Freitag, 3. April 2009

Συγκέντρωση G20 στο Λονδίνο.



Είναι όντως τόσο ηλίθιοι οι ηγεταράδες μας ή το κάνουν επίτηδες για να μας νευριάζουν;
Πήραν απόφαση να τυπώσουν άλλο ένα τρισεκατομμύριο και κάτι ψηλά για να δώσουν μόνο στο ΔΝΤ τα 500 δις.

Δηλαδή θα παραδώσουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο 500 δις, για να έχει να δίνει και άλλα δάνεια, ώστε να υποθηκεύσει και άλλα φτωχά κράτη. Η πολιτική της υποδούλωσης ολόκληρων εθνών στη δικτατορία του χρήματος, θα συνεχιστεί αλώβητη και ακόμα επιθετικότερη.
Η ασυγκινησία για το κλίμα θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλίτερους ρυθμούς, αφού τώρα με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης, παραμερίζεται κάθε σκέψη για προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, δηλαδή ο παγκόσμιος χωροφύλακας της προώθησης με το ζόρι των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και των πατεντών των ζωντανών οργανισμών, πανηγύρισε την νίκη του!
Οι ηγέτες των 20 μεγάλων κρατών, απέδειξαν για άλλη μια φορά την ανικανότητα τους να κατανοήσουν τα σοβαρά προβλήματα της εποχής μας.

Κατώτεροι των περιστάσεων, μικρότεροι και από μύγες, σύρθηκαν πίσω από τις ψυχοπαθητικές «προσωπικότητες» των μεγάλων εταιρειών, μεθυσμένοι από το βρωμερό κρασί της εξουσίας τους.
Αυτοί στα κάστρα τους και λίγο παραέξω ο διαμαρτυρόμενος λαός.

9 Kommentare:

  1. ... ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ... ΠΑΝ-ΗΛΙΘΙΩΝ, ΦΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΩΝ!

    ΤΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ!
    ΚΑΙ
    ΚΑΛΟ ΣΑΒ/ΚΟ!


    ΥΓ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ? ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΥΣ ΒΟΥΛΕΤΑΙ...!

    AntwortenLöschen
  2. Πολύ σωστές οι επισημάνσεις
    σου @ Ange-Ta σχετικά με την
    ελιτο-πανήγυρη των G 20.
    Ως προς τους ηγέτες δε, το κυρίαρχο πρόβλημα που τους ενώνει (πέρα από τις όποιες δευτερεύουσες διαφωνίες μεταξύ τους)είναι η πάση θυσία διάσωση του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού και η αποφυγή της αμφισβήτησης των λαών ή το πολύ πολύ η εκτροπή της σε κάποιες ανώδυνες για το σύστημα εκτονωτικές διαμαρτυρίες. Έτσι λοιπόν μπορεί να γίνει κατανοητή
    και η φαινομενική "ανικανότητα τους να κατανοήσουν τα σοβαρά προβλήματα της εποχής μας".

    Καλό Σαββατοκύριακο.

    AntwortenLöschen
  3. ange-ta, κατανοούν απολύτως τα σοβαρά προβλήματα της εποχής μας, άλλωστε αυτοί τα έχουν δημιουργήσει.
    Απλά, άλλες είναι οι προτεραιότητές τους.
    Όσον αφορά εμένα, δεν μου αρκεί αν κάποια στιγμή τους δικάσει και τους καταδικάσει η Ιστορία. Θέλω να δικαστούν και να καταδικαστούν ΤΩΡΑ από τους φυσικούς δικαστές τους. Να δω την τιμωρία τους

    AntwortenLöschen
  4. ... ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ... "ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ" ΤΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ. ΙΔΙΟΝ ΤΩΝ IDIOTS, ΓΑΡ!

    "ΦΤΥΣΤΕ" ΤΟΥΣ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!

    AntwortenLöschen
  5. Το χειρότερο είναι πως η Ευρώπη θα αναλάβει -στις πλάτες των λαών της- την τριπλή υποχρέωση να πληρώσει τα κερατιάτικα των ΗΠΑ, την ανάπτυξη της Κίνας και την διάσωση της Αφρικής και όλα αυτά φορτώνοντας το εμπορικό ισοσύγιό της, την ανταγωνιστικότητα (άρα και μακροπρόθεσμα το ασφαλιστικό / συνταξιοδοτικό σύστημα και τα εργασιακά) όπως π.χ. με το σκληρό ευρώ ως νόμισμα παγκόσμιο. Ο τελέυταίος αυτός ρόλος είναι και επικίνδυνος και δύσκολος* - και γι αυτό άλλωστε το IMF "ανακάλυψε" το εργαλείο των SDRs (Ειδικά Τραβηχτικά Δικαιώματα).
    Ακόμη, έχουνε και τυπικά ένα παγκόσσμιο οικονομικό πολίτευμα: Δίδυμη δικτατορία των IMF/World Bank,

