Sonntag, 28. Februar 2010

Ο Ελληναράς




Τι σημαίνει η λέξη Ελληναράς; Ή Ελληνάρας;
Σύμφωνα με την κατάληξη –αρα θα έπρεπε κανονικά να είναι ένας ωραίος, μεγάλος Έλληνας. Λέμε γυναικάρα, κουκλάρα, κοιλάρα, ματάρα κ.ο.κ.
Αμ δε!
Ελληναρας σημαίνει ένας Έλληνας σε υπερθετικό βαθμό, δηλαδή ένα απεχθές νέο είδος ανθρώπου που κατοικεί στο λεγόμενο Ελλαδιστάν.
Θα έλεγα με ένα σύντομο λόγο ότι ελληναράς είναι το αντίθετο του «κύριος» που σημαίνει ευρωπαίος, πολιτισμένος, σοβαρός, εργατικός, ευγενικός, προσεκτικός, κλπ. κλπ. κλπ.
Με αφορμή το άρθρο του Focus, έκανα μια βόλτα στη μπλογκόσφαιρα ξεκινώντας από την Ροδιά, που είναι, από τότε που την παρακολουθώ, ένα πολύ καλό αρχείο και θερμόμετρο της ιδιαίτερης αυτής σφαίρας της σοφίας του καθημερινού ανθρώπου. Θα έλεγα της «αγοράς» στη μοντέρνα της μορφή. Κάπως έτσι φαντάζομαι ότι οι αρχαίοι Έλληνες θα έπαιρναν την στράτα είτε για ν' ακούσουν τα λόγια των μεγάλων σοφών της εποχής τους είτε για να πουν τη γνώμη τους.
Πριν κάνω αυτή τη βόλτα, πέρασα από το focus online και διάβασα τα σχόλια που άφησαν οι αναγνώστες. Το 80 ή και το 90% ήταν κατηγορηματικά εναντίον του Άρθρου.
Αντίθετα, η ελληνική μπλογκόσφαιρα είναι 80% υπέρ του Άρθρου και 20% κατά του Άρθρου.
Πώς συμβαίνει αυτό, αναρωτήθηκα; Πως είναι δυνατόν οι Γερμανοί να τραβάνε τα μαλλιά τους για το χαμηλό επίπεδο του περιοδικού και εδώ που θα έπρεπε ο καθένας να νοιώθει θιγμένος μέχρι το κόκαλο να χαιρετίζει τη γερμανική εφευρετικότητα;
Θα πω λοιπόν και γω με τη σειρά μου, ότι καλά τα έγραψε το περιοδικό, αφού η κουλτούρα των σημερινών ελλήνων είναι τέτοια


που δεν μπορεί να ξεχωρίσει την κριτική από την χυδαία ύβρη.



Για όλα αυτά λοιπόν αλλάζω τον ορισμό του ελληναρά, ως ακολούθως:
Ελληναράς είναι αυτός που θέλει πάντα να βγάζει τον εαυτό του απ έξω. Να θεωρεί όλους τους καθημερινούς Έλληνες, που δουλεύουν σαν τα σκυλιά για ένα πενιχρό μεροκάματο, ανάξιους, κλέφτες, ψεύτες, ποταπούς, τεμπέληδες, άξιους μόνο για να τους βρίζει, με τον πιο χυδαίο τρόπο, ο πάσα ένας. Μάλιστα η χυδαιότητα του άλλου καθαγνίζεται, αμέσως μόλις βρίζει την Ελλάδα και τον κάθε Έλληνα μικρό ή μεγάλο.
Ελληναράς είναι αυτός που θεωρεί το εαυτό του εξαίρεση, όχι επειδή αποτελεί όντως εξαίρεση, αλλά γιατί αυτός εξυψώνεται όταν ο άλλος ταπεινώνεται.
Ελληναράς είναι ο κάθε μικρός αστείος τιποτένιος ανθρωπάκος, ο οποίος κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη και νομίζει ότι βλέπει μέσα τον χρυσό πρίγκιπα του Οσκαρ Ουάϊλντ.
Ελληναράς είναι αυτός που σκύβει πάντα το κεφάλι του στον ευρωπαίο αφέντη!
Ελληναράς είναι αυτός που αναλογίζεται τους προγόνους του και τον ζώνει κρύος ιδρώτας, γι αυτό και τους αποδιώχνει.
Και βέβαια, αυτός ο ίδιος, αν ποτέ αλλάξουν τα πράγματα, θα ξαναγίνει προγονόπληκτος, πατριδοπληκτος, ελληνόπληκτος και την ίδια στιγμή όλοι οι άλλοι θα γίνουν αυτό που είναι (κατά την αντίληψή του πάντα) σήμερα ο Ελληνας!

