Freitag, 23. September 2011

Η τιμή της Ελλάδας

Έχουν πάθει Αμόκ, οι εταίροι μας! (μετά από μερικά χρόνια η λέξη εταίρος θα σημαίνει ύπουλος φίλος)

Τους τελειώνουν τα χρήματα και πρέπει να βρούνε το μαύρο πρόβατο. Και ω, τι ευτυχία! είναι η Ελλάδα το μαύρο πρόβατο, της επερχόμενης συμφοράς τους. Την έχουν άχτι εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια. Όλο την έξυπνη τους έκανε. Την μια με τον Αριστοτέλη της, την άλλη με τον Περικλής της και την γελοία του εφεύρεση (ακούς εκεί Δημοκρατία..) , την επόμενη με τον Αισχύλο, άσε όλους αυτούς τους φυσικομαθηματικούς, Δημόκριτος, Πυθαγόρας, Θαλής, Ευκλείδης, τους ιστορικούς, Ηρόδοτος - Θουκυδίδης!
Αμ τους άλλους; πού τους πας: Όμηρος, Αίσωπος, Ησίοδος,
Απ, πα πα πα! Τελειωμό δεν έχουν.

Τώρα, θα μου πείτε και σωστά, τι σχέση έχουν αυτοί με αυτούς τους βοσκούς, που βρήκε ο Μαρκ Τουέιν το 1833, ενώ περίμενε να βρει τον Πλάτωνα;
Πάντως, αν εμείς οι νεώτεροι Ελληνες δεν έχουμε καμία σχέση με την Ελλάδα του παλιού κόσμου, αυτό σημαίνει ότι οι σημερινοί βάρβαροι έχουν ακόμα λιγότερη!
Διαβάστε το παραλήρημα του Γκυ Σορμάν:

Το ελληνικό κράτος είναι μια εφεύρεση των ευρωπαϊκών δυνάμεων: αυτός είναι ο λόγος που φαίνεται ελάχιστα νόμιμος για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες.
Αυτή η εφεύρεση της Ελλάδας, το 1830, φωτίζει τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, που καθόλου δεν βιάζονται να πληρώνουν τους φόρους τους, και ενός κράτους που δεν απογαλακτίστηκε ποτέ από τις αμφίβολες προελεύσεις του. Αυτή η σύγχρονη ιστορία, φωτίζει, καλύτερα από λογιστικούς υπολογισμούς, την πτώχευση που απειλεί.

Όλα ξεκίνησαν με τους ρομαντικούς, όταν ο Σατωμπριάν (Chateaubriand), μεγάλος συγγραφέας, αλλά και μεγαλοπρεπής ψεύτης, και ο Λόρδος Βύρων πίστεψαν ότι βρήκαν στην Ελλάδα τις πηγές του δυτικού πολιτισμού.
Μια παρεξήγηση της οποίας πληρώνουμε τις συνέπειες: αν και είναι αλήθεια ότι οι σύγχρονοι Έλληνες ζουν στον ίδιο τόπο από τον Αριστοτέλη και τον Περικλή, δεν υπάρχει συνέχεια μεταξύ του ελληνιστικού πολιτισμού και της σύγχρονης Ελλάδας. Η γονική σχέση με το Βυζάντιο, την οποία ισχυρίζονται οι σύγχρονοι Έλληνες, είναι εξίσου αδύναμη.

