Sonntag, 22. Februar 2009

Zeitgeist Addendum

Μετά το Zeitgeist, το δεύτερο μέρος του είναι λιγο πληκτικό, αλλα όποιος έχει υπομονη να το δει μέχρι τέλος, δεν θα χάσει.

Αν πάλι βαριέστε, δείτε τα δυο μέρη για την ενέργεια. Αρχίζει απο το τέλος περίπου του πρώτου βίντεο






Μπορεί να μοιάζει επιστημονική φαντασία, αλλά αν δεν πιστέψουμε στο απίθανο, το πιθανό θα μας καταπιεί!

Το πλήρες φίλμ θα το βρείτε εδώ

Υπομονή!

15 Kommentare:

  1. ετοιμάζω κι εγώ κάτι για αυτό. Εχω πολλές επιφυλάξεις για αυτά που λέει και από ποιά σκοπιά τα λέει.

    Επίσης, τα προηγουμενα είχαν και πολλές ανακρίβειες, ειδικά στο αντι-θρησκευτικό μερος, το οποίο όφειλε να είναι και πιο τεκμηριωμένο και όχι να δημιουργε΄πι απλώς εντυπώσεις. Το άλλο που μιλούσε για τη συνομωσία των δίδυμων πύργων μάλλον είναι υπερβολή, δεν χρειάζεται να σχεδιαστεί τόσο μεγάλη καταστροφή από κάθε άποψη, για να πετύχεις μια κοινωνική συναίνεση, υπάρχουν πολύ απλούστεροι τρόποι. Οι πτυχές και το παρασκήνιο μιας συνομωσίας είναι τόσο μεγάλα που δεν υπάρχει περιπτωση να μην συνέβαινε από κάπου μια διαρροή.

    Το μόνο που θα μπορούσε να σταθεί είναι να είχε πληροφορίες η CIA για τέτοια επίθεση και να πήρε διαταγές άνωθεν να μην το πολυψάξει.

    AntwortenLöschen
  2. καλημέρα Tyler,

    Είναι μαζεμένες πολλες απόψεις που είναι πολύ, πως να το πω, πρωτάκουστες και μας δυσκολεύει να τις πιστέψουμε.
    Το πρώτο μέρος κινείτο στα όρια της συνωμοσιολογίας, γι αυτο είχα βάλει και τέτοια ετικεττα.
    Το Addendum είναι πιο ρεαλιστικό, γιατι αναφέρεται στα πραγματικά προβλήματα της εποχής μας, που είναι ο επεκτατισμός του κεφαλαίου και ο εκμηδενισμός της ανεξαρτησιάς των εθνών - κρατών, η καταργηση της δημοκρατίας, η επιβολή της καπιταλιστικής ελίτ, η καταστροφή του περιβάλλοντος και βέβαια η κυριαρχία των τραπεζών, που χρημοτοδοτούν τον πόλεμο και την αθλιότητα.

    Ολα όσα λέει είναι σωστά. Δεν βρήκα τίποτε φάουλ!

    Είναι πολύ προχωρημένος στα θέματα κράτους και εξουσίας και μιλάει για κατάργηση του κράτους.

    Ολα όσα λέει για την ενέργεια, εκτός απο την γεωθερμία, που είχα άλλα πράγματα στο μυαλό μου και δεν μπορώ να το ελέγξω, είναι σωστά και εφικτά. Η υπόθεση χρήμα είναι σωστή. Κια η κρίση που περνάμε ηταν προβλέψιμη.

    Για τους δίδυμους πύργους, δίνω ελάχιστη πιθανότητα να πέσαν αεροπλάνα επάνω τους. Ολα όσα λέει είναι 100% σωστά. Το πιο σωστό απ όλα είναι ότι αυτά τα κτίρια είναι υπολογισμένα για να πέσει αεροπλάνο επάνω τους και το δεύτερο είναι η πτώση του τρίτου πύργου!

    Οπως και να χει, το ζήτημα σηκώνει πολύ κουβέντα!!!

