Dienstag, 26. Juli 2011

Ο τρελός της Νορβηγίας και τα περίεργα


Βέβαια κανείς δεν έχει μείνει αδιάφορος από την τραγωδία της Νορβηγία και δεν θέλω με τα παρακάτω ερωτήματα που θα θέσω να μειώσω στο ελάχιστο το δραματικό αυτό γεγονός.

Όμως, πώς να μην ρωτήσω: Πώς η νορβηγική αστυνομία ή δεν ξέρω ποια είναι η υπεύθυνη Αρχή, έκανε λάθος στο μέτρημα των νεκρών;


Πώς δηλαδή τις πρώτες μέρες μέτρησαν πάνω από 100 (στην αρχή είπαν 91, μετά 103) και μετά από τρεις μέρες οι νεκροί έπεσαν στους 73; Τι στο καλό, δεν είναι και χιλιάδες για να κάνεις λάθος στο μέτρημα, ούτε μπορεί κανείς να μετρήσει κάποιους νεκρούς κατά λάθος. Εκτός αν περίμεναν τόσους και όταν βγήκαν λιγότεροι έπρεπε να το διορθώσουν τον αριθμό. Ούτε στους νεκρούς δεν υπάρχει πια σέβας σ αυτόν τον τρελό κόσμο.

Είναι όλα πολύ περίεργα…….

Λέγεται ότι είχε αγοράσει 6 τόνους λιπασμάτων λίγες εβδομάδες πριν από την επίθεση. Πώς, μόνος του, θα μπορούσε να έχει φορτώσει αυτούς τους 6 τόνους λιπάσματος σε 4 διαφορετικά αυτοκίνητα (η πυκνότητα του νιτρικού αμμωνίου είναι 850, ήτοι 7 κυβ. μ), γνωρίζοντας ότι ένα Ι.Χ. έχει εσωτερικό όγκο μικρότερο από 2 κυβικά μέτρα μαζί με την θέση του οδηγού, ακόμη και μετά την αφαίρεση όλων των καθισμάτων;».

Άσε, που σε χώρες, όπως η Νορβηγία η αγορά λιπασμάτων είναι ελεγχόμενη. Πόσο μεγάλη ήταν η φάρμα του δολοφόνου, ώστε να δικαιολογεί 6 τόνους λίπασμα;
Τι να πω; Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν!!!!
Κάτι άλλο ετοίμαζαν και τους βγήκε, ο τύπος ξώφαλτσα!

15 Kommentare:

  1. τις ίδιες ακριβώς απορίες είχαμε και εμείς.
    πως έγιναν όλα αυτά; τι μας κρύβουν;

    AntwortenLöschen
  2. Η Νέα Τάξη του αμερικάνικου 4ου ράιχ πέταξε την "αντι-ισλαμική" μάσκα (αφού πρώτα "ξεφορτώθηκε" τον Οσάμα Μπιν Λάντεν - εδώ γελάνε!) και φόρεσε την "αντιρατσιστική".
    Οι Η.Π.Α στο κύκνειο άσμα τους...

    AntwortenLöschen
  3. Φιλη ange-ta

    O Βreivik οπως μαθαμε, εδω, ειχε μαζι του στη βαρκα μια μεγαλη ..βαλιτσα (γεματη με πολεμοφοδια προφανως) και μαλιστα αφου ηταν ντυμενος αστυνομικος ελαβε και βοηθεια απο τα ...μελλοντικα θυματα του καποια ατομα υπευθυνους στη κατασκηνωση, τα οποια μολις εξεφρασαν αποριες για το ενα και το αλλο, εκτελεσθηκαν επι τοπου απο τον ιδιο!
    Μετα η επιχειρηση που ειχε ηταν ηδη στημενη εδω και χρονια, δλδ αγοραζε λιπασμα εδω και πολλα χρονια προκειμενου να εξασφαλισει τις ποσοτητες που χρειαζοταν..

    Η Νορβηγικη αστυνομια εχει ηδη δεχθει κριτικη απο πολλους συγγενεις για τη καθυστερηση τους να στειλουν ενισχυσεις στο Utøya πιο γρηγορα...Θα δουμε τα πορισματα των ερευνων και ελπιζω να μπορεσουμε να βγαλουμε καποια συμπερασματα...