Πιο ρεαλιστής, ο Μαρκ Τουέιν, που επισκεπτόταν την Αθήνα το 1865, παραδέχθηκε ότι συνάντησε μερικούς βοσκούς που έβοσκαν τα πρόβατα τους μεταξύ των πεσμένων στύλων του Παρθενώνα. Οι Έλληνες αυτοί, στην αλήθεια, ήταν μια χριστιανική φυλή μεταξύ πολλών στην Οθωμανική Αυτοκρατορία: αλλά με τον τρόπο με τον οποίον ο Δον Κιχώτης ονειρεύτηκε ότι μια πανάσχημη αγρότισσα ήταν η Dulcinea του, ορισμένοι Ευρωπαίοι επέμειναν με κάθε τίμημα ότι οι Έλληνες (Grecs) ήταν Έλληνες (Hellènes).
Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους Έλληνες ότι το εκμεταλλεύτηκαν: στη διάρκεια όλου του δέκατου ένατου αιώνα, τα οικονομικά του ελληνικού κράτους υποστηρίχθηκαν από τους Βρετανούς, Γάλλους και τους Γερμανούς. Οι τελευταίοι πλήρωναν επειδή είχαν επιβάλει έναν Γερμανό πρίγκιπα ως βασιλιά της Ελλάδα το 1833: ο δικαιούχος απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου λεγόταν περίεργα Όθων της Βαυαρίας και κυβερνούσε μια οθωμανική φυλή.

Με αυτόν τον τρόπο, η κύρια πηγή του νέου ελληνικού κράτους έγινε η εκμετάλλευση του ελληνιστικού μύθου εις βάρος των άλλων Ευρωπαίων για την χρηματοδότηση. Ακόμη και δεδομένου ότι το κράτος και η ελληνική οικονομία δεν τηρούσαν καμία από τις προϋποθέσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα εισήλθε το 1981, με ιδιαίτερη υποστήριξη από το Βαλερύ Ζισκάρ Ντεστέν (Valery Giscard d'Estaing), ένα μεγάλο αναγνώστη του Σατωμπριάν.
«Η Ελλάδα, δήλωσε, είναι το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, οι ιδρυτές της Ευρώπης έχουν ιστορικό χρέος προς αυτήν».


Ο Γκυ Σορμάν
Διαβάσατε καλά: δεν είναι η Ελλάδα που δεν πληρώνει τα χρέη της, είναι η Ευρώπη που έχει χρέος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι περισσότεροι Έλληνες μοιράζουν αυτή την υψηλή ιδέα του εαυτού τους, αφού τους ανατέθηκε από το εξωτερικό. Και γιατί να πληρώσεις το χρέος της ημέρας όσο χρονικό διάστημα το ιστορικό χρέος δεν εξοφλήθηκε;

Η ανεξάντλητη μυθοποίηση επαναλήφθηκε το 2001 όταν η Ελλάδα εισήλθε στη ζώνη του ευρώ χωρίς να πληροί καμία από τις προϋποθέσεις. Κατηγορούνται σήμερα οι ηγέτες για νόθευση των εθνικών λογαριασμών, μέχρι την ημέρα όπου οι χρηματοπιστωτικές αγορές ανακάλυψαν την απάτη. Αλλά αυτό δεν είναι αληθές: το 2001, οι ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν και ομολογούσαν, ιδιωτικά, ότι τους αριθμούς που πρόβαλλε το ελληνικό κράτος ήταν ψευδείς, αλλά έπρεπε η Ελλάδα να ήταν παρούσα, έστω και συμβολικά. Το ιστορικό χρέος και πάλι.

Και πάλι, όταν η Αθήνα ήταν υποψήφια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή γνώριζε ότι η Ελλάδα δεν είχε τα μέσα, ότι τα χρέη δεν θα εξοφλούνταν, αλλά πώς να αρνηθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, ενώ είχαν ιδρυθεί εκεί, και εφευρεθήκαν εκ νέου από τον Pierre de Coubertin το 1896;