    AntwortenLöschen
  3. Υπομονή ε; Κάνουμε και τίποτε άλλο;

    AntwortenLöschen
  4. Το βίντεο καλό.

    Ξέρει κανείς τίποτα γι' αυτή την οργάνωση εκτός αυτών που λένε οι ίδιοι;

    AntwortenLöschen
  5. Το πρώτο zeigeist είχε και κάποια σοβαρά σημεία αν και τα περισσότερα είχαν πολλά και σοβαρά λάθη.
    Προσωπικά δεν μου λέει και πολλά πράγματα.
    Εκτίμηση μου είναι πως το Zeitgeist κάνει ζημιά αφού τις αλήθειες που αναφέρει τις μπερδεύει με συνωμοσιολογία και στο τέλος τα αυτονόητα θα καταντήσουν γραφικά.

    AntwortenLöschen
  6. Κατά σύμπτωση παίζει την ταινία το νησί στο Star για την Χίμαιρα του τεχνοκρατικού παράδεισου (το "κρατικού" ως ρίχα δεν μπήκε τυχαία).

    Όπως βλέπεις απο τις απαντήσεις μέχρι τώα Αγγελική το ένστικτο των ελλήνων συγκατοίκων είναι ισχυρότατο .... Να προσθέσω με την σειρά μου και μερικά στοιχεία για την ενέργεια:

    Δεν υπάρχει δωρεάν ενέργεια, κάθε εισροή ενέργειας απαιτεί μια εκροή ενέργειας για να συμβεί. Οπότε αυτό που ενδιαφέρει είναι η λεγόμενη Επιτροφή Ενέργειας που Επενδύθηκε.Τα φωτοβολταϊκά, η γεωθερμία, τα βιοκαύσιμα κα έχουν πολύ χαμηλή επιστροφή. παλήρια και τα κύματα μαζί με την αιολική της θαλάσσς έχουν τις καλύτερες επιστροφές αλλά αρκετά πίσω απο το 100 που είχε το πετρέλαιο στην Αμερική του 1930.

    Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν το έπνιξε καμία πετρελαική συνωμοσία, αλλά οι ίδιοι οι καταναλωτές και ευτυχώς! για την Ελλάδα διότι το ρεύμα μας παράγεται απο λινίτη και επομένως το ηλεκτρικό αυτοκίντο θα μόλυνε 4 φορες περισσότερο από το βενζινοκίνητο!

    Το scarcity στο οποίο αναφέρεται δεν είναι κανένα συνομοσιολογικό παραμύθι. Το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, ο λιθάνθρακας είναι ΜΗ ανανώσιμες πηγές ενέργειας, το scarcity προκαλείται διότι εξαντλούνται!

    Υπάρχουν πολλά ακόμη να πει κανείς. Διάβασε την συζήτηση που γίνεται για την ενέργεια στις Ανιχνεύσεις -> http://www.anixneuseis.gr/?p=1743#comments

    Ο κύριος δυστυχώς ανήκει στην ομάδα των τεχνο"οραματιστών" που επιθυμούν μια κοινωνία ελεχγόμενη απόλύτα από τεχνοκράτες, αλλά βέβαια "καλούς" τεχνοκράτες, έξυπνους, ορθολογιστές και ανθρωπιστές. Πρόκειται για μια τεχνο-ουτοπία που όμως βολεύει τους Δημοκρατικούς και τα δικά τους loby για το περίφημο "New Green Deal" ... φοβού τους Δαναούς, κλπ

    Το τελικό χτύπημα μου το έδωσε η διαπίστωση ότι ο κύριος υποστηρίζεται (ιδεολογικά τουλάχιστον) από τους "εφυείς σχεδιαστές" Ραελιανούς ...

    http://raelianews.org/news.php?item.347.6

    μεταξύ μας προτιμώ τους ορθοδόξους χριστιανούς ... ;)

    Γι αυτό προσέχετε από που και πως ενημερώνεστε ...

