Sonntag, 31. August 2008

The Svalbard project



Κατέχουμε το 50% του πλούτου αυτού του κόσμου, παρότι είμαστε μόνο το 6,3% του πληθυσμού του. Αυτή η διαφορά είναι ιδιαίτερα μεγάλη μεταξύ ημών και των λαών της Ασίας. Σε μια τέτοια κατάσταση δεν μπορούμε παρά να προκαλέσουμε τη ζήλεια και δυσαρέσκεια όλων των άλλων λαών εναντίον μας. Η αποστολή μας για τα επόμενα χρόνια είναι να ανακαλύψουμε τη μορφή αυτών των σχέσεων, που θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε αυτή την ανισότητα ευημερίας, χωρίς να μειώσουμε σοβαρά την εθνική μας ασφάλεια. Για να επιτύχουμε κάτι τέτοιο, πρέπει να παραιτηθούμε από κάθε είδους συναισθηματισμών και ονειροφαντασίωσεων και να επικεντρώσουμε τη προσοχή μας σε κάθε προσωπική και εθνική περιουσία.

Δεν θα επιτρέψουμε να παρασυρθούμε από την πολυτέλεια του αλτρουϊσμού και της πλανητικής ευτυχίας. (1)


Αυτά τα κυνικά δήλωνε ο George Kennan 60 ακριβώς χρόνια πριν!
Και όπως δείχνουν τα πράγματα οι πολιτικοί και οι στρατηγοί αυτής της πλούσιας χώρας έμειναν πιστοί στο δόγμα Κένναν!
Χωρίς καμία φειδώ, επενέβησαν με κάθε μέσο διπλωματικό ή στρατιωτικό και σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου θεώρησαν ότι τα συμφέροντα των ΗΠΑ (διάβαζε ορθότερα μια μικρής ελίτ) υπηρετούνται καλλίτερα.

Δείτε τι δηλώνει αυτό το τελευταίο καμάρι-πρόεδρος των ΗΠΑ:

«Είμαστε εδώ στο Ιράκ, για να τρυγήσουμε τους σπόρους της δημοκρατίας που σπείραμε, ώστε να ανθίσουν σε όλα τα αυταρχικά καθεστώτα της περιοχής». (2)

Όποιος δεν το πιστεύει αυτό, κάνει μεγάλο λάθος! Διότι όντως KAI για σπόρους κατέφθασαν στο Ιράκ και όχι για να το απελευθερώσουν από τον δικτάτορα και πρώην κολλητό τους Σαντάμ Χουσέϊν.
Οι αμερικανοί, αφού βομβάρδισαν το Ιράκ, μια χώρα με πάμφτωχο πληθυσμό, που λιμοκτονούσε εδώ και 10 χρόνια απο το ανήθικο εμπάργο των πολιτισμένων χωρών, αφού κατέστρεψαν ένα από τα αρχαιότερα μουσεία της ανθρωπότητας, κατέστρεψαν και την τράπεζα σπόρων του Ιράκ, ηλικίας 10.000 χρόνων. Το ίδιο έπραξαν και στο Αφγανιστάν.

Αναρωτηθήκατε μήπως γιατί οι αμερικανοί σβήνουν από το χάρτη τέτοιες τράπεζες; Είναι άραγε μια νέα διαστροφή ή κατά λάθος τους έπεσε μια βόμβα εκεί που δεν ήθελαν, όπως έγινε και με τον βομβαρδισμό της πρεσβείας της Κίνας στην πρώην Γιουγκοσλαβία;



Μήπως γιατί οι ίδιοι, σε άλλο μέρος του πλανήτη διαθέτουν πολλά εκατομμύρια δολάρια για ν' αποθηκεύουν τους ίδιους σπόρους;

Φαίνεται ότι αυτούς τους σπόρους της γης, κάποιοι τους κλέβουν και τους αποθηκεύουν.
Το έχω ξαναθέσει το ερώτημα, αλλά δεν μπορώ παρά να το επαναλάβω: Τι σόϊ άνθρωποι είναι αυτοί που διαθέτουν έναν αμύθητο πλούτο και εντούτοις, κλέβουν τους σπόρους της γης και τους φυλάνε στην άλλη άκρη του κόσμου!
Τι ξέρουν αυτοί περισσότερο από μας, άραγε; Μήπως περιμένουν κατακλυσμό και ετοιμάζουν την νέα κιβωτό;

Αντιγράφω τα λόγια του William Engdahl:

Στην ξεχασμένη από τον θεό άκρη του κόσμου ο Bill Gates επένδυσε 30  εκατομμύρια, μαζί με το ίδρυμα Rockefeller, την Monsanto Corporation, την Syngenta Foundation και την Κυβέρνηση της Νορβηγίας μεταξύ άλλων, σ αυτό που αποκαλούμε «τράπεζα σπόρων για την δευτέρα παρουσία» Επισήμως το έργο ονομάζεται «the Svalbard Global Seed Vault on the Norwegian island of Spitsbergen, part of the Svalbard island group».