Για όλους αυτούς τους λόγους, το ελληνικό κράτος δεν αισθάνεται πραγματικά την υποχρέωση να εξοφλήσει τους πιστωτές του, όπως και οι Έλληνες πολίτες δεν αισθάνονται υποχρεωμένοι να πληρώνουν τους φόρους τους σε αυτό το κράτος που προέρχεται από αλλού. Βέβαια, η κυβέρνηση δεν είναι πλέον γερμανική, ή στρατιωτική (από το 1973), αλλά δεν συνάγει ότι η Δημοκρατία είναι απολύτως νόμιμη για αυτό το λόγο: λόγω της εκτεταμένης διαφθοράς των πολιτικών, της αναποτελεσματικότητας της διοίκησης, αλλά και –αναφέρεται λιγότερο- γιατί πολλοί Έλληνες δεν έχουν ξεχάσει τον εμφύλιο πόλεμο του 1949, που έσβησε από μια αγγλοαμερικανική στρατιωτική επέμβαση. Προσθέστε σε αυτό, τα εκατομμύρια των πολιτών, που αναγκάζονται να μιλούν την Ελληνική γλώσσα, τις πολιτιστικές μειονότητες των οποίων η νομιμότητα αμφισβητείται, ενώ είναι αλβανικής η τουρκικής καταγωγής! Συνολικά, η πολιτική βάση, η οποία θεωρεί το ελληνικό κράτος νόμιμο, είναι τόσο εύθραυστη, όσο η οικονομική βάση που για το μεγαλύτερο μέρος, βρίσκεται «off shore», μακριά από τον εφοριακό.

Για όλους αυτούς τους ιστορικούς και πολιτιστικούς λόγους, η ελληνική κυβέρνηση υποχρεώνεται να πολλαπλασιάζει δεσμεύσεις που δεν μπορεί να τιμήσει -οι φόροι δεν πρόκειται ξαφνικά να ρέουν στα ταμεία του κράτους -ή δεν θα θέλει να τιμήσει –οι ιδιωτικοποιήσεις θα αφαιρούσαν την επιρροή του κράτους και θα μείωναν τις πελατειακές σχέσεις- με τη εσώκλειστη ελπίδα ότι οι Ευρωπαίοι θα υποκύψουν για μια ακόμη φορά στη γοητεία του μύθου.
Το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο, καθώς η Ευρώπη πάσχει από «Οιδιπόδειο σύμπλεγμα» προς την Ελλάδα: εάν η Ελλάδα είναι ταυτόχρονα πατέρας και μητέρα μας, πρέπει να σκοτωθεί ο μύθος και να αναγνωρίσουν οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες ότι η Ελλάδα είναι μια κανονική χώρα, για τη διευθέτηση του χρέους και την εξόφληση του.

*Ένας κλασικός νεοφιλελεύθερος
Ο Γκυ Σορμάν, 66 ετών, είναι γάλλος οικονομολόγος και φιλόσοφος που ζει μεταξύ Παρισίων και Νέας Υόρκης. Θεωρείται ότι ανήκει στη σχολή των κλασικών νεοφιλελεύθερων. Ήταν από τους ιδρυτές της γαλλικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Δράση Κατά της Πείνας» το 1979. Είναι σύμβουλος της γαλλικής και άλλων κυβερνήσεων (π.χ. Νότιας Κορέας) για οικονομικά ζητήματα. Έχει διδάξει Οικονομικά σε πολλά πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων τα Sciences Ρo στη Γαλλία και Στάνφορντ στις ΗΠΑ. Πολυγραφότατος, έχει συγγράψει 20 βιβλία με τελευταίο το μπεστ σέλερ «Εconomics Does Νot Lie» («Η οικονομία δεν ψεύδεται») και αρθρογραφεί τακτικά σε κορυφαίες εφημερίδες, όπως η «Le Figaro» στη Γαλλία και η «Wall Street Journal» στις ΗΠΑ.

