Freitag, 18. September 2009

Εκλογές 2009 - το ΠαΣοΚ


Γιατί δεν θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ;

Θα έλεγα γιατί είμαι αντιβασιλική και απεχθάνομαι τις δυναστείες!
Αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτή η αιτία.
Ο Παπανδρέου εγγονός του Γεωργίου και υιός του Ανδρέα δεν έχει καμία απολύτως ελληνική συνείδηση. Είναι αμερικανός, σουηδός, ότι μπορεί να σκεφτεί κανείς είναι. Άλλα έλληνας δεν είναι.
Όχι μόνο έχει αμερικανικό διαβατήριο, το επιδεικνύει κιόλας.
Όσοι θα τον ψηφίσουν, καλά θα κάνουν να το σκεφτούν διπλά!!

Διαβάστε τι ψάρεψα από το διαδίκτυο:


Το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που συνήλθε στο Σαντιάγο της Χιλής από 5-7 Νοεμβρίου 2006 υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, αποφάσισε ομόφωνα «να προωθήσει το αίτημα από την Κύπρο που κατέθεσε το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα εδώ και καιρό για να γίνει δόκιμο μέλος». Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «έχουμε ήδη ένα μέλος από την Κύπρου που ανήκει στην ελληνοκυπριακή κοινότητα. Επιθυμούμε να προωθήσουμε την ειρήνη στο νησί και την επίλυση του Κυπριακού. Γι' αυτό θέλουμε να ανοίξουμε την πόρτα μας και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα με στόχο να ενισχύσουμε τη δυνατότητα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να παίξει ρόλο για σταθερότητα και ειρήνη στην Κύπρο. Το Συμβούλιο συστήνει την απόκτηση της ιδιότητας του δόκιμου μέλους που θα επικυρωθεί τελικά σε ένα χρόνο στο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».
ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχθηκε την ένταξη του κόμματος του Ταλάτ στη Σοσιαλιστική Διεθνή!
Παρά τις έντονες αντιρρήσεις και αντιδράσεις της ΕΔΕΚ!

Φαίνεται απίστευτο και όμως είναι αληθινό. Χρειάσθηκε να γίνει Έλληνας πρόεδρος για να πάρει η Σοσιαλιστική Διεθνής μια τέτοια θέση, όταν προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ έδωσε επανειλημμένα μάχες για να μη γίνει μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ούτε το ρεπουμπλικανικό κόμμα του Ετσεβίτ, λόγω ακριβώς της τουρκικής εισβολής και της κατοχής στην Κύπρο.



ΠΑΡΟΝ 12/11/2006
Η Λήθη είναι ΑΡΕΤΗ η Μνήμη είναι ΧΡΕΟΣ

26 Kommentare:

  1. Και να 'τανε μόνον αυτός ο λόγος που δεν θα τον ψηφίσουμε... Είναι να μην αρχίσει κανείς...

    AntwortenLöschen
  2. ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ, ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ!

    AntwortenLöschen
  3. Πως τον λένε μωρέ εκείνον με τον οποίο συνομιλεί επισήμως ο Πρόεδρος της Κύπρου φέτος;
    Μήπως Ταλατ;
    Μήπως είναι πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος;

    AntwortenLöschen
  4. Αντζέτα για σκέψου λίγο το σκηνικό μετά τις εκλογές...
    GAP πρωθυπουργός. Ντόρα στη ΝΔ και Χριστόφιας στην Κύπρο.
    Η χαρά του ιμπεριαλιστή.
    Δεν μπορεί να είναι τυχαία όλα αυτά.
    Κάτι μας περιμένει. Αν δεν συμβούν τυχαίες αλλαγές στη διεθνή σκακιέρα νομίζω πως πάμε ολοταχώς για εθνικές υποχωρήσεις ή και αφανισμό. Και μάλιστα χωρίς να προβάλουμε αντίσταση.

    AntwortenLöschen
  5. Oπωσδήποτε δεν είναι τυχαία. Γιατί άλλωστε τον σμπρώχνουν με τα χίλια τα κανάλια προσπαθώντας να παρασύρουν τους αφελείς ότι και καλά ο ΓΑΠ είναι η λύση; Γιατί φτιάχνουν με τέτοιο τρόπο τα ερωτηματολόγια των δημοσκοπικών ώστε να διαμορφώνουν κατά πως θέλουν τα αποτελέσματα;

    Ποιος δεν θυμάται τον αγώνα που έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου για να περάσει το σχέδιο Ανάν; Και ποιος πληροφορημένος δεν ξέρει πόσες ΜΚΟ χρηματοδοτήθηκαν επί υπουργίας του στο Εξωτερικών και στη συνέχεια οι ιδρυτές τους έβαλαν την υπογραφή τους σ' αυτό το σχέδιο που καταδίκαζε την Κύπρο; Ποιος δεν θυμάται τι του "έσερναν" επιφανή στελέχη του Πα.Σο.Κ, όταν τρωγόντουσαν για την προεδρία του κόμματος, τον ίδιο χρόνο που δεν έκαναν αντιπολίτευση, περιφρονώντας αυτό που τους είχαν αναθέσει οι ψηφοφόροι του; Για ποιο λόγο να τον εμπιστευθούμε σήμερα;

