυτή.Σε μελέτες που γίναν μεταξύ παιδιών των πόλεων και χωριατόπαιδων,φάνηκε πώς τα δεύτερα ήταν πολύ πιο ανθεκτικά στις αλλεργίες σε σχέση με τα πρώτα.
    Τελικα αυτό αποδόθηκε,στο ότι πολλοί μικροοργανισμοί που βρίσκονται στην φύση,στα ζώα και στα κόπρανά τους,και γενικά στο περιβάλλον ενός χωριού,δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων με το να το κρατούν ενεργό και ετοιμοπόλεμο.Κάτι τέτοιο δέν μπορεί να συμβεί στις πόλεις βέβαια και λόγω του αστικού τους περιβάλλοντος,αλλά και λογω της μανιώδους μερικές φορές φροντίδας των ανθρώπων για καθαριότητα (αποδείχθηκε δηλαδή ότι η καθαριότητα είναι μισή αλλεργία.Το άλλο της μισό παραμένει η αρχοντιά ακόμη μιάς και δέν βρήκαν τίποτα για να την κατηγορήσουν και αυτήν ακόμη οι επιστήμονες.Αυτό όμως δέν σημαίνει ότι η αρχοντιά και οι άρχοντες εν γένει δέν θα ευθύνονται για άλλα πράγματα).
    Για τις άλλες περιπτώσεις που λές,οι μαστίτιδες και οι στέρφες αγελάδες,αλλά κυρίως ο θάνατος των πεταλούδων και των μελλισών με βάζουν σε υποψίες πώς ίσως να μήν ευθύνονται τόσο τα μεταλλαγμένα όσο τα φυτοφάρμακα που τα συνοδεύουν (μιάς και είναι τυπικές περιπτώσεις τοξικής βλάβης).
    Διότι,όπως βέβαια θα ξέρεις,η γεννετική τροποποίηση στα φυτά γίνεται κυρίως για να είναι ανθεκτικά σε κάποιο συγκεκριμένο φυτοφάρμακο (που όλως ...τυχαίως το παρασκευάζει η ίδια η πολυεθνική ή κάποια θυγατρική της ή συνεργατική της εταιρεία)
    και να μήν προσβάλονται οι ιστοί τους από αυτό όπως στα απλά φυτά.
    Τουτέστιν,η εφαρμογή φυτοφαρμάκων πάνω στα μεταλλαγμένα είναι πολύ πιο έντονη και συχνή από ότι στα άλλα.
    Και βέβαια άν αγοράσεις ένα οποιοδήποτε φυτοσκεύασμα,εκτός των άλλων συμβόλων θα δείς και ένα μελισσόπουλο τυπωμένο,για το άν και κατά πόσο βλάπτεται αυτό από την χ ρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος (καθότι οι μελισσες είναι πραγματικά αναντικατάστατες όσον αφορά την γονιμοποίηση και καρπόδεση της πλειοψηφίας των φυτών).


    Και ξαναματαλέει η αντζέτα: Έχεις δίκιο, εν μέρει, με μεταλλάξεις που μετά από μερικές γενιές εξαφανίζονται, αλλά δεν συμβαίνει πάντα, δυστυχώς.
    Και έχεις απόλυτο δίκιο, όταν λες ότι τα ΓΤ θα καταπιούν όλα τα άλλα όμοια είδη.
    Αυτό όμως δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος κίνδυνος. Καθόλου μάλιστα. Σου θυμίζω την πείνα της Ιρλανδίας από την πατάτα. Αν υπήρχαν περισσότερα είδη πατατών, μπορεί να μην πέθαιναν όλες οι πατάτες. Ο ίδιος φόβος υπάρχει και για τον σολομό.


    Και ξαναματαλέω και εγώ: Και βέβαια συμφωνώ μαζί σου ότι δέν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος κίνδυνος.
    Όσο για τις πατάτες της ιρλανδίας που λές δέν έχω ιδέα (τι συνέβη στην ιρλανδία; ),οπότε δέν έχω λόγους να μήν συμφωνήσω μαζί σου.
    Όμως στο θέμα αυτό θα ξαναματαέλθω πιο κάτω,γιατί είναι μεγάλο το σεντόνι όπως σας είπα.


    Και ξαναματαξαναλέει η αντζέτα:Επίσης, επειδή στα ΓΤ υπάρχει ενσωματωμένη terminator τεχνολογία, αν λχ πέσει ένα αεροπλάνο πάνω στη Μονσάντο, εκτός από τον κίνδυνο διαφυγής ιών και μικροβίων, θα χαθούν και οι σπόροι, αλλά και τα φυτά, γιατί αυτά τα φυτά που βρίσκονται στους αγρούς και σιγά – σιγά τείνουν να βρίσκονται παντού τα έχουν κάνει στείρα!!!!!!( τι σιχαμάρα, μα τις 1000 τράπεζες, να κάνεις τα φυτά στείρα)


    Και ξαναματαξαναλέω και εγώ: Νομίζω κατα αρχήν ότι θα έχουν φροντίσει να κάνουν λίγο πιο ενισχυμένη την σκεπή τους,μήν σου πώ ότι θα έχουν και ανταεροπορικά όπλα εκεί πάνω.
    Όπως και να χει όμως δέν καταλαβαίνω γρί τι θέλεις να πείς,και υποπτεύομαι (κρίνοντας και από κάτι που έγραψες στο επόμενο τόπικ) ότι κάπου θα τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα.
    Και δέν μπορώ να καταλάβω,γιατί αναφέρεσαι σε κάτι σάν κακό,αφού τελικά είναι καλό.
    Το ότι τα μεταλλαγμένα είναι υβριδικά και δέν μπορούν να αναπαραχθούν,προφανώς είναι καλό, πολύ καλό.
    Οπότε πρός τι η ανησυχία;
    Και το ότι θα πέσει ένα αεροπλάνο στην μονσάντο είναι καλο πολύ καλό,το ότι μπορεί να την σκαπουλάρουν κάποιοι ιοί ή μικρόβια είναι κακό βέβαια,αλλά το ότι θα χαθούν οι σπόροι της και τα φυτά της αυτό και άν είναι καλό και θα πρέπει να κάνουμε ήρωα τον πιλότο και να του δώσουμε και το νόμπελ για το περιβάλλον.
    Εσύ γιατί το βλέπεις κακό αυτό δηλαδή;
    Και τι εννοείς θα χαθούν οι σπόροι και τα φυτά των αγρών;
    Προφανώς μιλάς για τα μεταλαγμένα,γιατί τα άλλα τα κανονικά γιατί να χαθούν;
    Για συμπαράσταση στα πρώτα;
    Δέν γίνονται αυτά.
    Είναι σάν να μου λές,ότι θα νοικιάσει ένα αεροπλάνο και η γκρην πις να το ρίξει στις εγκαταστάσεις της για συμπαράσταση στην μονσάντο.
    Εντάξει,μπορεί ίσως να έχουν κάποια κρυφά φλέρτ μεταξύ τους,αλλά τα βρίσκω υπερβολές αυτά.




    Για τα υπόλοιπα που λές πιο κάτω συμφωνώ βέβαια,εκτός από την παράγραφο που λές πόσο πιο επικίνδυνα είναι τα τροποποιημένα φυτά από τα φαρμακωμένα.
    Η επικινδυνότητα τους,κρίνεται μόνο από την αποτελεσματικότητά τους ΤΩΡΑ.
    Πότε;
    ΤΩΡΑΑΑΑΑ.
    Και τώρα θερίζουν τα χημικά.
    Όμως δέν μπορώ να επιμένω πιο πολύ σε αυτό το σημείο,και γιατί με κάλυψε πλήρως η α θηνά αλλά και ο μιράζ με τον τρόπο του και θα ναι περιττό να φλυαρήσω,αλλά και γιατί κατανοώ τον ψυχισμό μας,ο οποίος θέλει να φοβόμαστε περισσότερο το καινούργιο,έστω και άν δέν κινδυνεύουμε άμεσα από α υτό,σε σχέση με το παλιό και συνηθισμένο έστω και άν αυτό είναι κατά πολύ καταστροφικότερο.
    Ο θάνατος για παράδειγμα ενόςπιλότου με το αεροπλάνο του,που στατιστικά θα συμβαίνει μιά φορά τον χρόνο καθότι ασυνήθιστο θα το κάνουμε θέμα.Τα δελτία θα το παίζουν δυό βράδυα,θα μάθουμε τα πάντα για τον πιλότο και την οικογένειά του και θα κάνουμε αναλύσεις επί αναλύσεων για να εξιχνιάσουμε τα αίτια της συντριβής,θα του βγάλει και σύνταξη το κράτος και πιθανόν να κηρυχτεί και εθνικό πένθος.
    Για τους πενήντα όμως που πεθαίνουν κάθε βδομάδα στην εθνική οδό,καθότι συνηθισμένο στατιστικό γεγονός,ούτε κάν που θα μας απασχολήσει.
    Γλυτώνει και τις συντάξεις το κράτος που λέει ο λόγος.


