Dienstag, 12. April 2011

INES 7




Ίσως κάποιοι να με πουν χαιρέκακη, μια και από τις πρώτες ώρες της καταστροφής, είχα σταματήσει να ασχολούμαι με οτιδήποτε άλλο!
Έτσι είναι! Για μένα σήμερα ένα είναι το σημαντικό: Η πυρηνική καταστροφή της Ιαπωνίας, που σίγουρα δεν θα σταματήσει εκεί!
Ανέβηκε η INES και αμέσως κατέβηκε το χρηματιστήριο στο Τόκιο. Αυτά τα διεθνή αποβράσματα, δεν έχουν καν το θάρρος να αποκλείσουν την Ιαπωνία από τον τζόγο!
Αλλά ας με πουν, λοιπόν χαιρέκακη, αφού παρά τις μη επαγγελματικές μου γνώσεις για τα πυρηνικά εργοστάσια, ψυχανεμίστηκα, ότι η Φουκουσίμα είναι δίπλα στο Τσερνομπίλ και μάλιστα θα το ξεπεράσει επί 4!



Η εξομοίωση της ιαπωνικής πυρηνικής καταστροφής με αυτή του Τσερνόμπιλ πριν από 25 χρόνια, δεν αφορά μόνο στην διάχυση τεράστιων ποσοτήτων ραδιενέργειας, που κατά την άποψη της TEPCO παραμένει ακόμα στο επίπεδο του 10% του επιπέδου του Τσερνομπίλ, αλλά και στα ψέματα. Και μάλιστα ΟΧΙ τόσο στα ψέματα που διέδιδε η τότε Σοβιετική Ένωση του Γκορμπατσόφ (ας μην το ξεχνάμε αυτό), αλλά στα ψέματα και στην έλλειψη πληροφόρησης της λαμπρής Δύσης!
Η Φουκουσίμα έφτασε μόλις το 10% της ραδιενέργειας του Τσερνομπίλ, λέει ο κύριος Φουκουμάσα, μασώντας μια φράουλα, που σίγουρα δεν είχε φυτρώσει στην Φουκουσίμα, αλλά την έφερε φρέσκια – φρέσκια από την Κρήτη! Οποία γελοιότης, λες και μετά τα Tera και τα Hexa Bq που χτύπησαν τα όργανα έχει πια καμιά σημασία.
Δείτε τα νούμερα απλωμένα:
Οι συγκεντρώσεις σε σχάσεις/δευτερόλεπτο δηλαδή σε Bq, ανέρχονται στην Φουκουσίμα σε 1.3×1017 ΔΗΛΑΔΗ 130000000000000000 σε iodine-131 και σε caesium-137 6.1×1015 ΔΗΛΑΔΗ 6100000000000000 becquerels.
Ενώ τα αντίστοιχα του Τσερνομπίλ ήταν 17.6*1017 Bq of I-131 and 85*1015 Bq of Cs-137
Όντως έχουν μια τάξη μεγέθους διαφορά, ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ περισσότερο έχει το Τσερνομπίλ. Πόσο σύντομα θα το φτάσουν και θα το ξεπεράσουν, με αυτή την αδράνεια που τους βαράει;
Κοιτάζοντας ένα ντοκιμαντέρ για το Τσερνομπίλ, άκουσα ένα γερμανό επιστήμονα να λέει: Μόνο η Σ.Ε. με αυτό το τεράστιο στρατό και με αυτήν την κρατική μηχανή ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο συμβάν. Ποιο άλλο κράτος στην Ευρώπη θα μπορούσε να κινητοποιήσει πάνω από 1.500.000 άτομα; Ο ίδιος ο Γκορμπατσόφ, κατάλαβε ότι παιζόταν το μέλλον της Ευρώπης. Αν άφηνε να διαρρεύσει το πλουτώνιο (το ραδιενεργό κατάλοιπο και όχι το καύσιμο της Φουκουσίμα) τότε
η μισή Ευρώπη θα είχε σβήσει και τα υπόγεια ύδατα της Ουκρανίας θα είχαν όλα μολυνθεί!
Αυτό, 25 χρόνια πριν, που δεν υπήρξε καμία άλλη εμπειρία ενός τέτοιου γεγονότος που το έσκασε κατευθείαν από την κόλαση!
Σήμερα, σας ρωτάω, στην χώρα που ανθεί η πληροφόρηση και η Δημοκρατία, ποιος έχει μέχρι στιγμής μιλήσει για το τι θα συμβεί στα επόμενα χρόνια στον πλανήτη μας;
Κοιτάξτε και τα 11 μέρη του ντοκιμαντέρ και θα καταλάβετε.







