Montag, 2. März 2009

S.O.S. Σώστε τους σπόρους της γης! UPDATE


Ανάσα έδωσε η υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας στην αγωνία εκατομμυρίων πολιτών φίλων του πλανήτη για τη διατηρηση της ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΥΓΓΑΡΙΑ!
Με τους 29 αρνητικούς ψήφους της, η ζυγαριά έγυρε υπέρ της γης και κατά της ΜΟΝΣΑΝΤΟ:
Η απόφαση για την διατηρηση της απαγόρευσης πάρθηκε με 282 υπέρ της απαγόρευσης!!!!!!!!!!

Στις 2 Μαρτίου θα διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφοφορία για την υποχρεωτική άρση της απαγόρευσης της καλλιέργιας μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην Αυστρία και την Ουγγαρία και αμέσως μετά στην Ελλάδα και τη Γαλλία.
Για την διατήρηση της απαγόρευσης απαιτείται ειδική πλειοψηφία 255 ψήφων από τους 345!
Θα μπορούσε να ήταν ανάποδα: Δηλαδή για την άρση της απαγόρευσης να χρειάζεται ειδική πλειοψηφία, αλλά δυστυχώς η επιθυμία των Βρυξελλών είναι να επιτραπούν τα μεταλλαγμένα και θα το επιτύχουν με όλα τα μέσα.

Προσέχτε τώρα:
Η υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας, κάτω από την πίεση του γερμανικού λαού, έχει ταχτεί υπέρ της διατήρησης της απαγόρευσης των μεταλλαγμένων. Θα περίμενε, λοιπόν κανείς να ψηφήσει έτσι και στις Βρυξέλλες.
Αλλά όχι! Στις Βρυξέλλες, λέγεται ότι ΔΕΝ θα εμφανιστεί και με τον τρόπο αυτό θα αφαιρεθούν οι 29 ψήφοι που χρειάζονται για την διατήρηση της απαγόρευσης.
Με την άρση της απαγόρευσης, όχι μόνο θα επιτραπεί η ελεύθερη διακίνηση και ελεύθερη καλλιέργεια των μεταλλαγμένων, αλλά

θα είναι υποχρεωτική σε όλη την Ε.Ε. και δεν θα εξαρτάται απο την βούληση των κρατών μελών.

Στην υπόθεση αυτη, κρίσιμη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η συντριπτική πλειοψηφία των λαών της Ε.Ε. αλλά η ψήφος της Γερμανίδας υπουργού γεωργίας.
Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία την ψήφο ή την απουσία ψήφου της υπουργού.
Οι σπόροι της γης και άλλες οικολογικές οργανώσεις έχουν κινητοποιηθεί με διαδικτυακές προτροπές προς την υπουργό, για να παραστεί στη ψηφοφορία και να ψηφίσει κατά της άρσης.

e-mail προς την υπουργό εδώ.

24 Kommentare:

  1. Ανζέτα μου καλό τριήμερο σου εύχομαι, καλά να περάσεις.
    Πολλά φιλιά

    AntwortenLöschen
  2. Οικολόγος με τη σύγχρονη έννοια δεν είμαι αλλά μου αρκεί που ένα μέρος της ζωής μου, πριν δεκαετίες, ήταν μέσα στα χωράφια με τις παραδοσιακές αγροτικές καλλιέργειες.

    Τι σύγκριση να κάνω; Όλα έγιναν ήδη τεχνητά! Ένα τεράστιο δίκτυο συμφερόντων επιβάλλει τη διαστροφή στις καλλιέργειες και στη διατροφή. Τώρα το μόνο που έμεινε είναι το φύλλο συκής των μεταλλαγμένων.

