Mittwoch, 22. April 2009

Παιδιά σκλάβοι χτίζουν γερμανικους δρόμους και πλατείες τελευταίο






Όπως και στο πρώτο βιντεο, η Ρεβέκκα για να ανακαλύψει τον δρόμο που θα πάρουν οι πέτρες θα παρουσιαστεί σαν ενδιαφερόμενη αγοράστρια. Ζητάει να μάθει τον εισαγωγέα στη Γερμανία. Ο μαφιόζος – επιχειρηματίας δεν την εμπιστεύεται ακόμα και λέει ότι θα της τον γνωρίσει στο επόμενο ταξίδι του στη Γερμανία.
Τα είπανε, τα συμφωνήσανε.
Ο Ινδός φτάνει στην Γερμανία και πολύ γρήγορα θα καταθέσει το όνομα του γερμανού εισαγωγέα.
Είναι ο έμπορος πέτρας Βάλτερ Μόϊρισ από την Στουτεν, μια ώρα από την Κολωνία
Η Ρεβέκκα επισκέπτεται τον Μόϊρις:
Ρεβέκκα: Ποια είναι η άποψη σας για την παιδική εργασία;
Έμπορος: Αυτές οι πέτρες δεν θα μπορούσαν ποτέ να κοπούν από παιδικά χέρια
Η Ρεβέκκα του δείχνει τις εικόνες.
Έμπορος: Απίστευτο, αλλά ακόμα και αν δεν αγοράσουμε εμείς αυτές τις πέτρες κάποιος άλλος θα τις αγοράσει.
2.12: Μια μεγάλη πλατεία 12.000 τετραγωνικών μέτρων στην Κολωνία, κτισμένη με πέτρες του Ραντασταν. Τα έργο ανατέθηκε με διαγωνισμό στην εταιρεία steinzeit, natursteine.
Η εταιρεία αυτή δηλώνει ότι κατέχει πιστοποιητικό της Ουνέσκο, που πιστοποιεί ότι εμπορεύονται προϊόντα παιδικής εργασίας,
2.47: Δείτε ποιάν «ουνέσκο» εννοεί!
Δεν θα σας κουράσω με άλλα λόγια. Η Ρεβέκκα επιστρέφει στην Ινδία, να δει τι κάνουν τα παιδιά που βοήθησε να ελευθερωθούν και πως τα βγάζουν πέρα με τα 300 ευρώ που θα έπαιρναν ως αποζημίωση.
Όπως το είχατε φανταστεί. Αυτά τα 300 ευρώ δεν τα πήραν ποτέ. Θα τα δώσουμε, μόλις επιστρέψει ο προϊστάμενος από τις διακοπές ψελλίζει ο υπάλληλος…….
Στο τέλος, οι εικόνες από το λούνα πάρκ είναι ένα δώρο των γερμανών δημοσιογράφων στα παιδιά που γελούν έστω και μια φορά στη ζωή τους.
Η ιστορία μας τελείωσε.

Αν ποτέ βρεθείτε στην Κολωνία, και επισκεφτείτε τον επιβλητικό καθεδρικό ναό, σίγουρα θα κοιτάξετε ψηλά για να θαυμάσετε τα έργα των ανθρώπων, αλλά μην ξεχάσετε να κοιτάξετε και κάτω χαμηλά. Γύρω από τα παπούτσια σας! Και τότε σκεφτείτε τα παιδικά χεράκια που χωρίς παπούτσια έκοψαν αυτές τις πέτρες.
Σκεφτείτε αυτά τα ρυτιδιασμένα χεράκια και φτύστε όλη την πρόοδο της λαμπρής Δύσης!



Και οι δύο Γερμανοί επιχειρηματίες δήλωσαν, ότι θα καταγγείλουν τις συμβάσεις, αν θέλουμε το πιστέυουμε!

8 Kommentare:

  1. Μόλις επέστρεψα, χρόνια πολλά!

    Λίγο πολύ τα είπατε όλα στα προηγούμενα ποστ.

    Να προσθέσω μόνο ότι π΄ροκειται για φαύλο κύκλο. Τους μποϋκοτάρεις για την βαρβαρότητα και πεθαίνουν της πείνας... Γιατί δεν πρόκειται η δύση να τους ταΐσει!