    Πού άραγε ποντάρουν όλοι αυτοί που τον προωθούν; Στην ασθενή μνήμη μας; Από παρθενογένεση προέρχεται ο Γιωργάκης; Αν δεν ήταν κληρονόμος του ιδρυτή, θα ήταν σήμερα πρόεδρος του Πα.Σο.Κ; Όπως ακριβώς και ο Κ. Καραμανλής, της άλλης "βασιλικής" οικογένειας.

    .

    AntwortenLöschen
  6. @ Swell
    Πολλοί άλλοι είναι οι λόγοι που απαγορεύουν σε κάθε σκεπτόμενο έλληνα να μην ψηφίσει Γιώργο Παπανδρέου!

    @ παντοτινέ ταξιδευτή,

    Ναι από κει το πήρα!


    @ αθεόφοβε,

    Βέβαια διαπραγματευόμαστε και συνομιλούμε ακόμα και με τους εχθρούς μας, αφού πρέπει. Αυτή είναι η δουλειά κάθε κυβέρνησης. Αλλά δεν τον βάζουμε και στο σπίτι μας μετά φανών και βαΐων, όταν μάλιστα το κυπριακό αστικό κόμμα διαμαρτύρεται;; Δεν νομίζεις;
    Άσε, που όταν θα κάτσουν σε τραπέζι διαπραγματεύσεων στο τραπέζι που μας σέρνει η Τουρκία, εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που οι σοβαροί πολιτικοί παρεγκωνίστηκαν από τον συρφετό των δούλων και υποταγμένων, με τι πυγμή θα μιλήσει αυτό το ανόητο παιδαρέλι;

    @ Λακων,

    Όντως φίλε Λάκωνα.
    Ντόρα – ΓΑΠ – Χριστόφιας (και είναι και κομμουνιστής) το τρίο της επιτυχίας της Τουρκίας

    @ Κατερίνα σ-Μ.

    Ποντάρουν στην ανοχή μας, στην αμνησία μας, στην έλλειψη πολιτικών δυνάμεων, στην φυγή του νεοέλληνα στον καταναλωτισμό.

    Αλλά κυρίως ποντάρουν στη δύναμη της σημερινής ελιτίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
    Οι λαοί σήμερα είναι αδύναμοι αλλά και παραδομένοι!

    AntwortenLöschen
  7. ..σε τραπέζι διαπραγματεύσεων στο τραπέζι που μας σέρνει η Τουρκία,...

    Δηλαδή αν εμείς φύγουμε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων τι έχει να χάσει η Τουρκία;
    Μήπως μπέρδεψα ποιός ΚΑΤΕΧΕΙ σήμερα και ποιανού ήταν;

    AntwortenLöschen
  8. @ αθεόφοβε,

    ξαναδιάβασε τι έγραψα και πες μου πού λέω να φύγουμε απο τραπέζι διαπραγματεύσεων. λέω ότι μας σέρνει που σημαίνει με όρους που διαρκώς βάζει αυτή!

    Αυτο το "ποιός κατέχει και ποιανού ήταν" μπορείς να το εξηγήσεις; Δεν το καταλαβαίνω.

    AntwortenLöschen
  9. Λέω ότι σε καμία διαπραγμάτευση δεν πηγαίνει μια χώρα για να παραχωρήσει κάτι χωρίς να κερδίσει και αυτή.
    Άλλα θα πάρεις και άλλα θα χάσεις.
    Ήδη εμείς έχουμε χάσει ένα μεγάλο κομμάτι της Κύπρου(αυτό σημαίνει το ποιανού ήταν) το οποίο χάρις στους ηλίθιους εγκληματίες της χούντας το ΚΑΤΕΧΕΙ η Τουρκία.
    Εάν λοιπόν θέλουμε να πάρουμε κάτι πίσω ορθώς πήγαμε σε διαπραγματεύσεις και δεν μας έσυρε κανένας εκεί, αν και πιστεύω ότι στην πραγματικότητα οι περισσότεροι Κύπριοι δύο πράγματα έχουν στο μυαλό τους.
    1-Ανέφικτο-Να γυρίσουν τα πράγματα όπως ήταν πριν την εισβολή.
    2-Το πιθανότερο-Δεν έχουν καμία διάθεση να συμβιώσουν με τους Τουρκοκύπριους και χωρίς να το λένε ουσιαστικά να παραμείνουν ως έχουν.
    Αλλά το αρχικό σχόλιο είχε σαν ουσία την απαράδεκτη μομφή ως ΠΙΣΩΠΛΑΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
    της αποδοχής στην Σοσ.Διεθνή του κόμματος του Ταλάτ όταν το ίδιο το κόμμα του Προέδρου της Κύπρου διατηρούσε δεσμούς με αυτό το κόμμα από παλιά!
    Με ενοχλεί πάντα η εύκολη ρετσινιά που εκτοξεύεται από διαφόρους που διατηρούν για τον εαυτό τους την στάμπα του πατριώτη.