    Τι να κάνουν οι… καημένοι οι υπουργοί, να αφήσουν τον κόσμο να πεινάει χάριν των αιθεροβαμόνων οικολόγων; Και μάλιστα σε εποχές κρίσης που ο κόσμος υποφέρει και η Μοσάντο προσφέρει φθηνή τροφή; «Τελικά εσείς οι οικολόγοι με ποιους είστε, με τους πλούσιους που έχουν να φάνε ή με τους φτωχούς που τους κόβετε το φαγητό;». Έλα μου ντε;;;

    Αυτή η Λερναία Ύδρα δεν θα καεί παρά μόνο με το σύστημα που την εκτρέφει. Μέχρι τότε ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να της καίμε τα κεφάλια που πάνε να ξεπεταχτούν. Όσα και όπως μπορούμε…

    Πριν πολύ καιρό, κάποιος φίλος μου είπε ότι η Μοσάντο δια του στρατού των ΗΠΑ, απαγόρευσε στους «απελευθερωμένους» και ελεύθερους πλέον αγρότες του Ιράκ να σπέρνουν με παραδοσιακούς σπόρους δημητριακά και σιτηρά. Ξέρετε, σπόρους παραδοσιακούς της Μεσοποταμίας, μάλλον οι πρώτοι καλλιεργήσιμοι από ανθρώπους εδώ και 10-15 χιλιάδες χρόνια, ίσως και περισσότερα. Μόνο μεταλλαγμένα από τη Μοσάντο μπορούσαν να σπείρουν.

    Δεν το πίστεψα και νόμισα ότι ήταν στις υπερβολές της προπαγάνδας που χτυπάει στο συναίσθημα. Τώρα μαθαίνω ότι όχι μόνο έκαναν αυτό αλλά έκλεψαν τους σπόρους της Μεσοποταμίας και τους κατοχύρωσαν ως δική τους πνευματική ιδιοκτησία!!!

    Η απάτη, η κλοπή, με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τα συμφέροντα των πολυεθνικών σε απίστευτη συγχορδία! Τώρα για να καλλιεργήσει ο… ελεύθερος Ιρακινός αγρότης το δικό του σπόρο, και όχι μόνο τον μεταλλαγμένο, πρέπει να πληρώσει στη Μοσάντο!

    Αϊ, αϊ, δεν κινδυνεύουμε μόνο να μας επιβάλλουν τα μεταλλαγμένα αλλά να μας κλέψουν και την ύπαρξή μας. Ύστερα θα μας τη πουλάνε σταγόνα - σταγόνα ως πνευματική τους ιδιοκτησία.

    Τι να πω; «Η απληστία των Χλωμών Προσώπων θα τα καταβροχθίσει όλα…» και θα καταντήσουν τη Γη χλωμή, κατ’ εικόνα και ομοίωσή τους. Εκτός αν.. εκτός αν…

    Ο καθένας ας συμπληρώνει το κενό με τη δράση του.

    Καλό τριήμερο.

    AntwortenLöschen
  3. Και μια και είπα «θα κλέψουν και την ύπαρξή μας» μάλλον λάθος έκφραση ήταν.

    Ξέρει ο κάθε πολίτης της Αθήνας ή του Λονδίνου πόσες φορές έχει μαγνητοσκοπηθεί και καταχωρισθεί από τα εκατομμύρια καμερών που υπάρχουν ακόμη και στις κρεβατοκάμαρές μας; Πόσα από αυτά που ανταλλάσσουμε στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ καταχωρούνται σαν στοιχεία για αυριανή εξάρτηση και ομηρία; Ότι γράφουμε, λέμε και κάνουμε; Τα τραπεζικά δεδομένα μας; Τα ιατρικά; Πως ξέρουν και στέλνουν e-mail στον 60άρη που πάσχει από προστάτη προσφορά φαρμάκων από το Μεξικό και στην έγκυο ασκήσεις ανώδυνου τοκετού από τον 1ο μήνα και μωρουδιακά στον 8ο – 9ο ;

    Όποιος παρακολούθησε τη τελευταία μάχη για το FACE BOOK και το ξεπούλημα των στοιχείων που αφελώς κάποιοι διαβίβαζαν μέσω αυτού, αρκεί.

