Donnerstag, 10. November 2011

Η Δύση ετοιμάζεται για την Περσία;


Σαν ένα φαρμακερό φίδι έχει ξαμοληθεί η προπαγάνδα εναντίον της Περσίας.  Έχει την δυνατότητα να κατασκευάσει ατομική βόμβα, δηλώνει ο πρόθυμος επιστήμονας του ΙΑΕΑ.
Γνωστά, τα ξέρουμε, τα έχουμε εμπεδώσει. Έτσι κατέστρεψαν το Ιράν και την Λιβύη, σειρά έχει η Περσία. Δεν με εκπλήσσει αυτή η πολιτική. Εκείνο που με εκπλήσσει είναι η ευπιστία του ανθρώπου. Δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται γύρω του! Χειροκροτεί και αλλάζει τον επερχόμενο χαμό του.

Από on line έρευνα του Spiegel on line,  επί 1497 ερωτηθέντων ψήφισαν 47% υπέρ της νομιμότητας ένός  προληπτικού κτυπήματος του Ισραήλ εναντίο του Ιράν και μόνο 53 κατά.


14 Kommentare:

  1. προσωπικα, ιράν ιρακ αφγανιστάν, και λίμνη να τα κανουν, δε με ενδιαφέρει. έχω διαβάσει τι κάνουν εκεί στις γυναίκες και γιατί και πολύ θα το χαιρόμουν αν εξαφανίζονταν απο το χάρτη!

    AntwortenLöschen
  2. @ Ρια,
    ρε φιλενάδα και γω φανατική είμαι με τους μουσουλμάνους και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία τους.
    Και επειδή είμαι φεμινίστρια ενίσταμαι με αυτά που συμβαίνουν.

    Ειδικά στα κράτη που ανέφερες η πορεία ήταν ακριβώς αντίθετη.
    Υπάρχει ενα πολύ ωραίο βιβλίο: Ο ταχυδρόμος της Καμπούλ. Τους φανατικούς ισλαμιστές τους Ταλιμπάν οι Αμερικάνοι τους έβγαλαν στην επιφάνεια.
    Ο Σαντάμ ήταν κοσμικός. (διάβασε το δόγμα ΣΟΚ)
    Ο Αλ Μπασαρ της ΣΥρίας που θέλουν να φάνε ομοίως. (Μάλιστα οι ισλαμιστές οι αντι κυβερνητικοί, σκοτώνουν χριστιανούς) .

    Ο Καντάφι επίσης. Αυτοί που πήραν την εξουσία σήμερα το πρώτο που έκαναν ήταν να καταργησουν την ισότητα των γυναικών και να επιβάλλουν την Σαρία.
    Μόνο η Περσία είναι φονταμενταλιστική χώρα. Αλλά όταν η Δύση συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται, η εκκοσμίκευση δεν έχει καμία προοπτική.

    AntwortenLöschen
  3. http://www.youtube.com/watch?v=fQ-2F4gJ8gg&feature=related
    και
    http://www.youtube.com/watch?v=fADsSneZbaQ

    AntwortenLöschen
  4. Στο Αφγανιστάν υπήρχαν πανεπιστήμια και φοιτούσαν και οι γυναίκες, τη δεκαετία του 60, όπως φαίνεται το ντύσιμο από φωτογραφίες που έχω δει (φούστα, μπλούζα, ταγιέρ).

    Δεν ξέρω ποιος έφερε τους ταλιμπάν; Οι ρώσοι ή οι αμερικάνοι;

    Ολο αυτό που ονομάστηκε "αραβική 'ανοιξη" είναι επιστροφή στο χειρότερο φυλετικό φονταμενταλισμό και σε σφαγές, με στόχο πάντα την εκδίωξη των χριστιανών από τα αραβικά εδάφη (έως την εξόντωση, όσων απομείνουν).
    Έχουν αλλάξει στόχους και ιεραρχήσεις και εμείς κοιμομαστε τον ύπνο του δικαίου.

