Dienstag, 1. März 2011

Οι σωτήρες του πλανήτη ετοιμάζονται να μπουκάρουν στη Λιβύη.



Οι σωτήρες του πλανήτη ετοιμάζονται να μπουκάρουν στη Λιβύη.

Λέτε να τους πήρε ο πόνος για τους νεκρούς και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Όσο και να θέλω να το πιστέψω αδυνατώ! Όχι μόνο δεν πιστεύω σε καμία φιλανθρωπική πράξη των Αμις, αλλά αρχίζω να αμφισβητώ και την επανάσταση των λαών και φυλών της Λιβύης τείνοντας να πιστέψω ότι είναι άλλη μια επαναλαμβανόμενη προβοκάτσια για να βουτήξουν – τι άλλο - τον πλούτο αυτής της χώρας και να έχουν έτσι με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Με την επικυριαρχία τους επί των λιβυκών πετρελαιοπηγών, θέτουν κάτω από τον έλεγχό τους και την Κίνα, που η ενεργειακή της πολιτική εξαρτιέται από την Λιβύη!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο εμφύλιος στη Λιβύη έχει μερικές εκατοντάδες θύματα μέχρι σήμερα. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε το ένα εκατομμύριο θύματα που προκάλεσε η εισβολή των Σωτήρων στο Ιράκ, καθώς επίσης και την καταστροφή των Μουσείων και των Βιβλιοθηκών της αρχαίας αυτής χώρας.

Εάν οι διάφορες φυλές στην Λιβύη έχουν στραφεί η μια εναντίον της άλλης, με όπλα της Δύσης, μην το ξεχνάμε, τότε θα πρέπει να ετοιμαστεί αμέσως μια ειρηνική αποστολή. Αλλά για ειρηνική αποστολή και συνετισμό των εξεγερμένων και του ίδιου του Καντάφι δεν μιλάει κανείς. Μόνο όλοι εστιάζουν στο κακό πρόσωπο του Καντάφι. Οι κακοί δικτάτορες δεν ενόχλησαν ΠΟΤΕ την Δύση και τους Σωτήρες, το εναντίον! Αυτό δυστυχώς το ξεχνάμε συνεχώς!

Ο επόμενος αντίπαλος στο παιγνίδι των πετρελαίων είναι η Ρωσία. Για να δούμε πότε θα αρχίσει ο Πούτιν να γίνεται στυγνός δικτάτορας ή να έχει γκόμενες στην ουρά;


Αντιγράφω απο την Ναυτεμπορική:

"Στην Ε.Ε., ο πρόεδρος Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ διεξάγει διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες, διερευνώντας την υλοποίηση της ιδέας Σαρκοζί για τη σύγκληση μιας έκτακτης Συνόδου Κορυφής με θέμα τη Λιβύη. Την ιδέα, κατά ορισμένες πληροφορίες, υποστηρίζουν οι ηγέτες της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, ενώ η Γερμανία είναι αντίθετη. Αξιωματούχος της Ε.Ε. ανέφερε, πάντως, πως οργανωτικά για τη σύγκληση μιας Συνόδου Κορυφής απαιτείται ένα τριήμερο και παρατήρησε πως ήδη το πρόγραμμα των ηγετών είναι φορτωμένο μέχρι και τις 25 Μαρτίου. Τέλος, στο αίτημα της Ιταλίας, να υπάρξει συνδρομή των εταίρων στην περίπτωση εκδήλωσης μεταναστευτικής πίεσης από τη Λιβύη, δεν υπήρξε συνέχεια".

Βέβαια! τώρα είναι ο πλούτος, έστω και μικρός, της Ελλάδας. Μετά βλέπουμε. Στο κάτω - κάτω έχουμε καιρό. Κανείς δεν μας πιέζει!!

16 Kommentare:

  1. ΤΩΡΑ ΝΑΙ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΔΛΔ., ΥΠΟΚΙΝΗΣΑΝ, ΙΣΩΣ, ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥΣ - ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΑΡΑ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥΣ - ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ - ΠΟΥ, ΔΛΔ. Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΔΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ... ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ - ΚΑΙ Μ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΗ ΚΙΝΑ ΠΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ (ΑΠΟ ΠΟΤΕ;) ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΓΩ. ΑΝΤΖΕ-ΤΑ, ΑΚΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ, ΤΟ ΣΟΚ ΕΧΕΙ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ.

