Friday, 21 August 2009

Σύνταξη και στις γυναίκες στα 65Σύνταξη μετά τα 65 ΚΑΙ για τις γυναίκες αποφάσισε η Κομισιόν!

Για την ισότητα ρε γαμώτο!

Αλλά όταν η γυναίκα δουλεύει στο σπίτι, ψωνίζει, μαγειρεύει, πάει τα παιδιά στο σχολείο με τη ψυχή στο στόμα, για να προλάβει και τη δουλειά, δεν μετράει.

Όταν η γυναίκα, δεν κάνει ποτέ καριέρα, λόγω αυτών των οικογενειακών της υποχρεώσεων, δε μετράει!

Όταν η γυναίκα αμείβεται, από τις επίσημες στατιστικές της κυρά Κομισιόν, κατά 25% λιγότερο για την ίδια εργασία, δεν μετράει.

Και ποιός σε ψήφισε ρε κυρά μου Κομισιόν, που είσαι και γυναίκα, για να αποφασίζεις εσύ για μας;;

Ε αϊ σιχτίρ! κυρά Κομισιόν

19 comments:

Greek Rider said...

Η κομισιόν είναι γνωστή για την αφοσιωσή της στην έννοια της δικαιοσύνης.

Της δικαιοσύνης των εργοδοτών πάντοτε...

ange-ta said...

Μόλις γύρια απο το μπλογκ σου, ξεχνάω τι σου έχω γράψει!
εσύ γράφεις εδω και γω εκεί.

Ναι η κυρά Κομισιον, για την ισότητα ενδιαφέρεται!
Τα έχουν όλα ξεφτυλίσει!

ange-ta said...

πάω για ύπνο, αύριο δουλεύω!

taspa said...

καλημερα φιλεναδα,μη βασανιζεσαι ,το παιχνιδι ειναι πολυ καλα στημένο,αν μελετησεις καλα τα περι Κομισιον κλπ,ολα τα υπόλοιπα ειναι του κλου ,προκειμένου να διαλυσουν [ καθε απολύθωμα εργατικων δικαιωμάτων] απο μερους των δικών μας.
Αξιος ο μισθός των Εργατοπατερων και των Σοσιαλιστων,[αληθεια που ειναι αυτοι,???σε ποιό καπέλο τους εχει κρύψει ο ΓΑΠ??]ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥς ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΝΑ ΦΤΥΣΩ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΟΥ

Mavro Fws said...

Κανείς δεν τη "ψήφισε" @Ange-Ta, αυτή την "κυρά" "για να αποφασίζει...για μας",αφού όπως ξέρεις οι ευρωενωσιακές δομές είναι ολοκληρωτικού τύπου.

Τώρα σχολιάζοντας την εύστοχη ανάρτησή σου επέτρεψε μου να φλυαρήσω με τα εξής:

Ήδη δια μέσου το μαρξικού «νόμου της αξίας» είχε γίνει κατανοητό πως η δημιουργία και αναπαραγωγή της εργασιακής δύναμης δεν επιτυγχάνεται μοναχά από την χρήση-κατανάλωση των (κοινωνικοϊστορικά) αναγκαίων εμπορευμάτων αλλά και με την ανάλωση των «χρήσιμων αξιών» που δημιουργεί ο, μη εμπορευματικός και κοινωνικά ανεπικύρωτος, τομέας ΙΙ της κοινωνικής παραγωγής και κυρίως η οικιακή εργασία που κατά το μεγαλύτερο της μέρος είναι απλήρωτη γυναικεία απασχόληση. Αυτή η συγκεκριμένη εκμεταλλευτική γυναικεία απασχόληση ούτε στο μισθό υπολογίζεται, ούτε στις επίσημες στατιστικές.

