Donnerstag, 7. Mai 2009

νέα απο τη μάχη ενάντια στα μεταλλαγμένα


Καλά τα νέα απο την αγορά των μεταλλαγμένων.

Όταν η Μονσάντο παρέλαβε την διατήρηση της απαγόρευσης της καλλιέργειας στην Αυστρία, Ουγγαρία και Γερμανία, του μεταλλαγμένου καλαμποκιού, προσέτρεξε στα δικαστήρια.
Όπως έχουμε πει η Μονσάντο έχει μερικές ντουζίνες δικηγόρους, οι οποίοι μηνύουν αδιάκοπα ιδιώτες, κράτη και ενώσεις, όπως η Ε.Ε.
Τόσο δυνατή είναι και τέτοια ασφάλεια της έχει δώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, ώστε να οδηγούν στα δικαστηρια ακόμα και την ίδια την Ε.Ε. Με αηδή θρασύτητα, που ποτέ άλλοτε, ενας ιδιωτικός οργανισμός δεν θα επεδίωκε, ζήτησε, την άρση της μη άρσης και επομένως την απελευθέρωση της αγοράς για το περιβόητο μεταλλαγμένο καλαμπόκι

Το δικαστήριο του Braunschweig απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα της Μονσάντο, για την άρση της απαγόρευσης, επειδή το μεταλλαγμένο καλαμπόκι MON810 δεν προκαλεί μόνο τον θάνατο των ζιζανίων, για το οποίο έχει μεταλλαχθεί, άλλα και άλλων ζωντανών οργανισμών. Επίσης επικαλούμενο την Αρχή της Πρόληψης, ζήτησε να αυξηθεί η περιοχή ασφαλείας γύρω από την περιοχή καλλιέργειας μεταλλαγμένου καλαμποκιού.

Η απόφαση του δικαστηρίου εδώ


Με την ευκαιρία να πούμε, ότι στις ΗΠΑ, έχει ξεσπάσει μεγάλη σύγχυση μεταξύ των αγροτών με το ανεξέλεγκτη θέριεμα των ζιζανίων, που υποτίθεται πως σκοτώνει το ζιζανιοκτόνο Raund-up. Πολλοί αγρότες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τους αγρούς τους, ή να επιστρέψουν σε μη μεταλλαγμένη καλλιέργεια, γιατί τα θεριά πια μεταλλαγμένα ζιζάνια στραγγαλίζουν τα καλαμπόκια.

Την είδηση μας την έστειλε ο underinformation. Η πλήρες αρθρο εδώ

Ας ελπίσουμε, ότι η φύση θα προλάβει να πνίξει αυτά εκτρώματα, πρίν αυτά πνίξουν εμας!

4 Kommentare:

  1. αυτές οι εταιρείες αποκρύβουν και το γεγονός πως πολλές έρευνες έχουν δείξει σημαντικές ενδείξεις για αλλοιώσεις στην πρωτεϊνική δομή των οργανισμών, κυρίως ποντικών, εντόμων, σκουληκιών, κλπ που τρέφονταν με μεταλλαγμένα.

    AntwortenLöschen
  2. @ Tyler,

    Εχω κάνει μια σειρά αναρτήσεων για την ωρολογιακή βόμβα των μεταλλαγμένων.

    Άποκρύβουν παααααρα πολλά αυτές οι εταιρείες και δεν ξέρω αν ο λόγος που κατέφυγαν σε κυβωτό σπόρων είναι ο φόβο της εξαφάνισης όλων των σπόρων της γης.

    Πήγαινε στην ετικέτα "μεταλλαγμένα"

    AntwortenLöschen
  3. Όχι, που νόμιζαν ότι τα ζιζάνια θα καθόντουσαν με σταυρωμένα χέρια να τα φάει το RoundUp!

    AntwortenLöschen
  4. Vrennus,

    καταπληκτικο αυτό που λες!!

    Θυμήθηκα το τζουράσι παρκ, που λέει ο πως τον λένε, όταν ακούει ότι κλωνοποιούν μόνο αρσενικούς βρωντόσαυρους για να αποφύγουν τον πολλαπλασιασμό:

    "Η ζωή, θα βρει το τρόπο της"

    και έτσι συμβαίνει, (στο έργο)

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...