Mittwoch, 13. Juli 2011

Όργουελική Αναθεώρηση της έννοιας της "θεωρίας της Συνωμοσίας

Μετά το "Κοιμητήριο της Πράγας" στο οποίο αναλύεται με την βαθιά ιστορική γνώση του Ουμπέρτο Εκο η δύναμη της συνωμοσίας, διαβάστε την σημερινή εξέλιξη αυτού του σπόρ:



Εκμεταλλευόμενοι την απροσεξία μας, η θεωρία της συνωμοσίας έχει επαναπροσδιοριστεί με Οργουελικό τρόπο.
Σήμερα, η "θεωρία της συνωμοσίας" δεν περιγράφει πια καθόλου ένα γεγονός που οφείλεται σε συνωμοσία. Αντ’ αυτού, έχουμε να κάνουμε με ένα γεγονός που είναι έξω από τη γραμμή εκδοχής της κυβέρνησης και των προαγωγών της των μέσων ενημέρωσης.


Για παράδειγμα, τα δελτία ειδήσεων της τηλεοπτικής αλυσίδας Russia Today (RT, Η Ρωσία σήμερα) έχουν επισημανθεί από το New York Times, για την συνομωσιολογία τους μόνο και μόνο επειδή οι ​​πληροφορίες και οι απόψεις που εκφράζονται από το RT δεν είναι αυτές που ανέφερε η New York Times και δεν τις εγκρίνει η αμερικανική κυβέρνηση.
Με άλλα λόγια, όταν η αλήθεια γίνεται δυσάρεστη για την κυβέρνηση και το υπουργείο προπαγάνδας της, η αλήθεια επαναπροσδιορίζεται ως θεωρία συνωμοσίας, που σημαίνει ότι είναι μια γελοία και παράλογη εκδοχή που πρέπει να αγνοήσουμε.
Όταν ένας μεγάλος αριθμός πολύ καλά τεκμηριωμένων, με αποχαρακτηρισμένα ως απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα και εκθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, βιβλίων ξεκαθάρισαν ότι ο Όσβαλντ δεν ήταν ο δολοφόνος του προέδρου JF Kennedy, τότε η ογκώδης έρευνα, τα κυβερνητικά έγγραφα και οι ελεγμένες μαρτυρίες σφραγίστηκαν όλα σαν "θεωρία συνωμοσίας".

Με άλλα λόγια, η αλήθεια σχετικά με το συμβάν είναι απαράδεκτη για τις αρχές και το Υπουργείο Προπαγάνδας, το οποίο εκπροσωπεί τα συμφέροντα των αρχών.
Το πιο τρανταχτό παράδειγμα για το πώς οι Αμερικανοί προστατεύονται από την αλήθεια είναι η ανταπόκριση των μέσων μαζικής ενημέρωσης (συμπεριλαμβανομένων πολλών ιστοσελίδων) στο μεγάλο και αυξανόμενο αριθμό επαγγελματιών που βρίσκουν την επίσημη εκδοχή της 11ής Σεπτεμβρίου 2001 αστήρικτη με αυτά που γνωρίζουν ως εμπειρογνώμονες για τη φυσική, τη χημεία, τη δομική μηχανική, τη αρχιτεκτονική, ή για τις πυρκαγιές, τις δομικές βλάβες, το πιλοτάρισμα των εμπορικών αεροσκαφών, τις διαδικασίες ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τις δυνατότητες του NORAD (North American Aerospace Defense Command ), τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, την ασφάλεια των αεροδρομίων και άλλα θέματα που σχετίζονται με το θέμα. Οι ειδικοί, οι οποίοι αριθμούνται σε χιλιάδες, περιορίστηκαν σε σιγή από μια κλίκα αχρήστων των μέσων ενημέρωσης που αποκαλούν τους ειδικούς ως «θεωρητικούς της συνωμοσίας».
Και αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η επίσημη εκδοχή που υιοθετήθηκε από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης είναι η πιο εξωφρενική θεωρία συνωμοσίας που πέρασε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία.

