Sonntag, 3. April 2011

Μαύρη Προπαγάνδα: Φουκουσίμα - Τσερνομπίλ

Η TEPCO είναι ιδιωτική εταιρεία.

Η διοίκηση αυτής της κολοσσιαίας εταιρείας διαχείρισης της πυρηνικής ενέργειας, από τις 11 Μαρτίου που έπεσε η συμφορά πάνω στην Ιαπωνία, εκτός απο το να διαδίδει ψέμματα ότι όλα είναι Ο.Κ. στο Γκουαντάναμο Μπέϊ, και ότι σύμφωνα με τον Γιουκίγια Αμάνο η κατάσταση στην πατρίδα του δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή του Τσέρνομπιλ (Οι πιθανότητες να εξελιχθεί σε ένα ατύχημα, όπως στο Τσέρνομπιλ είναι ελάχιστες, διαβεβαίωνε) εκτός από το να βάλει ένα πυροσβεστικό (για το θεαθήναι) να ...... κρυώνει τους ρευστοποιημένους πυρήνες και στους τρεις αντιδραστήρες , εκτός από το να δίνει ψεύτικες μετρήσεις, εκτός από το να κρύβεται για πολλές μέρες, άφησε την ρωγμή στο αντιδραστήρα 2, να μεγαλώνει και να μεγαλώνει και να γεμίσει τον περίγυρο με πλουτώνιο και άλλα σχετικά ραδιενεργά υλικά. Πολλοί λένε ότι η ρωγμή αυτή υπήρχε από παλιά και η TEPCO το είχε κάνει γαργάρα για να μην χάσει τα λεφτουδάκια της και μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι σήμερα δεν αποδέχτηκε την ξένη βοήθεια.


Με λίγα λόγια από τις 11 Μαρτίου μέχρι σήμερα 3 Απριλίου η διοίκηση της TEPCO, δεν έκανε τίποτ άλλο εκτός από το κωλοβαράει.

Και παρά ταύτα, εχτές Σάββατο πέρασαν κάποιοι φίλοι από το γραφείο και μου είπαν:
Αν αυτό είχε συμβεί στην Ελλάδα, θα είχε γίνει το έλα να δεις!
Μπράβο στους Ιάπωνες ήρωες.

Τους κοίταξα στραβά, σηκώθηκα εξαγριωμένη πάνω και τους ρώτησα: Δηλαδή ρε σεις, τι έκαναν μέχρι σήμερα αυτοί οι " ήρωες";

Τους αφηγήθηκα τα παρακάτω, οπότε μόνο που δεν έβαλαν τα κλάματα:

Πριν 25 χρόνια, στην τότε Σοβιετική Ένωση, εκείνοι δημόσιοι υπάλληλοι αντέδρασαν διαφορετικά από τους σημερινούς ιδιωτικούς ανθρώπους:

Tην ίδια μέρα της έκρηξης του πυρηνικού σταθμού στο Τσερνομπύλ, η Μόσχα απέστειλε 6000 στρατιώτες και 40.000 «δημόσιους υπαλλήλους» ειδικά εκπαιδευμένους της χημικής βιομηχανίας. Ελικόπτερα και πολεμικά αεροπλάνα έριχναν άμμο πάνω από τον φλεγόμενο αντιδραστήρα. Συνολικά απεστάλησαν 600.000 εκκαθαριστές (liquidators) και 1.000.000 βοηθοί, οι περισσότεροι των οποίων έπεσαν θύματα της πυρηνικής καταστροφής. Δεν διέθεταν ούτε καν ιματισμό προστασίας
Σήμερα, μετά την πτώση της Σ.Ε. οι εκκαθαριστές ζουν διασκορπισμένοι στην Ουκρανία, την Λευκορωσία και στη Ρωσία. Υπολογίζεται ότι πέθαναν 25.000 και 70.000 έμειναν ανάπηροι.