    Αισιόδοξο συμπερασμα: Υπήρξε η γενική παραδοχή πως η "φούσκα" της αμερικανικής οικονομίας δεν παίρνει γιατρειά και θα συνεχίσει μεν να λέιτουργεί ως τέτοια (φούσκα). Δηλαδή, να επιβιώνει με αρπαχτές (πόλεμοι, χρέη, κ.λπ.) αλλά με το συνεχές πλέον άγχος ότι μπορεί να σκάσει ανά πάσα στιγμή είτε σε μερικά χρόνια είτε και... αύριο το πρωί! Και τότε θα πέσει πολύ γέλιο...

    AntwortenLöschen
  6. Για να ενισχύουν το IMF σημαίνει ότι περιμένουν και άλλα κράτη να "βαρέσουν κανόνι", μάλλον προς Ανατολικάς Ερώπας (η Ελλάδα 5η θέση παγκοσμίως!).

    Η παγκόσμια "τρύπα" των ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ είναι πάνω απο 500 τρις $ ... έτσι για να έχουμε μια αίσθηση της τάξης των μεγεθών για τα οποία μιλάμε. Τι να σου κάνουν 1-2 τρις ....

    Α και μην αγχώνεστε με το χρήμα, ως γνωστό παράγεται απο το ΤΙΠΟΤΑ, οι μεγάλοι (USA, UK, EU, κλπ) δεν θα το μαζέψουν από αυτό που ήδη κυκλοφορεί. Ήδη στην Αμερική έχουν τυπώσει νομίζω ένα επιπλέον τρις $ - μάλιστα δεν χρειάζεται καν να "τυπώνουν". Βέβαια έχει και αυτή η μέθοδος τα μεινοκτήματά της, μειώνει την αξία ... του χρήματος, γι αυτό δεν τύπωσαν με την μια και τα 500 τρις που έλειπαν γιατί θα γίνονταν ΑΜΕΣΑ "αέρας κοπανιστός"

    Δύο μεγέθη στον Κόσμο τείνουν στο άπειρο, το σύμπαν και .....

    AntwortenLöschen
  7. @ παντοτινέ ταξιδευτη,

    Καλό αυτό,
    Μωραίνει o Κύριος ους βούλεται απωλέσαι


    @ Mavro Fws

    όπως έχω πει και σε κάποιο σχόλιο μου,
    Οι σημερινοί παγκόσμιοι ελιταράδες, θα δώσουν γη και ύδωρ για να σώσουν τις τράπεζες, που είναι η βάση του συστήματος.
    Ωστόσο, αν δεν ήταν τόσο ανίκανοι και τυφλωμένοι από την παντοδυναμία τους, μπορεί η κατάσταση να μη είχε φτάσει σε τέτοια αδιέξοδα. Δεν είναι δυνατόν να μας τσαμπουνάνε ότι φταίνε οι κακοπληρωτές των δανείων και τώρα να συγκεντρώνονται για να βγάλουν αποφάσεις όπως: θα σώσουμε το ΔΝΤ (που δεν μας λένε γιατί πτώχυνε και αυτό) και θα άρουμε το απόρρητο των τραπεζών! (να το άρουν, αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα).
    Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα.
    @ Γιάννη Αγιάννη,

    Φοβάμαι ότι δεν θα αξιωθούμε να δούμε την δίκη και καταδίκη τους! Δυστυχώς τρέμω στη σκέψη, ότι αυτή η στιγμή έχει ήδη περάσει. Δεν θα προκάμει ο άνθρωπος να καταλάβει και να αντιδράσει στο σύστημα.

    Σου θυμίζω το κλείσιμο του Μισεά στο βιβλίο της προηγούμενης ανάρτησης μου:
    « η φιλελεύθερη παγκοσμιοποιημένη αυτοκρατορία διαθέτει τα μέσα για να κάνει να συμπέσει η δική της κατάρρευση μαζί με την κατάρρευση ολόκληρου του πλανήτη.»

    @ παντοτινος ταξιδευτης

    Δεν μου φτάνει να τους φτύσω, θα ήθελα να τους κάνω κάτι άλλο.

