Dienstag, 15. März 2011

Η INES σκαρφάλωσε στο 6



Η INES σκαρφάλωσε στο 6, από το 4 στη Φουκουσίμα. Τα ράφια των σουπερμάρκετ άδειασαν και το Τόκιο πρέπει να υπολογίζει με καθημερινές τρίωρες διακοπές της ηλεκτρικής παροχής, καθόσον περεταίρω 11 πυρηνικά εργοστάσια τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Μεταφράζω από την παρακάτω εικόνα της FAZ:


Πρώτη αναπαράσταση, κανονική λειτουργία:
Ο αντιδραστήρα είναι τοποθετημένος στην γνωστή βαριά κατασκευή από Μπετόν, η οποία κατά τα λεγόμενα είναι πολύ υψηλής αντοχής.
Στον αντιδραστήρα γίνονται ελεγχόμενες πυρηνικές εκρήξεις με το υλικό καύσης που είναι στην περίπτωση μας μείγμα ουρανίου και πλουτωνίου ( οξείδια του ουρανίου και πλουτωνίου, 30% Πλουτώνιο - 70% Ουράνιο). Οι πυρηνικές εκρήξεις ζεσταίνουν τον νερό, που βρίσκεται στον αντιδραστήρα και ο υπέρθερμος ατμός οδηγείται στην τουρμπίνα η οποία παράγει ηλεκτρική ενέργεια με το ίδιο τρόπο που παράγει ενέργεια κάθε θερμοηλεκτρικός σταθμός. Το ανεβοκατέβασμα των ράβδων, ελέγχει την παραγόμενη ισχύ. Επίσης οδηγείται νερό στον αντιδραστήρα, για να τον ψύχει.
Αναπαράσταση 2, διακοπή του νερού ψύξεως:
Η παροχή του νερού ψύξεως διεκόπη. Ο πυρήνας αρχίζει να υπερθερμαίνεται. Σε περιπτώσεις διακοπής για άλλους λόγους, οι ράβδοι απομακρύνονται και οι εκρήξεις διακόπτονται. Εδώ, λέγεται ότι η παροχή ύδατος δεν κατέστη δυνατή γιατί έπεσε η τάση και η εφεδρική γεννήτρια δεν πήρε μπρός γιατί το καλώδιο παροχής ήταν κατεστραμμένο.
Αναπαράσταση 3, λιώσιμο του πυρήνα.
Το λιωμένο υλικό τρώει το κέλυφος του αντιδραστήρα και έχουμε διαρροή ραδιενεργού υλικού στα υπόγεια ύδατα.
Αναπαράσταση 4, έκρηξη λόγω μεγάλης πίεσης.
Η προστασία από μπετόν σπάει και έχουμε διαρροή ραδιενεργών αερίων ΚΑΙ στην ατμόσφαιρα.

Δείτε και την παρακάτω αναπαράσταση της έκρηξης σήμερα στις 08.00 η ώρα Γαλλίας. Εχει εκραγεί και το μέσα κέλυφος του αντιδραστηρα. Νομίζω, ότι δεν διαφέρει σε τίποτα απο το Τσερνομπίλ.



Η Γερμανία θα αποσυνδέσει 7 αντιδραστήρες που κτίστηκαν πριν το 1980

Σας υπενθυμίζω το Τσερνομπίλ, με INES 7 στην παρακάτω φωτογραφία από δορυφόρο.


4 Kommentare:

  1. ανατριχιαστικό....το τουιταρω...

    AntwortenLöschen
  2. @ κουκίτσα μου καλησπερα σου.

    Ευχομαι να γίνει ένα μάθημα για την ανθρωπότητα, και να σταματησουν να κτίζουν θάνατο.

    AntwortenLöschen
  3. Kαλησπερα αnge-ta!

    Mακαρι τα παθηματα να γινοντουσαν μαθηματα αλλα φοβαμαι πως κανεις απο τις χωρες αυτες δεν θελει να μαθει...Οταν περασει λιγος καιρος και ξεχαστει θα αρχισουν να μιλουν και παλι για πυρηνικα. Αυτη ειναι η μοιρα μας και η παγεια τακτικη τους, να μας εξαπατουν μεχρι να περασει λιγος καιρος κι εμεις να ξεχναμε και να τους πιστευουμε, οσοι τους πιστευουν βεβαια...

    AntwortenLöschen
  4. @ Elva,
    Ο άνθρωπος δεν μαθαίνει απο τα παθηματά του. Ετσι θα συνεχίζει να ζεί μέχρι τελευταίας πνοής του. Δεν άκουσες τον Τούρκο; Εμείς θα το κτίσουμε το πυρηνικό μας γιατι είμαστε πιο μάγκες απο τους Ιάπωνες. Ούτε καν δεν περιμένει να δει πού θα πάει η κατάσταση. Προλαβαίνει να μιλήσει ο ηλίθιος. Αλλά ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν διεθνείς Νόμοι εκεί που κάποια ενέργεια προκαλεί διεθνή ζημιά ή και θάνατο, οι ηγέτες σφυρίζουν αδιάφορα. Μόνο αν θιγεί κάποιο πορτοφόλι μεγιστάνα δείχνουν τις μασέλες τους.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...