Πέρα από αυτήν την συγκλονιστική περιγραφή του Spiegel on Line, που την έγραψε την επόμενη της καταστροφής για να δείξει την έλλειψη πληροφόρησης της τότε κομουνιστικής Ρωσίας, θυμάμαι την αναφορά επιστημόνων, που έλεγαν ότι δούλευαν μέρα νύχτα στο Τσερνομπίλ, ενώ ήξεραν ότι οι μέρες τους ήταν μετρημένες!
Κάντε μόνοι σας τη σύγκριση των δημόσιων υπαλλήλων του τότε και των ελεύθερων ανθρώπων του σήμερα!
Σήμερα, που τα μέσα αντιμετώπισης κρίσεων, είναι απείρως πιο μπροστά από τότε!

10 Kommentare:

  1. Anzeta, αν με το "ρωγμή στο αντιδραστήρα 2" αναφέρεσαι στις χθεσινές ειδήσεις όπως αυτή, τότε λυπάμαι γιατί έχεις τα εργαλεία, αλλά επιλέγεις να μην τα χρησιμοποιείς (το tvxs τουλάχιστον σήμερα κάπως πήγε να την διορθώσει την παπαριά, αν και όχι με ικανοποιητικό τρόπο).

    Και για το πλουτώνιο που αναφέρεις, επειδή και αυτό το θέμα παρουσιάστηκε με τον ίδιο ηλίθιο και παραπλανητικό τρόπο από τα ΜΜΕ, η ανίχνευση πλουτωνίου στο έδαφος σε 5 δείγματα που μέτρησαν αναφέρεται σε πλουτώνιο που υπήρχε ως αποτέλεσμα πυρηνικών δοκιμών του παρελθόντος και σε 2 από τα 5 δείγματα αναφερόταν και σε ίχνη (συγκρίσιμη ποσότητα με αυτή που είχε από πριν το έδαφος) που δεν θα μπορούσαν να έχουν προκύψει από τις πυρηνικές δοκιμές (λόγω ισοτοπικής υπογραφής) και άρα μάλλον προέρχονται με κάποιο τρόπο από τους αντιδραστήρες.

    Plutonium in the Environment.

    Για τα υπόλοιπα, τα έχουμε ξαναπεί.

    AntwortenLöschen
  2. Φίλε Vogelford,

    Οι πηγές μου είναι κυρίως από τον γερμανικό και τον γαλλόφωνο τύπο και όχι απο το ΡΧΣ. (Το οποίο και αυτό εκεί έχει τις πληροφορίες τους, μην γελιόμαστε)
    Αλλά τι χρειάζονται οι σούπερ πηγές όταν η ίδια η TEMCO στον γνωστό τρίχρωμο πίνακα που δημοσιεύει σε όλα τα μέσα αναφέρει τα παρακάτω:
    Η κατάσταση του καύσιμου υλικού στους αντιδραστήρες I II III, είναι κόκκινη. Χύμα, λένε οι Γερμανοί και η κατάσταση τους θεωρείται ρευστή (λειωμένος πυρήνας, που είναι ενεργός και το υλικό υφίσταται σχάσεις)!
    Η κατάσταση του θαλάμου ψύξεως του καμένου υλικού ( spent fuel pool, μιλάμε δηλαδή για τουλάχιστον 800 κιλά πλουτώνιο ανά αντιδραστήρα, υλικό το οποίο ομοίως υφίσταται σχάσεις)
    στον αντιδραστήρα
    Ι να θεωρηθεί ότι ψύχεται (κιτρινο)
    ΙΙ νο ινφο
    ΙΙΙ κόκκινος επίπεδο νερού ψύξεως χαμηλό και
    ΙV κόκκινο!
    Όσο για το Πλουτώνιο, που είναι από τις πυρηνικές δοκιμές του παρελθόντος, ειλικρινά δεν ξέρω καμιά πυρηνική δοκιμή να έγινε στη Φουκουσίμα!! Θα μου πεις, ότι το παρέσυρε ο αέρας από δοκιμές που έγιναν εκεί στη γειτονιά! Δηλαδή βρήκαν και την ταμπελίτσα που έγραφε τη χώρα προέλευσης;
    Πρόσεξε, μήπως αυτό που λες σε μένα, πρέπει να το πεις στον εαυτό σου!