    AntwortenLöschen
  10. @ Αθεόφοβε,

    τώρα καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις και κατανοώ και τη θέση σου.

    Θα είχες δίκιο, αν ο Γ.Παπαν. δεν έκανε μόνο αυτο το ατόπημα.
    Παράδειγμα οι δηλώσεις του για τον αγωγό (δες το άρθρο του Λυγερού στην Καθημερινη : http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/09/m.html)

    1. Απο πού μέχρι που το ρεπουμπλικανικο κόμμα ανηκει στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο, εκτός αν κάτι δεν καταλαβαίνω.

    2. Μακάρι να ήταν αυτοί που τον κατηγορούν (εμένα μη εξαιρουμένης), αυτοί που μονοπωλούν τις πατριωτικές θέσεις.
    Γιατι τότε θα υπήρχαν πατριωτικές θέσεις. Σήμερα εχει καταντήσει βρισιά να είσαι πατριώτης. Δες και το στρατόπεδο του ΣΥΝ (ΣΥΡΙΖΑ) πόσο αλλοπρόσαλλα συμπεριφέρθηκε με τον Στάθη. Τον είπαν εθνικιστη και ενώ αυτοί του πρότειναν πρωτη θέση στο επικρατείας, το μετάνοιωσαν. Φοβήθηκαν μια πατριωτική φωνη στο Κοινοβούλιο.

    Εχουμε φτάσει στην προ χιτλερικη εποχή, όπου το πατριωτικό στρατόπεδο τα διεκδίκησε ΜΟΝΟ ο Χίτλερ με τα επαακόλουθα του σφαγείου του β πολέμου.

    Οι εποχές είναι κρίσιμες και ο Γ. Παπανδ. δείχνει πολύ ενδοτικός και γι αυτο μπορεί να είναι η εκλογή του μοιραία, τόσο για την Κύπρο, όσο και για τη Θράκη.

    Αυτα θα ήθελα να πω, στο γιατι δεν θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, παρότι το έχω ψηφίσει στο παρελθόν και μάλιστα κάμποσες φορές.

    AntwortenLöschen
  11. Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, βάζει Σουδανό γιατρό, με το διάσημο όνομα Μαχάμεντ Άλι. Ο άνθρωπος πασχίζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε κράτος πολυπολιτισμικό, χωρίς λόγο και αιτία.

    Ναι, δεν είναι Έλληνας, αλλά είναι και εντελώς ανελλήνιστος. Δεν έχει καθόλου ελληνική παιδεία. Δεν τον κατηγορώ γι αυτό, διότι έτσι του τα έφερε η ζωή. Όμως, πώς γίνεται ένας ανελλήνιστος να χρηματίζει ΥΠΕΠΘ του επίσης κατά το ήμισυ Έλληνα πατέρα του;

    Άρα, ο πολυπολιτισμός είχε αρχίσει ήδη από την δεκαετία του '80 και μάλιστα μέσα στην κυβέρνηση του απίστευτου αυτού κράτους που λέγεται Ελλαδιστάν και όπου όλα μπορούν να συμβούν.

    AntwortenLöschen
  12. Ο πατέρας του ήταν κατα 3/4 Ελληνας, αφού η μάνα του Ανδρέα και γυναίκα του Γιώργου ήταν μισή Ελληνιδα.

    Δεν θα έλεγα ότι φταίει το γεγονός που δεν είναι 100% έλληνας, αλλα το μυαλό του που είναι παράλυτο 100%.
    Είναι κουτός και κακός, έτσι λέω εγώ. Δεν έχει αναφέρει ούτε μια φορά το έργο του Σημίτη, λες και είναι πανούκλα. Αυτα δε, που ενοχλούν στον Σημίτη αυτός τα έχει στο δέκατο βαθμό!

    Εγω το τύπο τον φοβάμαι!!!

    AntwortenLöschen
  13. Επειδή διαβάζω παραπάνω μερικά τραγικά περί του ποιός είναι Ελλην θα ήθελα απλά να ενημερώσω ότι ο γεννημένος στο Σουδάν γιατρός είναι, μετά από απόφαση της Ελληνικής πολιτείας, ΕΛΛΗΝ πολίτης, οπως και ο μετέχων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ομάδας κατάμαυρος Μπασκετμπολίστας που ετίμησε σήμερα την γαλανόλευκο γέμισε τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ψυχές με εθνική υπερηφάνεια είναι και αυτός ΕΛΛΗΝ πολίτης!