    AntwortenLöschen
  4. @ γεια σου ria

    Δεν μπορώ να σκεφτώ, πώς ωφελείται κανείς από μια χριστιανική τρομοκρατία.
    Μόνο αν είναι ισλαμική προβοκάτσια για να ενισχυθεί η θέση τους που αρχίζει τώρα εσχάτως να τρίζει λιγάκι. (Δες Τίλο Ζαχαρίν στην Γερμανία, καρικατούρες κατά Μωάμεθ στην Δανία, απαγόρευση μπούργκας στο Βέλγιο και Γαλλία κλπ).
    Μέχρι σήμερα είχαμε να κάνουμε με ισλαμική τρομοκρατία. Να σκεφτεί κανείς ότι είναι απλώς δράση – αντίδραση; Τότε δεν θα έπρεπε να επεκταθεί σε παιδιά. Αν υποθέσουμε ότι ο τύπος είναι αυτό που λέει, η θανάτωση παιδιών μάλλον αντίθετα αποτελέσματα φέρνει. Δείχνει ένα εντελώς απάνθρωπο χριστιανικό πρόσωπο, που δεν θα ήθελε ΑΥΤΟΣ κατ αρχήν. Τελικά ενισχύει την θέση των ισλαμιστών.
    Άλλη υπόθεση είναι να είχαν άλλα κατά νού, αυτοί που ετοίμασαν το μασάκερ και ο τύπος να τους βγήκε ανεξέλεγκτα από αλλού. Σκέψου ότι η πρώτη αντίδραση ήταν ότι επρόκειτο για επίθεση της Αλ - Κάϊντα

    Εκείνο που μου φαίνεται έξω από κάθε λογική, είναι πως αφήσανε 600 παιδιά να διαδηλώσουν κατά του Ισραήλ χωρίς την παρουσία αστυνομίας. Όλη η ιστορία θυμίζει τους 3 Πύργους της Ν Υόρκης που έπεσαν από δύο αεροπλάνα που πέρασαν απαρατήρητα από τα ραντάρ και τους ελέγχους της αμερικανικής ελεγκτικής μηχανής που είναι άπιαστη.
    Ή όπως για να πάμε σε κάτι ανώδυνο, την καμαριέρα που μπουκάρει στο δωμάτιο του ΔΣΚ και ψάχνει τα πράγματά του ενώ αυτός είναι στο μπάνιο.


    @ Πρόμαχος Αθηνά
    Χμ, κάπως έτσι, αλλά γιατί;

    @ Elva
    Έχω αρχίσει να αμφιβάλω για πολλά πράγματα. Δες τι γράφω στη Ρία.
    Αυτά τα πολεμοφόδια, δεν κουβαλιούνται σε βάρκα.
    Αν ξεκαθαριστεί το ζήτημα όπως ξεκαθαρίστηκε η υπόθεση Όλα Πάλμε, σωθήκαμε.
    Τεσπα, αναμένουμε! Αλλά δεν βλάπτει να είμαστε υποψιασμένοι.

    AntwortenLöschen
  5. @ange-ta
    Μα είναι φως φανάρι. Είναι γνωστό πως οι ΗΠΑ για να επιβάλλουν την κυριαρχία τους και τους σκοπούς τους (βλ. παγκοσιοποίηση, νέα τάξη πραγμάτων) κατασκευάζουν τρομοκράτες (βλ. Σαντάμ, Μπιν Λάντεν, χούντες, 17Ν κλπ)
    Σήμερα για να επιτευχθεί η παγκοσμιοποίηση, η κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων, η εθνοαποδόμηση κλπ, επιχειρείται ο ο λαθροεποικισμός. Επομένως ο εχθρός είναι ο κάθε λαός που αντιστέκεται και κατονομάζεται ως "αντιρατσιστής".
    Ένα μακελειό που προκαλείται από κάποιον "ρατσιστή" είναι αρκετό για να δικαιολογήσει την ήδη σχεδιασμένη επίθεση μέσω ευρωστρατού καταστολής εναντίον κάθε "αντιρατσιστικής" αντίδρασης.
    Είναι προφανές για κάθε σκεπτόμενο και υποψιασμένο πως το μακελειό στην Νορβηγία ήταν κατασκευασμένο.
    Επίσης είναι γνωστές οι προθέσεις συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας - Νορβηγίας για την διαχείρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην βόρεια Ευρώπη.
    Και κάτι τελευταίο, οι τόσες αναφορές στο "μανιφέστο" του μακελάρη σε θέσεις υπέρ της Ελλάδας, τις οποίες ούτε οι πιο ακραίοι έλληνες εθνικιστές δεν έχουν, δείχνουν το πόσο απροκάλυπτα στημένο είναι το όλο σκηνικό.
    Σε παραπέμπω στο ακόλουθο λινκ για να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.
    http://resaltomag.blogspot.com/2011/07/blog-post_2805.html

    AntwortenLöschen
  6. @ Πρόμαχος Αθηνά,

    Κατα αρχήν μην βάζεις σ ένα τσουβάλι τον Μπιν Λάντεν που ήταν δικό τους κατασκευασμα απο την αρχή μέχρι το τέλος και τον Σαντάμ. Ο Σαντάμ ήταν ηγέτης κράτους ο Μπιν Λάντεν ήταν ένας πουλημένος κόπανος.

