Sonntag, 14. März 2010

Το μεταναστευτικό

Στο ποστ, για το μεταναστευτικό

πήρα απο τον καλό μου επισκεφτη και σχολιαστη το παρακάτω σχόλιο:

Όταν τρέφεις βαθύ μίσος για το ΚΚΕ και την Αριστερά τυφλώνεσαι λες ό,τι μαλακίες θες και χάνεις κάθε σοβαρότητα ακόμη και στο σωστό. Δεν είσαι η πρώτη… η ιστορία είναι γεμάτη από γελοίους.

Στο μεταξύ το σχέδιο Καλλικράτης που θα δίνει τι δικαίωμα να ξεπουλάνε (διαχειρίζονται το λεν!!!) οι «τοπικές περιφερειακές «κυβερνήσεις» γη, υπόγειο πλούτο, θάλασσα και αέρα ακόμη και σε Τούρκους… χορηγούς δεν μας ιδρώνει το αυτί. Όπως δεν μας ιδρώνει το αυτί φυσικά που τα 400 τόσα εκατ. της ΕΕ των «27» έπαψαν να είναι μετανάστες και έγιναν νόμιμοι συν-δικαιούχοι του τόπου με τους κατέχοντες αυτόν εδώ και 3.000 χρόνια – μαζί και οι προαιώνιοι εχθροί της Ελλάδος, οι Βούλγαροι, όπως μας μάθαιναν στα σχολεία.

Αλλά τι λέω, τα μεγάλα ξεπουλήματα άρχισαν με πρόσχημα τη κρίση.

Απορίες έχω. Εγώ δηλαδή που είμαι... μετανάστης να ξεκουμπιστώ; Πριν 1400 χρόνια οι προγονοί μου που δεν είχαν καθόλου αίμα ελληνικό ήρθαν κατα δω απο Μακεδονία μέχρι Αράχωβα και Τσίμοβα. Μόνο τα τελευταία 100, οι της Μακεδονίας, ζούμε σε κράτος ελληνικό. Στο μεταξύ δώσαμε αίμα και ζωές για αυτή τη ρημαδοχώρα και τη δημοκρατία της. Ωστόσο δεν διαφέρω από τον μαυριδερό μετανάστη που θέλουν να τον πετάξουν έξω, παρά μόνο στο χρόνο παραμονής στην Ελληνική επικράτεια – η Βυζαντινή δεν ήταν ελληνική και μη μου τα σπάτε. Εμείς 100 αυτός 3-5 ή 20 με παιδιά.

Μήπως και οι Ερυθρόδερμοι πρέπει να πετάξουν και κάτι εκατοντάδες εκατομμύρια αποίκους - μετανάστες από την Αμερική;;; Πότε τους κάλεσαν εκεί; Ποτέ! Μαζί και μερικά εκατομμύρια έλληνες… ή μήπως οι έλληνες έχουν από το θεό δικαίωμα σε κάθε Γή;;;;

Από τη Μ.Ασία στο μεταξύ τους πέταξαν τους Έλληνες αφού ήταν εκεί… μετανάστες – άποικοι (!) όπως μαθαίνω και από τη καλή ιστορία της Ελλάδος που δεν έγραψε η Δραγώνα.

Τι μπορεί να πάθει κανείς όταν τυφλώνεται από εθνικορατσισμό!


Πολύ θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας.

Η δική μου απαντηση βρίσκεται στα σχόλια του ποστ, την καταθέτω και εδώ:


12/3/10 10:44

@ Στέργιος

Υπάρχουν ΚΚΕδες που αγάπησαν αυτή τη χώρα και δώσανε τη ζωή της γι’ αυτήν.
Υπάρχουν όμως ΚΚΕδες που μίσησαν την Ελλάδα γιατί ταυτίσανε την μεγάλη μαρξιστική ιδεολογία με την πρώην Σοβιετία. Αυτοί δεν ξέρω αν είναι η πλειοψηφία ή η μειοψηφία μεταξύ των ΚΚΕδων, αλλά εσύ ανήκεις στο χειρότερο παράδειγμα ΚΚΕδων. Αυτών που δεν μαθαίνουν ούτε την μαρξιστική ιδεολογία αυτή καθ αυτή, ούτε την ελληνική ιστορία, ούτε το τόπο τους αγαπάνε, αλλά άγονται και φέρονται από τις αηδίας και τα ξεράσματα που ξεστομίζει η σκουληκοφαγωμένη και ανιστόρητη ηγεσία σας.
Θα σου απαντήσω με τη δική σας λογική:
Ανακαλύψατε εσείς, σαν μοναδικό παράδειγμα σε όλο το αριστερό κίνημα του σήμερα, τον Στάλιν αυτόν το σφάχτη και νεκροθάφτη των ιδεών της απελευθέρωσης των λαών.
Αν ο Στάλιν είναι το ιδεώδες σας, γι αυτόν η λέξη «μετανάστης» ήταν ανύπαρκτη. Η τους εκτόπιζε ή τους εξαφάνιζε!
Λοιπον μην μας μιλάτε για ανθρωπισμό εσείς οι Σταλινικοί!

Πάμε τώρα μια μικρή βόλτα στα παρακάτω!
Την έννοια «έθνος» με τη λογική του DNA, μόνο ένας πωρωμένος ΚΚΕς θα μπορούσε να την ερμηνεύσει.



ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ γιατί η σημερινή παγκόσμια ελιτ, δημιουργεί
έναν πρόθυμο απεργοσπαστικό στρατό και οδηγεί σε πλήρη εξαθλίωση τον πλανήτη,
και ΟΧΙ επειδή φοβάμαι να μην αναμειχτεί το γένος των Ελλήνων (κατά το DNA, το
εκ γενετής όπως νομίζεις) με άλλα γένη.



Στα μισερά και ανιστόρητα όπως με τόση βεβαιότητα γράφεις, ότι τάχα μου το Βυζάντιο δεν ήταν ελληνικό, (αν δεν ήταν ελληνικό τι ήταν, δεν μου λες;)
σου ανταπαντώ με ένα απόσπασμα του ριζοσπάστη, στο οποίο ξερνιέται ένα ακαταλόγιστο μίσος ενάντια στον ελληνικό λαό:

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη σελίδα του Ριζοσπάστη της 12-7-1935 δημοσιεύθηκε τούτη εδώ η σημείωση, όπου και η λαμπρή τους ομολογία για τον ρόλο τους στην καταστροφή και στην φρίκη τριών εκατομμυρίων προσφύγων:
«Μια Επιφύλαξι»
«Αν δεν νικιόμασταν στη Μ. Ασία, η Τουρκία θάτανε σήμερα πεθαμένη και μεις μεγάλη Ελλάδα. Τη «λευτεριά» μας θα την εστηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούομε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ. Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε αυτού όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνη την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Δεν είναι αυτός ο δρόμος της ειρηνικής δημοκρατικής συμβίωσης των λαών της νοτιανατολικής Ευρώπης. Η Μικρασιατική εκστρατεία δεν χτυπούσε μόνο τη νέα Τουρκία μα στρεφότανε ενάντια στα ζωτικότατα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Γι' αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία ΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ». Ριζοσπάστη της 12-7-1935, σ. 1.

Και μια σημείωση: Μην ψάξετε στην ψηφιακή συλλογή της ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ για να βρειτε σε μορφη pdf το συγκεκριμένο φύλλο του Ριζοσπάστη. Και αυτό γιατί ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ 12-7-35 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΤΗ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΘΕΙ!

Τέτοιοι ήσασταν και τέτοιοι θα μείνετε! Και ξέρεις γιατί; Γιατί η ιδεολογία του κομμουνισμού, όπως την κατάλαβε όλη η αμόρφωτη ηγεσία του ΚΚΕ, και όχι όπως την αντιλήφθηκε ο πνευματικός κόσμος στις αρχές και τα μέσα του περασμένου αιώνα, σταμάτησε στον μεγάλο «πατερούλη». Ταυτιστήκατε και εσείς με την απόλυτη εξουσία του ενός ηγεμόνα. Πάρτε παράδειγμα από το κόμμα σας. Κάθε 200 χρόνια αλλάζει γ.γραμματέα.!!!
Τόση μεγάλη είναι η δημοκρατικότητά σας.

