Dienstag, 11. Oktober 2011

Η Ρένα και ο Ασωπός



Περί τους 1.600 τόνους αργό πετρέλαιο διαρρέουν στην Ν. Ζηλανδία από το φορτηγό πλοίο «Ρένα»


Επιπροσθέτως, τα κοντέινερ που κουβαλάει το πλοίο περιέχουν εκτός από ακριβά κρασιά, για να κάνουν γιορτή τα ψάρια εύφλεκτα υλικά.
Η αιτία της προσάραξης, όποια και αν είναι (λέγεται ότι ο καπετάνιος ήταν μεθυσμένος, πολύ σπάνια κατάσταση για καπετάνιους, που μόνο νερό πίνουν) δεν μπορεί να μειώσει την ευθύνη της παγκόσμιας κοινότητας που επιτρέπει την μεταφορά με τραίνα και βαπόρια από κρασιά και σκόρδα, μέχρι τοξικά λιπάσματα και επικίνδυνα πυρηνικά απόβλητα.


Πόσα δίς έδωσε η κυβέρνηση για να σώσει την ΠΡΟΤΟΝ;

Ωστόσο για τον Ασωπό, αυτόν τον αιώνιο ποταμό δεν δίνει ούτε δίφραγκο:

Η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου στον Ασωπό και η εξαγγελία «νέων» μέτρων για τη σωτηρία του δεν αλλάζουν τη θλιβερή αλήθεια: ο ποταμός πεθαίνει. Ο ευρύτερος υδροφόρος ορίζοντας είναι ανεπανόρθωτα μολυσμένος. Χιλιάδες κάτοικοι, αγρότες και αλλοδαποί εργάτες καταναλώνουν ή έρχονται σε επαφή με καρκινογόνο νερό. Κι όμως, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένη να τα βάλει στα σοβαρά με τις βιομηχανίες που διαπράττουν το έγκλημα.

2 Kommentare:

  1. μα είσαι καλά; θα ασχοληθούν με τον ασωπό; ποιος θα δώσει μίζα για τον ασωπό;;; ενώ με την τράπεζα; θα έχουν πάρει τα μαλλιοκέφαλά τους!

    AntwortenLöschen
  2. γειά σου Ρία με τα καλοκαιρινά παπούτσια.

    Πως σου φαίνεται το νέο λουκ;

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...