    Περάσαμε γρήγορα από τον ουράνιο «μεγάλο αδελφό» στους μυριάδες νάνους χαφιέδες που μας ακολουθούν παντού.

    Και όμως. Όλοι αυτοί οι ένοχοι, ακόμα και σήμερα προβάλλουν ντοκιμαντέρ τρόμου της Στάζι και μας δείχνουν τις καρτέλες της σαν να μην έγινε κανένα έγκλημα μετά!

    Ο κατηγορούμενος ως πράκτορας τη Ιντ. Σέρβις, Όργουελ μάλλον ήξερε καλά το όνειρο της εξουσίας που υπηρετούσε αν και έβγαλε μόνο ένα μέρος του. Το άλλο μας το βγάζουν τώρα.

    Μαζί με τη μόλυνση του περιβάλλοντος, τα μεταλλαγμένα και τη δηλητηρίαση της ζωής μας, κλέβουν και την ύπαρξή μας. Ύστερα μας εκβιάζουν να υποταχθούμε.

    Όποιος δεν το κατάλαβε ας το ξανασκεφθεί…

    AntwortenLöschen
  4. Τον άρτον ημών τον επιόυσιον δωσ' ημίν σήμερον, Μοσάντο...

    AntwortenLöschen
  5. "τον αρτον ημών τον τροποποιημένο" θα πρέπει να γίνει

    AntwortenLöschen
  6. Τι είναι αυτά τα "χαλαρά" και ευγενικά σχόλια που διαβάζω; Για ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα (εντατική γεωργία) με κορύφωσή της τα GMOs, τα οποία έχουν ήδη καταστρέψει την αγροτική παραγωγή, το φυσικό περιβάλλον και τον κοινωνικό ιστό χωρών όπως η Ινδία και η Αργεντική και ενδέχεται να έχει βοηθήσει στην ισχυροποίηση και εξάπλωση μεταδοτικών ασθενειών όπως η πρόσφατη νόσος των Πτηνών;

    Έφτασε η ώρα της Πράσινης Επανάστασης! Καιρός οι Οικολόγοι να σκληρύνουν, η Φύσις στην οποία πιστεύουν, διότι εκπροπωπεί την Αιώνια Αλήθεια είναι σκληρή όταν και όποτε χρειάζεται. Εαν πρέπει να θυσιαστούν μερικά εκατομμύρια άνθρωποι για να διατηρηθεί η ΖΩΗ, η ανθρώπινη όσο και η υπόλοιπη ΑΥΤΗ θα είναι μια ΑΞΙΑ θυσία ...!

    Πολύ περισσότερο άξια απο την θυσία που περιγράφηκε στο προηγούμενο πόστ και συνέβει ΕΞΑΙΤΙΑΣ της ίδιας νοοτροπίας που γέννησε τα μεταλαγμένα! Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία τα επιχειρήματά τους είναι ξεφτυλισμένα και υποκριτικά!

    Χτυπάνε λάθος πόρτα εαν νομίζουν ότι θα εκμεταλευτούν τα καλύτερα αισθήματα των Οικολόγων για να θολώσουν την λογική τους. Οι οργανικές και βιολογικές καλιέργειες είναι η λύση ΚΑΙ για τις τρίτες χώρες. Και αν η παραγωγικότητα της οργανικής βιολογίας δεν αρκεί για να συντηρήσει τα μιλιούνια πληθυσμού σε κάποια χώρα θα πρέπει η χώρα να αφεθεί στην Φύση η οποία θα ρυθμίσει και θα προσδιορίσει πιο είναι το ιδανικό επίπεδο πληθυσμού το οποίο οι φυσικοί της πόροι μπορεί να συντηρήσει. Μακροπρόθεσμα άλλωστε έχει ήδη αποδειχθεί ότι η βιολογική γεωργία είναι περισσότερο παραγωγική απο την χημική με τις μονοκαλιέργειες και την εντατική καλιέργεια! Αυτές οι τελευταίες είναι που οδήγησαν τις τρίτες χώρες στην εξαθλίωση και έχουν καταστρέψει και τους δικούς μας αγρότες!!