Τέλος – ΚΑΤΑ ΜΕΝΑ - ελληναράς είναι το αλλοτριωμένο ον του σημερινού πολιτισμού, είτε είναι κάτοικος της Ελλάδας είτε της Γερμανίας , είτε της Ισπανίας, ανίκανο να σκεφτεί, να αντιδράσει, να καταλάβει, να σηκώσει κεφάλι.
Για τον ελληναρά, υπαίτιος για την σημερινή κρίση, δεν είναι ο ληστρικός τρόπος διανομής του πλούτου, αλλά οι 500.000 αρχιτεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι!

Ας πούμε και λίγα ελάχιστα λόγια για την γερμανική λογοδιάρροια εναντίον της χώρας μας.
Η Γερμανία, προσπαθεί να ρίξει την αιτία της αυριανής πτώχευσης της πολιτικής της Ε.Ε. σε όλα τα επίπεδα, ουμανιστικό, οικονομικό, οικολογικό, πολιτιστικό στον πιο αδύναμο κρίκο. Αφού προηγουμένως η ίδια έκανε ντάμπινγκ τιμές και έκλεισε κάθε παραγωγική ελληνική μονάδα, τώρα αποφάσισε να πεί εμάς κλέφτες!
Δεν κοιτάνε τα χάλια τους, τα χτεσινά και τα σημερινά, αλλά θέλουν να βγούν και από πάνω!

23 Kommentare:

  1. Οι 500.000 όμως δημόσιοι υπάλληλοι διαχειρίζονται, ελέγχουν και κατευθύνουν στρατηγικά (εδω πραγματικά γελάμε) το ΣΥΝΟΛΟ του πλούτου που διαθέτει/ παράγεται αυτή η χώρα ....

    Και όταν λέμε πλούτος φυσικά δεν εννοούμε το ΧΡΗΜΑ ... ;) Άλλα αποτελούν πραγματικά τον ζωντανό πλούτο μιας χώρας .... ποτάμια, βιοποικιλότητα, ορυκτά, νέοι άνθρωποι, μόρφωση, υγεία, κλπ

    Επομένως άλλο αναδιανομή χρήματος και άλλο δημιουργία (ή καταστροφή) πλούτου. Τον ελλαδικό πλούτο τον καταστρέφουν εξίσου δημόσιο και ιδώτες, όμως την αναδιανομή του χρήματος την ελέγχει το δημόσιο ...

    Το άρθρο το Focus είναι πολύ πιο χειρότερο απ΄ότι υποννοείς. ΔΕΝ αναφέρεται στους δημόσιους υπαλλήλους μόνο, αλλά στον ελληνάρα ως τον ανθρωπολογικό ΤΥΠΟ("μέσο" νεο-έλληνα) που περιγράφεις .... αυτός προφανώς βρίσκεται τόσο σε δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα ... αποτελεί νοο-τροπία, όμως πως να το κάνουμε έχει μια (εύλογη) προτίμηση στο δημόσιο ... :)