Πηγή

και το δικό μου σχόλιο στον ίδιο ιστολόγιο:

«Το ελληνικό κράτος είναι μια εφεύρεση των ευρωπαϊκών δυνάμεων»:
Το νεώτερο ελληνικό κράτος ιδρύθηκε προς πείσμα της Δύσης που δεν ήθελε να δει μια ελεύθερη Ελλάδα, κυρίως γιατί οι ξένοι έχαιραν δικαιωμάτων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία που δεν είχαν οι υποτελείς στην μεγάλη σε έκταση Οθωμανία!
Θα αναφέρω το παράδειγμα της σαπωνοποιίας που οι Γάλλοι μπορούσαν να διατηρούν στην Οθωμανική επικράτεια, ενώ οι Έλληνες όχι.
Επίσης, επειδή η ζωή δεν είναι μόνο οικονομία, (αυτή είναι η στενή θεώρηση της μαρξιστικής θεωρίας, αν και ο Μαρξ, ως καλός Πρώσος προτεστάντης, μιλάει και για το εποικοδόμημα σαν συνέπεια του οικονομικού οικοδομήματος), η Δύση δεν χώνεψε και δεν θα χωνέψει ποτέ ότι μια χώρα όπως η Ελλάδα, όχι μόνο παρήγαγε πολιτισμό, αλλά κάλυψε αυτή τη γη για πάνω από 3000 χρόνια ενώ δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ αντίστοιχο μέχρι σήμερα. Η γαλλική αναγέννηση χωρίς το υπόβαθρο του ελληνικού πολιτισμού θα είχε βουλιάξει στην διαφθορά της τάξης των ευγενών.
(Αλήθεια ποιοι μιλάνε για διαφθορά………..)
Οι Άγγλοι, αφού έκλεψαν τον πλούτο των εκκλησιών (και οι Γάλλοι το ίδιο έκανα, αντίθετα εμείς δεν το κάναμε ποτέ γιατί είχαμε οθωμανική κατοχή) όρμησαν και έκλεψαν τον πλούτο της Αμερικής, Βόρειας και Νότιας. Χωρίς αυτόν τον έτοιμο πλούτο δεν θα υπήρχε Μ.Β.
Οι Ισπανοί , δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την κοσμοκρατορία τους, γιατί βούλιαξαν στα χρέη προς την Μ.Β

Δεν θα πρέπει να λησμονάμε, ότι το Βυζάντιο κατέρρευσε μετά την επιδρομή των Σταυροφόρων, που χρηματοδοτήθηκε από την Βενετία.

Με λίγα λόγια: Η Δύση έκανε ότι μπορούσε για να διαλύσει την Ελλάδα. Ο,τι δεν κατάφερε από το 1204 μέχρι σήμερα, νομίζει ότι θα το καταφέρει τώρα.

Φορολογία: Όταν η ενάρετη Δύση – και η Γαλλία πρώτη και καλύτερη – καταλήστευε με τις αποικίες της τον πλανήτη, η Ελλάδα ξόδεψε όλες τις περιουσίες που είχαν συσσωρεύσει οι Έλληνες για να απελευθερωθεί από τους δυνάστες της. Αυτό ο ελεεινός καθηγητής της πιο εγκληματικής σχολής του 20ου αιώνα και μέχρι σήμερα, δεν το ξέρει, γιατί είναι ένα πωρωμένο υποκείμενο!
Σήμερα η ενάρετη Δύση, στην οποία όλοι οι πολίτες πληρώνουν φόρους γιατί αγαπούν το κράτος τους (χα χα χα!!! Ο Μπάφετ δηλώνει ότι πληρώνει λιγότερους φόρους από τους υπαλλήλους του και οι Άγγλοι κοροϊδεύουν γιατί η φορολογία στα υψηλά κλιμάκια έχει πέσει στο 2.5%) έχει ιδρύσει φορολογικούς παραδείσους και γλυτώνει ακόμα και αυτήν την ελάχιστη φορολογία.

Δυτικός πολιτισμός: Όντως, έχει δίκιο! Τι σχέση έχει ο πολιτισμός της Δύσης με τον δικό μας τον ελληνικό; Καμία, γιατί απλούστατα όπως είπε και ο Γκάντι, «δεν ήξερα ότι η Δύση έχει πολιτισμό»
Η Δύση, και δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια δεν είχε παρά ένα μονεταριστικό πολιτισμό με πολλούς ρομαντικούς διανοούμενους, που δεν εντάχθηκαν στην ανηθικότητα που διακηρύσσει. Ο δυτικός πολιτισμός εδραιώθηκε στον Νόμο, όπου άλλο Νόμος άλλο ηθική! Μόνο ανήθικα άτομα μπορούν να σκεφτούν τόσο διαστευλωμένα.

