Freitag, 11. September 2009

Εκλογές 2009




Μήπως δεν ξέρετε ποιόν να ψηφίσετε;;;;;



Βάλτε σε σειρά προτεραιότητας τις παρακάτω αξίες ή μη αξίες:



- Το αύριο των παιδιών σας (ακόμα και αν δεν έχετε οι ίδιοι)
- Η δόξα σας
- Η ελευθερία μας
- Η ελευθερία σας
- Η ερωμένη σας
- Η Ευρώπη μας
- Η Ευρώπη σας
- Η ησυχία μας
- Η ησυχία σας
- Η παιδεία μας
- Η πατρίδα μας
- Η πατρίδα σας
- Ο πλανήτης μας
- Το πορτοφόλι σας
- Η οικογένεια σας
- Το περιβάλλον μας
- Το περιβάλλον σας
- Η κουρσάρα σας
- Τα κονέ σας
- Το σπίτι σας
- Η ψυχή σας
- Η υγεία σας
- Η υστεροφημία σας
προστεστε και άλλες που τώρα δεν μου έρχονται στο μυαλό

Και μετά βλέπουμε!

10 Kommentare:

  1. http://www.tvxs.gr/v20248 Το πλήρες κείμενο παρατίθεται στο τέλος και παρουσιάζει ενδιαφέρον.
    Υ.Γ. Κρίμα που δε θα είναι υποψήφιος ο Ψινάκης. Θα ήτο μια κάποια λύσις...

    AntwortenLöschen
  2. Έπειτα από βαθιά σκέψη, και παίρνoντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους... νομίζω ότι θα προτίμησω τον κόκορα που έχεις αναρτήσει στην φωτογραφία.
    Κατά προτίμηση, κρασάτο.

    AntwortenLöschen
  3. Χα, χα, πολύ καλό Αγκέλα. Όπως λέμε "τρώγονται σαν τα κοκόρια". Άστο Κοσμοναύτη, αυτοί δεν τρώγονται με τίποτα! Ξαναζέσταναν το φαγητό (κρατικοποιήσεις οι μεν, λιτότητα οι δεν) και μας το σερβίρουν με περίσσια αυταρέσκεια και "ενθουσιασμό". Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι είναι δυνατό ο κόσμος να συνεχίζει να ψηφίζει και τους δυο σταθερά 50% + (μην ακούτε τα ποσοστά στις τηλεοράσεις, είναι τα μαγειρεμένα με βάση τους ψηφίσαντες και όχι τους εγγεγραμένους ... το έχω εξηγήσει στο πόστ των βουλευτικών του '07) για να ακούνε τα ίδια και τα ίδια ... Ούτε μια καινούργια ριζοσπαστική πρόταση, μια ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ στρατηγική, κάτι χειροπιαστό που να αντποκρίνεται στο κάλεσμα του 21ου αιώνα ... Τίποτα! Απίστευτο με τέτοια τεράστια επιτελεία ... !! 2-3 ψυχές στους Οικολόγους Πράσινους και άντε κάτι κατάφερε να ψελίσσει ο Νίκος ο Χρυσόγελος για μια πιο ολοκληρωμένη πολιτική ... Αλλά μοιάζει σαν την μύγα στο γάλα στα κανάλια ... Α ρε Νίκο υπομονή που την έχεις ... !!!

    AntwortenLöschen
  4. @ Ab irato,

    Φωνές στην έρημο, δεν φτάνουν. ΑΝτίθετα κουβαλάνε νερό στο μήλο (έτσι γράφεται;)της αντίδρασης που λεγαμε παλιά. Σήμερα ούτε οι μήλοι ξηλώνονται και αντίδραση δεν το λέμε πια, γιατι δεν είναι πολιτικαλ κορεκτ!


    @ κοσμοναύτη,

    χμ, δεν το σκέφτηκα. Κοκορας κρασάτος, καλο φαγητό, είναι και η σπεσιαλιτε μου, μετα απο το αρνι με βύσινο.

    @ mirage,

    Οχι μόνο τσακωνονται σαν τα κοκορια, οταν έψαξα για φωτο με κοκόρια, σκέφτηκα το καμαρωτος - καμαρωτός. Επρεπε να βάλω ενα σκερπάνι γυφτικο, αλλα πως να το ξεχωρίσω απο το μη γυφτικο. Εδω εχω πέσει σε χάος οικονομικο-πολιτικο-πολιτισμικο-ηθικο και αυτοί τσαμπουνάνε του κόσμου τις απρέπειες για να μη πω καμια κακιά λέξη και μου βάλει φραγή ο γούγλης.

    Για τους οικολόγους, τα έχουμε πει και απο κοντά.
    Σου έστειλα μέϊλ, καιρός να τα ξαναπούμε
    Θα είμαι εδω μέχρι τις εκλογές, οπότε κανόνισε να περάσεις να τα πούμε διεξοδικά και αναλυτικά!

    AntwortenLöschen
  5. Για ποια κοκορια μιλάτε,τα κοκόρια εχουν..........ΛΥΡΙΑ.........
    @Σου εστειλα μειλ,το πήρες??

    AntwortenLöschen
  6. @ tasa,

    Αυτά είναι κοκόρια χωρίς λυριά!!!

