Samstag, 27. September 2008

Lehman Brothers και πράσινα άλογα


ή μήπως Lehman Brothers και μαύρα κοράκια; Κρίση του νεοφιλελεύθερου συστήματος ή ληστεία, που παρόμοιά της δεν έγινε ποτέ;

Έριξα μια ματιά στην σελίδα της Lehman Brothers και θαύμασα!

ηθική

Το σήμα μας είναι να τηρούμε τις υποσχέσεις μας και να διατηρούμε τα πιο υψηλά ηθικά πρότυπα

διαφάνεια,

Να γνωρίζουν οι πελάτες όλα όσα κάνουμε

Βραβεία,

μάλιστα! Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά ΕΦΤΑ!! Από την νέα γη και από την εσπερία!

Ορίστε, παρακαλώ, διαβάστε και θαυμάστε:

Ιούλιος 2007

Η πελατεία της Lehman Brothers αναγνώρισε το μεγαλείο της τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη και την τίμησαν με τα παρακάτω βραβεία:

1. Best credit house (το ανώτατο βραβείο για την απόδοση συλλογικών εταιρικών ομολόγων, σε συλλογικά παράγωγα)
2. Best securitization house (ασφάλεια κατοικία)

3. Best high-grade research (έρευνα)

4. Best credit strategy (στρατηγική)

5. Best trade i
deas (for credit-related trades) (καλλίτερων ιδεών)
6. Best index provider (από Α
μερική) (δείκτες)
7. Best index provider (από Ευρώπη)


Το περιοδικό Credit προσδιόρισε τους κορυφαίους πιστωτικούς επενδυτές στην βιομηχανία και πραγματοποίησε τηλεφωνικές σ
υνεντεύξεις με 100 από τους μεγαλύτερους πελάτες οι οποίοι ψήφισαν για τις καλύτερες τράπεζες με τους καλλίτερους φορείς παροχής υπηρεσιών στις πιστωτικές αγορές, για να φτάσουν σ αυτά τα αποτελέσματα

ΟΛΑ ΑΨΟΓΑ!!!



************************************************************
Τώρα θα μου πείτε, μα έχασαν 615.000.000.000 δολάρια.

Ε, λοιπόν αυτό αναρωτιέμαι και γω!

ΠΩΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ, ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΟ??

1. Η τράπεζα έδειχνε υγιής μέχρι το 2007!

2. Από την διαχείριση ξένων χρημάτων, αυτή κέρδιζε, ακόμα και αν ο επενδυτής έχανε!

3. Από τα επισφαλή δάνεια για αγορά κατοικίας, αν δεν πήρε τα λεφτά της πίσω, της έμειναν τα σπίτια, επομένως, ΔΕΝ μπορεί να βγει χαμένη απ αυτό το γεγονός!

Για ποια φούσκα μιλάμε εδώ;;;

Που είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αυτής της χώρας που συνεχώς για διαφάνεια μιλάει; Που είναι οι Ασφάλειες, για να καλύψουν τις ζημιές;

Στην Αμερική υπάρχει Νόμος που απαιτεί να είναι ασφαλισμένο το 100% του Κεφαλαίου αυτού του είδους των τραπεζών. Δηλαδή των «τραπεζικών ιδρυμάτων» που συμβουλεύουν για κορακοομόλογα, παντός τύπου.

Γιατί ο Μπους ζητάει από το κογκρέσο 800.000.000.000 δολάρια;, δηλαδή με απλά λόγια, γιατί ο Μπούς ζητάει η δήθεν ζημιά να καλυφτεί από λεφτά των φορολογούμενων;



Μήπως αυτή η ζημιά είναι ένας καλός τρόπος να αλλάξουμε συσχετισμούς να αναδιανείμουμε τον πλούτο κατά το δοκούν, να χρηματοδοτήσουμε το δημοκρατικό ή το άλλο κόμμα, ανάλογα ποιο θα υποστηρίξει το αίτημα για τα 800.000.000.000 δολάρια!

Υ.Γ. Δεν ξέρω πως βγηκε αυτός ο ομορφάντρας ο Ροκφέλερ εδώ. Κάτι σχέση είχε και με το περιβόητο σκάνδαλο SIEMENS!

29 Kommentare:

  1. Νομίζω ότι αυτά που γράφεις είναι πλέον προφανή ακόμη και για τους πρώην δύσπιστους. Ασφαλώς ο Πόλσον είναι το τσιράκι των πρώην μεγαλοτραπεζιτών που εκβιάζουν με τις απάτες τους. Ή μας δίνεται όσα ζητάμε ή θα τα κάνουμε όλα...


    Είναι η τακτική της μαφίας. Αν οι αμερικάνοι ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο δεν υπάρχει πλέον κανένας έλεγχος πουθενά.

    AntwortenLöschen
  2. Βέβαια οι φωτογραφίες του προηγούμενου πόστ σου ισχύουν για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην οικονομία!

    AntwortenLöschen
  3. @ Γειά σου greek rider,

    Πίσω απο κάθε συνομωσία κρύβεται ο εικονιζόμενος και η οικογένεια ανιόντων και κατιόντων. Εδω δεν το έχω βρει ακόμα, αλλά που θα μου πάει θα το βρώ!!

    Οχι πως πρέπει να εξηγούμε την ιστορία με συνομωσίες, αλλά μου περνάει απο το μυαλό ότι ζούμε ενα εφιάλτη περισσότερο, παρά ιστορία η οποία επηρεάζεται απο τις μάζες και τις συγκυρίες!

    Χαίρομαι που συμφωνείς και συ μαζύ μου, ότι η υπόθεση της L/B και των προηγούμενων καταρρεύσεων, δεν έχει να κάνει με κρίση, όπως την περιέγραφε ο Μαρξ ο Κέϊν και όλοι οι οικονομολόγοι, αλλά πρόκειται για αλητεία και απάτη!
    Μέσα στο ίδιο σχέδιο, να μαζέψουν τα περισεύματα των ανόητων απο το χρηματιστήριο και τώρα τις τραπεζικές καταθέσεις!

    Στο ίδιο σχέδιο είναι ο έλεγχος της τροφής μας και η τελική πτώση.....

    AntwortenLöschen
  4. Βέβαια εδω δεν χάνουν μόνο οι μικροι αλλά και οι μέτριοι.

    Σύμφωνα με την εχπρεσ:

    "ΣTA 130 εκατ. ευρώ ανέρχεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η συνολική έκθεση των μεγάλων ελληνικών τραπεζών σε επενδυτικά προϊόντα της AIG και της Lehman Brothers.

    Συγκεκριμένα, στα 90 εκατ. ευρώ περίπου εκτιμάται η έκθεση του Ομίλου Alpha Bank σε επενδυτικά προϊόντα της AIG και της Lehman Brothers, ενώ στα 41 εκατ. ευρώ τοποθετείται το αντίστοιχο ποσό για τον Oμιλο Eurobank. Την ίδια στιγμή, μηδενική ή απειροελάχιστη εμφανίζεται η έκθεση σε παρόμοια προϊόντα της Τράπεζας Πειραιώς, του Ομίλου Marfin και της Εθνικής Τράπεζας".