    Τέλος διόρθωσε και το ορθογραφικό στην πρόταση bold

    AntwortenLöschen
  2. Καλησπερα.
    Επιτρεψε μου κατι συμπληρωματικο.
    1.Ελληναρας ειναι αυτος που αναγνωριζει στον εαυτο του, το δικαιωμα του να εχει ΕΠΩΝΥΜΟ.
    2.Ελληναρας ειναι αυτος που χαρακτηριζει τον Ελληνα Πολιτη 'λαουτζικο''κακομοιρη','κοσμακι'καθως δουλος ο ιδιος των αφεντικων του,ειναι το χειροτερο ειδος ΕΞΩΝΙΣΜΕΝΟΥ.
    3.Ελληναρας ειναι αυτος που μιλαει για τον Δημοσιο Υπαλληλο [ την καταστροφη την ακριδα ] ενω το αφεντικο του χρησιμοποιει δημοσιο αγαθο [ συχνοτητες] προκειμενου να παραπληροφορει και δημιουργει κλιμα
    ενω δεν εχει δει ποτε την εισοδο της Εφοριας και του ΙΚΑ.
    Γερμαναραδες ειναι οι Γερμανοι που αν δεν υπηρχε ο Ευρωπαικος Νοτος θα τους ειχε παρει και σηκωσει.
    Γερμαναραδες ειναι η Γερμανοι που αποφασισαν να διαλυσουν ενα εξαιρετικο κρατος προνοιας που ειχαν χτισει οι προηγουμενη στην Πατριδα τους.

    AntwortenLöschen
  3. ...
    Χαμογελώ.

    AntwortenLöschen
  4. @ Mirage,

    Μην σκάς, αυτοί που κερδίζουν από το δημόσιο εκεί θα μείνουν, γιατί το σύστημα στηρίζεται σ αυτούς. Εγώ μιλάω για όλους του μικροϋπάλληλους, που δουλεύουν για μια μπουκιά ψωμί.
    Για τον πραγματικό πλούτο της χώρας, να χαίρεσαι, γιατί όσο δεν τον εκμεταλλεύεται ο ιδιωτικός φορέας διασώζεται! Επίσης όσο άχρηστο δημόσιο τομέα έχουμε, (άχρηστο λόγω ισχνής βιομηχανικής δράσης) τόσο το καλύτερο για τον (πραγματικό) πλούτο της γής μας.
    Τι σόϊ οικολόγοι είμαστε;

    Είδα το βίντεο και είναι για ξέρασμα. Αλλά ακόμα χειρότερο είναι το βίντεο της κρατικής ARD, ξεράσματα τουρκόφιλων γερμανών, ο θανάσιμος συνδυασμός.


    @ taspa,

    Πες κι άλλα, είχα τέτοιο θυμό, που δεν μου κατέβαινε τίποτ’ άλλο.

    @ Δ.

    χαμογελάς ειρωνικά;

    AntwortenLöschen
  5. Ας μη θεωρηθει εγωιστικο μα νομιζω πως ειμαι απο τους λιγους που καταλαβαινουν τι θα πει θυμωνω!!!
    με τα κοινα.
    Αντεχω ν' ακουω ακομη ως μονιμη εποδο πως 'δεν μεγαλωσα'.χα,χα,χα.
    Εχουν δικαιο ,μονο που δεν γνωριζουν πως μονο ο νεος μπορει να θυμωνει ακομη ..............δεν εχεις αντιρρηση φανταζομαι!!!!!

    AntwortenLöschen
  6. Χαμογελώ ειρωνικά, οχι προς εσένα και τα γραφόμενα σου βέβαια, αλλά προς τις αξιολογικές κρίσεις των δυτικοφρόνων που μας περιβάλλουν και νομίζουν πως κατέχουν το Ορθό και το πρέπον...
    Δεν μπορώ παρα να χαμογελώ...

    AntwortenLöschen
  7. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ!

    ΚΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ(ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΦΕΡΝΟΙ) ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΥ!
    ΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΦΥΛΗ, ΑΛΛΟ ΕΘΝΟΣ!

