Freitag, 14. August 2009

Burkini



Πολλές φορές σκεφτόμαστε ότι η μόρφωση θα απελευθερώσει τον άνθρωπο από σκουριές και αγκυλώσεις.
Πολύ φοβάμαι ότι αυτό είναι άλλος ένας μύθος.



Βίντεο Νο 1:
Η δρ. Rasha al Disuqi (επιστήμων του Ισλάμ?) μιλάει για τις γυναίκες!!!
Για όσους δεν μιλάνε αγγλικά, λέει ότι οι γυναίκες έχουν ανεπτυγμένο συναισθηματικό κόσμο, βάσει φυσιολογίας του εγκεφάλου για να μεγαλώνουν παιδιά! Επίσης προτρέπει τους αρσενικούς να υποστηρίζουν και να βοηθάνε τις γυναίκες τους να φοράνε την μαντήλα!



Βίντεο Νο. 2:
Για όσους δεν μιλάνε γερμανικά, ο πατριάρχης μπαμπάς απαγορεύει στο νεαρό κορίτσι του να πάει στο μάθημα κολύμβησης και να μπαίνει στο κολυμβητήριο. Δείτε τη σκηνή στο τέλος και θαυμάστε το πατριάρχη!! Αυτούς θέλει η ελληνική και κυπριακή κυβέρνηση να μπάσει στην Ευρώπη!!!


Βίντεο Νο 3:



Το κολυμβητήριο της κοινότητας απαγόρευσε στη νεαρή δικηγόρο να κολυμπήσει με τα καραγιοζικα ρούχα της, για λόγους υγιεινής και η ίδια διαμαρτύρεται, σε άψογα γαλλικά!.

Από όλα τα παραπάνω, εγώ προτιμώ αυτή τη μπούργκα:

37 Kommentare:

  1. Δυστυχώς η προοπτική μιας ισλαμικής Ευρώπης είναι ήδη εδώ. Χαίρομαι γιατί δεν θα προλάβω την πλήρη ισλαμοποίηση, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα δω την πρακτική έναρξη αυτής της διαδικασίας. Δεν ξέρω πόση επίδραση θα έχει η Ευρωπαϊκή κουλτούρα επάνω στους ισλαμιστές της Ευρώπης, αλλά πολύ φοβάμαι ότι η Ευρώπη (και μάλλον και η Αμερική) θα ζήσει άλλον έναν μεσαίωνα, χωρίς σοβαρές ελπίδες αναγέννησης, αυτή τη φορά. Το Ισλάμ δεν είναι παίξε-γέλασε. Φανατίλα, θρησκοληψία, κυριολεκτική τύφλωση!

    AntwortenLöschen
  2. Νομίζω πως ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστούν αυτές οι αγκυλώσεις (και το Ισλάμ, όπως κάθε δόγμα, έχει ουκ ολίγες - άλλωστε, η λέξη "Ισλάμ" σημαίνει υποταγή) είναι η πλήρης ενσωμάτωση (και σε επίπεδο κουλτούρας) αυτών των ανθρώπων (μετανάστες, πρόσφυγες) από τις κοινωνίες υποδοχής - όπως γίνεται στη Σουηδία. Δεν ξέρω πόσες πιθανότητες επιτυχίας θα είχε ένα τέτοιο εγχείρημα (στις νέες γενιές, κυρίως), αλλά δε βλέπω άλλον τρόπο ξετσιμπλιάσματος...

    AntwortenLöschen
  3. Από όλα τα παραπάνω, εγώ προτιμώ αυτή τη μπούργκα

    Και εγώ!

    AntwortenLöschen
  4. @ Heliotypon

    Βασίλη, τα είπες όλα!
    Κάνεις ένα λάθος: Θα προλάβουμε να την ζήσουμε την ισλαμοποίηση. Είναι ήδη εδώ!


    @ ad noctum
    Έχεις δίκιο, αλλά δεν μπορεί να γίνει ενσωμάτωση, γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν τη θέλει. Ούτε οι ισλαμιστές ούτε οι μη ισλαμιστές
    Αν την ήθελαν, δεν δείχνουν καμία διάθεση επιδίωξης.

    Το αντίθετο, τα αφήνουν τα θέματα να οξύνονται, για να μην ασχολείται κανείς με τα πραγματικά προβλήματα!
    Όσο για τη Σουηδία, ΔΕΝ έχουν αυτοί πρόβλημα ισλαμοποίησης.
    Όταν θα παρουσιαστεί θα κάνουν αυτό που έκαναν οι Δανοί!!
    Τους στέλνουν πίσω με το ζόρι!!



    @ αθεόφοβος

    Γεια σου αθεόφοβε! Συμφωνούμε απολύτως!!!

    AntwortenLöschen
  5. καλημέρα... ειναι μεγάλη η διαδρομή και γεμάτη πισογυρίσματα...

    AntwortenLöschen
  6. Στέργιος16/8/09 09:59

    Αγαπητή ange –ta,

    όταν ο κόσμος όλος πάει πίσω, σέρνει στο βάραθρο και τις επιστήμες και τους επιστήμονες.

    Όχι δεν παραδέχομαι ότι στη Δύση έχουν πάει μπροστά και τώρα τους θίγουν τα καραγκιόζικα ρούχα του μπουργκίνι. Όχι, η ισλαμίστρια επιστήμων δεν είναι πιο πίσω από τους γιατρούς που με επιστημονικό τρόπο παρακολουθούσαν (και παρακολουθούν;;;;) τα βασανιστήρια στο Γκουαντανάμο καθοδηγώντας τους βασανιστές μέχρι που αντέχει η ζωή των ενόχων και αθώων κρατουμένων. Ούτε είναι πίσω από αυτούς που κατασκευάζουν βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου και τις ρίχνουν στους Σέρβους (απολίτιστοι και αυτοί;;;) και στους Ιρακινούς με την ιστορία των 10.000 χρόνων.

    Γράφεις: «Αυτούς θέλει η ελληνική και κυπριακή κυβέρνηση να μπάσει στην Ευρώπη!!!» Μπορεί να φαίνεται η Ευρώπη προχωρημένη αλλά πόσο είναι; Αν κάποια δικαιώματα τα έχει ακόμη (ακόμη ακούς…) είναι γιατί ακόμη δεν τη παίρνει να τα αφαιρέσει και τα αφαιρεί σιγά-σιγά. Μια ματιά στο ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και στα αστυνομικά μέτρα, τα φακελώματα και τις «δικαστικές συνδρομές» θα μας πείσει. Ας μην εξαργυρώνουμε τη τεράστια οπισθοδρόμηση που γίνεται με τα ψίχουλα μερικών ατομικών ελευθεριών που διατηρούνται.

    Μα η Ευρώπη σε συνεργασία με τις ΗΠΑ δεν κρατά τον μισό ισλαμικό κόσμο υπό κατοχή και τον άλλο μισό με κάθε είδους εξάρτηση; Τι θα μας έκαναν οι ισλαμιστές δηλ αν ήταν κυρίαρχοι; Περισσότερα από αυτά που τους κάνουμε εμείς; Από αυτά που τους κάνουν οι ισραηλινοί; Και αν μπουν δλδ στην Ευρώπη τι νομίζεις, ότι μαζί με τους Ευρωπαίους δεν θα βομβαρδίζουν και δεν θα βασανίζουν λαούς; Πολύ γελασμένη είσαι αφού το κάνουν και τώρα όλοι οι εγκάθετοι συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων όπως το έκαναν οι προηγούμενοι που εξεδίωξαν από την εξουσία. Και νομίζεις ότι οι Ευρωπαίοι θα τους πουν να βγάλουν τη μπούργκα; Δες το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν που επιστρέφει η Σαρία πανηγυρικά με την έγκριση των στρατευμάτων κατοχής και πέσμου….

    Α, στο μεταξύ δεν θα χρειάζεται η CIA να μεταφέρει αεροπορικά στις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης τους «τρομοκράτες μαχητές» για εργολαβικά βασανιστήρια…

    Και για να κάνουμε ιστορικές συγκρίσεις πόσο πιο πίσω ήταν ο απλός γερμανός εργάτης και ο Ρώσος χαχόλος του 1918 όταν μάχονταν για αποτίναξη της ταξικής καταπίεσης από τους σημερινούς δυτικούς υπερεπιστήμονες;

    Λυπάμαι αλλά νομίζω πως οι σκέψεις και οι προβληματισμοί μας έχουν πάει εκατό και πλέον χρόνια πίσω.

    Καμιά μπούργκα και κανένα μπουργκίνι δεν θα υπήρχε αν βλέπαμε μπροστά. Όταν όμως εξιδανικεύουμε τον κόσμο της οπισθοδρόμησης της Ευρώπης και των ΗΠΑ, είναι εντελώς φυσικό να διεκδικεί θέση και κάθε ισλαμιστής και κάθε μπούργκα σε αυτή την οπισθοδρόμηση. Με το δίκιο τους! Στη κατηφόρα του κόσμου δεν έχουν «δικαίωμα» μόνο οι Πάπες, οι κατοχικοί στρατοί και οι επιστήμονες βασανιστές. Έχουν και οι οπισθοδρομικοί ισλαμιστές.

    Ακόμη απορώ. Τάχα ο απλός ιρακινός μαχητής που πολεμά τα κατοχικά στρατεύματα είναι πιο πίσω σε επίπεδο, ιδανικά και πολιτισμό από τους ευρωπαίους και αμερικανούς κατακτητές του; Και είναι αυτοί πιο ελεύθεροι από αυτόν; Χάος οι απορίες.

    Αλλά εγώ δεν έχω καμία απορία. Όταν συγκρίνουμε δυο ταξικές και εκμεταλλευτικές εξουσίες ποια είναι καλύτερη, θα καταντήσουμε να υμνούμε τους άγγλους δουλοκτήτες που «εκπολίτισαν» τους μαύρους μεταφέροντάς τους ως δούλους στην Αμερική!

    Αντί να καταδικάσουμε και τις δύο εξουσίες επιλέγουμε τον έναν χειρότερο που βασανίζει τους λαούς σαν τον άλλον χειρότερο και πανηγυρίζουμε που έχουμε «ανεπτυγμένο» πολιτισμό και «ανθρώπινα δικαιώματα» όπως το δικαίωμα να τους αφαιρούμε τα δικά τους «δικαιώματα».