    Δεν θέλουμε ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ανθρώπινους πληθυσμούς! Δεν θέλουμε το ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ στην ΠΟΣΟΤΗΤΑ! Δεν θέλουμε μια τεράστια ποσότητα (μάζα) από αδύναμους & άρρωστους ανθρώπινους οργανισμούς, δεν θέλουμε τεράστιες πληθυσμιακά αλλά άρρωστες κοινωνίες οι οποίες να αργοπεθαίνουν εξαιτίας μιας άρρωστης γεωργίας (αδύναμοι και άρρωστοι φυτικοί & ζωϊκοί οργανισμοί)!

    Θέλουμε ΛΙΓΟΥΣ ανθρώπινους πληθυσμούς, όσους μας ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ η Φύση, οι οποίοι να είναι υγιείς, τόσο υγιείς όσο και η υπόλοιπη φύση! Επιδιώκουμε το ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ! Αυτή είναι η πράσινη "ανάπτυξη"! Λιγότερα (άνθρωποι, τεχνολογίες, ενέργεια, κλπ) αλλά καλύτερα!

    Οι λαοί πρέπει να επαναστατούν όταν πάνε να τους εξοντώσουν!

    Πρέπει να γίνει πόλεμος ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ σε όλα τα επίπεδα, κυρίως στους έλληνες αγρότες, στην επαρχία αλλά και μέσα στην Αθήνα προς τους πολιτικούς. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα, ακόμη και αθέμιτα, όπως η επικοινωνιακή υπερβολή και η προπαγάνδα για τον όλεθρο των GMO ώστε να αφυπνιστεί ο κόσμος. Η χώρα μας πρέπει να γίνει απροσπέλαστη σε κάθε είδους GMO αλλά και τα χημικά λιπάσματα να εξαφανιστούν απο τις ελληνικές καλιέργειες. Ονειρευόμαστε μια χώρα παραγωγό ΜΟΝΟ πράσινων προϊόντων, μια έκταση υγείας και ζωντάνιας, έναν Πράσινο "παράδεισο"!

    Ange-ta μπορείς να μάθεις περισσότερα στοιχεία; Που βρίσκεται το θέμα στην ΕΕ; Ποιά είναι στα στάδια της διαδικασίας και ποιά είναι η διαδικασία;

    Θα προσπαθήσω να ξεσηκώσω τους ΟΠ, πρέπει να κινητοποιηθούν οι πάντες, ακόμη και εαν περάσει Ευρωπαϊκή νομοθεσία πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει ακόμη και με κίνδυνο να βρεθεί εκτός ΕΕ. Οι εταιρείες ή οι επιχειρηματίες θα πρέπει να σαμποταριστούν ανελέητα και να στιγματιστούν κοινωνικά, όλοι όσοι πολιτικοί επιχειρήσουν να στηρίξουν θα πρέπει επίσης να στιγματιστούν κοινωνικά ως εγκληματίες .... εγκληματίες μάλιστας μιας άλλης τάξης μεγέθους, εγκληματίες του ανθρώπινου είδους και της γήινης ζωής ....

    AntwortenLöschen
  7. @ Babis Dermitzakis επίσης

    @ σε όλους

    Καταρχήν, στη σημερινή φάση της ανθρωπότητας αν δεν είσαι οικολόγος δεν είσαι τίποτα. Αυτά που γίνονται σήμερα είναι πρωτοφανή. Έχουμε χάσει τα πάντα! Την υγεία μας, την ευτυχία μας, την αίσθηση της ομορφιάς, την δημοκρατία, την ελευθερία. Αν ψάξεις τις ανθρώπινες αξίες μια – μία, αυτές για τις οποίες ο άνθρωπος αγωνίστηκε και έκανε χιλιάδες θυσίες, όλες έχουν καταρρακωθεί!
    Έχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη στο είδος μας.
    Και αν αυτό πάει στα τσακίδια και στον αγύριστο, καλά να πάθει. Αλλά να παρασέρνει μαζί του όλο το ζωϊκό και φυτικό βασίλειο, είναι ακατανόητο!

