Montag, 24. Mai 2010

Είμαστε όλοι Ελληνες.


O Jean Ziegler υπέγραψε και αυτός μεταξύ άλλων την παρακάτω έκκληση:


Appel des Appels -Midi-Pyrénées Τουλούζη, 13 Μαίου 2010
contact.ada.mp@gmail.com

ΔΗΛΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Εμείς οι πολίτες, επαγγελματίες της περίθαλψης και ψυχικής υγείας, της κοινωνικής εργασίας, της δικαιοσύνης, της έρευνας, της πληροφορίας, της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και όλων των κλάδων που αναφέρονται στη δημόσια υπηρεσία, ενωμένοι υπο την ονομασία Appel des Appels-Midi-Pyrénées, (Έκκληση των Εκκλησεων Νοτιας Γαλλιας-Πυρηναιων), δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού, υποστηρίζοντας το κίνημα αντίστασης του, ενάντια της χρηματιστηριακής δικτατορίας των αγορών.
Για τον λόγο αυτό και με την παρούσα δήλωση, απαιτούμε την άρση του σχεδίου των μέτρων αυστηρής λιτότητας στα οποία αδίκως, η ελληνική κυβέρνηση καθώς και το σύνολο των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης, σε συμμαχία με το ΔΝΤ, υποβάλουν τον ελληνικό λαό. Προφασιζόμενη ότι αναχαιτίζει τις «χρόνιες παθήσεις» της κατάχρησης, διαφθοράς, δωροδοκίας, ελλείματος και χρέους, απο τις οποίες πάσχει το ελληνικό κράτος, η αυστηρή αυτή αγωγή, καταστροφική ως προς τις συνέπειες, απέχει πολύ απο το να μπορέσει να καταστείλλει το ξέσπασμα μιας ακόμα βαθύτερης κρίσης.
Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν δύνανται ν’αγνοούν ότι -στερώντας το ελληνικό κράτος της κυριαρχίας και αυτονομίας του, ρίχνοντας το ως βορά σε χρηματιστές και ξέφρενους κερδοσκόπους- το σχέδιο των μέτρων τους δεν μπορεί παρά να οδηγήσει ολόκληρη τη χώρα στο χάος, την ύφεση, την ανέργια, τον εξευτελισμό και την ανέχεια.
Η Ελληνική κυβέρνηση καθώς και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, δεν δύνανται ν’αγνοούν ότι -επιβάλοντας μέτρα που δεν κάνουν παρά να αυξάνουν τις αδικίες και τις ανισότητες-, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, συνθλίβουν τους πιο αδύναμους, θυσιάζοντας τα δικαιώματα τους.
Δεν δύνανται ν’αγνοούν ότι προφυλάσσοντας τους πραγματικούς υπαίτιους και υπεύθυνους αυτής της κρίσης, γίνονται έτσι και οι συνένοχοί τους.
Αυτή η επιλογή φέρει σοβαρότατες και βαριές συνέπειες, που ήδη εξάλλου εκδηλώθηκαν μέσα απο τα τόσο τραγικά γεγονότα της 5ης μαίου, των οποίων όλοι εμείς υπήρξαμε, δίχως εξαίρεση, μάρτυρες.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ, ΝΑ ΔΙΩΚΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΑΥΤΗΡΑ.

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ.

ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ -ΟΝΤΑΣ ΕΞΩΣΤΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ- ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΝ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΓΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΙΣ
ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

ΤΈΛΟΣ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΣΕ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ
ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ
ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Υπογράφηκε απο το Appel des Appels Midi-Pyrénées
_______________________

8 Kommentare:

  1. Έκκληση; σε ποιον; στον ηγέτη των 172 δωσίλογων; Παρόμοιες επιστολές μου θυμίζουν τα παρακάλια κάποιων Μ.Κ.Ο. (π.χ. Διεθνής Αμνηστία) προς αιμοσταγή καθεστώτα για ανθρώπινη μεταχείριση πολιτικών κρατουμένων. Από πού κι ώς πού ο ΓΑΠ θεωρείται συνέλληνας; Ένας πρωθυπουργός του 30% είναι (τόσοι ψήφισαν τη συμμορία του), ένας ακόμη εντολοδόχος λακές του διεθνούς τοκογλυφικού συστήματος, ένας διορισμένος αχυράνθρωπος. Γιατί να τον νομιμοποιήσουμε;

    AntwortenLöschen
  2. @ ab irato,

    "στον ηγέτη των 172 δωσίλογων" ποιός ηγέτης; ποιοι 172;
    Κάτι δεν κατάλαβα, αλλά δεν έχει και σημασία,

    Η επιστολή εχει μεγάλη αξία, γιατι απο εκεί που ο κόσμος φωναζε, μην δίνετε λεφτα στους Ελληνες γιατι είναι τεμπέληδες κοπρίτες κλέφτες κλπ. (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ , ΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΚΟΙ) τώρα λένε τα ανάποδα. Εχει αξία ότι αρχίζει αν όχι κάτι να κινείται πάντως κάτι να φωτίζεται, έστω και πολύ θαμπά, διαφορετικά.