    Όσο για την απαίτηση να κάνουν μπάνιο οι ισλαμίστριες με μαγιό για λόγους υγείας και πολιτισμού ρε δεν αφήνετε τις υποκρισίες. Από πότε το γυμνό κορμί είναι ο κανόνας;

    Πόσο εχθρός του μπουργκίνι, της μπούργκας και της ισλαμικής ηθικής και κοσμοθεωρίας είμαι; Ακριβώς όσο της καπιταλιστικής και χριστιανικής βαρβαρότητας και μη μου πείτε δεν ξέρω τι λέω. Ξέρω απολύτως πόσο απαράδεκτες και απάνθρωπες είναι εξίσου και οι δυο.

    Ντροπή μας.

    Που καταντήσαμε και πόσο πίσω πήγαμε!

    AntwortenLöschen
  7. @ ritsmas

    Αχ ριτσάκι μου, νομίζω ότι μόνο πίσω πάμε τώρα τελευταία.

    @ Στέργιος
    Δεν έχεις άδικο καθόλου σε όσα λες. Μάλιστα αυτό το ιστολόγιο έχει κάνει πολλές αναρτήσεις για τον ρόλο των επιστημόνων.
    Π.χ. http://ange-ta.blogspot.com/2008/08/blog-post_06.html

    Δυστυχώς, δεν τολμάμε να θίξουμε το ζήτημα διεξοδικά και να καταγγείλουμε το ρόλο του επιστήμονα, αλλά μήπως και ο καθημερινός άνθρωπος, ο λαϊκός είναι καλύτερος;
    Διότι, αγαπητέ Στέργιε σε μια σχέση θύμα – θύτης, δυνάστης - καταπιεζόμενος φταίει κατά το ποσόν που του αναλογεί και το θύμα (ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ, ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ). Σ αυτή τη περίπτωση της μπούργκας η γυναίκα θύμα γίνεται ο θύτης των θυγατέρων της. Και μάλιστα έχουν ξεπεταχτεί πολλές επιστημόνισες που καμαρώνουν σαν το γύφτικο σκερπάνι που φοράνε τα καραγκιόζικα ενδύματα!! Θέλουν να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση οι πανάθλιες!
    Νομίζουν ότι πήραν ένα χαρτί από τη δύση και έτσι θα κάνουν αντίσταση κρυβόμενες πίσω από μαντήλες και μπούργκες!
    Σαν το κρύψιμο να είναι δείγμα πολιτισμού! Ας μην αναφέρουμε την κατακρεούργηση πολλών κοριτσιών.
    Μισώ τους αμερικάνους, αλλά το ίδιο μισώ αυτό το αλλοπρόσαλλο του ισλαμισμού (= υποταγής που είπε και ο φίλος ad nocktum). Και δεν πρόκειται να υποστηρίξω ποτέ μα ποτέ την δήθεν ελευθερία αυτών των γυναικών να φοράνε ότι θέλουν, γιατί απλούστατα φοράνε ότι θέλουν οι σύζυγοι οι πατεράδες και οι αδελφοί.
    Το ότι η Δύση καταδυναστεύει την ανατολή και τον ισλαμικό κόσμο δεν δίνει συγχωροχάρτι στη δική τους βαρβαρότητα. Μάλιστα, πιστεύω ότι η Δύση με την υποστήριξη των απόψεων της «αριστεράς» περί ελευθερίας και ανοχής της ετερότητας, δίνει λαβή στους αμερικανοτέτοιους να δικαιολογούν όλες τις πράξεις τους. Αυτοί είναι βάρβαροι λένε και υπάρχουν πολλοί που το πιστεύουν και ακόμα περισσότερο οι ίδιοι το αποδεικνύουν με την καθημερινότητά τους. Βγάλανε τις γυναίκες να κάνουν αντίσταση με μπούργκα και μαντήλα, οι κότες!! Αντί να υψώσουν την παντιέρα του πανάρχαιου πολιτισμού τους σέρνονται πίσω από τα φουστάνια των γυναικών και θυγατέρων τους!
    Όπου, για να μην το ξεχνάμε και αυτό, πίσω από την προπαγάνδα του Ισλάμ κρύβεται ο μεγαλύτερος αγοραστής όπλων των ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία. Αυτή χρηματοδοτεί και τα απανταχού τζαμιά, που τόσο οι δικοί μας αριστεροτέτοιοι προπαγανδίζουν μετά μανίας.
    Ακόμα φίλε Στέργιε, εσένα, ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ αυτή η ειδική βαρβαρότητα του Ισλάμ, για ένα πολύ απλό λόγο: Είσαι άνδρας!!! Να μην ξεχνάς λοιπόν ποτέ ότι: das Sein bestimmt das Bewusstsein!

    AntwortenLöschen
  8. Στέργιος16/8/09 16:37

    ange-ta

    δεν καταλαβαίνω που διαφωνούμε. Για μένα το ότι οι μεν εγκληματίες κατηγορούν τους δε υποκριτικά, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ανομήματά τους δεν δίνει συγχωροχάρτι σε κανέναν. Κανέναν το ακούς!

    Και επειδή θέλω να λέω ότι είμαι αριστερός, δεν κατάλαβα για ποια «υποστήριξη των απόψεων της «αριστεράς» περί ελευθερίας και ανοχής της ετερότητας, δίνει λαβή στους αμερικανοτέτοιους να δικαιολογούν όλες τις πράξεις τους» μιλάς;

    Ξεχνάς οτι οι αριστεροί του ισλαμικού κόσμου έχουν διπλό βάσανο και καθήκον, τόσο να απελευθερώσουν από τον απίστευτο ισλαμοφασισμό τους λαούς αυτούς μαζί και τις γυναίκες, όσο και από την καπιταλιστική μονοπωλιακή αστική τάξη που με τις ευλογίες των Αγιατολαχ και του Κορανίου μετατρέπουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

    Και για να είμαστε σαφείς μήπως αγνοείς τι βασανιστήρια και ωμές εκτελέσεις έχουν υποστεί στις χώρες του Ισλάμ οι κομμουνιστές και οι αριστεροί; Πως λοιπόν να υπάρξει υποστήριξη στο Ισλάμ; Όμως άλλο πράγμα ο σεβασμός κάποιας κουλτούρας (που πρέπει να ξηλωθεί σταδιακά και πολιτισμικά όπως πρέπει να ξηλωθούν και οι απανταχού εκκλησίες του χριστιανισμού που τον ίδιο εγκληματικό ρόλο έχουν παίξει) και άλλο η φασιστική συμπεριφορά απέναντί τους. Ή μήπως υπάρχει και καλός φασισμός που ξηλώνει μπούργες;

    Εγώ την υποκρισία των κατακτητών σχολίασα και δεν υπεράσπισα καμία ετερότητα. Αυτοί έχουν κάνει τα χειρότερα και τώρα μας το παίζουν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αν είναι έτσι ας φύγουν από τις κατοχικές ζώνες και ας υποστηρίξουν προοδευτικά – δημοκρατικά κινήματα που θα αλλάξουν το περιεχόμενο αυτών των κοινωνιών. Σιγά μη το κάνουν. Νέους δυνάστες-τσιράκια εγκαθιστούν και καμιά μπούργκα δεν τους απασχολεί. Και να δεις αν, λέω αν, ξεσπάσει καμιά γνήσια προοδευτική επανάσταση θα σκίσουν τα ρούχα τους υπέρ του ισλαμοφασισμού όπως ήδη το έχουν κάνει τόσες φορές. Τα λες και συ άλλωστε ας μη τα επαναλαμβάνω.

    Αν τώρα υπάρχουν και "αριστεροί" κοσμοπολίτικου τύπου που βάζουν στο ίδιο σακί το δικαίωμα στην εκμετάλλευση με αυτό της ανατροπής της, και το δικαίωμα στην ισότητα με αυτό της ανισότητας των γυναικών, ειλικρινά καμιά σχέση με την αριστερά δεν έχουν, αυτή είναι η γνώμη μου. «Αριστερός» που δεν ξέρει με ποιανού δίκαιο να θυσιάσει τη ζωή του όχι μόνο δεν τη θυσιάζει αλλά στη κρίσιμη στιγμή πάει με τους νικητές. Έχω άσχημη πείρα δυστυχώς.

    Γράφεις: «Ακόμα φίλε Στέργιε, εσένα, ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ αυτή η ειδική βαρβαρότητα του Ισλάμ, για ένα πολύ απλό λόγο: Είσαι άνδρας!!!» Αυτό κατάλαβες; Για τη προσωπική μου θέση ε, σε πληροφορώ ότι με κόφτει και με σφάζει η θέση των γυναικών στο Ισλάμ και εδώ και παντού. Ξέρεις τι θα πει να έχεις αντίπαλο αυτόν που εκμεταλλεύεται τον λαό και μαζί να έχεις απέναντι και αυτούς που πρέπει να απελευθερώσεις; Το ίδιο είναι και με τις δύστυχες γυναίκες που στέκονται επιθετικές απέναντί σου υπερασπίζοντας τη κατάντια τους. Είναι να σε πιάνει θλίψη και κλάμα από απελπισία. Και όσο και αν το κλάμα δεν είναι ενδεδειγμένο, σε πληροφορώ ότι πολλοί από μας το έχουμε κάνει σε δύσκολους καιρούς, όταν νοιώθαμε εντελώς μόνοι ακόμα και από εκείνους που δίναμε τη ζωή μας για τα δικά τους δικαιώματα. Εύχομαι να μη το νοιώσεις ποτέ αλλά αμφιβάλω και μάλλον αργά το λέω. Όποιος αγωνίσθηκε για ένα ιδανικό το έχει ήδη νοιώσει, όχι μόνο μια φορά. Συνεπώς η θέση που καθορίζει τη συνείδηση μου δεν είναι η ανδρική αλλά η πολιτική – ιδεολογική για την οποία θυσίασα τη ζωή μου χωρίς να ξεχνώ και τη συμβατότητα που πρέπει να έχει με αυτή και η καθημερινή μας πράξη.