    AntwortenLöschen
  5. Η εξήγηση του προηγούμενου πόστ νομίζω ότι είναι πιο ακριβής απο την συνομωσιολογική ... Ο νόμος του Murfy χτύπησε και εδω και μάλιστα φαίνεται οι αγορές να συμπεριφέρονται όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα ...! Σύμπτωση;;

    Το ζήτημα είναι εξόχως πολύπλοκο για τα φτωχά και ανειδίκευτα στα χρηματοοικονομικά προϊόντα μυαλά μας.

    Το καλύτερο άρθρο που βρήκα είναι εδω -> http://www.marketoracle.co.uk/Article6364.html

    Από τα λίγα που καταλαβαίνω η ΑΠΛΗΣΤΙΑ πολλών διαπλεκομένων οργανισμών (εκείνοι που έδωσαν τα στεγαστικά δάνεια, εκείνοι που έφτιαξαν τα "εξωτικά" ομόλογα, πελάτες όπως οι δικές μας τράπεζες που δάνεισαν την Lehman, επενδυτές που "παίζουν" την μετοχή της αγοραπωλώντας την στο χρηματιστήριο, ελεγκικές εταιρείες που προσδιορίζουν την πραγματική αξία της μετοχής) ΝΑΙ μπορεί να επιφέρει ένα τόσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Και μην λυπάσαι τον Αμερικάνο πολίτη, αυτοί που έχουν να πληρώσουν φόρους είναι οι πλούσιοι, δηλαδή το 25% των υπαλλήλων της Lehman που είναι μέτοχοί της και καλοπληρώνονται, αλλά και ένα άλλο μεγάλο ποσοστό επενδυτών/μετόχων "υψηλού" προφίλ (δηλαδή "λεφτάδες").

    Απλά ange-ta η ΑΠΛΗΣΤΙΑ τρώει τις σάρκες της ... Δες εδω και θα τρομάξεις ->

    United_States_public_debt (και φαντάζομαι πως η προβολή για οικονομική κατάρευση της Αμερικής τα επόμενα 40 χρόνια αφορά μόνο καθαρά οικονομικούς υπολογισμούς, δεν έχουν αναλογίσει φυσικά την υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην Ήπειρό τους, τις φυσικές καταστροφές και άλλα ρίσκα όπως τεχνολογικά ατυχήματα)

    List_of_countries_by_current_account_balance (ποιές χώρες αγοράζουν περισσότερο απο όσο πουλάνε)

    Η FED λοιπόν δανείζει με ... δανεικά, εκτός εαν δεν έχω καταλάβει κάτι, διόλου απίθανο σε αυτόν τον τρελό κόσμο που κατασκεύασε ο άνθρωπος ...

    Μια καταπληκτική σκηνή απο την ενδιαφέρουσα ταινία του George Clooney (Clayton) έρχεται στον νου. Εκεί όπου συναντά τα αγαπημένα του άλογα. Δεν τους μιλά αλλά η έκφρασή του τα λέει όλα, αγχωμένος, ταπεινομένος, κουρασμένος, αηδιασμένος από τον "πολιτισμό", ζητά ταπεινά συγνώμη για όλες τις καταστροφές και την ανθρώπινη απληστία. Εκείνα απλά τον κοιτούν περήφανα και αγέρωχα όπως είναι, δεν συμπονούν, δεν μισούν, δεν κατανοούν, απλά υπάρχουν ΠΕΡΗΦΑΝΑ!

    AntwortenLöschen
  6. @ mirage,

    θα κοιτάξω τα λίνκ που μου στέλνεις με την ησυχία μου. Εχω διαβάει πάντως πάνω απο 30 άρθρα. Ολα σχεδόν τα ίδια λένε.

    Ο,τι και να μου πεις 615 δις δεν χάνονται σε λίγους μήνες. Ποσα λάθη να κάνεις;

    Εδω το παιγνίδι είναι πολύ χοντρό. Απληστια.....

    Και σε ρωτάω: γιατι δεν πληρώνουν οι ασφαλιστικές τα σπασμένα;;

    AntwortenLöschen
  7. @ Mirage,

    Eδω, πρέπει να κάνουμε διδακτορική εργασία και πάλι δεν θα φτάσουμε σε κανένα αποτέλεσμα.

    Με όσα κατάλαβα απο αυτα που μου έστειλες, εδω μιλάμε για πάτος της αμερικανικής οικονομίας και όχι μόνο αυτων των τελευταίων κολοσσών.
    (μεριλ λιντστ, φρεντι με, λεμαν μπροδερσ)
    Ισως αυτο εξηγεί και γιατι οι ασφαλιστικές δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις ζημιές ως όφειλαν, σύμφωνα με τον αμερικανικό Νόμο. Αλλα αν είναι έτσι, που θα βρει το κογκρέσσο τα 800 τρισ δολάρια για να μπαλώσει τις συσσωρευμένες ζημιές;;
    Αισθάνομαι τεράστια αδυναμία να ερμηνεύσω τα τεκταινόμενα.

    Βέβαια, αυτο περι ελλείμματος των πληρωμων των ΗΠΑ, είναι γνωστό απο την δεκαετία του 70, που είτε σημαίνει ότι οι ηπα ζουν με λεφτα που ληστεύουν, είτε τα λεφτά δεν παίζουν κανένα ρόλο σε τελευταία ανάλυση και είναι ενα πλαστό λογιστικό δεδομένο, το οποίο μπορεί να τροποποιηθεί ανα πάσα στιγμη.

    Μάλιστα αυτο συνέβαινε πάντα, όσο υπήρχαν και λειτουργούσαν τα εθνικα νομίσματα. Σημερα στην παγκοσμιοποιημένη αγορά, στην σταθερότητα των νομισμάτων (κάτι που επιβάλουν οι τράπεζες, αλλιώς δεν ξέρουν τι δανείζουν) και στην ελεύθερη διακίνηση προϊόντων, η αντιστοιχία χρήματος και πραγματικού πλούτου δεν υφίσταται!
    Λέγεται ότι το κυκλοφορούν χρήμα είναι υπερδεκαπλάσιο του αληθινού πλούτου.

    Η επιστροφη, όμως σε πραγματικά μεγέθη θα σήμαινε ΑΛΛΑΓΗ της παγκόσμιας εικόνας. Οι πλούσιοι μάνατζερς θα έπρεπε να γίνουν πένητες και οι φτωχές χώρες θα σήκωναν κεφάλι.

    Επομένως έτσι η αλλιώς το καπιταλιστικό, ας πούμε το μονεταριστικό σύστημα που στηρίζεται στο καπιταλιστικό τα έχει ήδη φτύσει και μεις είμαστε όρνια αυτη τη στιγμή.

