Donnerstag, 7. Juli 2011

Είπαμε: Μαζί τα φάγαμε!!!

Γράφει η Welt on Line.
Η Ελλάδα έχει χρέη ύψους 490 δις δολάρια, ενώ οι ΗΠΑ 14 τρις. Τι εμπιστοσύνη μπορεί να δώσει κανείς σε ότι διαβάζει σήμερα;
Καμία!
Ούτε καν στους αριθμούς. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΔΝΤ τα χρέη της Κεντρικής Κυβέρνησης της μεν Ελλάδας, κωδικός στον πίνακα του ΔΝΤ GGXWDG, για να ξέρουμε ότι μιλάμε για τα ίδια νούμερα και όχι για πατάτες εδώ και σκόρδα αλλού, ανέρχονται σε 345 δις Ευρώ (η μετατροπή τους σε δολάρια δεν είναι σωστή, γιατί το δολάριο ανεβοκατεβαίνει ενώ το χρέος μας μόνο ανεβαίνει), και των ΗΠΑ σε 15 τρις. και κάτι ψιλά (ε, να μην κάνει και ένα τρις σκόντο η Welt on Line, τι σοβαρή φυλλάδα θα ήταν;).


Δεν έχει πολύ σημασία, ακόμα και το χρέος των 345 δις είναι τεράστιο για μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα.
Για να δούμε όμως τι κάνουν οι πέντε πιο μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, όχι πως έχει κανένα ενδιαφέρον, αλλά μπας και ξεστραβωθούν όλοι όσοι τα έχουν βάλει με το δημόσιο τομέα που είναι η αιτία όλου του κακού!
Από το 2009 που ανέλαβε η κυβέρνηση Τσολάκογλου αυξήθηκε το χρέος μας κατά 32% με στοιχεία του 2010, και σε σχέση με το έτος 2008, ενώ της Μ. Βρετανίας κατά μόνο 69% (έχει υποτιμηθεί το νόμισμα) των ΗΠΑ κατά 48% της Γερμανίας κατά 25% και της Ιαπωνίας κατά 12% , του κόστους της πυρηνικής καταστροφής της Ιαπωνίας μη συμπεριλαμβανομένου, οπότε αναμένουμε στο ακουστικό μας ! Σε όλη την περίοδο της αύξησης του χρέους έγιναν περικοπές των μικρών μισθών , ενώ συγχρόνως μας έβριζε και συνεχίζει να μας βρίζει όλη η υφήλιος ότι είμαστε σπάταλοι, τεμπέληδες διεφθαρμένοι, κόπροι που τα φάγαμε μαζί τους, ότι έχουμε ένα τεράστιο δημόσιο τομέα, που πρέπει να ελαφρύνει αφήνοντας μερικές εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στο δρόμο, ότι παίρνουμε διακοπές περισσότερες από τους δουλευταράδες Γερμανούς, που πολύ καλά τους τα σούρνει ο Εκο, κλπ. κλπ.
Βέβαια, η Welt on Line, εστιάζει στο χρέος των ΗΠΑ, και όχι όλης της Ευρωζώνης! Είπαμε για το χρέος της Ευρωζώνης φταίνε οι Έλληνες, το είπαμε το εμπεδώσαμε, να μην το ξαναπούμε! Εξ άλλου το λέει και ο Πάγκαλος κάθε μέρα! Μάλιστα αυτός είναι πιο σαφής: Για όλα φταίει ο Τσίπρας, ή για όλα φταίνε οι γκόμενες οι πρώην και οι επόμενες.
Μπά, τι έχω πάθει ξεχνάω τι θέλω να γράψω. Λοιπόν οι ΗΠΑ χρωστάνε, δηλαδή η Κεντρική Κυβέρνηση των ΗΠΑ χρωστάει 15 τρις και 154 δις.
Πού τα χρωστάει όλα αυτά; Στην FED βέβαια πού αλλού; Αλλά πάλι η Welt on Line μας ενημερώνει και καλά κάνει, να ‘ναι καλά τα παλληκάρια της, για τις χώρες που κρατάνε ομολογίες αμερικανικές και τι θα χάσουν άμα πει η μεγάλη μάμα: no money no honey!!
Δείτε λοιπόν στον δεύτερο πίνακα πόσα χρωστάνε και πού οι ΗΠΑ.

Τα πρόσθεσα και έφτασα σε 3,699 τρις. Τα υπόλοιπα τα χρωστάει της Μιχαλούς.
Ε, τι να κάνουμε όλη η υφήλιος χρωστάει της Μιχαλούς, εμείς δηλαδή γιατί να μείνουμε πίσω;

Και μια και μιλάμε για λεφτά και ποιος τα έχει.
10 κότες του Χόλυγουντ κέρδισαν πέρυσι από 30 εκατομμύρια δολάρια (οι 2 πρώτες) μέχρι την πιο φτωχιά κυρία Μέριλι Στριπ 10 εκατομμύρια.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...