    Π.Χ.:
    -ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΕΒΛΗΘΗΣΑΝ(ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΑΜΕ)...!
    -ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ...
    -ΕΛΑ ΜΩΡΕ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ...
    - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ...

    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΝ Η ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ!
    ΕΤΣΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΑΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ(ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ) ΚΑΙ, ΚΑΚΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ(ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ) ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΕΙΣΤΙΚΗ, ΚΑΘΩΣ Ο ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΟΥΣ Η ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ!

    ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ, ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ!

    ΣΥΝΗΘΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ", ΜΟΝΟΝ, ΤΩΝ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ", ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ, ΔΥΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΛΑΩΝ,ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ, ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΠΡΟΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΩΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ν'ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΝ!

    Η ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ
    ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!

    AntwortenLöschen
  8. ... ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ, ΠΙΟ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟΙ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΝΘΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΛΙΓΟΝ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΟΒΟΣΚΟΥΣΑ ΕΙΡΩΝΙΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥΣ!

    ΚΑΙΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ!
    ΝΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ!

    AntwortenLöschen
  9. Αλήθεια όμως οι ορισμοί και χαρακτηρισμοί πλέον δεν ξέρω που μπορούν να βοηθήσουν. Ο άνθρωπος έχει απ' όλα μέσα του, αυτό το ξέρουμε. Έχει και το απάνθρωπο δίπλα στη συμπόνοια. Έχει τη σαφή έννοια δίπλα στη θολή. Οι έννοιες κατ' εμέ καλύτερα να αναλύονται με όσο γίνεται πιο πανανθρώπινους όρους χωρίς ετικέτες, οι οποίες διαιρούν χειρότερα από άτομα σαν τον αχρείο τύπο που περιγράφεις κι οποίος ευδοκιμεί στους πολιτικούς κύκλους περισσότερο απ' όσο νομίζουμε, κάτω από ακριβά αρώματα και κοστούμια κι ένα γεμάτο ψυγείο κοιλιόδουλου.

    AntwortenLöschen
  10. http://www.youtube.com/watch?v=TEA8n4TbP6A

    Βιντεάκι πολύ special!

    AntwortenLöschen
  11. "Ελληνάρας" είναι μία "ταμπέλα" που προφανώς κάποτε είπε κάποιος κι έκτοτε αναπαράγεται και ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Κάτι πολύ συνηθισμένο μετά την μεταπολίτευση, που οι μεν καθιερωμένες (δόκιμες) έννοιες έχασαν το νόημά τους, οι δε καινούριες βγαίνουν σωρηδόν κάθε μέρα.

    Δεν νομίζω, όμως, ότι ο "παντοτινος ταξιδευτης" το ερμηνεύει σωστά, ειδικά εκεί που λέει "ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΥ". Εγώ αντιθέτως νομίζω ότι ο "ορισμός" (ο Θεός να τον κάνει) θέλει να καταδείξει τον τύπο του ανθρώπου που νομίζει ότι οι Έλληνες είναι σε όλα ανώτεροι, σωστοί, καλύτεροι και γι αυτό χρησιμοποιεί το πρώτο πληθυντικού. Και φυσικά, για όλα τα κακά των Ελλήνων ευθύνονται πάντα οι άλλοι (Μασώνοι, Εβραίοι, "σκοτεινές δυνάμεις" κλπ).

    @ ange-ta

    "Αλλά ακόμα χειρότερο είναι το βίντεο της κρατικής ARD, ξεράσματα τουρκόφιλων γερμανών, ο θανάσιμος συνδυασμός".

    Τουρκόφιλοι Γερμανοί, ή Τούρκοι; Ποιος μου λέει εμένα ότι δεν είναι πληρωμένες καταχωρήσεις/βίντεο, με σκοπό να δημιουργήσουν άσχημη κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Οι Τούρκοι ξοδεύουν πολλά για προπαγάνδα κι αυτό είδος προπαγάνδας είναι, αρνητική.
    Τόση κακογουστιά και χοντροκοπιά, ούτε οι Γερμανοί δεν την έχουν ...