Στις λοιπές γεμάτες μίσος υστερίες που ξεφουρνίζεις δεν θα σου πω τίποτα! Όλα είναι απόρροια της λογικής ενός κόμματος, που σε τελευταία ανάλυση ποτέ δεν βρέθηκε κοντά στα λαϊκά κινήματα. Πάντα έτρεχε πίσω τους, όταν αυτά τα κινήματα το ξεπερνούσαν και το αναιρούσαν.
Αν ο ελληνικός λαός άκουγε το ΚΚΕ (μιλάω πάντα για την πουλημένη ηγεσία σας) τότε η Ελλάδα θα έμενε μέχρι την Λάρισα, ή μήπως δεν ήταν ΚΑΙ αυτό άποψη της ηγεσίας σας!!
Κατάγομαι από οικογένεια, που πάντα τα μέλη της ψηφίζανε και ψηφίζουνε ΚΚΕ (εμού μη εξαιρουμένης) και θλίβομαι όταν με αναγκάζει η κακομοιριά σου να βγάζω σε κοινή θέα τα άπλυτα του ΚΚΕ!
Για τους ερυθρόδερμους::
Τι να σου πω;;
Από πού να ξεκινήσω και που να τελειώσω!!!
Ας, πούμε χωρίς φανατισμό, ότι αν δεν συνέβαινε η επιθετική μετανάστευση στον νέο κόσμο, τότε σίγουρα η Ευρώπη, η Αμερική ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ να ήταν αλλιώς.
Αν τώρα ξύπναγαν, οι ελάχιστοι ερυθρόδερμοι που απέμειναν και πεταγαν αυτούς τους ευρωπαίους που καταδυναστεύουν τον κόσμο στο νερό, σκασίλα μου μεγάλη!!!
Και αν ανάμεσα τους ήταν και Έλληνες, πάλι σκασίλα μου. Βλέπεις δεν έχεις καταλάβει απολύτως τίποτα από τα τεκταινόμενα. Σου αρκεί να χειροκροτείς την Παπαρήγα, σε όλες τι ανοησίες που λέει!


Την Παπαρήγα ή τον Τσίπρα, το ίδιο είναι.
Και οι δύο, ο καθένας για δικό του λόγο, υπάρχουν για να αποκοιμίζουν την λαϊκή οργή!

Περάστε μετανάστες, περάστε, περάστε! Πολύ σύντομα, ο κάθε λαός θα πρεπει να βρει άλλη χώρα να ζησει ή να πεθάνει!

7 Kommentare:

  1. Εγώ είμαι υπέρ της μετανάστευσης όπως εφαρμόζεται στη Κούβα και όπως εφαρμοζόταν στη Σοβιετική Ένωση και στις δορυφορικές χώρες αυτής.
    Για αυτό ψηφίζω ΚΚΕ με την ελπίδα οτι θα έρθει γρήγορα στην εξουσία για να βάλει τάξη σ'αυτό το σοβαρό ζήτημα που αδυνατούν να το λύσουν τα αστικά κόμματα.
    Την ίδια σκέψη έχω και για την προστασία των μειονοτήτων. Ας θυμηθούμε με τι ανθρωπιά μεταχειρίστηκε τις εβραίκή, ελληνική και άλλες μειονότητες ο Πατερούλης...

    AntwortenLöschen
  2. Στέργιος15/3/10 00:38

    Θαύμα. Θαύμα!!! Όταν τρέφεις βαθύ μίσος για το ΚΚΕ και την Αριστερά τυφλώνεσαι λες ό,τι μα@κίες θες.

    Επακριβώς, επακριβώς! Με επιβεβαιώνεις. Και με κατατάσσεις ακόμη και στους σταλινικούς!