    AntwortenLöschen
  3. @ Vagelford,

    έριξα μια ματιά στο "Plutonium in the Enviroment" δεν λέει ότι βρέθηκε πλουτωνιο από κάποια έκρηξη του παρελθόντος οπωσδήποτε, αλλά μπορεί έτσι μπορεί και γιουβέτσι!

    Για κοίτα τι λέει στην αρχή:
    Because Pu-238 was not detected at the other three sites, (πολύ περίεργη απαίτηση, να πρέπει να βρεθεί πλουτώνιο και σε τρεις άλλες μεριές, ή κάτι δεν καταλαβαίνω;) it is thought that the plutonium at those sites is a remnant of past nuclear weapons tests.
    Τι να σου πω, εσύ βρίσκεις αυτούς τους συλλογισμούς ορθούς;;;;


    ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

    Could plutonium be transported away from the reactor site, under the current conditions? Potentially, YES. However, it would likely be in minute quantities that have no impact on human health.

    Ε, μας καθησυχάσει ο κύριος! Ας ειναι καλά, λέει και διάφορα παρακάτω, τα έχω γράψει και γω, στην ανάρτηση μου http://ange-ta.blogspot.com/2011/03/blog-post_24.html

    AntwortenLöschen
  4. :(((...ψέμματα ψέμματα ψέμματα...όταν έρθουν τα χειρότερα κατά πάνω μας, μια ομπρέλα ψεύδους προτάσσεται ως σωτηρία...είτε έτσι είτε αλλιώς χαμένοι είμαστε...

    AntwortenLöschen
  5. Anzeta, δεν είπα ότι ενημερώνεσαι από το tvxs. Την αναφορά στο tvxs την έκανα ως ενδεικτική αναπαραγωγή της συγκεκριμένης είδησης.

    Λυπάμαι λοιπόν που βλέπω ότι το επίπεδο ενημέρωσης και του γερμανο-γαλλικού τύπου είναι το ίδιο με του δικού μας.

    Για το θέμα του πλουτωνίου λοιπόν, πιστεύω ότι αν το πάρεις απόφαση, μπορείς να καταλάβεις.

    Οι ατμοσφαιρικές πυρηνικές δοκιμές του παρελθόντος έχουν διασπείρει ραδιενεργό υλικό σε όλη τη Γη.
    Για να διαπιστώσει λοιπόν κανείς αν το Χ υλικό που βρήκε με μια μέτρηση υπήρχε από πριν ή είναι καινούριο, δεν χρειάζεται ταμπελίτσες. Οι μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν είναι αρκετές για να κάνουν αυτή τη δουλειά.

    Το άρθρο του οποίου σου έδωσα το λινκ τα εξηγεί μια χαρά, αν θέλεις να το δεις.

    Θα σου δώσω όμως και την σχετική ανακοίνωση των μετρήσεων. Σ' αυτό το λινκ, Detection of radioactive material in the soil in Fukushima Daiichi Nuclear Power Station, υπάρχει η σχετική ανακοίνωση, η οποία λέει:

    "-Plutonium was detected in the soil of Fukushima Daiichi Nuclear Power Station.
    -The density of detected plutonium is equivalent to the fallout observed in Japan when the atmospheric nuclear test was conducted in the past.
    -The detected plutonium from two samples out of five may be the direct result of the recent incident, considering their activity ratio of the plutonium isotopes.
    -The density of detected plutonium is equivalent to the density in the soil under normal environmental conditions and therefore poses no major impact on human health. TEPCO strengthens environment monitoring inside the station and surrounding areas."


