Dienstag, 10. März 2009

Πέντε πράγματα που μ ενοχλούν


Ετσι θα φαινόταν ο κόσμος αν τον ζωγραφίζαμε σύμφωνα με την διανομη του παγκόσμιου πλούτου
(παρόμοιοι χάρτες εδώ)


Πέντε πράγματα που μ ενοχλούν:
Παρότι έχουμε πει εδώ, ότι δεν πολυγουστάρω να μιλάω για την εαυτή μου, είπα να μην χαλάσω το χατίρι στο φίλο μου το χαμόγελο και στον φίλο greekrider και να σας μιλήσω για 5 πράγματα που με τσαντίζουν:

1. Σιχαίνομαι τη τσιγγουνιά.

Όχι πως μ αρέσει η σπατάλη, καθόλου δεν προασπίζομαι τους σπάταλους. Τι στα κομμάτια οικολόγα θα ήμουν;

Απεχθάνομαι τον τσιγκούνη, γιατί πίσω από την τσιγγουνιά του κρύβει την μικροψυχία του. Ο τσιφούτης είναι στεγνός από συναισθήματα, δεν θα μπορέσει ποτέ του να νοιώσω αλληλεγγύη και τρυφερότητα ούτε για τον σύντροφό του, ούτε για τον φίλο του. Κατά βάση, δεν θα αποκτήσει ποτέ σύντροφο ή φίλο.
Ο μόνος σύντροφος στη ζωή του θα είναι τα λεφτά του και τα υπάρχοντά του.

Θα μου επιτρέψετε να γίνω λίγο πιο σαφής.

Όταν μιλάω για φιλαργυρία, δεν εννοώ απλώς την φιγούρα του Μολιέρου, του ανθρώπου δηλαδή, που κλωσά τα χρήματα και αδυνατεί να τα ανταλλάξει με αγαθά που έχουν αξία, αφού το χρήμα δεν είναι παρά μόνο χαρτιά. Αυτή είναι η αστεία άποψη της φιλαργυρίας, είναι η άποψη η φιλολογική και στην πραγματικότητα η πιο ακίνδυνη.

Με εξοργίζει ο πλούσιος, που ενώ έχει δισεκατομμύρια να φάνε ακόμα και οι κότες, κοιτά να βγάλει από τη μύγα ξύγκι, για να αυγατίσουν ακόμα πιο πολύ τα δισεκατομμύρια του, θαρρείς πως θα καταφέρει ο ανόητος να πάει με αυτά τα δις στ αστέρια.

Πλουτίζουν κρυμμένοι, όχι σε σκοτεινά υπόγεια, αλλά σε λαμπερά παλάτια που κάποιοι άλλοι ανόητοι επιδεικνύουν σε άλλους ανόητους για να τους τρέχουν τα σάλια.


2. Αμέσως μετά, σειρά έχει η σπατάλη,
που ενώ μοιάζει να είναι αντίθετη της φιλαργυρίας, στην πραγματικότητα είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Σπατάλη είναι επίδειξη πλούτου, που έχει κλαπεί από κάποιον φτωχό. Η σπατάλη είναι ύβρις. Ο σπάταλος δεν σκέφτεται, τον ανθρώπινο μόχθο που κρύβει κάθε αγαθό, ούτε το αποτύπωμα που αφήνει κάθε μικρό ή μεγάλο αγαθό πάνω στην μάνα μας τη γη. Ο σπάταλος είναι το ίδιο συναισθηματικά άδειος με τον φιλάργυρο.
(μην μπερδεύουμε τον σπάταλο με τον ανοιχτοχέρη, δηλαδή με αυτόν που βρίσκει χαρά όταν μοιράζεται αυτά που έχει, αδιάφορο αν είναι λίγα ή πολλά).



3. Μετά από τα παραπάνω δύο πολύ σοβαρά πράγματα που με ενοχλούν και με εξοργίζουν, υπάρχουν πολλά άλλα μικρότερα. Μ ενοχλούν οι ελληναράδες-σωφεράτζες.

Αυτοί που κορνάρουν και βρίζουν και παρκάρουν ακόμα και μέσα σε κήπους, πάνω σε λουλούδια, δίπλα από εστιατόρια υπαίθρια. Να μην συνεχίσω, ξέρετε πιο καλά από μένα πως οδηγούν οι ελληναράδες. Είναι κάποιες στιγμές, που θάθελα να ήμουν γίγαντας για να μπορώ να τους πλακώσω στις φάπες.




