Samstag, 19. September 2009

Εκλογές 2009 - οι πράσινοι

Γιατί δεν θα ψηφίσω Οικολόγους - Πράσινους:

Γιατί ο Τρεμόπουλος τόλμησε να ζητησει να μετονομαστεί κάποια οδός στη Θεσσαλονίκη "οδός Κεμάλ" αγνοώντας ή παραβλεποντας ποιός ήταν ο Κεμάλ!

Ο άνθρωπος αυτός αντιπροσωπεύει ότι απεχθέστερο έχει περπατήσει στη μητέρα Γή. Τόσο σε επίπεδο ιδεολογικό όσο και πρακτικό, ο Κεμάλ και τα κληροδοτήματα του δε μπορεί να ανήκουν στο ανθρώπινο γένος, τουλάχιστον αυτό που αγωνίζεται για την αρμονία και τη Γαία.

Ο αρχιτέκτονας της γενοκτονίας, ο εμπνευστής του Χίτλερ, το δημιούργημα του Ράιχ. Η Ιερά αγελάς της ναζιστικής Τουρκίας, την οποία οφείλουν να προσκυνήσουν όλοι οι αρχηγοί κρατών που την επισκέπτονται. Όλοι; όχι. Αναδημοσιεύουμε από epontos.blogspot.com.

του Σάββα Καλεντερίδη*

Παρατηρούμε ότι ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα η Τουρκία, στα πλαίσια της νεοοθωμανικής της πολιτικής, διεκδικεί ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ από τη μια πλευρά και του Ιράν και της Συρίας από την άλλη, για τη λύση των προβλημάτων που υπάρχουν ανάμεσά τους.

Μετά την πρωτοβουλία της Τουρκίας για την προσέγγιση Συρίας – Ισραήλ, τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη αντίστοιχη πρωτοβουλία για την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν μεταξύ ΗΠΑ – Ιράν.

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας αυτής, στις 14 Αυγούστου αναμένεται να επισκεφτεί την Τουρκία ο πρωθυπουργός του Ιράν, Αχματινετζάν, για να έχει συνομιλίες με τους αξιωματούχους της Τουρκίας, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ.

Στη διάρκεια των επαφών που είχαν οι διπλωμάτες και οι αξιωματούχοι των δύο χωρών για την προετοιμασία του ταξιδιού, παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα όχι σε ζητήματα πολιτικής, αλλά σε ζητήματα πρωτοκόλλου, που απ’ ότι φαίνεται, για ορισμένες χώρες, έχουν ακόμα σημειολογική, αλλά και πολιτική αξία και σημασία.

Οι Ιρανοί διπλωμάτες δεν αποδέχτηκαν τους όρους που έθετε η τουρκική πλευρά σε ζητήματα πρωτοκόλλου και συγκεριμένα, δεν αποδέχτηκαν την επίσκεψη του Αχματινετζάν στο μαυσωλείο του σφαγέα των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολίας, Μουσταφά Κεμάλ, με την αιτιολογία ότι τελικά πρόκειται για τάφο ενός ανθρώπου που κυβέρνησε την Τουρκία και δεν μπορεί να επιβληθεί ως εθνικό μνημείο σε άλλες χώρες. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί ο τάφος ενός φασιστοειδούς να επιβάλεται στους επίσημους επισκέπτες άλλων χωρών ως τόπος απότισης τιμής σε εθνικό μνημείο, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν σοβαρά ιστορικά και πολιτικά ζητήματα που σχετίζονται με τον Κεμάλ και τον Κεμαλισμό.

Τελικά η τουρκική πλευρά, μπροστά στην ανυποχώρητη στάση των Ιρανών, δέχτηκε να χαρακτηριστεί αντί για επίσημη, επίσκεψη εργασίας, η επίσκεψη του Αχματινετζάν στην Τουρκία. Και αντί για την Άγκυρα, ο τόπος συνάντησης με τους Τούρκους αξιωματούχους συμφωνήθηκε να είναι η Κωνσταντινούπολη.

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια υφίσταται συνεχείς και αλλεπάλληλες ταπεινώσεις και εξευτελισμούς από την Τουρκία, αφού αδυνατεί να διαπραγματευτεί με σεβασμό στην πολυαίμακτη ιστορία του λαού μας στο κορυφαίο αυτό ζήτημα της επίσκεψης Ελλήνων αξιωματούχων στο μαυσωλείου του σφαγέα του Ελληνισμού, Μουσταφά Κεμάλ.

Πρώτα ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών, στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και μετά Έλληνες αξιωματικοί, αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, καταθέτουν στεφάνια και αποτίουν φόρο τιμής σε εκείνον που έσφαξε εκατοντάδες χιλιάδες γυναικόπαιδα, σε εκείνον που εφάρμοσε μια ιδεολογία αφανισμού των Ελλήνων από τις προαιώνιες εστίες τους στη Θράκη, τον Πόντο και τη Μικρά Ασία.

Τελικά, είναι θλιβερό η Ελλάδα του πολιτισμού, της ιστορίας και των πανανθρώπινων αξιών, να διδάσκεται ήθος και αξιοπρέπεια από “οπισθοδρομικό” το Ιράν.


Πηγή: http://pontiakathemata.blogspot.com/2008/08/blog-post.html

*Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι διευθυντής των εκδόσεων ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
www.infognomon.gr

11 Kommentare:

  1. Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ, ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ :-(

    ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ:

    http://monahikoskavalaris.blogspot.
    com/2009/06/blog-post_13.html

    AntwortenLöschen
  2. @ παντοτινέ ταξιδευτη,

    Καταπληκτική αφιέρωση!
    Τόσο στην κυρά Ρεπούση όσο στον κύριο Τρεμόπουλο.