Ο καπιταλισμός είναι δυτική εφεύρεση που η Δύση τόλμησε και την στόλισε με την αριστεία της αρχαιοελληνικής σκέψης.
Η Ελλάδα είχε δικό της πολιτισμό, που η Δύση πιθήκισε και που δυστυχώς η δική μας επίσημη «διανόηση» (εκσυγχρονιστές) της νεότερης Ελλάδας πιθήκισε τους πίθηκους
Δεν θα πω άλλα και δεν θα μπώ στην οικονομίστικη λογική των χρημάτων που μας δάνεισε η Αγγλία και η Γαλλία που τα πήραν πίσω διπλά και τρίδιπλα, ούτε για όσα μας έκλεψε η Γερμανία, ούτε για το «δάνειο» που τους δώσαμε, δανεικό και αγύριστο,

αλλά θα κλείσω όπως αρμόζει, αλα τούρκ:

Αει σιχτίρ κύριε Σορμαν!

3 Kommentare:

  1. Πιο ρεαλιστής, ο Μαρκ Τουέιν, που επισκεπτόταν την Αθήνα το 1865, παραδέχθηκε ότι συνάντησε μερικούς βοσκούς που έβοσκαν τα πρόβατα τους μεταξύ των πεσμένων στύλων του Παρθενώνα.

    Δεν του την είπαν καλά την ιστορία του Γάλλου...

    Όταν που λες ο Μαρκ Τουέιν ήρθε στην Ελλάδα «Ήταν μαζί με κάποιο φίλο του, που λες. Και σε μια βόλτα είδαν από κοντά κάποιους από τους φουστανελάδες με τα πρόβατα, τους ξεβράκωτους, που ποτέ στη ζωή τους δεν είχαν δει πορσελάνη, που ξυπόλυτοι, βρωμοπόδαροι, σαλαγούσαν πρόβατα.

    Ο φίλος του Μάρκου του ευγενικού σχολίασε ειρωνικά αυτούς τους βρωμίλους, αυτούς τους κουρελήδες, τους ξυπόλυτους, τους βρώμικους, τους ξεβράκωτους.

    Επειδή ήταν έξυπνος ο φίλος, ίσως τα πε και λίγο χαριτωμένα, με μιαν επίφαση χιούμορ, ας πούμε.

    Ο Μάρκ, τι περίεργο, δε γέλασε! Αντ αυτού, τα πήρε στο κρανίο. Και έχωσε ένα γερό κροσέ στο φίλο του.

    Βλέπεις, έβλεπε στους κουρελήδες, βρώμικους, ξεβράκωτους που ακόμη δεν ήξεραν ούτε τις πορσελάνες ούτε το καζανάκι (ούτε την ηλεκτρική σκούπα θα σου λεγα αλλά κρατιέμαι) τους ανθρώπους που πολέμησαν για την ελευθερία τους λίγα χρόνια πριν. Έβλεπε Έλληνες.
    ".

    Από εδώ: http://www.locandiera.gr/2006/02/02/%CE%91%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%91%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9/

    AntwortenLöschen
  2. φοβερή αφήγηση.

    Ευχαριστώ για το σχόλιο, είναι εξαιρετικό.

    AntwortenLöschen
  3. προσφορά δανείου σε 48 ώρες.
    Γεια Έχετε οικονομικές ανησυχίες; Και εκείνοι που έχουν προβλήματα να πάρουν κεφάλαια δανείων από τις τοπικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ανατρέξτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: maurogiovanni00@gmail.com

    Whatsapp: +55 11 976 158 603

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...