    Αυτο βέβαια δεν είναι για κανέναν ευχάριστο, ούτε για τους οπαδούς ούτε για τους πολέμιους του συστήματος, γιατι οι σημερινοί πραγματικοί φτωχοί έχουν δύναμη και όπλα και μπορούν να διατηρήσουν τη σήψη μέχρι τελικής πτώσης.

    Ο "Θεός" που δεν πιστεύω να μας φυλάξει. Ισως όχι εμάς, αλλά τα παιδιά μας.

    AntwortenLöschen
  8. Εξακολουθώ να υποστηρίζω (σας το είπα κι εκ του σύνεγγυς) πως, αργά ή γρήγορα, η φούσκα θα σπάσει - είναι αναπόφευκτο. Δεν είναι δυνατή η αέναη επιβίωση μιας "οικονομίας" που βασίζεται σε αέρα κοπανιστό, ατέρμονες αγοραπωλησίες των ίδιων άυλων (!!!) τίτλων και σε συναφείς μπούρδες με ηχηρούς εντυπωσιοθηρικούς τίτλους. Έχει και η απληστία τα όριά της. Το θλιβερό είναι πως κάποιοι κακομοίρηδες (ο χαρακτηρισμός αντιστοιχεί στην πνευματική τους ικανότητα) δεν μπορούν (ή, δε θέλουν) να αντιληφθούν πως το χρηματιστήριο είναι μια κολοσσιαία απάτη, ένας σίγουρος τρόπος για να πλουτίζουν λίγοι αεριτζήδες....

    AntwortenLöschen
  9. ΔΥΟ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΛΕΣ

    1. ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΩΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΡΑ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ, ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

    2. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ (ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΥΣΚΑ, ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΔΙΟΓΚΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ Σ'ΑΥΤΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΝΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΣΑ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΝΑ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΛΠ) ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ, Η ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΕΙ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΡΕΥΣΤΟ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ, ΑΡΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ.

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ Μ'ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΓΩΘΕΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΣΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΥΜΑΡΑ Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΥΠΑΡΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ (ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ) ΓΕΓΟΝΟΣ.


    ΦΙΛΙΑ

    AntwortenLöschen
  10. Επειδή διαβάζουμε για δισεκατομμύρια σαν να ήταν στραγάλια, 800 τόσα δισεκατομμύρια δολάρια είναι σχεδόν 2,5 φορές το ΑΕΠ της Ελλάδας (235 δισεκατομμύρια ευρώ)!
    Και επειδή άλλοι ανεβάζουν το ποσό που θα απαιτηθεί τελικά πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, αυτό το ποσό ξεπερνά το ένα τρίτο ενός όχι οποιουδήποτε ΑΕΠ αλλά ολόκληρης Αγγλίας του G8!
    Γι αυτό λέω, για να δούμε, θα τα δώσουν τα λεφτά; Γιατί ο Μπους κάνει και προεκλογικό πολιτικαντισμό που μπορεί να του βγει και μπούμερανγκ, να εναντιωθεί δηλαδή στις 4 Νοεμβρίου η φιλελεύθερη βάση των Ρεπουμπλικανών για υο πού πάνε τα λεφτά των φορολογουμένων, παρότι και οι Δημοκρατικοί υπερθεμάτισαν. Κάτι ξέρει ο Μακέην που τα μασάει, μια έτσι, μια αλλιώς για τα μέτρα.

    Αποδερίχθηκε περίτρανα πως η αμερικανική οικονομία είναι μια απέραντη φούσκα.

    Μακάρι να χρεωκοπήσει και καμιά ελληνική τράπεζα.
    Όπου ανοίγει μια τράπεζα, κλείνουν χίλια σπιτικά (άρα, όπου κλείνει μια τράπεζα, ξανανοίγουν χίλια σπιτικά).

    Υ.Γ. Φαντάσου η κρίση να είχε ξεσπάσει με δολάριο / ευρώ στο 1:1! Έ ρε γλέντια, λέμε!

    AntwortenLöschen
  11. Πες τα ρε ANGE-TA γιατί μου φαίνεται πως κάποιοι μας δουλεύουν...Και για τους 25.000 απολυμένους δεν μιλάει κανείς...

    AntwortenLöschen
  12. STAIN οι 6.250 από αυτούς (25%) είναι ιδιοκτήτες της LEHMAN!

    Συμφωνώ με ΑΘΗΝΑ, αέρας κοπανιστός δεν είναι μόνο τα άυλα χρηματιστηριακά προϊόντα αλλά και πολλά υλικά και χειροπιαστά προϊόντα όπως ... τα σπίτια. Τι να τα κάνει ο σημερινός δυτικός άνθρωπος που το πρώτο πλέον πρόβλημά του με πρόσφατες στατιστικές είναι η ψυχική του υγεία, τα 2 & 3 σπίτια ? Τα 4 αυτοκίνητα? Την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα?

    You are getting the picture I hope. Εαν όχι σας θυμίζω το Ανόημα των Εορτών

    Έχουν να διαβάσουν πολλά τα μάτια μας τις επόμενες δεκαετίες...

    AntwortenLöschen
  13. Δεν υπάρχει πλέον κανένας ΣΕΒασμός στην επιχειρηματικότητα, το καταγγέλω.

    AntwortenLöschen
  14. @ alterapars

    Καλησπέρα φίλε μου,

    Και πολύ καλά κάνεις και λές ότι η φούσκα θα σπάσει! Και αναπόφευκτο είναι και σίγουρο. Αναρωτιέμαι όμως αν σπάει όντως μια φούσκα ή αν είναι άλλο ένα κόλπο να μαζέψουν ακόμα μια γύρα.
    Φέρτε μας κι άλλα δις και τρις, από χρηματιστήρια, από τράπεζες από ΦΠΑ, από παντού!
    Είναι κρίση ή κόλπο; Αυτό είναι το ερώτημα που λέει και ο ποιητής
    To be, or not to be: that is the question:
    Whether 'tis nobler in the mind to suffer
    The slings and arrows of outrageous fortune,
    Or to take arms against a sea of troubles,
    δεν είναι ο Σαίξπηρ, γράφει ο Ντενι Γκετζ, που έγραψε τα βιβλία του, αλλά ο Φράνσις Μπέϊκον. Όπου και να κοιτάξεις βλέπεις συνομωσίες. Αυτή την εποχή περνάω μια τέτοια φάση.
    Έχουμε κρίση ή δεν έχουμε;;; Να κλείσει η Lehman Brotherς και μη σώσει και ξανανοίξει, αλλά τι σημαίνει αυτό;
    Πόσες συντάξεις θα συμπαρασύρουν; Ποιός φταίει για το φαλιμέντο;
    Τι ρόλο θα παίξει για το σύστημα; Ποιος θα υποφέρει περισσότερο;
    Από όσα πήρε το μάτι μου δεξιά και αριστερά ο μάνατζερ (γκουρού της οικονομίας τον ονόμαζαν οι απανταχού πανηλίθιοι) θα αποχωρήσει με μια γερή αποζημίωση μερικών εκατομμυρίων δολαρίων, ο δε μισθός του ανέρχονταν σε 32 ψωροεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, εκτός των stock option και λοιπών περίεργων λέξεων! Σκασίλα του μεγάλη, αν η επιχείρηση έπεσε έξω.
    Παλιά συνταγή, εφαρμόστηκε και με την Σουϊσαίρ: Οι εταιρείες κλείνουν οι μάνατζερ πλουτίζουν!
    http://ange-ta.blogspot.com/2007/06/blog-post_10.html
    Αυτά αγαπητέ μου είναι τα οικονομικά της αθώας απάτης που μόνο αθώα δεν είναι!
    Ρε τι αστείος κόσμος είναι αυτός………….

