Samstag, 19. September 2009

Αμερική - Αμερική ΙΙ

Στην ανάρτηση μου για τις προσπάθειες του Obama, να εγκαθιδρύσει ένα δημόσιο σύστημα υγείας, το χαμόγελο απόρησε, για το πως ένας Obama, το έχει βάλει αμέτι μουχαμέτι να αλλάξει το ιδιωτικό σύστημα υγείας σε εθνικό, σκεπτόμενος δηλαδή σύμφωνα με την αρχή: φοβού τους Δαναούς και δώρα φέρουσι.

Διαβάζω στην Ναυτεμπορική της 18ης Σεπτεμβρίου:

Περίπου 45.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ (δηλαδή ένας κάθε 12 λεπτά), εν μέρει επειδή είναι ανασφάλιστοι, υποστηρίζουν ερευνητές της Ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ.
Ένας δεύτερος λόγος είναι πως υπάρχουν λιγότερα ιδρύματα, καθώς τα δημόσια νοσοκομεία κλείνουν σε πολλές πόλεις.
Οι αμερικανοί που χάνονται λόγω απραξίας είναι περισσότεροι από όσους σκοτώνονται σε τροχαία και όσους δολοφονούνται μαζί δήλωσε ο Δρ. Ντέϊβιντ Χίμελστάϊν ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.

Σκέψεις:

Αν 45.000 αμερικανοί πεθαίνουν χωρίς περίθαλψη, σημαίνει ότι οι φαρμακοβιομηχανίες χάνουν 45000 πελάτες ετησίως. Όσο δεν πιο πολύ φτωχός γίνεται ο κόσμος - και αυτό συμβαίνει στην Αμερική - τόσο θα φτωχαίνουν και οι φαρμακοβιομηχανίες.
Ας αναλάβει λοιπόν το κράτος το σύστημα υγείας. Εμείς θα βρούμε τους ανθρώπους μας να προωθούμε τα εμπορεύματα μας!!!

Αλλοίμονο μας δηλαδή, τίποτα δεν μας σώζει από την φρενίτιδα του «πιο πολύ κέρδος, πιο πολύ κέρδος»!

Παρα ταύτα, και έτσι να είναι, είναι καλύτερα απο το να πεθαίνει ο κόσμος επειδη η ιδιωτική κλινική δεν θα του δώσει ούτε ασπιρίνη!

4 Kommentare:

  1. Καλημέρα, οι 45000 άνθρωποι που πεθαίνουν κάθε χρόνο γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα και νοσοκομεία, δεν είχαν ποτέ τη δυνατότητα αυτή, λόγω της οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται. Δεν ήταν ποτέ πελάτες των Φ.Ε. κι ούτε αποτελούσαν δυνητικούς τέτοιους.

    Η προσπάθεια του Obama προκαλεί λυσσαλέες αντιδράσεις από την πλευρά των ρεπουμπλικανών και το λόμπυ ασφαλιστικών και Φ.Ε. με το επιχείρημα, ότι αν περάσει η πρόταση Obama, θα πέσει το επίπεδο υπηρεσιών υγείας γι' αυτούς που σήμερα τις έχουν. Προτιμούν δηλαδή αυτοί να απολαμβάνουν υψηλές παροχές υγείας και κάποιοι να μην έχουν καθόλου και να πεθαίνουν, παρά να μειωθεί το επίπεδο και να έχουν όλοι...

    AntwortenLöschen
  2. @ swell

    Σωστά τα λες στη πρώτη παράγραφο. Τωρα που τα νοσοκομεία και τα φάρμακα θα είναι δωρεάν θα έχουν πρόσβαση.
    Και καλώς να έχουν, αυτό είναι το σωστό, απλώς προσπάθησα να καταλάβω τη σκέψη του Obama και τον στόχο της ανάλυσης του Χάρβαρντ.

    Οσο για τους αμερικανούς που διαμαρτύρονται για τα ψύχουλα που θα ξεφύγουν απο το τραπέζι των ολίγων, ακριβώς όπως τα λες ΚΑΙ στη δεύτερη παράγραφο.

    καλή Κυριακή

    AntwortenLöschen
  3. Άσχετο, αλλά το βάζω εδώ για να το δεις και μετά το σβύνεις. Ρίξε μια ματιά.

    http://www.enkripto.com/2009/09/blog-post_2930.html

    AntwortenLöschen
  4. Ο κόσμος θέλει φάρμακα,
    αλλά τους ποτίζουνε φαρμάκι.
    Δυστυχώς, και τούτη η αλλαγή του Ο-μπάμια μου φαίνεται ως ένα πυροτέχνημα, που θα ωφελήσει το λόμπι των φαρμακευτικών, αλλά ελάχιστα τους χρήζοντες περίθαλψης.
    Αλλά όπως σημειώνεις, ας είναι και μια ασπιρίνη...

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...