    AntwortenLöschen
  2. Μήπως ο Σαντάμ δεν ήταν δικός τους;;

    AntwortenLöschen
  3. ΕΚΕΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΣΑΝΤΑΜ. ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ. ΚΑΙ, ΟΥΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ, ΙΣΩΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ: ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ, ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΚΟΣΜΙΚΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ. ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΗ ΛΙΒΥΗ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΛΩΣ ΙΔΙΑΖΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.

    AntwortenLöschen
  4. ΚΡΑΤΑ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
    ΣΤΟ ΤΟΜΠΡΟΥΚ ΝΙΚΗΘΗΚΕ Η ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΡΟΜΕΛ, ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!

    AntwortenLöschen
  5. ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ: Ίσως επειδή ο Σαντάμ είχε πιο μεγάλη αποδοχή απο το λαό. Ισως, αλλά δεν παίζει και κανένα ρόλο, αν έκαναν ή δεν έκαναν προσπάθεια ανατροπής τους πριν μπουκάρουν.

    Ω, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος αν μου λες ότι δεν ξέρω ότι το καθεστώς του Σαντάμ ήταν κοσμικό. Αλλά και αυτό δεν παίζει ρόλο. Και του Σάχη ήταν κοσμικό.

    AntwortenLöschen
  6. Αυτό το τελευταίο, μου αρέσει! Μακάρι, μακάρι, μακάρι να βγω λάθος και οφφ!!!

    AntwortenLöschen
  7. Ξέχασα, οι λόγοι που ο Μπουσ μπουκάρισε στο ΙΡΑΚ, ήταν 5:
    1. τα πετρέλαια
    2. τα πετρέλαια
    3. τα πετρέλαια
    4. τα πετρέλαια


    και 5.
    τα μεταλλαγμένα

    AntwortenLöschen
  8. 1.- 5 ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ! ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ! ΑΣΕ ΝΑ ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ, ΕΠΕΙΔΗ 25 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ, ΤΑ ΕΦΑΓΑ... "ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ" ΤΙΣ ΕΡΗΜΟΥΣ... ΤΑ ΤΣΑΝΤΟΡ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΓΚΕΣ, ΕΝΩ ΕΣΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ :) ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ, ΠΕ ΜΟΥ Ο,ΤΙ ΘΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ :)
    2.- ΠΑΛΙ ΜΠΛΕΧΤΗΚΕΣ :) Ο ΣΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ Ε(Ι)ΧΕΙ ΤΟΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ, ΟΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ, ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΕΣΕΣ... ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΙΘΑ :)

    AntwortenLöschen
  9. Ας πούμε στο ένα πάσο,
    στο δύο:
    Κοσμικός δικτάτορας ο ένας, φίλος και προστατευόμενος των αμισ, ομοίως και ο άλλος. Τον έναν τον έριξαν οι ισλαμιστές επαναστάτες, μαζί με τους κοσμικούς επαναστάτες, που ωστόσο τους καπέλωσαν και τους έριξαν και στις φυλακές, άρχισαν και πόλεμο με το Ιράκ για να μην αφήσουν τον λαό να ζητήσει αυτά για τα οποία επαναστάτησε, και τον άλλον τον έριξε ο άξονας.
    Και οι δύο κυβέρνησαν με δικτατορικό τρόπο γι αυτό και ο κοσμικός χαρακτήρας του κράτους απέτυχε.

    AntwortenLöschen
  10. Οσο για τον Πούτιν, χωράει και αυτός όπως και μεις στα μεγάλα σχεδια του άξονα του κακού. Ολα ένα κουβάρι είναι, μην απορείς!!!

    AntwortenLöschen
  11. ΕΙΠΑΜΕ, ΑΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ, ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ. ΤΟΤΕ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ αμισ. ΑΛΛΑ, ΣΗΜΕΡΑ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.

    AntwortenLöschen
  12. δεν βλέπω να μπερδεύω καμιά ιστορική περίοδο.

    Βρισκόμαστε στην εποχή της κυριαρχίας του Κεφαλαίου γενικώς, ειδικώς δε (με εξαίρεση τον Σαχη) στην επικυριαρχία των αμισ ή σωτήρων