    Το λοιπόν ήρθε η ώρα για ένα διάλλειμα τώρα.
    Βάλτε τον κλιματισμό όσοι το έχετε ξεχάσει,κάντε μερικές ασκήσεις να ξεπιαστείτε,φάτε ένα παγωτίνη άν σας έχει πέσει το ζάχαρο και σε δυό τρία ρολαρίσματα πάνω κάτω επιστρέφουμε....













































    Εντάξει γυρίσατε όλοι;
    Mήν με κοιτάτε λοξα επειδή σας κουράζω με το μεγάλο σεντόνι.
    Τι θέλετε τώρα;
    Στο διαδίκτυο μπήκαμε να πούμε δυό κουβέντες να εκφραστούμε.
    Τι δυό,τι χιλιες σαρανταδυό,στην ζυγαριά θα βάλουμε τα λόγια του καθενός μας τώρα να τα ζυγήσουμε;
    Βγάλτε το σκασμό τώρα και μαζευτείτε γιατί συνεχίζω.

    Το λοιπόν καλοί μου φίλοι,στο δεύτερο ημίχρονο θα ασχοληθούμε κυρίως με τα θετικά του ζητήματος να δώσουμε μιά ελπίδα και μιά αισιόδοξη πρόταση και στην νέα γενιά.
    Τα κακά τα είπαμε πρίν όλοι μας,τα έχει αναλύσει επισταμένως και εκτεταμένως και η αντζέτα.

    Θα ήταν αφελές λοιπόν να πούμε,πώς βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη κάποια παγκόσμια και δόλια συνωμοσία είς βάρος μας,όπως αρέσκεται σχεδόν να πιστεύει η αντζέτα,ο μιράζ και άλλοι.
    Διότι παράλληλα με τα μεταλλαγμένα αναπτύσονται και τα βιολογικά.Στην ινδία μάλιστα η εισαγωγή της μεταλλαγμένης γεωργίας απέτυχε παταγωδώς στις περισσότερες περιπτώσεις,οι ντόπιοι αγρότες χρεωκόπησαν και στρέφονται τ΄ωρα σε ένα αρκετά ικανό ποσοστό στα βιολογικά.Η ίδια η βιολογική γεωργία αναπτύσεται αποκτά παραγωγικότερες μεθόδους, αποτελεσματικότερη τεχνογνωσία ,και πλέον υποστηρίζεται απο αρκετές παραδοσιακές χημικές εταιρίες οι οποίες φτειάχνουν οικολογικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα (χωρίς βέβαια αυτό να είναι απαραιτήτως και θετικό,αφού η μαζική βιομηχανική παραγωγή και διάθεση,έρχεται ενάντια με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας,τουλάχιστον αυτές με τις οποίες ξεκίνησε καθότι αυτή αποσκοπούσε περισσότερο σε μιά κοινωνικοοικονομική αλλαγή παρά γεωργική).
    Ένα σωρό άνθρωποι,ιδεολόγοι πρωτίστως (και στην ελλάδα) ασχολούνται με τις βιολογικές καλλιέργειες.
    Και πέρα από αυτό,η ευρώπη αρνείται να περάσουν τουλάχιστον ακόμη τα μεταλλαγμένα (σε επίπεδο γεωργικής καλλιέργειας εννοώ).Πρόπερσι παράγγειλα σε μιά αμερικανική βιολογική τράπεζα σπόρων και φυτών,μερικά σπόρια μιάς ποικιλίας μώβ ντομάτας με λουλακί βούλες,όχι λουλακί ντομάτας με μώβ βούλες και μου απάντησαν ότι στην ευρώπη απαγορεύεται να στέλνουμε σπόρους ντομάτας,καλαμπόκι πατάτας και άλλα,λόγω του φόβου επιμόλυνσης από μεταλλαγμένα ομοειδών καλλιεργειών που επιτρέπονται στην αμερική.
    Ακόμη εδώ και λίγα χρόνια γίνονται η μία μετά την άλλη,διάφορες τράπεζες παραδοσιακών σπόρων (στην ελλάδα έχουμε ήδη δύο),λόγω του φόβου εξαφάνισής τους,σάν απάντηση στις πολυεθνικές οι οποίες τα περασμένα χρόνια έκαναν κάθε προσπάθεια να εξαφανιστούν οι παλιοί σποροι πρός χάρην των υβριδίων τους (εξαφανίστηκαν πολλοί βέβαια),έχοντας έτσι την αποκλειστική διάθεση σπόρων,εκμεταλευόμενες με αυτόν τον τρόπο τους ταλαίπωρους αγρότες (λέγεται ότι η αμερική το πρώτο που βομβάρδισε στην πρώην γιουγκοσλαυία ήταν η τράπεζα σπόρων της που ήταν μιά από τις πληρέστερες,τότε,του κόσμου).
    Βλέπουμε λοιπόν ότι σήμερα στον κόσμο υπάρχουν τα πάντα.
    Υπάρχουν τα μεταλλαγμένα,υπάρχουν τα χημικά,υπάρχουν και τα βιολογικά,και μένει στο καταναλωτικό κοινό,να αποφασίσει τι θα διαλέξει,πιέζοντας και διαμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο στην συνέχεια τι θα υπερισχύσει και τι θα χαθεί.
    Όμως εγώ αλλού θέλω να την πάω τη δουλειά,για αυτό συγκρατήστε τα προηγούμενα που θα μας χρειαστούν αργότερα για να περάσουμε σε ένα άλλο θέμα τώρα,όπου θα σας παρουσιάσω ένα ωραίο ακροβατικό,και τέλος άν είστε καλά παιδιά,και κυρίως άν είστε ξύπνιοι μέχρι εδώ,θα τελειώσουμε επιτέλους με μιά αισιόδοξη πρόταση και ένα ξεχέσιμο στον μιράζ που με έφερε εδώ.


    Το λοιπόν,σε ένα κύτταρο όλη η ουσία βρίσκεται στις οδηγίες-πληροφορίες που διακινούνται μέσα σε αυτό και στον τρόπο που μεταλλάσονται στην πάροδο του χρόνου αντιδρώντας με το εξωτερικο περιβάλλον (γονίδια).
    Αντιστοίχως όμως και στις ανθρώπινες κοινωνίες,βλέπουμε πώς όλη η ουσία τους και η δομή τους,καθορίζεται απο τις πληροφορίες που τις διατρέχουν και τις μεταλλάσουν πάλι σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον(μιμίδια).
    Βασικά λοιπόν,τι πιο απλό να θεωρήσουμε ότι γονίδια και μιμίδια είναι το ίδιο πράγμα,λόγος δηλαδή,και οι κοινωνίες δέν είναι τίποτα άλλο από πολυκυταρικές δομές ενός ζωντανού οργανισμού,και κάθε άνθρωπος ή και πλάσμα είναι ένα αντίστοιχο γονίδιο;
    Δηλαδή,ζούμε μέσα σε ένα ζωντανό οργανισμό,δομικά και νομολογικά ίδιον και απαράλλαχτο με τους κυτταρικούς οργανισμούς που ζουν μέσα μας.Ζούμε δηλαδή το μέσα μας που εξαπλώνεται έξω από μας,έτσι που τελικά μέσα από αυτήν την τραγική παραδοξότητα να καταλήξουμε ότι στην πραγματικότητα δέν υπάρχει καμμιά δομή,δέν υπάρχει κανένα κύτταρο κανένα ντιεναίη,τίποτα,παρά μόνον αυτός ο ΛΟΓΟΣ (η εκδίκηση των θεωρητικών στους τεχνοκράτες).
    Λόγος που μέσα από την επιλεκτική δυνατότητα των πάντων μπορεί να συμπτωματοποιηθεί στο οτιδήποτε.
    Θέλουμε μεταλλαγμένα;Τα επιλέγουμε σάν κοινωνία,ανταλλάσουμε τα κατάλληλα μιμίδια και τα πραγματώνουμε.Θέλουμε βιολογικά; Το ίδιο.
    Θέλουμε φασισμό; Τον έχουμε.
    Δημοκρατία; Επίσης την έχουμε.
    Αθλιότητα ,την έχουμε και ευδαιμονία την έχουμε και αυτήν
    Να λοιπόν γιατί αγαπητέ μιράζ,αντιθέτως από ότι ισχυρίζεσαι,ο μάης του εξηνταοκτώ είναι πολύ ουσιοδέστερος των μεταλλαγμένων.
    Γιατί είναι ο λόγος που θα αρθρώσουμε,οι δομές που θα επιλεξουμε και ο κόσμος που θα αποφασίσουμε να φτειάξουμε τελικά.
    Άρπα τη λοιπόν,σε ισοφάρισα.
    Το παιχνίδι θα πάει στην παράταση από ότι φαίνεται.
    Και έλα δίπλα,γιατί ο σαββίδης έβαλε άρθρο του ζιζεκ (που είναι και κατά της οικολογίας) και τα δυσκόλεψε πολύ τα πράγματα.




