    Το Γιαπωνέζο τον διαβάζω τωρα, μεγάλη μάπα το καρπούζι.

    AntwortenLöschen
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!

    ΜΑΠΑ, ΔΕ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ.

    AntwortenLöschen
  4. επίσης καλή Κυριακή

    AntwortenLöschen
  5. Πολύ καλό το άρθρο του Καλεντερίδη, αλλά πρέπει να πούμε τα πράγματα με τ' όνομά τους.
    Ο Αχμεντινετζάτ (νομίζω έτσι είναι το όνομα), σαν φανατικός μουσουλμάνος, αρνήθηκε να αποτίσει φόρο τιμής σ' έναν πολιτικό που ποδοπάτησε (κυριολεκτικώς) το Κοράνι, το απεκάλεσε κουρελόχαρτο, κατήργησε το Χαλιφάτο και έκανε την Τουρκία κράτος άθεο. Αυτός ήταν ο λόγος και όχι επειδή ο Κεμάλ ήταν φασιστοειδές, ή ο,τιδήποτε άλλο. Σιγά τις δημοκρατικές ευαισθησίες του Ιρανού Προέδρου, ο οποίος δέχεται σαν υπέρτατη κεφαλή του κράτους έναν Αγιατολάχ κι έχει σαν ευαγγέλιό του το "Mein Kampf"!

    AntwortenLöschen
  6. @ ανώνυμε,

    Δεν έχεις καθόλου άδικο!

    Ομως αυτο δεν μειώνει την δύναμη της άποψης του ιρανού ηγέτη. Ο Κεμάλ, δεν είναι ο άγνωστος στρατιώτης που ο κάθε ηγέτης του κάθε κράτους μπορεί να αφήνει ένα στεφάνι ή ένα λουλούδι. Είναι μια υβριστική (με τη έννοια της ύβρεως) απαίτηση της Τουρκίας να ζητα να προσκηνούν τον τάφο ηγέτη της! Και αυτο , για το ένα ή τον άλλο λόγο, το τόνισε ο ιρανός και τον τιμά!

    Αντίθετα η δική μας ΥΠΕΞ, είπε σε επίσκεψη της στη Τουρκία με πολύ στόμφο και καμάρι "ότι η μαντήλα δεν είναι ένδειξη πολιτισμού ή μή πολιτισμού" για να αρέσει στους Τούρκους!

    AntwortenLöschen
  7. Νομίζω και στην ΕΣΣΔ κατάθεταν στεφάνι στο Μαυσωλείο του Λένιν.
    Στην Τουρκία τον έχουν περίπου θεοποιήσει. Όπως ξέρεις, Ατατούρκ σημαίνει πατέρας των Τούρκων.

    Όσο για την μαντίλα, καλό θα ήταν να βρεθεί κάποιος να την φορέσει δια της βίας στην Μπακογιάννη, ή μάλλον να της δέσει μ' αυτή το απύλωτο στόμα της. Για τα πάντα είναι ικανή η θυγατέρα του Μητσοτάκη για να αρέσει στα υπερατλαντικά αφεντικά της και όχι στους Τούρκους μόνο.

    Κρίμα! Φοβερός ραγιαδισμός, ελεεινή δουλοπρέπεια!

    AntwortenLöschen
  8. Να συμπληρώσω το παραπάνω: Ίσως ο Ιρανός Πρόεδρος να μην είχε αντίρρηση, αν το Μαυσωλείο ανήκε σε κάποιον Μεγάλο Ιμάμη ή κάτι τέτοιο.

    AntwortenLöschen
  9. Το μαυσωλείο του Λένιν, δεν νομίζω ότι ήταν στο επίσημο πρωτόκολλο!

    Βέβαια πολλοί κατεθεταν στεφάνι. Ας πούμε ο Φλωράκης.

    Στη δεύτερη παρατήρηση, ναι μπορεί! Αλλα τότε θα έκανε κάτι που ήθελε όχι κάτι που δεν ήθελε.

    AntwortenLöschen
  10. Για την Ντόρα, συμφωνω και επαυξάνω!

    Αλλα ο Α. Παπανδ. δεν πάει πίσω. Η πρωτη δήλωση ήταν κατα του Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, για να δηλώσει υποταγή στους ίδιους φίλους της Ντόρας και όχι μόνο!

    AntwortenLöschen
  11. >Το μαυσωλείο του Λένιν, δεν νομίζω ότι ήταν στο επίσημο πρωτόκολλο!<

    Γι αυτό έγραψα κι εγώ "νομίζω". Πάντως, έχω αυτή την εντύπωση.

    >Αλλα τότε θα έκανε κάτι που ήθελε όχι κάτι που δεν ήθελε.<

    Σαφώς, αλλά ποιος μας λέει ότι οι δικοί μας δεν θέλουν. Εγώ νομίζω ότι τους είναι παντελώς αδιάφορο. Άλλωστε, άλλο "ειδικό βάρος" έχει το Ιράν για την Τουρκία και άλλο η Ελλαδούλα. Άλλη σημασία έχει η ακύρωση της επίσκεψης του Αχμεντινετζάτ (για την Τουρκία πάντα) και άλλη του Κωστάκη ή της Ντόρας.

    Ο Γ. Παπανδ. είναι Αμερικανός. Έχει αμερικανική συνείδηση, την οποία του καλλιέργησε βαθιά και η μητέρα του. Θυμήσου τις καταγγελίες της Κανέλλη, που έβγαλε στην φόρα την αλληλογραφία τους.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...