Montag, 14. März 2011

Ines: International Nuclear Event Scale


Ines: International Nuclear Event Scale
Μέχρι το 7 μετράμε. Από κει και πάνω, δεν μετράμε άλλο!
Δεν θέλει ούτε να σκεφτεί ο σημερινός ανθρωπάκος, τι μπορεί να συμβεί αν ένας πυρηνικός σταθμός εκραγεί, δηλαδή λιώσει ο πυρήνας του και διασκορπίσει στην ατμόσφαιρα το πλουτώνιο.
Όλοι αυτοί οι λογιστάδες της φωτιάς, δεν έχουν να πουν τίποτα! Και τι να πούν στ’ αλήθεια; Μόνο για σπρεντ και για σουπρίμ μιλάνε από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί! Πόσες φορές έχουμε πεί από αυτό το ιστολόγιο, ότι η πυρηνική ενέργεια είναι μια ατομική βόμβα, που κάποτε θα εκραγεί! Και θα δείτε, που δεν θα γίνει σε κανέναν άλλον τόπο παράδειγμα προς αποφυγήν! Γιατι;, είναι πια πολύ αργά να αλλάξουν από την μια μέρα στην άλλη.
Το Τσερνομπίλ ήταν ΙΝΕΣ 7, ενώ οι 7 (μάλιστα 7) αντιδραστήρες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στην Ιαπωνία, είναι ΙΝΕΣ 4!
Ωστόσο, το Τσερνομπίλ δεν έκαιγε ράβδους πλουτωνίου, αλλά μόνο ουρανίου. Αν το πλουτώνιο διασκορπιστεί στην ατμόσφαιρα, μπορεί να μου πει κάποιος τι θα συμβεί;
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ξαπλώσουμε και μείς σαν τους μουσουλμάνους στο πάτωμα, να στραφούμε προς την Μέκκα, να σηκώσουμε ψηλά τους κώλους και να προσευχηθούμε, να μην συμβεί τίποτε χειρότερο ακόμα.
Πείτε με χαιρέκακη, αλλά πώς να μην χαίρομαι, τώρα που η Ιαπωνία θα μείνει και χωρίς ρεύμα, καθόσον το δίκτυο της μειώθηκε κατά τουλάχιστο 6000 Μεγαβάτ!


Μεταφράζω την δεξιά στήλη:
Φουκουσίμα 1: Τρεις αντιδραστήρες σε κρίσιμη κατάσταση. Φήμες για λιώσιμο πυρήνα. Οι 3 αντιδραστήρες κατηγοριοποιούνται ως ιδιαίτερα επικίνδυνοι, γιατί οι ράβδοι του καύσιμου περιέχουν και πλουτώνιο . Λόγω έκρηξης του κτιρίου του αντιδραστήρα 1, τραυματίστηκαν το Σάββατο 4 εργαζόμενοι
Φουκουσίμα 2: Οι τρείς ή και οι 4 αντιδραστήρες σε κρίσιμη κατάσταση.
Πηγη: world nuclear News

7 Kommentare:

  1. Ange-ta, για το Φουκουσίμα 2 που λες, υπήρχε κάποια στιγμή ένα πρόβλημα με την ψύξη των 3ων από τους 4 αντιδραστήρες, το οποίο αποκαταστάθηκε και αυτή τη στιγμή έχουν ψυχθεί όλοι οι αντιδραστήρες εκτός από έναν που είναι σε διαδικασία ψύξης χωρίς προβλήματα.

    Σχετικά με το Φουκουσίμα 1, ο αντιδραστήρας 1 είναι με ουράνιο ενώ οι 2 και 3 είναι με μείγμα ουρανίου-πλουτωνίου.

    Σε "κρίσιμη" κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ο 2 αντιδραστήρας, αν και από ότι βλέπω φαίνεται να ξεπεράστηκε και εκεί το πρόβλημα.

    Η κατάσταση επικινδυνότητας έχει να κάνει με την διασπορά της ραδιενέργειας και σύμφωνα με το πόσο έχει διασπαρεί η ραδιενέργεια, καλώς το Τσερνομπιλ είναι στο 7 και τα Φουκουσίμα στο 4.

    Το Τσέρνομπιλ είχε από τον σχεδιασμό του την δυνατότητα να γίνει κυριολεκτικά βόμβα και τελικά έγινε. Οι αντιδραστήρες του Φουκουσίμα δεν μπορούν να γίνουν βόμβα. Οι κίνδυνοι είναι άλλοι.

