Friday, 23 October 2009

Το εμβόλιο υπέρ της γρίπης200 άτομα αρώστησαν βαριά και ένας πέθανε μετα απο μαζικό εμβολιασμό με το Pandemrix στην Σουηδία.
Το πλήρες άρθρο εδώ

Επίσης, δείτε τα σχόλια του Απόστολος Αθηναίος

10 comments:

xamogelo said...

Το έχεις το άθλημα με τα γερμανικά ε;;;
Εγώ πάλι καθόλου :-)

Λακων said...

Όλοι οι εναπομείναντες νοήμονες άνθρωποι (όσοι έχουν παιδεία δηλαδή) καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά γενικά. Τρόμος, έλεγχος, χρήμα, κυριαρχία.

ange-ta said...

@ xamogelo,

δεν χρειάζεται να ξέρεις γερμανικά. Την ουσία την έγραψα. Είπαμε κάνουμε όταν μπορούμε μικρά ποστ.

@ Λάκων,

Να δεις πόοοοοσους ξέρω που φοβούνται μην αρρωστήσουν απο τη γρίππη, που δεν υπάρχει πια!

Απόστολος Αθηναίος said...

"δεν χρειάζεται να ξέρεις γερμανικά"...
Schweden... είναι η Σουηδία, και όχι η Ελβετία. Δεν θα έχανες επίσης τίποτα εάν έψαχνες πρώτα λίγο την αξιοπιστία τού εντύπου και του δημοσιογράφου που υπογράφει το άρθρο.

ange-ta said...

@ Απόστολε,

Οντως, λάθος έκανα. Schweden... είναι η Σουηδία, και όχι η Ελβετία.
Schweiz, Schweden. Το διάβασα στα γρήγορα.

Αλλα η ουσία δεν άλλαζει. Ούτε στο ελάχιστο.

Οσο για την αξιοπιστία του δημοσιογράφου, είναι δηλαδή η αντίθετη άποψη πιο αξιόπιστη;

Απόστολος Αθηναίος said...

Το ζήτημα είναι ότι το περιστατικό δεν ιστορείται έτσι από τα τοπικά ΜΜΕ (είμαι κάτοικος Νορβηγίας και παρακολουθώ τα σουηδικά ΜΜΕ), οι μεταφράσεις από τα σουηδικά στα γερμανικά στο άρθρο είναι... γελοίες, και ο αρθρογράφος έχει βεβαρυμένο παρελθόν. Όσο για την αντίθετη άποψη, ποια ακριβώς εννοείς;

ange-ta said...

@ Απόστολε,
πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες. Μπορείς να μου πεις αν η ουσία που έγραψα είναι λάθος;
Οσο για τη μετάφραση, δεν είναι φιλολογικό κείμενο, οπότε δεν δίνει κανεις τη δεουσα σημασία. Κακώς βέβαια. Σκέψου ότι και γω διάβασα Σουηδία και έγραψα Ελβετία.

Η αντίθετη άποψη είναι αυτη που λέει "εμβολιαστείτε για να σωθείτε"

ενω η άποψη που εκφράζεται εδω είναι

"μη εμβολιαστείτε κινδυνεύετε"

Απόστολος Αθηναίος said...

Η πηγή της ιστορίας βρίσκεται σε αυτό το σουηδικό αρθρο: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6001249.ab#
Δεν ξέρω πόσο καλά τα πας με τις σκανδιναυικές γλώσσες, οπότε εξηγώ ότι το άρθρο γράφει για 2 (δύο) ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας ΚΑΙ με διάφορα προβλήματα υγείας ΠΡΙΝ τον εμβολιασμό, που πέθαναν μετά απ'αυτόν. Μια άλλη εφημερίδα αναφέρει ότι 190 άτομα αδιαθέτησαν μετά τον εμβολιασμό εμφανίζοντας ελαφρά συμπτώματα γρίπης (δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι αυτό είναι... φυσιολογικό, αφού το εμβόλιο είναι ακριβώς εξασθενημένος ιός που χορηγείται για να διεγείρει το ανοσοποιητικό). Ο σύνδεσμος εδώ: http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/190-tal-biverkningar-av-vaccinet-1.979474
Να σημειωθεί ότι και στο πρώτο άρθρο που παρέθεσα, ο τίτλος είναι "Το εμβόλιο μπορεί να είναι υπερβολικά ισχυρό" (εννοώντας ότι ο ιός μπορεί να μην έχει εξασθενηθεί αρκετά). Από αυτά, ως... δια μαγείας φτάνουμε εδώ: http://curezone.com/forums/fm.asp?i=1512330
και στο άρθρο που παρέθεσες εσύ...
Όσο για το ιστορικό του αρθρογράφου, τσέκαρε το βιογραφικό του στην γερμανική βικιπαίδεια για να δεις τι εννοώ με το βεβαρυμένο παρελθόν.
Καμμία από τις δυο απόψεις δεν είναι σωστή κατά την γνώμη μου, αλλά σίγουρα θα διαφωνήσεις. :)

ange-ta said...