    Δεν υπήρξε "αραβική άνοιξη", πλην ίσως στην Τυνησία.

    Η Περσία είναι περίεργο μίγμα, φονταμενταλιστική μεν, αλλά με δικαιώματα στις γυναίκες να σπουδάζουν και να υπηρετούν, καλυμμένες με τσαντόρ φυσικά.
    Και πολλά άλλα τέτοια καθεστώτα έχουν δώσει τέτοιο ρόλο στις γυναίκες, στην Υεμένη νομίζω.

    Γενικά, εμείς δεν μπορεί να έχουμε καμία σχέση ούτε με αυτά τα πρότυπα ούτε με τα αραβικά "απελευθερωτικά" τους πρότυπα.

    Το μόνο δικό μας πρότυπο που θα έπρεπε να επαναφέρουμε είναι περισσότερα παιδιά και προστασία των νεαρών γυναικών από τις εκτρώσεις (αν με ρωτούσες τώρα π.χ. σε δημοψήφισμα, θα ήμουν υπέρ της απαγόρευσης).
    Είμαστε λίγοι σε αριθμό και πρέπει επειγόντως να αυξηθούμε.

    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ 'ΕΚΧΩΡΗΣΑΜΕ' ΣΙΩΠΗΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ 'ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΣ'?...

    @αλλενάκι

    AntwortenLöschen
  5. >Δεν ξέρω ποιος έφερε τους ταλιμπάν; Οι ρώσοι ή οι αμερικάνοι;<

    Oι Αμερικανοί τους όπλισαν, για να διώξουν τους Ρώσσους, οι οποίοι είχαν εισβάλει την δεκαετία του '70, για να στηρίξουν το κομμουνιστικό καθεστώς.

    Όντως, το σημερινό Αφγανιστάν δεν έχει καμμία σχέση μ' αυτό της δεκαετίας του '60.

    AntwortenLöschen
  6. Μου προκαλεί τέτοια αηδία όλο αυτό το στημένο σκηνικό πολέμου που λυπάμαι, αν και γυναίκα μου είναι αδύνατον να σκεφτώ τα δικαιώματα των γυναικών. Το μόνο που έχει σημασία για μένα είναι το δικαίωμα της χώρας και του λαού της να διαχειριστούν τα του οίκου τους όπως νομίζουν κι επιθυμούν. Κι έπειτα όλα αυτά τα ψέματα με τα δήθεν πυρηνικά, weapons of mass destruction, bloody dictators κλπ, τα έχουμε ακούσει υπερβολικά πολλές φορές, ε δε μασάμε πια!

    Το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα ενός πολέμου από τη Δύση κατά της Περσίας θα ήταν να φανατίσει ακόμα περισσότερο τους φανατικούς, να χώσει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στα σκοτάδια του φονταμενταλισμού και να σκοτώσει κάθε προσπάθεια εκδημοκρατισμού που γίνεται τώρα. Και από ότι έχω διαβάσει υπάρχουν τέτοιες προσπάθειες που έστω και αργά, έστω και με πισωγυρίσματα, κάτι καταφέρνουν.

    Σήμερα διάβαζα αυτό, σχετικά με το πετρέλαιο που αγοράζουμε από το Ιράν επειδή είμαστε χώρα υψηλού κινδύνου και οι ευηπόληπτοι έμποροι πετρελαίου δεν θέλουν συναλλαγές μαζί μας. Όπως πάμε, σε λίγο θα είναι παράνομο κι αυτό.

    http://center24.blogspot.com/2011/11/blog-post_9210.html

    AntwortenLöschen
  7. @ Σε όλους,

    Κατ αρχήν ανέβασα ένα βίντεο που μου έστειλε ο φίλος ο ab irato για να μην ξεχνάμε τι σημαίνει πόλεμος.