    Πού πάτε;
    Σας είπα εγώ να σηκωθείτε;
    Περιμένετε γιατί έχουμε και υστερόγραφα.
    Αφού καθήσατε που καθήσατε μέχρι εδώ θα το πιείτε όλο το φαρμάκι.



    ΒΓ Είπε η αντζέτα ότι προφανώς η γεννετική τροποποίηση συμβαίνει στο ντιεναίη.
    Ο πανεπιστήμονας δέν καταδέχθηκε να μας απαντήσει.
    Τέλος πάντων,επειδή κατά την γνώμη μου είναι σημαντικό αυτό το θέμα,θα ξανακάνω την ερώτηση με πιο αναλυτικό τρόπο:

    Το κύτταρο λοιπόν θα το παρομοιάσουμε με μιά πιτσαρία.
    Μέσα στην κουζίνα,κλειδωμένο σε ένα συρτάρι στο γραφειο του αρχισέφ,υπάρχουν οι σημειώσεις του και οι συνταγές του.Αυτά είναι τα ντιεναίη.
    Άς υποθέσουμε ότι μπαίνει λοιπόν στο μαγαζί η αντζέτα και παραγγέλνει μιά πίτσα χορτοφαγική καθότι οικολόγος.Η παραγγελία φτάνει στον αρχιμάγειρα,ο οποίος ανοίγει
    το συρτάρι διαβάζει την συνταγή (ντιεναίη) την ξανακλειδώνει μήν του κλέψει κανείς τα μυστικά,και δίνει οδηγίες στους βοηθούς του.Αυτές οι οδηγίες είναι τα ερεναίη.
    Η πίτσα ψήνεται,και περνάει μετά από ένα σωρό ελέγχους.Πρώτα από τον ίδιο τον σέφ και τους βοηθούς του,κατά ένα τρόπο και απο τους σερβιτόρους,ενδεχομένως να ελεγχθεί και από το υγειονομικό που αποφάσισε να κάνει ξαφνικό έλεγχο στο μαγαζί και τέλος θα ελεγχθεί απο τον ίδιο τον πελάτη,την αντζέτα δηλαδή,κατά πόσο είναι αυτό που ζήτησε.Σε κάθε περίπτωση που βρεθεί λάθος στην παρασκευή θα απολυθεί πάραυτα οι αρχιμάγειρας,οι βοηθοί του θα φάνε ένα γερό χέρι ξύλο, και την πίτσα θα την πετάξουν στα σκουπίδια τα γκαρσόνια.
    Στην περίπτωση που περάσει το λάθος,τότε στην καλύτερη θα μείνει δυσαρεστημένη η αντζέτα και στην χειρότερη θα την πιάσει κόψιμο και θα αρρωστήσει από ακατάλληλα υλικά.
    Το ερώτημα λοιπόν είναι,σε πιά φάση της παρασκευής της πίτσας θα γίνει η τροποποίηση;
    Άν την κάνουν όντως στο ντιεναίη,στις κλειδωμένες συνταγές στο γραφείο του σέφ,τότε γιατί ο σέφ δέν εξακολουθεί να αναπαράγει συνεχώς αυτές τις αλλαγμένες συνταγές,αλλά φτειάχνει μόνο μιά πίτσα και σταματάει ;Γιατί δηλαδή και η δεύτερη και τρίτη και όλες οι επόμενες γεννιές αυτών των φυτών δέν διατηρούν την τροποποίηση στις οδηγίες που δέχθηκαν;
    Μήπως η τροποποίηση γίνεται σε επομενη φάση,ή στις οδηγίες του αρχιμάγειρα,ή στην μεταφορά της πίτσας από τα γκαρσόνια,βασικά δηλαδή στον,διαμεσολαβητικό, ελεγκτικό ή ανασταλτικό μηχανισμό του κυτάρου;
    Και άν συμβαίνει αυτό το δεύτερο,με ποιό τρόπο άραγε μπορούν να ξεφύγουν οι οδηγιές και να επηρεάσουν άλλους οργανισμούς;

    AntwortenLöschen
  36. Αν και είχα απαγορεύσει στον εαυτό μου να αφήσει σχόλιο, παρακολουθούσα από το σκοτεινό μου υπόγειο στα κεντρικά της Μονσάντο, όλη την εξέλιξη της ιστορίας.
    Ναι λοιπόν εγώ είμαι ο σατανικός,λαλίστατος,καλαμοκαβαλητής,ηλίθιος,
    τσιράκι των κορπορέησο,τοκογλύφος σε ταινία του Μπόλυγουντ κτλ κτλ.
    Ο λόγος όμως που έκανα αυτή τη δραματική αποκάλυψη ήταν...(drumroll)...η παρέμβαση του κυρίου Ασπικ,η οποία ήταν από τα πιο ζωντανά "σεντόνια" που έχω διαβάσει (δις) ποτέ αν και ο μη ποζιτρονικός μου εγκέφαλος δεν μπορεί να καταλάβει τον συσχετισμό με τον Μάη του 68 (δεν είναι μπηχτή απλά δεν το κατάλαβα).Κι αυτό γιατί δεν θέλω ο κύριος Ικον να σέρνει και τα δικά μου καμώματα στην πλάτη του και να μην τον παίζει κανένας στο τέλος.

    Οπότε εγώ έστειλα το μέηλ στον κομιστή.

    Το -επιπλέον-σχόλιό μου είναι το εξής...Το μέηλ είχε τόση σχέση με
    στήριξη των μεταλλαγμένων, όσο ο Κούγιας με το σκουός.Η αντζέ-τα πάνω στα νεύρα της να μην την κατατροπώσω εγώ το τέκνο της Αποκάλυψης και των μεγάλων συμφερόντων, ξέχασε να δει κάτι...
    Ότι στο "μέηλ" λινκάρω άρθρο αγροοικολόγου της actionbioscience.org με τίτλο "The Ecological Impacts of Agricultural Biotechnology", ο οποίος μοιράζεται τους προβληματισμούς του για τους πιθανούς (το τονίζω)κινδύνους.
    Δεν με ενοχλεί η άγνοια τόσο, όσο η στρέβλωση και η εθελοτυφλία.-

    ΥΓ.Επειδή θα λάβω δεύτερο γύρο βρισίματος από τον κόσμο και κυρίως από τη μαχητική και επαναστατική οικοδέσποινα,θα αποσυρθώ στην τρύπα μου.

    ΥΓ2.Ευχαριστώ την Αθηνά.

    ΥΓ3.@Άσπικ...Στην ταράτσα της Μονσάντο (όπως μου λέει το αφεντικό) αλλά και της BASF στο Ludwigshafen, βάλαν πυραύλους για να ανατινάξουν μέχρι και μετεωρίτες που μπορεί να πέσουν πάνω τους.