    Άκου δεν ξέρουν οι μαρξιστές τι είναι «έθνος»! Που ζεις καημένη! Και γιατί να πάω στο ΚΚΕ για το έθνος, δεν μου φτάνουν οι κλασσικοί του μαρξισμού;

    Τώρα εσύ πιάνεσαι για σύγχρονη σκέψη; Αλλοίμονο στη σκέψη, ούτε καν στη σύγχρονη.

    Για να σε φτιάξω σου βάζω ένα απόσπασμα του σημερινού Ριζοσπάστη έτσι για να τον… ξαναξεσκίσεις όπως αυτόν του… 1935!!! Καλά ρε τόσα νεώτερα λάθη έκανε το ΚΚΕ, τόσο πίσω έμεινες; Και γιατί δεν πήγες ευθέως στους καλούς ιστορικούς που λένε ότι η μικρασιατική εκστρατεία χάθηκε γιατί υπονομεύτηκε από το… ΚΚΕ; Υπάρχουν και ντοκουμέντα, όχι απλώς άρθρα. Γιατί δεν αναφέρεις και τη λαμπρή δόξα της ουκρανικής εκστρατείας που έγινε με αντάλλαγμα τη Σμύρνη ώστε να γλυτώσει ο κόσμος από τον… εβραιοσλαβομπολσεβικισμό; Βλέπεις τι καλές εκστρατείες κάνει η Ελλάς!

    Πάρε λίγο Ριζοσπάστη. Θα ήταν φρίκη να συμφωνούσες με τον Ριζοσπάστη! Σου σπάει τη σούπα!

    «Η υπόθεση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και οι δρομολογημένες, με Νατοϊκή βούλα, διευθετήσεις, αποτυπώνουν τις στρατηγικές επιλογές της ελληνικής άρχουσας τάξης, άμεσα συνδεδεμένες με τη θέση της στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα και την ενσωμάτωσή της στους κεντρικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
    (…)
    Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι το μισό Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που θα αποκοπούν στρατιωτικά από την ηπειρωτική Ελλάδα, θα μετατραπεί σε «γκρίζα ζώνη». Μ' αυτόν τον τρόπο μεθοδεύεται και η «αποστρατιωτικοποίηση» του μισού Αιγαίου, αφού θα χαρακτηριστεί ως «περιοχή αποφυγής έντασης» ανάμεσα στις δύο χώρες.
    Καλύτερη ικανοποίηση των τουρκικών διεκδικήσεων δε θα μπορούσε να υπάρξει, αφού από το 1974 και μετά επιμένουν σταθερά στην αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου (Λήμνος, Σαμοθράκη, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Δωδεκάνησα), όπου άλλωστε η εκεί στρατιωτική παρουσία έχει αμυντικό χαρακτήρα.
    Οπως επίσης επιμένουν και στον 25ο Μεσημβρινό ως γραμμή διχοτόμησης του Αιγαίου, διεκδικώντας για το θαλάσσιο χώρο ανατολικά από αυτή τη νοητή γραμμή τον έλεγχο του FIR (έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας σε εθνικό και παρακείμενο διεθνή εναέριο χώρο), την επιχειρησιακή ευθύνη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, την αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης αλλά και την οικονομική εκμετάλλευση (υφαλοκρηπίδα)».

    Στο μεταξύ επειδή εγώ δεν συμφωνώ με τον Ριζοσπάστη του 1935 και είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα δεν θα στερούσε ποτέ (;;;) δικαιώματα από κατακτημένο λαό – το αντίθετο – σκέφτομαι ότι αν σήμερα... «απελευθερώναμε» την Ανατολική Θράκη με τη Κων/πολη, όλοι εκεί οι τούρκοι τους οποίους θα απελευθερώναμε από τους.. Τούρκους θα ψήφιζαν! Έτσι καμιά 20αριά εκατομμύρια Τούρκοι, πλην των άλλων φυλών, ψηφίζοντας θα έβγαζαν στην Αθήνα τουρκική κυβέρνηση!!! Τώρα ή πρέπει να είσαι με τον Ριζοσπάστη του ‘35 και να τους έχεις όπως το Ισραήλ τους Παλαιστίνιους ή να τους έχεις ελεύθερους πολίτες που σου βγάζουν τουρκική κυβέρνηση! Βλέπεις το κουτό μαρξιστικό μυαλό μου έμεινε στον περασμένο αιώνα και αδυνατώ να βρω λύση για τα εκατομμύρια τούρκους.