    AntwortenLöschen
  7. @ Λάκων,

    δεν έχεις άδικο, αλλά αυτη είναι η μοίρα της γνώσης. Την ψαρεύουμε, με πολύ προσοχή. Απο το πρώτο μέρος, ψαρευουμε το ψέμμα της τρομοκρατίας που ήταν η αιτιολόγηση της απόβασης στο Ιράκ και ο έλεγχος της ζωής μας.

    καμια αλήθεια δεν είναι καθαρη και κρυστάλινη!

    @ Mirage,

    πάντα με φόρα φέρνεις νέα στοιχεία, θα τα μελετήσω.
    Για το τεχνοκρατικό μήνυμα έχεις δίκιο και γω το πρόσεξα και μ ενόχλησε, αλλά επειδή είχε και πολλά άλλα στοιχεία που τα βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέροντα, το ξέχασα.

    Οπως λέω και στον Λάκωνα, η αλήθεια είναι διάσπαρτη και πολλές φορές ξεφευγει απο τα στόματα περίεργων ανθρώπων.

    δεν συμφωνω με την άποψη σου για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Υπήρχε στην αυστραλία. Είχε μπει σε κυκλοφορία και το αποσύρανε! (δεν είναι ψέμμα ούτε φαντασίωση). Οταν η ενέργεια παράγεται μαζικά, παίρνεις και μέτρα μείωσης της ρύπανσης. Προφανώς, δεν είναι λυση το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και λιγνίτης, αλλα είσαι έτοιμος με ηλιακό εργοστάσιο (βλέπε Ισπανία) και ηλεκτρ. αυτοκίνητο.

    Ακόμα πιο προφανής είνα η θέση μου περί οικονομίας σε όλα τα επίπεδα: ρούχα, ενέργεια, ιδιωτικη μετακίνηση, κρέας, ψάρι κλπ. κλπ.
    Εχω κάνει πάμπολα ποστ.

    Κάνουμε δραματική οικονομία όπου μπορούμε, αλλά δεν φτάνει.

    ΠΡΕΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΙΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΛΙΓΝΙΤΗ ΟΥΡΑΝΙΟ.

    Αν δεν κάνουμε πρώτα αυτο η δική μας οικονομια καταντάει σταγόνα στον ωκεανό και μεις μια γραφική γκρουπούσκουλα.

    Θα τα ξαναπούμε, γιατι το θέμα, είναι ατέλειωτο.

    AntwortenLöschen
  8. @ Γιάννη Αγιάννη και Gazaki,

    καλησπέρα

    AntwortenLöschen
  9. Στην ανυπαρξία οράματος ....στο σκοτάδι, έστω ένας τεχνο ουτοπισμός με τις δέουσες επιφυλάξεις ας τσουλίσει. Το θέμα είναι τι από όλα αυτά γίνεται αντικείμενο συζήτησης στη κοινωνία και υλοποιησης στα μέσα παραγωγής.
    Φαντάζομαι οι ρεαλιστές του ...Μιραζ σου λένε χορηγήστε μας να σας καταργήσουμε το χρήμα!....

    AntwortenLöschen
  10. Αν και από όσο με ξέρεις, δεν διαφωνώ με το σκεπτικό τους (έχω δει μόνο το πρώτο Zeitgeist για την ώρα), νομίζω ότι πολλά τα τράβηξαν από τα μαλλιά, ειδικά στο πρώτο κομμάτι περί θρησκείας.
    Δεν είναι κακό για να σε βάλει σε σκέψεις, αλλά δεν είναι και να το πάρεις όπως είναι.
    Θα ήθελα περισσότερο τεκμηριωμένα στοιχεία.