    Κάτι πρέπει να κάνουμε, αλλά τι;
    Να βγούμε στους δρόμους; Δεν αρκεί πια. Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ε.Ε.; Οι λαοί δεν θέλουν μεταλλαγμένα και όμως θα τα φάνε στη μούρη με το ζόρι. Μετά από αυτό, το παιγνίδι εξουσίας είναι τελειωμένο……..

    Αυτός που κρατάει τους σπόρους, θα μας τραβάει από τη μύτη στον αιώνα τον άπαντα!!!!!!!!!!!!!!!

    Δεν θα χωράει καμία γιατρειά!!!!!!!!!!!

    Πρέπει να οργανώσουμε ομάδες και να πάμε στα χωριά να μιλήσουμε με τους αγρότες, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΠΟΡΟΥΣ Της ΦΥΣΗΣ, αλλά κανείς δεν θα μας εμπιστευτεί, γιατί εμείς οι επιστήμονες τα κατασκευάσαμε αυτά.
    Εμείς οι επιστήμονες, που καταντήσαμε τσιράκια και κωλογλύφτες της κάθε εξουσίας. Από τον επιστήμονα εργαζόμενο, έως τον καθηγητή Πανεπιστημίου ή σχολείου!
    Και ιδού τα πυρηνικά! Και να τα όπλα! Να τα μεταλλαγμένα! Να οι μονοκαλλιέργειας! Να η υπερεξάντληση των εδαφών! Να το λιώσιμο των πάγων! Να η ανοσία στην αντιβίωση. Να τα χημικά! Να τα τοξικά απόβλητα!

    Για ποιό πράγμα να πρωτοσκιστεί η καρδιά σου;;;;
    Έχω χάσει κάθε ελπίδα. Δεν πιστεύω πια σε καμιά δύναμη αλλαγής αυτής της κατρακύλας.

    Για το Ιράκ:
    Κατέστρεψαν το μουσείο σπόρων και σίγουρα έκλεψαν ένα μέρος του για να το κουβαλήσουν στο Σπίτσενμπέργκ (δες http://ange-ta.blogspot.com/2008/08/svalbard-project.html)


    Στην Αργεντινή, στο Ιράκ, στην Ινδία, στη Κίνα, όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου καταστροφές από την καλλιέργεια των μεταλλαγμένων θα βρεις και οι πολιτικοί μας τα ευλογούν! Και ξέρεις γιατί; Γιατί είναι μικρά ηλίθια ανθρωπάκια! Γιατί ΟΛΟΙ αυτοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΜΒΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ τους ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ τους ΨΗΦΙΖΕΙ.
    Και κυρίως, γιατί όλοι ΑΥΤΟΙ είναι άρρωστοι και εμείς αδύναμοι.


    Εύχομαι πολλές φορές, πάνω στην απελπισία μου, να μας αφανίσει η οικονομική κρίση πριν μας αφανίσει η οικολογική.

    Μπείτε στο λίνκ και ψηφίστε!!

    Κάτι είναι και αυτό!

    @ Mirage

    Όταν ο τρίτος κόσμος σταματήσει να πεινάει θα δυναμώσει(σωματικά) και θα ελαττωθεί (πληθυσμιακά). Όπως έχει γίνει στον πλούσιο κόσμο.
    Σήμερα, τι κάνει το σύστημα; Δίνει μια μπουκιά ψωμί, στους πτωχούς του τρίτου κόσμου για να τους κρατάει ισα – ίσα ζωντανούς, και τους βάζει να παράγουν για τον πλούσιο κόσμο σπατάλη και χλιδή. Αυτός ο τρόπος παραγωγής οδηγεί σε ακραίες μεθόδους καταστολής και ΚΥΡΙΩΣ σε ακραία περιβαλλοντολογικά προβλήματα.
    Αυτή η αλυσίδα πρέπει να σπάσει!
    Ευχαριστώ για τα λίνκ!
    Εγώ προς το παρόν διαβάζω γερμανικές αναρτήσεις και μου σηκώνεται η τρίχα!
    Άλλα και οι Γάλλοι είναι εξίσου ακτίβ. Οι Άγγλοι είναι για κλάματα!