16 Kommentare:

  1. το καλό με τη ραδιενέργεια είναι οτι δεν χρειάζεται ν' αλλάζεις πλευρό για να ψηθείς ομοιόμορφα...

    AntwortenLöschen
  2. Anzeta, τα 1.3x10^17 Bq που αναφέρεις για το Ιώδιο αντιστοιχούν σε περίπου 32gr Ιώδιο ή 5.4lt σε κανονικές συνθήκες (1 ατμόσφαιρα πίεση και 20 βαθμούς C θερμοκρασία). Αντίστοιχα τα 6.1x10^15Bq για το Καίσιο αντιστοιχούν σε 1.89 κιλά.

    Βλέπεις, τα Bq που δίνουν, μετράνε άτομα και τα διαολεμένα τα άτομα είναι πολύ μικρά και χωράνε πάρα πολλά σε μόλις λίγα γραμμάρια. Για παράδειγμα, 131 γραμμάρια Ιωδίου χωράνε 6.023x10^23 άτομα Ιωδίου.

    Επιμένεις να συγκρίνεις το Τσέρνομπιλ με την Fukushima χωρίς να έχεις συναίσθηση της σημαντικότατης διαφοράς.

    Σε σχέση κατ'αρχήν με την διαφορά του ενός μηδενικού που λες, για να νιώσεις τι σημαίνει μία τάξη μεγέθους διαφορά, δηλαδή 10 φορές πάνω, φαντάσου τα μηνιαία εισοδήματά σου να ήταν 10 φορές περισσότερα ή 10 φορές λιγότερα και μετά έλα να μου πεις για το ένα μηδενικό. Έχει περάσει ένας μήνας και μέσα σ' αυτό το μήνα έχει εκλυθεί αυτή η ποσότητα όπου είχαμε τις πρώτες μέρες και κάποιες φάσεις με πιο έντονη διαρροή. Για να φτάσει λοιπόν να γίνει 10 φορές πάνω από ότι είναι σήμερα η διαρροή θα πρέπει να περάσουν άλλοι 9 μήνες σαν αυτόν που μας πέρασε. Τώρα που το σκέφτομαι, σίγουρα θα το θεωρείς πολύ εύκολο.

    Σε σχέση με την σύγκριση με το Τσέρνομπιλ, δεν έχεις συνειδητοποιήσει μου φαίνεται τι έγινε στο Τσέρνομπιλ. Ρίξε μια ματιά εδώ, Short-term health effects and immediate results, όπου περιγράφει λίγο τα γεγονότα. Δες ειδικά αυτό το σημείο:

    "Soviet scientists reported that the Chernobyl Unit 4 reactor contained about 180–190 metric tons of uranium dioxide fuel and fission products. Estimates of the amount of this material that escaped range from 5 to 30 percent, but some liquidators, who have actually been inside the sarcophagus and the reactor shell itself — e.g. Mr. Usatenko and Dr. Karpan — state that not more than 5–10% of the fuel remains inside; indeed, photographs of the reactor shell show that it is completely empty. Because of the intense heat of the fire, much of the ejected fuel was lofted high into the atmosphere (with no containment building to stop it), where it spread."

    Αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά; Φοβάμαι πως όχι.

    AntwortenLöschen
  3. @ Γιάννη,
    δεν το είχα σκεφτεί!

    @ Βαγγέλη,

    Μη μου βγαίνεις έτσι!
    Τα BQ δεν μετράνε τα άτομα, αλλά τα άτομα που σκάνε!!! Λοιπόν δεν μπορεί σε ένα υλικό, όσο ραδιενεργό και αν είναι να σκάνε ταυτόχρονα όλα του τα άτομα. Ναι;

    Πάμε παρακάτω: Φαντάζομαι να φαντάζεσαι, ότι ξέρω τη διαφορά ένα προς 10. Σκέψου ότι μόλις έκλεισα τα δέκα χρόνια μου, ενω η γιαγιά μου τα 100!