    Εγώ θέλω να έχουν εξαλειφτεί όλα τα προκαπιταλιστικά και ιδεαλιστικά-θρησκευτικά κατάλοιπα που καταδυναστεύουν τις συνειδήσεις για να γίνει εύκολη μια επανάσταση κατά των εκμεταλλευτών αλλά σιγά μη τα καταργήσουν για να με διευκολύνουν!

    Αν έχεις καταλάβει, ως αριστερός αισθάνομαι όλα αυτά τα κεκτημένα της ισλαμικής και κάθε θρησκευτικής κουλτούρας άκρως εχθρικά και μεγάλα εμπόδια στη πραγμάτωση των ιδανικών μου. Συνεπώς αμείλικτος ιδεολογικός εχθρός τους είμαι. Όχι όμως μονομερώς.

    AntwortenLöschen
  9. @ Στέργιε,

    Διαφωνούμε σε κάποια ζητήματα:
    1. Όταν μιλάμε για το ισλάμ, μιλάμε για το ισλάμ. Αν ρίξουμε όλες τις θρησκείες σε ένα τσουβάλι, τότε μιλάμε για τη θρησκεία γενικώς και αυτό είναι ΑΛΛΟ ζήτημα.
    2. Το ένα είναι πρακτικό ζήτημα (ισλάμ) έχει άλλη βαρύτητα, επειδή υπάρχει ανοιχτός πόλεμος στο Ιράν, στην Παλαιστίνη, στο Αφγανιστάν όπου οι ισλαμιστές εκεί τελούν υπό κατοχή και έχουν ανοιχτό μίσος και υπάρχει και η Τουρκία, η οποία παροτρύνει με επιθετικό τρόπο την άσκηση της θρησκευτικής πίστης των πολιτών της και επιβουλεύεται ελληνικά εδάφη.
    Το άλλο (θρησκεία γενικώς) έχει φιλοσοφικό χαρακτήρα και η εποχή της θεσμοθετημένης αθεΐας είναι πολύ μακριά.
    Είναι όμως μια παντελώς άλλη συζήτηση. Όταν τα βάζουμε σε ένα καζάνι, χάνουμε τον μπούσουλα.

    3. Μιλάω για την αριστερά της δύσης, που υποστηρίζει την ανοχή της αδιαλλαξίας, όχι για την ισλαμική αριστερά. Τώρα να μη μιλήσω με ονόματα, αλλά ξέρω πολλές άθεες και «αριστερές» που υποστηρίζουν ότι είναι απόφαση της γυναίκας αν θα φορέσει μαντήλα ή όχι. Εξ άλλου, δες στη Γαλλία ο Σαρκοζύ απαγόρευσε τη μπούργκα, όχι οι σοσιαλιστές. Το ίδιο γίνεται και στη Γερμανία και μη πας μακριά και στο σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξέρω τι λέει το ΚΚΕ.
    4. Υπάρχει μια αριστερά στο Ισλάμ, που υποστηρίζει την ισότητα των γυναικών, είναι κατά της μαντήλας και της μπούργκας. Δεν μιλάω γι αυτήν!!!
    Αντίθετα η βολεμένη «αριστερά» της δύσης, αδιαφορεί για την καταπίεση της γυναίκας της Ανατολής.
    Η μπούργκα αγαπητέ Στέργιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ!!
    Άρα δεν υπάρχει «σεβασμός κάποιας κουλτούρας (που πρέπει να ξηλωθεί σταδιακά και πολιτισμικά όπως πρέπει να ξηλωθούν και οι απανταχού εκκλησίες του χριστιανισμού που τον ίδιο εγκληματικό ρόλο έχουν παίξει»

    Στα επόμενα συμφωνώ, γι αυτό βάζω την «αριστερά» σε εισαγωγικά!
    Σου είπα, ότι εσένα δεν σε νοιάζει η ειδική καταπίεση των γυναικών επειδή είσαι άνδρας, επειδή έβαλες στο ίδιο σακί την καταπίεση. Εκεί υπάρχει διπλή καταπίεση και αυτήν την δεύτερη καταγγέλλω εδώ.
    Και πρέπει φίλε Στέργιε να τονίζουμε αυτή την βαρβαρότητα του ισλάμ. Μπορείς να κατηγορείς γενικά και όλες τις θρησκείες, αλλά αυτό όπως σου είπα είναι άλλο ζήτημα.
    Ο δρόμος της επανάστασης περνάει από μερικές συνειδητοποιήσεις. Αν οι αριστεροί του Ισλάμ δεν κατανοήσουν ότι η επανάσταση τους θα ξεκινήσει από την ισότητα των γυναικών τους, δεν θα κάνουν τίποτα.
    Όχι μόνο δεν θα κάνουν τίποτα, αλλά θα γίνονται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνοι για αυτήν τη έστω εύθραυστη δημοκρατία μας.
    Δηλαδή με απλά λόγια προτιμώ να έχω ακόμα και τη ΝΔ στο κεφάλι μου, από το να έχω το κόμμα του Ερντογάν!! Αυτό θέλω να πω!

    AntwortenLöschen
  10. Στέργιος16/8/09 21:16

    Αυτά τα άμφια των γυναικών του Ισλάμ τι σχέση έχουν με τα άμφια των χριστιανών παπάδων και καλογραιών; Είναι τα δεύτερα άξια να υπερασπισθούν και τα πρώτα άξια να απαγορευθούν; Να γίνουμε οπαδοί της ετερότητας για τους παπάδες μας και της απαγόρευσης για τις ισλαμίστριες; Δυο μέτρα και δυο σταθμά; Και όμως ενώ η ελληνική TV κατακεραύνωσε τη γαλλίδα για το μπουργκίνι, σήμερα 16/8, κατακεραύνωσε τη Τουρκία που έχει νόμο που απαγορεύει τη δημόσια εμφάνιση των παπάδων με τα καλημάφια και τα πετραχήλια. Εδώ η Τουρκία μας περνάει γυαλιά και ας είναι αντιδραστικότερη των αντιδραστικών.

    Θα πρέπει να ξέρουμε τελικά τι να στηρίξουμε εμείς οι πολίτες. Τον τουρκογαλικό νόμο που απαγορεύει κατά βούληση την αμφίεση όσων δεν μας αρέσουν ή κάθε αναχρονιστική αμφίεση που παραπέμπει σε αναχρονιστικές αντιλήψεις;

    Αν και δεν θα απαγόρευα καμία, αμφίεση σαν κοινωνία θα έκανα λυσσαλέο ιδεολογικό πόλεμο κατά και των δύο αμφιέσεων. Και αυτό μόνο γιατί παραπέμπουν σε ιδεολογική υποταγή και καθυστέρηση και όχι για (αστείους) ενδυματολογικούς λόγους. Και δεν συμφωνώ καθόλου με ενδυματολογική κριτική δεδομένου ότι έχουμε και γύφτσες αλλά κανένας δεν ασχολείται…

    Παρεμπιπτόντως οι νεκροί βρετανοί στο Αφγανιστάν έφτασαν χθες αισίως στους 200! Όχι δεν τους σκότωσαν οι γυναίκες των Αφγανών οι οποίοι… κρύβονται πίσω από τα φουστάνια των γυναικών τους αλλά οι ίδιοι οι Αφγανοί. Και εγώ τώρα τι να υποστηρίξω, τον στρατό κατοχής ή τον στρατό αντίστασης; Μπορεί ο αριστερός να δίνει τη ζωή του κατά του ισλαμοφασισμού αλλά είναι αδύνατο να εγκρίνει στρατούς κατοχής. Οι λαοί δεν θυσιάζονται σε καμιά κατοχή.

    Για την ιστορία και να μη ξεχνιόμαστε, στο Αφγανιστάν έγινε το 1990-92 μια από τις μεγαλύτερες σφαγές των αριστερών από τους Ταλιμπάν με πολύ φρικτό τρόπο μάλιστα (ζωντανό τεμάχισμα άκρων και γεννητικών οργάνων πριν το κρέμασμα) και κάτω από τα χειροκροτήματα της Δύσης ως δήθεν τιμωρία για το σκλάβωμα των Αφγανών από τους κομμουνιστές! Για ποια ανθρώπινα δικαιώματα να λέμε τώρα… Εκτελέστηκαν όλοι οι συμπαθούντες, οι συνοδοιπόροι (γνωστό αυτό ε;) οι δάσκαλοι και οι δασκάλες, οι τηλεπαρουσιάστριες, οι καλλιτέχνες της εποχής, τα μέλη των κυβερνήσεων και του κόμματος καθώς και οι οικογένειές τους μέχρι νεογνών, δεδομένου ότι στη Σαρία επικρατεί ο άγραφος νόμος της συλλογικής και οικογενειακής ευθύνης. Φρίκη αλλά και διεθνής σιωπή! Αυτά για να μη νομίσει κανένας ότι κάποιος αριστερός μπορεί να συμπαθεί τους ωμούς ισλαμιστές δολοφόνους και τους πάτρωνές τους πρώην και νυν.

    Και να μη ξεχνάμε και τους εδώ αδελφούς των ισλαμοφασιστών, φασιστοχριστιανούς που κατέβασαν το «Χριστός ξανασταυρώνεται» και μάζεψαν εκατομμύρια υπογραφές για τις ταυτότητες... Και όταν είχαν εξουσία πριν 100 χρόνια μπουργκίνι φορούσαν στις χριστιανές… το ξεχάσαμε και γελάμε τώρα με τις Ιρανές;;;; Αν ξαναπέσουμε στα χέρια τους έτσι με την οπισθοδρόμηση που έχουμε πάρει τι θα γίνει; Να ξεχάσουμε και τους βασανιστές παπάδες του εμφυλίου; Και αυτούς που ευλογούσαν τη χούντα και ακόμη επιβιώνουν γιατί βέβαια κανείς ποτέ δε τους τιμώρησε… Άντε να δούμε και τα δικά μας και όχι να ρίχνουμε κροκοδείλια δάκρυα μόνο για το Ιράν και Αφγανιστάν. Και μη κάνετε το λάθος να πείτε πέρασαν οι καιροί εκείνοι… όπως κατάργησαν εργασιακά δικαιώματα ακόμη και το οκτάωρο και δεν μάτωσε μύτη έτσι θα μας πάρουν και τα ατομικά δικαιώματα.

