Mittwoch, 6. Januar 2010

τι ενοούσε η κυρία Μπενάκη;

Αλήθεια τι ενούσε η κυρία Μπενάκη όταν έλεγε:

«Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις:
Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».




Γιατι δεν της ζήτησε κανείς τον λόγο;;
Βρήκα αυτο το σοκαριστικό βίντεο εδώ και δεν μπορώ να το χωνέψω! Μήπως είναι παραποιημένο; Μπορεί κανείς να το εξηγήσει;; Είναι δυνατόν να δηλώνει κανείς δημόσια, ότι τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης και αυτό να περνάει ντούκου;
Δηλαδή ποιό άλλο κράτος στην Ευρώπη θα υποστεί χάριν της ειρήνης και της ευημερίας εθνική συρίκνωση;

13 Kommentare:

  1. Μάλλον εννοούσε αυτό ακριβώς που είπε και δεν χρειάζεται να σπάσουμε το κεφάλι μας. Είχε ασφαλώς πληροφόρηση εκ των έσω.
    Όσο για τον Παπούλια (έχω πάψει να τον αποκαλώ "Πρόεδρο") ασφαλώς είχε και έχει την ίδια ακριβώς πληροφόρηση και γι αυτό δεν αντέδρασε και γι αυτό μας αποκαλεί "φίλους" και όχι "΄Ελληνες" και γι αυτό μας κάνει νεοταξικά κηρύγματα που βαφτίζονται "μηνύματα ενότητας" και "αυστηρά μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες" από τους παπαγάλους κτλ κτλ...

    Χρόνια σου πολλά και καλά!

    AntwortenLöschen
  2. Θυμάμαι αυτή την προσφώνηση και το εξέλαβα ως θεωρητική προσέγγιση από την ομιλούσα αυτής της έννοιας που δίδεται στην Ε.Ε. ως ευρύτερης πατρίδας. Δεν θέλω να αποδώσω συνωμοσιολογικές μομφές!
    Καλή και δημιουργική χρονιά ange-ta μου!

    AntwortenLöschen
  3. Μα τότε αν πρόκειται για ευρύτερη πατρίδα (άκουσον άκουσον) για ποια πράγματα μιλά εδώ;

    τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν

    Αυτοί είναι γέροι άνθρωποι που όπως λένε για όλους τους γέρους, τα έχουν φάει τα ψωμιά τους. Μια κλίκα οι πολιτικοί, άνθρωποι που στο 90% των περιπτώσεων ήταν παιδιά που καλοπέρασαν.

    Αν λοιπόν η πατρίδα θα περιορισθεί στα σύνορα της πως θα διευρυνθεί; Αυτό είναι παράλογο και αντίθετο με την λογική. Το μήνυμα είναι εμφανες. Το γιατί το είπε... είπαμε γέροι άνθρωποι, οι πιο εύκολες μαριονέτες. Αλλά να μην λέτε όταν θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ ότι δεν μας τα είπαν. Όλα τα είπαν. Απλά δεν ήταν θεωρητικές προσεγγίσεις, αλλά μαύρες κι άραχνες προγνώσεις για το μέλλον μας.

    AntwortenLöschen
  4. @ Αριστείδη,

    δεν μπορώ να το χωνέψω, ότι μια πολτικός του επιπέδου της Μπενάκη

    μπορεί να μας λέέι έτσι ανοιχτά, ετοιμαστείτε να χάσετε το μισό Αιγαίο την Κύπρο ολόκληρη και τη μισή Θράκη!
    χρόνια πολλά και ελεύθερα, δες που φτάσαμε .....

    @ navarino - s

    Θα ήθελα να σε πιστέψω, πολύ θα το ήθελα.
    χρόνια πολλά και σε σένα, αν και θα μας τα φάει η Τουρκιά, έτσι όπως πάμε.

    @ Αυτό και το Αλλο,

    χρόνια πολλά πριν απ όλα.

    Λες να θέλει να περάσει στην ιστορία, σαν η πολιτικός που πρόβλεψε το μαύρο μας το χάλι;;

    Και ο άλλος ο κύριος; πως δέχτηκε να παραλάβει μια Ελλάδα που στην πενταετία του κάποια του διαβάζει το φλιτζάνι έτσι ξετσίπωτα;;

    Δεν ξέρω που διάβαζα, ότι οι κάτοικοι εκείνων των εθνών που δεν έχουν κανένα όραμα για το μέλλον, απλώς αυτοκτονούν!

    Α, παπα πα πα πα πα,
    κάτι πιο ευχάριστο δεν έχουμε να πούμε;

    Θα αλλάξω ποστ αμέσως!