    Αλλά αγαπητέ μου Βαγγέλη, μην υποτιμάς το Φουκουσίμα! Εγω ΔΕΝ υποτιμάω το Τσερνομπίλ, γι αυτο τρομάζω με το Φουκουσίμα. Ωστόσο, η ραΔΙΕΝΈΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΏΘΗΚΕ στο Τσερνομπίλ ήταν όσο 100 φορές η Χιροσίμα. Λοιπόν είναι η Φουκουσίμα 10 Χιροσίμες, πολύ είναι και αυτό.

    Επίσης, το terra σε σκοτώνει το ίδιο γρηγορα με το hexa Bq πολύ περισσότερο που μιλάμε για 10 φορές λιγότερο!

    Μου γραφεις: contained about 180–190 metric tons of uranium dioxide fuel and fission products: Αυτό αν είναι αλήθεια, τότε να μου πεις πόσοι τόνοι ουράνιο είναι μέσα στους 4 αντιδραστηρες της Φουκουσίμα!
    Για το υπόλοιπο καύσιμο του Τσερνομπίλ το γνωρίζω και γω. Μάλιστα, ενώ θέλουν να ξαναφτιάξουν την σαρκοφάγο υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν, ότι δεν υπάρχει λόγος, γιατι δεν υπάρχει τίποτε απο κάτω.

    Τον αριθμό του Αβοκάντο τον ξέρω και γω, να μου λες πράγματα που δεν ξέρω. Στην προηγούμενη ανάρτηση μου, (του κωλου τα ενιάμερα) έχει κάποιος μια απορία, που του είπα ότι εσύ την ξέρεις την απάντηση. Αν δεν βαριέσαι κάνε τον τον κόπο να κοιτάξεις. Ρωταει γιατι η decay heat δεν χρησιμοποιείται για παραγωγη ενέργειας

    AntwortenLöschen
  4. @ Vagelford,

    Δεν είναι σωστά αυτά που γράφει η Βίκυ. Να υποπτευεσαι πάντα τα Αρθρα που είναι σε λίγες γλώσσες!

    Το γερμανικό κείμενο για την καταστροφή του Τσερνομπίλ, υπάρχει και αντιστοιχο αγγλικό και παρότι δεν το διάβασα, μου φαίνεται πολύ ενημερωμένο, γράφει:


    190 τόνοι της μάζας του πυρήνα του αντιδραστήρα, που αποτελείται εν μέρει από λειωμένο καύσιμο υλικό (οξείδια του Ουρανίου) πλουτώνιο (ως κατάλοιπο από προηγούμενη καύση) από στάχτη, γραφίτη, άμμος, τα θεμέλια του αντιδραστήρα και άλλα υλικά.
    Σύμφωνα με το Γερμανό καθηγητή Sebastian Pflugbeilsind, το 80% – 90% διέφυγε στον αέρα και έχει απομείνει το 5% – 20%


    Δεν λέει πόσα απο αυτά είναι ουράνιο. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ για να υποβαθμίσω την καταστροφή, αλλά για να μειώσω λίγο τον τρόμο μου. Γιατι αν το Τσερνομπίλ είχε 190 τόνους ουράνιο, οι 4 του Φουκουσίμα θα έχουν επί 8 ή επί 12!
    Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει κάτι τέτοιο!!!!!!!!!

    AntwortenLöschen
  5. Anzeta, δεν σου την βγαίνω έτσι. Αν προσέξεις λίγο καλύτερα θα δεις ότι για το Ιώδιο για παράδειγμα, τα 32 γραμμάρια που σου αναφέρω, αντιστοιχούν σε περίπου 10^23 άτομα. Έτσι για τα 10^17 που σκάνε, αντιστοιχούν 10^23 συνολικά. Λες να μην το είχα πάρει υπόψιν μου;

    Αν θέλεις ένα μπούσουλα, αν πολλαπλασιάσεις τα Bq με τον χρόνο ημι-ζωής σε δευτερόλεπτα και όλα αυτό x2, θα πάρεις τον συνολικό αριθμό ατόμων περίπου.

    Η σύγκριση ανάμεσα στην Χιροσίμα, το Τσέρνομπιλ και τη Φουκουσίμα, είναι τελείως άστοχη.