    AntwortenLöschen
  14. @ Αθεόφοβε,

    Δεν βλέπω μπάσκετ, αλλα μου το πε σήμερα ο κύριος ανγε-τας και πολύ διασκέδασα!
    Δίκιο έχεις, μας ξεφεύγουν μερικά ρατσιστικά. Είναι που η άλλη πλευρά - η μουσουλμανική - γίνεται όλο και πιο επιθετική και μεις όλο και πιο χαλαροί και σωστά είμαστε χαλαροί. Αυτο πρέπει να είμαστε, αφού έχουμε υποτίθεται πολιτισμό.

    Δίκιο έχεις! Γιατι τον λέμε Σουδανό αφου είναι έλληνας υπήκοος. Αλλα είδες πώς του βγηκε του Γ. Παπαν. η μουσουλμάνα;
    Τουλάχιστον ο εκ Σουδάν, δεν υπάρχει κίνδυνος να ζητησει τη μισή Κρήτη.

    Ομως πάλι μωρέ Αθεόφοβε, πόσο μπορείς να αγαπήσεις για πατρίδα σου εναν ξένο τόπο;; Εγω, όταν πάω Κεφαλωνια, νοιώθω σαν να παίρνω δύναμη. Κάτι ο αέρας, κάτι οι μυρωδιές, εκει είναι το σπίτι μου.
    Σαν την Ταρα της Σκάρλετ Ο-Χάρα
    Και όμως ζω στην Αθήνα απο 3 χρονών!

    AntwortenLöschen
  15. @ Αθεόφοβε,

    τον λένε και Σοφοκλή, ελληνοπρεπέστατο όνομα

    AntwortenLöschen
  16. >Δίκιο έχεις, μας ξεφεύγουν μερικά ρατσιστικά.<

    Δεν βλέπω τίποτε ρατσιστικό εδώ. Ο ρατσισμός ενέχει μίσος ή/και περιφρόνηση για την άλλη φυλή. Εμείς απλά γεγονότα εκθέτουμε.

    Το ότι είναι Έλληνας υπήκοος δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Άλλως, ας κάνουμε Έλληνες υπηκόους τα περίπου 3.000.000 αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα, ώστε να μην υπάρχουν καθόλου μετανάστες (η ιδέα της σ. Μανωλάκου του ΚΚΕ)!!.

    >Εγω, όταν πάω Κεφαλωνια, νοιώθω σαν να παίρνω δύναμη. Κάτι ο αέρας, κάτι οι μυρωδιές, εκει είναι το σπίτι μου.<

    Μα περί αυτού ακριβώς πρόκειται. Οι υπηκοότητες είναι απλά χαρτιά. Σημασία έχει τι λέει η ψυχή. Τι αγαπάς, τι αισθάνεσαι σαν σπίτι σου, πού νιώθεις ότι ανήκεις.

    Ειλικρινά, δεν θα ήθελα να δω την Ελλάδα να μετατρέπεται σε μίαν "άχρουν, άοσμον και άγευστον" πολυπολιτισμική κοινωνία. Δεν υπάρχει λόγος γι αυτό. Δεν έχουμε κάτι να ωφεληθούμε απ' αυτό. Αντιθέτως μάλιστα. Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι ήδη είναι πολύ αργά. Η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη και σε λίγο θα έχουμε (τι λέω; τα έχουμε ήδη) τα "γκέτο" με όλα τα "καλά" τους. Διότι είναι αστείο και να σκέφτεται κανείς ότι είναι δυνατόν να "ενσωματωθούν" (και τι πάει να πει αυτό ακριβώς;) 3.000.000 αλλοδαπών από 10.000.000 Έλληνες.

    ΥΓ: Τον αριθμό των αλλοδαπών (3.000.000) τον παίρνω από δήλωση της ΕΥΠ (καθ' ύλην αρμόδια υπηρεσία για την λαθρομετανάστευση) που αναφέρεται στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" τον Οκτώβριο του 2007. Εκεί η ΕΥΠ κάνει λόγο για περίπου 2,5 εκατ. μεταναστών, νομίμων και παρανόμων. Ε, μετά από δύο χρόνια και με τον ρυθμό εισροής που έχουμε, πρέπει να είναι τουλάχιστον όσοι έγραψα.

    AntwortenLöschen
  17. >Είναι κουτός και κακός, έτσι λέω εγώ. Δεν έχει αναφέρει ούτε μια φορά το έργο του Σημίτη, λες και είναι πανούκλα. Αυτα δε, που ενοχλούν στον Σημίτη αυτός τα έχει στο δέκατο βαθμό!<

    Δεν είναι κουτός, είναι εντελώς βλάκας. Δεν είναι, όμως, κακός. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι συμπαθής σαν άτομο. Ο άλλος είναι κακός και κομπλεξικός, ο Σημίτης. Και φοβερά αντιπαθητικός.