    AntwortenLöschen
  13. Φίλτατη καλησπέρα
    Μόλις ξύπνησα σήμερα, πρωί πρωί, όπως πάντα, άνοιξα το «κουτί» για να «φτιάξω» το νευρικό μου σύστημα, αφού λόγω της κρίσεως, σκέφτηκα για οικονομία να καταργήσω τον πρωϊνό καφέ και να χρησιμοποιώ για την απαραίτητη διέγερση του νευρικού μου συστήματος, τα πρωϊνά λαϊκίστικα καραγκιοζάκια. Δυστυχώς και σήμερα πήρα λειψή δόση, αφού ο πιο βλάκας (που κάνει και τον πονηρό) δεν «έπαιζε» πάλι, για δικούς του λόγους. (Μάλλον του χρωστούν τ’ αφεντικά του).
    Μετά απήλαυσα από το μπαλκόνι την καταπληκτική θέα, συν τοις άλλοις, τριών ολάνθιστων αμυγδαλιών και «στανιάρισα»!
    Αφού μάζεψα απ’ τα γκέτος του κτήματος καμιά 15/αριά κιλά σκυλοσκατό, παραγωγή τριημέρου, αφού η συνεχής βροχή δεν μου επέτρεπε την έγκαιρη συγκομιδή, βάλθηκα να μαζεύω χόρτα. Ο καλός Θεός με τη βροχούλα του και η εύφορη ευβοϊκή γή φρόντισαν.
    Μάζεψα βρούβες (εσύ μου τις έμαθες) καθώς και τρυφερά ζοχουδάκια, ραδίκια, σανίδες και διάφερα λίγα άλλα που γνώριζα. Αυτά προωθήθηκαν στην κ. Ευριδίκη δια τα περαιτέρω.
    Αφού τέλειωσα με όλες αυτές τις καθημερινές ασημαντότητες του ασήμαντου μικρόκοσμού μου, εγώ, το «άχθος αρούρης», (κατάπτυστο καθίκι του κερατά!), παρακολουθώ, από τον «κομπούτορα», με δέος όλες τις καταβαλλόμενες προσπάθειες προς επίλυση των τεραστίων παγκοσμίων προβλημάτων, τα ωφέλιμα αποτελέσματα των οποίων θα απολαύσω, τελικά, κι εγώ ο άχρηστος! Ο άθλιος «ιδιώτης», με τη σημασία της αρχαίας ελληνικής έννοιας, ο οποίος αδυνατεί να επέμβει και, δίκην χασέ, να σκίσει τη γάτα, τον Καντάφι κι εκείνη τη μαϊμού τον Ομπάμα! Και περιμένω, κουτοπόνηρα, να δρέψω καθήμενος αναπαυτικά στην πολυθρόνα μου τα αγαθά αποτελέσματα του»προβληματισμού» και των «αγώνων».
    Ομολογώ ότι, μερικές φορές που με συνεπαίρνει και μένα κάποιος επαναστατικός οίστρος κι ετοιμάζομαι να βγω κι εγώ την επανάσταση κι αρχίζω να τραγουδώ το «Βροντάει ο Όλυμπος, αστράφτει η Γκιώνα…..», για να πάρω φόρα, σκέφτομαι ότι μου τέλειωσε το… κομφετί και υπάρχει κι έλλειψη λουκουμόσκονης. Κι έτσι κάνω πίσω, έντρομος κι ηττοπαθής!

    ΥΓ. Μόλις ξεμπλέψεις με όλα τούτα τα σοβαρά που καταπιάνεσαι, κόπιασε κατά δώ.
    Το τζάκι θ’ ανάψει κι όλο κάτι θα βρεθεί να σε φιλέψω.
    Μόνο μην αργείς πολύ γιατί περνάει η εποχή της βρούβας και τα κοτσάνια των ζοχών σκληραίνουν και δεν τρώγονται.

    AntwortenLöschen
  14. Καλησπερα.
    Μεγαλη υπομονη, εξαιρετικη προσηλωση στη νομιμοτητα και τις αρχες του ΟΗΕ .......ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και του κωλου τα ενιαμερα!!!!
    ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΟΛΑ, και δεν ειναι ωρα να καταστρεφουμε ετοιμες εγκαταστασεις!!!
    Αληθεια οταν διαμελισαν την Γιουκοσλαβια.........μηπως θυμαται κανεις πως χαρακτηρισαν την μονομερη επιθεση;;;;;;

    AntwortenLöschen
  15. @ Τασούλα,


    Ναι βέβαια το παίζουν όλοι παρθένες. Αφηνουν τους ντόπιους να βγάλουν τα κάστανα απο τη φωτιά. Ισως σκέφτηκαν να κοστίζει λιγότερο.

    AntwortenLöschen
  16. @ Ορφέα,

    Είσαι χείμαρος. Εδω εβρεξε λιγάκι και το βουνό δίπλα μας είναι γεμάτο με βρούβες. Αν προλάβω σήμερα θα πάω να μαζέψω μερικιές.

    Θα ξανάρθουμε, σίγουρα στο παλάτι σου.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...