    Το terra με το hexa και το mega με το giga το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι σούπα αν τα μπλέκεις out of context. Σημασία έχει η πυκνότητα και όχι η ποσότητα σε απόλυτα νούμερα. Και πέρα από αυτό, ακόμα και όλα τα Bq του κόσμου να βάλεις, αν δεν τα φάει κανείς, δεν θα κάνουν καμία ζημιά.

    Όσο για αυτά που δεν σου άρεσαν από την wiki, αυτά που λες είναι τα ίδια με αυτά που σου παραθέτω και αναφέρει η wiki. Δεν βλέπω κάτι διαφορετικό.

    Τέλος, ακόμα δεν βλέπεις τη διαφορά ανάμεσα στο Τσέρνομπιλ και την Φουκουσίμα;

    Τσέρνομπιλ: Μπουμ... μεγάλο ποσοστό του καυσίμου διασκορπίστηκε από την έκρηξη και την φωτιά του πυρήνα. Πυρήνας φλεγόμενος, εκτεθειμένος. Ανάγκη απομόνωσής του και περιορισμού του, τσιμεντένια σαρκοφάγος.

    Φουκουσίμα: Δοχείο πίεσης που περιέχει τον πυρήνα με το καύσιμο, πιθανότατα άθικτο. Δοχείο περιορισμού, άθικτο (μικρή βλάβη πιθανών στον 2 στον τόρο που εκτονώνεται ατμός για ψύξη). Βλάβη στην υπερκατασκευή του δοχείου περιορισμού από έκρηξη υδρογόνου. Όλο το καύσιμο στον πυρήνα των αντιδραστήρων. Διαδικασία της ψύξης του πυρήνα σε λειτουργία.

    Σου μοιάζουν ίδια τα δυο περιστατικά; Πως κρίνεις το 2ο πολύ χειρότερο του πρώτου;

    AntwortenLöschen
  6. «Αν θέλεις ένα μπούσουλα, αν πολλαπλασιάσεις τα Bq με τον χρόνο ημι-ζωής σε δευτερόλεπτα και όλα αυτό x2, θα πάρεις τον συνολικό αριθμό ατόμων περίπου».
    Ένα κιλό Ουράνιο ακτινοβολεί το ίδιο με έναν τόνο Ουράνιο;

    «Η σύγκριση ανάμεσα στην Χιροσίμα, το Τσέρνομπιλ και τη Φουκουσίμα, είναι τελείως άστοχη».
    Σε επίπτωση στο περιβάλλον δεν παίζει κανένα ρόλο πώς έγινε το ένα ατύχημα και πώς το άλλο.
    Το γεγονός ότι στο Τσερνομίλ είχαμε διπλή έκρηξη, λόγω του γραφίτη ως moderator, ενώ στην Φουκουσίμα δεν είχαμε, δεν δικαιολογεί την άποψη σου. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου στα τεχνικά, εξ άλλου εκεί είναι και το ουσιαστικό πρόβλημα κάθε ατυχήματος! Μια φορά είναι έτσι και μια αλλιώς. Δηλαδή την μια φορά συμβαίνει ένα ατύχημα για τον Α - λόγο, την άλλη άλλο ατύχημα, που μάλλον θα βελτιώσει κάτι κ.ο.κ, αλλά ποτέ ο άνθρωπος δεν πρόκειται να κάνει δυνατή την απόλυτη πρόβλεψη.
    Και ωστόσο, ακόμα και αν ο άνθρωπος ξεπέρναγε την ανθρώπινη φύση του και γινόταν θεός και τα πρόβλεπε όλα, παραμένει η διαχείριση των ραδιενεργών καταλοίπων που θα παραμένουν στη γη για τα επόμενα χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια. Αυτοί οι αριθμοί είναι απίστευτοι και ξεπερνάν την δικαιοδοσία της γενιάς μας για να παίρνουμε έτσι αυθαίρετα το δικαίωμα να αποφασίζουμε για τις επόμενες χιλιάδες γενιές.
    Θεωρώ, λοιπόν τη χρήση της πυρηνικής Ενέργειας σαν την ύψιστη ύβρη και το μεγαλύτερο έγκλημα και κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να οδηγήσουμε όλους αυτούς που δίνουν εντολή να κατασκευαστούν πυρηνικά εργοστάσια στο δικαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Γιατί, φίλε Vagelford, ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΝ, αλλά και κάθε κατώτερος οργανισμός έχει αναφαίρετο δικαίωμα να ζήσει πάνω σ αυτόν τον πλανήτη και όχι να πεθάνει!