    Σωστά είναι όλα όσα λες, αλλά αυτά τα έχουν ΗΔΗ πετύχει οι ΗΠΑ και οι παρατρεχάμενοι τους (Μερκελ Σαρκοζί), δεν βλέπω το λόγο να το κάνουν τόσο φανερό, όχι μόνο επειδή κινδυνεύουν να αποκαλυφτούν, αλλά γιατι βάζουν και ιδέες!
    Μη νομίζεις ότι είναι ευχάριστο να άκούγονται αυτά που λέει ο τρελός....
    Εγώ νομίζω ότι κάτι μας ξεφεύγει. Στόχος ήταν ο Πρωθυπουργός για τους λόγους που λες και ο τύπος τους ξέφυγε και έκανε τα δικά του για να ακουστεί όπως υποστηρίζει.

    Τεσπα, κάποτε θα το μάθουμε.

    Οσο για το λίπασμα, επειδή όντως εγύρει πολλά ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα τυ κράτους των Νορβηγών (και για να μην ξεχνιόμαστε η μικρομέγαλη Νορβηγία κυνηγάει ακόμα φάλαινες) τώρα λένε ότι το αγόρασε απο την Πολωνία και όχι σιγά - σιγά όπως υποστηρίξε η φίλη η Elva.

    AntwortenLöschen
  7. Έξι τόνοι λίπασμα, ακόμη κι αν τους προμηθεύτηκε με τη μία, δεν θα εγείρουν υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά - στην Ελλάδα π.χ. θα έπρεπε να ελέγχουν όλους τους αγρότες ως ύποπτους για παρασκευή εκρηκτικών! Ελεγχόμενη αγορά άλλωστε, σε μια πολιτισμένη χώρα, δεν σημαίνει ότι το κράτος σε υποψιάζεται για τρομοκράτη αλλά ότι φροντίζει να μην υπερλιπαίνεις.

    Τα πυρομαχικά που του χρειάστηκαν δεν είναι κανένα σπουδαίο βάρος. Ένας γεμιστήρας με 20 βλήματα των 5,56 mm (το αμερικάνικο M16 π.χ.) ζυγίζει 300 gr.

    AntwortenLöschen
  8. @ Vrennus,

    Εννοείται ότι ο περιορισμός για την αγορά λιπασμάτων είναι για την αποφυγή υπερλίπανσης και καταστροφή των εδαφών.
    Ο κάθε αγρότης έχει περιορισμένη δυνατότητα προμήθειας ανάλογα με το μέγεθος της φάρμας του.

    Στην Ελλάδα είναι όλα όπως τα υπόλοιπα: Καμία πρόνοια. Μπορείς να πας σε όποιο μαγαζί θέλεις και να προμηθευτείς λίπασμα με τριαξονικό ακόμα και αν έχεις ένα κήπο.

    Αυτά τουλάχιστον μου έχει πει ο ξάδελφος μου που είναι αγρότης.

    Τα 300 γραμμάρια που λες, σαν πολύ λίγα μου φαίνονται. Για κοίτα το όπλο που είχε και πες μου αν ζύγιζε - μόνο το όπλο - 300 γραμμάρια.
    Και πυρομαχικά 300 γραμμάρια ξέχασε τα δεν υπάρχουν! Δεν πυροβολούσε με ρεβόλβερ. Πυροβολούσε επι 25 λεπτά!

    Η πηγη για τις πληροφορίες του όπλου του: http://jssnews.com/2011/07/24/les-jeunes-victimes-doslo-militaient-pour-le-boycott-raciste-disrael/

    μεταφρασμένο στον Ινφογνώμονα, που παραθέτει το λίνκ στην ανάρτηση μου

    AntwortenLöschen
  9. Eμαθα οτι απο το Ιντερνετ αυτος μπορουσε να παραγγελνει ο τι θελει, οση ποσοτητα κοπριας χρειαζοταν για τα σχεδια του, χωρις να υπαρχει φυσικα κανεις ελεγχος.

    Γι αυτο τωρα λενε οτι θα αρχισουν να ειναι πιο υποψιασμενοι καισ τις αγορες μεσω ἴντερνετ.
    Οσο για το οπλο, δεν εχουμε μαθει τι τυπου ηταν και δεν ειναι κανεις σιγουρος οτι το αυτοματο της φωτογραφιας, που τον δειχνει να φιγουραρει σαν ..Ραμπο, ηταν και αυτο που χρησιμοποιησε στο νησι, αλλα δεν νομιζω οτι καποιος ντυμενος αστυνομικος και εφ οσον ελεγε οτι ηρθε να προστατεψει τα παιδια, δεδομενου οτι οπως του ειπε ειχε γινει ...τρομοκρατικη επιθεση μια ωρα πριν στο Οσλο, εγειρει υποψιες, ισα ισα κατω απο αυτες τις συνθηκες ηταν (δυστυχως)..καλοδεχουμενος!