    AntwortenLöschen
  11. Άνθρωποι που δε γνωρίζουν από την σκόπιμα αποσιωπημένη ανθρώπινη ιστορία πριν από την έναρξη των πολέμων όσο και τον Χρυσό Αιώνα*, παρά αυτά που τους πλασάρουν από τότε οι ολιγαρχικοί εγωμανείς, δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό που κάνει μια ανθρώπινη κοινωνία ασφαλή και ευτυχισμένη είναι τα συλλογικά έθιμα ελάττωσης του φόβου και αύξησης του θάρρους.
    Ο Ρήγας, ύστερα από αιώνες δυστυχίας, αλλά και υπομονής, κατάφερε επαναφέροντας ΜΙΑ μόνο ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ, πανάρχαια πρόταση να κινητοποιήσει ΜΥΡΙΑΔΕΣ για τη Βαλκανική και παγκόσμια συμφιλίωση:
    το συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο που είχαν τα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα και που τόσο μισούν ΟΛΟΙ οι εγωμανείς, όπως και να αυτοαποκαλούνται.
    * 7 φορές έδωσαν ΠΛΗΡΗ δικαιώματα στους δούλους-υπαλλήλους των πλουσίων οι κατασυκοφαντημένοι αρχαίοι Έλληνες δημοκρατικοί (Αριστοτέλη , Αθηναίων Πολιτεία=άμεση δημοκρατία), που δεν πρόλαβαν να τα επεκτείνουν παντού, γιατί γενοκτονήθηκαν από τις κλίκες σατραπών-ειλωτόφονων εφόρων-διαφθορέων σωκρατικών. Ας μην αφήσουμε τουλάχιστον να ξεχαστούν ποτέ.

    AntwortenLöschen
  12. @ σε όλους

    Παρότι, παίζει μεγάλο ρόλο ποιος λέει τι, εδώ θα ήθελα να κάνω ας πούμε μια εξαίρεση, κυρίως γιατί αυτά που λέγονται στο Zeitgeist, είναι πράγματα που συμβαίνουν καθημερινά και τα προσπερνάμε, λογω του δρόμου που έχει πάρει η ανθρώπινη κοινωνία.
    Στο Zeitgeist, (το πνεύμα των καιρών μας) θα βρει κανείς θέσεις για τα παρακάτω θέματα:
    Α. Θρησκεία.
    Για τους άθεους έχει κάτι να πει, για τους μη άθεους ίσως δεν έχει να πει τίποτα. Η αθέϊα ή η θρησκευτικότητα είναι ένα πολύ βαρύ ζήτημα, που ίσως θα μπορούσαμε να το θέσουμε σαν θέμα μιας άλλης συζήτησης.
    Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, η αθεΐα έχει γίνει όχημα της εκσυγχρονιστικής ελίτ, που θεώρει την θρησκεία εμπόδιο της ελεύθερης διακίνησης των εμπορευμάτων και των φτηνών εργατικών χεριών. Οπότε ενώ η αθεΐα ήταν κάποτε σύμβολο προόδου σήμερα μπορεί και να μην είναι.
    Β. Χρήμα και μονεταριστική κοινωνία.
    Ενώ το χρήμα στην πραγματικότητα είναι ένας καταλύτης διευκόλυνσης των συναλλαγών, από την εποχή της νεωτερικότητας έχει γίνει η βάση και η ουσία της οικονομίας.
    Η ανάλυση του Zeitgeist, τόσο του πρώτου μέρους, όσο και του δεύτερου, είναι – κατά τη δική μου κρίση – σωστή και ανεξάρτητα με τον εξωγήινο που την διακηρύσσει είναι σωστή και ιστορικά επιβεβαιωμένη. Η καπιταλιστική – μονεταριστική κοινωνία περνάει από τη μία κρίση στην άλλη, που γενεσιουργός αιτία βέβαια δεν είναι η κυκλοφορία τους χρήματος, αφού αυτό είναι ένα μέσο, αλλά αυτή καθαυτή η ουσία της καπιταλιστικής κοινωνίας.
    Δεν λέω τίποτα καινούργιο! Γνωστά και χιλιοειπωμένα!
    Γ. Ο ρόλος των πολιτικών: Ποιος δεν λέει σήμερα ότι οι πολιτικοί μας δεν νοιάζονται για τη χώρα, αλλά για το κεφάλαιο;
    Δ. Η παγκόσμια ελίτ, που ορίζει την παγκόσμια οικονομία και την μοίρα όλων των λαών: Σωστό
    Ε. Τα θέματα της ενέργειας: Σωστά
    Ζ. Τα θέματα του περιβάλλοντος: Επίσης σωστά.
    Σωστά, για μένα και λάθος για άλλους. Αλλά αυτά τα ζητηματα να κουβεντιάσουμε ανεξάρτητα με την φάτσα του αναλυτη, που νομίζει πως είναι εξωγήινος.
    Φαίνεται πως φτάσαμε σε μία φάση, που όποιος λέει κάτι διαφορετικό από αυτά που ακούς στην τιβι όλου του κόσμου και όχι μόνο στην Ελλάδα, να είναι τρελλός!
    Τι να πω και γω;;;;;