    @ ATHENA

    Αυτές οι ασφαλιστικές που υποστηρίζεις ότι είναι παρακλάδια των ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΡΑ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ, δεν θα έπρεπε να είχαν πτωχεύσει, χωρίς να γίνει γνωστό και χωρίς το ρίσκο να μην αναληφθεί από άλλον φορέα. Είναι σαν να υπάρχει η τράπεζα Πειραιώς, ενώ η Τράπεζα Ελλάδος έχει κηρύξει πτώχευση.
    Θέλω να πω, ότι ο νόμος δεν λέει μια οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρεία του κυρίου αγνωστόπουλου θα ασφαλίζει τα Κεφάλαια των τραπεζών που διαχειρίζονται πορτοφόλια και άλλα υλικά και άυλα! Αλλά, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιες κομπίνες ολκής υποχρεώνει τις τράπεζες να ασφαλίζονται σε ουδέτερο εγγυητή. Αν αυτό ΔΕΝ έγινε, ή αν ο εγγυητής πτώχευσε (αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ταυτόχρονα ποτέ), σημαίνει ότι το σύστημα είναι διεφθαρμένο πέρα για πέρα! Και οι Νόμοι που ψηφίστηκαν για να μην λειτουργεί η αγορά ανεξέλεγκτα, δεν τηρήθηκαν. Μιλάμε δηλαδή για χώρα μπανανία; Ναι; Αυτό θέλω πω. Και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης αυτής της χώρας μπανανίας, τότε κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή και όχι να αποζημιωθούν από τους φορολογούμενους αμερικανούς, αλλά και ευρωπαίους!

    Τα ακίνητα κάθε άλλο παρά σαν «ένα μάτσο» μπορούν να χαρακτηριστούν. Τα λεφτά ναι! Είναι ένα μάτσο παλιόχαρτα! Αλλά ας μην συζητάμε για την αξία των ακινήτων (που έχουν πάντα κάποια αξία, όταν όλα τα άλλα πεθαίνουν), είναι ένα ωραιότατο εύρημα για να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα. Όχι μόνο να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα, αλλά και να ρίχνουν και τις ευθύνες σ αυτούς που πήραν δάνεια για να χτίσουν ένα σπίτι, παρότι θα έπρεπε να έχει ο κάθε ένας ένα σπίτι! Αλλά αυτό το δεύτερο είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ας συζητήσουμε για το μυστήριο, η τράπεζα να έχει καθαρή θέση μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2008 και ξαφνικά οι πιστωτές της να γίνονται ΟΛΟΙ μαζί μπαταξήδες και να μην πληρώνουν τα στεγαστικά τους, σε βαθμό που τα σπίτια να γίνονται σε λίγους μήνες ένα μάτσο παλιοτούβλα και η μαμά τράπεζα να καταγράφει ζημιά 615 δις……..

    615 δις από μη πληρωμές στεγαστικών δανείων με ταυτόχρονη υποχώρηση της τιμής των ακινήτων, μιλάμε για μαύρη τρύπα του cern.

    @ zalmoxis,

    Συμφωνώ σε όλα! Έχω μια ένσταση με την πτώχευση των εταιρειών μπλού στίπ: Όπως τα έχουν δέσει τα πράγματα, πάλι οι φτωχοί θα πληρώσουν το τίμημα.
    Αυτοί – οι μανατζαραίοι - θα πάρουν τις αποζημειωσάρες τους και τις σαπσονάϊτ τους και θα πάνε στη γκόμενα. Μάλιστα θα είναι και ορεξάτοι, γιατί η επιτυχία ανεβάζει την ποτένς!
    Καταλαβαίνεις γιατί ΟΛΟΙ, συμπεριλαμβανομένου και του ειδικού σύμβουλου της ΓΣΕΕ θέλουν να δώσουν τα αποθεματικά των ταμείων σε τράπεζες για να αυγαταίνουν περισσότερο; Καταλαβαίνεις γιατί όλοι είναι μέσα στο κόλπο;;
    Όπως είπα και στον alterapars
    To be, or not to be: that is the question:
    …….
    Or to take arms against a sea of troubles,

    Κολυμπάμε, όλοι μέσα σε μια θάλασσα από βάσανα. Όσες απάτες και αν κάνουν οι μάγκες που διαχειρίζονται τις τύχες μας, εμείς θα πληρώνουμε πάντα το μάρμαρο.
    Θα γλυτώσουμε, όταν δεν θα υπάρχει μία από κανένα για να πληρωθεί το μάρμαρο.

    @ Stain

    Μόνο 25.000 είναι σε ολόκληρο τον κόσμο;; Όπως έλεγα και στον Ζαλμοξη, δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι που θα χάσουν τη θέση τους, αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία θα χάσουν, όσα έχουν εμπιστευθεί εκεί τα αποθεματικά τους. Δεν ξέρω πόσα είναι, για να σου πω.

    @ Mirage,

    Να κλείσει και στα κομμάτια η LEHMAN, έχω μια ένσταση την έγραψα στον Ζάλμοξη και στον alterapars
    Συνεχίζω να πιστεύω, ότι η πτώχευση δεν προέρχεται από τα σπίτια, αλλά από καθαρές απάτες!
    Η συνέχεια προβλέπεται πολύ θρίλερ!

    @ κυπ walking,

    απολύτως κανένας ΣΕΒασμός, αν και οι τραπεζίτες είναι 100 φορές χειρότερη φάρα!!