Στην Εσπερία μετά το 1970 η στρατηγική αποδιάρθρωση του λεγόμενου κοινωνικού κράτους και η αναδιάρθρωση-ελαστικοποίηση των ωραρίων εργασίας κλπ συνδυάστηκαν με την μεταρρύθμιση της απλήρωτης οικιακής εργασίας όπου αυτή εντατικοποιήθηκε ενώ άρχισε να υπάρχει σε κάποιο βαθμό και ορισμένη ανδρική συμμετοχή (ιδίως στις νεώτερες ηλικίες). Παράλληλα σπρώχθηκε η ένταξη της γυναικείας εργασιακής δύναμης στον καπιταλιστικό εμπορευματικό-οικονομικό τομέα Ι. Στα πλαίσια αυτά βαθμιαία φθάσαμε στο σημείο όπου να χρειάζονται δυο μισθοί (αντί ενός προηγουμένως) για την επιβίωση της οικογένειας. Έτσι η κεφαλαιοκρατία επέτυχε μια τρομερή υποτίμηση της εργασιακής δύναμης δηλαδή ο μισθός να γίνεται διαρκώς κατώτερος της αξίας της εργασιακής δύναμης.

Η απόφαση της Κομισόν κινείται στα πλαίσια της παραπάνω περιγραφόμενης στρατηγικής συρρίκνωσης του μισθού (ατομικού και «κοινωνικού μισθού»)…

palioskilo said...

οικονομικης φυσεως ειναι η παγκοσμοιοποιηση και η ευρωπαϊκοποιηση κυρια μου!
Και ξεχασαν να προσθεσουν το "αν υπαρχουν λεφτα"
αλλα σιγα σιγα....
ολα θα γινουν!

gazaki said...

Φυσικά το κράτος μισεί το Λαό.

Δεν βλέπει πολίτες, αλλά εργατικά χέρια.

Δεν αγωνίζεται γι' αυτούς αλλά για την αγορά.

Κι' επειδή τεχνικές που δοκιμάζονται στις γυναίκες, μετά εφαρμόζονται και στους μετανάστες (δηλαδή οι τεχνικές για τις ομάδες που χρησιμοποιήθηκαν για να χειραγωγήσουν τα εργατικά κινήματα...) περιμένω να δώ τις ευφάνταστες κινήσεις τους.

habilis said...

H koμισιον δεν είναι γυναίκα.
Ειναι Ευρωπαίος .
Όπα λάθος το'γραψα Ευρωπέος.

αθεόφοβος said...

Πάλι θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου!
Εάν θέλουμε ισότητα των δύο φύλων ΔΕΝ μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά όρια συνταξιοδότησης.
Όμως αντίστοιχα πρέπει να υπάρχουν μακροχρόνιες άδειες για την μητρότητα και την ανατροφή των παιδιών.
Όσο για το ..
δουλεύει στο σπίτι, ψωνίζει, μαγειρεύει, πάει τα παιδιά στο σχολείο..
αυτά εξυπακούεται ότι τα μοιράζεται το ζευγάρι,όπως και γίνεται πράγματι στα περισσότερα σημερινά ζευγάρια.

gazaki said...

αυτά εξυπακούεται ότι τα μοιράζεται το ζευγάρι,όπως και γίνεται πράγματι στα περισσότερα σημερινά ζευγάρια.

Θα μου επιτρέψεις αθεόφοβε να διαφωνήσω! Ούτε στην Σουηδία δεν συμβαίνει αυτό για καθαρά αντικειμενικούς λόγους. Οι άνδρες δεν θα νοιώσουν ποτέ (στην πλειοψηφία τους εννοώ...) τί σημαίνει να έχεις 1-2 μωρά κολλημένα στην φούστα σου για 6-7 χρόνια το καθένα! Και δεν είναι θέμα πολιτιστικών επιλογών αυτό. Είναι αντικειμενική - φυσική πραγματικότητα...

ORPHEAS said...

Φιλτάτη, καλημέρα.
Αν σε ενδιαφέρει και μιά άλλη άποψη, σε προσκαλώ στην ιστοσελίδα μου. Εντός έδρας παίζω καλύτερα.
Αν θέλεις και δεν την ξέρεις πες το μου.

ange-ta said...

Αθεόφοβε,

και

Ορφέα,

που υποστηρίζετε την ισότητα (το πιστεύω)
Τον Ορφέα, μόλις τον γνωρισα, τον Αθεόφοβο τον παρακολουθω απο τότε που άρχισα το μπλογκινγκ. Εχει πολύ φεμινιστικό στέκι! Αναμφίβολα!