    Οσο για το βαρος της βαλιτσας στη βαρκα ηταν οπως διαβασα μικρο, το οποιο ενισχυει οσα γραφει ο Vrennus πιο πανω.

    AntwortenLöschen
  10. αλλαξε το .jpg γιατι θα σε παρεξηγησουν...
    :)

    AntwortenLöschen
  11. @ Elvaki,

    Μπορεί να χεις δίκιο, αλλά μη βάζεις το χέρι σου στη φωτιά.
    Εγώ ερωτήματα βάζω και οι απαντήσεις που παίρνω δεν είναι ικανοποιητικές.

    Δεν είπα κακώς και δεν φάνηκε ύποπτος στα παιδιά, είπα γιατί σε μια διαδήλωση με 600 παιδιά η αστυνομία δεν ήταν παρούσα εξ αρχής. Γιατι χρειάστηκε μια και μισή ώρα να φτάσει.
    Πώς είναι δυνατόν να μέτρησε λάθος τα πτώματα.
    Πως προμηθεύτηκε κάποιος 6 τόνους ειδικό λίπασμα.
    Ο ένας λέει το μάζευε χρόνια τώρα, ο άλλος από την Πολωνία, ο άλλος από το Ίντερνετ, βγάλε άκρη.

    Μου θυμίζει πολύ την υπόθεση ενός μεγάλου (δεν θυμάμαι αν είναι ο Παλμε ή ο Γερμανός τραπεζίτης), όπου η αστυνομία δεν άφησε την γυναίκα του που ήταν γιατρός να τον πλησιάσει και να του παράσχει πρώτες βοήθειες, μέχρι που ξεψύχησε. Άφησαν τον τρελό να βαράει στο ψαχνό επί 25 λεπτά αδιάκοπα. Αν δεν ήθελε να παραδοθεί θα τον είχαν χάσει.

    AntwortenLöschen
  12. @ Ανώνυμε

    έχεις δίκιο. Αυτήν βρήκα πρόχειρη στο διαδίκτυο.

    AntwortenLöschen
  13. @ ange-ta

    Για το λίπασμα δεν ξέρω αν το μάζευε ή το πήρε με μιας από την Πολωνία, πάντως οι 6 τόνοι λιπάσματος δεν έγιναν 6 τόνοι εκρηκτικής ύλης αλλά πολύ λιγότερο. Ενδεχομένως η μεγάλη ποσότητα λιπάσματος (από Πολώνία;) να κίνησε τις υποψίες στις Νορβηγικές μυστικές υπηρεσίες αλλά άντε τώρα να πάει στο μυαλό σου στα εκρηκτικά όταν δεν έχεις, ως χώρα, ανάλογο προηγούμενο - συν το ότι οι ακροδεξιοί δεν θεωρούνται ύποπτοι τρομοκρατίας στη Δύση κι ας υπάρχουν τα προηγούμενα της Οκλαχόμα και της Μπολώνια.

    Τι όπλο χρησιμοποίησε δεν γνωρίζω - δεν γνωρίζω δα και τόσα περί τα όπλα. Γνωρίζω όμως πολύ καλά (και από την πείρα της θητείας και από εδώ) ότι ο 20άρης γεμιστήρας των 5,65 mm ζυγίζει «μόνο» 300 gr. Είναι επίσης προφανές ότι δεν πυροβολούσε επί 25 λεπτά συνεχώς. Πυροβολούσε όποτε είχε βάλει κάποιους στόχο. Στοιχειωδώς να ήταν εκπαιδευμένος στο φονικό έργο δεν θα χρειαζόταν πάνω από 500 σφαίρες -> 25 γεμιστήρες -> 7,5 kg πολεμοφόδια. Ενδεχομένως δεν το χωράει ο νους αλλά, ναι, τόσο εύκολο είναι ένας ιδεοληπτικός να μακελέψει ολομόναχος τόσο κόσμο - αν και δεν γνωρίζουμε αν πράγματι ήταν ολομόναχος.

    AntwortenLöschen
  14. @ Vrennus,

    Εννοείται, εννοείται ότι δεν κατασκεύασε 6 τόνους εκρηκτικά. Δεν εννόησα ούτε γω κάτι τέτοιο.

    Η ανάλυση των ισραηλινών μιλάει για 100 κιλά σφαίρες. (όχι απο το λίπασμα :))

    Αλλά, μια και γω δεν έχω ιδέα από όπλα, δεν θα επιμείνω σε τίποτε άλλο.

    Διακοπές πήγες; Όλα καλά κατά τα άλλα;

    AntwortenLöschen
  15. @ Vrennus,

    Σ αυτό το "ολομόναχος" ξινίζω και γω!

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...