Μη τρομάζετε, μπορεί να είναι και διαδώσεις!! Μπορεί να είναι συνομωσίες! Ιστορίες φρίκης, για να διασκεδάσουμε την πλήξη μας!

Καλή Κυριακή, όση απέμεινε!


***********************************************
(1) George Kennan, αρχηγός σχεδιασμού και προγραμματισμού του Υ. Εξωτερικών των ΗΠΑ 1948
(2) George W. Bush

17 Kommentare:

  1. εχω διαβασει γι'αυτή την Τράπεζα σπορων στη Νορβηγία,ο radio Μarconi είχε κάνει μια εξαιρετικά λεπτομερή αναρτηση πριν λίγο καιρό...είμαι βέβαιη πάντως πως οι προθέσεις τους μονο ανιδιοτελεις δεν είναι...

    AntwortenLöschen
  2. Μου μοιάζει λίγο με θεωρία συνομωσίας,όμως αυτούς τους έχω ικανούς για όλα.

    AntwortenLöschen
  3. Πολλά ξέρουν αυτοί που δεν τα ξέρουμε εμείς και τίποτα δεν είναι απίθανο. Να συστήσω κι εγώ ένα εξαιρετικό blog, ενός έλληνα πανεπιστημιακού στην Τουλούζ όπου διδάσκει πολιτική οικονομία των ΜΜΕ και οι αναρτήσεις του είναι εξαιρετικές με πολλές πληροφορίες.http://smyrnaios.blogspot.com/ -Η βιομηχανία του εφήμερου.

    AntwortenLöschen
  4. Υπάρχουν πολλά περισσότερα πίσω από αυτή την παρεούλα.

    AntwortenLöschen
  5. Καλησπέρα!
    Εκτός από τους σπόρους, στο Αφγανιστάν συντελείται ένα πρωτοφανές πολλαπλό έγκλημα από τις δυνάμεις κατοχής, στο οποίο θα πρέπει να αναφερθούμε προσεχώς.

    Στο θέμα μας τώρα:

    Ως φίλος των κόμκς θα αναφέρω μια ιστορία του Disney με ήρωα τον Donald Duck. Πρόκειται για ένα "ταξίδι" στο χρόνο, στον χώρο και στην ιστορία, κάπου στην Μεσοποταμία. Εκεί όπου ο Donald ανακαλύπτει στην ιστορία αυτή, τους μοναδικούς σπόρους από... "φακές Βαβυλωνίας"!
    Τί σύμπτωση, έ;

    Την ιστορία αυτή πιθανόν να την έχουν σε φυλαγμένο τεύχος συλλέκτες μιας κάποιας ηλικίας, αφού πρόκειται για ιστορία 40ετίας και πλέον...

    AntwortenLöschen
  6. Αγγέλα@ πάντα με εκπληκτικές αναρτήσεις.
    Πάντα να μας ενημερώνεις
    Πάντα να είσαι καλά.
    Χαιρετώ.

    AntwortenLöschen
  7. @cook,

    Και μένα κάτι είχε πάρει τα αυτί μου, αλλά δεν έδωσα σημασία. Απλώς σκέφτηκα, ο B.G. δεν ξέρει τι να κάνει τα λεφτά του και κτίζει μπούνκερ. Τωρα που έμαθα για τις δύο αυτές τράπεζες, κάπως τα συνδύασα και τα πήρα στο κρανίο!

    Δεν έχω γράψει τις πιο μύχιες σκέψεις μου για αυτό το αηδιαστικό ανοσιούργημα, το «Έργο της Δευτέρας Παρουσίας», όπως το έχει ονομάσει ένα μέρος του παγκόσμιου τύπου. Θα μαζέψω τις παρατηρήσεις σας και θα κάνω και άλλο ένα ποστ.

    Διάβασα και το ποστ του Μarconi και τα σχόλια.

    @Stain,

    Συνομωσίες και τέρατα. Πως λέμε σημεία και τέρατα, έτσι λέμε και συνομωσίες και τέρατα.

    @Κ.Υ.Π WALKING,

    Σ ευχαριστώ, θα επισκεφτώ το μπλόγκ που μου λες

    @ Λακων

    Για πες μας για την παρεούλα, γιατί και γω έχω πολλά ράμματα για τη γούνα τους. Την Μονσάντο, την ξέρουμε ήδη,

    @ zalmoxis,

    Θα περιμένω με ανυπομονησία τα του Αφγανιστάν, γιατί μας διαφεύγουν πολλά κομμάτια για να συνδέσουμε αυτό το φρικτό πάζλ

    @ Νίκος,

    Ακόμα δεν τα είπα όλα, για αυτό το έκτρωμα, που πολλοί το εκθείασαν!!!!!!!!!!!