    AntwortenLöschen
  11. @ Στέργιε,

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ αδυνατώ να την παρακολουθήσω.

    Τι σχέση έχει η φορεσιά της γύφτισσας με τη μπούργκα;; στέκεις καλά ή δεν στέκεις; Τι σχέση έχει η ελεύθερη γύφτισσα με την διπλά σκλαβωμένη μουσουλμάνα;;

    Και πάμε παρακάτω: Τι σχέση έχει η αμφίεση του παπά με την καθημερινή υποχρεωτική αμφίεση της γυναίκας;;
    Ο παπάς γίνεται παπάς η γυναίκα γεννιέται γυναίκα. Ο ένας κάνει ελεύθερη επιλογή η άλλη όχι.

    Τι να πω δηλαδή..
    Πως είναι δυνατό να σκέφτεσαι τόσο λαθεμένα.
    Λοιπόν θα στο πω για άλλη μια φορά: Για να καταλάβεις τι θα πει μπούργκα (όλα τα άλλα άστα για άλλη συζήτηση) φόρεσε μια και πήγαινε να πλύνεις πιάτα. Αν τα καταφέρεις γράψε μου ένα σημείωμα.
    Και ξαναθυμήσου αυτό που σου είπα και έδειξες ευαισθησία και αποτροπιασμό: ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ, γιατί αν καταλάβαινες δεν θα μου μίλαγες για τα ράσα.

    Όσο για τους 200 εγγλέζους, σιγά τα λάχανα!!!!!!!!!!!!!
    Για μέτρα πόσοι ιρανοί έχουν σκοτωθεί, πόσοι παλαιστίνιοι, πόσοι Αφγανοί. Πόσοι; επι 10; επι 100; επι 1000; επι 10000;
    Να σου πω για να συνέλθεις: περισσότερες γυναίκες από ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων έχουν πεθάνει απο όσοι άγγλοι γάλλοι πορτογάλοι ισπανοί. Λοιπόν σιγά τους νταήδες! Νταήδες είναι με τις γυναίκες και θυγατέρες τους.

    AntwortenLöschen
  12. και να μη λέμε και ανιστορητα πράγματα. Οι χριστιανές δεν φόρεσαν μπουργκες και μαλακίες! εντάξει;;;

    AntwortenLöschen
  13. Πάντως με αυτα και με κείνα που ακούω, αρχίζω να φοβάμαι ότι θα ξυπνησω μια μέρα και θα μου πούνε να βάλω μαντηλα για να μην προβοκάρω τους γείτονες!

    AntwortenLöschen
  14. Στέργιος17/8/09 10:50

    Για το 1 σχόλιο.

    Δεν συγχέω τις διαφορές ούτε τη διπλή καταπίεση της γυναίκας από φαιουδαρχικά κατάλοιπα στο Ισλάμ. Το τόνισα αλλά άλλα διάβασες όταν είπα ότι «οι αριστεροί του ισλαμικού κόσμου έχουν διπλό βάσανο και καθήκον, τόσο να απελευθερώσουν από τον απίστευτο ισλαμοφασισμό τους λαούς αυτούς μαζί και τις γυναίκες, όσο και από την καπιταλιστική μονοπωλιακή αστική τάξη που με τις ευλογίες των Αγιατολαχ και του Κορανίου μετατρέπουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Το «διπλό καθήκον» δεν το κατάλαβες; Δεν έχω λόγο να απομονώσω μόνο την απελευθέρωση των γυναικών απλά γιατί δεν γίνεται χωρίς ευρύτερη απελευθέρωση.

    Όλες οι θρησκείες παίζουν τον ίδιο ρόλο. Τώρα οξύνεται το ζήτημα του Ισλάμ για γνωστούς λόγους. Αύριο ίσως κάτι άλλο. Άλλωστε το Ισλάμ γίνεται δια μαγείας «απελευθερωτική δύναμη» όταν πολεμούσε στη Βοσνία τους Σέρβους και στο Αφγανιστάν και τη Τσετσενία τους Ρώσους, στο Ουριστάν τους Κινέζους…. Με τους αμερικανούς όμως θυμόμαστε τη μπούργα!!! Αυτό γίνεται όταν μπερδεύουμε τη πολιτική με τις μαντίλες και τις θρησκείες. Δεν ξεχωρίζουμε ούτε τη μύτη μας.

    Αν είσαι υπέρ της ΝΔ αντί του Ερτογάν έκανες ήδη το πρώτο λάθος. Μεταξύ δυο κακών… ε, κάποιοι με την ίδια λογική είναι υπέρ των κατοχικών, του Μπους κλπ.

    Η θρησκεία δεν καθορίζει τις πολιτικές πράξεις κρατών και κυβερνόντων. Απλά αγιάζει τις αποτρόπαιες πράξεις τους. Είναι γελοίο να πιστεύει κανείς ότι τις συγκρούσει τις προσκαλεί η θρησκεία του Ισλάμ και όχι τα συμφέροντα που εκπροσωπούν οι πολιτικές εξουσίες.

    Η Τουρκία με Ισλάμ ή χωρίς είναι πρώτα μια περιφερειακή ιμπεριαλιστική χώρα και ύστερα θρησκευτική. Σε τι διαφέρει δηλ από τις άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες; Στο ότι αξιοποιεί και το Ισλάμ; Ε, οι δυτικοί αξιοποιούν ό,τι έχουν όπως πχ τη παραπληροφόρηση σε σημείο να έχουμε κινήματα υπέρ του βομβαρδισμού του Ιράκ και της Γιουγκοσλαβίας (πχ Δαμανάκη, και εκείνη η απίθανη συνδικαλιστικοφεμηνίστρια ευρωβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ που καλούσε σε βομβαρδισμό της Σερβίας…) κλπ. Μπορεί να μη μας φοράνε μπούρκα αλλά ρώτα τη σερβίδα που έτρωγε τις βόμβες αν την ενδιέφερε και τόσο. Ε, δεν έχω λόγο να ξεχωρίζω τόσο πολύ τα εγκλήματα. Εσύ κάντο.

    «Η μπούργκα αγαπητέ Στέργιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ!!» Τι είναι κουλτούρα; Ό, τι εγκρίνουμε εμείς; Τέλος πάντων η μπούργκα δεν είναι αυτοτελώς κουλτούρα αλλά παράγωγο μιας τεράστιας κουλτούρας του ισλαμισμού. Μιλάμε για μια παράδοση 1500 χρόνων με πάνω από 1 δισεκ. πιστών. Το ότι δεν συμφωνούμε όχι απλά με τη μπούργκα αλλά με τον ισλαμισμό δεν μας επιτρέπει να τον διαγράφουμε. Μας επιτρέπει όμως να τον πολεμήσουμε.

    Περί αριστεράς. Ο καθένας μπορεί να λέγεται «αριστερός». Ακόμη και η Σεγκολέν που πρότεινε στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους ισλαμιστές μετανάστες. Μιλάμε για πολιτισμό ε!!! Τι να κάνω; Το δικαίωμα στην ετερότητα αφορά κατ εμέ τη μη νομιμοποίηση της βίας κατά των ιδεών και των αντιλήψεων αφού δεν παραβιάζεται ο νόμος. Ο Σαρκοζί ποινικοποίησε ρούχα και ιδέες όχι πράξεις. Αυτό είναι Ιδιώνυμο, καταλαβαίνεις τι κάνεις; Και εγώ πήγα εξορία με το ιδιώνυμο του Βενιζέλου που ποινικοποιούσε ιδεολογία και όχι κάποια πράξη μου. 4 χρόνια βασανιστήρια, φυλακές και εξορίες «προληπτικά» γιατί η ιδεολογία μου παρήγαγε «αφ αυτής» βία κατά του «κρατούντος κοινωνικού καθεστώτος» δεν χωνεύονται εύκολα για να εγκρίνω τώρα να τα κάνουν αυτά σε άλλους ανθρώπους. Άσε λοιπόν τις εύκολες εγκρίσεις σε παραβιάσεις του δικαίου στο όνομα της μπούργκας.

    Τέλος πάντων, εγώ μιλώ σαν κομμουνιστής και όχι σαν πολύχρωμος «αριστερός».

    Κακώς αναγάγεις τη μπούργκα σε αιτία όλων των δινών. Αποτέλεσμα είναι όχι αιτία. Χωρίς αυτή τη κατανόηση θα μείνεις εκεί.

    AntwortenLöschen
  15. Στέργιος17/8/09 10:56

    Για το 2ο σχόλιο

    Μπορεί να έχουμε διαφορές αντιλήψεων αλλά δε επιτρέπεται να μη καταλαβαίνουμε ορισμένα απλά πράγματα. Η κριτική της αμφίεσης των παπάδων δεν έχει να κάνει με την επιλογή αλλά με καθαυτή την αμφίεση που εμένα μου προκαλεί αποστροφή όσο και η μπούρκα. Δεν με ενδιαφέρει αν ο παπάς το επιλέγει.

    Αν δεν γνωρίζεις, στις αρχές του 20ου αιώνα, οι χριστιανές γυναίκες έκαναν χωριστά μπάνια και με ολόσωμα φορέματα. Αν εμφανίζονταν με τα σημερινά μαγιό βάλε στο νου τι θα γινόταν. Ξεχάσαμε τη θέση της γυναίκας στον κόσμο μας πριν 50, 100 και 200 χρόνια και τώρα πουλάμε πνεύμα; Ο χριστιανισμός δεν τα επέβαλε; (διάβασε και λίγο Απ. Παύλο…). Οι αλλαγές που έγιναν δεν οφείλονται στον χριστιανισμό και το ιερατείο του αλλά σε δημοκρατικές (όχι απλά «γυναικείες») κατακτήσεις που καμιά σχέση δεν έχουν με το χριστιανισμό. Η αναφορά μου ήταν παραδειγματική.

    Όταν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί σου χάνεις τη ψυχραιμία σου. Προφανώς δεν αντέχεις να ακούς «μαλακίες» (των άλλων)!!!