Δεν είναι η πρεμούρα της ευρωπαίας, που γράφει και ο habilis,
για την ισότητα! Γιατι έτσι όπως μπορεί κανείς να φανταστει την ισότητα στο τέλος φτάνουμε στην κοινωνία των πρώην "κομμουνιστικών" κρατών να εξισώνει τα πάντα σε επίπεδο βαρβαρότητας και απέραντης ασχήμειας. Απο όποια πλευρά και να το δεις το θέμα, σήμερα!

1. δεν υπάρχει ισότητα
2. δεν χρειαζομαστε τέτοια ισότητα!

Βαρέθηκα αυτη τη κοροϊδία,
κάνουμε πόλεμο για τη δημοκρατία,

βομβαρδίζουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα,

κάνουμε επέμβαση για το πόλεμο ενάντια στα ναρκωτικά,

πετάμε μεταλλαγμνένα στη φύση για την καταπολέμιση της πείνας,

επιτρέπουμε την μαντήλα, χάριν της ανεκτικότητας, ενώ Θεωρούμε τον Κεμάλ επαναστάτη, επειδή απαγόρευσε την μαντήλα, 80 χρόνια πριν και εμείς την αναχόμαστε 80 χρόνια μετά!


Μας ψάχνουν στο αεροδρόμιο, για την προστασία σας,

Μας παρακολουθούν με κάμερες και δορυφόρους, ξανα για το καλό μας!
(αλλα τις φωτιές τις παίρνουν χαμπάρι όταν μας ξυπνάει ο καπνός)

επιβάλουμε υποχρεωτικό εμβολιασμό για την υγεία μας,

- ΟΡΓΟΥΕΛ! παντού ΟΡΓΟΥΕΛ

και σήμερα, σύνταξη στα 65 για την ισότητα.

Αλλα ρε μάγκες, γιατι όχι ισότητα προς τα κάτω;;;;;;;;;;;;
Σύνταξη στα 60 ΚΑΙ για τους άνδρες!!!!!!!!

Νομίζετε, πιστευετε, έχετε πειστεί, ότι τα ταμεία είναι άδεια;; Και ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ;;;;

Ο κόσμος έγινε πιο πτωχός ΣΗΜΕΡΑ;;

Ορφέας, που είσαι μηχανικός, Πριν 40 χρόνια ο γιατρός και ο μηχανικός, ακόμα και ο χτίστης και ο ράφτης μπορούσαν να θρέψουν την οικογένεια τους, γιατι όπως λέει ο φίλος το "μαύρο φως", η αξία της εργατική δύναμη, για την οποία πληρώνεται ο εργαζόμενος είναι τόση ωστε να ζήσει ο ίδιος και να αναπαραχθεί.

Σήμερα αυτη η τιμη έχε εκφυλιστεί τόσο ώστε ούτε ο ίδιος να μην μπορεί να ζήσει, ούτε η οικογένεια του και πρέπει να πάει και η γυναίκα στη δουλειά, και οσονούπω και τα βρέφη! Ολα χάριν της ισότητας.

Γιατι να κοπροσκυλάζουν τα παιδιά στο σπίτι;;; Να πάνε και αυτα στο εργοστάσιο. Ετσι θα ξεπαστεύονται πιο γρήγορα και θα σωθούνε και τα ταμεία!

Καλή Κυριακή όχι απέμεινε,

ange-ta said...

- Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ!!!!!

παντοτινος ταξιδευτης said...

ΚΑΙ ΤΗ "ΠΡΟΙΚΑ", ΠΟΥ ΤΗ ΒΑΖΕΙΣ!

ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΤ' ΕΘΙΜΟΝ, ΒΕΒΑΙΑ, ΠΛΕΟΝ!

ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ! :)

ΥΓ. ΚΑΙ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΧΕΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΙΣΟΤΗΤΑ" ΜΕ ΤΗΝ "ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ"!

ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, ΙΣΩΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ!
ΟΠΟΤΕ, ΠΟΘΕΝ Η "ΣΩΤΗΡΙΑ" ; :)

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ "ΕΞΙΣΩΣΗ" ΤΩΝ 2 ΦΥΛΩΝ ΑΛΛΑ, "ΟΜΟΙΟ-ΠΟΙΗΣΗ"!

ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ! ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΣΕ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ, ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ!

ORPHEAS said...