    Αυτά θα σ' ενδιαφέρουν ίσως. Τώρα τα είδα γι αυτό επανέρχομαι:

    Εξόργισε ο Γιώργος τους Ρώσους

    Το εκλογικό σώμα προ των ευθυνών του. Σταχυολόγηση παλιών δηλώσεων του Γιώργου Παπανδρέου. Για να ξέρουμε τι μας περιμένει.

    AntwortenLöschen
  18. @ Ανώνυμε,

    Νομίζω ότι ο Αθεόφοβος δεν αναφέρεται στο θέμα μετανάστευση, αλλα στο δικαίωμα των ελλήνων υπηκόων ανεξάρτητα ηθαγένειας να βάζουν υποψηφιότητα.
    Και σ αυτό έχει δίκιο.

    Αν τώρα γι αυτό δεν τον ψηφίσει ο ελληνικός λαός........ο ίδιος έχει πάρει το ρίσκο του.

    Σταχυολόγισα απο αυτα που μού έστειλες το παρακάτω:

    "Λευκά κελιά στην Τουρκία (Ο γελοιογράφος Στάθης για τον Γ. Παπανδρέου)
    Στις 15/3/01, στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., ο Βέλγος υπουργός, για να εξυπηρετήσει τις γαλλογερμανικές σκοπιμότητες, πρότεινε να καταδικαστεί η Τουρκία για την κατάσταση των πολιτικών της κρατουμένων (“λευκά κελιά”, δολοφονίες κλπ). Ενώ κανείς υπουργός δεν τόλμησε να έχει αντίρρηση, ούτε ακόμη και ο επίτροπος Φερχόιγκεν, σηκώθηκε ο Γιωργάκης και υποστήριξε ότι “η τουρκική κυβέρνηση ρυθμίζει το καθεστώς των φυλακών προς την σωστή κατεύθυνση” και ακύρωσε την έκδοση απόφασης! Από τότε, έχουν πεθάνει 107 απεργοί πείνας.
    [Απόσπασμα και πάλι από την εφημερίδα Χρόνος 27/2/2004]

    Προς τη σωστή κατεύθυνση προχωρεί η Τουρκία» όχι μόνον γενικώς, αλλά και εις ό,τι αφορά στα λευκά κελλιά!
    Ποιος το δήλωσε αυτό (το φρικώδες); ο κ. Γιωργάκης Παπανδρέου! Ενώπιον ποίων; Των άλλων 14 υπουργών Εξωτερικών της Ενωσης! Μάλιστα αυτόκλητος!! Διευκολύνοντας έτσι την Τουρκία να αποφύγει επίσημη Ευρωπαϊκή κριτική και ίσως καταδίκη.
    Πότε όλα αυτά; Την ίδια στιγμή που στα λευκά κελλιά πεθαίνουν άνθρωποι! Που το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο καταδικάζει σφόδρα την Τουρκία δίνοντας ένα όπλο στην Κύπρο, το οποίον η ελληνική κυβέρνηση διά του κ. Ρέππα πετάει στα ψάρια.
    Το «στοίχημα» του Γιωργάκη να γίνει καλός άνθρωπος ο Τζεμ ή να γίνει ο Αγιος Φραντζέσκο της Ασίζης ο Ετζεβίτ, θα 'ταν μια δική του απλώς ελαφρότης, αν ο «κατευνασμός» δεν ήταν μια πολιτική που, ιστορικώς, οδηγεί ασφαλώς στον πόλεμο...
    Αλλά εξ ίσου τρομερό είναι αυτό που συμβαίνει με τους πολιτικούς κρατουμένους στην Τουρκία. Ο θάνατος και η τρομοκρατία δεν σηκώνουν αστεία όπως οι δηλώσεις του Γιωργάκη!
    Οταν η ελληνική χούντα βασάνιζε Ελληνες πολιτικούς κρατουμένους, ουδείς Ευρωπαίος ή άλλης καταγωγής πολιτικός βρέθηκε να δηλώσει ότι η Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση.
    Είναι ντροπή για την Ελλάδα, ντροπή για την κυβέρνηση, ντροπή για τους Ελληνες αυτή η δήλωση του κ. Παπανδρέου. Ντροπή που δυστυχώς φαίνεται να περνά απαρατήρητη απ' τον πολύ λαό...

    ΣΤΑΘΗΣ Σ. 16.V.2001, Ελευθεροτυπία 16 Μαΐου 2001"

    Αυτό για τα εδάφη, δεν τολμώ να το πιστέψω!!!!!

