Donnerstag, 10. Februar 2011

Χριστιανοί vs Μουσουλμάνοι



Εμείς οι Χριστιανοί λέμε "Αν δεν βρέξεις κώλο, δεν τρως ψάρι"




Ο Μουσουλμάνοι λένε «άμα δεν σηκώσεις το κώλο, δεν διώχνεις τον Μουμπάρακ»

19 Kommentare:

  1. α ρε ανζετάκι απίθανο!
    να δούμε τι θα γένει τώρα, και πώς η αίγυπτος θα μείνει αίγυπτος ή θα φαγωθεί...

    AntwortenLöschen
  2. παυλίτσα μου, τι κάνεις;

    χαθήκαμε εντελώς!!

    Ανέβασα αυτές τις δύο γραμμές, γιατί κοιτάζοντας αυτή την λαοθάλασσα να προσκυνάει, αναρωτήθηκα τι είδους εξέγερση είναι αυτή. Λαοί που σκύβουν έτσι ξέχασέ τους.

    Οσο για τους Αιγύπτιους με την ιστορία χιλιετιών, επιβεβαιώνουν τον ιστορικό J. Μ. Roberts, όταν έγραφε:
    "Στις όχθες του (Νείλου) ένας υπομονετικός λαός συνέλεγε τον πλούτο που του παρήχε. Από αυτόν τον πλούτο έβαζαν κατα μέρος ό,τι θεωρούσαν αναγκαίο για την πραγματική περιπέτεια της ζωής: την προετοιμασία για τον θάνατο".

    AntwortenLöschen
  3. μου κάνει εντύπωση πως είσαι η πρώτη που το σχολιάζεις. σκέφτομαι σαν κι εσένα.

    AntwortenLöschen
  4. αχ μωρέ παυλίτσα,

    ποιός να το σχολιάσει; Η Τρέμη, ο Πρετεντέρης ή ο Χατζινικολάου;
    ή μήπως οι Αφοί Καψή;

    ή το ΣΚΑΙ; Δεν βλέπεις τι ξεράσματα γράφει για την δική μας ιστορία; Ποιός από τους επίσημους σχολιαστές είναι σε θέση να δει πίσω απο τη μύτη του;

    AntwortenLöschen
  5. ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ, ΤΙ; ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ;
    J.M. ROBERTS
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠΕΠΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΠΡΟ'Ι'Ο'Ν ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ Σ' ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΣΕΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ, ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ, ΚΑΤ' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΣΚΑ'Ι'. ΠΡΟΣ ΤΕΡΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΘΕΑΤΩΝ ΤΟΥ.
    ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΒΕΡΕΜΗ(ΟΤΑΝ ΣΠΟΥΔΑΖΕ ΙΣΤΟΡΙΑ) ΣΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ. ΚΙ ΑΝ ΟΧΙ, ΜΑΛΛΟΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ.
    ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΤΙ "ΚΑΛΑ" ΛΟΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

    AntwortenLöschen
  6. ΥΓ. ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ, Ο,ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ ΤΟΥ "ΣΟΒΑΡΟΥ" ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΝΣΕΡΒΩΝ" ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ, ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ! ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΛΔ. ΠΟΥ Η "ΜΟΡΦΩΣΗ" ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ... ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ, ΑΚΟΜΗ, ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...

    AntwortenLöschen
  7. @ π/τ

    καλώς τον. Μου λείπεις, όταν δεν μου γράφεις.

    Τι προβλέπω για μας; 30% θα πτωχεύσουμε μόνοι μας. 10% θα συνέλθουμε.
    60% θα πτωχεύσουμε ΑΠΑΝΤΕΣ.

    Ο J.M. Roberts, εχει γραψει χωρίς εικόνες 1800 σελίδες παγκόσμια ιστορία. Στα Γερμανικά εκδόθηκε σε 3 τόμους και ένας τόμος το παράρτημα, που θα βρεις τι.