Φιλτάτη, το ανακάτεμα πολλών θεμάτων, ταυτοχρόνως, μπορεί να δικαιολογείται από κάποιο βρασμό ψυχής η κάποια "ιερή" αγανάκτηση δεν προάγει όμως μιά συγκροτημένη συζήτηση,καθ'όσον,αποσυντονίζει τη σκέψη και αποπροσανατολίζει το νου που πετάγεται, απεγνωσμένα,μιά εδώ και μιά εκεί.
Δεν αρνούμαι τη διεξοδική συζήτηση εφ'όλων των θεμάτων που έθιξες, αλλά, βρε παιδάκι μου,ένα ένα και με κάποια σειρά.
Επί του παρόντος, αναφέρομαι στο αρχικό θέμα, την ισότητα ( Αφού σου ξαναθυμίσω τα δικά μου ανηρτημένα, συμπληρώνω).
Απευθυνόμενος σε όλους όσους επιμένουν να βλέπουν τα πάντα μέσα από τα χοντρά μυωπικά γυαλιά της πολιτικής εθελοτυφλίας και τα φίλτρα της κομματικής εξάρτησης (ακόμη κι η ήττα του ΠΑΟ επιδέχεται,κατ'αυτούς,τέτοιας ανάλυσης)τους εξηγώ ότι.
Η εξίσωση των δύο φύλων υπήρξε,ανέκαθεν,παγκόσμιο ζητούμενο και δεν προωθήθηκε η καθυστέρησε,ουσιαστικά,από κανένα πολιτικό δόγμα,ούτε από καμμία αστική η σοσιαλιστική κυβέρνηση .
(παραπέμπω στην Ιστορία).Μόνο κούφια λόγια εντυπωσιασμού στη λογική της διατήρησης κατεστημένων και εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων.Ας είναι καλά οι σουφραζέττες που κυνήγησαν το θέμα. Μόνο τα τελευταία, σχετικά,χρόνια, προεξαρχουσών φιλελευθέρων κυβερνήσεων προωθήθηκε η υπόθεση.Και προωθείται ταχέως.
Ότι κι αν λένε οι,πάσης φύσεως,
"προοδευτικάριοι"μιά Θάτσερ και μιά Μέρκελ από συντηρητικούς χώρους ξεπήδησαν. Και πέρα από πολιτικές αντιπαλότητες μ' αυτές,η ανάρρηση γυναίκας σε ύπατο αξίωμα υποδηλοί συνθήκες ισότητος.
Κακά τα ψέμματα μπορεί ο φιλελευθερισμός να ευθύνεται γιά πολλά κακά αλλά απο εκεί πηγάζουν και πολλά καλά.Ιδίως στο συζητούμενο θέμα.( Όταν χάνεται το μέτρο, πολλά στραβώνουν).
Άλλωστε στη Ζωή τίποτε δεν κινείται στη λογική του "άσπρο-μαύρο" και τίποτε δεν είναι απόλυτο. Όπου υπάρχει διάλογος σημαίνει διαφορά απόψεων. Εφ'ω και η διελκυνστίνδα της συζήτησης και η τελική διαμόρφωση απόψεων.
Το θέμα της ισότητος των φύλων μπορεί να μπαίνει στην αντζέντα των κομμάτων,στα πλαίσια πολιτικής εκμετάλλευσης και ψηφοθηρίας,όμως είναι ένα,καθαρά,κοινωνικό θέμα υπεράνω πολιτικών διαξιφισμών και αντιπαλοτήτων. Η,δε, λύση του δεν βρίσκεται σε νόμους,διατάγματα και Κομισιόν αλλά στη παιδεία, τη πολιτιστική ανάπτυξη, την ευρύτητα της σκέψης,τον οικογενειακό διάλογο,τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοεκτίμηση των μελών της οικογένειας.Αν υπάρχουν όλα αυτά το πρόβλημα της ισότητος δεν επιλύεται. Αυτοκαταργείται.
Και προκάλώ, ευθαρσώς, όποιον ζει σε οικογένεια με τα πιό πάνω χαρακτηριστικά και αντιμετωπίζει πρόβλημα ισότητος να με διαψεύσει.
(Οι σκέψεις αυτές δεν πρέπει ν' αποκοπούν και να ερμηνευθούν αυτοτελώς, αλλά ως συμπλήρωμα της ανάρτησης στην ιστοσελίδα μου).

ange-ta said...