    AntwortenLöschen
  37. @ ASPIC,

    δεν πρόκειται να σε διαβάσω, καθόσον σε διάβασε ο βιολόγος και σου απάντησε σε όλες τις απορίες σου ως ειδικός που είναι!
    Εξ άλλου δε μου αρέσουν οι πίτσες, που έχουν κάργα ΓΤ

    @ βιολόγε,

    Που διαστρεβλωσα το μέϊλ σου;;;;;

    ΟΥΤΕ πρόσθεσα

    ΟΥΤΕ αφαιρεσα

    ΝΑΙ;;;;;;;;;;;;;;;

    Αλλά πραγματικά είναι αξιο απορίας,

    -εγώ είμαι θρήσκα
    -ειμαι αμόρφωτη
    -εχω άγνοια
    -είμαι φονταμενταλιστρια
    -εχω φοβίες με το αύριο
    -λεω παραμύθια για να τρομοκρατω το κοσμο
    -είμαι κατα της προόδου της ανθρωπότητας
    -οταν γράφω, γραφω για να άναστατώνω τα θυμικά
    -είμαι κατα της έρευνας
    -λέω τους προκαριώτες μονότονους
    -δεν εχω καταλάβει ότι η γη είναι στρογγυλή

    Εσύ ρε φίλε τι ζόρι τραβάς, με αυτά που είμαι εγώ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Δεν σου έχουν πει εκει στο university, ότι όταν προσβάλουμε τις απόψεις κάποιου άλλου, τουλάχιστον καταθέτουμε τις δικές μας;

    Πές μας λοιπόν τις απόψεις σου και άσε με εμένα.

    Ρε τι έχουμε πάθει μαζί σας!!
    Ωρίστε μας, τεσπα.

    Ακόμα και τα μάπετ σόου πλακώσανε!

    AntwortenLöschen
  38. Ο ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΠΑΝΩ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΤΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΤ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ;-)

    AntwortenLöschen
  39. Καλημέρα Ange-ta!
    Καλημέρα Βιολόγε!

    Μετακινούμαι διαρκώς αυτές τις μέρες και μόλις τώρα μπόρεσα να βρω λίγο χρόνο να επανέλθω.

    Γνωρίζω πως αμφότεροι διαθέτετε την αίσθηση της διαλεκτικής (είμαι πεπεισμένος γι αυτό έστω και αν γίνομαι με αυτή μου τη διαπίστωση "δυσάρεστος" και στους δύο) και ως εκ τούτου θεωρώ πως δεν είναι ενδεικτική γι αυτήν την αίσθηση διαλεκτικής ο διάλογος όπως εξελίχθηκε. Πεοσωπικά θα με ενδιέφερε να δούμε το συνθετικό αποτέλεσμα αυτής της αντίθεσης και επί του συγκεκριμένου αλλά και κυρίως σε πλείστα όσα πεδία με τα οποία καταπιάνεστε με πολύ προσωπική και ενδιαφέρουσα ματιά.

    anonymous dialecticus
    και για την υπογραφή
    Zalmoxis

    AntwortenLöschen
  40. Μας καλέσατε και ήρθαμε!
    Εμείς οι "επιστήμονες της κονόμας".
    Σας ευχαριστώ για την ταμπέλα που μου αποδώσατε (απορώ πως δεν προχωρήσατε σε πιο hard core τύπου...καπιταλιστικά γουρούνια κτλ). Πραγματικά είχα μιαν ελπίδα ότι θα απαντούσατε επί της ουσίας στις απόψεις μου. Φαίνεται δεν είστε ιδιαίτερα οπαδός του Βολταίρου και δε θα υπερασπιζόσασταν την άποψή μου. Με την απάντησή σας ( ομολογώ αναρωτιέμαι για το ζήλο σας...)μου δίνετε το δικαίωμα να πιστεύω πια ότι ένας και μοναδικός λόγος υπήρχε στο μυαλό σας για τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Δε χρειάζεται δα να σας τον πω. Δε θα μπείτε καν στον κόπο να με διαβάσετε και τον γνωρίζετε καλά. Ανήκω άλλωστε σε διαφορετική κατηγορία και σε διαφορετικό "κουτάκι" από το δικό σας. Πάντως έχω μιαν απορία (που μάλλον ρητορική θα παραμείνει). Αρέσκεστε στο να βάζετε ταμπέλες ελαφρά τη καρδία σε ανθρώπους και μην απαντάτε επί της ουσίας; Το δάσος το βλέπετε διόλου;

    Καλά σας μπάνια.
    Και μιας και κόπτεστε με τόσο ζήλο για τον υγεινό τρόπο διαβίωσης, σας υπενθυμίζω τη γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη. Εμείς πάντως εκεί θα 'μαστε, ομού με τον Kermit! Δε ξέρω βέβαια αν θα αντέξετε τις ορθοπεταλιές και μάλιστα χωρίς σέλα!
    Σας απαλάσσουμε από τη μιαρή παρουσία μας στο σεβαστό ιστολόγιό σας. Εμείς, "τα μιάσματα της κενωνίας".
    Και σας αφιερώνουμε το τραγούδι του Δεληβοριά που σε μια στροφή λέει..."πες μου τι να πω"

    AntwortenLöschen
  41. @ the muppet schow girl,

    Είσαι υπερ του δεοντος επιθετική.

    Πρωτον,
    ενώ ομολογείς ότι δεν κατάλαβες περι τίνος πρόκειται μας βρίζεις.

    Δευτερον
    μου λες γιατι δεν σου απάντησα, αλλα δεν κατάλαβα ότι έχω υποχρεωση να σου απαντησω, αλλα ούτε και σε ΤΙ να σου απαντησω, δεδομένου, ότι ΔΕΝ ΕΘΕΣΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΠΥΡΠΟΛΗΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ!!!!!!.
    δεν πιστεύω να με ρώτησες, αν σαν γυναίκα έχω ενδιαφέρον για τον καρκίνο του μαστού;;; Γιατι αν με ρώτησες αυτο, θα σου πω ότι δεν είναι το θέμα μας!
    Και πραγματικά λιγο με ενδιαφέρει......

    Τρίτον,
    ενω μιλάμε για ΓΤ, εσύ μας λες για κάποια κυρια που βρηκε και πούλησε κάτι στους αμερικάνους.

    τεταρτον,
    κρίνεις μια υπόθεση απο μια περίπτωση, άκρως αντιεπιστημονική ανάλυση.

    πέμτον
    έχεις επιλέξει ένα προβοκατορικο παρανόμι, που μου δινεις δικαίωμα να μη σε πάρω στα σοβαρά.

    έκτο,
    πέταξες ενα τούβλο, όπως στο έγραψα, που με πήρε κατακούτελα και εχασα τον μπούσουλα.

    εβδομο,
    με κατηγορείς ότι βάζω ταμπέλες, αλλα αυτο το κάνεις εσύ, με πάρα πολύ εντονο και αγενη τρόπο!!!!!
    Μάλιστα προβοκάρεις το χειρότερο κουτάκι με το ονοματάκι σου.

    ογδοο,
    ενώ δεν κατάλαβες γιατι συζητάμε -πάντα κατα δήλωση σου - βιάστηκες να επαναλάβεις, ότι κάτι υποψιάζεσαι, αλλά δεν χρειάζεται να το πείς, γιατι εδω είναι η γιάφκα των ανθρώπων περιορισμένων αντιλήψεων.

    Και τέλος,
    συγνώμη, αλλά δεν σε κάλεσα. Μπήκες και άφησες ενα αναιδές καταβατο ύβρεων.
    Δεν με ενοχλούνε οι βρισιές, αλλά μην περιμένεις να σου μιλήσω γλυκά, κυρίως γιατι δεν με ενδιαφέρει να μιλήσω γλυκά. Αυτο το κάνουν οι γλύφτες.

    Ο σκοπός των αναρτησεων είναι άλλος, δηλαδή να ανταλάσουμε απόψεις και όχι ύβρεις.

    AntwortenLöschen
  42. @ Αθηνά και Ζάλμοξη,

    πέρασα απο την ανάρτηση του βιολόγου, κατόπιν προτροπής σας και το μόνο που επιβεβαίωσα, είναι ότι είναι καταφανώς υπέρ των ΓΤ. Είναι μάλιστα και καλά διαβασμένος, για να επαναλαμβάνει του μύριες μπαναλιτέτεν, που ακούω δεξια και αριστερά απο τους υπερασπιστές των ΓΤ.
    Τώρα δεν ξέρω τι είναι δεοντολογικό να σας πω απο που βγάζω το συμπέρασμα, εδώ; πίσω δηλαδή απο τις πλάτες του ή να του τα πω και εκεί.
    Λέω να κάνω αμφότερα

    Πρώτον:
    Λέει ότι πάντα η επιστήμη δεν γινότανε αποδεκτή από την μάζα.
    Αυτό είναι η μισή αλήθεια.
    Είναι ενα ιστορικό φαινόμενο εξαιρετικής πολυπλοκότητας. Κυρίως επειδή έθιγε εδραιωμένα συμφέροντα, αλλά και γιατι η ανθρωπότητα αντιδρά με μια εξαιρετική βραδύτητα, που μάλλον είναι χαρακτηριστικό της διάχυτης σοφίας της παρά το αντίθετο. Επι αυτού ο Μπρωντέλ είναι πολύ διδακτικός. Όμως ο Γαλιλαίο, για να αναφέρουμε τη πιο ακραία περίπτωση ΔΕΝ κατέθεσε πιο πριν πατέντα για δικαιώματα εφαρμογής της θεωρίας του, ούτε είχε προετοιμάσει ένα εκτρωματικό νομικό καθεστώς με την βοήθεια της WTO.