    AntwortenLöschen
  2. Και όταν λέμε μείγμα ουρανίου-πλουτωνίου, μιλάμε για οξείδια του ουρανίου και του πλουτωνίου σε ποσοστό της τάξης του 10% οξείδιο πλουτωνίου και 90% οξείδιο ουρανίου.
    Και μια διόρθωση, μόνο ο 3 αντιδραστήρας χρησιμοποιεί αυτό το μείγμα, ενώ οι άλλοι 2 χρησιμοποιούν ουράνιο.

    AntwortenLöschen
  3. @ Vagelford,

    Όπως πάντα ενημερωμένος και με ακρίβεια τα λεγόμενα σου και μπράβο σου.
    Ναι, μόλις διάβασα περί ΙΝΕΣ, αλλά με ενοχλεί ότι δεν διαβαθμίζουν τη διασπορά ουρανίου και πλουτωνίου, καθόσον το δεύτερο είναι ιδιαίτερα πιο τοξικό από το πρώτο.

    Το Τσερνομπίλ, ήταν μια γενιά πίσω από τα Φουκουσίμα, αλλά ρε συ φίλε, όχι να μένουν σε λειτουργία δεύτερης γενιάς αντιδραστήρες τόσα χρόνια σε μια χώρα άκρως σεισμογενή, όπως η Ιαπωνία! Και όχι να ξεμείνουν από την τροφοδότηση των εφεδρικών γεννητριών γιατί κάηκε ή βράχηκε το καλώδια από την γεννήτρια; Γαμώ την ατυχία μου δηλαδή!!!

    AntwortenLöschen
  4. @ Vagelford,

    Οι 3 από τους 7 θέλεις να πείς!

    Οι τρείς είναι με ουράνιο - πλουτώνιο, οι 4 δεν αναφέρει με τι.

    Και οι 7 ήταν σε "κρίση" Ετσι γραφει η λεζάντα της εικόνας.

    AntwortenLöschen
  5. @ Vagelford,

    και το πιο σημαντικό, όχι να πρέπει να υπάρχει τάση για να μπορεί να βγει εκτός ο αντιδραστηρας! Τα συστηματα απόλυτης ασφάλειας λειτουργούν αντίστροφα. Ξεκινάνε με τάση και σταματούν αυτομάτως όταν η τάση φύγει!
    Με άλλα λόγια, και αυτό εχει αξία, το ατύχημα οφείλεται σε λάθος disign

    AntwortenLöschen
  6. Τι εννοείς οι 3 από τους 7;

    Στο Daiichi έχουμε 3 αντιδραστήρες οι οποίοι είχαν προβλήματα. Από αυτούς ο ένας έχει καύσιμο με πλουτώνιο.

    Οι άλλοι 4 είναι στο Daini και αυτοί αν και κάποια στιγμή είχαν ένα πρόβλημα ψύξης, τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και αυτή τη στιγμή οι 3 έχουν ψυχθεί τελείως ενώ ο 4ος ψύχεται χωρίς πρόβλημα.

    Σχετικά με τα εφεδρικά συστήματα, τα επόμενα σχέδια αντιδραστήρων είχαν πρόβλεψη για να μην χρειάζεται καθόλου εξωτερική τροφοδοσία με ρεύμα το σύστημα ψύξης.

    AntwortenLöschen
  7. @ Vagelford,

    Τα ίδια λέμε.
    3 στο Daiihi, με πλουτώνιο - ουράνιο και 4 στο Daini που βρέθηκαν και αυτοί σε κρίση.
    Και τα δύο συγκροτήματα είναι δίπλα - δίπλα. Φουκουσίμα 1 και Φουκουσίμα 2. Τα αναφέρω και στο ποστ μετά τη φωτό απο την FAZ.

    Μόλις διάβασα στην Monde για "Aggravation de la crise nucléaire au Japon"

    Οπως αναφέρεις "Σχετικά με τα εφεδρικά συστήματα, τα επόμενα σχέδια αντιδραστήρων είχαν πρόβλεψη ώστε να μην χρειάζεται καθόλου εξωτερική τροφοδοσία με ρεύμα το σύστημα ψύξης"

    Με αφήνει έκπληκτη που δεν είναι ή δεν ήταν στάνταρντ!
    Εδώ, άλλα συστηματα, όχι τόσο κρίσιμα , ξεκινούν με ταση και κλειδώνουν χωρίς αυτην.
    Τραίνα, ταινιόδρομοι και δεν ξέρω εγω τι άλλο. Τι να πω. Ζούμε πάνω σε βόμβες που 'εχουν τη δύναμη να αφανίσουν ολόκληρο τον πλανήτη.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...