    AntwortenLöschen
  15. ange-ta η απάτη προέρχεται απο την ΑΠΛΗΣΤΙΑ, είναι μια παραλαγή της δεν είναι;

    Απληστία των φτωχών που τους χάρισαν σπιταρόνες τις οποίες γνώριζαν ότι δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν ούτε σε 100 χρόνια, ενώ θα μπορούσαν να ζήσουν ανθρώπινα και τίμια σε μια παράγκα. Απληστία των "ευφυών" υπαλλήλων των ενδιάμεσων εταιρειών που υπολόγιζαν στην αξία των σπιτιών που θα κατάσχεαν σε περιπτώση αδυναμαίας αποπληρωμής απο τους φτωχούς, απληστία των υπαλλήλων της LEHMAN που κατασκεύασαν τα ειδικά ομόλογα ποντάροντας σε μεσαίο ρίσκο που μάλιστα θα τους απέφερε περισσότερα απο ότι το μικρό (!) και φυσικά απληστία και των "μανατζαρέων" όπως τους αποκαλείς με τους παχυλούς μισθούς και τα stock options ... Έτσι έχασαν όλοι, οι φτωχοί τις σπιταρόνες και οι υπόλοιποι τις δουλειές και τα λεφτά τους.

    Παίζει μια εξαιρετική ταινία των αδελφών COHEN (http://www.athinorama.gr/cinema/data/movies/default.aspx?id=8671) που κατά σύμπτωση σκιαγραφεί την απληστία και την ηλιθιότητα όλων των εμπλεκομένων. Η ιστορία δεν έχει σχέσει με τα σπίτια, αλλά δεν έχει σημασία, διαγράφεται πολύ καθαρά η αλλωτρίωση των χαρακτήρων κυρίως εξαιτίας της εργασίας που κάνουν, της μη επικοινωνίας και του έντονου ατομοκεντρικού ανταγωνισμού. Μάλιστα είναι έντονη και η σάτυρα της συνομοσιολογίας μια και όλοι υποψιάζονται κάποιον ΑΛΛΟ να τους απειλεί .... δεν καταλαβαίνουν ότι η μεγαλύτερη απειλή είναι οι ΙΔΙΟΙ....

    Πρόκεται για εξαιρετική ταινία! Να την δείτε! Στο κοινό προφανώς δεν άρεσε διότι αρχίζουμε και βλέπουμε τους εαυτούς μας να παίζουν στις οθόνες .... bravo στους COHEN ...

    AntwortenLöschen
  16. @ μα καλέ μου Mirage,

    Σίφουρα η απληστία είναι ενα μεγάλο θανάσιμο αμάρτημα. Σίγουρα ωθει τον άνθρωπο σε πάσης φύσεως απάτες, σίγουρα αυτη είναι η βάση όλων των κακών.
    Δεν υπάρχει καμια απολύτως αμφιβολία!!!!!
    Η απληστία των επάνω και η απληστία των κάτω. Με τον ίδιο τρόπο οι επάνω είναι απο πανω και οι απο κάτω είναι αποκάτω. Ποιος είπε σε κάποιον που έχει εισόδημα 1000 ευρω, να δανειστεί για να αγοράσει Καγιέν;;
    Βλέπεις, δεν μας λένε ποσα Καγιέν η τράπεζα αναγκάστηκε να κατασχέσει, γιατι εκεί κανείς δεν θα έλεγε τίποτα. Αλλά σπίτια; η τράπεζα αρχίζει και γίνεται λιγάκι συμπαθης. Πτώχευσε, γιατι έδωσε πολλά σπίτια, - αστείο πράγμα δηλαδή!!
    Αυτο που ψάχνω να βρω, είναι αν μπορεί η οικιστική κρίση απο μόνη της, αν δεν συμβαίνουν και παρα πολλά άλλα, να προκαλέσει ξαφνική απώλεια τέτοιων τεράστιων ποσών;

    Η απάντηση είναι ΟΧΙ!!!
    Δεν μπορει η τράπεζα να είναι καθόλα εντάξει μέχρι τον Μάιο 2008 και τον Ιούλιο να της λείπουν 615 δις. Η μας έλεγε ψέμματα, ή αποφάσισαν να βουτήξουν εν ψυχρώ 615 δις η και τα δύο!!! Πάντως τα σπίτια δεν φταίνε, γιατι απο τα σπίτια έπρεπε να καταρεύσουν και άλλες τράπεζες. Οταν ο κόσμος δεν έχει να πλερώσει δεν πλερώνει πουθενά. Δεν μαζεύτηκαν, για, όλοι οι παταξηδες στην 1271 Avenue of the Americas!

    Δεν χάνονται έτσι απλά τοοοοοοοσα λεφτά!

    Μηχανικός είσαι κάνε κάποιες υποθέσεις εργασίας και θα δεις ότι δεν βγαίνει το πράγμα.

    AntwortenLöschen
  17. @ Mirage,

    μην ξεχάσεις να δεις το σχόλιο του Αϊσανθου, στην αναδημοσίευση του δικού σου Ποστ

    AntwortenLöschen
  18. Δεν συμφωνώ καθόλου ως προς την συνομωσιολογία! Η στάση αυτή είναι παθητική, λάθος και αδιέξοδη. Είναι η κλασική προσέγγιση της αναζήτησης του θεού και "σκοτεινών" δυνάμεων που τα έχουν βάλει μαζί μας. Μας γυρίζει πραγματικά στα πνευματικά σπήλαια. Πείτε ΟΧΙ! ΟΧΙ άλλη υποβάθμιση, αντί για "αόρατες" και υποχθόνιες δυνάεμις που μας κάνουν ανεύθυνους, ας πούμε με ειλικρίνεια .... δεν γνωρίζω ... ακόμη. Θα προσπαθήσω να μάθω, να κατανοήσω και όταν έχω ΣΙΓΟΥΡΗ γνώση θα σας πω, αλλά τότε θα σας δείξω και ποιός "κρύβεται" εαν κρύβεται.

    ange-ta η οικονομική αξία δεν προσδιορίζεται όπως η πίεση που ασκεί ένας τόνος τσιμέντου ενό σπτιού πάνω στις κολόνες! Η αγοραία αξία ενός σπιτιού είναι εξαιρετικά μεταβλητή και προσιοδιρίζεται από το ΣΥΝΟΛΟ των σπιτιών που είναι διαθέσιμα και οικονομική κατάσταση των υποψήφιων αγοραστών. Γι αυτό και στα οικονομικά μοντέλλα χρησιμοποιούνται τα μαθηματικά του ΧΑΟΥΣ αντί για τα παραδοσιακά κλασιοκά/ γραμμικά μαθηματικά! Έχεις ακούσει για το πέταγμα της πεταλούδας στην Κίνα που προκαλεί τυφώνα στην Αμερική, έχεις ακούσει για παράξενους ελκυστικές και άλλα περίεργα της μη-γραμμικής θεωρίας του Χάους;

    Σε παρακαλώ, ακριβώς επειδή είσαι πανεπιστήμονας, με την αρχαιοελληνική έννοια που μας θύμησε ο ΑΪσανθος, δεν μπορεί να πιστεύουμε σε "προφητείες" αρχαίων φυλών που πρόβλεψαν την "συντέλεια" μετά από 1000 χρόνια και που δεν ήταν σε θέση να προβλέψουν/ σταματήσουν την άμεση δική τους κατάρευση! Έλεος. Σταμάτησε να φαντάζεσαι συνομωσίες και να παρασέρνεις άθελά σου επιρεπείς αναγνώστες που τους κατατρέχει όπως φαίνεται η ροπή προς θάνατο του Φρόιντ ... Αντί να αποδεχόμαστε μια υποτιθέμενη "μοίρα" και να λέμε εξυπνάδες όπως ο Νανόπουλος για την φυγή στο διάστημα μια και είναι βέβαιος για την "βλακεία" των πολλών (αυτήν περιγράφουν και οι αδελφοί Κοέν) θα έπρεπε να κάτσει εδω στην γη για να ξυπνήσει τους πολλούς! Αλλά ούτε εκείνος ελπίζει στο ανέλπιστο ...! Εαν δεν πιστεύουμε πως οι άλλοι μποτούν να γίνουν έξυπνοι πως είναι δυνατό να πιστεύουμε ότι εμείς ενεργούμε "έξυπνα" ...; ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ο εγωϊσμός ...