    @ zalmoxis
    Μακάρι η Εσπερία να ήταν σε θέση να καταλάβει, έστω και με τις πλάτες των λαών, (καταλαβαίνεις πως το εννοώ) τι της γίνεται.
    Πιστεύω ότι δεν ξέρουν που να πιαστούν και μαζεύονται για να χλαπακιάσουν τα συνηθισμένα εδέσματα που τους ετοιμάζουν οι σούπερ σέφ, να τους υψωθεί το ηθικό και το λίμπιντο με το να κινητοποιείται κάθε φορά η μισή αστυνομική δύναμη του πλανήτη για χάρη τους, και στο τέλος να εξακοντίζουν δεξιά και αριστερά σαχλαμάρες, αηδίες και ξεράσματα, τη στιγμή που ο πλανήτης αιμορραγεί!
    Βέβαια, συμφωνώ μαζί σου με τα χίλια ότι υφιστάμεθα την δικτατορία IMF/World Bank , που διοικείται από τις ΗΠΑ και γι αυτό λέω ότι οι κυβερνηταράδες μας είναι εκτός των άλλων και προδότες .
    Μακάρι να ξεφουσκώσει η φούσκα των 600 τρις εικονικής οικονομίας.


    @ Mirage

    Καλημέρα καλέ μου Μιράζ, η αγορά των παραγώγων, δεν παίζει και κανένα ρόλο στην ουσία. Είναι μια εικονική πραγματικότητα. Όταν ο παγκόσμιος πλούτος είναι 50 τρις, ότι είναι πάνω από αυτό το νούμερο είναι πληθωριστικό και κάποτε θα φανεί!
    Τα αποθέματα κάθε τράπεζας, ακόμα και της Deutsche Bank, δεν ξεπερνούν το 3% του τζίρου της.
    Επομένως ο εικονικός πλούτος, όταν ο πραγματικός είναι 50 δις και αφού οι τράπεζες διακινούν όλο τον πλούτο του κόσμου (αυτόν που μετράμε) είναι 50/0.03 = 1660 τρις!

    Λέω δηλαδή τις βλακείες μου και γω.


    «Δύο μεγέθη στον Κόσμο τείνουν στο άπειρο, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, για το πρώτο δεν είμαι τόσο σίγουρος» τάδε έφη ο δικός σου.

    AntwortenLöschen
  8. Και να φανταστείς Αγγελική ότι ούτε αυτά τα 50 τρις είναι αληθινός πλούτος. Τι μετράμε δηλαδή με το ΑΕΠ, εμπορικές συναλλαγές εσωτερικές, μέσα και οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές δηλαδή, μέσα και το δημόσιο! Μάλιστα στο ελληνικό ΑΕΠ οι υπηρεσίες, αγγίζουν το 70% του ΑΕΠ από τις οποίες το 40% αφορά υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα! Είμαστε στην παγκόσμια κατάταξη 33η με βάση το ΑΠΕ, ναι και λοιπόν; Ποιός λογικός άνθρωπος σε αυτήν την χώρα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι όταν η οικονομία σου στηρίζεται στις υπηρεσίες και μάλιστα μη παραγωγικών δημόσιων υπηρεσιών, αντί στην γεωργία, μεταποίηση & βιομηχανία, για πιο πλούτο να μιλάμε και τι να την κάνουμε την 33η θέση με βάση το ΑΕΠ. Γι αυτό είμαστε και 5οι με βάση τον κίνδυνο χρεωκοπίας ...

    Οπότε όχι μόνο δεν λες βλακείες αλλά μάλλον το έχεις υποτιμήσει το νούμερο που έδωσες .... ;)

    Έχουν άλλωστε προταθεί ένα σωρό εναλλακτικές μετρικές. Το ΑΕΠ φτιάχτηκε απο τους ίδιους άπληστους για να μετρούν τον χρηματικό τους "πλούτο" και την αύξησή του και μόνο ... Ενω η λέξη πλούτος στα δικά μας τα μυαλά σημαίνει άλλα πράγματα, σημαίνει φυσική διατροφή και υγεία, υγιείς ανθρώπινες σχέσεις, υγιές φυσικό περιβάλλον, κλπ

    AntwortenLöschen
  9. καλημέρα

    @Mirage


    Αν ένα κράτος έχει τον ίδιο πλούτο με ένα άλλο που δεν έχει όμως καθόλου εγκληματικότητα, αυτο με την εγκληματικότητα θα έχει πιο μεγάλο ΑΕΠ!
    δες και την επόμενη ανάρτηση.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...