Samstag, 20. Juni 2009

Μια αποκαλυπτική ιστορία, για την οικονομική κρίση.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και δεν θα πιστεύετε στα αυτιά σας!



Για τους μη αγγλομαθείς: Ο Σενατορ Alan Grayson ρωτάει την γενική ελεγκτή, διορισμένη από την αμερικανική Κυβέρνηση Elizabeth Coleman, ο ρόλος της οποίας είναι να ελέγχει όλες τις δραστηριότητες της FED, πού ξοδεύτηκαν και για ποιο σκοπό 9 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Μάλιστα καλά διαβάσατε 9 τρισεκατομμύρια, ποσόν που αντιστοιχεί σε 30.000 δολάρια για κάθε αμερικανό πολίτη, παιδί ή γέρος μαύρος ή άσπρος.

Η γενική ελεγκτής, έχει πάντα την ίδια απάντηση, κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο διατυπωμένη: Δεν ξέρει!
FED: (δείτε και το σχόλιο του Mirage) Είναι ένωση τραπεζών, που τυπώνει δολάρια και τα ανταλάσσει με ομόλογα της αμερικανικής Κυβέρνησης. Άλλη τρελή ιστορία αυτη!

Για περισσότερα: http://www.bloomberg.com/apps/news?pi...

Federal Reserve Office of the Inspector General: http://www.federalreserve.gov/oig/

7 Kommentare:

  1. Θυμίζω ότι η FED είναι ανεξάρτητη. Άμα θέλει δηλαδή μπορεί να τυπώσει τόσα δολάρια που να ρίξει το δολάριο στο 10ο υπόγειο. Και αυτό κάνει ώστε με χαμηλό δολάριο να βοηθούνται οι εξαγωγές τους που γίνονται πιο φτηνές σε αυτή τη δύσκολη περίοδο αλλά και το χρηματιστήριό τους.

    Γι' αυτό οι Κινέζοι που έχουν δολάρια χτυπάνε ενέσεις από τα νεύρα τους και απειλούνται.

    Παρόλα αυτά για να τους βγει το στοίχημα θα πρέπει οι οικονομίες να πάρουν μπρος για τα καλά, κάτι που αργεί ακόμη.

    Αν δεν...τότε την πατήσανε...

    AntwortenLöschen
  2. το ειδαμε -το ειδαμε!!!
    Δεν ειναι μόνο η Κίνα σε Νευρική κρίση,που ν'ακουσεις την Ρωσική αρκουδα πως Βρυχάται,οσο για τα αποτελέσματα τα βρίσκουμε στην Αντλία της Βενζίνης,οι Αραβες αρχισαν να κάνουν παιχνίδι,και ζωή σε ολους μας.

    AntwortenLöschen
  3. @ g/r & taspa

    Πως φαίνονται οι οικονομολόγοι!!

    Για μένα πάντως αυτη η υπόθεση μου είναι μυστηριο.
    Καποιο ιδιωτικό ίδρυμα τυπώνει χρήματα και δανείζει την Κυβέρνηση.......

    Καλά!! τέτοιος οικονομολόγος είμαι και γω. Μας λείπουν χρήματα; No problem, θα τυπώσουμε μερικά δις, να φάνε και τα παιδιά μας τα υιθοθετημένα και τα πραγματικά!

    Γιατι δεν κάνει και ο Κωστάκης το ίδιο;;

    ΚΑΙ ΩΣΤΟΣΟ, υπάρχουν κάποιοι αμερικανοί οικονομολόγοι, οι οποίοι κρούουν τον κωδωνα του κινδύνου, όπως ακριβώς τα είπα και γω πριν απο πολύ καιρό:
    http://ange-ta.blogspot.com/2008/10/blog-post_26.html

    AntwortenLöschen
  4. Το μοίρασα με mail!

    AntwortenLöschen
  5. Καλημέρα angie. Νομίζω ότι η Αμερικανική κυβέρνηση είναι αυτή που εκδίδει το ομολογιακό δάνειο (η σύμβαση επιστροφής των δανεικών με τόκο) καιτο στέλνει στην FED η οποία τυπώνει νέο ζεστό χρήμα το οποίο στην συνέχεια πηγαίνει σε ιδιωτική κεντρική τράπεζα όπως η Goldman Sacks και πέφτει στην αγορά.

