Freitag, 28. Oktober 2011

Αποχώρησε από την παρέλαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας



Υπό το βάρος της κατακραυγής χιλιάδων πολιτών που διαμαρτύρονταν εναντίον των επισήμων, στο χώρο της παρέλασης, στη Θεσσαλονίκη, απεχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Αμύνης. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπεγλίτης έχει προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα με τη στάση που τήρησε απέναντι σε αποδοκιμασίες, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στις 26 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Παπούλιας αποχωρώντας από το χώρο της παρέλασης δήλωσε:
«Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση. Εγώ στα 15 μου πολέμησα για την πατρίδα. Δεν μπορούν να με λένε προδότη».
Στην Αθήνα ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα, παρουσία της υπουργού Παιδείας, Αννας Διαμαντοπούλου, αφού προηγουμένως είχε αποκλειστεί η πρόσβαση στους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την εξέδρα των επισήμων.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, μαται
ώθηκε η παρέλαση στην Πάτρα, αφού εκατοντάδες πολιτών καταφέρθηκαν εναντίον του υφυπουργού Αμύνης και των λοιπών αξιωματούχων, που βρίσκονταν στην εξέδρα των επισήμων.



Από αποδοκιμασίες μαθητών χαρακτηρίστηκε η σημερινή μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Σύνταγμα.
Οι μαθητές δύο σχολείων έστρεψαν το κεφάλι τους αρνούμενοι να χαιρετίσουν συμβολικά την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και τους υπόλοιπους επίσημους, ενώ οι μαθητές ενός σχολείου σήκωσαν το χέρι τους σε σχήμα γροθιάς τυλιγμένη σε μαύρο περιβραχιόνιο.
Επίσης με μαύρα περιβραχιόνια, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, συνόδευσε μουσικά την παρέλαση και η φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων.
Η φιλαρμονική επέλεξε να δημοσιοποιήσει τη διαμαρτυρία της με τις μαύρες κορδέλες σε όλα τα μουσικά όργανα, παρ`ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, τους είχε προειδοποιήσει προφορικά ότι αν κατέβαιναν στην παρέλαση με μαύρες κορδέλες θα τους παραπέμψει τη Δευτέρα στο πειθαρχικό, με το ερώτημα της απόλυσης.

Καθόλη τη διάρκεια της παρέλασης διαδηλωτές φώναζαν τα συνθήματα «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73» και «Προδότες, Προδότες, Προδότες», ενώ σε ένα από τα πανό είχε γραφεί το ναζιστικό σύνθημα που βρισκόταν στην είσοδο στρατοπέδων συγκέντρωσης «Η δουλειά φέρνει ελευθερία» ("Αrbeit macht frei" - Auschwitz ).
Η παρέλαση έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Ναυτεμπορική

6 Kommentare:

  1. Ένας τόσο δα μικρούλης τόνος κάνει τεράστια διαφορά.

    Ναι στη δουλειά ΟΧΙ στην δουλεία ... Δίκιο έχουν οι Γερμανοί ... αρκεί να προσέηξουμε τον τονισμό ... ;

    AntwortenLöschen
  2. δε σε ξέχασα. ειμαι σε κατ' οίκον περιορισμό ως έξι νοεμβρίου. έχω βρογχίτιδα.
    τα γεγονότα σημερα είναι εξαιρετικά λυπηρά για τη χώρα μας. και μας αναμεταδίδουν παντού...

    AntwortenLöschen
  3. @ ΦΑΝΤΙ

    Η δουλεία και η δουλειά είναι η ίδια λέξη. Βλέπεις πόση αξία έδινα οι αρχαίοι μας πρόγονοι για τη δουλειά.

    Στα γερμανικά (και στα αγγλικά και στα γαλλικά) είναι δύο διαφορετικές λέξεις. Δεν εχουν την ίδια ρίζα. (δεν μπορώ να σκεφτώ αν υπάρχει άλλη λέξη που να σημαίνει και τα δύο και στις άλλες γλώσσες).

    AntwortenLöschen
  4. @ ρια

    περαστικά!

    AntwortenLöschen
  5. Πιό κοντά στην αλήθεια είναι οι αρχαίοι μας, διότι βλέπεις ότι η απόσταση των δυο ήταν ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥ μικρή (από την αρχαία ελλάδα μέχρι τις μέρες μας) ...

    Η διαφορά υπάρχει αλλά είναι ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΗ ....

    AntwortenLöschen
  6. @ ΦΑΝΤΙ,

    Σωστά το λες. Δουλειά και Δουλειά μια λεπτή διαφορά.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...