Sunday, 15 March 2009

Η τροφή των ανθρώπων

Όπως είπα στο προηγούμενο ποστ, υπάρχει μια ράτσα που μου τη δίνει.
Αύτη η ράτσα ανθρώπων είναι οι φιλόζωοι, γιατί ενώ αγαπούν τα γατάκια και τα σκυλάκια, καταβροχθίζουν άλλα ζώα ΧΩΡΙΣ να νοιάζονται, ούτε καν να κάνουν κάποιες σκέψεις για το ΠΩΣ και ΠΟΥ ζουν αυτά τα δυστυχισμένα ζωντανά,


Δείτε αυτο το video και κάντε κλικ εδω, όπου θα βρείτε το ίδιο με ελληνικούς υπότιτλουςΕίπα να σας χαλάσω το κυριακάτικο φαγητό.

Εγω πάντως τρώω ψάρια, αν και δείτε και το παρακάτω διάγραμμα και ανατριχιάστε έτι περισσότερο!

Γι αυτό πρέπει να γίνουμε κατά 6/7 χορτοφάγοι και μόνο κατά 1/7 ψαροφάγοι ή κρεατοφάγοι και όταν θα φάμε κανένα ζωάκι, να εχει δει το φως του ήλιου. Είναι πολύ πιο ακριβό το βιολογικό κρέας, αλλα όταν θα το έχετε μειώσει,ΔΕΝ θα επιβαρύνει το πορτοφόλι σας. Αντιθετα θα το ελαφρώσει και εσείς θα είστε πιο υγιείς!!
Σκεφτείτε το σοβαρά!


Η κατάρρευση της υδρόβιας ζωής, λόγω υπερβολικής αλιείας.

Το διάγραμμα το ψάρεψα εδώ

12 comments:

Anonymous said...

Βέβαια και τα χορταρικά δεν "μεγαλώνουν" καλύτερα...

Έτσι ας τρώμε από τοπικούς παραγωγούς, ότι βιολογικό έχουν..., το μισό απ' όσο τρώμε σήμερα, και στις αναλογίες που προτείνεις.

Και ας μην πετάμε το φαϊ ρε γαμώτο! Ακόμα κι'αν το βάζουμε "συσκευασμένο" πάνω στον σκουπιδοντενεκέ για τους homeless, όπως είδα προχθές στα Εξάρχεια!

ange-ta said...

Εγω να δεις τι μανία έχω να μην πετάω φαγητά!
Αλλά και ο άντρας μου ακόμα χειρότερος. Ευτυχώς που έχω γάτες και τις ταϊζω με τα μακαρόνια όταν περισεύουν.
Εχω θυμηθεί τη μάνα μου, που έκανε οικονομία απο συνήθεια. Εγω κάνω τα ίδια και χειρότερα απο οικολογική συνείδηση.
Οταν πάω να δω τις αδελφές μου τις σκυλοβρίζω.

Vrennus said...

Το παρήγορο, αν κατάλαβα σωστά το περί αλιείας διάγραμμα αφού με τα γερμανικά είμαι ανέπαφος, είναι ότι η πραγματική τάση πάει πιο ψηλά από την πρόβλεψη, άρα πιθανόν να υπάρχει ελπίδα!

ange-ta said...

@ Vrennus,

Το κόκκινο είναι η καταγραφή της καταστροφης του πλούτου της θάλασσας.

Το μπλέ, η εκτίμηση αυτης της χασούρας, με την μέθοδο της επέκτασης της καμπύλης (εχτραπολασιόν.
Δηλαδή το αργότερο το 2050, αν δεν συμβεί κάτι άλλο παπαλα με την αλιεία!!!

Το 2050, είναι τοοοοοοσο κοντά.
Η κόρη μου θα είναι μόνο 74 χρονών!

αθεόφοβος said...

Όποιος είναι ερασιτέχνης ψαράς δεν χρειάζεται το διάγραμμα,το έχει διαπιστώσει από μόνος του.

Tyler Durden said...

εξαιρετική ανάρτηση και έξω από ακρότητες τύπου "το κρεας είναι βασικό είδος διατροφής", ή "η κρεατοφαγία είναι έγκλημα", κλπ.