    @ antidrasi+sex

    Νομίζω να σε κάλυψα με την παραπάνω σύντομη θέση που πήρα.
    Εχεις πεί το πιο σωστό που άκουσα μέχρι τώρα: «Δεν είναι κακό για να σε βάλει σε σκέψεις, αλλά δεν είναι και να το πάρεις όπως είναι»

    Ας μας βάλει σε σκέψη, αυτό έχει σημασία!

    AntwortenLöschen
  13. Καλησπέρα σε όλους,

    Σχετικά με το θρησκευτικό κομμάτι θα ήθελα να πω ότι είναι αρκετά κατατοπισμένο. Μπορεί να ενοχλούνται όσοι έχουν επενδύσει πνευματικά στη θρησκεία αλλά δυστυχώς οι ιστορίες του Όρου, του Διονύσου και του Μιθρα υπάρχουν και οι ομοιότητες είναι εκεί. Η θρησκείες κατά καιρούς έχουν κάνει μεγαλύτερο κακό παρά καλό.
    Ωστόσο δεν θέλω να είμαι εναντίον γιατί τότε γίνομαι εγώ φασίστας, αλλά φυσικά δεν δέχομαι και τον θρησκευτικό φασισμό. Πάντως νομίζω ότι καμικάζι βομβιστές, σταυροφόροι καθώς και οι πρόσφατοι δικοί μας ρασοφόροι πρέπει επιτέλους να εκλείψουν.
    Το μονεταριστικό σύστημα το ζούμε όλοι καθώς και τα αποτελέσματά του (ειδικά πρόσφατα). Εδώ το ντοκιμαντέρ δίνει τροφή για σκέψη (για όσους ονειρεύονται Cayenne και Gucci φορέματα) .

    Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με το πνεύμα του Zeitgeist.
    Αλλά ένα πράγμα με χάλασε πραγματικά: Η διαφήμιση της Siemens στο τέλος του Addendum. Χάνω κάτι; Τόση ώρα δε μας έλεγε για κοινωνία χωρίς χρήματα;
    Τέλος ακόμα και να μας προκύψει καμιά σέκτα ή παραθρησκεία το όλο σκηνικό (πράγμα που θα με χαλάσει ιδιαίτερα) πρέπει να κρατήσουμε το κομμάτι που κάνει το μυαλό μας να δουλεύει.

    Αναμένω σχόλια σας.

    AntwortenLöschen
  14. θα μας τρελάνεις εσυ!
    το Σαββάτο είδα το πρώτο μέρος από το πρώτο μέρος, για το όπιο...

    συνείδητοποίησα λίγο τα άπειρα "κλεμμένα" αιγυπτιακά εκθέματα στα μεγάλα μουσεία, Παρίσι, ΝΥ, Λονδίνο...
    οι τύποι ήταν πολύ καλοί!

    να δούμε.. σε λίγα χρόνια η ταινία μπορεί να θεωρηθεί και συλλογή αστικών μύθων!

    AntwortenLöschen
  15. @ geokalb,

    δεν είναι να τους παίρνεις στα σοβαρά, αλλά πολλά στοιχεία έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...