    AntwortenLöschen
  8. Τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι, ο μισός πληθυσμός της γης, υποσιτίζεται. Κάθε μέρα 18.000 άνθρωποι στον κόσμο πεθαίνουν από την πείνα. Σε περισσότερες από τριάντα χώρες του κόσμου, από το Μεξικό ως το Πακιστάν και από το Ουζμπεκιστάν ως την Αϊτή, έχουν ξεσπάσει εξεγέρσεις και κινητοποιήσεις για το αυτονόητο: για το ψωμί. Μόνο το 2007 οι τιμές των σιτηρών αυξήθηκαν κατά 65%, των γαλακτοκομικών προϊόντων κατά 80%. Στο α΄ τρίμηνο του 2008 η τιμή του ρυζιού διπλασιάστηκε. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η γη μπορεί να εξασφαλίσει τροφή δυόμισι φορές παραπάνω από το σημερινό πληθυσμό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη του παραλογισμού αλλά και του γενοκτονικού χαρακτήρα του νεοφιλελευθερισμού.
    ΤΗΝ ΚΛΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ..

    AntwortenLöschen
  9. @ anemos5

    Είναι απολύτως σωστά όλα όσα λες΄!!!

    μια καλησπέρα και από μένα

    AntwortenLöschen
  10. Δύσκολο Αντζέτα. Πρέπει να βαδίσω σε μια λεπτή γραμμή μεταξύ λογικής και συνωμοσίας και εύκολα μπορεί κάτι τέτοιο να χαρακτηριστεί γραφικό.
    Εκ του αποτελέσματος όμως και αν ποτέ διαβάσεις τους ίδιους τους παγκοσμιοποιητές μπορείς να καταλάβεις τι είναι, τι θέλουν και που θα το πάνε.

    AntwortenLöschen
  11. Όλα αυτά τα ιδρύματα τι εθνικότητας άτομα τα διοικούν;

    AntwortenLöschen
  12. @ Λάκων,

    μπασκίνες!!!!!!!!

    AntwortenLöschen
  13. Μπάτσοι παντού.
    Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια η άλλος ένας αστικός μύθος, αλλά έχει λογική.
    Μην ξεχνάμε ότι έταιρείες σαν τη Μονσάντο προωθούν την πολιτική του "στείρου ΓΤ σπόρου", που δεν μπορεί δηλαδή να πολλαπλασιάσει ο αγρότης μόνος του και πρέπει κάθε χρόνο να αγοράζει από την εταιρεία. Δεν μου φαίνεται παράλογο να κρατάνε "καβάτζα" για την περίπτωση που κάτι πάει στραβά με ένα είδος (πχ εξολόθρευση του ΓΤ καλαμποκιού από κάποιο μεταλλαγμένο ζιζάνιο)

    AntwortenLöschen
  14. Γιαυτό κι εγώ η έρμη προσπαθάω να αποθηκεύω το σπόρο απ τη ντοματούλα μου την αυθεντικιά , και έχω πειστεί πιά πως κάνω αντίσταση.
    Όταν πηγα στο Μεξικό (πριν 8 χρόνια )και είδα πως δεν είχαν πιά σπόρο από το δικό τους καλαμπόκι, παρά μόνο τον μεταλλαγμένο του μπαρμπα σάμ, τρόμαξα τόσο πολύ που είπα:
    Δεν πάει άλλο. θα βγώ ντομάτα στο βουνό.Και βγήκα.
    φιλιά και καλή επάνοδο στις επάλξεις.
    δ

    AntwortenLöschen
  15. @ antidrasi+sex,

    Μπασκίνες πλανητάρχες!
    Για την τεχνολογία terminator, έχω μιλήσει σε κάποιο από τα σχόλια της σειράς των μεταλλαγμένων.
    Τι αηδία, μόνο να το λες!!
    Εμένα με πιάνει εμετός και μόνο που το σκέφτομαι..
    Για την μονσάντο έχουμε μιλήσει, αλλά θα τα ξαναπούμε! Και ο Κούλογλου έχει μιλήσει για την Μονσάντο και την Βαντάνα Σίβα, αυτήν την καταπληκτική ινδή φυσικό και τους αγώνες που έχει κάνει εναντίον σ αυτά τα τέρατα.

    Θα ήθελα να ξαναμιλήσουμε γι αυτή τη Κιβωτό, αφού ωριμάσουν διάφορες σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μου.


    @ demetrat

    Καλημέρα κοπελιά μου!
    Ο αδελφός μου, μου έχει πει, ότι γίνεται κάθε χρόνο στη Λάρισα δωρεάν ανταλλαγή σπόρων. Ο καθένας προσφέρει σπόρους και όποιος παίρνει έχει υποχρέωση να φέρει άλλους ή ίδιους σπόρους την επόμενη χρονιά.
    Ναι ! φυλάτε σπόρους σαν τα μάτια σας!!
    Ποιος ξέρει τι θα μας ξημερώσει, και ποιοι σωτήρες θα βγουν να μας πουλήσουν τους σπόρους της γης!

    AntwortenLöschen
  16. Ρε μπας και είναι;

    AntwortenLöschen
  17. @ Λάκων,

    μπας και είναι, μπας και είναι

    μπασκίνες!!

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...