    Εχει γράψει και μυθιστορήματα, όπως η Μοσε για την αρχαία Ελλάδα. Είναι - θα έλεγα - φιλέλληνας. Αλλά μη με παίρνεις στα σοβαρά, δεν είμαι ιστορικός και όταν τον διάβασα, έβλεπα τον κόσμο με πιο αθωο μάτι.

    Μια μικρή γευση για μας απο αυτόν. "Οι Έλληνες άνοιξαν ένα τραπεζικό λογαριασμό, από τον οποίο όλη η Ευρώπη και μέσω αυτής όλος ο κόσμος, δεν σταμάτησαν μέχρι σήμερα να δανείζονται." Αλλά το πιο ωραίο του είναι ότι αποκαλεί την Κλεοπάτρα "ελληνίδα".

    Ενι γουέϊ, για να πάρεις μια γευση είναι καλός. Ο δεύτερος τόμος είναι λιγότερο καλός. Δεν μπορεί να τιθασευσει το υλικό και αλλού δεν λεέι τίποτα ενώ αλλού πλατιάζει.

    AntwortenLöschen
  8. @ π/τ

    δεν διαφωνω καθόλου!!!

    AntwortenLöschen
  9. ΘΑΥΜΑ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟΣ Μ' ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓ/ΣΜΟ!!!
    ΣΕ ΠΟΣΑ ΔΟΛΛ. Η ΕΣΤΩ ΛΙΡΕΣ ΤΟΝ ΑΠΟΤΙΜΑ; ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ;
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕ ΛΕΓΕΤΑΙ, "H ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΕΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΠΡΟ'Ι'ΟΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ", ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ;
    ΕΓΙΝΕ ΤΟΥ ΣΥΡΜΟΥ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ! ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ-ΠΟΙΗΣΗΣ", ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΑ Σ' ΑΥΤΗ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ; ΑΥΤA ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣ - ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΜΟ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
    ΘΕΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ; ΕΚΕΙΝΟΙ ΡΙΧΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ! ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ! ΕΜΑΣ, ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΗΚΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ
    ΚΩΛΟ ΚΑΘΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΒΒΑΤΙΑ ΜΕ ΥΔΡΟΣΤΡΩΜΑΤΑ, ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΤΟ ΤΩΡΙΝΟ (ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ(ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ!). ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ! ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ! ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΙ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ... ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ "ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ" ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ "ΕΘΝΙΚΕΣ" ΦΑΝΦΑΡΕΣ...

    AntwortenLöschen
  10. ΥΓ. ΔΙΑΒΑΣΑ Σ' ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΣΟΥ ΜΠΛΟΓΚ, ΣΗΜΕΡΑ, ΕΝΑ ΔΙΣΤΙΧΟ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΟΙΗΤΗ:

    ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΠΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΠΑΙΝΩ.

    !!!