    AntwortenLöschen
  8. Καλώς σας βρήκα. Πολύ καλό το ιστολόγιό σας.Μπράβο από μια "παλιά λαραβάνα."
    Πρέπει όμως να συμπληρώσω ότι το οικολογικό κίνημα σήμερα βρίσκεται πολύ πίσω από την΄Επιστήμη της Οικολογίας.
    Για παράδειγμα η άποψη πως η βιολογική γεωργία είναι λιγώτερο παραγωγική δεν ισχύει.
    Αυτή η βιολογική γεωργία που μας επέβαλλε το σύστημα ,και επιδοτείται,βρίσκεται μακριά από μια επιστημονική βιολογική γεωργία.
    Είναι μια μορφή "αναρχικής" γεωργίας.
    Ειναι στην πράξη μια αντιχημική γεωργία,και όχι μια επιστημονική βιολογική γεωργία.
    Μια επιστημονική βιολογική γεωργία μπορεί να είναι πιό παραγωγική από την χημική γεωργία.
    (Ένας παλιός βιοκαλλιεργητής.)

    AntwortenLöschen
  9. @ Ζήσης,
    πως μας την βγαίνεις έτσι σε παρακαλώ;
    Ποιός είπε ότι η βιολογική γεωργία ΔΕΝ είναι παραγωγική;;

    Αλλά ακόμα και να μην ήτανε, ποιός κατηγόρησε την βιολογική γεωργία;
    Εδω μιλάμε για κινητοποίηση υπέρ της!

    AntwortenLöschen
  10. @ange-ta:
    Αναφέρομαι στο σχόλιο του Mirag,που υποστηρίζει ότι και αν η βιολογική γεωργία δεν είναι παραγωγική , δεν πριράζει.
    "Θέλουμε ΛΙΓΟΥΣ ανθρώπινους πληθυσμούς,όσους μας ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ η φύση" υποστήρίζει ο Μirag.
    Ξέρω πολύ καλά ότι η άποψη αυτή κυριαρχεί μέσα στο οικολογικό κίνημα.
    Μια τέτοια άποψη δεν είναι παρά ένας οικολογικός Μαλθουσιανισμός.Και όλοι γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνη, καταστροφική και αντιδραστική αποδείχθηκε για την ανθρωπότητα,αυτή η θεωρία του Μάλθους.
    Μια θεωρία που την απέρριψε όλη η κοινωνία από την πόρτα ,την επαναφέρει από το παράθυρο το οικολογικό κίνημα.
    Συγνώμη για το ύφος του σχολίου,
    αλλά τρέμω μπροστά στην ιδέα ότι αυτές οι απόψεις μπορεί να γίνουν αποδεκτές από την πλειοψηφία της κοινωνίας μας.
    Είναι βούτυρο στο ψωμί των υποστηρικών ενός παγκόσμιου πολέμου,όπως κα η θεωρητική υποστήριξη φασιστικών κινημάτων.
    Στη σημερινή οικονομική κρίση εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ποσο επικίνδυνες είναι αυτές οι απόψεις.
    Κατά τη γνώμη μου ,η πλειοψηφία του οικολογικού κινήματος, αποτελεί ιμάντα μεταφοράς συντηρικών απόψεων στα λαϊκά στρώματα.
    Κάτι που δεν θα μπορούσαν να κάνουν τα συντηριτικά κόμματα , το πετυχαίνει το επιδοτούμενο από το κράτος οικολογικό κίνημα.
    Μπορεί οι απόψεις μου να φαίνονται αιρετικές,όμως είναι απόσταγμα πολών χρόνων πρακτικής και επιστημονικής απασχόλησης με την βιολογική γεωργία και την επιστήμη της Οικολογίας.