    Αυτό που συμβαίνει στην Αμερική δεν ελέγχεται απο κανένα, και γι αυτό μόλις πριν από λίγο αποσύρθηκε το σχέδιο γιατί δεν είχε λέει αρκετά δυνατούς ελέγχους του αν θα πιάσουν τόπο τα 700 δις των Αμερικάνων πολιτών (βασικά δανεικά είναι έτσι και αλλιώς ...).

    Οι κοινωνίες, η οικονομία όπως και η ατμόσφαιρα είναι χαοτικά συστήματα! Το ότι ισοροπούν για αιώνες μας εξαπατά στο ότι τα ελέγχουμε ή πολύ περισσότερ ότι τα ελέγχει κάποιος ΑΛΛΟΣ ... Εκείνα όμως δεν ελέγχονται απλώς ισοροπούν ... όταν μπορούν και όπως μπορούν!!

    AntwortenLöschen
  19. @ Mirage,

    Με κούφανες τώρα!
    Άλλο συνομωσία μεταφυσικών δυνάμεων, άλλο ΔΕΝ πιστεύω τις ανοησίες που μας σερβίρει η τηλεόραση! Αυτό λέω.

    Που βλέπεις θεούς και σκοτεινές ή αόρατες δυνάμεις;
    Λέω κάποια πολύ απλά πράγματα:
    1. Η διαδικασία ελέγχων που διαθέτει η αμερικανική νομοθεσία δεν τηρήθηκε, ενώ θα έπρεπε να τηρηθεί. (ψέματα;)
    2. Οι μάνατζερ επιδίδονται σε δεκάδες απάτες, καθημερινώς. Τα ίδια λένε και πολλοί οικονομολόγοι ολκής (π.Χ. Γαλβρεϊθ – τα οικονομικά της αθώας απάτης , πάρτο να το διαβάσεις έχει πολύ ενδιαφέρον και είναι και μικρό) όπως και διανοούμενοι, Ζαν Ζιγκλερ, Νόαμ Τσόμσκι, κλπ. κλπ. (ψέματα;)
    3. Η κρίση το 80 στην Ν.Ανατολική Ασία είχε ξεκινήσει από την κατάρρευση της οικιστικής αγοράς, όπως αναλύει ο Στίγλιτς, αλλά η κατάρρευση δεν ήταν μιας τράπεζας και ξαφνικά, αλλά σερνότανε. Και υπήρξαν και άλλες συγκυρίες !
    4. Τέτοιες ομοιότητες δεν εμφανίστηκαν στην κρίση και κατάρρευση της Lehman (ψεματα;)
    5. Είναι γνωστό στον καθένα, ότι η κυκλοφορούσα χρηματιστηριακή αξία είναι μια μεγάλη φούσκα και δεν υπάρχει αντιστοιχία των πραγματικών αξιών. (ψέματα;)
    Με όλα τα παραπάνω, λέω :
    Δεν είναι δυνατόν, ΜΙΑ τράπεζα να χάσει ξαφνικά από οικιστικά δάνεια 615 δις δολάρια, σε ένα τρίμηνο. Ήμαρτον δηλαδή και πάλι ήμαρτον. Και δεν καταλαβαίνω, γιατί η δική μου η απορία είναι σκοτεινή και η δική σου η βεβαιότητα είναι φωτεινή!!! Δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτει, ότι εγώ βρίσκομαι σε πνευματικά σπήλαια, επειδή δεν πιστεύω αυτά που μας σερβίρουν!

    Στην συνέχεια περί της αξίας των πραγμάτων: ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ.
    Υπάρχουν διάφοροι ορισμοί, στην οικονομία για την αξία. Ας μην αναλωθούμε να βρούμε τις δικές μας. Η αξία ενός αντικειμένου είναι το σύνολο της ζωντανής και πεθαμένης εργασίας που ξοδεύτηκε για να κατασκευαστεί θα έλεγε ο Μαρξ π.χ.
    Άλλοι αστοί οικονομολόγοι βάζουν και την έννοια της σπανιότητας ή της προσφοράς και της ζήτησης, ή του ρίσκου για να παραχθεί.
    Εξ άλλου δεν είναι εκεί το πρόβλημά μας.
    Ξαναλέω, είναι στατιστικά αδύνατον σε 3 μήνες να σταμάτησαν ΟΛΟΙ ή σχεδόν ΟΛΟΙ οι πιστωτές μόνο της Lehman να εξυπηρετούν τα οικιστικά τους δάνεια και η τράπεζα να εμφάνισε ξαφνική ζημιά 615 δις!!!
    Αυτό εσύ το βρίσκεις συνομωσία;
    Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα επιστημόνων, (όχι «επιστημόνων») που θεωρούν ότι η οικονομία ΔΕΝ είναι επιστήμη. Αυτό είναι άλλο θέμα. Το χάος ερμηνεύει περισσότερο το κλίμα και τους πληθυσμούς και λιγότερο τα οικονομικά.

