Dienstag, 19. Juli 2011

Πρέπει να αλλάξουμε ρότα!

Το πετρέλαιο τελειώνει, το ουράνιο ομοίως, (αυτό το λέω για τους αφελείς που νομίζουν ότι η πυρηνική ενέργεια είναι η λύση σε μια ενεργειακή κρίση), για ηλιακή ενέργεια χρειάζονται σπάνιες γαίες, ορισμένη ποιότητα άμμου, αλλά κυρίως μια ριζική αλλαγή του συστήματος διανομής της ενέργειας, που χρειάζεται πολύς χρόνος, τουλάχιστον ίσος με τον χρόνος που θα πάρει αυτή η ακρίδα του καπιταλισμού για να στραγγίσει και την τελευταία σταγόνα του πετρελαίου, ή του λαδιού της πέτρας όπως γράφει ο υπέροχος Σούμαχερ στο βιβλίο του «το μικρό είναι ωραίο». (E. F. Schumacher. Small Is Beautiful).

Από τις

παραγόμενες σε παγκόσμιο επίπεδο τροφές ένα μεγάλο ποσοστό πάνε σε χωματερές, ενώ το 1/3 της ανθρωπότητας πεινάει.

Τα δάση ξυλεύονται και ισοπεδώνονται όλο και πιο γρήγορα, και έτσι όχι μόνο μειώνεται το οξυγόνο της γης,

αλλά οδηγούνται σε αφανισμό χιλιάδες ζώα που δεν έχουν πια σπίτι. Μέρος του ισοπεδωμένου εδάφους χρησιμοποιείται για την παραγωγή βιοκαυσίμων, προκειμένου η πλούσια και υπερχρεωμένη Δύση να μπορεί να μετακινείται ασκόπως από το ένα μέρος της γης στο άλλο.

Τα πολιτικά κόμματα βρίσκονται σε κώμα και μάλιστα όχι μόνο τα επονομαζόμενα αστικά κόμματα αλλά και τα αριστερά και τα πράσινα.

Και δεν είναι μόνο τα κόμματα που βρίσκονται σε κώμα ή σε αγαστή συνεργασίας με το σύστημα του καπιταλισμού της καταστροφής, είναι και οι διάφορες ΜΚΟ (μη κυβερνητικές οργανώσεις) οι οποίες με βάση αποφάσεις του ΟΗΕ, χρηματοδοτούνται φανερά από τα κρατικά εθνικά κονδύλια (δηλαδή από το πόπολο) και βεβαίως βεβαίως, επειδή αυτά δεν φτάνουν για τους θείους στόχους που επιδιώκουν αυτές οι οργανώσεις, λαδώνονται από δεξιά και αριστερά καθιστώντας το τοπίο του 21 ου αιώνα έτι ζοφερότερο.

Ο πληθυσμός της γης φτάνει αισίως τα 7 δις!! Ένα εφιαλτικό νούμερο. Ο πλανήτης γέμισε με ανθρώπους τόσο ασφυκτικά που σε λίγο δεν θα υπάρχει χώρος ούτε για ποντίκια!

Και οι αρχηγοί κρατών συζητάνε ανοησίες από το πρωΐ μέχρι το άλλο πρωΐ! Μάλιστα το μέγεθος και η ποιότητα των ανοησιών είναι τόσο πιο μεγάλες όσο πιο μεγάλη είναι η θέση αυτού που τις αραδιάζει ανερυθρίαστα! Έχουν λυσσάξει να μιλάνε για το Ελληνικό χρέος που είναι μια σταγόνα στον Ωκεανό του πλανητικού χρέους, ο δε σουλτάνος είπε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν τα χάλια της Ελλάδας. Δηλαδή σκέψου και να τα είχαν τα χάλια της Ελλάδας τι θα γινότανε! Απίστευτες οι ανοησίες που ξεφουρνίζει ο κάθε ηλίθιος που βρήκε μια θέση δώρο είτε από τον πατέρα του είτε από τον μπάρμπα στην Κορώνη, δηλαδή από τους πετρ

ελαιάδες, τους τραπεζίτες, τους φαρμακοβιομήχανους και τους πολεμοβιομήχανους στη πρώτη γραμμή και ακολουθούν και όλα τα άλλα κοράκια του πολιτισμένου κόσμου!

Η κρίση θα ήταν μια καλή ευκαιρία για την ανθρωπότητα να αλλάξει ρότα. Αλλά δυστυχώς η θηλιά της «ανάπτυξης» δεν χαλαρώνει, αντίθετα γίνεται όλο και πιο σφιχτή.

Θα ήταν μια καλή ευκαιρία, να σταματήσουμε να σπαταλάμε ότι οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας, αλλά όταν αντικρίζεις αυτά τα παιδιά, κάθε φορά που κυκλοφορούν ομαδικά και διαχέουν γύρω της έναν αέρα ηλιθιότητας και τραμπουκισμού, τότε λες το χειρότερο που η ανθρώπινη λογική ξεστόμισε: Το πρόβλημα δεν είναι τι κόσμο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας, αλλά σε τι παιδιά θα παραδώσουμε τον κόσμο μας!

Η ανθρωπότητα δεν έχει άλλη λύση από το να αλλάξει ρότα. Πρέπει

να σταματήσει ένα μικρό κομμάτι της , σ αυτό δηλαδή του οποίου μέρος είμαστε και μείς, να ζει σπάταλα και να επιλέξει την σεμνότητα από την επίδειξη. Να μάθει να ζει πτωχά σαν επιλογή, γιατί αλλιώς μια άλλη φτώχεια θα της επιβληθεί. Μία φτώχεια που θα φέρει μαζί της πόλεμο, αρρώστιες και δυστυχία και θα μετατρέψει τον πλανήτη σε χώρο που μόνο σκορπιοί και φίδια θα βρίσκουν τόπους χλοερούς!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...