    Καλά, με κατατάσσεις σε αυτούς που αποδέχονται τη μπούργκα, τον ακρωτηριασμό των οργάνων κλπ και μιλάς έτσι;; γιατί μου λες να φορέσω μπούργκα αφού την απορρίπτω μετά βδελυγμίας. Έπειτα εγώ δεν θεωρώ ότι τα πιάτα είναι δουλειά γυναίκας και πάντα τα έπλυνα χωρίς τέτοιες αντιλήψεις, γιατί να φορέσω μπούργκα;

    Αν εσύ αντιλαμβάνεσαι τη θέση της γυναίκας επειδή είσαι γυναίκα καλύτερα από τους άνδρες, αυτό είναι προς διερεύνηση, δεν έχεις το αλάθητο. Εγώ ξεχώρισα σαφέστατα πως αντιλαμβάνομαι τα δικαιώματα των γυναικών σαν αριστερός αλλά δεν κατάλαβες τίποτα. Επαναλαμβάνω. Τα δικαιώματα των γυναικών δεν τα αντιλαμβάνομαι ως «γυναικεία» αλλά ως ανθρώπινα στη διαχρονική τους εξέλιξη και ως απαραίτητη προϋπόθεση πραγμάτωσης των ιδανικών της Αριστεράς. Το δικό μου δικαίωμα για την αλλαγή του κόσμου είναι άμεσα εξαρτώμενο από το δικαίωμα των γυναικών να αποτινάξουν ΠΡΩΤΑ κάθε βαρίδιο και ανισοτιμία του παρελθόντος για να είναι ελεύθερες να συμμετάσχουν σε έναν νέο κόσμο απαλλαγμένο από εκμετάλλευση. Αν δεν το καταλαβαίνεις δεν πειράζει.

    Είναι απείρως ευρύτερο πράγμα να θεωρείς τα δικαιώματα των γυναικών ανθρώπινα και όχι «γυναικεία» γιατί εισάγεις στο πρόβλημα το σύνολο του πληθυσμού και όχι τον μισό. Είναι όλων θέμα και όχι των γυναικών το καταλαβαίνεις ή όχι;;;

    Επί πλέον δεν έρχεσαι σε επιφανειακή αντίθεση με τον ανδρικό πληθυσμό ο οποίος εύκολα θέλει να αποφύγει κάθε ισοτιμία (τα καλά και συμφέροντα…) και λέει «τι με νοιάζει εμένα, τη γυναίκα νοιάζει και σιγά μη τη βοηθήσω…).

    Αυτή η διαφορά αντιλήψεων ήταν μια διαφορά που είχα πάντα με τις γυναικείες οργανώσεις όταν έλεγα ότι το πρόβλημά τους δεν είναι «γυναικείο» ή φεμινιστικό αλλά πρόβλημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και μπορεί η γυναίκα σε αυτά να είναι πιο μαχητική (λογικό) όπως ο άνεργος που πολεμά την ανεργία είναι πιο μαχητικός από τον εργαζόμενο αλλά το πρόβλημα είναι συνεχόμενο και ενιαίο, όχι αποκομμένο και εχθρικό προς τους άλλους.

    Δεν ξέρω αν αυτές οι ιδεολογικές «σούπες» δεν σου αρέσουν αλλά τι να κάνω; Πάντως από άλλες αναρτήσει δεν έδειξες ότι σε ενδιαφέρει κάποιο στενό (συντεχνιακό) δικαίωμα και όχι το ευρύ. Εσύ ξέρεις.

    Γιατί αναφέρεις τους νεκρούς Ιρακινούς, Αφγανούς κλπ έναντι των Βρετανών, είδες ότι θα είχα κάποια διαφωνία μαζί σου;;;; είναι κάποιος που δεν γνωρίζει ότι για κάθε νεκρό κατοχικό στρατιώτη έχουμε 500 ή 1.000 νεκρούς ντόπιους όλων των ηλικιών και φύλλων; Μη ψάχνεις διαφορές εκεί που δεν υπάρχουν.

    Προσωπικά δεν φοβάμαι ότι θα ξυπνήσεις κάποια μέρα βάζοντας μπούργκα…. Το πιθανότερο είναι να δώσεις μάχες και μάχες ίσως και αιματηρές για να εξαλειφθεί όχι απλά η μπούργκα αλλά κάθε παρόμοια καθυστέρηση στις συνείδησης ανδρών και γυναικών και γενικά στη κοινωνική συνείδηση. Γιατί αν δεν εξαλειφθεί η βάση τους που είναι το εκμεταλλευτικό καθεστώς και η καθυστερημένη κοινωνική συνείδηση αυτά θα αναπαράγονται πάντα και αενάως.

    ΥΓ. Είδες ο εκλεκτός των κατοχικών Καρζάϊ; Επανέφερε το «δικαίωμα» των οικογενειακών βασανιστηρίων. Και οι κατοχικοί λέει… διαμαρτύρονται!!! Διαμαρτύρεται άραγε και η ΝΔ που διατηρεί εκεί στρατό κατοχής;

    AntwortenLöschen
  16. sorry για την απλοποιηση αλλα το βλεπω ως εξης
    το ισλαμ αναπαραγει μια αντιδημοκρατικη κουλτουρα μεσα σε καθε σπιτι και δημιουργει ενα συναισθηματικο πλεγμα που ειναι δυσκολο να διασπαστει και να λογικοποιηθει.
    Σε εμας τους "δυτικους" η αντιδημοκρατικοτητα "κρινεται" "πολεμαται" "εκτιθεται" ειναι κατι που νομιμως απευχομαστε και δεν το θελομε.

    AntwortenLöschen
  17. @ Στέργιε,

    Για το 1 σχόλιο.

    1. Το διάβασα, αλλά είναι άσχετο με όσα σου λέω εγώ! Εξ άλλου σου είπα ότι ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ισλαμικού κόσμου, αλλά για την «αριστερά» της δύσης! Ναι;;;
    @. Το ισλάμ δεν έχει φεουδαρχικά κατάλοιπα, Το ισλάμ είναι ισλάμ! Δεν υπήρχαν πρίγκιπες και φέουδα στην Αραβία, λοιπόν μην εφαρμόζεις λογικές όπου λάχει.
    Ούτε μονοπωλιακή αστική τάξη έχουν. Έχουν μια κομπραδόρικη αστική τάξη, απευθείας εξαρτώμενη από τις πέντε αδελφές. Η αστική τους τάξη θα υπάρχει όσο υπάρχει πετρέλαιο. Είναι μια διαφορετική κατάσταση, από αυτήν της δύσης, ναι;;;
    Δεν δημιουργεί υποδομές ούτε μεσαία τάξη. Είναι μια στρεβλή «ανάπτυξη». Γι αυτό και η γυναίκα έχει τη θέση που έχει!
    2. Και πάλι σου λέω, για άλλη μια φορά, μιλάω για τις γυναίκες που είναι στη δύση και μαϊμουδίζουν με την υποστήριξη της δυτικής «αριστεράς» τα καμώματα της κοινωνίας τους. Αν υπήρχε σοβαρή αριστερά θα έπρεπε να υποστηρίξει την απαγόρευση της μαντήλας. Για να τους κόψουμε και τον τσαμπουκά. Όχι πρώτα γενική απελευθέρωση και μετά όλα θα έρθουν. Αυτά είναι κουροφέξαλα!
    3. Γράφεις:
    «Όλες οι θρησκείες παίζουν τον ίδιο ρόλο»
    ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ , ΟΧΙ!!! Θρησκεία είναι μια φιλοσοφική έννοια. Άντε να μιλήσεις σε αρχαίους λαούς για «όλες οι θρησκείες είναι ίδιες». Θα σε πάρουν με τις πέτρες. Άσε που αυτή η ισοπέδωση είναι χαρακτηριστικό της σημερινής ελίτ!

    4. Πάλι μπλέκεις τις θρησκείες με τον πόλεμο των αμερικάνων! Ποιος θυμάται τη μπούργκα με τους αμερικάνους;;
    5. Πάλι θα σου πω, είσαι αρσενικός και το παίζεις ελεύθερος και ωραίος!, Ε, λοιπόν αν με ρωτήσουν που προτιμώ να ζήσω, στο Ιράν ή στην Αμερική. Δεν θα διστάσω ούτε δευτερόλεπτο! Σου λέω άλλη μια φορά και προσπάθησε να το καταλάβεις: Όλες οι μορφές καταπίεσης έχουν ένα καπάκι: αυτό ενάντια στο γυναικείο φύλο. ΑΡΑ: ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ!!!
    6. Ποίος σου είπε, ότι το Ισλάμ προκαλεί το πόλεμο;;;;;; Που το είδες γραμμένο;; Απλώς σου λέω, ότι οι ισλαμισταράδες αντί να αποτινάξουν τον ζυγό των αμερικανοτέτοιων, ασχολούνται, οι κότες, με την μπούργκα των γυναικών και θυγατέρων τους. Τέτοιοι δηλοί είναι! Αν δεν τους κάτσει η γυναίκα τους, δεν θα της δώσουν φαγητό, οι αληταράδες! Άντε «αριστεροί» όλου του κόσμου να υποστηρίξετε την αδιαλλαξία του ισλάμ!!! Να τους χτίσετε και τζαμιά, για να προσεύχονται με την ησυχία τους και να εφευρίσκουν τρόπους να βαράνε τις γυναίκες τους.
    7. Με ρωτάς σε τι διαφέρει η Τουρκία από τις άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες: Πρώτον είναι εχθρός μας, γιατί καταρχήν, έχει καταλάβει ελληνικό έδαφος και δεν φεύγει, επιβουλεύεται το Αιγαίο. Έχει κάνει γενοκτονίες ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ, ΑΡΑ ΘΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!
    Τι άλλο να σου πω;
    8. Τι μου εξηγείς τα περί πολέμου της πρώην Γιουγκοσλαβίας;;;; Μήπως δεν τα ξέρω;;
    9. Πάλι τσουβαλιάζει άσχετα πράγματα μεταξύ τους!
    Η μπούργκα είναι μια Μπουρδα και δεν έχει καμία σχέση με τον αραβικό πολιτισμό! Ούτε με το κοράνι! Ξέχνα το!!