    AntwortenLöschen
  11. @ Ζήση,

    εχεις δίκιο σε αυτα που λες!!

    Και γω μισώ τον μαλθουσιανισμό και τον νεομαλθουσιανισμό που είναι άκρως φασιστικά δημιουργήματα και που δεν έχουν καμία σχέση με επιστημη και ακόμα περισσότερο με την οικολογία. Η άποψη του Μάλθους για την γεωμετρική αύξηση του ανθρώπου και αριθμητική των τροφών είναι πέρα για πέρα λανθασμένη και επιστημονικά.
    Ο φίλος Mirage, τα είπε με άλλο νόημα, νομίζω, επειδη γνωρίζω τις απόψεις του.

    Σε παρεξήγησα, συγνώμη.

    AntwortenLöschen
  12. Χαίρομαι για το συμπληρωματικό σχόλιο.
    Τέλος, νομίζω πως δεν χρειάζεται τέτοια πολεμική στην αντίθετη άποψη.
    Ας έχουμε υπ'όψη μας πως η αντιπαράθεση απόψεων αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την κατάκτηση της αλήθειας.
    Καλό βράδυ.

    AntwortenLöschen
  13. @
    να είσαι καλά, κοριτσάκι :)

    άνοιξη καλή να έχουμε !

    AntwortenLöschen
  14. Την ίδια με άποψη με εσάς έχω, όσον αφορά τον παραγωγικότητα της βιολογικής γεωργίας. Το επιχείρημά μου αναφερόταν σε όλους εκείνους που προσπαθούν να εκμεταλευτούν την ευαισθησία μας ΓΙΑ ΝΑ μας επιβάλουν τα μεταλαγμένα, τάχα ως σωτήρια των ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ του πλανήτη. Μάλλον δεν προσέξατε αρκετά το γεγονός ότι τόσο η χημική όσο και πολύ περισσότερο η γονιδιακή γεωργία βασίζονται στον ΣΤΟΧΟ της ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. Εαν επιχειρήσει το οικολογικό κίνημα να συγκρουστεί στην βάση της ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ή αλλιώς της ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ο πόλεμος είναι χαμένος και όλο το νόημα της προσπάθειας. Ο ΣΤΟΧΟΣ θα πρέπει να ΕΙΝΑΙ η ΠΟΙΟΤΗΤΑ, με ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ, ακόμη και εαν (χωρίς να είναι βέβαιο) ότι μπορεί να οδηγήσει σε μείωση πληθυσμού.

    Αλλά υπάρχουν και ένα σωστό άλλοι λόγοι για τους οποίους ΔΕΝ θέλουμε τεράστιους πληθυσμούς ανθρώπων οι οποίοι να ζουν σαν τα ποντίκια! Τεράστιοι πληθυσμοί σημαίνει ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ που σημαίνει ότι θα μειώσουν τον ζωτικό χώρο άλλων μορφών ζωής που σημαίνει διαταραχή των οικοσυστημάτων, που σημαίνει ΜΕΙΩΣΗ της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ τόσο για εμάς όσο και για την ίδια την ΖΩΗ!

    Διαβάστε και τα πόστ μου (128 & 136) στις Ανιχνεύσεις -> http://www.anixneuseis.gr/?p=1743#comments

    AntwortenLöschen
  15. διαβάστε τα ευχάριστα!!!!!!!!!!!!!!!

    AntwortenLöschen
  16. επιτέλους κάτι "εναντίον"¨της ΜΟΝΣΑΝΤΟ...