    Παρακάτω στην ανακοίνωση, υπάρχει και ο πίνακας των μετρήσεων, τον οποίο μπορείς να βρεις στο λινκ
    Result of Pu measurement in the soil
    Αν προσέξεις, ο πίνακας έχει μια τελευταία γραμμή που λέει: "ordinary domestic soil" και εκεί έχει και ένα αστεράκι, που παραπέμπει από κάτω όπου λέει, "MEXT environmental radiation database; 1978-2008" και αναφέρεται σε δεδομένα και μετρήσεις που έχουν γίνει στο διάστημα από το 1978 μέχρι το 2008. Εκεί λοιπόν δίνει ότι οι συνήθεις μετρήσεις στο έδαφος της Ιαπωνίας για το Pu-238 είναι από μη ανιχνεύσιμο μέχρι 0.15Bq/kg και για τα Pu-239,Pu-240 είναι από μη ανιχνεύσιμο μέχρι 4.5Bq/kg

    Οι μετρήσεις λοιπόν, όπως μπορείς να δεις, για τα Pu-239,Pu-240 είναι μέσα στα συνήθη όρια που έχει η Ιαπωνία τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ για το Pu-238 στην μία μέτρηση ειδικά είναι περίπου 2 φορές πάνω. Το γιατί αυτή η μέτρηση μπορεί να θεωρηθεί ως ένδειξη ότι μάλλον προέρχεται από κάποιον αντιδραστήρα, το εξηγεί πολύ καλά το λινκ που έδωσα για το πλουτώνιο, αρκεί να το διαβάσεις λίγο προσεκτικά.

    Ελπίζω με τα παραπάνω να σου λύθηκαν οι απορίες και να κατάλαβες τι ακριβώς παίζει με το πλουτώνιο.

    AntwortenLöschen
  6. @ Vagelford,

    Προσπαθώ να σε καταλάβω, αν και δεν είναι εκεί το πρόβλημα που αναφέρω εδώ.

    Εδω τονίζω την αδράνεια της TEMCO, σε σχέση με τους δημόσιους υπαλληλους της πρώην Σ.Ε.

    Ωστόσο προσπαθώ να σε καταλάβω:

    Και τα δυο έγραφα που μου έστειλες λένε ότι είναι πολύ μικρή η ποσότητα του Pu. Το πρώτο δεν αποκλείει να είναι και από το παρόν ατύχημα, το δεύτερο είναι πιο κατηγορηματικό, αλλά υπόθεση κάνει και αυτό.
    Ναι; η κάτι μου διαφεύγει και δεν το καταλαβαίνω; Γιατί ρε συ Βαγγέλη, πώς υπάρχουν μετρήσεις του εδάφους για τα έτη 1978 – 2008, που ΔΕΝ συμπεριλαμβάνουν και αυτές τις τιμές από τις δοκιμές; Εκτός και αν έγιναν πυρηνικές δοκιμές μετά το 2008 στην περιοχή, κάτι που αμφιβάλω σφόδρα!
    Κοίτα πως το γράφει:
    They exdeed activity ratio of 0.026 (από που βγαινει αυτο το νούμερο;)
    which resulted from the atmospheric nuclear test in the past, thus those Pus are considered to come from the recent incident.
    Είναι ή δεν είναι μια αυθαίρετη ερμηνεία;
    Αυτο το δεύτερο έντυπο είναι πολύ αναλυτικό, μάλιστα υπολογίζει τη σχεση των ραδιοϊσοτόπων μεταξύ τους, που μάλλον αυτο εχει αξία περισσότερη απο την άμεση ποσότητα, όταν μιλάμε για μικρές ποσότητες (υποθέτω).
    Ωστόσο υπάρχουν άλλες μετρήσεις για την μόλυνση της περιοχής απο ραδιενεργά υλικά, που αυτο δεν αμφισβητείται απο κανένα! Πού θεωρείς εσύ ότι ο κόσμος όλος εχει λαθος πληροφόρηση;

    AntwortenLöschen
  7. @ cook

    και

    @ Vagelford

    Δεν με νοιάζει για μένα, αλλά για τα μικρά παιδιά, που σε λίγο πρέπει να κυκλοφορουν με μπούργκα!
    Η μπούργκα σε προστατεύει απο την ακτινοβολία αλφα, γιατί δεν μπορεί να διαπεράσει τα υφάσματα!!