    πως λέμε κοκόρια μεταλλαγμένα; Ε, έτσι

    οχι δεν πηρα, ξαναστείλε το σε παρακαλώ

    AntwortenLöschen
  7. Φιλτάτη, καλησπέρα.
    Το ερώτημα που θέτεις, όπως και πλείστα άλλα στη ζωή, έχει δυό όψεις. Την αστεία και τη σοβαρή.
    Πιθανολογώ ότι σκόπιμα και πονηρά έβαλες έμβλημα το κόκορα και το συνέδεσες, καπάκι, με τις εκλογές. Γιά το φαιδρό του πράγματος
    Βλέποντας το θέμα από τη πρώτη όψη, παρ' όλη τη πολυποικιλλότητα των μεθόδων παρασκευής και τη πολυδυνατότητα των γαστριμαργικών επιλογών, φρονώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται, αναφανδόν, υπέρ του "κρασάτου". Ισχυροί ιστορικοί λόγοι, πέραν των γευστικών, συνδέουν το πατροπαράδοτον ελληνικόν τερψιλαρύγκιον, το κρασί, με την, επίσης, πατροπαράδοτη ελληνική πνευματικότητα ( 45 Γιάννηδες, ενός κοκόρου γνώση !).
    Κατα συνέπειαν ψηφίζω υπέρ του "κρασάτου", αναμένων τους υπόλοιπους 40 (απήντησαν, ήδη, 4) γιά να κλείσουν οι κάλπες και να καταμετρηθούν οι ψήφοι. Στοιχηματίζω ότι ο "κρασάτος" θα βγεί αυτοδύναμος !
    Παίρνοντας, τώρα, το ερώτημα απ' τη σοβαρή του πλευρά θεωρώ ότι κορυφαίες ανθρώπινες αξίες είναι η Υγεία και η Ελευθερία ( όχι η μου, σου, του. Μία είναι η Ελευθερία !). Τα πολυτιμότερα αγαθά που δώρισε ο Θεός στον Άνθρωπο.
    Η Υγεία είναι το υπέρτατο. Γι' αυτό και τη διαχείρησή της τη κράτησε ο Ίδιος. Ο Άνθρωπος μπορεί, μόνο, να τη καταστρέψει η, το πολύ πολύ, να την αποκαταστήσει σε κάποιες περιπτώσεις. Να τη δημιουργήσει, ποτέ !
    Αποτελεί τη βασικότερη προυπόθεση ποιότητος ζωής και φρονώ ότι περιττεύει η επίκλησή της στις ευχές. π.χ.Δεν εύχεσαι σ' ένα κολυμβητή που πάει να συμμετάσχει σε κολυμβητικούς αγώνες να' χει νερό η πισίνα ! Είναι αυτονόητο.
    Γι' αυτό τη θέτω πρώτη στη λίστα, και μακράν.
    Η Ελευθερία εκφράζει το κόψιμο του ομφάλιου λώρου μεταξύ θεού και Ανθρώπου, την αποσύνδεση και την ανεξαρτητοποίηση των κινήσεων του δευτέρου.
    Αποτελεί τη πηγή και αφετηρία κάθε έμπνευσης και κάθε ανθρώπινης δραστηριότητος. Κάθε σκέψης. (Συλλογάται καλύτερα όποιος συλλογάται ελεύθερος).
    Χωρίς αυτή δεν υπάρχει δημιουργία, καλλιέργεια, πολιτισμός, πρόοδος. Δεν υπάρχει φως ! Μόνο σκοτάδι, αδράνεια, μαρασμός και εξαχρείωση.
    Ο Άνθρωπος το γνωρίζει αυτό πολύ καλά. Χωρίς, όμως, να την εκτιμά, όσο την έχει, αλλά να σπαταλά ποτάμια αίματος γιά να την ανακτήσει, όταν τη χάσει.
    Τη τοποθετώ δεύτερη στη λίστα.
    Όλα τα άλλα, αξίες και "αξίες" έπονται και κατατάσσονται κατά το δοκούν και τις προτεραιότητες του καθενός. Και η κατάταξή τους υπακούει στην αρχή του Χάιζενμπεργκ.

    AntwortenLöschen
  8. @ Ορφέα,

    θα σου απαντησω με ανάρτηση.
    Βέβαια, η ελευθερία μας είναι άπαιχτη, αλλα τι να την κάνω σε ένα βλαμμένο περιβάλον;;

    Καλή η συνάρτηση, του "όσο πλησιάζω το ένα τοσο χάνω το άλλο"!

    AntwortenLöschen
  9. Φιλτάτη, καλή εβδομάδα.
    Δηλαδή, μιά και και το περιβάλλον είναι βλαμμένο, όπως λές (εικάζω υπερβολή στα λόγια σου, ως προς το βαθμό της βλάβης. Το πράγμα δεν είναι, εισέτι, στο μη παρέκει), θα πρέπει να παραιτηθούμε αποποιούμενοι την ελευθερία μας ;
    Γιά ξανασκέψου το λιγάκι !
    Γιατί όταν λέμε γιά κάτι "τι να το κάνω" εννοούμε ότι μας είναι άχρηστο !

    AntwortenLöschen
  10. @ Orpheas,

    Υπομονη θα σου απαντησω με ανάρτηση.

    Οσο για το περιβάλλον, μακάρι να μην εχει υποστεί βλάβη ανίκεστο.

    Εγω πάντως αμφιβάλω!

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...