    Για το Αφγανιστάν:

    Εκτός από τον ταχυδρόμο της Καμπούλ, που ήδη ανέφερα, ο Γιασμίνα Χάντρα έχει γράψει ένα υπέροχο βιβλίο για το πως νοιώθει μια γυναίκα μέσα στο Τσαντόρ και τη φρίκη των Ταλιμπάν.
    Υπό ρώσική (σοβιετική) κατοχή, οι γυναίκες ήταν ελεύθερες. Οι ΗΠΑ, όπου πάνε, μέχρι σήμερα διώχνουν τα κοσμικά καθεστώτα υπέρ των πιο σκληρών φονταμενταλιστών, τύπου Ταλιμπάν, οι οποίοι όταν πήραν την εξουσία, εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατία.
    Αντίθετο παράδειγμα είναι η Περσία, (έφυγε ο Σάχης, και ανέλαβε ο Χομεϊνί) η οποία - Περσία - αν δεν είχε μεσολαβήσει ο πόλεμο ΙΡΑΝ - ΙΡΑΚ, που έγινε με τις ευλογίες των ΗΠΑ, δεν θα είχε διατηρηθεί αυτός ο φονταμενταλισμός. Ο ανώνυμος τα εξηγεί με λίγα λόγια τα περί Αφγανιστάν.

    @ antigoldgreece, Δεν ήξερα ότι είσαι γυναίκα, αν και έπρεπε να το είχα καταλάβει από το εξαιρετικά ευαίσθητο σάϊτ σου..

    AntwortenLöschen
  8. @ αλλενάκι,

    Ο "πολιτισμένος" κόσμος δεν μπορεί να πολλαπλασιάζεται χωρίς να εξασφαλίζει το αύριο για τα παιδιά του.
    Μπορεί αυτό να οδηγήσει στην εξαφάνισή του, αλλά πού νομίζεις ότι οδηγεί η εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού; Την ίδια πορεία έχουν και τα δύο συμβάντα, παρότι αντίθετα.

    Ρίξε ένα βλέφαρο στην ανάρτησή μου: http://ange-ta.blogspot.com/2011/09/blog-post_16.html

    AntwortenLöschen
  9. Αnge-ta, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον λινκ.

    Ο "πολιτισμένος" κόσμος δεν είναι παντού ο ίδιος.

    Μιλώντας για την Ελλάδα που μας αφορά περισσότερο, δεν πολλαπλασιαζόμαστε, παρά φθίνουμε.

    Τα παιδιά χαριζουν δυναμική σε μια κοινωνία, σε όλα τα επίπεδα.
    Είναι το παρόν της και το μέλλον της.

    Το δημογραφικό είναι η ρίζα των περισσότερων προβλημάτων μας.
    Το 1 και 1,5 παιδί ανά γυναίκα θα οδηγήσει στην εξαφάνισή μας με μαθηματική ακρίβεια.
    Τα τρία παιδιά ανά οικογένεια θα ήταν ένας καλός στόχος και εύκολα αναθρέφονται από μια γυναίκα, χωρίς να χρειαστεί αυτή να εγκαταλείψει τις σπουδές ή την εργασία της.
    Είναι ένας μέσος όρος που διασφαλίζει και τη βιωσιμότητά μας ως έθνος, και την ανάπτυξή μας και τη βιωσιμότητα των ταμείων μας και θα εξαλείψει το απαράδεκτο φαινόμενο να εργάζονται 1 νέος για να θρέψει 3 συνταξιούχους.

    Ούτε το ένα άκρο (10 και 15 παιδιά σε χώρες του τρίτου κόσμου) ούτε το άλλο (η υπογεννητικότητα) είναι το επιθυμητό.