    6. Με προσβάλεις σφόδρα, όταν μου μιλάς για προφητείες. Κανείς δεν μιλάει για προφητείες! Μάλιστα ούτε καν προβλέψεις δεν τολμάω να κάνω, γιατί θεωρώ πιο πιθανή μια άξαφνη αλλαγή του σημερινού παραδείγματος , παρά μια εξαφάνιση του πλανήτη ή του πολιτισμού η της βιόσφαιρας.
    7. Για τις μαλακίες του Νανόπουλου, δεν ευθύνομαι εγώ. Όσο για την έγκριση του κογκρέσου , είτε δοθεί είτε δεν δοθεί, δεν ακυρώνει ούτε επιβεβαιώνει την άποψη μου, ότι κάποιοι υπεξαίρεσαν κάμποσα δις δολάρια και οι Νόμοι της Αμερικής έμειναν στα ράφια. Εξ άλλου την ιστορία την ξέρουμε, σε μικρότερη κλίμακα, άλλα σαν τα φρακτάλ, η ουσία παραμένει: Οι μάνατζερ πλουτίζουν σκανδαλωδώς και ο κόσμος φτωχαίνει σκανδαλωδώς!!
    8. Το ερώτημα που σου βάζω και που θα ήθελα διακαώς μια απάντηση είναι το εξής: ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ;
    Τέλος για να εξηγηθούμε: Το ότι θεωρώ, ότι κάποιοι καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες να χειραγωγήσουν τον κόσμο, δεν σημαίνει ότι τους θεωρώ και ικανούς ΚΑΙ να το πράξουν. Προσπαθούν, όμως σκληρά και έχουν ξεχάσει αυτό που τόσο ωραία λες και που τόση μεγάλη αλήθεια φανερώνει:

    9. Οι κοινωνίες, η οικονομία όπως και η ατμόσφαιρα είναι χαοτικά συστήματα! Το ότι ισορροπούν για αιώνες μας εξαπατά στο ότι τα ελέγχουμε ή πολύ περισσότερο ότι τα ελέγχει κάποιος ΑΛΛΟΣ ... Εκείνα όμως δεν ελέγχονται απλώς ισορροπούν ... όταν μπορούν και όπως μπορούν!!

    AntwortenLöschen
  20. Με απόκρυψη το κινητό:
    -Ελα μου λεει, είμαι ο Γουόρεν.
    -Ποιος Γουόρεν; του απαντάω.
    -Ο Γουόρεν Μπίτι.
    -Μεγάλη μου τιμή και μεγάλη μου έκπληξη, κύριε Μπίτι, του λέω τραυλίζοντας.
    -Ξέρεις τον Γουόρεν Μπίτι ρε βλίτο;μου φωνάζει.
    -Οχι, αλλά...
    -Ο Γουόρεν Μπάφες είμαι, ρε ανεπρόκοπε.
    -Τι πλάκες είναι αυτές, δάσκαλε, βρήκα λίγο την ανάσα μου.
    -Πήρα να σου πω για την ερώτηση που μου έκανες, για τις αγορές.
    -Καλά δεν χρειάζεται, δάσκαλε, όλοι οι φωστήρες στο ίντερνετ αποφάνθηκαν ότι θα τα χάσουμε όλα. Τι να πεις εσύ;
    -Λοιπόν άκου:πήρα τα φιλλαράκια (επαρχιώτης πολύ ρε παιδιά ο Γουόρεν) στην ανατολική ακτή μου είπαν ότι το σύστημα δεν αντέχει τρίτη ρεπουμπλικανική νίκη και ο χούφταλος πήγαινε για καθαρή επικράτηση.
    Ακόμα πρέπει κάτι να κάνουν γιατί πραγματικά το Ιράν έχει γίνει πολύ επικίνδυνο και ο ασπρομάλλης γεγές δεν δεσμευόταν θετικά ότι θα το χτυπήσει.
    Μετά τις εκλογές θα στρώσουν τα πράματα. Μου είπαν μια δύσκολη λέξη: η κρίση λεει δεν είναι διαρθρωτική. Θα φτωχύνουμε λίγο αλλά για να πάρουμε φόρα, όπως γίνεται κάθε φορά.
    -Τι λε ρε δάσκαλε, εδώ καταρρέει το σύμπαν.
    -Εγώ τοποθέτησα 10 μπίλιαννν με ορίζοντα διπλασιασμού στην τριετία.
    -Ε, καλά εσύ είσαι και πλούσιος. Εγώ τι να κάνω;
    -Αυτό είναι δική σου δουλειά, είπε ο Γουόρεν και αμέσως μετά, η κυρά τι κάνει;

    AntwortenLöschen
  21. Πες τα Ανζέτα, πες τα. Μη μου πεις ότι είχες μετοχές στη Lehman Brothes, και βγάζεις εδώ την αγανάκτησή σου. Κρίμα που εγώ δεν είχα, γιατί αν είχα εκεί μάλλον θα είχα και αλλού.

    AntwortenLöschen
  22. @ ανώνυμε,

    "η κρίση λεει δεν είναι διαρθρωτική"
    η διορθωτική;;;

    Ο Μπάφες είναι το συναιτέρι του Μπίλ Γκέϊστς;

    @ Μπάμπη,

    ουυυυυυ!!! μεγάλες καταθέσεις! Κάτι μπίλιες που λέει και ο ανώνυμος

    AntwortenLöschen
  23. Υποπτεύομαι ότι έχουμε αλλαγή σκηνικού και μέσων παραγωγής στη Μητρόπολη του καπιταλισμού, αλλαγή προσώπων κάποιοι φεύγουν χωρίς να μπούνε φυλακή κάποιοι έρχονται να πάρουν την Βαβυλώνα και όλοι οι άλλοι πληρώνουν! Οι υπάλληλοί τους πολιτικοί διεκπεραιώνουν υποχρεώσεις, τέτοια εποχή χαίρομαι ανθρώπους που λένε οχι στις συμφωνίες ,έτσι από διαίσθηση. Το θέμα είναι πόσο κοντά είναι το σύστημα και στον πόλεμο, γιατί εδώ θα τρέξει και το δικό μας αίμα, το ψυχρό υπολογιστικό και μωρόλογο μέχρι στιγμής. Και τα άλογα πληγώνονται Μιράζ, μάλιστα περήφανα τα σκοτώνουν πριν γεράσουν ....το είδες το έργο;;;

    AntwortenLöschen
  24. @ dionysos,

    Μου πέρασε απο το μυαλό, ότι ψάχνουν λεφτα για πόλεμο, τόσο ενάντια στο Ιρακ όσο και στο Ιραν.

    Ασε είπα καλλίτερα, μη κασανδριάζω. Αλλα πιο πολύ σκέφτηκα, ότι οι τράπεζες βαράνε φαλιμέντο λόγω του πολέμου στο Ιράκ, ο οποίος κοστίζει περί τα 800 δισ ετησίως, μπορεί και παραπάνω και όσο ψεύτικο και αν είναι το χρήμα, τελειώνει και αυτό κάποτε.

    Μακάρι να είναι το δεύτερο, γιατι ενας πόλεμος με το Ιραν, δεν θα είναι παίξε, γέλασε.

    Ο Obama, εξ όσων είδα σκιζει τα ιμάτια του για να εγγριθούν τα κονδύλια της ντροπής και του αίσχους!!!

    AntwortenLöschen
  25. Συγνώμη ang-eta αν σε πρόσβαλα. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν (οόυτε καν τον Αϊσανθο που έγραφε " ένα ασύλληπτης σατανικότητας σχέδιο που έχει εξυφανθεί εδώ και τουλάχιστον δύο χιλιάδες χρόνια και υλοποιείται μεθοδικά και με σχεδόν απόλυτη (έως τώρα) επιτυχία;")

    Αυτό που θέλω να προσβάλω είναι τις ΑΠΟΨΕΙΣ που υποβιβάζουν την νοημοσύνη μας.

