Mittwoch, 26. Oktober 2011

Patentamt Muenchen, Πνευματικά δικαιώματα στο Μπρόκολο

Με την οικονομική κρίση, όλα τα υπόλοιπα συμβάντα του πλανήτη, όχι απλώς έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα αλλά σταμάτησαν να υπάρχουν.
Σε ελάχιστα ιστολόγια θα διαβάσετε για τους σεισμούς, τις πλημμύρες, τις φουρτούνες, τις θύελλες ή τα μπουρίνια.
Ο φριχτός θάνατος του Ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Αλ Καντάφι απασχόλησε ελάχιστα, ακόμα και αυτούς που το παίζουν φεμινιστές, παρότι η νέα κυβέρνηση το πρώτο που έκανε είναι να θάψει τις ελευθερίες των γυναικών ξεθάβοντας την Σαρία. (1) Η ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Human Rights Watch ζητάει διευκρινίσεις για την σφαγή των 53 συνοδών του (2), αλλά τα μεγάλα ΜΜΕ το κρύβουν. Και πώς να μην το κρύψουν, όταν σύμπασα η ηγεσία του κόσμου μας από τον Ομπάμα, τον Μπα Κι Μούν, την Αγγέλα, τον Σαρκοζύ, τον Κάμερον και σίγουρα άλλους πολλούς, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για πράξεις ιδιαιτέρως ειδεχθείς όπως η δολοφονία και ο σοδομισμός του Ηγέτη της Λιβύης και μέχρι πρότινος συμμάχου και συνεργάτη τους και όταν η υπουργός εξωτερικών της πρώτης υπερδύναμης (3) χασκογέλαγε παριστάνοντας τον Καίσαρα τρομάρα να της έρθει.
Σε ένα τέτοιο κλίμα πνευματικής εξαθλίωσης των από πάνω και υλικής εξαθλίωσης των από κάτω, η γνωστή Μονσάντο βρήκε ούριο άνεμο ή άδειο διάδρομο απογείωσης.
Έτσι, εν μέσω μιας ανεργίας που ανθεί και λουλουδίζει στο Patentamt του Μονάχου έχει πέσει πολύ δουλειά.
Χορηγεί τη μια άδεια «πνευματικής ιδιοκτησίας» μετά την άλλη, όπως τόσο οργουελικά ονομάζεται η πειρατεία ζωντανών οργανισμών, που υπάρχουν ελεύθερα στη φύση εδώ και εκατομμύρια χρόνια.
Η Μονσάντο και η μικρή της αδελφούλα, Bayern, ζητάνε ρόγιαλτις για Μακαρόνια, Αγγούρια, Μπύρα, Ψωμί, μετά από αντίστοιχες για Σιτηρά, Καλαμπόκι και Σόγια. Τώρα ζήτησαν και από τα Μπρόκολα. (4) Όλα γραμμένα με Κεφαλαίο το πρώτο γράμμα τους, όπως γράφονται τα κύρια ονόματα.
Πολύ σύντομα θα ζητάνε ρόγιαλτις για τον αέρα και την αγάπη όπως διαμαρτυρόμενη αναφέρει η Green Peace.
Που στα τσακίδια πάμε ρε γαμώ την ατυχία μου;;
(1) : Frankfurter Allgemeine Zeitung, 26.10.11
(2) : Frankfurter Allgemeine Zeitung, 26.10.11
(3) : Video You tube
(4) : Greenpeace, 26.10.11



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...