    Όλα τα υπόλοιπα, δεν έχουν καμία απολύτως αξία. Θα μπορούσα να ήμουν μια γάτα , και αν μίλαγα θα σου έλεγα, ότι όσο πιο σοφός από μένα και να είσαι δεν έχεις δικαίωμα να μου αφαιρείς της ζωή τη δική μου και των παιδιών μου!

    Να πούμε και κάτι ακόμα :
    Στην Φουκουσίμα:
    Δοχείο πίεσης που περιέχει τον πυρήνα με το καύσιμο
    (Reactor Pressure Vessel structural integrity: στα κίτρινα με την σημείωση unknown, για τους αντιδραστήρες 1, 2 και 3
    Δοχείο περιορισμού (Containment Vessel structural integrit) κίτρινο στον αντιδραστηρα 2, not damages estimated στους υπόλοιπους.
    Όλο το καύσιμο στον πυρήνα των αντιδραστήρων: yes but damaged!στους αντιδραστήρες 1, 2 και 3.

    Διαδικασία της ψύξης του πυρήνα σε λειτουργία (Core cooling requiring AC power 1 (Large volumetric freshwater injection) : εκτός λειτουργία στους αντιδραστήρες 1, 2 και 3
    και η επόμενη ψύξη με εναλλάκτη θερμοκρασίας: ομοίως.
    και βεβαίως :
    Cooling of the spent fuel pool: στα κόκκινα για τους αντιδραστηρες 3 και 4 και στα κίτρινα για τους 1 και 2.
    Τέλος, δεν παίζει κανένα ρόλο, ποιος έχει ποια γνώμη και γνώση. Δικαίωμα πρώτο έχει η γάτα!
    Ας την αφήσουμε να μιλήσει, αν προσέξουμε λιγάκι θα καταλαβουμε τη γλώσσα της.

    AntwortenLöschen
  7. Νομίζω ότι πρέπει να πανηγυρίζουμε που η Ιαπωνία με τη τεχνολογία της κατάφερε να έχει λιγότερη ραδιενέργεια από το Τσερνομπίλ! Να πανηγυρίζουμε επίσης που η ελεύθερη Ιαπωνία του Ελευθέρου Κόσμου «δεν απέκρυψε τίποτα» για την ελεύθερη κυκλοφορία της ραδιενέργειας, σε αντίθεση με τους κομμουνιστές. Νομίζω πως ο Ελεύθερος Κόσμος απέδειξε με τη Φουκουσίμα την ανωτερότητά του. Η ελεύθερη ραδιενέργεια είναι ανώτερη και φιλική προς τον άνθρωπο ενώ των κομμουνιστών είναι φονική. Τώρα το μέλλον μας είναι ασφαλές. Όλοι οι άνθρωποι το ξέρουν!

    Αλλά…

    Εμείς το ξέρουμε. Το ξέρουν όμως τα ψάρια, τα πουλιά και τα φυτά εκεί και γύρω από τη Γη;;; Αυτό το ερώτημα με βασανίζει!!!!

    AntwortenLöschen
  8. @ symastev

    Αυτά το ξέρουν ότι δεν είναι ασφαλή, απλώς δεν μπορούν να το φωνάξουν!

    @ Vagelford,

    Οντως!

    AntwortenLöschen
  9. Ωραία και κατατοπιστική η συζήτηση. Προσπαθεί να μου φρεσκάρει παλιές, καταχωνιασμένες γνώσεις που τις ξεθώριασε ο χρόνος.
    Εκείνο το Αβοκάντο όμως με χαλάει αφάνταστα. Μου κάθεται στο λαιμό, (έχει πολλά λιπαρά) και προτιμώ τα ακτινίδια.
    Ίσως αν γινόταν Αβογκάντρο, κάπως θα μου πήγαινε καλύτερα.
    Εσείς οι ειδικοί, τι λέτε;

    AntwortenLöschen
  10. @ Orpheas,

    Οχι, Avogadro, αβοκάντο, όπως λέμε δικηγόρος! Οχι φαγητό!