    10. Να μην επαναλάβω τα ίδια. Είμαι ακόμα και με τον διάβολο που θα απαγορεύσει τη μπούργκα! Τελεία και παύλα!
    Τα άλλα, μα……. ο Σαρκοζί είναι φασίστας και τα λοιπά, από το ένα αυτί μου μπαίνουν και από το άλλο μου βγαίνουν. Ας ξυπνήσουν οι ανά τον πλανήτη αριστεροί, για να μην τους κλέβουν τις σωστές απόψεις οι Καρατζαφέρηδες και οι Σαρκοζίδες. Εκεί κατάντησε η σημερινή διανόηση. Σε λίγο οι δυτικές θα φορέσουν μπούργκα, για συμπαράσταση.

    AntwortenLöschen
  18. @ Στέργιε,

    11. Άλλη σάλτσα το ιδιώνυμο και η μπούργκα…..
    (πόσο χρονών είσαι, για να έχεις πάει φυλακή με το ιδιώνυμο;;)
    Για το 2ο σχόλιο

    12. Εσένα σου προκαλεί εμετό ο παπάς, εμένα όχι! Πως δηλαδή μου απαγορεύεις εμένα να είμαι ορθόδοξη, αλλά ανέχεσαι τη μπούργκα; Δεν κάνεις καμία εξήγα;;
    13. Και λοιπόν; Το ότι η γυναίκα καταπιέζεται ακόμα, δίνει το δικαίωμα στο ισλάμ να την καταπιέζει έτι περισσότερο;; Τι είδους λογική είναι αυτή;;;
    14. Να πλύνεις πιάτα με μπούργκα σε προτρέπω, όχι για τα πιάτα, αλλά για να καταλάβεις πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα αυτών των φτωχών γυναικών! Δυσκολεύονται στις κινήσεις. Αυτό θέλω να πω! όχι να πλύνεις πιάτα. Είμαι σίγουρη, ότι θα πλένεις πιάτα χωρίς πρόβλημα!

    Κατά τα λοιπά, δεν έχω να πω τίποτα. Και αυτά μπορούν να γίνουν και ενάντια στη μπούρδα μπορούμε να είμαστε!

    AntwortenLöschen
  19. @ παλιοσκυλάκι,

    κάνεις πολύ ωραία μπάσιμο. Το ισλάμ αναπαράγει και πολλαπλασιάζει τον φασισμό στο σπίτι, αλλά κατ επέκταση και στην κοινωνία.

    Ο Μαρξ έγραφε, ότι το με το ισλάμ δεν μπορεί να παραχθει πολιτισμός. Αλλά, σε σχεση με άλλους πολιτισμούς ο Μαρξ έχει γράψει απίστευτα πράγματα! Που σήμερα ούτε ο Καρατζαφέρης δεν θα τα έλεγε.

    καλά, κατα τα άλλα;;

    AntwortenLöschen
  20. Στεργιε,

    Απόσπασμα από συζήτηση που έλαβε χώρα το 1975 μεταξύ Χέρμπερτ Μαρκούζε και Μπράιαν Μαγκί:
    Μαρκούζε: Νομίζω πως το Γυναικείο Απελευθερωτικό Κίνημα είναι δυνητικά μία πολύ ισχυρή επαναστατική δύναμη. Στην καταγραμμένη ιστορία κάθε κυριαρχία ήταν μέχρι σήμερα πατριαρχική κυριαρχία. Αν μπορούσαμε να δούμε όχι μόνο την ισότητα των γυναικών μπροστά στο νόμο, αλλά και την διάχυση των ειδικά γυναικείων ιδιοτήτων σ' όλη την κοινωνία - των ιδιοτήτων της μη βίας, της συναισθηματικότητας, της αποδεκτικότητας - αυτό θα 'ταν ή θα μπορούσε να είναι η απαρχή μιάς ποιοτικά διαφορετικής κοινωνίας, η πραγματική αντίθεση της αρσενικής κυριαρχίας με το βίαιο και βάναυσο χαρακτήρα της. Από την άλλη ξέρω βέβαια πως όλες αυτές οι γυναικείες ιδιότητες καθορίζονται από την κοινωνία.

    AntwortenLöschen
  21. @ παλίσκυλο,
    και για σενα το τσιτατο του Μαρκούζε:

    Απόσπασμα από συζήτηση που έλαβε χώρα το 1975 μεταξύ Χέρμπερτ Μαρκούζε και Μπράιαν Μαγκί:
    Μαρκούζε: Νομίζω πως το Γυναικείο Απελευθερωτικό Κίνημα είναι δυνητικά μία πολύ ισχυρή επαναστατική δύναμη. Στην καταγραμμένη ιστορία κάθε κυριαρχία ήταν μέχρι σήμερα πατριαρχική κυριαρχία. Αν μπορούσαμε να δούμε όχι μόνο την ισότητα των γυναικών μπροστά στο νόμο, αλλά και την διάχυση των ειδικά γυναικείων ιδιοτήτων σ' όλη την κοινωνία - των ιδιοτήτων της μη βίας, της συναισθηματικότητας, της αποδεκτικότητας - αυτό θα 'ταν ή θα μπορούσε να είναι η απαρχή μιάς ποιοτικά διαφορετικής κοινωνίας, η πραγματική αντίθεση της αρσενικής κυριαρχίας με το βίαιο και βάναυσο χαρακτήρα της. Από την άλλη ξέρω βέβαια πως όλες αυτές οι γυναικείες ιδιότητες καθορίζονται από την κοινωνία.

    AntwortenLöschen
  22. A, NAI! AYTO EINAI ΑΛΗΘΕΣ!

    Η ΜΠΟΥΡΓΚΑ(ΔΛΔ. ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΜΑΝΤΗΛΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Η ΦΕΡΕΝΤΖΕΣ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΚΑΘ' ΗΜΑΣ) ΚΑΜΜΙΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ!

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.

    AntwortenLöschen
  23. σωστός, με μια τεράστια διαφορά: ότι η μπούργκα και η κάθε είδους μπούργκα ή καταπίεση, παρόλο που δεν έχει μεγάλη σχέση με το κοράνι, εν τούτοις καλλιεργείται ώστε να επιβάλλετεαι στις ειλσμαικές χώρες...
    και για με΄ν την αμφίεση, σόρρυ, αλλά το κοράνι αναφέρεται ρητά, πως οι μουλσουλμάνες πρέπει να ντύνονται ρίχνοντας κάτι πάνω τους (μανδύας, μπούργκα, τζελαμπά, μελάγια κλπ) για να γίνονται σεβαστές, λεει εο ιερό βιβλίο του ισλάμ. θέση της κοινωνίας είναι λοιπόν 'όσες δεν το φοράνε δε γίνονται σεβαστές'
    άρα για να είναι σεβαστή η γυναίκα, ή πρέπει να υποταχτεί στις μεσαιωνικές συνήθειες, ή να εγκλειστεί.

    πάντως το μπουργκινί έχει μάλλον γίνει της μόδας,΄
    η δε μπούργκα, έγινε θέμα στη γαλλία

    όσο για τη σουηδία, υπάρχουν και εκεί εγκλήματα τιμής σε ισλαμικές οικογένειες.
    ιστορίες χείμαρος και χείμερες ελπίδας...

    AntwortenLöschen
  24. @ καλημέρα παντοτεινέ ταξειδευτη,

    καλημέρα

    @ παυλίτσα μου γλυκειά

    Αυτό εχω διαβάσει σε διάφορες πηγές. Τώρα η παυλίτσα μας έχει άλλη αποψη και βέβαια πιο ειδική δεν πρόκειται να βρούμε!
    Ομως τι είδους βιβλίο είναι αυτο το κοράνι που όποιος θέλει προσθέτει και μερικές σούρες; Και η σούρα περι κάλυψης των γυναικών ήταν στο αρχικό κοράνι του Μωάμεθ η προστέθηκε εκ των υστέρων;

    ΒΕΒΑΙΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ και μάλιστα καθιστά το έγκλημα κατα των γυναικών ετι βαρύτερο είναι αυτο που γραφει και η παυλίτσα:
    "ότι η μπούργκα και η κάθε είδους μπούργκα ή καταπίεση, παρόλο που δεν έχει μεγάλη σχέση με το κοράνι, εν τούτοις καλλιεργείται ώστε να επιβάλλεται στις ισλαμικές χώρες"

    Το μπουρκίνι, είναι μεν μόδα όπως γραφεις, βρήκαν δε την ευκαιρία οι οίκοι μόδας να πουλήσουν περισσότερο ύφασμα, αλλα η ουσία είναι άλλη! Δεν είναι η μόδα. Είναι η απαγόρευση των κοριτσιών να κολυμπούν. Αυτο φαίνεται στο γερμανικό βίντεο, που παρόλο που η μάνα πάει τα κορίτσια της στο σχολείο, ο πατριάρχης εμφανίζεται για να δηλώσει με απίστευτο τσαμπουκά, ότι τα κορίτσια του ΔΕΝ θα κολυμπήσουν! Αυτον το τσαμπουκά, ποιός τους τον έχει επιτρέψει;; Η δική μας "δημοκρατική" ανοχή στη δική τους αδιαλλαξία! Αν η δική μας δημοκρατία ελεγε νέτα - σκέτα: Στο σχολείο είναι όλοι ίσοι, θα σου λεγα εγω πόσο μόκο θα έκανε αυτη η κότα ο πατριάρχης!
    Ας πάει στη πατρίδα του να διώξει εκείνα τα θεριά που του χαλούν το φύτρο, που λέει και ο ποιητής, οπότε ίσως μέσα στον αγώνα να αναγνωριζε και τη γυναίκα σαν σύντροφό του και όχι σαν σκλάβα του!