    Κατά την άποψη του βιολόγου, υπάρχει μια υγιής διαμάχη δυο στρατοπέδων επι ίσοις όροις!
    Ερώτημα: Είναι όντως έτσι;;


    Ο τρόπος που εισήχθησαν τα γενετικά τροποποιημένα φυτά:
    Ποιος είναι αυτός ο τρόπος: Δεν είναι εκβιασμοί, λαδώματα, εκτοπισμοί επιστημόνων, που με αποδείξεις ανέφεραν την επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία και την βιόσφαιρα, κατάργηση του αμερικανικού οργανισμού ελέγχου τροφών από τον Ρήγκαν, επέμβαση στο ΙΡΑΚ, το οποίο το μετέτρεψαν σε ένα τεράστιο πειραματικό σταθμό, καταστροφή της τράπεζας βιοποικιλότητας που υπήρχε στο ΙΡΑΚ, στο οποίο άνθισε η καλλιέργεια δημητριακών εδώ και 9000 χρόνια (αρχαία Μεσοποταμία);
    Ποιος από μας πιστεύει ότι τα μμε είναι ανεξάρτητα, οπότε οι δύο ομάδες να μιλάνε επι ισοις όροις;;
    Δεν είναι ένα τεράστιο ψέμα, το οποίο διαδίδεται από όλους τους υπερασπιστές και όχι μόνο από τον βιολόγο, ότι η απόρριψη αυτής της τερατώδους τεχνολογίας, η οποία ξεκινάει με το πατεντάρισμα ζωντανών οργανισμών ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΤ, και συνεχίζει με την ενσωμάτωση στο σπόρο μιας τεχνολογίας τερματισμού, για να αναγκάσει το εξαθλιωμένο γεωργό να ξαναγοράσει τον πατενταρισμένο σπόρο, δεν είναι επαναλαμβάνω ενα τεράστιο ψέμα, ότι η απόρριψη αυτής της επιστήμης γίνεται μόνο από φοβικούς ακτιβιστές και θρησκόληπτους;;
    Δεν είναι ένα άλλο παραπλανητικό ψέμα, ότι οι ομάδες που αντιδρούν, αντιδρούν για να γίνουν διάσημοι;
    Οντως, ο βιολόγος βάζει κάποια ερωτήματα, αλλά ποια απάντηση προωθεί:
    Η απάντηση, είναι να προωθήσουμε χωρίς υστερία και τρομολαγνεία το διάλογο κουφών και άλαλων!
    Δηλαδή να προωθήσουμε μας λέει ένα δημοκρατικό διάλογο μεταξύ των πολιτών για να μπορέσουμε εμείς οι επιστήμονες να τους πείσουμε ή να τους προσεγγίσουμε χωρίς αρογκάνς, που μας κάνει απόμακρους από τον λαό.
    Αυτό ακούγεται ωραίο και σωστό, αλλά είναι;;;
    Σκέφτομαι πόσοι ψυχολόγοι και ίματζμέικερ εργάστηκαν για να εκδώσουν αυτές τις μπαναλιτέτεν, αυτές τις χυδαιότητες (με την έννοια του χύμα παρακαλώ).
    Η κοινωνία μας έχει αναπτύξει μια γραφειοκρατία (σύστημα θέλω να πω, όχι γραφειοκρατία με την έννοια του χαρτοπόλεμου), για να ελέγχει κάποια πραγματάκια.
    Η Αμερική λ.χ. έχει τον οργανισμό φαρμάκων και τροφών, τον οποίο κατάργησε ουσιαστικά ο Ρήγκαν. Κάθε δημοκρατική κοινωνία έχει ελεγκτικούς οργανισμούς που ελέγχουν στο όνομα του λαού. Αυτοί οι ελεγκτικοί οργανισμοί είναι ανεξάρτητα ιδρύματα, που όσο πιο υγιής είναι η κοινωνία τόσο πιο αδέκαστα είναι τα μέλη τέτοιων οργανισμών. Το ίδιο πράττει και η δικαιοσύνη! Δικάζει στο όνομα του λαού. Σκέψου να κατεβάσουμε όλη αυτή την οργάνωση που κτίστηκε πετραδάκι – πετραδάκι από την εποχή του Σόλωνα και ακόμα βαθύτερα και να αρχίζουμε να βάζουμε τον μαστρο Θανάση από την μια μεριά του τραπεζιού και τον Prof. Dr. Dr. Από την άλλη;;;
    Τελικά, παρά τις αντιρρήσεις όσων με κατηγόρησαν ότι έδρασα αντιδεοντολογικά, απαντώ, ότι εγω δεν έβρισα κανέναν, απλώς μάζεψα πληροφορίες και με το επιστημονικό μου background, μπορώ να βρώ προς τα πού το πηγαίνει το ίδρυμα ροκφελερ και η κάθε μονσάντο.
    Αντίθετα, ο βιολόγος με έβρισε χυδαία, απαξιωτικά και ακόμα επιμένω, χωρίς να καταθέσει απόψεις, μακριά από το να πω επιχειρήματα!!!
    Επιπλέον με κατηγόρησε ότι διαστρέβλωσα το μέϊλ του, ενώ εγώ απλώς έκανα κοπι πέιστ. Εξ άλλου, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί το ύφος και το περιεχόμενο τους ενός και του άλλου.
    Το πιο λυπηρό σε όλη την ιστορία είναι, ότι ουδόλως συζητήσαμε τα κωλομεταλλαγμένα, αλλά την συμπεριφορά μου απέναντι στον επιστήμονα, λες και μείς είμαστε μαλάκες. Τωρα που το γράφω, μάλλον αυτός ήταν ο στόχος.
    Θα πω όμως αυτά που είπα και στον ασπίκ, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα μας ξεφούρνησε, ότι η οικολογία είναι το όπιο του λαού!
    Εγω σας τα είπα!
    Εσείς ψάξτε τα!
    Αν βρείτε ότι όλα είναι καλά θα σας τραγουδήσω και γω:
    Es ist alles O.K. in Guantánamo bay.!!

    AntwortenLöschen
  43. Καλησπέρα ange-ta!

    Απίστευτο! Κανονικό déjà vus είναι για μένα αυτό το ποστ. Μόλις το περασμένο Σάββατο σε ένα μπαρ έγινε ένας πολύ άγριος (λεκτικός μεν αλλά άγριος) τσακωμός ανάμεσα σε δύο φίλους με τους οποίους πίναμε τεκίλες. Θέμα; Τα ΓΤ φάρμακα! Επαγγελματική ιδιότητα; και οι δύο έχουν σχέση με τον φαρμακευτικό κλάδο. Καταλαβαίνες το τί έγινε...

    AntwortenLöschen
  44. Aν και μπήκες στο μπλόγκ μου για να απαντήσεις σε άλλους μιλώντας για μένα στο τρίτο πρόσωπο σαν να είμαι αόρατος έκατσα και έγραψα μερικά πραγματάκια για να σου απαντήσω σε όλες τις απορίες σου.Είσαι το άτομο που από πράκτορα της Μονσάντο και έμμισθο των κακών εταιρειών (εκτός από ηλίθιο) μόνο Αρειανό δεν με έχεις αποκαλέσει ακόμα και ενώ έχεις αποδείξει πόσο εγωκεντρική είσαι δεν θυμίζεις σε όλους ότι έκανες ποστ προσωπικό μέηλ που σου έστειλα δίχως να πάρεις την άδειά μου.Να βράσω εγώ λοιπόν τον ανένδωτο που έχεις κυρήξει ενάντια στους σατανικούς επιστήμονες, που θέλουν να γεμίσουν τον κόσμο δηλητήριο.Ακροβατείς ανάμεσα στον Πρέκα και τη Λουκά...και σκέψου ότι είναι ευκολότερο να φωνάζεις και να κράζεις από το να παραμένεις σκεπτικιστής απέναντι στις εξελίξεις.Απέδειξες σε όλους ότι θέλει κότσια κάποιος να παρουσιάσει όλες τις πτυχές ενός θέματος γιατί έχει να αντιμετωπίσει αλλαλάζοντες κυρίες,που απορρίπτουν όσους δεν τους επαινούν για τη συμπεριφορά τους.