Ας πάρουμε λίγα λεπτά για να εξοικειωθούμε ξανά με την επίσημη εκδοχή, η οποία δεν θεωρείται καθόλου ως θεωρία συνωμοσίας, παρά το γεγονός ότι συνιστά μια απίστευτη συνωμοσία. Η επίσημη αλήθεια είναι ότι μια χούφτα νέων Αράβων μουσουλμάνων, οι οποίοι δεν ήξεραν να πετάξουν αεροπλάνα, κυρίως Σαουδάραβες, που δεν προέρχονταν από το Ιράκ ή το Αφγανιστάν, γέλασαν όχι μόνο τη CIA και το FBI αλλά και τις 16 υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και όλες τις συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της ισραηλινής Μοσάντ, για την οποία λέγεται ότι έχει διεισδύσει σε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις και που δολοφονεί αυτούς που η Μοσάντ κατατάσσει ως τρομοκράτες.

Πέρα από την εκδούλευση όλων των υπηρεσιών πληροφοριών, αυτή η χούφτα νεαρών Σαουδαράβων εξουδετέρωσαν επίσης το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το NORAD, τέσσερις φορές την ασφάλεια των αερολιμένων την ίδια ώρα το ίδιο πρωί, την εναέρια κυκλοφορία, προκάλεσαν την ανικανότητα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να πετάξουν τα αεροσκάφη αναχαίτισης της και προκάλεσαν την ξαφνική κατάρρευση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τριών κτιρίων που είχαν κατασκευαστεί εξαιρετικά καλά και ισχυρά, μεταξύ των οποίων ένα κτίριο που δεν χτυπήθηκε από κανένα αεροπλάνο. Όλ’ αυτά ως αποτέλεσμα ελάχιστων δομικών ζημιών και μικρών πυρκαγιών με σύντομη διάρκεια ζωής που προκλήθηκαν σε μερικά μόνο πατώματα.