4. Μια άλλη ράτσα ανθρώπων, που μου σπάει τα νεύρα είναι οι φιλόζωοι. Ναι μάλιστα, μου τη δίνουν οι φιλόζωοι, αυτοί που λατρεύουν τα σκυλιά τους και τα γατιά τους και συμμετέχουν σε φιλοζωϊκές εταιρείες, αλλά δεν έχουν ιδέα και καμία άποψη για τις συνθήκες που ζούσαν τα ζώα που καταβροχθίζουν σχεδόν καθημερινά στο τραπέζι τους.

Μάλιστα!! Δηλώνω ευθαρσώς και φωναχτά, ότι όποιος θέλει να αυτοχαρακτηριστεί φιλόζωος, πρέπει να μην βάζει στο στόμα του κρέας από ζωντανά που έζησαν χωρίς ποτέ να δουν το φώς του ήλιου, μόνο και μόνο για τη δόξα του ανθρώπου!!! (επί αυτού θα επανέλθω σε επόμενο ποστ)

5. Τέλος, με τσαντίζουν οι άνθρωποι, που τους λες κάτσε να φάμε ή να πιούμε κάτι, σύμφωνα με την προσταγή των Πυθαγορείων «κάτσε να φας, κάτσε να πιεις αλλιώς σήκω και φύγε» και σου λένε όχι!!

Τα μπαλάκι ας το πάρει όποιος γουστάρει!

18 Kommentare:

  1. Λοιπόν για την τσιγκουνιά τα ίδια έλεγα και εγώ μέχρι που ανακάλυψα σε κάποιον κοντινό μου γνωστό ότι η φιλαργυρία είναι σοβαρή ψυχοπαθολογική ασθένεια!

    AntwortenLöschen
  2. @ greek Rieder,

    όντως είναι βαριά ψυχασθένεια, οπότε αντιλαμβάνεσαι πόσο σοβαρό είναι ότι ψυχασθενείς κυβερνάνε τον κόσμο μας!

    Οπότε, δεν μας σώζει επανάσταση, αλλά τα τρελλάδικα!

    AntwortenLöschen
  3. Με το "ελληνάρα σωφεράτζα" καλύπτονται οι περισσότερες κατηγορίες που ανέφερες:

    1. Η σπατάλη - 2. Η τσιγγουνιά - 3. Η Ελληνάρα σωφεράτζα - 4. Οι φιλόζωοι (ξοδεύει ένα σκασμό λεφτά για μουράτο αυτοκίνητο με στερεοφωνικό γκα-γκαααννν να παίζει στην διαπασών -και να καταλαβαίνουμε οι υπόλοιποι πως μόλις πούλησε τα γίδια και ήλθε στην πρωτεύουσα το βλαχαδερό- αλλά αλλάζει λάστιχα μόνο άμα του τρυπήσουν, γιατί τί επίδειξη και τι μούρη να πουλήσεις με τα λάστιχα που δεν τα κοιτάζει κανένας; ). Κορνάρει και βρίζει και παρκάρει ακόμα και μέσα σε κήπους (τα είπες όλα) και με τον σκύλο να βγάζει τη μουσούδα απ΄ το παράθυρο του τζιπ καθώς γκαζώνει να πάει για παΛιδάκια.


    Εγώ τα το έλεγα πιο επιγραμματικά:
    1. Ο Ελληνάρας.
    2. Ο Ρωμηός.
    3. Ο Γραικός.
    4. Ο Βαλκάνιος.
    5. Ο Μάγκα<.

    AntwortenLöschen
  4. @ Ζάλμοξη,

    σε σκεφτόμουνα, όταν το γραφα, αλλά σκεφτόμουνα ότι θα στεκόσουν πιο πολύ στην κρεατοφαγία, γιατι ο ελληναράς σωφεράτζας είναι στάνταρ!
    Νομίζω ειδικά σ αυτο, δεν έχει τέρι πουθενά στον κόσμο!

    και η όψιμη "φιλοζωϊα" του!
    Ασε, να μην αρχίσω με αυτο το νεο χόμπι του, γιατι θα ξεράσω!

    AntwortenLöschen
  5. Κυρία μου, καλημέρα σας!
    Δεδομένου ότι στη ζωή τα πάντα είναι σχετικά (δηλαδή, συγκριτικά), θαρρώ πως λίγα είναι αυτά που σας ενοχλούν. Άρα, οι σχέσεις σας με το "κυρίαρχο" ζωικό είδος δεν είναι ανεπανόρθωτα διαταραγμένες ούτε και αδιέξοδες. Βέβαια, η "έλλογη και προηγμένη κοινωνία" ξέρει πώς να απορρίπτει και να αποβάλλει τα "μιαρά ξένα σώματα"...