    AntwortenLöschen
  25. @ - παυλίτσα,

    δες το άλλο βίντεο περί μπούργκας:

    http://ange-ta.blogspot.com/2009/07/blog-post_12.html

    AntwortenLöschen
  26. Καλημέρα!
    πολύ ενδιαφέρουσα η διαφωνία/συμφωνία των δύο! να θέσω μια σκέψη: αν δεν απογορεύσεις τη Μπουργκα ή την έκφραση της όποιας θρησκευτικής πίστης, αλλά αντιθέτως την ανεχτείς ως κοινωνία και την προάγεις σε βαθμό που ο καθένας αισθάνεται ελεύθερος, μήπως τότε στερείς το απαραίτητο έδαφος/υπόβαθρο από την έκφραση της με ακραίο τρόπο? Γιατί διαισθάνομαι ότι το να φορέσει μπούργκα μια γυναίκα είναι επιταγή οπως και να μην τη φορέσει θα είναι μια επιταγή. Η διαφορά είναι ότι μεταξύ των δύο επιταγών/εντολών επιλέγουμε αυτή που προέρχεται από αυτούς που θεωρούμε οικείους (οικογένεια κλπ) και όχι από αυτούς με τους οποίους φαινομενικά μας χωρίζουν περισσότερα.
    Μια σκέψη

    AntwortenLöschen
  27. Στέργιος18/8/09 10:28

    Τώρα και εσύ τα έκανε μαντάρα και είναι αδύνατο να απαντήσω σε θέματα που είπα και δεν είπα. Λυπάμαι, δεν γίνεται έτσι συζήτηση γιατί διακρίνω κακοπιστία και το λέω ευθέως.

    Είπα εγώ να απαγορευθεί καμιά θρησκεία; Που είδες να απαγορεύω να είσαι ορθόδοξη; Από το μυαλό σου τα βγάζεις! Ή μήπως πρέπει να μου αρέσουν τα ρούχα των παπάδων; Να πολεμήσω ιδεολογικά τη κάθε θρησκεία θέλω είτε είναι Ισλάμ είτε Χριστιανική είτε… Εκτός από ταξικό πόλεμο βρισκόμαστε και σε ιδεολογικό.

    Η χούντα με εξόρισε για χρόνια με το Ιδιώνυμο που θέσπισε ο Βενιζέλος και το ενσωμάτωσε στην αντικομμουνιστική νομοθεσία το καθεστώς του Μεταξά και μετά του εμφυλίου. Μπήκες; ή να σου στείλω τα έγγραφα της εκτόπισης;;;;

    Η δικιά μου φιλοσοφία δεν είναι «φυλετική» και δεν δέχομαι αυτά που λέει ο Μαρκουζε. Οι κοινωνίες μας είναι ταξικές και έτσι καθορίζονται οι πολιτικές και οι βασικές κοινωνικές συμπεριφορές. Το ότι υπάρχει το βάρος των καταλοίπων χιλιετιών σε βάρος των γυναικών δεν σημαίνει πως μόλις βρεθούν στην ίδια θέση δεν θα κάνουν τα ίδια. Και τη Θάτσερ την είδαμε, και τη Κοντολίζα, και την Ολμπράϊτ, και τις βασανίστριες στο Ιράκ, στο Ισραήλ κλπ. Και στο χώρο μου βλέπω καλά πως φέρονται οι γυναίκες εργοδότριες στις εργαζόμενες. Ακριβώς όπως κάθε εργοδότης. Όχι δεν μετατράπηκαν σε άνδρες, απλά αυτή είναι η μια αλήθεια τους. Αλλά ό,τι λέει ο Μαρκούζε αρχικά τα ανατρέπει με τη τελευταία του φράση. Αν τη διαβάσει καλά λέει ότι αν οι γυναίκες βρεθούν σε άλλη κοινωνική θέση θα έχουν άλλες ιδιότητες και συμπεριφορές. Ξαναδιάβασέ το.

    Περί φεουδαρχισμού στις παραγωγικές σχέσεις και στο εποικοδόμημα μάλλον έχεις μαύρα μεσάνυχτα γι αυτό λες και ανέκδοτα περι φεουδαρχισμού. Αδύνατο να απαντήσω αφού κάνεις τη δική σου «ιδιωτική» και γουστόζικη πολιτική οικονομία!

    Άλλα αντ άλλων. Που είδες να λέω ότι έχει το δικαίωμα το Ισλάμ να καταπιέζει περισσότερο τις γυναίκες από αλλού; Εγώ καμία καταπίεση δεν δέχομαι γι αυτό δεν εξαιρώ και τους εδώ καταπιεστές.

    Ο Σαρκοζί φασίστας από μένα;;;; Που το είδες; Μάλλον δεν έχεις ιδέα τι είναι πραγματικά φασισμός. Εύκολα ρέπεις να τα λες όλα «φασισμό».

    Περί Αριστεράς, μάλλον τη μισείς άρα δεν με ενδιαφέρει να απαντήσω.

    Γελιέσαι αν νομίζεις ότι στις χώρες του Ισλάμ δεν υπάρχουν μονοπώλια και μονοπωλιακή αστική τάξη. Μάλλον είσαι άσχετη με τις ταξικές διαρθρώσεις. Μπορεί να είναι σε χαμηλότερο και στρεβλό επίπεδο οργάνωσης αλλά υπάρχει και κυριαρχεί. Είναι δε άμεσα συνδεδεμένη με τη παγκόσμια μονοπωλιακή αστική τάξη (τα κεφάλαιά τους, τα εμπόριά τους και τα χρηματιστήριά τους… και πολλά από αυτά τα κράτη δεν έχουν καν πετρέλαιο… ). Και τα καθεστώτα είναι κράμα ολοκληρωτισμού, απολυταρχισμού και φασισμού και κοίτα να τα ξεχωρίζεις αυτά γιατί αλλιώς θα τα λες όλα «φασισμό». Ξέρω τι λέω και ακριβολογώ, δεν είμαι το παιδάκι που θα μπερδέψει όρους και περιεχόμενα. Αν δεν είχαν τα φεουδαρχικά κατάλοιπα και τα κατάλοιπα της πρώιμης αστικής τάξης θα ήταν μόνο φασιστικά.

    Υπάρχει και η άλλη Τουρκία αλλά μάλλον την τσουβάλιασες με την ιμπεριαλιστική άρχουσα τάξη της. Έτσι όπως τα λες νομίζω ότι μας απειλούν και… οι τουρκάλες!!!

    Ποτέ δεν είπα ότι το Ισλάμ προκαλεί πόλεμο. Οι κυρίαρχες τάξεις και οι εξουσίες τους προκαλούν και οι λαοί τους πληρώνουν. Αυτό ισχύει και για τη Τουρκία. Είναι κάτι ασαφές;;;

    Κλείνω λέγοντας ότι πέρα απ' όλα, διακρίνω ελαφρώς έναν γυναικείο «εθνικισμό» και «ρατσισμό» εξ ίσου επικίνδυνο με κάθε εθνικισμό και ρατσισμό. Δεν σου το έχουν επισημάνει άλλοι; Λίγο ακόμα και θα βγάλω το συμπέρασμα ότι οι γυναίκες και όχι οι Άρειοι και οι Εβραίοι είναι η… περιούσια «φυλή»! Κόψε λίγο…

    Αυτά και τέλος.

    AntwortenLöschen
  28. @ baobab
    καλώς ώρισες!

    Για να καταλάβω αυτα που γράφεις, πριν πω την άποψή μου:
    Για σενα, η επιταγη: Φόρα μαντηλα και η αντίθετη μη φοράς μαντηλα είναι το ίδιο; Ναι; για να καταλάβω!

    Αν ναι, τότε λυπάμαι πολύ! Γιατι το ίδο συμπέρασμα θα βγάλεις και για τις παρακάτω επιταγές:
    Φόρα αλυσίδες και δούλευε και μη φοράς αλυσίδες!!

    Οπότε να μην ξαναπω ότι είπα στον Στεργιο γιατι στο τέλος θα κάνουμε ανάλυση στο Κεφάλαιο.

    Βέβαια, να σου ομολογήσω, ότι έτσι που καταντησαμε την κοινωνία μας, χωρίς ηθικές διακρίσεις, παρά μόνο με Νόμους και κώδικες, η απλή λογική έχει χαθεί. Οπότε τι μπούργκα τι αλυσίδες, τι ξύλο στις γυναίκες, τι μουτιλασιόν, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει δικαίωμα να αφαιρέσει την ελευθερία του άλλου να ασκεί τις δικές του λογικές και "κουλτούρες"

    AntwortenLöschen
  29. @ Στέργιο,
    αρκετα είπαμε. Νομίζω ότι ξεπέρασες κάθε όριο παραγνωρισης σε όσα σου έγραψα.
    Αλλα αφου αυτα κατάλαβες, τότε τοσο το χειρότερο για σένα. Γιατι ΔΕΝ θα καταλάβεις ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ! Θα μείνεις απλώς στη σκέψη ότι είσαι αριστερος και νομίζεις ότι αυτο είναι αρκετό!

    AntwortenLöschen
  30. @ baobab

    για να καταλάβεις τι εννοώ με την κοινη λογικη, σε παραπέμπω στο βιβλίο του Μισεά, "η αυτοκρατορία του μικρότερου κακού"

    γράφει εκει για του Νόμους:



    Οριακά, αυτό το χωρίς ιδέες και χωρίς αξίες κράτος (που απαγορεύει, κατά συνέπεια στον εαυτό του να κρίνει οιοδήποτε άλλο ζήτημα πλην των ζητημάτων τεχνικής φύσεως) δεν θα πρέπει να θεωρείται ως «κυβέρνηση των ανθρώπων». Συνιστά απλώς (όπως λέει και ο Σαιν Σιμόν) μια καθαρή «διαχείριση των πραγμάτων» και απαιτεί απλές αρμοδιότητες εμπειρογνώμονος και καλώς ενημερωμένου διαχειριστή.
    Από αυτή την άποψη, κανείς δεν θα μπορούσε να το διατυπώσει καλύτερα από τον Ιμμάνουελ Καντ:
    Το σχεδίασμα για μια αιώνια ειρήνη, στην υποθετική περίπτωση του τέλειου νομοθετικού έργου, η μηχανική του Δικαίου θα αρκούσε από μόνη της να εξασφαλίσει την ειρηνική συνύπαρξη ακόμα και σ ένα λαό δαιμόνων.

    Τώρα θα μου πεις τι σχεση ε΄χει αυτο; Είναι για να καταλάβεις ότι όλα μοιάζουν ίδια, είτε φόρα ή είτε μη φοράς μπούργκα, γιατι λείπει η κοινη λογική και η βάση για μια παναθρώπινη ηθική!