Το World Trade Center N°7, ένα κτίριο 47 ορόφων,
185 μέτρα ύψους, κατέρρευσε σε 7 δευτερόλεπτα
στις 5:20 μ.μ. στις 11 Σεπτεμβρίου 2001,
πολύ μετά από τους δίδυμους πύργους.
Οι Σαουδάραβες τρομοκράτες ήταν ακόμη σε θέση να νικήσουν τους νόμους της φυσικής και να προκαλέσουν την κατάρρευση με την ταχύτητα της ελεύθερης πτώσης για μερικά δευτερόλεπτα του πύργου 7 του WTC (World Trade Center), η οποία παραμένει μια φυσική αδυνατότητα χωρίς τις ειδικές εκρηκτικές ύλες που χρησιμοποιούνται για την ελεγχόμενη κατεδάφιση κτιρίων.
Η ιστορία η οποία μας διηγήθηκαν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ είναι μια τεράστια συνομωσία, ένα σενάριο ταινίας του James Bond. Πάντως όποιος αμφιβάλλει για αυτή την απίθανη θεωρία συνωμοσίας χαρακτηρίζεται ως ασήμαντος από τα μέσα ενημέρωσης.
Όποιος πιστεύει έναν αρχιτέκτονα, δομικό μηχανικό η έναν εμπειρογνώμονα κατεδαφίσεων που δηλώνουν ότι τα βίντεο δείχνουν ότι τα κτίρια εκρήγνυνται και δεν καταρρέουν, όποιος πιστεύει ένα διδάκτορα φυσικής που λέει ότι η επίσημη εκδοχή έρχεται σε αντίθεση με ό, τι γνωρίζουμε σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, όποιος πιστεύει πιλότους εμπειρογνώμονες που καταθέτουν ότι ανεκπαίδευτοι νέοι πιλότοι για τέτοια αποστολή δεν θα ήταν σε θέση να πετάξουν τα αεροπλάνα σε αυτόν τον τύπο εναέριων ελιγμών, όποιος πιστεύει τις εκατοντάδες των στοιχείων των πρώτων βοηθειών που μαρτυρούν όχι μόνο ότι άκουσαν εκρήξεις, αλλά ήταν και θύματα αυτών επί τόπου, όποιος πιστεύει τον καθηγητής της χημείας Niels Harris του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης που δήλωσε ρητά ότι βρήκε στοιχεία νανο-θερμίτη (εκρηκτικό υψηλής ενέργειας που χρησιμοποιείται για τις κατεδαφίσεις και των οποίων τα στοιχεία που βρέθηκαν σε δείγματα από σκόνη προερχόμενη από τους πύργους του WTC μπορεί να έχει μόνο στρατιωτική προέλευση) σε δείγματα σκόνης από τους πύργους του WTC. Όποιος έχει πειστεί από αυτούς τους εμπειρογνώμονες, αντί της κατάλληλης προπαγάνδας χαρακτηρίζεται ως θεότρελος.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα, και όλο και περισσότερο σε όλο τον δυτικό κόσμο, τα γυμνά γεγονότα και οι πραγματικοί λόγοι έχουν υποβιβαστεί στην τάξη των ανόητων αστείων ανεκδότων. Μόνο οι άνθρωποι που πιστεύουν τα ψέματα εγκρίνονται κοινωνικά και γίνονται δεκτοί ως πατριωτικοί πολίτες.
Στην πραγματικότητα, ένας συγγραφέας ή δημοσιογράφος, δεν παίρνουν άδεια να γνωστοποιήσει τα ευρήματα των σκεπτικιστών της επίσημης εκδοχής της 11ης Σεπτεμβρίου. Με άλλα λόγια, η απλή πράξη να αναφερθούν τα ευρήματα του καθηγητή Harrit σημαίνει ότι συμφωνείτε με αυτά ή ότι τα βρίσκετε έγκυρα. Ο καθένας γνωρίζει ότι θα απολυθεί αμέσως αν θα ανέφερε στα αμερικανικά γραπτά η τηλεοπτικά ΜΜΕ τις έρευνες του καθηγητή Harrit, ακόμη και καλαμπουρίζοντας. Έτσι, από ό, τι γνωρίζω, δεν έχει ποτέ αναφερθεί σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο καθηγητής Harris ανέφερε τις έρευνες και τα ευρήματά του στην τηλεόραση στην Ευρώπη και έδωσε διαλέξεις που έκαναν γνωστό σε μεγάλο βαθμό το έργο του σε πανεπιστήμια του Καναδά, ότι ο ίδιος και η ομάδα των διεθνών ερευνητών που τον συνόδευαν κατά την εργασία του βρήκαν ανέπαφο νανο-θερμίτη στα δείγματα σκόνης του WTC και προσέφεραν δείγματα σε πολλούς άλλους επιστήμονες για να τα εξετάσουν!
Ακόμα και οι ιστοσελίδες στις οποίες είμαι προσωπικά ανάμεσα στα αγαπημένα πρόσωπα των αναγνωστών, δεν επιτρέπεται να αναφέρονται τα ευρήματα του καθηγητή Harris.

Όπως είπα νωρίτερα, εγώ ο ίδιος είχα μια εμπειρία με έναν δημοσιογράφο από το Huffington Post που ήταν ευτυχής να πάρει συνέντευξη από ένα διοριζόμενο μέλος από την κυβέρνηση Ρέιγκαν που διαφωνούσε με τους πολέμους των Ρεπουμπλικανών στη Μέση Ανατολή. Μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης που του παρείχα μετά από αίτηση του, τρομοκρατήθηκε όταν έμαθε ότι είχα αναφέρει τα ευρήματα ερευνητών για την 11η Σεπτεμβρίου. Για να προστατεύσει την καριέρα του, έσπευσε να συμπεριλάβει στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σε απευθείας σύνδεση (on line), ότι οι απόψεις μου σχετικά με τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ έπρεπε να αγνοηθούν γιατί είχα αναφέρει απαράδεκτες έρευνες για την 11η Σεπτεμβρίου.