    Τώρα για τον Σημίτη, εγω προσωπικά τον κρίνω - μέσα στα πλαίσια του ΠΑΣΟΚ, αλλα και της ελληνικής κοινωνίας η οποία βρίσκεται σε σήψη - σαν ένα τίμιο και εργατικό πολιτικό! Δεν τον βάζω στο ίδιο τσουβάλι με τον Γιώργο και τον υπόλοιπο συρφετο του Πασοκ.

    AntwortenLöschen
  19. >αλλα στο δικαίωμα των ελλήνων υπηκόων ανεξάρτητα ηθαγένειας να βάζουν υποψηφιότητα<

    Ανεξαρτήτως εθνικότητας μάλλον θέλεις να πεις, διότι υπηκοότητα και ιθαγένεια είναι το ίδιο πράγμα. Το ξέρω ότι ο Αθεόφοβος δεν αναφέρεται στο θέμα μετανάστευσης, αλλά το έθιξα εγώ, διότι από εκεί (κυρίως) πηγάζουν οι Έλληνες υπήκοοι, οι οποίοι δεν είναι Έλληνες.

    Τέλος πάντων. Αυτά με τον Γιωργάκη πέρασαν στο "ντούκου". Έκανε τον συνήγορο της Άγκυρας κι εμείς αγρόν αγοράζαμε. Κανείς δεν τον ρώτησε γιατί, ούτε στην Βουλή, ούτε εκτός Βουλής (απ' όσο ξέρω και θυμάμαι).

    Πίστεψέ τα όλα. Κι αυτό με τα εδάφη και τα άλλα. Σε πραγματικά πολιτισμένο και σοβαρό κράτος, ο άνθρωπος αυτός δεν θα είχε θέσει στην πολιτική. Αλλά ποιος το ψηφίζει; Οι Τούρκοι ή οι Αμερικανοί; Είμαστε ή δεν είμαστε ανώριμοι πολιτικά;

    Τέλος, τον Σημίτη μην τον κρίνεις με τόση επιείκεια. Τίμιος ήταν, διότι δεν έφαγε, αλλά άφηνε τον περίγυρό του να τρώει το καταπέτασμα. Ο ίδιος είχε ανάμειξη οπωσδήποτε στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Όχι και πάλι για την δική του τσέπη, αλλά για το δικό του πολιτικό όφελος. Ένας τίμιος άνθρωπος δίνει εντολή στα ταμεία, για παράδειγμα, να παίξουν στο ΧΑΑ τον ιδρώτα των εργαζομένων, για να στηρίξουν τον δείκτη και τώρα να μην έχουν να πληρώσουν συντάξεις;

    Αλλ' αυτά δεν είναι τα χειρότερα. Ο Σημίτης είναι ένας εθνικός μειοδότης. Δεν είναι αυτός που υπέστειλε την Σημαία μας στα Ίμια, που αναγνώρισε τον επόμενο χρόνο (1997) στην Μαδρίτη ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο (αυτά επικαλούνται ακόμη οι Τούρκοι, όταν κάνουν παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου κυριαρχίας), που δέχτηκε το Ελσίνκι, που στήριξε την πλεκτάνη Ανάν, που έκανε πίσω στους S-300, που, που, που ... μία οκταετία υποχωρήσεων και παραχωρήσεων, δίχως το παραμικρό αντάλλαγμα. Ο Σημίτης έκανε τόση ζημιά στην Ελλάδα, όση κανένας άλλος πρωθυπουργός από συστάσεως του ελληνικού κράτους.

    Βέβαια -και κλείνω-, ούτ' αυτός κατέλαβε την εξουσία με τα τανκς. Εμείς, ο "κυρίαρχος" ελληνικός λαός, τον ψηφίσαμε και τον Σ/μβριο του 1996 και τον Απρίλιο του 2000.

    Τέτοιος λαός, τέτοιους κυβερνήτες θέλει. Κακά τα ψέμματα!

    AntwortenLöschen
  20. @ Ανώνυμε,

    Εγραψα ενα κατεβατό και το χασα.

    Θα ξαναγράψω μόνο τα περί Μαδρίτης, γιατι τα άλλ δεν είναι σπουδαία.

