Freitag, 22. Januar 2010

Θέμα: Η κυρία Δραγώνα και η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ

18.01.10: Για την Θ. Δραγώνα from Άρδην - Ρήξη on Vimeo.



Για συμπλήρωμα των πληροφοριών που δίνει στο παραπάνω βίντεο ο Γιώργος Καραμπελιάς, δείτε και το δικό μου ποστ για τον Προϋπολογισμό. Θα καταλάβετε πού πρόκειται να πάει το ενα δις Ευρώ που διατέθηκε επιπροσθέτως για την παιδεία εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης!

12 Kommentare:

  1. δεν μπαίνω και πολύ στην διαδικασία να σχολιάσω τα υπόλοιπα πάντως μια παρατήρηση στη επιστολή του Μίκη.
    Άλλο η συνέχεια που υπάρχει στα μυαλά του κόσμου και που οδηγούν και άλλο τι ισχύει... τουλάχιστον άκυρο σαν επιχείρημα. Τέσπα.

    AntwortenLöschen
  2. @ γειά σου χαμόγελο,

    τι κάνεις; όλα καλά;

    Τελείωσες με τις σπουδές σου;

    Δεν κατάλαβα καθόλου το σχόλιο σου.
    Συνέχεια; για ποια συνέχεια μιλάς; Για την συνέχεια του ελληνικού εθνους;

    AntwortenLöschen
  3. χμ.... νομίζω ότι στο δεύτερο σχόλιο σου απάντησα :-s (εκτός αν έχεις προέγκριση στα σχόλια ή δεν στάλθηκε)

    AntwortenLöschen
  4. αφού δημοσιεύτηκε το παραπάνω σχόλιο σημαίνει ότι δεν στάλθηκε ένα που είχα γράψει
    Οπότε ξαναγράφω πάνω κάτω τι έλεγα.

    Ναι τελείωσα με μαθήματα κτλ. Οπότε κάθομαι και περιμένω να ολοκληρωθεί και το τυπικό κομμάτι.
    Αυτά.
    Τὠρα αυτό που ήθελα να πω θα στο πω με ένα άλλο παράδειγμα. αν π.χ. κάποιοι πιστεύουν ας πούμε στον αλλάχ... και επειδή πιστεύουν σε αυτό καταφέρουν κάτι (π.χ. οι ταλιμπάν να διώξουν τους Αμερικάνους) τότε αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι οι ταλιμπάν ισχύει. Με άλλα λόγια δεν μου άρεσε σαν επιχείρημα αυτό που είπε ο Θεοδωράκης.
    :-)

    AntwortenLöschen
  5. @ xamogelo,

    πέρασαν τα εύκολα με τα μαθήματα. Τα δύσκολα έρχονται. Δηλαδή να βρεις δουλειά και μετα να σου αρέσει η δουλειά που θα βρεις και το περιβάλλον και η αμοιβή να είναι η πρέπουσα.......

    Ολα να πάνε κατ ευχήν σου εύχομαι.

    Το παράδειγμά σου με μπέρδεψε έτι περισσότερο!
    Και δεν ξέρω καν σε ποιό επιχείρημα του Μίκη αναφέρεσαι.
    Τεσπα που λες και συ, δες τα τελευταία 15 λεπτά του βίντεο, είναι αποκαλυπτικό, για το πώς και απο ποιούς καθοδηγείται η σημερινη πνευματική ελίτ της χώρας μας.

    AntwortenLöschen
  6. και γω μπερδευθηκα με την συνομιλητρια.
    Ολα καλα;;;;

    AntwortenLöschen
  7. Φίλτατη καλησπέρα
    Η ανάρτησή σου αυτή, μαζί με το συνημμένο βιντεοσκοπημένο κείμενο του κ. Καραμπελιά , αποτελεί κατά τη γνώμη μου, μία από τις σοβαρότερες και αξιολογότερες που έχεις κάνει. Και την πιό αξιοπρόσεκτη. Γιατί αναδεικνύονται, μέσω αυτής έστω και έμμεσα, διάφορες σημαντικές αλήθειες πάνω στο καίριο πρόβλημα της εθνικής μας υπόστασης και επιβίωσης.
    Κατά πρώτον, η κρισιμότητα και επικινδυνότητα της φοράς των πραγμάτων στο τομέα της Παιδείας, ακρογωνιαίου λίθου ιστορικής εθνικής συνέχειας, με τη διύλιση της πολιτισμικής υπεροχής και υπερηφάνειας του ελληνικού έθνους μέσα στο χάος του άχρωμου πολυπολιτισμικού ωκεανού, οι οποίες κατάφεραν να συνεγείρουν αγωνιούσες προβεβλημένες προσωπικότητες από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα. Όπως τους ακροδεξιούς βασιλοχουντικούς και μοναρχοφασίστες .... Θεοδωράκη και Καραμπελιά μέχρι το λαϊκό αγωνιστή και κολλητό φίλο Τσε Γκεβάρα κομμουνιστή.... Καρατζαφέρη !
    Το δεύτερο, και σημαντικότερο, είναι ότι, φαίνεται πλέον καθαρά, πως κάτι έχει αρχίσει να κινείται μέσα από το τέλμα του ευδαιμονισμού και συβαριτισμού που κυριαρχεί στη κοινωνία μας και κοντεύει να μετατρέψει τον λαό μας σε μια πλαδαρή μάζα, έναν αδρανή πολιπολιτισμικό ανθρώπινο πολτό. Και αυτό γεννά αισιοδοξία.
    Τελικά, το άλας δεν έχει μωρανθεί εντελώς.