    Πάμε λοιπόν σε ένα μαγευτικό ταξίδ στην παράνοιαι:

    1.Λες "επιβεβαίωσα, είναι ότι είναι καταφανώς υπέρ των ΓΤ." είμαι ότι είμαι μπλα μπλα...Λοιπόν:Αρχικά στο ποστ που δεν διάβασες! οι πηγές είναι από το EMBO (σατανικό κέντρο = European Molecular Biology Organization) και οι εκδόσεις ανήκουν στο Nature,που με ύφος χιλίων καρδιναλίων περιγράφεις ως εξής: "Σκέφτομαι πόσοι ψυχολόγοι και ίματζμέικερ εργάστηκαν για να εκδώσουν αυτές τις μπαναλιτέτεν, αυτές τις χυδαιότητες".

    2. Σε αυτές τις χυδαιότητες όπως λες παρουσιάζονται εκτός από την θετική προς τα ΓΤ πλευρά και αυτή που λέει ότι ο λόγος πρέπει να δοθεί στην κοινωνία και διατηρούν πιο σκεπτική και μάλλον αρνητική αντιμετώπιση της άκριτης απελευθέρωσής τους στο περιβάλλον.Συγκεκριμένα στο "Beyond Risk" αναφέρεται "Nonetheless, it seems more compatible with the values of a democratic society to overcome these problems rather than to simply eliminate the public from decisions that will have a significant impact on their lives." και "We have argued that traditionally conducted risks assessments are not sufficient to support the widespread use of new agricultural biotechnologies such as GMOs."Άρα για τύπος υπέρ των ΓΤ πρέπει να είμαι διχασμένη προσωπικότητα ή απλά ούτε καν ασχολήθηκες με το τί γράφει ο άλλος αλλά μπήκες να αφήσεις την αποψάρα σου αγνοώντας τους πάντες, σεβόμενη τίποτα και κανέναν και αποκαλώντας εμένα ψεύτη.Για να δούμε λοιπόν ποιός βρίζει ποιόν.

    3. Λες "Λέει ότι πάντα η επιστήμη δεν γινότανε αποδεκτή από την μάζα. "Πού το στηρίζεις αυτό?

    4.Λες "Κατά την άποψη του βιολόγου, υπάρχει μια υγιής διαμάχη δυο στρατοπέδων επι ίσοις όροις!"...Μάλλον διάβαζες κάποιο άλλο κείμενο γιατί εγώ δεν έχω γράψει, ούτε έχω εννοήσει κάτι τέτοιο.Η φαντασία καλπάζει για άλλη μια φορά.

    5.Λες "ο βιολόγος βάζει κάποια ερωτήματα, αλλά ποια απάντηση προωθεί: Η απάντηση, είναι να προωθήσουμε χωρίς υστερία και τρομολαγνεία το διάλογο κουφών και άλαλων!"Πάλι στρεβλώνεις ένα κείμενο που δεν διάβασες.Απροσεξία μέγιστη...εκτός αν εσύ θεωρείς κουφούς και άλαλους, όσους κάνουν διάλογο ανεξάρτητα από διάφορα κέντρα, με γνώμονα τον ορθολογισμό,τα δεδομένα και φυσικά τους θεσμικούς παράγοντες που νομοθετούν και ελέγχουν.Παραπάνω στα σχόλια δίνω λινκ για τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε για να έχουμε μια ιδέα του τί ισχύει.Και ειδικά εκείνο το κομμάτι που λες ότι εννοώ ότι οι επιστήμονες θα πείσουν τους πολίτες, πάλι κατάλαβες τα δικά σου.Δεν είναι έντιμο να παίρνεις μισές προτάσεις από το κείμενο και να παρουσιάζεις μια δική σου πραγματικότητα, όπως έχεις κάνει κατά συρροήν και όπως σε βολεύει για να βγάλουν το νόημα που θέλεις εσύ να περάσεις.Μου αρέσει που αποκαλείς τους επιστήμονες Μένγκελε, ενώ εσύ θυμίζεις κάποιον άλλο της αντίστοιχης περιόδου.

    6.Λες "Αντίθετα, ο βιολόγος με έβρισε χυδαία, απαξιωτικά και ακόμα επιμένω, χωρίς να καταθέσει απόψεις, μακριά από το να πω επιχειρήματα!!!"Στο ποστ που δεν διάβασες ή δεν κατάλαβες παρουσίασα τις δύο πλευρές υποστηριζόμενες από τη βιβλιογραφία (κι όχι σε εκδόσεις Λιακόπουλος) και προσπάθησα να καλύψω σφαιρικά το ζήτημα παρουσιάζοντας όσο πιο πολλά δεδομένα και παραμέτρους προς προβληματισμό. Θα ήταν αντιδεοντολογικό (σου θυμίζει η λέξη τίποτα?) και φασιστικό να χρησιμοποιήσω την επιστημονική μου ιδιότητα και να παρασύρω τον κόσμο, λέγοντας Ναι ή Όχι.Εξού και το συμπέρασμά μου στο κέιμενο "Άρα είναι επιτακτική η ανάγκη όχι μόνο να πληροφορηθεί το κοινό και ο διάλογος να μην παραμένει μόνο στον παράγοντα κινδύνου, αλλά να εξετάστούν τα κοινωνικά, πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα που εμπλέκονται, με τρόπο που να αντανακλά όλες τις πτυχές του προβλήματος, ώστε να κατατεθούν καλά θεσμοθετημένες ρυθμίσεις και πολιτικές."Αυτό δεν μεταφράζεται νομίζω σε παρότρυνση να δεχτούμε τα ΓΤ και να γίνουμε όλοι μέτοχοι της Μονσάντο...

    Λοιπόν από ότι καταλαβαίνεις δεν μπορείς έτσι ασυνάρτητα εκτοξεύοντας σπασμωδικά κατηγορίες να απαξιώνεις κάποιον.Λειτουργείς μάλλον σαν ένας άνθρωπος που βλέπει γύρω του εχθρούς και αντί να προβληματιστεί με αυτά που του παρουσιάζονται συμπεριφέρεται σαν πεντάχρονο παιδάκι βάζοντας ετικέτες στους πάντες, που δεν συμμερίζονται το δικό σου τρόπο αντίληψης.Ε λοιπόν σου έχω νέα.Δεν μπορούν όλοι να υπακούνε στο δικό σου θέλημα.

    AntwortenLöschen
  45. Καλά στα λέει ο βιολόγος αντζέτα.
    Παρασύρεσαι από τον φανατισμό σου,τυφλώνεσαι και αρχίζεις και εκτοξεύεις βρισιές και αναθέματα σε όσους δέν συμφωνούν πλήρως με τις απόψεις σου.
    Και τελικά,δέν αναζητάς καλοπροαίρετους συζητητές,όπως τελικά διαπιστώνεται πώς είμαστε όλοι που συμετείχαμε στην κουβέντα,αλλά ζητάς οπαδούς να σε ακολουθήσουν.
    Το που να σε ακολουθήσουν άστο μήν το πω καλύτερα.