    AntwortenLöschen
  11. @ παντοτινέ ταξιδευτή

    Μην παίρνεις τοις μετρητοίς τον «τραπεζικό» λογαριασμό, είναι δική μου μετάφραση από το γερμανικό κείμενο (konto). Στην ελληνική μετάφραση (με έκανες να το ψάξω) λέει ‘Η Ευρώπη έχει κερδίσει πολλά από το Κεφάλαιο που κατέθεσε η Ελλάδα και μέσω της Ευρώπης ολόκληρος ο υπόλοιπος κόσμος εκμεταλλεύεται αυτόν τον λογαριασμό». Όπως όμως και να το έγραψε, ο λογαριασμός είναι figurativ και σίγουρα δεν απαξιώνει στο ελάχιστο την προσφορά της Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό και την Ελλάδα.
    Τεσπα, ας μην ανοίξουμε συζήτηση για τον Ρόμπερτς, και για τις παγκόσμιες ιστορίες. Καλές - κακές, αν δεν διαβάσεις και μια παγκόσμια ιστορία να βάλεις μια τάξη στο μυαλό σου, οι επιμέρους ιστορίες είναι ξεκάρφωτες.
    Δεν κατάλαβα τι αναφέρω με θαυμασμό για την Αίγυπτο; Ότι η ιστορία της είναι μια ιστορία προετοιμασίας του θανάτου;
    Αν η Αίγυπτος γίνει Περσία, γιατί θα είναι καλύτερο από αυτό που είναι τώρα; Αυτοί οι ξαπλωμένοι κατά γης, με τους κώλους ψηλά, εκτός από το αντιαισθητική όψη του ζητήματος, τι είναι σε θέση να διεκδικήσουν; Ποια ιστορία τους σέβονται; Περίμενε και θα δεις ότι αυτό που θα ζητήσουν θα είναι να φορέσουν οι γυναίκες μπούργκες και μαντήλες και να εφαρμοστεί η σαρία, αντί των Νόμων. Αυτά είναι καλά;
    Βλέπεις η ιστορία δεν είναι πάντα προς το καλύτερο, πολλές φορές είναι προς το χειρότερο. Δεν βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα. Θα δούμε σε λίγους μήνες τι θα γίνει. Προς το παρόν, λέω αυτά που βλέπω.
    Για τα καθ’ ημάς:
    Είναι πολύ δύσκολα όλα. Αλλά αν πούμε πάει χαθήκαμε, είμαστε όλοι λελέδες ξαπλωμένοι στα υδροσρώματα, τότε όντως χαθήκαμε. Ωστόσο εκεί έξω υπάρχουν πολλοί που απεργούν!
    Τι εννοείς ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ "ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ" ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ "ΕΘΝΙΚΕΣ" ΦΑΝΦΑΡΕΣ.

    AntwortenLöschen
  12. 1.ΘΕΩΡΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΟΦΗ. Η ΕΝΤΥΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΤΦ. ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ... ΠΕΡΙΚΟΚΛΑΔΕΣ! ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΟΜΩΣ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΕ 1 ΤΟΜΟ ΜΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠ' ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ.
    2.ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΣΙΕΣ, ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΟΜΕΙΝΙΔΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΤΗΝ ΕΖΗΣΑ((live) 25 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ' ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ - ΔΕΝ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ, ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ, ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, ΠΟΥ ΩΣ Η ΚΟΙΤΙΔΑ... ΤΩΝ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ... ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΕ, ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ... ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ... ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΙΟ ΤΗΣ... :)
    ΕΠΙΣΗΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ 500000 ΙΤΑΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ... ΦΕΜΙΝΙΣΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΣ...
    συνεχ.

    AntwortenLöschen
  13. 3.ΟΙ ΦΙΓΚΟΥΡΑΤΙΒ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ.
    4.ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ". Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ "ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ", ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ "ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ"!
    5.ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ! ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ 5, ΠΕΡΙΠΟΥ, ΣΤΟΥΣ 100 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ(ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ... ΚΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ, ΑΛΛΩΣΤΕ, ΑΝΗΚΕΙ ΚΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ(Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;). ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΩΛΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΠΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ... ΨΗΛΑ.
    6. ΕΝΝΟΩ, ΑΚΡΙΒΩΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ, ΟΠΩΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ.

    AntwortenLöschen
  14. @ παντοτινέ ταξιδευτή,

    1. για να κλείσουμε περί Roberts. Και στα ελληνικά υπάρχουν 2 τόμοι, 800 σελίδων έκαστος.(εκδόσεις ΟΔΥΣΣΕΑΣ) Ίσως μιλάς για κάποιον άλλον, ή ίσως έχει εκδοθεί και κάτι άλλο.
    Στα Γερμανικά είναι η ίδια ύλη, αλλά με πολλές εικόνες και διαβάζεται πιο ευχάριστα.
    2. Εννοείς τον Χομεϊνί ; Όταν ξέσπασε η επανάσταση, ο Σπήγκελ έγραψε ότι είναι η πρώτη επανάσταση που γυρίζει την ιστορία πίσω. Εγώ διάβασα την Περσέπολη.