    Είναι μεγάλο σφάλμα, να λέμε εμείς ως Ελληνες ότι οι παραβιάσεις των τουρκων στηρίζονται στα γραφόμενα της Μαδρίτης.
    Διότι απλώς, απο αντιπολιτευτικό μένος κατα του Σημίτη απλώνουμε τον τραχανά για την Τουρκία. Η Τουρκία δεν έχει κανένα ζωτικό συμφέρον στο Αιγαίο που ΔΕΝ έχουμε ΚΑΙ εμείς. Με την ίδια λογική μπορούμε και μεις να πετάμε πάνω απο την Ιμβρο και Τενεδο και να λέμε ότι θίγονται τα δικά μας ζωτικά συμφέροντα.
    Οχι! οι Τούρκοι είναι ενας λαός που τίποτε άλλο δεν έχει να επιδείξει παρά τραμπουκισμό και βία. Η παραβίαση των κανόνων διεθνούς δικαίου δεν τεκμηριώνεται πουθενα στην Μαδρίτη.
    Και καλό θα κάνουμε να διαγράψουμε αυτη τη θέση, γιατι όπως ξαναείπα δίνουμε έτοιμες προφάσεις στην Τουρκία. Να μην σου πω, ότι είναι τούρκικη προπαγάνδα αυτη η άποψη και θα επιστρεψει μπούμερανγκ!!!!

    Υ.Γ. εθνικο εννοώ

    AntwortenLöschen
  21. @ Ανώνυμε,

    να με παρακολουθείς, σύντομα θα γράψω για την μετανάστευση

    AntwortenLöschen
  22. ange-ta: Εγω το τύπο τον φοβάμαι!!!

    Καλά κάνεις, είναι επικίνδυνος. Και γίνεται ακόμα περισσότερο γιατί ο ανώνυμος έχει δίκιο: είναι, όντως, συμπαθής ως άνθρωπος, στις απλές καθημερινές στιγμές του.

    Πάντως ούτε κι εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου να τρέμει για το αποτέλεσμα των εκλογών, πρώτη φορά φοβάμαι. Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να παραδεχθώ, πως αν και δεν έχω καμμία σχέση με την ιδεολογία των δεξιών κομμάτων, αν υπήρχαν μόνον τα δύο μεγάλα κόμματα και ήμουν υποχρεωμένη να ψηφίσω κάποιο, αυτό δεν θα ήταν το ΠαΣοΚ. Κι ας είμαι μέλος του.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου, εδώ και χρόνια, σταθερά και μεθοδικά, γεμίζει τη δεξαμενή του πασόκ με μέλη και συνεργάτες της ""ιδεολογίας"" του μετατρέποντάς το σε ένα κόμμα που δεν έχει καμμία σχέση με το όραμα του πατέρα του και των ιδρυτικών μελών του. Το Πα.Σο.Κ ήταν πατριωτικό και φιλεργατικό κόμμα και τώρα κατάντησε απολογητής και θλιβερός λακές των συμφερόντων της παγκοσμιοποίησης. Κάποια στελέχη που κρατούν ακόμα, το παλεύουν αλλά δεν βγαίνει τίποτα.

    AntwortenLöschen
  23. @ ange-ta

    Δεν πρόσεξες καλά τι έγραψα (περί Μαδρίτης): "αυτά επικαλούνται ακόμη οι Τούρκοι, όταν κάνουν παραβιάσεις του εθνικού μας χώρου κυριαρχίας"

    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ επικαλούνται τα συμφωνηθέντα στην Μαδρίτη (το είχε γράψει και πριν λίγες εβδομάδες "Το Παρόν"), όχι εμείς. Τους έδωσε πάτημα δηλαδή, ο ακατονόμαστος λογιστάκος, ο οποίος δεν καταλάβαινε πού πάνε τα τέσσερα από πολιτική. Δάσκαλος ήταν ο άνθρωπος, τι ήθελες να κάνει;

    Όσον αφορά τα ζωτικά συμφέροντα και τον εναέριο και θαλάσσιο εθνικό χώρο στο Αιγαίο, σημείωσε τα εξής:

    Με την Συνθήκη της Λωζάννης (1923), την οποία υπέγραψαν οι Τούρκοι ως νικητές κι εμείς ως ηττημένοι, εκείνοι καθόρισαν τα χωρικά τους ύδατα (άρα και τον εναέριο χώρο, διότι τα δύο πάντα συμβαδίζουν) στα 3 νμ από τις τουρκικές ακτές. Εμείς στα 6 νμ και αργότερα, νομίζω το 1932, με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, επεκτείναμε τον εναέριο χώρο μας στα 10 νμ. Αυτά τα 4 νμ ήταν που αμφισβητούσαν οι Τούρκοι.

    Όμως, ο Σημίτης, αναγνωρίζοντάς τους ζωτικά συμφέροντα σε όλο το Αιγαίο, ουσιαστικά δέχτηκε κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάννης και αυτό επικαλούνται σήμερα ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (επαναλαμβάνω). Ο ανθρωπάκος είναι εθνικός εγκληματίας, εθνοπροδότης, διότι είτε επίτηδες, είτε από άγνοια, είτε από βλακεία (αδιάφορο), μείωσε την εθνική επικράτεια της Ελλάδος!!! Κατάλαβες τώρα;