    Θυμίζω ότι προ ημερών, ο πατέρας της μικρής που πήρε όσκαρ στο slumdog millionaire, συνελλήφθη γιατί την ΠΟΥΛΟΥΣΕ για κάποιες χιλιάδες λίρες...

    AntwortenLöschen
  2. Μα το παράδοξο είναι που το κεφάλαιο -οι μέντορες του νεοιλλευθερισμού συγκεκριμένα γιατί οι κλασσικοί φιλελεύθεροι του λαϊκού καπιταλισμού το έχουν καταλάβει- συνεχίζει να μην παίρνει χαμπάρι ότι βγάζει τα μάτι του με τα χέρια του. Γιατί συμπιέζοντας έτσι την αγοραστική δύναμη του κόσμου, δεν μπορεί να πουλήσει τα προϊόντα του φέρνει κρίση και πάει λέγοντας ο φαύλος κύκλος!

    AntwortenLöschen
  3. "...ακόμα και αν δεν αγοράσουμε εμείς αυτές τις πέτρες κάποιος άλλος θα τις αγοράσει...".

    Η κλασσική γελοία δικαιολογία που ακούμε συχνά πως αν δεν κλέψουμε εμείς, θα κλέψει κάποιος άλλος!

    Δυστυχώς, σε μια ολόκλήρη ήπειρο, την Ασία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (δηλαδή κάποιων πολύ λίγων χωρών) η παιδική εργασία είναι ο κανόνας (συχνά με την ανοχή του κράτους. Για παράδειγμα, μου έτυχε να με πάρουν στο κυνήγι μπάτσοι για φωτογραφίες παιδιών που έχω τραβήξει εκεί, με τις πιο γελοίες δικαιολογίες). Για να μην πούμε για την παιδική πορνεία, για το εμπόριο οργάνων, για την πώληση μικρών κοροτσιών στους Άραβες (άλλο αίσχος κι αυτό, για το τί συμβαίνει με τις εισαγωγές κοριτσιών στην αραβική χερσόνησο που καταλήγουν στον κάθε ανώμαλο νεόπλουτο καμηλιέρη, θέμα για τιο οποίο κανείς δεν μιλάει, τα πετρέλαια και οι επενδύσεις γαρ...) και ακόμη χειρότερα για το τί συμβαίνει σε μια άλλη ήπειρο, την Αφρική.

    AntwortenLöschen
  4. Συγκλονίστηκα.
    Δεν έχω λόγια.
    το αισχος του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης σε όλο του το εύρος.Ως πότε??

    AntwortenLöschen
  5. μονο ρομπα να τους κάνουμε μπορούμε και τίποτα άλλο.
    γιατί αυτό που ισχύει πιά στον πλανήτη με όση ανηθηκότητα περικλεέι, είναι αυτο που είπε ο γερμανός:
    "αλλά ακόμα και αν δεν αγοράσουμε εμείς αυτές τις πέτρες κάποιος άλλος θα τις αγοράσει"

    δ

    AntwortenLöschen
  6. @ Καλή Κυριακή σε όλους σας,

    Ξέρω ότι δεν σας λέω τίποτε καινούργιο. Παιδιά παράγουν τα παιγνίδια μας, τα ρούχα μας, τα χαλιά μας, το πλούτο μας γενικότερα.

    Ομως, ομολογώ, ότι δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα βάζανε αυτα τα τρυφερά χεράκια να κόβουν πέτρες για να μην πατάμε εμείς σε λασπωμένες πλατείες!

    Τι να σχολιάσουμε άλλο......

    Γαμώ το πλούτο μας πιά!!!

    AntwortenLöschen
  7. Οχι, δεν ειναι κάτι καινούργιο, αλλά κάθε φορά είναι σαν να το βλέπεις για πρώτη φορά. Σκληρό και ανελέητο και άδικο και απάνθρωπο. Ο 21ος αιώνας οφειλε να ξεπεράσει τις αδυναμίες και τα κόμπλεξ του παρελθόντος....

    AntwortenLöschen
  8. @ ritsmas,

    Ακριβώς όπως το λες. Δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά κάθε φορά είναι σαν να το βλέπεις για πρώτη φορά! Και σε καταπλακώνει μια απέραντη θλίψη και αναρωτιέσαι: μέχρι πότε; Και μετά αναρωτιέσαι, μήπως δεν είδαμε τα χειρότερα ακόμα;;

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...