    AntwortenLöschen
  6. οι ελληναράδες οδηγοί με τα εντούρο καιτα 4Χ4 γαμάνε και δέρνουν βουνά,. παραλίές, υγρότοπους, λιβάδια, κλπ

    ή για να κάνουν τη γκάβλα τους αφήνοντας πίσω τους, εκεί που ήταν λιβάδια, μόνιμες αυλακιές λάσπης ή γιατί βαριούνται το περπάτημα και θέλουν να έχουν το τζιπάκι τους δίπλα τους στην αμμουδιά εκεί που σκάει το κύμα.

    AntwortenLöschen
  7. Το παίγνιον είναι ύποπτο απ' αρχής. Περιορίζει αυθαίρετα σε μόνο 5 αυτά που μας ενοχλούν, τη στιγμή που μόνο η κυβέρνηση έχει 20(;) υπουργούς και η αντιπολίτευση άλλους τόσους σκιώδεις.
    Το παίγνιον απορρίπτεται...

    AntwortenLöschen
  8. @ ab irato

    Πως μου τη βγαίνεις έτσι φραγκολεβαντίνικα;

    Υπάρχουν πολλά πράγματα που με τσαντίζουν, αλλά μου ζήτησαν να πω μόνο πέντε!
    Τώρα αν αυτά είναι και τα χειρότερα, ποιος ξέρει. Μου φαίνεται ότι τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα.

    Αλλά, όπου να είναι θα σκάσουν και τα χειρότερα!

    Καλά να είμαστε…….

    @ Tyler,

    θα σου βάλει ο γούγλης πιπέρι!!

    @ Γιάννη Αγιάννη,

    Σωστός!!!!

    AntwortenLöschen
  9. σόρυ ange-ta για το λεξιλόγιο, αλλά όταν βλέπω τέτοια στην παραλία ή στα βουνά φαντασιώνομαι τον εαυτό μου να τους σημαδεύει με μπαζούκας. Ασε που μια φορά κόντεψε να με σκοτώσει εντούρο σε αμμουδιά.

    AntwortenLöschen
  10. @ tyler,

    ότι και να πεις λίγα θα είναι! και όπως και να τα πεις, πάλι ευγενικά θα τα πεις.
    Αυτη η αναισθησία του έλληναρά με κάνει τούρκο!

    Ομως προσπάθησε να εκφράσεις τη οργή σου με άλλες λέξεις και να δεις πόσεα ωραία συνόνυμα θα βρεις! Ετσι για τον πλούτο της γλώσσας.

    ετσι αντί για γκαβλα, πες ντελίριο, μανία, ψύχωση, έξαψη, πάθοε, παράννοια κλοπ. κλπ. κλπ.

    AntwortenLöschen
  11. @ tyler,

    ότι και να πεις λίγα θα είναι! και όπως και να τα πεις, πάλι ευγενικά θα τα πεις.
    Αυτη η αναισθησία του έλληναρά με κάνει τούρκο!

    Ομως προσπάθησε να εκφράσεις τη οργή σου με άλλες λέξεις και να δεις πόσεα ωραία συνόνυμα θα βρεις! Ετσι για τον πλούτο της γλώσσας.

    ετσι αντί για γκαβλα, πες ντελίριο, μανία, ψύχωση, έξαψη, πάθοε, παράννοια κλοπ. κλπ. κλπ.

    AntwortenLöschen
  12. Εμένα αγγέλα μόνο ένα.
    Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ

    AntwortenLöschen
  13. Συμφωνώ, περιγράφεις πράγματα που μ΄εκνευρίζουν και μένα, εστιάζω περισσότερο στο 5 όπου καμμιάφορά είναι καλύτερο όταν δεν αιτιολογούν την άρνηση τους (ποτέ δεν πίνω τέτοια ώρα, ο ομοιοπαθητικός, μου απαγόρεψε να μυρίζω μοσχοκάρυδο πιό κοντά από τα δύο μέτρα κλπ)

    AntwortenLöschen
  14. K.Y.Π.

    ανορεξικά σπαστικά άτομα!

    AntwortenLöschen
  15. Αν σε ενοχλούν μόνο αυτά τότε είσαι πολύ ευτυχισμένη να μη πω ίσως και ύποπτη για ερωτευμένη

    AntwortenLöschen
  16. @ Chris,

    το παιγνίδι ζητάει μόνο πέντε!

    AntwortenLöschen
  17. συνφωνώ!σε όλα!

    AntwortenLöschen
  18. παλαλός,
    χαίρομαι που συμφωνείς!

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...