    1. τι να ελέγξουν και πως; Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ δεν ελέγχεται με συστημικά μέτρα και αστυνόμευση! Είναι σαν την μαύρη τρύπα που τους καταπείνει όλους μέσα :)

    2, 3, 4, 5, 6 & 7 αλήθεια

    τι εννοείς στο 8 "τι να τα κάνουν τόσα λεφτά"; Τόσο είναι το ρευστό που υπολόγιζαν να μαζέψουν απο την subprime αγορά. Φαντάσου ότι έχεις ένα οικόπεδο κληρονομιά το οποίο δεν είναι καλιεργήσιμο (δεν νοικιάζεται) αλλά είναι σε μια περιοχή που νομίζεις ότι σε 5 χρόνια θα περάσει ένας εθνικός δρόμος και θα αποκτήσει αξία. Τώρα πουλιέται 10.000 ΕΥΡΩ σε 5 χρόνια εκτιμάς ότι θα μπορεί να πουληθεί 150.000 ΕΥΡΩ. Με τα λεφτά αυτά μπορεί να σπουδάσει άνετα η εγγονή σου για τα 5 αυτά χρόνια. Δανείζεσαι 120.000 ΕΥΡΩ που θα κοστίσουν οι σπουδές και 30.000 ΕΥΡΩ τόκο θέλει η τράπεζα. Οπότε είσαι οκ. Στα 5 χρόνια όμως η αξία τελικά του οικοπέδου είναι μόνο 30.00 ΕΥΡΩ. Φυσικά όπως είπαμε το πρόβλημα υπόβοσκε και τα 5 χρόνια, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και δεν σου πάει η καρδιά να σταματήσει τις σπουδές η εγγονή. Οπότε έρχεται η 5ετία εισπράτεις 30.000 ΕΥΡΩ έχεις ξοδέψει 120.000 και χρωστάς 150.000, σου λείπουν επομένως 120.000 ΕΥΡΩ. ΚΑΠΟΙΟΣ πρέπει να σου τα χαρίσει! Εαν έχεις τώρα 1.000.000 τέτοια οικόπεδα, θα βρεθείς να ψάχνεις 120 δις ΕΥΡΩ. ΑπλοΪκό παράδειγμα αλλά you get the picture ...

    AntwortenLöschen
  26. @ Mirage,

    Καλησπέρα και καλό μήνα,

    Εντάξει δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη, ξέρω καλά πως εννοείς όλα όσα γράφεις!

    Εξ άλλου συμφωνάμε στα περισσότερα ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ, ας τα αφήσουμε τα λίγα.
    Όμως σε παρακαλώ να προσέξεις αυτό το 1.
    Η Ιρλανδία έχει στην πάντα 400 δις ευρώ για να καλύπτει πτωχεύσεις τραπεζών της και να προστατεύει τους πολίτες της.
    Η Αμερική έχει Νόμο που υποχρεώνει κάθε τραπεζικό οργανισμό που πουλάει φούμαρα (δηλ. Συμβουλές και φόνστ και πως στο διάβολο τα λένε) να ασφαλίζει το 100% του κεφαλαίου που διακινεί. Πως βραχυκυκλώθηκε αυτή η απαίτηση και πτώχευσε η Λέμαν;;;; Και εφόσον συνέβη αυτό, πώς δεν υπάρχουν κυρώσεις και πώς δεν πάνε κάποιοι φυλακή για απάτη τέτοιας ολκής.
    Στο 2:
    Το παράδειγμα που μου δίνεις είναι λιγάκι απίθανο να συμβεί 1000 φορές!
    Αυτό που συνήθως συμβαίνει, είναι το εξής:
    Η τράπεζα έχει στον ισολογισμό της μια απαίτηση (δάνειο) ας πούμε 80 μονάδων. Το δάνειο δεν πληρώνεται και κάνει κατάσχεση ενός σπιτιού αξίας 200. Μπορεί και 500. Στις καλές εποχές το πουλάει αμέσως, αφού αυτή θέλει να πάρει τα 80! ( Ας μην πούμε ότι σ αυτήν την αγοροπωλησία κάποιοι βγάζουν λεφτά, γιατί αυτό είναι άλλο θέμα). Μέχρι όμως να πάρει τα 80 στον ισολογισμό της καταγράφεται ένα περιουσιακό στοιχείο 200 (ή 500).
    Όσο δεν μπορεί να το πουλήσει, το ακίνητο χάνει την αξία του, γιατί κανείς δεν το φροντίζει, ενώ η τράπεζα εμφανίζεται υγιής και μάλιστα κερδισμένη!!!. Αυτό συμβαίνει σε εποχές που υπάρχει μεγάλη ύφεση και δεν κυκλοφορεί το χρήμα, ώστε τα κοράκια να κερδίσουν από την ένδεια κάποιου.
    Όμως αυτό το ξέρουν (το βλέπουν από τα βιβλία) οι ελεγκτές ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ, το βλέπει και υποχρεώνει με τον ένα ή τον άλλον τρόπο την τράπεζα να πάρει μέτρα.
    Όλοι αυτοί οι ασφαλιστικοί μηχανισμοί (και όχι αστυνομικοί) κοιμήθηκαν και όμως ούτε μύτη δεν άνοιξε, αντίθετα ο Μπους ζητάει από τους φορολογούμενους να πληρώσουν το μάρμαρο.
    Τέλος, καμία από όλες αυτές τις περιπτώσεις, δεν μπορεί ξαφνικά να φτάσει το ύψος του ελλείμματος σε 615 δις!!! Είναι ένα νούμερο τεράστιο. Το γράφει και ο Ζάλμοξης.
    Στην πλούσια Αμερική έχουν πτωχεύσει την τελευταία 7ετία 120 τράπεζες. Για να πληρωθούν τα χρέη απαιτούνται 8 τρις. Καταλαβαίνεις για τι μιλάμε;;;
    Μόνο από σπίτια δεν γίνονται όλα αυτά Από πολέμους και από φούσκες. Δηλαδή από διακίνηση αέρα κοπανιστού που φάνταζει στις τράπεζες σαν αξία.

    AntwortenLöschen
  27. @mirage,

    ρίξε μια ματιά στο Αρθρο του Δελαστικ
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&tag=8777&pubid=1664609

    και στο δικό μου

    http://ange-ta.blogspot.com/2007/12/blog-post.html

    AntwortenLöschen
  28. @ mirage,
    απόψε ο πρόεδρος του Β. επιμελητηρίου,
    εκανε μια σύντομη ανάλυση της κρίσης και είπε ακριβώς αυτα που γράφω.

    Λες να διάβασε το πόστ?

    AntwortenLöschen
  29. αξιολογότατο και δικαίως οι απορίες!
    αλλά και οι απαντήσεις προφανείς: "κέρδος" και "απληστία"

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...