    AntwortenLöschen
  8. @ Ορφέα,
    έχεις απόλυτο δίκιο. Το πρόβλημα σήμερα είναι πρόβλημα επιβίωσης του ελληνικού έθνους!

    Ας κάνουμε ότι μπορούμε να το αποτρέψουμε

    AntwortenLöschen
  9. Φίλτατη καλημέρα.
    Ας μου επιτραπεί μιά γενική παρατήρηση στο θέμα.
    Η όλη ιστορία με τη κινητοποίηση που προκάλεσε αποδεικνύει περίτρανα ότι οι ιδεολογικοί διαφορισμοί και οι πολιτικές τοποθετήσεις δεν περιχαρακώνουν τα ανοιχτά μυαλά. Γιά τους, πράγματι, "φωτισμένους" ανθρώπους δεν υπάρχουν προκαθορισμένες διαχωριστικές "γραμμές", ταμπού και σιδερένια παραπετάσματα στη σκέψη.
    Υπάρχουν μόνο απόψεις, θέσεις, επιχειρήματα. Υπάρχουν συμφωνίες, διαφωνίες και διάλογος. Η ένταση, το πάθος και η "άψα" του οποίου συναρτάται με το ταμπεραμέντο των μετεχόντων σ' αυτόν. Αν παραμένει σε ευπρεπή πλαίσια τόσο το καλύτερο γιά όλους. Γι' αυτούς που συζητούν, γι' αυτούς που παρακολουθούν και, πάνω απ' όλα γιά τον ίδιο το διάλογο.

    AntwortenLöschen
  10. "Ωραίοι" οι Τζώνυδες που κάνουν κουμάντο στη ΝΕΤ. Προψές έπαιζαν τραίηλερ αναγγέλνοντας συνέντευξη του Μίκυ στη μεταμεσονύκτια εκπομπή "Στά Ακρα". Περίμεναν λοιπόν δίάφοροι να τον δούν να στηλιτεύει λάϊτ τα πραχτώρια της εθνοεκμηδένισής μας. Αλλά ώ, του θαύματος αντί για το Μίκυ έπαιξαν θέμα για τη ... Μελίνα Τανάγρη !

    Τι να πει κανείς, άξιος ο μισθός τους ? Αλλά πάλι 300 χιλιάρικα το χρόνο μήπως παραείναι αρκετούτσικα για τόσο κραξαλέο έργο ?

    AntwortenLöschen
  11. @ neotera,

    αστα να πανε. Μόλις τελείωσα το βιβλίο του Γιάννη Ταχόπουλου "Όψεις εθνοαποδόμησης"
    και τραβάω τα μαλιά μου!!!

    Οσο για τις 300σαριες χιλιάδες.. Μα για τούτα και για κείνα τα παίρνουν! Για πρόσεξε να δεις ποιοί είναι εθνικομηδενιστές -διαβαζε καλύτερα εθνοπροδότες - και θα καταλάβεις πολλά.

    Η πιο ακριβοπληρωμένη της κρατικής τηλεόρασης η κυρία Χούχλη πήγε φορτσάτη - φορτσάτη να υποστηρίξει ότι ο παπ είναι πιο σημαντικός για την Ελλάδα και τον ελληνισμό απο ότι ο Κολοκοτρώνης και ο Μεγας Αλέξανδρος!
    Καλά ο Μεγαλέξανδρος, που ο κάθε πικραμένος αμόρφωτος τον θεωρεί σφαγέα των λαών και τον εξισώνει με τον Τζ. Χαν, αλλα ρε κυρά μου, ότι μπορείς σήμερα να μιλάς ελεύθερα το χρωστάμε σ αυτόν τον αμόρφωτο άνδρα!

    AntwortenLöschen
  12. Ευτυχώς το 'χουν χαμένο περπατώντας στα σύννεφα τόσα χρόνια...
    Στά όπα-όπα την έχει ο γιωργάκης.
    Αυτη λαμβάνει 416 καταγεγραμμένα το χρόνο. Οσο περσότερα παίρνεις τόσο ψηλοτερα είσαι στην ιεραρχία. Τέτοιας τάξης λεφτά μόνο ο Στάγκος λάβαινε από σημίτη και κωστάκη. Η πορεία που διήνυσαν φαίνεται τα κρατικά κανάλια τα 10 τελευταία χρόνια δικαιολογεί τέτοιες αμοιβές.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...