    Άντε, περιμένω καλό υβρεολόγιο και κυρίως όχι του παρελθόντος. Κάτι δικό σου νέο δεν έχεις;

    AntwortenLöschen
  3. Στέργιος15/3/10 01:13

    «Υπάρχουν ΚΚΕδες που αγάπησαν αυτή τη χώρα και δώσανε τη ζωή της γι’ αυτήν.
    Υπάρχουν όμως ΚΚΕδες που μίσησαν την Ελλάδα γιατί ταυτίσανε την μεγάλη μαρξιστική ιδεολογία με την πρώην Σοβιετία. Αυτοί δεν ξέρω αν είναι η πλειοψηφία ή η μειοψηφία μεταξύ των ΚΚΕδων, αλλά εσύ ανήκεις στο χειρότερο παράδειγμα ΚΚΕδων».

    Φυσικά είμαι ο χειρότερος των χειροτέρων! Αφού το λες εσύ… και ας μη ταύτισα τίποτα, και ας έχω γνώμη. Αυτό είναι που σε πειράζει. Η γνώμη.

    Αυτό που δεν είπα ως απάντηση στο πόσο αγαπώ αυτή τη πατρίδα είναι ότι τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου τα πέρασα στα μπουντρούμια της χούντας παλεύοντας για τη δημοκρατία που έχουμε, όσο στρεβλή και αν είναι. Και τότε περιέργως όλοι οι βασανιστές μου ήταν πολύ πατριώτες και πολύ αγαπούσαν το έθνος που εγώ το κομμούνι, όπως έλεγαν δεν αγαπούσα! Να μη πω και για το αίμα που έχει χύσει η οικογένεια σε μάχες πολέμους και αντιστάσεις. Και αν θες για τη μικρασιατική εκστρατεία είχαμε και αιχμάλωτο και σίγουρα κάτι έμαθα. Ξέρεις, κάτι πολύ του έθνους φρουροί τον κατηγόρησαν ως άπατρι και τον εξεδίωξαν! Εδικά δε τον παππού μου τον βασάνισαν οι μεν Βούλγαροι γιατί ήθελε να παραδώσει τη Μακεδονία στην… Ελλάδα, οι δε έλληνες φασίστες, που βουλγαροντύθηκαν για να σώσουν την Ελλάδα από τον κομμουνισμό, τον βασάνισαν γιατί ήθελε να παραδώσει τη Μακεδονία στους… Ρώσους!!! Μετά τον εκτέλεσαν. Κι εγώ λέω: τέτοιος χειρότερος των χειροτέρων είμαι! Ωστόσο δεν ζητώ να κριθώ από το παρελθόν αλλά από το τι κάνω τώρα. Και εδώ απέχεις πολύ απ τη πραγματικότητα.

    Όσο για σένα δεν σε κρίνω από την ιστορία σου που δεν ξέρω αλλά μόνο από αυτά που λες τώρα. Αρμενίζεις σε θάλασσες χάους αλλά δεν είσαι η πρώτη. Και σημειώνω, άλλο διαφωνία με το ΚΚΕ και την Αριστερά άλλο μίσος. Αυτό είναι που σε κάνει αναξιόπιστη και εμένα με κάνει να γελάω και να σε πειράζω αφού δεν πιστεύω ότι μπορώ να μιλήσω στα σοβαρά.

    AntwortenLöschen
  4. @ Stergio,

    Σ αρέσει να κόβεις τις προτάσεις εκεί καπου στη μέση ή στα 3/4 ή στο 1/4. Σ εχω μάθει. Λυπάμαι, γιατι μπορώ να σκεφτώ ότι δεν υπάρχει πιο οδυνειρό πράγμα απο το να έχεις αγωνιστεί και κάποιος να σου λέει ότι δεν κατάλαβες τίποτα.
    Δεν κατάλαβες γιατι αγωνίστηκες. Ομως, αν πρέπει να θυμώσεις, να θυμώσεις με τον Κύρκο που βγηκε και είπε, όσα είπε για τους πρώην συντρόφους του.
    Εγω δεν σε ξέρω, δεν ξέρω που βρεθηκες στα χρόνια τα δύσκολα, δεν κρίνω εσένα προσωπικά αλλά τα λεγόμενα σου.
    Καλύτερα να μην θυμώνεις, αλλά να σκέφτεσαι.