    AntwortenLöschen
  31. 1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠ' ΟΨΗ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ "ΓΡΑΦΤΗΚΕ" ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΗ "ΙΣΤΟΡΙΚΗ" ΠΕΡΙΟΔΟ.
    2. ΑΡΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ! ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΙΣΛΑΜΙΚΑ!
    3. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ, ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ(ΠΡΟΙΟΝ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΩΝ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ!).

    ΑΝ ΟΧΙ, ΠΕΡΙΠΙΠΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΗΜΑ!
    4. ΣΗΜΕΡΑ, Ο ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ! ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙ "ΣΥΓΚΡΙΤΙΣΜΟΥ", ΟΠΩΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΞΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΛΑΩΝ!
    5. ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠ' ΟΨΗ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ! ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ, ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ "ΕΚΔΟΧΗ" ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ! ΚΑΘ' ΟΛΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΙΜΟ ΑΦΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΕΝΑ ΡΩΜΑΙΚΟ ΚΟΙΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ!
    6. ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΤΟ "ΖΗΤΗΜΑ" ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΧΡΗΖΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ! ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΑΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ! ΑΥΤΟ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΑΓΙΚΟ! ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ!

    ΠΡΕΠΕΙ, ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ, ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΧΕΤΑΙ, ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΗΣ!
    ΟΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΟΥΝ Η ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ Η ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ!

    - ΟΜΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΝΟΣ ΜΠΛΟΓΚ Η ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ, ΤΕΛΙΚΑ, ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΦΟΡΟΥΜ!

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ, ange-ta!

    ΥΓ. - ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ! ΑΛΛ' ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ! ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΒΑΔΙΣΜΑΤΟΣ, ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!!
    ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ, ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΝ... ΚΑΝΟΝΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ;(ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ)

    - ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΓΥΜΝΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΤΟΥΣ! ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ!
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ "ΟΜΟΡΦΙΑ" ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ;

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
    α) Η ΛΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ, ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΑ, ΠΛΟΥΤΟ ΕΝΝΟΙΩΝ!
    ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
    β)ΣΤΗ Σ. ΑΡΑΒΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ, ΥΠΗΡΧΑΝ ΦΥΛΕΣ ΒΕΔΟΥΙΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ, ΣΤΟ ΝΟΤΟ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΕΣ!
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΡΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΧΑΡΑ ΣΤΗ Β. ΑΦΡΙΚΗ!
    γ) ΣΤΗ ΤΥΝΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΙΜΠΑ, Ο ΓΑΜΟΣ 2 ΣΥΖΥΓΩΝ!
    ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ, ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΟΧΙ!
    δ) ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΜΑΝΤΗΛΟ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ(ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!) ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ Η ΟΧΙ;
    ε) ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Ο ΑΚΡΙΒΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΟΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ!
    ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ΑΛΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΦΟΡΟΥΝ ΧΡΥΣΑ
    "ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ"(ΡΟΛΟΙ, ΒΕΡΑ Κ.Λ.Π.), ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ! ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΛΕΣ ΦΟΡΟΥΝ ΧΡΥΣΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΦΘΟΝΙΑ!

    AntwortenLöschen
  32. Καλώς σας βρήκα!
    επιμένω ότι παρά τη διαφωνία σας -ή μήπως χάρη σε αυτή?- η συζήτηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα και θα προέτρεπα να μην αποχωρήσει ο Στέργιος.
    Σχετικά με την ιδέα, να διευκρινήσω ότι, η επιταγή "φόρα μαντήλα" είναι στην ουσία "δείξε τι είσαι" (με το "είσαι" εννοώ τι πιστεύεις, από πού κατάγεσαι κ.α.). Αντίστοιχα η επιταγή "μη φοράς μαντήλα" είναι "μην δείχνεις τι είσαι, δηλαδή μην διαφοροποιείσαι". Αν λοιπόν δεν πούμε "μη φοράς μαντήλα" αλλά πούμε "φόρα ό,τι θέλεις, δεν μου κάνει διαφορά, δεν προσέχω τη διαφορά σου" μήπως με αυτόν τον τρόπο απαλλάσσουμε τους μετανάστες, ξένους, ή όπως αλλιώς θέλετε από το σύννεφο του "μου απαγορεύουν να ασκώ την πίστη μου, με καταπιέζουν" και τους βοηθάμε να δουν την ουσία του πράγματος που δεν είναι το πώς σου φέρεται η χώρα υποδοχής -γιατί είναι πιο εύκολο να καηγορήσεις τον εξωτικό απ'ό,τι τον οικείο, όπως έλεγα προηγουμένως, ακόμα κι αν ο οικείος σε ζημιώνει πρωταρχικά-αλλά το τι σου ζητάει η δική σου κουλτούρα και πώς σου φέρεται εκείνη?
    Ελπίζω να είναι πιο ξεκάθαρο τώρα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάω γενικά για ανθρωπινα δικαιώματα και σκοπίμα δεν αναφέρομαι στις αλυσίδες γιατί είναι τελείως αλλο θέμα, από αυτό στο οποίο αναφερόμουν. Αντιλαμβανομαι ασφαλώς ότι η συζήτηση είναι πολύ ευρύτερη, αλλά η παρατήρησή μου ήταν σε αυτό το, συγκριτικά, στενό πλαίσιο.

    υ.γ. Σχετικά με το απόσπασμα, και τα περί κοινής λογικής θα συμφωνήσω μαζί σας εκφράζοντας ελπίδα από το γεγονός ότι τουλάχιστον ακόμη τα δικαστήρια δεν έχουν αυτόματα μηχανήματα -σαν του καφέ για παράδειγμα- που βάζεις τα στοιχεία και βγάζει απόφαση.

    AntwortenLöschen
  33. @ Baobap,

    Η διαταγη φόρα μαντήλα, δεν σημαίνει καθόλου, δείξε ποιος είσαι. Γιατι τότε θα έπρεπε και οι άνδρες να φοράνε κάτι για να δείξουν ποιοί είναι και τι είναι.
    Βέβαια και΄μόνο η σκέψη πες μας ποιός είσαι είναι εκτός λογικής. Εδω, κάποιοι έκαναν (και γω μαζί) αγώνα εναντίον της αναγραφης του θρησκεύματος στις ταυτότητες και τωρα μου λές να το διατυμπανίζουμε;;;;

    Λοιπόν φόρα μαντήλα, σημαίνει να ακούς αυτο που σου λέω! Να μην δείχνεις τα μαλιά σου, να υπακούς στις διαταγές του άνδρα και του κράτους, να είσαι υποχείριο δικό μου. Επομένως είναι το ίδιο με το φόρα αλυσίδες.

    Το "φόρα ότι θέλεις" δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και στις ταυτότητες αναγραφη προαιρετική!
    Το φόρα ότι θέλεις = φόρα αυτο που σου λέει η κοινωνίας ΜΟΥ!!!
    Και ξαναλέω, παρότι είναι κουραστικό: Η μπούργκα ΔΕΝ είναι δείγμα κουλτούρας, αλλα καταπίεσης!
    Ούτε καν επιταγη της θρησκείας τους δεν είναι.

    Είναι ένας τρόπος να ισλαμοποιήσουν την Ευρώπη και εγω θα αντισταθώ όσο μπορώ!
    Κατα τα άλλα διάβασε σε παρακαλώ το σχόλιο του παντοτινού ταξειδευτη, το οποίο με καλύπτει πλήρως!!!!!!

    AntwortenLöschen
  34. @ ΠΑΝΤΟΤΙΝΕ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ<

    ΕΣΚΙΣΕΣ!

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟΣΟ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΧΑΝΩ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ!

    ΕΧΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΣΤ!

    AntwortenLöschen
  35. @ Παντοτινε ταξιδευτη.

    Θυμηθηκα το καταπληκτικο βιβλίο του Φιγουερα, ΤΑΟΥΡΕΓΚ, στο οποίο αναφέρει ότι οι άνδρες κρυβουν το πρόσωπό τους

    AntwortenLöschen
  36. - ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΓΥΜΝΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΤΟΥΣ! ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ!
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ "ΟΜΟΡΦΙΑ" ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ;

    Γι αυτό ακριβώς επειδή δεν είναι ορίσιμη η ομορφια την καλύπτουν ολόκληρη!!! Χα, χα, χα

    Μέσα στο σπίτι θα ήθελα την γυναίκα ΜΟΥ με το κόκκινο μπουρκίνι ;) Το "μου" είναι πολιτισμένο, ερωτικό, αναφέρεται σε εκείνην την λεπτή μορφή κτητικότητας των ερωτευμένων ...

    Έξω στον δημόσιο χώρο προφανώς δεν θα ήθελα η γυναίκα μου να είναι προκλητική, το ίδιο εκτιμώ και εκείνη, έχω βαρεθεί να βλέπω ξένα βυζιά και κόλους κρεμαμένους από α μανταλάκια στα περίπτερα ...

    Είναι λεπτές οι γραμμές λοιπόν ... Ενδεχομένως κάποιες, πολλές ισλάμισες που μεγάλωσαν ή γενήθηκαν στην Ανατολή, έχοντας ανατραφεί με την μπούργκα πράγματι να θεωρούν ότι έτσι γίνονται σεβαστές στον δημόσιο χώρο, άσχετα με το πόο εξωφρενικά υπερβολικό είναι αυτό το ντύσιμο και ενδεχομένως ανθυγιηνό. Μπορεί δηλαδή η ισλάμισες να αναζητούν να εκφράσουν ανώτερες αξίες ηθικότητες, αξιοπρέπειας και κύρους σε μια κοινωνία όπου το γυναικείο σώμα (και το αντρικό βεβαίως) έχει γίνει πολύ "φθηνό" ... Νομίζω ο Στέργιος κάτι προσπάθησε να γράψει προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά το απλώσατε και οι 2 πολύ το θέμα και έχασε το focus του ...

    AntwortenLöschen
  37. @ mirage,

    γύμνια = ομορφιά

    η εμπορευματοποίηση της γύμνιας είναι άσχήμια.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...