Συμφωνω απόλυτα το ότι το κρέας πρέπει να είναι συμπληρωματική διατροφή και μάλιστα αυτό να περιορίζεται όσο το δυνατόν σε μικρά ζώα (πουλερικά, κουνέλια, ψάρια) τα οποία όμως θα ζουν μια ευτυχισμένη ζωή προτού σφαχτούν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

Η σπατάλη φαγητού είναι για μένα έγκλημα, αλλά δυστυχώς και αυτό είναι σημείο οικογενειακής τριβής, όταν πχ έγω σε καμια ταβέρνα στο τέλος επιχειρώ να μαζέψω τα καθαρά υπολείμματα για να μην μαγειρεύουμε κιόλας για την άλλη μέρα.

Κ.Υ.Π WALKING said...

Μελέτησα τα πάντα αλλά για ευνόητους λόγους κατανάλωσης κάνω το κορόιδο. Ή μήπως είμαι.

ange-ta said...

@ Αθεόφοβε,

ναι, το έχω και γω παρατηρήσει, παρότι δεν είμαι ψαράς. (δηλ. ψαρίνα)

@ Tyler,

συμφωνούμε απολύτως

@ Κ.Υ.Π. walking

δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις. θέλεις να το εξηγησεις;

zalmoxis said...

Καλή εβδομάδα!
Θα διαφωνήσω στο 6/7 - 1/7.
Η κρεοφαγία είναι διαστροφή. Ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκε να σκοτώσει ένα έμψυψο ον για να το φάει, αν δεν ήταν πολύ απελπισμένος από ασιτία (λόγω ξηρασίας, παγετώνων ή άλλο) ήταν διεστραμμένος. Και οι "πολιτισμένοι" άνθρωποι που σήμερα αφαιρούν ζωή για να τραφούν, εφόσον δεν είναι απελπισμένοι, είναι οπωσδήποτε διεστραμμένοι και δεν το έχουβν συνειδητοπιήσει. Από τις πιο αποτρόπαιες διαστροφικές πράξεις αυτές των Ελληναράδων που θα σφάζουν κι εφέτος ενόψει Πάσχα αρνιά ή των μουσουλμάνων με τα κουρμπάνια τους ή άλλων βάρβαρων "πολιτισμένων" λαών με ανάλογα έθιμα.
Ας πνιγούν λοιπόν στα τριγλυκερίδια, στις χοληστερίνες, στα εμφράγματα, στις τοξίνες κ.λπ, είναι το λιγότερο που αξίζει σε μια τέτοια διαστροφή...

zalmoxis said...

Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, το "...Ας πνιγούν λοιπόν στα τριγλυκερίδια..." δεν έχει να κάνει με μια υπεράνω θεώρηση από εμάς τους χορτοφάγους, αλλά με το ελληναράδικο "μαγκιά μας" και "καουμπολίκι μας" που συχνά ακούμε για τα χούγια του από τον πιο παχύσαρκο λαό της Ευρώπης, από τους πιο φανατικούς καπνιστές στον κόσμο κι από μια από τις πιο σιχαμένες φάρες στο κεφάλαιο "συμπεριφορά προς τα ζώα" (σήμερα για πιο πρόσφατο παράδειγμα, αντίκρισα 9 γατιά φολιασμένα).

ange-ta said...

@ Ζάλμοξη,

δεν έχεις άδικο, αλλά αν μείνουν όλοι οι άνθρωποι στο ΝΟΝΟ μια φορά την βδομάδα κρέας ή ψάρι, θα είναι μια τεράστια νίκη!!!

Σκέψου το μόνο και θα καταλάβεις ότι θα είναι Η επανάσταση. Ολα τα άλλα θα φαίνονται αστεία.

Tyler Durden said...

επειδή οι στενοί μας συγγενείς που θεωρούνται άκρως χορτοφάγοι, τρώνε ΚΑΙ κρέας έξω στη φύση, δεν βλέπω τον λόγο να κατηγορούμε όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά σε μια ακραία έκφραση διατροφικής θεολογίαςκαι τους πρωτόγονους που τρώγαν κρέας ως μια άλλη εκδοχή προπατορικού αμαρτήματος. Δεν βρέθηκαν σε καμμιά απελπιστική κατάσταση οι πρωτόγονοι, απλώς ένοιωσαν ότι και αυτό είναι τροφή τους.

Για του λόγου το αληθές δείτε εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...