    Τα υπόλοιπα, "τρέφω μίσος" είναι ερμηνείες για βλάκες. Τι λόγο έχω να τρέφω μίσος; Στα δύσκολα χρόνια είμουνα κάπου στην αποθήκη ωαρίων της μαμάς μου και δεν έχω προσωπικές εμπειρίες για να με κάνουν να τρέφω μίσος για το ΚΚΕ ή το ΚΚΕ εσ.
    Απλώς κοιτάζω, την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει η αριστερά την σημερινη περίπλοκη κατάσταση και θυμώνω.

    Καλά τα γράφει Ο ρ., αλλά για να καταλάβεις μια χώρα σήμερα υπάρχουν πολλοί τρόποι. Δεν χρειάζεσαι - οπωσδήποτε - να κάνεις απόβαση. Ευνουχίζεις όλη την επαναστατική σκέψη με διεθνιστικές μαλακίες, όπως "αφήστε όλα τα παιδιά να έλθουν προς Εμένα" και ξεμπέρδεψες.

    Ας πούμε ότι κάπως ξεμπέρδεψες.

    Πάντως η άρχουσα τάξη σήμερα έχει διαλύσει τα πάντα. Οι μισοί αριστεροί βρίζουν τους άλλους μισούς και τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.

    Στην αρχή της προηγούμενης 20ετίας είχε ένα μικρό προβληματάκι με τους πράσινους, το έλυσε και αυτό.

    AntwortenLöschen
  5. Γιάννης13/4/10 15:34

    Σὲ ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ Σχέδιο Προγράμματος τοῦ ΚΚΕ τοῦ 1953, ἀπὸ τὸν 7ο τόμο του: ΚΚΕ, Τὰ ἐπίσημα κείμενα (1949-1955), ἐκδ. Σύγχρονη Ἐποχή, σσ. 609-610 διαβάζει κανείς: «Μέσα στὴ Βυζαντινὴ αὐτοκρατορία, τὸν πιὸ ἰσχυρὸ παράγοντα ἀποτελοῦσε ἡ ρωμέικη-γκραίκικη λαότητα, ποὺ συνδεόταν ἱστορικά-λαογραφικά τόσο μὲ τὴν ἀρχαία Ἑλλάδα καὶ τὴν ἀλεξανδρινή-ἑλληνιστικὴ ἐποχὴ ὅσο καὶ μὲ τὴν ἀνατολικὴ ρωμαϊκή αὐτοκρατορία καὶ τὴν ὀρθόδοξη ἀνατολικὴ ἐκκλησία. Ἡ λαότητα αὐτή… εἶχε τὴν ἴδια γλώσσα, τὴ ρωμέικη λαϊκὴ γλώσσα (δημοτική), ποὺ προέρχονταν, βασικά, ἀπ’ τὴν ἀρχαία ἑλληνικὴ καὶ ἀπ’ τὴν ἑλληνικὴ τῆς ἑλληνιστικῆς περιόδου, εἶχε τὴν ἴδια θρησκεία, τὴν ὀρθόδοξη-βυζαντινή, ποὺ χρησιμοποιοῦσε καὶ αὐτὴ τὴν ἑλληνιστική-ἐκκλησιαστικὴ γλώσσα τῶν εὐαγγελίων, εἶχε, ὅπως εἰπώθηκε καὶ πιὸ πάνω, κοινές ἱστορικὲς παραδόσεις καὶ γεωγραφικὰ ζοῦσε στὸν ἴδιο χῶρο».

    AntwortenLöschen
  6. @ Γιάννη,

    απίστευτη αλλοτρίωση!!!

    ευχαριστώ για το αποσπασμα

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...