    Στην περίπτωσή μας όπως φαίνεται μάλλον η FED δεν αγοράζει (φανταστείτε την ως μια ιδιωτική τράπεζα) ομολογίες αλλά τοξικά ....! Αυτό μάλιστα δεν είναι καινούργιο, δες εδω για παράδειγμα

    http://www.frbatlanta.org/econ_rd/macroblog/100708c.jpg

    Προσπαθούν με απλά λόγια να ξεφουσκώσουν την φούσκα αγοράζοντας την λίγο-λίγο. Όμως και γι αυτό είναι σοκαρισμένος ο Γερουσιαστής, μόνο η εξαγορά των τοξικών δεν αρκεί. Διότι το νέο χρήμα μπορεί να καταλείξει στα ίδια άπληστα χέρια ... ;) Προφανώς όλη αυτή η έλλειψη διαφάνειας δικαιολογημένα ενισχύει τις ανησυχίες ....

    Άλλωστε η φούσκα είναι τεράστια

    http://notes-mirage.blogspot.com/2009/05/blog-post.html

    και θα αργήσει πολύ να επανέλθει στα φυσιολογικά της επίπεδα τα οποία μάλιστα είναι άγνωστα μια και έχουν αλλάξει οι συνθήκες του παγκόσμιου περιβάλλοντος.Θα αργήσει διότι βέβαια δεν θα κάνουν την ανοησία να τυπώσουν υπερβολικά πολύ χρήμα και να οδηγήσουν έτσι σε στασιμοπληθωρισμό. Υποψιάζομαι να κρατήσει μια δεκαετία, όμως η πτώση απο το 2010 και μετά θα είναι πιο αργή και κάπου θα σταματήσει ... κανείς πάντως δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο .... πάτος!

    AntwortenLöschen
  6. Καλώς τον μιράζ,

    Δεν συγχωράω τον εαυτό μου που δεν σε έχω στο feed!!
    Κάποια πατάτα έκανα και φύγανε μερικά και μέσα σ αυτά και το δικό σου. Το διόρθωσα!

    Σχετικά με τις συναλλαγές φεντ-ΗΠΑ:
    Λάθος διατύπωση από πλευράς μου:
    FED: Είναι ένωση τραπεζών, που τυπώνει δολάρια και τα ΑΝΤΑΛΛΑΣΕΙ (και όχι δίνει) υπό μορφή ομολογιακού δανείου στην αμερικανική Κυβέρνηση.
    Εσύ λες και είναι σωστό:
    «η Αμερικανική κυβέρνηση εκδίδει το ομολογιακό δάνειο (ή σύμβαση επιστροφής των δανεικών με τόκο) και το στέλνει στην FED η οποία τυπώνει νέο ζεστό χρήμα το οποίο στην συνέχεια πηγαίνει σε ιδιωτική κεντρική τράπεζα (Σημ.: η FED έχει μέλη ιδιωτικές τράπεζες, νομίζω ανάμεσα σ αυτές και η Goldman Sacks και η City Group του Ροκφέλερ) όπως η Goldman Sacks και πέφτει στην αγορά».
    Σωστά;
    Σε ρωτάω για να καταλάβω τα ακαταλαβίστικα!!!
    Και η σειρά, είναι προφανώς σωστή η δική σου! Πρώτα εκδίδεται το ομολογιακό δάνειο (ή όπως λες υπογράφεται σύμβαση επιστροφής των τυπωμένων χρημάτων με τόκο που πληρώνει ο αμερικανικός λαός) και μετά η FED τυπώνει τα δολάρια! Δηλαδή, η πίστη στο νόμισμα είναι η υγεία της αμερικανικής οικονομίας, αντί του χρυσού που ήταν κάποτε. Έτσι και πέσει αυτή η πίστη, αν δηλαδή οι κινέζοι και οι ρώσοι ζητήσουν να αλλάξει το νόμισμα των συναλλαγών, η αμερικανική κυβέρνηση έχει δύο λύσεις, ή να βουλιάξει, ή να αρχίζει να τυπώνει και το νέο νόμισμα. (Δεν βάζω υπόψη μου να κάνει πόλεμο, οπότε το νόμισμα συναλλαγών πάει κατά διαβόλου, όπως και ο πλανήτης)

    Τι θα συμβεί, φοβάμαι ότι θα το δούμε πολύ σύντομα το έργο!

    Πάω να διαβάσω το ποστ σου, και όλα όσα έχω χάσει

    Καλή Κυριακή!

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...