    Μα, ούτε ρεβίθι δεν μπορεί κάποιος να φυτέψει χωρίς δαύτους;

    (είσαι ακόμη στη πόλη μου; )

    AntwortenLöschen
  17. μεταλλαγμένοι σπόροι;
    Όχι ευχαριστώ δε θα πάρω.
    Πάντως ακόμα στα χωριά υπάρχουν σπόροι από φασόλια καλαμπόκια και ζαρζαβατικά κανονικά.
    Εγώ όπου πάω στην ελλάδα,ζητάω και μου δίνει ο κόσμος.
    Ποιά Αργεντινή λές.
    Στο μεξικό να δεις, που το καλαμπόκι είναι το ψωμί τους.Δεν υπάρχει σπόρος καλαμποκιού που να μην είναι μεταλαγμένος.
    καλημέρες και καλο μηνα

    AntwortenLöschen
  18. Η πρώτη μάχη ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ! ΖΗΤΩ!!!
    Υπάρχει ελπίδα...

    AntwortenLöschen
  19. ευτυχώς που βρέθηκε η γυναικα αυτή και έβαλε μια τάξη στη διατροφική αταξία.Αλλά χρειάζεται προσοχή και εγρήγορση....

    AntwortenLöschen
  20. @ roidis

    Φίλε μου, επιτέλους δεν λες τίποτα.
    Αλλά εδώ στην Ελλάδα ούτε μια ελάχιστη μνεία δεν έγινε για το γεγονός! Μέγας ύπνος.
    και ο δρόμος ενάντια στον εφιάλτη των μεταλλαγμένων είναι μακρύς και γεμάτος αγκάθια. Βλέπεις ο Μοντέρνος άνθρωπος αποκατέστησε την αυθεντία και καταπίεση της θρησκείας με αυτή της επιστήμης. Η πίστη στην Μεγάλη και Αγία επιστήμη κατάντησε σήμερα να είναι ότι η πίστη στην αστρονομία και τη μαγεία κάποτε.

    @ demetrat

    Στο μεξικό όλα τα μεταλλαγμένα είναι από σταυρεπικονίαση!!!!!! Απαγορεύεται όπως και σε μας η καλλιέργεια του μεταλλαγμένου καλαμποκιού!

    @ Γιάννη Αγιάννη,
    ΖΗΤΩ!!!

    @ ritsmas

    Συμφωνώ, χρειάζεται μεγάλη εγρήγορση. Κοίτα να βοηθήσεις όσο μπορείς σ αυτή την υπόθεση, που για μένα είναι ο κίνδυνος Νο 1 για το μέλλον του κόσμου μας!

    AntwortenLöschen
  21. είναι πολύ σημαντικό το θέμα...
    καλά κάνεις και το προσέχεις και περιμένω ενημέρωση για το τι έγινε

    AntwortenLöschen
  22. @ geokalp,

    προσπαθω να κρατιέμαι ενήμερη. Δεν είναι και πολύ εύκολο!

    Ευτυχώς εχω πάρει χαμπάρι διάφορα γερμανικά μπλόγκ και ενημερώνομαι, αλλιώς αν περίμενα τον ελληνικό τύπο, θα καταλάβαινα πότε φυτέψαμε μεταλλαγμένα, όταν θα βγάζαμε ουρά.

    AntwortenLöschen
  23. καλημέρα!

    το θεωρώ σημαντικό καθώς είχα κάτι συζητήσεις με φίλους και τους γονειούς τους από τη Κρήτη και μου μίλαγαν ακριβώς για αυτό:
    χρησιμοποιούν σπόρο για τη ντομάτα που είναι δεκαετιών, το ίδιο για τα σταφύλια που φτιάχνουν το κρασί τους..
    και μου εξήγησαν λίγο το τι συμβαίνει...

    AntwortenLöschen
  24. @geokalp,

    να κάνεις και συ ποστ!

    Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνουμε όσο πιο πολύ μπορούμε!!!!!!

    Βοηθείστε όλοι, μην μας πάρει η μπάλα.

    Και να παρακολουθείς να συμμετάσχεις και στις ψηφοφορίες.

    καλό σαββατοκύριακο

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...