    AntwortenLöschen
  5. Τι να περάσει από την ιστορία; Ποια είναι; Η Ασπασία ή η Υπατία; Τι είναι όλοι ετούτοι που θα περάσουν και στην ιστορία; Όχι, κάτι πιο ευχάριστο θα χαλάσει το κλίμα ΤΟΥΣ. Δεν βλέπεις πως το προσπαθούν από τα ΜΜΕ να αυξήσουν τα εγκεφαλικά και τους νευρικούς κλονισμούς; Κάτι ετοιμάζουν. Και κάτι άλλο, τέτοια "ιστορία" μπορεί να έχει happy τούρκικο ending. Πάνε να μας λυγίσουν πριν καν έρθουν τα δύσκολα.

    Χρόνια πολλά.....

    AntwortenLöschen
  6. Μην τρελαινόμαστε κιόλας. Τα εθνικά σύνορα έχουν πάψει προ πολλού να υπάρχουν προς στη δύση και μέρος της εθνικής κυριαρχίας έχει εκχωρηθεί στα όργανα της Ε.Ε. Ανοιχτές πόρτες παραβίαζε η κα Μπενάκη. Αν κάποιοι πίσω από αυτά τα λόγια θέλουν να βλέπουν συρρίκνωση της ελληνικής επικράτειας, ε, ο καθένας μπορεί να βλέπει ό,τι θέλει.

    AntwortenLöschen
  7. @ Αυτό και το Αλλο
    Η Ασπασία και η Υπατία!!

    Χα χα πολύ πετυχημένο!!!

    Ας δούμε όμως το ζήτημα όπως το βλέπει ο

    @ Vrennus,

    Μπορεί να το ενοούσε έτσι.
    Τουλάχιστον, μπορούμε να παρηγορηθούμε αφού αλλο τι να κάνουμε δεν μπορούμε.

    Οπως υποσχέθηκα άλλαξα ποστ για να σας πω κάτι πολύ πιο ευχάριστο!!!
    Καλούς πολλαπλασιασμούς λοιπόν το 2010, για να μην γεράσει ο πληθυσμός της γης και τότε ποιός θα δουλεύει!!

    AntwortenLöschen
  8. Αυτό ας το πει στην Μπενάκη ο άλλος σχολιαστής, γιατί αυτή βλέπει συρρίκνωση όταν μιλά για σύνορα που μερικώς θα περιοριστούν μαζί με την εθνική κυριαρχία. Κι αν έχουν γίνει αυτά ήδη, το "θα προωθηθεί" τι το ήθελε; Εμείς δεν κινδυνολογούμε. Αυτοί μας δουλεύουν. Αλλά ας μην μας διαφύγει το σπουδαιότερο από όλα όσα διεμήνυσε: "αλλά και να παραβιάζονται" αυτό για τα δικαιώματα..

    AntwortenLöschen
  9. @ ας ευχηθούμε να είχε άχυρο στο μυαλό της όταν τα έλεγε, έτσι για να μην μου στρίψει δηλαδή!!

    Παρεπιπτόντως, τα χαμπέρια με τα εμβόλια τα έμαθες. Η Γερμανία και η Γαλλία βγηκαν στο παζάρι να τα πουλήσουν, γιατι περίσεψε το 95%

    ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!

    AntwortenLöschen
  10. @ ange-ta

    >Γιατι δεν της ζήτησε κανείς τον λόγο;;<

    Της τον ζήτησε και μάλιστα φορτικά και επανειλημμένως. Και μέσα στην Βουλή με επερώτηση (δεν θυμάμαι πια ποιος). Είχαν βουΐξει οι ιστοσελίδες και τα ιστολόγια (λιγότερα τότε). Ουδεμία απάντηση. Μάλιστα, πολλοί είχαν απειλήσει το 2007 ότι δεν θα ψήφιζαν ΝΔ, αν προηγουμένως η κυρία αυτή δεν διευκρίνιζε τι εννοούσε.

    @ Αριστείδη

    >Μάλλον εννοούσε αυτό ακριβώς που είπε και δεν χρειάζεται να σπάσουμε το κεφάλι μας. Είχε ασφαλώς πληροφόρηση εκ των έσω.<

    Ίσως, αλλά ποιος ο λόγος να το πει στην προσφώνηση, η οποία μεταδόθηκε από τηλεοράσεως και είναι καταγραμμένη στα πρακτικά της Βουλής; Δεν έχει λογική εξήγηση το πράγμα.

    AntwortenLöschen
  11. @ Ανώνυμε,

    τι να σου πω. Δεν το θυμάμαι και δεν το πρόσεξα. Δεν πολυβλέπω και τιβι!
    Πάντως θεωρώ την εξηγηση του Vrennus, πιο λογική. Τι να πω δηλαδή;

    AntwortenLöschen
  12. Τι να πει κανείς. Η ανοχή μας όμως είναι βλακεία ή βίτσιο;

    AntwortenLöschen
  13. @ αυτό και το άλλο,

    και τα δύο!
    και βλακεία και βίτσιο, αλλα πιο πολύ βλακεία

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...