    AntwortenLöschen
  8. Καλησπερα, φιλεναδα.
    Ο Ιδιοκτητης Κος ΦΟΥΚΟ -ΜΑΣΑ, αφου εφαγε το κρεας προσπαθοντας να ρουφηξει και το μεδουλι....συμφωνα με τον Ελληνα Γεωλογο κ. Λεκα[ τον ακουσα το μεσημερι στις ειδησεις [ επισκεφθηκε την περιοχη και αποσταση 150 χιλ. βορεια ] ολο το Βορειο τμημα του νησιου πρεπει να το ξεχασουμε!!!!!!
    Το ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ......μονο που στην σημερινη περιπτωση ο κ. ΦΟΥΚΟ-ΜΑΣΑ,
    δεν πληρωσε προς το παρον μια καθως οι προστρεξαντες πυροσβεστες ανηκουν στην πυροσβεστικη Υπηρεσια της Ιαπωνιας[ δεν γνωριζω την διοικητικη διαρθρωση της χωρας ,παντως δεν ησαν υπαλληλοι του σταθμου ].
    Συγνωμη αλλα ο ,Vagelford, μου θυμιζει την εποχη του ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ που το ΚΚΕ διατεινοταν πως ολα βαινουν καλως!!!!!!

    AntwortenLöschen
  9. @ Τασούλα,

    να σαι καλά! Με κανες και γέλασα! Πού το βρηκες αυτο το Φούκο - Μάσα;

    Είναι αισχρό!! Είναι τόσο αισχρή αυτη η συμπεριφορά της TEMCO, που δεν μπορώ να την διανοηθώ!! Μόνο Γιαπωνέζοι μπορούν να το ανεχτούν αυτο. Αυτοί που εχουν μάθε να ζούν μέσα στην προστασία απο μαφίες της γειτονιάς τους.

    Οσο για μας τους Ελληνες. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναπτύξουμε τις ΑΠΕ! Μόνο έτσι θα βγούμε απο την κρίση. Στην Γερμανία το μερίδιο των ΑΠΕ ξεπερνάει το 12%!

    Αλλα με ΓΑΠ πρωθυπουργο τίποτα δεν θα γίνει.

    AntwortenLöschen
  10. Ακουγα σε μια εκπομπη ,πως ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ με καταλληλη επεξεργασια κατα την εξωριξη του ,ειναι καθαρη ενεργεια!!!!
    Χρειαζονται ομως επενδυσεις, και μεις μαθαμε μονο 'την εκμεταλλευση'
    Τωρα γιατι τα βαζεις παλι με τον ΠΡΙΓΚΙΠΑ της ΑΛΟΥΒΡΕΧΕΙΑΣ!!!!!
    Στο χωριο μου λενε.
    ''Χεστικαμε και καθισε η Βαρκα''
    Κι εδω ολοι μαζι -πρασινοι,γαλαζιοι,κοκκινοι,ροζ -εχουν ξεκωλωθει και την βουλιαξαν.
    Οσο για τους επιβαινοντες ........αρνουνται να κολυμπησουν..
    Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΦΥΛΑΡΧΟΣ απεφανθει σε σημερινη εκδηλωση της φυλης.
    Αφηνουμε πισω τα λαθη του παρελθοντος.!!!!!!!!!!
    Κατι σαν 'παρανομο παρκαρισμα'δηλ.
    το κερατο μου.....

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...