Η απροθυμία ή η αδυναμία να εκφράζουν μια άποψη για τις 11 Σεπτεμβρίου διαφορετική από την επίσημη φωνή καταδικάζει πολλές ιστοσελίδες που αντιτίθενται στους πολέμους και στην ανάπτυξη του αμερικανικού αστυνομικού κράτους σε απριόρι ματαιότητα. Αυτές οι ιστοσελίδες, για οποιονδήποτε λόγο, αποδέχονται την επίσημη εκδοχή της κυβέρνησης για την 11η Σεπτεμβρίου, αλλά αντιτίθενται στο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και στο αστυνομικό κράτος, τα οποία είναι οι άμεσες συνέπειες της αποδοχής της εκδοχής της κυβέρνησης. Να προσπαθήσεις να αντισταθείς στις συνέπειες ενός γεγονότος του οποίου αποδέχεσαι την εκδοχή είναι αδύνατο έργο.
Αν πιστεύετε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχθηκαν επίθεση από μουσουλμάνους τρομοκράτες και ότι είναι πιθανό να είναι αποδέκτες νέων επιθέσεων, τότε ένας «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» και το αστυνομικό κράτος για την εξάλειψη της τρομοκρατίας είναι αναγκαία επακόλουθα για να δοθεί μεγαλύτερη ασφάλεια στους Αμερικανούς.
Απαγορευμένη είναι η σκέψη ότι ένα αστυνομικό κράτος και ένας ανοιχτός πόλεμος χωρίς τέλος θα ήταν πιο επικίνδυνες απειλές για τον αμερικανικό λαό.
Μια χώρα της οποίας ο πληθυσμός έχει διαμορφωθεί για να αποδεχτεί το λόγο της κυβέρνησης και που αποβάλει εκείνους που τον αμφισβητούν ή ρωτούν είναι μια χώρα χωρίς ελευθερία στο μέλλον της.

Άρθρο του του Paul Craig Roberts*


*Ο Dr.Paul Craig Roberts ήταν υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ρήγκαν, συνεκδότης της εφημερίδας Wall Street Journal, Ανώτερος Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Hoover στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, κατείχε την έδρα William E. Simon της Πολιτικής Οικονομίας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Georgetown.
Είναι συγγραφέας και συν-συγγραφέας εννέα βιβλίων και έχει καταθέσει ενώπιο εξεταστικών επιτροπών του αμερικανικού Κογκρέσου σε τριάντα διαφορετικές περιπτώσεις.



Πηγή

2 Kommentare:

  1. εγώ πάλι, αυτόν τον κύριο Dr.Paul Craig Roberts τον βλέπω σύντομα μακαρίτη και με τρόπο που σίγουρα δε θα είναι δολοφονία, όπως ένα τροχαίο, μια καρδιακή ανακοπή, ένα εγκεφαλικό. \

    εκτός αν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και πρέπει να ενημερώνει τον κοσμο για να μετριέται η επιρροή των συνομοσιολόγων...

    άσε, μπήκα και εγώ στο τρυπάκι να σκέφτομαι έτσι.

    AntwortenLöschen
  2. @ Ρία,

    Ελευθερία (;)

    Καλώς το κορίτσι,

    Ο,τι και να σκεφτείς μέσα θα είσαι. Και να τον φάνε εύκολο το έχουν και να τον αφήσουν να μιλάει, αστον σου λένε να μιλάει, ποιός τον ακούει και ποιός τον διαβάζει!
    Και αυτό το τελευταίο μη το υποτιμάς καθόλου.
    Ήμουν η πρώτη που έγραψα και είπα ότι η υπόθεση του ΔΣΚ ήταν στημένη! Παρότι δεν ανήκει σ αυτούς που εκτιμώ! Οταν το πρωτοείπα, αλλο να σου λέω τι άκουσα! Τώρα αποδείχτηκε ότι η κυρία ήταν της βίζιτας και ο τραπεζικός της λογαριασμός είχε 100.000 δολάρια προπληρωμή για το σπέρμα που θα βρίσκανε στη φούστα της.....

    Φαίνεται λοιπόν ότι ο Εκο ξέρει για τι μιλάει!!!!!

    Πέτα λάσπη και πες και ψέματα μέχρι εκεί που δεν παίρνει! Όσο πιο εξωφρενικά τα ψέμματα τόσο και πιο πιστευτά.

    Όλη η υφήλιος είδε δύο αεροπλάνα να πέφτουν στους πύργους. Δυο αεροπλάνα φάντασμα που στα ερείπια δεν βρέθηκε ούτε η σκόνη τους. Ποιός τολμάει να πει ότι δεν πέταξαν ποτέ αεροπλάνα εκεί και να μην τον πούνε τρελό;

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...