    AntwortenLöschen
  12. 1. Ευχαριστω για την αναφορα :)
    2. Πού ειναι οι "ανιχνεύσεις"..? ξεχνω...
    3. Η έννοια του "ελληναρα" ειναι σχετικα προσφατη.. καθιερωθηκε (νομιζω) στη 10ετια του '80, με τα παρατραγουδα της εποχης... όπου μια συνομοταξια ειχε πιασει το Παπα απο.. ξερεις πού! :))

    AntwortenLöschen
  13. @ Δ

    Εγώ εξοργίζομαι με όλους αυτούς του δυτικόφρονες. Κυρίως επειδή έχουν ξεπεράσει κάθε όριο πια.


    @ παντοτινέ ταξιδευτη,

    Αποξένωση και αλλοτρίωση.
    Αποξένωση Νο 1: Ο Έλληνας είναι κλέφτης και τεμπέλης. Ρώτησα κάποτε κάποιον διανοούμενο, έχει γράψει και ένα καλό βιβλίο, ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε.
    Εσύ δεν είσαι Έλληνας. Εγώ διαβάζω, ενημερώνομαι είμαι διαφορετικός, δεν ανήκω σ αυτή τη συμφορά και σ αυτή την πλέμπα.
    Δεν πρόλαβα να του πω κάτι, γιατί την ίδια στιγμή αρπάχτηκα με την διπλανή του, που μου έλεγε να φορολογήσουμε το Άγιο Όρος για να βγούμε από τη κρίση.
    Όχι πως θα είχα αντίρρηση, αλλά της λέω να φορολογήσουμε το Βατικανό, θα βγούμε πιο πλούσιοι.
    Μου λέει λοιπόν ο διανοούμενος: Εσύ δηλαδή είσαι υπέρ της εκκλησίας και της πατρίδας;
    Όχι του λέω είμαι κατά της βλακείας, τον έπιασε το κεφάλι του και δεν ξαναμίλησε.

    Αποξένωση Νο 2: Εμείς οι Έλληνες είμαστε κλέφτες και τεμπέληδες. Και αυτή η μορφή αλλοτρίωσης, είναι παρόμοια με την παραπάνω. Όλοι οι Έλληνες είναι κλέφτες, οπότε και γω μπορώ να είμαι τέτοιος!
    Εδώ, ψάχνει ο πραγματικός κλέφτης για συγχωροχάρτι.
    Κρύβεται πίσω από ένα φαντασιακό σύνολο.

    Σήμερα θύμωσα με τις άπειρες ηλιθιότητες που διάβασα και σε τρία λεφτά έβγαλα τα κοκόρια στον αέρα.
    Όπως ξέρεις συναναστρέφομαι με πολλούς αλλοδαπούς και ιδιαίτερα με γερμανούς. Έχω καταλήξει στο εξής: Ο Έλληνας
    συμπεριφέρεται σαν γουρούνι (πάλι η αλλοτρίωση), αλλά αν τον ξύσεις θα βρεις ένα πρόβατο.
    Ο γερμανός και ο δυτικός γενικά φέρεται σαν πρόβατο, αλλά αν το ξύσεις θα βρεις ένα γουρούνι.
    Τώρα τι μυ φταίνε τα ζωάκια, αλλά να λέμε τώρα.

    Περνάω από το μπλόγκ σου, αλλά δεν μπορώ να αφήσω σχόλιο.



    @ Αυτό και το Άλλο

    Έχεις δίκιο κοπελάρα μου (να πάλι το –άρα) αλλά σε φτάνουν στον αμήν!!
    Το είδες το βίντεο της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης;;

    @ Anonymous

    Το είδα! Κάπου έγραψα, ότι ο γερμανός λα΄δωθηκε με κανένα κατοστάρικο, γιατί συν τοις άλλοις είναι και φτηνιάρης.