    Και εντάξει αυτή σου την συμπεριφορά θα μπορούσαμε να την δικαιολογήσουμε λόγω του φανατισμού σου,δέν θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε το ίδιο όμως,τους τρόπους που μεταχειρίζεσαι στο να διαστρέφεις και να παραποιείς τα λεγόμενα των άλλων,για να τους μειώσεις ή να βγάλεις μιά πλαστή αρνητικη εικόνα για αυτούς,ή να μας χωρίσεις με το ζόρι σε στρατόπεδα προβάλοντας τις απόψεις του ενός στις απόψεις του άλλου,πράγμα που δέν είναι μόνο αντιδεοντολογικό όπως έχουμε πεί,αλλά και ανέντιμο τελικά.
    Και δέν θα σταθώ στα του βιολόγου γιατί σου απάντησε ο ίδιος και δουλειά δέν μου πέφτει.Στέκομαι όμως σε αυτό που έγραψες,ότι: "Θα πω όμως αυτά που είπα και στον ασπίκ, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα μας ξεφούρνησε, ότι η οικολογία είναι το όπιο του λαού!¨".
    Αυτό τώρα γιατί το πες; Για να μου σπάσεις τα νεύρα και να σου πώ καμμιά χριστοπαναγία εδώ μέσα και να γελάνε οι μπλογκεράδες μαζί μου;
    Σου είπα και εννόησα,σχεδόν σαφέστατα,ότι άν οι οικολόγοι (και έβαλα και τον εαυτό μου μέσα) φανατιζόμαστε με αυτόν τον τρόπο και δίνουμε τέτοιο θρησκευτικό χαρακτήρα στα λεγόμενά μας,τότε τελικά θα βγούν δικαιωμένοι αυτοί,σάν τον ζίζεκ και τους λακανικούς αριστερούς,που λένε ότι η οικολογία είναι το όπιο του λαού.
    Το παραπάνω λοιπόν έχει καμμιά σχέση με αυτό που μου καταλογίζεις ότι είπα;

    Σύνελθε αντζέτα,σύνελθε.
    Θα τρελλαθείς στο τέλος άν πιστεύεις ότι όλοι οι άνθρωποι γύρω σου που δέν έχουν το μένος που έ χεις εσύ εναντίον των μεταλλαγμένων,είναι σχεδόν υπάνθρωποι..Αναπτύσεις χωρίς να το καταλαβαίνεις,έναν "οικολογικό ρατσισμό" εναντίον τους.Και ο ρατσισμός,είτε οικολογικός,είτε φυλετικός είτε ταξικός,ο ίδιος ρατσισμός είναι.




    Αυτά για την αντζέτα και έρχομαι τώρα στον αγαπητό βιολόγο.
    Κατ αρχήν,βρέιιι τι θα γίνει με αυτή την επιταγή που σαβούριασες από την μονσάντο;
    Δέν είπαμε ότι θα τα μοιραστούμε τα λεφτά;
    Άντε γιατί μου φαίνεται ότι και εσύ αντιδεοντολόγος και απατεώνας είσαι.
    Τέλος πάντων το παραβλέπω για την ώρα αυτό,και για να σου κάνω και μιά ψιλοκριτική,νομίζω πως εντάξει δέν φαινεται απο το κείμενό σου ότι είσαι υπέρ των μεταλλαγμένων όπως λέει η αντζέτα,αλλά αφήνεις την αίσθηση ότι πολύ εύκολα θα πειστείς υπέρ τους,ενώ πολύ δύσκολα κατά τους.
    Αυτό όμως δέν έχει καμμιά σημασία,γιατί είτε υπέρ είτε κατά είτε αναποφάσιστοι να μαστε,όλων μας τα κίνητρα είναι υγιή (τουλάχιστον εμείς που συζητάμε εδώ μέσα) και όλοι θέλουμε το καλύτερο.
    Εγώ που λές βιολόγε,για να σχηματίσω προσωπική άποψη όσον αφορά τα μεταλλαγμένα,,βάζω τρία κριτήρια,τρείς βασικούς νόμους,εμπνευσμένους από τους νόμους της ρομποτικής του ασίμωφ.
    Πρώτον,να μήν βλάπτουν τον άνθρωπο. Δηλαδή να έχουν οπωσδήποτε γίνει οι απαραίτητες εργαστηριακές ή ότι άλλες μελέτες που να αποδεικνύεται ότι δέν είναι επιβαρυντικά για την υγεία του ανθρώπου είτε άμεσα είτε έμεσα μέσω της μόλυνσης του περιβάλλοντος..
    Δεύτερον,να μήν βλάπτουν το είδος του,στην προκειμένη περίπτωση την κατηγορία τους των αγροτικών προιόντων και της εν γένει χλωρίδας του πλανήτη αλλά και πανίδας βέβαια.Να υπάρχουν δηλαδή τρανταχτά επιχειρήματα,ότι αυτα τα μεταλλαγμένα έχουν να προσφέρουν κάποια πρωτεύοντα θετικά πράγματα που τα συμβατικά δέν τα προσφέρουν και δέν είναι ανταγωνιστικά και εξοντωτικά στα άγρια και ημιάγρια ξαδέλφια τους και λοιπούς συγγενείς τους,φίλου ή απλά συμβίους τους.
    Τρίτον,να μήν βλάπτουν τον ίδιο τους τον εαυτό.Δηλαδή να μήν υπάρχουν οποιαδήποτε μονοπώλια,αλλά να είναι διαθέσιμα στην αγορά,όπως και όλα τα προιόντα,από οποιαδήποτε εταιρία το επιθυμεί και πληρεί τις προδιαγραφές.

    Και νομίζω πώς όπως και οι νόμοι της ρομποτικής πρέπει να ισχύουν και οι τρείς για να βγεί ένα ρομπότ στην παραγωγή,έτσι και στα μεταλλαγμένα θα πρέπει να εξασφαλιστούν και οι τρείς αυτές προυποθέσεις για να επιτραπούν και να γίνουν δεκτά από τους καταναλωτές.

    Συμφωνείς με τα παραπάνω ή διαφωνείς;
























    Βέβαια,άν τους νόμους της ρομποτικής τους μεταφέραμε και στους ανθρώπους νομίζω θα είχαμε πολύ ωραίες και αρμονικές σχέσεις μεταξύ μας.
    Σε σένα το λέω περισσότερο αντζέτα αυτό,άν δέν το κατάλαβες.

    ΒΓ Το παρόν παπαρολόγημα,εξεδόθη σε τριπλότυπον.Ένα για το μπλόγκ της αντζέτας ένα για του βιολογου καφετσιγαρόπουλου και ένα έτσι να βρίσκεται πρόχειρο για τυχόν άλλη χρήση,μήπως στο μέλλον γίνει κανά εθνικό ποστολόγιο δηλαδή.

    AntwortenLöschen
  46. @ zalmoxis

    Τα ΓΤ φάρμακα δεν τα έθιξα. Στο κάτω - κάτω φάρμακα είναι. Δεν έχω άποψη.
    Αλλά για τα τρόφημα που θα τρώνε τα εγγόνια μας και μάλλον και τα παιδιά μας, οσονούπω, νομίζω ότι όλοι έχουμε υποχρέωση να έχουμε άποψη!
    καλά ταξείδια εκεί που είσαι.

    Νομίζω, ότι είσαι ειδικός στα της Λ. Αμερικής;

    Την ιστορία της σόγιας της Αργεντινής την ξέρεις. Κατάντησε να εισάγει γαλακτοκομικά προϊόντα, αφού κατέστρεψαν (τραπεζες και μονσάντο) όλη της γεωργία και κτηνοτροφία που είχε και την μετέτρεψαν σε ένα απέραντο ζωντανό πείραμα με την σόγια ΓΤ!

    AntwortenLöschen
  47. Λέω να ξεκινήσω απο κει που τελείωσα.

    Es ist alles O.K.
    in Guantánamo bay.!!

    @ BioLogos

    Στο 1 και 2.
    Βλέπω η γνώση για την σούπ-κουλτούρα, (υποθέτω, γιατί δεν ξέρω αυτά τα ονόματα που μου προσάπτεις ότι αντιγράφω) είναι πολύ ευρεία! Εύγε και εις ανώτερα!

    Αυτά τα λινκ που μου στέλνεις τα έχω γραμμένα, φιλάρα!!!! Κράτα τα για τη δική σου ενημέρωση.
    Εμένα ΔΕΝ με εντυπωσιάζουν!!

    Επί της ουσίας:

    Σίγουρα τα ΓΤ προϊόντα πληγώνουν θανάσιμα τη δημοκρατία, αλλά αυτό είναι ένα μόνο από τα κακά!
    Το πιο μεγάλο ψέμα είναι ότι η κοινωνία τα χρειάζεται για να σώσει τον πλανήτη από τη πείνα!
    Ψέματα, φρικτά! Που αποσιωπούν τα υποχρεωτικά ρόγιαλτις που πρέπει να καταβάλει ο καλλιεργητής στην κάθε Μονσάντο, την καταστροφή του εδάφους από την μονοκαλλιέργεια, την υποχρεωτική αύξηση των μεταφορών που επιβαρύνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου, την αύξηση των χημικών, την καταστροφή των μικρών καλλιεργητών και της μικρής τοπικής οικονομίας, την επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία, στην υγεία των ζώων, στην μείωση της βιοποικιλότητας. Αυτά πάνε υπερ βωμών και εστιών των 5 μεγάλων εταιρειών με πρωτοπόρο την Μονσάντο και υπέρ των τραπεζών, που αρπάζουν τη γη των φτωχών αγροτών, όταν δεν έχουν να πληρώσουν τα ρόγιαλτις!
    Για περισσότερα, διάβασε την ιστορία της Αργεντινής!