    Εχει παρα πολύ μεγάλη αξία και κακώς την τοποθετείς μαζί με τα σκουπίδια των ΜΚΟ!!!!

    Περίμενε και αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση, τα νέα μέτρα των κροίσων θα πέσουν στο κενό.
    Η προσπάθεια του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου σήμερα είναι να μας κάνουν όλους Μπαγκλαντές και Μπουργκίνα Φάσο και έχει μεγάλη σημασία να υπάρξει αντίσταση.

    AntwortenLöschen
  3. Εκατόν εβδομήντα δύο (172) εξήφισαν (και, φευ, δεν εψόφησαν) υπέρ της προσφυγής στο ΔΝΤ. Αυτό που λέω είναι πως κάποτε πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία του να ζούμε μονίμως με δανεικά. Δε νομίζω πως θα γίνουμε τριτιοκοσμική χώρα αν περιορίσουμε την ανεξέλεγκτη κατανάλωση και τις αεριτζήδικες επαγγελματικές ασχολίες και προσανατολιστούμε σε πραγματική παραγωγή. Και, επιτέλους, να καταρρεύσει το παραμύθι με τις "αγορές", τα χρηματιστήρια και, γενικά, την ανακύκλωση αέρα κοπανιστού. Προ ημερών, ένας μπάρμπας 72 ετών (κάποτε χουντικός, μετά πασόκος και τώρα καρατζαφερικός) προσπαθούσε να με πείσει πως καλά κάναμε και ανοίξαμε την πόρτα στο ΔΝΤ, διότι αλλιώς δε θα έπαιρνε τη σύνταξή του. Ο καημένος (τρόπος του λέγειν) αδυνατεί (ή δε θέλει) να δει πως ο 12ετής εγγονός του είναι πλέον σκλάβος και δια νόμου...

    AntwortenLöschen
  4. @ ab irato,
    Προς Θεού, δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου. Θα με άφηνες πολύ λυπημένη αν πιστεύεις ότι θεωρώ τα δανεικά τρόπο ζωής και όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κοντά στο νερό (κοινώς μπορντέλα) άξια λόγου και ύπαρξης!
    Λυπάμαι που δεν έκανα γνωστή την θέση μου για την αδήριτη ανάγκη της αποανάπτυξης. Της απαλλαγής μας από κινητά και αυτοκίνητα! Της απελευθέρωσης μας από όλα τα καταναλωτικά σκουπίδια. Αυτή θα είναι – να είσαι σίγουρος - η επόμενη φάση της ανθρωπότητας! Χωρίς τράπεζες, χωρίς σπατάλες, χωρίς επιστήμονες που να κυριαρχούν πάνω στη οργανική και ανόργανη ύλη.
    Λυπάμαι που δεν ξεκαθάρισα ότι είμαι υπέρ της μείωσης όλων των περιττών εξόδων των 300 «εκπρόσωπων» του λαού. Όσο για τους 172 δωσίλογους, συμφωνώ και επαυξάνω!
    Δεν υπάρχει καμία αντίφαση, με την διαμαρτυρία της «ουμανιτέ» που δηλώνει ότι το ΔΝΤ ψάχνει για σκλάβους και για ακόμα χειρότερες συνθήκες ζωής. Αφού μας κρέμασαν όλους από δάνεια για να αντεπεξέλθουμε στον καθημερινό μόχθο, τώρα μας λένε ξεπουλήστε ότι έχετε και δεν έχετε. Εδώ παίζεται το τελευταίο χαρτί της πλήρους εξαθλίωσης και υποταγής.
    Και γι αυτό μιλάω!
    Τώρα στις επι μέρους ιστορίες των δανείων, εκείνο που λέω είναι πολύ απλό: Πολύ καλά κάναμε και δανειστήκαμε, αφού έτσι θέλανε!!!!
    Έφτασε η ώρα να πούμε πάρτε τα παπάρια μας!!!!! Αλλά όλοι αυτοί οι δωσίλογοι, δεν έχουν που να τα βρούν;
    Μόλις γύρισα στο παλάτι μου και πεινάω σαν λύκος. Πάω να φάω αρακά με πατάτες που μαγείρεψα
    Καλό βράδυ σε όλους σας

    AntwortenLöschen
  5. ***Έφτασε η ώρα να πούμε πάρτε τα παπάρια μας!!!!!***

    ΑΚΡΙΒΩΣ!

    AntwortenLöschen
  6. @ mnk,

    Να δω ποιός απο όλους θα πρωτοπληρώσει τα χρέη του!
    Οι ΗΠΑ;, το ΗΒ; η Γερμανία; Το Λουξεμβούργο; Η ελβετία;

    Σε έναν πλανητη που έχει φαλίρει (και κυρίως όχι μονο οικονομικά)μιλάνε για χρεωμένους.

    AntwortenLöschen
  7. Εις ώτα μη ακουόντων....

    AntwortenLöschen
  8. γειά σου γατούλη!

    Πολλοί ακούνε, και γίνονται ολοένα και πιο πολλοί, ιδιαίτερα όταν θα φτωχύνουμε πραγματικά, θα στήνουμε το αυτό μας με ιδιαίτερη προσοχή.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...