    @ Anonymous

    Η ερμηνεία του "παντοτινού ταξιδευτή» είναι και δική μου.
    Συμφωνώ μαζί σου ότι η μεταπολίτευση μας γέμισε με νέες λέξεις και μας διαστρέβλωσε τις παλιές.
    Κάποτε οι άνθρωποι ήταν πιο ειλικρινείς. Λέγαμε «Υπουργείο πολέμου» μετά έγινε «Υπουργείο αμύνης»
    πολιτικαλ κορεκτ προτάσεις και έννοιες απείρου κάλους. Εγώ τα ονομάζω όλα ευνουχίστηκες εκφράσεις.
    Για τα κακά των Ελλήνων ευθύνονται οι Έλληνες, αλλά καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι έχουμε πέσει σε επικίνδυνους ατραπούς, που ευθύνονται οι οικογένειες που νέμονται την εξουσία αφ ενός από το 1922, που η Ελλάδα παίρνει την κάτω βόλτα, αλλά και η ιστορική συγκυρία.
    Η Γερμανία πέρασε δύο πολέμους και είναι σήμερα η πιο ισχυρή οικονομία της Ε.Ε., αλλά ας μην ξεχνάμε τα δις της Αμερικής, που έπεσαν για να αντιμετωπίσουν το κομμουνιστικό κίνδυνο.
    Εμείς, πάλι χάσαμε την τελευταία ευκαιρία, να συνέλθουμε μετά τον β πόλεμο, με τον εμφύλιο!

    @ Rodia

    Εγώ σ ευχαριστώ. Πέρασα από κάμποσα ιστολόγια, όλα παρμένα από το μπλόγκ σου.

    Άνοιξα τα μάτια μου με τους ελληναράδες που μας πνίγουν.
    Οι ανιχνεύσεις του συμπαθητικού κ. Σαβίδη.

    http://www.anixneuseis.gr/?p=5596

    και

    το πιο εξαίρετο Άρθρο όλης της μπλογκόσφαιρας στον ΚΙΜΠΙ:

    http://kibi-blog.blogspot.com/2010/02/liebe-deutschen2722010.html

    AntwortenLöschen
  14. Πως μου ξεφυγε ο ΚΙΜΠΙ..? Απιστευτος ειναι.. καίριος.
    Θα περασω και απο του Σαβιδη.
    Ευχαριστω:))

    AntwortenLöschen
  15. Το να ακκίζονται ενώ έχουν το περιεχόμενο και τη σπουδαιότητα της πατσαβούρας οι περιγραφόμενοι από το εξαίρετο ποστ σου είναι το ελάχιστο!

    Το χείριστο είναι ότι είναι πράγματι πρόθυμοι και το κάνουν σε κάθε ευκαιρία να εργασθούν εναντίον των συμπολιτών τους, εναντίον του έθνους τους. Ταγματασφαλίτες του αισχίστου είδους!

    AntwortenLöschen
  16. Νομίζω το παρακάτω περιγράφει τον Ελληνάρα όσο καλύτερα μπορεί να γίνει

    http://whispering-planet.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

    AntwortenLöschen
  17. Οι οικοφασίστες γενίτσαροι έχουν μπερδέψει πολλούς, όσον αφορά τις πραγματικές προθέσεις των βορείων καννιβάλων, ενόψει πιθανών παγετώνων:
    http://www.youtube.com/watch?v=VaCWP-FKsEo
    Γερμανία: πουλήστε νησιά για να μειώσετε το χρέος
    Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

    Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν της το ενδεχόμενο να πουλήσει κάποια από τα νησιά της, προκειμένου να μειώσει το χρέος της, υποστηρίζουν Γερμανοί πολιτικοί, προκαλώντας σάλο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
    Ήδη γερμανικές ιστοσελίδες, όπως η Bild.de και η Focus.de αναπαράγουν την είδηση, καθώς η πρώτη, σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι «και η Ακρόπολη μας κάνει» και προτείνει: «σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα».

    Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, ο Josef Schlarmann, μέλος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ και o Frank Schaeffler, ειδικός σε θέματα οικονομικής πολιτικής δήλωσαν ότι «εκείνοι που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας θα πρέπει να πουλήσουν ό,τι έχουν, προκειμένου να πληρώσουν τους πιστωτές τους. Η Ελλάδα έχει στην κατοχή της κτίρια, επιχειρήσεις και ακατοίκητα νησιά, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους».

    «Το ελληνικό κράτος πρέπει να σταματήσει τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις και να πουλήσει κτηματική περιουσία, όπως για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά», δήλωσε ο Schaeffler

    Επίσης, ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Μάρκο Βάντερβιτς δήλωσε ότι «εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα και η Γερμανία βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά».

    Ο Έλληνας αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος ερωτήθηκε για το δημοσίευμα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD: «Ακουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις».

    Η Bild επισημαίνει ότι ιδιωτική εταιρεία με έδρα το Αμβούργο επιδιώκει την πώληση ελληνικού ακατοίκητου νησιού προς 45 εκατομμύρια ευρώ.

    Το 1993 πολλοί γερμανοί βουλευτές είχαν προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση με την Ισπανία, προτείνοντας την αγορά από το Βερολίνο το νησί της Μαγιόρκα, τουριστικού προορισμού των Γερμανών.  
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4563443

    AntwortenLöschen
  18. @ ange-ta,
    προσυπογράφω - βρήκες τς σωστά λόγια για κάτι που διαισθητικά πολλοί (ελπίζω) καταλαβαίναμε

    AntwortenLöschen
  19. @ σε όλους,

    Μακάρι αυτη η κρίση να μας αλλάξει! Να μας μάθει να περνάμε με λιγότερα, να δώσουμε πιο μεγάλη σπουδαιότητα στην αξιοπρέπεια μας και λιγότερη στα λεφτά μας, να σταματησουμε να αγοράζουμε ξένα προϊόντα και να αγαπήσουμε τον τόπο μας!!!

    Γιατι άλλη ψυχή απ΄την ψυχή μας δεν θα βρούμε.

    Μας λένε, οι αχρείοι ηγέτες της Ε.Ε. και οι γερμανοί ότι λαδωνόμαστε και είμαστε διεφθαρμένοι.

    Διαβάστε το επόμενο ποστ και σκεφτείτε για ποιό λόγο ο μπαρόζο θέλει να απελευθερώσει τα προϊόντα της Μονσάντο!!!!

    Σκεφτείτε απλά: Οι πλούσιοι είναι απλώς πλούσιοι. Δεν είναι ποτέ διεφθαρμένοι, ποτέ κλεφτες, ποτέ ποταποί και πουλημένοι. Είναι απλώς πλούσιοι!!!!

    AntwortenLöschen
  20. Τι υπέροχη ανάρτηση, ange-ta μου! Μία αληθινή προσφορά στην Αλήθεια, στην Ελλάδα, στην ανθρωπότητα!