    Για όλα τα υπόλοιπα που έθιξες είναι ένα προς ένα θέματα που σηκώνουν μεγάλη συζήτηση.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ : Εγώ θα έλεγα ακριβώς το αντίθετο. Όλες οι εθνικές ιστορίες είναι μια προσπάθεια να ξεπεράσουμε τον θάνατο.
    ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ. Ένας λόγος είναι και η δυσφήμιση του Πολάνσκι. Συνέβη όταν κυκλοφόρησε ο "αόρατος συγγραφέας" να έχει βιάσει 16άρα. Σήμερα, ότι λένε α ΜΜΕ με μεγάλη επιμονή, βρωμάνε.
    Τέλος, ναι ο Θεοδωράκης ανήκει στην αριστερά, όπως πολλοί άλλοι που σήμερα ΔΕΝ συμφωνούν με αυτήν την αριστερά. Ούτε του Αλέξη, ούτε της Αλέκας, ούτε του Κουβέλη. Εχτές παρακολούθησα την παρουσίαση του «νέου Λόγιου Ερμή» και διαπίστωσα ότι δεν είμαι η μόνη με αυτές τις απόψεις. Ο δε Ζουράρης έφτασε να πει, ότι η ελληνική αριστερά (προφανώς η επίσημη) μόνο στην Εθνική Αντίσταση ταυτίστηκε με την ελληνική ψυχή και με τα ελληνικά σύμβολα.
    Να βγούμε στους δρόμους; Ε, ποιός ξέρει, μπορεί να έρθει και αυτό. Αλλά όχι για να σηκώσουμε του κώλους ψηλά! Ας μου λείπει!!

    AntwortenLöschen
  15. ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ, 1 ΤΟΜΟ ΛΙΓΟΤΕΤΟ ΤΩΝ 800 ΣΕΛΙΔΩΝ. ΚΑΜΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ.
    ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ [ΟΥΚ ΟΛΙΓΑ;)] ΑΠ' Ο,ΤΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΓΑΛΛΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ ΤΟΥΣ. ΕΝΩ ΤΟ ΣΠΗΓΚΕΛ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
    Ο,ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΥΦΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΑΝ ΠΡΟΘΕΣΗ! ΜΕ ΤΟΝ ΖΟΥΡΑΡΙ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ Σ'ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ, ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΜΠΕΛΙΑ(θΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ!
    ΕΙΜΑΙ, ΒΛΕΠΕΙΣ, ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΣ ΤΟΥΣ :)
    ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΕΠΙΣΗΣ, ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ, ΕΞ' ΑΙΤΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΛΟΓΩΝ.
    ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ!

    AntwortenLöschen
  16. ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΜΟΝΟ,
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΒΛΕΠΕΙΣ... ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ ΟΙΤΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΘ' ΟΡΟΥΝ... :)

    AntwortenLöschen
  17. @ ταξιδευτη

    Ναι εκδόσεις Οδυσσέας, υπάρχει και δεύτερος τόμος!
    επίσης κάτι λιγότερο από 800 σελίδες.

    Την περίοδο της ανατροπής του Παχλαβί έγραψε ο Σπήγκελ. Εγώ τότε σπούδαζα.
    Χαίρομαι που δεν ειρωνεύεσαι τον Μίκη.

    Καλό βράδυ

    AntwortenLöschen
  18. ΒΛΕΠΕΙΣ! ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΜΑΘΗΤΕΥΕΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ... ΕΓΩ ΜΑΘΗΤΕΥΑ... ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ...

    AntwortenLöschen
  19. Ο κ. Σημίτης λέει «άμα δεν δώσεις κώλο, δεν διώχνεις τον Τούρκο από τα Ίμια»... Υπάρχουν διάφορες εκδοχές, ξέρεις...

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...