@ Απόστολε,

Σ ευχαριστω για τις υποδείξεις.
Οχι δεν μιλάω δυστυχώς σκαν.

Τα νουμερα δεν διαφέρουν, μάλιστα ο αρθρογράφος αναφέρει έναν νεκρό όχι δύο. Ακόμα και αν ήταν τα άτομα αδύνατα και γερασμένα, ας τα άφηναν να πεθάνουν απο γηρατιά, μπορεί και να την σκαπούλαραν. Ο πατέρας μου (84) πέθανε απο καρκίνο, που γιγαντωθηκε μόλις εγχειρίστηκε. Ο αδελφός μου τον πήρε μερα μεσημερι απο το καφενείο, γελαστό και χαρούμενο, να τον πάει στο νοσοκομείο. Ακόμα υποφέρουμε απο τύψεις που δεν τον αφήσαμε να πεθάνει "υγιής".
Αντιλαμβάνομαι ότι η προβολή της αλήθειας απο τη μια είναι "φυσιολογική" αδιαθεσία, απο την άλλη είναι "υπερβολική" η αδιαθεσία.
Δεν είμαι γιατρός για να πω, ότι η αδιαθεσία μετα απο εμβολιασμό είναι φυσιολογικό ή όχι.

Τι να σου πω. Απλώς λέω, αφου έτσι και αλλιώς θα αδιαθετήσω, ε ας αδιαθετήσω απο τη γρίππη και όχι απο το εμβόλιο.

Εμένα με ενοχλεί η πολύ ιατρική, και σ έναν κόσμο που μόνο το χρήμα έχει αξία, έχουμε μαθει να είμαστε ύποπτοι.

Θα κάνω πάντως και μια σημείωση για τα σχόλια σου στο αρχικό Αρθρο, όπως οφείλω και ο καθένας ας σκεφτεί όπως θέλει.

Αν ενδιαφέρεσαι ρίξε και μια ματια και σ αυτην την αρθρογραφία:
http://globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=14869

Απόστολος Αθηναίός said...

Λυπάμαι για τον πατέρα σου, κι αντιλαμβάνομαι την αλλεργία που δυνητικά θα σου προκαλεί η ιατρική. Ούτε εγώ είμαι γιατρός, αλλά εχω σχετικές σπουδές (βιοχημεία, βιοτεχνολογία). Επί του προκειμένου, τα νούμερα των ανθρώπων που παρουσίασαν αδιαθεσία στην Σουηδία θα τα χαρακτήριζα νορμάλ, αν και όντως θα μπορούσαν τα συμπτώματα να είναι μαλακότερα (αν και γι'αυτό ευθύνεται η πίεση που άσκησαν οι κυβερνήσεις στις εταιρείες και τα εργαστήρια για ταχύτερη παράδοση του εμβολίου). Η λογική του εμβολίου είναι παρόμοια με αυτήν του... πυροτεχνουργού: καλύτερα να γίνει η έκρηξη υπό ελεγχόμενες συνθήκες, παρά ανεξέλεγκτα. Μπορεί στην περίπτωση της γρίπης, η έκρηξη να είναι σχετικά μικρή (αν και δεν το ξέρουμε ακόμη αυτό) και το επιχείρημα "θα αδιαθετήσω που θα αδιαθετήσω..." να στέκει, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις. Όσο για το τελευταίο λινκάκι, συμφωνώ με τον γράφοντα στα περισσότερα αλλά βρίσκω ότι ο τίτλος δεν αποδεικνύεται από τα γραφόμενα (το μόνο επιχείρημά του για την ακρίβεια, μου φαίνεται ότι είναι η ιστορία του 1976 στις ΗΠΑ, που αποδεικνύει μεν ότι υπάρχουν πολλά λαμόγια -δες σχετικό δημοσίευμα του Ιού της Ε για την ιστορία-τίποτα γενικά για τα εμβόλια δε).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...