    Έναν διάσημο τέτοιο Ελληναρά τολμώ να πω ότι ανακάλυψα πριν από δύο μέρες.
    Το όνομα αυτού; Κωνσταντίνος Καβάφης!
    Τη θεάρεστη αφορμή μού την έδωσε η ευλογημένη Πόλη των Τρελών, όπου και αναλύω το πώς και το γιατί με σχόλιά μου, εν αναφορά προς τα ποιήματα του Καβάφη "Ιθάκη" και "Περιμένοντας τους βαρβάρους". Η περί αυτόν συζήτηση ξεκίνησε από την εκ μέρους της marbeyou παράθεση της "Ιθάκης". Έτσι μου δόθηκε το έναυσμα να γράψω για αυτόν σε ετούτο κι ετούτο (και κάτι ακόμα στο τέλος ετούτου) το σχόλιο. Σε αυτά, λέω με διαφορετικά λόγια ακριβώς ετούτο το δικό σου: "Ελληναράς είναι αυτός που θέλει πάντα να βγάζει τον εαυτό του απ' έξω. Να θεωρεί όλους τους καθημερινούς Έλληνες, που δουλεύουν σαν τα σκυλιά για ένα πενιχρό μεροκάματο, ανάξιους, κλέφτες, ψεύτες, ποταπούς, τεμπέληδες, άξιους μόνο για να τους βρίζει, με τον πιο χυδαίο τρόπο, ο πάσα ένας".
    Μετά από την πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση της marbeyou, επανήλθα με νέο σχόλιο, όπου συμπληρώνω την τοποθέτησή μου.

    Δες τα (δείτε τα), πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.
    Ασυγκρίτως περισσότερο, όμως, αξίζει να διαβάσετε την αρχική ανάρτηση-ποίημα της Καλυψούς, αλλά και όλα τα σχόλια των άλλων επισκεπτών τής πάντερπνης Πόλης της - μαζί, εννοείται, με τις δικές της απαντήσεις.

    Αυτός ο μη-Έλληνας (που προσποιείται πως είναι Έλληνας), είναι εκείνος που είχε γράψει: "Κλείσε στην καρδιά σου την ΕΛλάδα και... θα πάθεις έμφραγμα!";
    Εγώ λέω ονόματα, γιατί εμείς οι Έλληνες έχουμε ΠΡΟΣΩΠΟ:
    Νίκος Δήμου.
    Αυτός ο μέγας "λάτρης" και "υμνωδός" της Ελλάδας, αυτός ο κατ' επάγγελμα αρχιληστής και ιερόσυλος, έφτασε μέχρι του σημείου να αποπατήσει πάνω στον εθνικό μας ποιητή, ο οποίος είχε γράψει:
    "Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα [ή άλλο πράγμα], και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδος μεγαλείου".

    Από τη μία μας βρίζουν και μας πίνουν το αίμα οι λεχρίτες της φάρας του, κι από την άλλη στήνουν προβοκάτσιες (βλέπε, π.χ., τους εμπρησμούς της συναγωγής στα Χανιά) για να μας βάζουν όλο και πιο πολύ τα μαχαίρι στο λαιμό και να λένε ότι "οι εμπρηστές είναι η ελληνική πολιτεία και κοινωνία".
    ΦΤΟΥ, ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ!

    Να σε ευχαριστήσω για την ανάρτησή σου; Θα είναι τόσο λίγο!

    AntwortenLöschen
  21. Φίλε Ίωνα, όλοι αυτοί οι δήθεν διανοούμενοι και δηθεν διαφορετικοί, δεν είναι τίποτ άλλο εκτός απο αυτό που κατηγορούν.

    Υποκείμενα έτοιμα με την πρώτη ευκαιρία να ανοίξουν την κερκόπορτα.

    Αλλά μην ανοισηχείς πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!!

    AntwortenLöschen
  22. Αϊάσανθος Ίων said...
    Σιγά μην ανησυχώ, γλυκιά μου ange-ta!

    Ξέρεις όμως κάτι; Αυτά τα υποκείμενα δεν είναι απλώς έτοιμα να ανοίξουν την κερκόπορτα, αλλά σκάβουν κιόλας διαρκώς, προκειμένου να φτιάχνουν καινούργιες κερκόπορτες.
    Κι εμείς βέβαια, με τη σειρά μας και με το ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ, τους σκάβουμε ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ - και, εννοείται, με τον τρόπο που τους εξανθρωπίζει.

    Να σου πω ότι μου χάρισες μεγάλες δόσεις γνήσιας ευτυχίας με την απάντησή σου; Περιττεύει!

    ΥΣε καταφιλώ!
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...