@ taspa,

Άξιος ο μισθός τους δεν λες τίποτα. Το ερώτημα δεν είναι που είναι οι σοσιαλιστές και οι πράσινοι, παρόντες είναι στο παγκόσμιο χωριό της αθλιότητας. Αυτά πιστεύουν. Είναι τόσο αλλοτριωμένοι από το σύστημα, που πιστεύουν, ότι σύνταξη στα 65 ΚΑΙ για τις γυναίκες είναι ισότητα! Αν δεν τα πίστευαν αυτά, ΔΕΝ θα ήταν συνοδοιπόροι του ΓΑΠ και της Σεγκολεν και του Μπλέρ και του Σρεντερ και όλων των υπολοίπων «σοσιαληστών»

@ Mavro Fws

Εκανα ανάρτηση για τις ευρωεκολές με φωτο από την Βουλή του γ’ Ράϊχ!
Ετσι την κατάντησε την Ευρώπη η παγκοσμιοποίηση και ο φιλελευθερισμός.

Και μη χειρότερα να λέμε.

@ palioskilo

Έτσι είναι, όταν θα έρθει η ώρα για την σύνταξη, θα μας ξεφουρνίσουν ότι δυστυχώς επτωχεύσαμε!

@ gazaki

Καλό χειμώνα γκαζάκι. Έτσι όπως πάνε ούτε εργατικά χέρια δεν θα βλέπουνε. Θα μας ξεκάνουν πριν την ώρα μας.

@ habilis
Καλως όρισες!!
Σωστός!!!


@ παντοτινέ ταξιδευτή,

Ω, ναι αυτή είναι η μεγάλη παρεξήγηση του γυναικείου κινήματος. Θα φορέσουμε και παπάρια στο τέλος, για να γίνουμε ίσοι και όμοιοι!

@ φίλτατε ορφέα,

Δεν μπερδεύω τίποτα και δεν ανακατεύω ανόμοια πράγματα. Αυτή είναι η κατάσταση και όποιος δεν την βλέπει καλά θα κάνει να καταβάλει προσπάθεια και να τη δει!
Η εξίσωση των δύο φίλων, όπως λες είναι μια τραγική παρεξήγηση. Η σωστή φεμινίστρια δεν ζητάει εξίσωση, (αλλοίμονο μας) αλλά ίσα δικαιώματα! Και στα ίσα δικαιώματα είναι και το μοίρασμα των εργασιών. Όσο ο άνδρας δεν μπορεί να αναλάβει μερικά πράγματα, καλό είναι η κοινωνία να το αναγνωρίζει δίνοντας της προνόμια. Όχι τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου μισά – μισά! Αυτό κάνει σήμερα. Η ανδροκρατική κοινωνία ζητάει να μας αφήνει να δουλεύουμε μέχρι τα 65, για το καλό μας.

Μου γράφεις, ότι «η εξίσωση των δύο φύλων υπήρξε, ανέκαθεν, παγκόσμιο ζητούμενο». Ε, όχι και παγκόσμιο! Για την εξίσωση τα είπαμε, τώρα να μην σου πως, ότι παγκόσμιο αίτημα δεν υπήρξε ποτέ. Εκτός και αν για σένα ο κόσμος όλος είναι οι σουφραζέτες της πρώην κοσμοκρατορίας.
Αμ δε! Ο κόσμος είναι πολύ μεγάαααλος σε σχέση με τα αιτήματα και τις επαναστάσεις των αστικών κοινωνιών των τελευταίων 60 χρόνων. Καταλαβαίνεις τι εννοώ!
Δεν έχω βάλει πολλά θέματα προς συζήτηση, αλλά ΕΝΑ ΜΟΝΟ: Τα μεγάλα ψέματα των σημερινών ηγετικών ελίτ, την αντιστροφή της πραγματικότητας, το ξεγέλασμα των μαζών.
Ανήκει στην φιλοτιμία και εξυπνάδα του καθενός από μας, να πιστεύουν η να απορρίπτουν τις εκάστοτε αιτιάσεις για πολλά καθημερινά προβλήματα και παγκόσμια συμβάντα.

παντοτινος ταξιδευτης said...

ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΠΑΡΙΑ[ΑΥΤΑ ΗΔΗ ΠΟΛΛΕΣ... ΤΑ ΦΟΡΑΝΕ :)], ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ, ΘΑ ΓΕΝΝΑΝΕ ΜΕ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ, ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Σ' ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ "ΜΗΧΑΝΕΣ" ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΑΥΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ!.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ, ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ, ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ(ΑΝ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ, ΕΣΤΩ, ΚΑΤ' ΕΛΑΧΙΣΤΟ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ) ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΞΑΠΛΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΘΕΑΜΑΤΑ! :)

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ!
ΕΣΥ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ, ΜΑΛΛΟΝ, ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ!
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, ΑΠ' ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΩΝ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ "ΠΑΡΕΑΣ" Ε.Ε.-Η.Π.Α.[ΓΙΑΤΙ ΤΑ... ΔΥΟ ΤΟΥΣ, ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ :)]!

ΠΟΙΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΕΝΝΟΕΙΣ;
ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ!

ΕΓΩ, ΣΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑ... ΠΡΟΣΕΧΕ :)
ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΔΟΝ, ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΙΚΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΑΝ, ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ!
ΑΚΟΜΗ... ΚΑΙ ΜΑΝΤΗΛΕΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΗ ΔΕΚΤΙΚΕΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

ΟΡΓΟΥΕΛ, ΔΕ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ!

ORPHEAS said...

Φιλτάτη,καλησπέρα,
έχω την εντύπωση ότι μου απήντησες πριν διαβάσεις αυτά που ανήρτησα, γιατί αν το είχες κάνει δεν θα εχρειάζοντο κάποιες οργίλες παρατηρήσεις σου.
Νομίζω ότι αυτός ο τόσον επιθετικός φεμινισμός είναι υπερβολικός και άχρηστος. Παραβιάζεις ανοιχτές θύρες. Αυτά τα περί άντρα-αφέντη,περί σκληρής γυναικείας δουλειάς, κακοπληρωμένης κλπ παραμύθια που τα είδες στη σημερινές δυτικές κοινωνίες. Αν,πράγματι,υπήρχαν τέτοιες τρομερές καταστάσεις μέσα στις οικογένειες θα χάλαγε ο κόσμος. Είδες ότι ο σάλος ξέσπασε μόλις έσκασε μύτη το θέμα της συνταξιοδότησης. Ας μη σκιαμαχούμε και κυνηγάμε ανεμόμυλους.
Οι σχέσεις των δύο φύλων,θεσμικά, πάνε μιά χαρά.Και οι περιπτωσιακές εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν το κανόνα. Ο άκρατος φεμινισμός και η καλλιέργεια αντιπαλότητος δεν ταιριάζει σε φυσιολογικές και αγαπημένες οικογένειες. Ούτε υπάρχει.
Τη φράση σου με το "μεγαααλος" δεν τη καταλαβαίνω.Ξεπερνά τις πνευματικές μου δυνατότητες. Αν θες, επανέρχεσαι αναλυτικότερη.
Παρατηρώ,γενικά, ότι αποφεύγεις ν' απαντάς,παράγραφο-παράγραφο,αποφεύγοντας σκοπέλους.
Αυτά πάλι τα οργισμένα ξεγελάσματα των μαζών,τα ψέμματα κλπ που κολλάνε. Ποιές μάζες ξεγελάν.Αν τις γυναικείες τότε, η κατ'εσέ,
πονηρή ανδροκρατούμενη κοινωνία θα πανηγυρίζει. Αν ξεγελούν τις αντρικές,τότε μεροληπτούν υπέρ της γυναίκας. Και αν εννοείς και τους δύο,είσαι εκτός θέματος γιατί η συζήτηση αφορά την "διαμάχη',υποτίθεται, των δύο φύλων. Πολύ με μπερδεύεις !
και σε σχέση με τους όρους "ισότης" και"εξίσωση" και "ισοδυναμία".
4+3=4+3 =7 είναι ισότης όρων ΚΑΙ εξίσωση ενώ 4+3=5+2=7 είναι ισοδυναμία ΚΑΙ εξίσωση. Αρα το ε ξ ι σ ω σ η ταιριάζει σε κάθε περίπτωση!
Καληνύχτα

ange-ta said...

θα τα πούμε μετά το ξημέρωμα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...