    Η σωστή πολιτική θα ήταν να επεκτείνουμε τα θαλάσσια χωρικά μας ύδατα στα 12 νμ (και όχι να δεχτούμε de facto περιορισμό), όπως δικαιούμεθα από το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ και ειδικότερα την τελευταία τροποίησή του στο Montago Bay (Jamaica) το 1982. Ενώ οι Τούρκοι ουδέποτε αναγνώρισαν την συμφωνία του Montago Bay, έχουν επεκτείνει τα δικά τους χωρικά ύδατα στα 12 νμ στην Μαύρη θάλασσα και νοτίως της Κύπρου, αλλά θεωρούν αιτία πολέμου (casus belli), αν εμείς κάνουμε το ίδιο στο Αιγαίο. Και το πρόβλημα τους το "έλυσε" ο ... τετραπέρατος τάπερμαν (αχ βρε Μαλβίνα, ο Θεός να σε αναπαύει) στην Μαδρίτη.

    AntwortenLöschen
  24. @ K-sm

    Κατερίνα μου, μια από τα ίδια και από μένα.
    Αυτή η προσήλωση μέρους του σημερινού ΠαΣοΚ στην λογική της παγκοσμιοποίησης και των υπερατλαντικών εχθρών μας, η απαξίωση της πατριωτικής σκέψης και ηθικής δεν προμηνύουν κανένα καλό για την Ελλάδα.
    Δυστυχώς δεν είναι μόνο ο Γιώργος οπαδός αυτής της «σχολής» που σαν μικρόβιο, σαν πανδημία (λέξη που είναι και της μόδας) έχει καταλάβει την ελληνική κοινωνία. Σε λίγο να δεις που θα εμφανιστεί κανένα λουλούδι που θα μας ξεφουρνίσει ότι κακώς απελευθερωθήκαμε από του Τούρκους. Παρακολούθησα κάποτε μια διάλεξη της κ. Φραγκιαδάκη, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ εκθείαζε τον ανώτερο πολιτισμό της οθωμανίας. Μάλιστα έλεγε ότι η οθωμανία είχε σπουδαίους μαθηματικούς…
    Αμορφωσιά και δουλικότητα σε ένα κρεσέντο αντεθνικής υστερίας.
    Για το φιλεργατικό Πασοκ: Ομοίως, σε μια πρόσφατη διάλεξη κάποιας βουλευτίνας, δεν θυμάμαι ποιας, άκουσα για πρώτη φορά τη λέξη φλεξικιυριτι από το flexible και security.
    Δηλαδή flexible με την εργασία, αλλα να μην μας λείπει η ασφάλεια......

    Η δε κ. Άννα Διαμαντοπούλου σε άλλη διάλεξη, διακήρυσσε την έλλειψη της παιδείας μας, επειδή οι απόφοιτοι των ΤΕΙ, δεν ξέρουν να επισκευάζουν υφαντουργικές μηχανές και οι βιομήχανοι, πρέπει να χάνουν λεφτά για να εκπαιδεύουν στελέχη τους.
    Δραματική η κατάσταση. Γι αυτό και γω θα ψηφίσω τον κύριο κανένα!
    Οχι τον κύριο τίποτε, αλλα τον κύριο κανένα!

    @ Ανώνυμε,

    Αν διαβάσεις την συμφωνία της Μαδρίτης, απλώς αναφέρει ότι οι δύο λαοί θα λύνουν τα ζωτικά τους συμφέροντα στο Αιγαίο με ειρήνη και κατανόηση, η κάπως έτσι. Αυτό εσύ το ερμηνεύεις μονομερώς υπέρ της Τουρκίας; Εγώ το βλέπω ανώδυνο.
    Και λέω ότι οι Τούρκοι δεν έχουν κανένα δίκιο να επικαλούνται την Μαδρίτη, γιατί αυτό δίνει και σε μας το δικαίωμα να πετάμε πάνω από την Ίμβρο και την Τένεδο!
    Το Άρθρο του «παρόν» το είχα διαβάσει και γω. Δεν έχει δίκιο σε όσα γράφει για τον Πάγκαλο – Σημίτη.
    Εξ άλλου, να σε βάζει σε σκέψη, που ο Σημίτης θα λείπει από την επόμενη βουλή!!!
    Διάβασε την ανάλυση του Μαρκεζίνη υιού και θα καταλάβεις τι εννοώ.
    Και να έχεις κατά νου, ότι κάποιοι είναι κακοί πολιτικοί, αλλά υπάρχουν και πολύ χειρότεροι!

    AntwortenLöschen
  25. Σχετικά με μερικά από όλα αυτά που θίγονται σε σχέση με την Τουρκία έχω γράψει στο παρελθόν το εξής ποστ:
    http://atheofobos2.blogspot.com/2006/06/blog-post_15.html

    AntwortenLöschen
  26. θα αναδημοσιέυσω το κείμενο σου.
    Στο blog ου με τίτλο Νέα απο το Σύμπαν

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...