    Αντε ρε Ορφέα, μπορεί να έχω ξεχάσει πολλά ονόματα, αλλά και να τον είχα ξεχάσει τον Avogadro, δύσκολο είναι να τον βρω στο διαδίκτυο;

    AntwortenLöschen
  11. Φίλτατη καλημέρα.

    Νομίζω, σκόπιμο θα ήταν λόγω των ημερών να εκμεταλλευτούμε το νόμο του Avogadro (έστω Αβοκάντο) και βάσει αυτού να βάψουμε τα πασχαλινά μας αυγά.Έτσι θα εξοικονομήσουμε, τις δύσκολες τούτες ώρες, και κάμποσα ευρουδάκια, μη αγοράζοντας τη σχετική μπογιά (πανάκριβη έγινε κι αυτή!).
    Μάλιστα, με την κατάλληλη διατροφή μπορούν να επιτευχθούν και οι κατάλληλες αποχρώσεις. Π.χ. οι ακραιφνείς πασόκοι, τρώγοντας κουτόχορτο, θα μπορούν (ανάλογα και με την ποσότητα του καταναλισκομένου χόρτου) να επιτύχουν θαυμάσιες πράσινες αποχρώσεις. Από το παλ βεραμάντ, οι πιο προβληματισμένοι, μέχρι το ωραίο βαθύ καταπράσινο, οι πλέον ένθερμοι (αυτοί που ακολουθούν μέχρι και τον Δρούτσα!).
    Οι γαλαζοαίματοι το καθάριο γαλάζιο του, πάλαι ποτέ, αττικού ουρανού, ενώ οι υπόλοιποι εκμεταλλευόμενοι τις αιμορροΐδες που μας δημιούργησαν, είτε απ’ ευθείας τα μέτρα, (αφού δεν χρησιμοποιήσαμε βαζελίνη, καλά να πάθουμε), είτε το «ζόρι» που ακολούθησε τώρα που μας τα «εφαρμόσανε» γερά, θα πετύχουμε πολύ όμορφες κόκκινες αποχρώσεις! (Ουδέν κακό αμιγές καλού).
    Τελικά, ο νόμος του Avogadro θέλει οπωσδήποτε συμπλήρωση, με βάση τα ανωτέρω, αφού η άλλη θεωρία που θέλει τα αυγά να μην βάφονται με… αέρια, έχει πλέον καταρριφθεί από την κυβέρνηση.
    Είδες πώς οι σωστές και τεκμηριωμένες συζητήσεις προάγουν την επιστήμη!! Έτσι προχώρησε κι έτσι θα προχωρεί ο κόσμος!

    Καλό Πάσχα!

    AntwortenLöschen
  12. @ Φίλε Ορφέα, Καλό Πάσχα και σε σένα.

    Εγω πάντως θα βάψω αυγά σε κρεμυδόφλουδες και κοκκινίζουν θαύμα! Ετσι αποφεύγω τις χημικιές μπογιές.

    AntwortenLöschen
  13. Κυρά μου, δεν σε αναγνωρίζω!
    Αν και Κεφαλλονίτισσα, φαίνεται πως έχασες το χιούμορ σου! Θα σε μαλώσω! (Εμ, μ' αυτά που πιπιλίζεις συνέχεια το μυαλό σου, τι περιμένεις! Θα ραμολίρεις, κακομοίρα μου, πριν της ώρας σου!)
    Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Λασκαράτου "ψημμένη" μου!
    Ποιός μίλησε γιά χημικές μπογιές!
    Η πρότασή μου αναφέρεται σε απόλυτα φυσικές μπογιές. Φυσικότερες δεν γίνεται!
    "Ρεβιζιονάρισε" γρήγορα και πες μου!

    Καλό βάψιμο! (όπως και να'ναι)

    AntwortenLöschen
  14. O Orphea,

    Εβαψα κάτι αυγά, μούρλια και όχι με πορδές!!

    AntwortenLöschen
  15. Κυρά μου χαίρε και πάλι!
    Κοίτα κακομοίρα μου και ρίχτο στη "τρελή" γιατί στο τέλος θα τρελαθούμε όλοι μας πραγματικά.
    Αυτοί που μας κουμαντάρουν βάλθηκαν να το κάνουν!
    Εγώ, πάντως, το πήρα απόφαση. Θα γίνω "τρελός" για να μην τρελαθώ!

    Καλή Ανάσταση!

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...