    Στο 3:
    Αγαπητέ μου βιολόγε, δεν είναι μόνο ότι δεν καταλαβαίνεις αυτά που γράφω εγώ, αλλά ούτε αυτά που γράφεις εσύ,
    Μπας και στα γράφουν άλλοι λεβέντη μου;
    Επαναλαμβάνω την θέση σου , ως κόπι - πέϊστ:
    «Από τα ραδιοσήματα και την οργανική χημεία, στην εξερεύνηση του διαστήματος και την πυρηνική τεχνολογία κάθε βήμα της ανθρωπότητας σε ένα νέο πεδίο πρόκειται και οφείλει να προκαλέσει αντιδράσεις»!
    Όταν κάτι προκαλεί αντιδράσεις, τι σημαίνει για σενα, ότι γίνεται αποδεκτό;;; ή ότι δεν γίνεται αποδεκτό;
    Όχι πες μου, να καταλάβω τι γλώσσα μιλάς!

    Στο 3:
    Ξανά η κοπι πέϊστ:
    "Άρα προκύπτει ότι η επιστημονική κοινότητα πρέπει να δημοσιοποιεί δεδομένα, να λειτουργεί με όρους «Good Practice» και να δίνει το παρόν στην ενημέρωση ή την αντιπαράθεση, όχι για να κερδίσει την εύνοια των συναδέλφων αλλά για να προσφέρει στέρεο υπόβαθρο σε ένα κοινό, που προσπαθεί να ενημερωθεί από τους αρμόδιους αλλά δεν τους βρίσκει. Είναι επομένως απαραίτητο ο επιστήμονας να βρίσκεται μέσα στην κοινωνία κι όχι εκτός αυτής, είτε παρασυρόμενος από οικονομικά συμφέροντα ή αποκλεισμένος από μια αυτιστικά αντιδραστική κοινωνία απέναντι στην επιστήμη".

    Εσύ δεν μιλάς εδώ περί διαλόγων και επιστημόνων μέσα στη κοινωνία;;;
    Ενώ εγώ τονίζω τον ρόλο των θεσμοθετημένων οργάνων!
    Το ένα με το άλλο έχουν ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!!! Και είναι ακριβώς αυτά που σου λέω.

    Στο 4.
    «Το ζήτημα δεν είναι η δημιουργία στεγανών και η ενίσχυση των «στρατοπέδων» ή των παράπλευρων συμφερόντων διαφόρων οργανώσεων, είτε κυβερνητικών ή μή κυβερνητικών καθώς είναι πιο εύκολο να πείς ναι ή όχι, από το να εξεταστεί το ζήτημα από όλες τις πλευρές».
    Α, μιλάς για στρατόπεδα; Τι κρίμα και γω νόμιζα ότι μιλούσες για στρατόπεδα.
    Που πας Γιαννη; πάω για ψάρεμα, α και γω νόμιζα πως πας για ψάρεμα!

    Στο 5.
    «Επίσης οι άμυνες του κοινού θα πρέπει να είναι τέτοιες, ώστε να εμφανίζει αντοχές ενάντια στην τρομολαγνεία και την καλλιέργεια φοβιών και υστερίας. Το ζήτημα δεν είναι η αντιπαράθεση, αλλά ο διάλογος και όταν από το διάλογο λείπει ο πλουραλισμός και η ορθή, αδέσμευτη κρίση τότε η προκατάληψη, ο φανατισμός και η άγνοια είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε μή λύση ή ακόμα χειρότερα σε κάποια πολύ χειρότερη εναλλακτική».
    Ρε βιολόγε, μήπως δεν το έγραψες εσύ αυτό τι ωραίο: "ώστε να εμφανίζει αντοχές ενάντια στην τρομολαγνεία"!!!!

    Που πας Γιαννη; πάω για ψάρεμα, α και γω νόμιζα πως πας για ψάρεμα!
    σου λέω για άλλη μια φορά!!!

    Την καλημέρα μου, και όταν θα ξαναμιλήσεις για μεταλλαγμένα, δοκίμασε να ταΐσεις τη γάτα σου με σόγια Αργεντινής! Δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα πάθει καρκίνο, αλλά, ε, δεν μπορούμε να έχουμε και απόλυτη σιγουριά! Μήπως δεν το είπες και αυτό;;;;;;;;

    Άντε βιολόγε, τωρα που θα πας για μπάνιο, αγόρασε από το περίπτερο το Νατούρα σου!!! Εμένα δεν με εντυπωσιάζει, στο λέω ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ!!!!!!
    Ευχαριστώ για τις τοοοοοοοοοοοοοσες πολλές πληροφορίες που στόλισες το ποστ μου

    Αν ναι, να μη ξεχάσω:
    Με κατηγορείς και συ και πολλοί άλλοι ότι δημοσιοποίησα μέϊλ σου χωρίς την άδειά σου.
    Πρώτον, δεν σε μαρτύρησα!
    Αλλά φίλε μου, αυτά που έγραφες δεν ήταν προσωπικά! Ήταν θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος. Λοιπόν άσε τα ψόφια.
    Ασε επίσης τα λοιπά ψόφια, ότι διαστρεβλώνω τα λεγόμενά σου. Απλώς τα λεγόμενά σου δεν στέκουν, με όση καλή θέληση και αν τα διαβάσω. Προσπαθείς να καταλαγιάσεις τις τύψεις σου, γιατί δεν έχεις ακόμα πάρει μια θέση καθαρή και ξάστερη!
    Όταν θα είσαι ώριμος για συζήτηση σοβαρή, ξαναπέρνα!
    Αλλιώς σιώπησε. Αυτό είναι εντιμότητα. Τα άλλα είναι φούμαρα!

    @ aspic,
    Αυτό που είπες, όπως το είπες, είναι ακόμα χειρότερο από όπως εγώ εν τάχει το είπα!
    Ερμηνεύεις όλες τις πληροφορίες που δίνω, σαν θρησκευτικότητα, μάλιστα με θρησκευτική χροιά ερμηνεύεις τον θούριο της ελευθερίας, αυτό το αριστουργηματικό τετράστιχο, για να με συμβουλέψεις ΠΩΣ πρέπει να γράφω! Μου λές με ποιο τρόπο να γράφω, ώστε να μη επιβεβαιώσω κάποιον (που αγνοώ), ότι η οικολογία είναι το όπιο του λαού!!
    Αν αυτό δεν είναι αγένεια, τότε δεν ξέρω τι είναι αγένεια και υπέρβαση των ορίων.
    Παρακάτω:
    Ενώ εγω σου απάντησα, με αυτές τις γνώσεις που έχω, ένα – ένα τα ερωτήματά σου, ενώ ο επιστήμονας σε περνάει ντούκου, μάλιστα σου πετάει κάτι όπως «η παρέμβαση του κυρίου Ασπικ,η οποία ήταν από τα πιο ζωντανά "σεντόνια" που έχω διαβάσει (δις) ποτέ αν και ο μη ποζιτρονικός μου εγκέφαλος δεν μπορεί να καταλάβει τον συσχετισμό με τον Μάη του 68 (δεν είναι μπηχτή απλά δεν το κατάλαβα)» επανέρχεσαι με ένα σεντόνι, το οποίο, δεν ξέρω για ποιόν το έγραψες, και γιατί το έγραψες !!!!
    Αν θέλεις να μου πεις ότι είμαι φανατισμένη με τη φύση και τη ζωή, ναι είμαι. Δεν είμαι φαν της τιβι του τουτού της μοδός κλπ. Κλπ.
    Αλλά είμαι οικολόγα. Πειράζει;;;; Μακάρι να γίνεις και συ!!!
    Και ο βιολόγος και όλοι όσοι με διαβάζουν.

    Όσο για τους καλοπροαίρετους συζητητές
    Ε….
    Ε….
    Είπαμε, καλοπροαίρετοι καλοπροαίρετοι, αλλά εσείς το παραξηλώσατε!
    Μετρήστε με πόσα επίθετα με στολίσατε και με πόσα εγω!
    Ευχάριστο σ αυτά που γράφεις είναι οι Νόμοι Ασίμωφ. Μου τον ξαναθύμισες!

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...