    Ο ρόλος του ΟΗΕ είναι εξόχως ύποπτος διότι από τα δισεκατομμύρια που έχουν διατεθεί(;) για τις χώρες του τρίτου κόσμου δεν κατόρθωσαν να εξαλείψουν ούτε τις ασθένειες ούτε την πείνα. Αυτή είναι μια ιστορία που συνεχίζεται για χρόνια.
    Το ερώτημα είναι γιατί.
    Που διασπαθίζονται όλα αυτά τα κονδύλια, αντί να διοχετεύονται σε εκστρατείες ενημέρωσης και εκπαίδευσης των γυναικών σε θέματα πρόληψης πολλαπλών εγκυμοσυνών;

    Δεν βλέπω όμως κανένα λόγο να "αυτοτιμωρούμαστε" εμείς και να θέλουμε να παραμείνουμε σε ΜΑΡΑΣΜΟ, επειδή στην Αφρική και στην Ασία τα κράτη δεν κατόρθωσαν να επιλυσουν στοιχειώδη ζητήματά τους.

    Έπειτα, το αυξάνεσθαι και πληθύνεσθαι είναι βασικό εργαλείο άσκησης κρατικής εξωτερικής πολιτικής, βλέπε ΤΟΥΡΚΙΑ, ΗΠΑ, άλλα κράτη, στη Δύση, στην Ανατολή, στον πρώτο, στο δεύτερο και στον τρίτο κόσμο.

    Εμείς μόνο αν θέλουμε να αυτοκτονήσουμε ως Έθνος δεν θα πρέπει να αλλάξουμε την οπτική με την οποία αντιμετωπίζαμε ως σήμερα τα πράγματα.

    Η χώρα έχει αρκετό έδαφος και υποκατοικείται, με συγκέντρωση πληθυσμού στις μεγάλες πόλεις, που είναι άλλο ένα από τα μεγάλα της προβλήματα, και μπορεί να αυξήσει τον πληθυσμό της στα 15 εκατομμύρια Ελλήνων.

    Με 100 εκ. γείτονες στα ανατολικά της.

    @αλλενάκι

    AntwortenLöschen
  10. @ αλλενάκι,

    Όντως έχουμε χαμηλή αναπαραγωγή, αλλά μην φοβάσαι. Η ανθρωπότητα πέρασε πολλές φορές από μείωση πληθυσμού, χωρίς να εξαφανιστεί, γιατί η εξέλιξη - ευτυχώς – δεν είναι γραμμική. Τι προτιμάς έναν δεμένο μεταξύ του λαό που αγαπά την ελευθερία του και προφανώς την πατρίδα του και όχι αυτά τα πουλημένα κορμιά που μας κυβερνάνε, ή ένα λαό εξαθλιωμένο και πεινασμένο που θα πούλαγε και τη ψυχή του στο διάβολο για μια μπουκιά ψωμί; Ένα μίζερο υποκείμενο που θα είναι έτοιμο να την κάνει για την αλλοδαπή, εκεί που νομίζει ότι ρέει το γάλα και το μέλι, αντί να μείνει στην πατρίδα του και να πολεμήσει;
    Οσο για τους γέροντες, είναι λάθος η άποψη που τους βλέπει σαν να τους σέρνει η νέα γενιά. Οι άνθρωποι σήμερα δουλεύουν μέχρι τα 70 τους και παράγουν πολύ περισσότερα πράγματα απ όσο παρήγαγε η νεολαία παλιότερα. Η επιστήμη είναι τόσο εξελιγμένη και η παραγωγικότητα τόσο υψηλή, που ΟΛΗ η ανθρωπότητα θα ευημερούσε με μόνο μερικές ώρες δουλειά την ημέρα.
    Δεν μας φταίνε οι γέροι, αλλά το σύστημα που καταπίνει και εξαφανίζει, αλλά και βρωμίζει όλον τον ανθό της ανθρωπότητας,
    Αν ο ΟΗΕ δεν ήταν ο ΟΗΕ που ξέρουμε, αυτός δηλαδή που δίνει συγχαρητήρια στον σοδομισμό του Καντάφι, που εγκρίνει αποβάσεις και βομβαρδισμούς, τότε ένας πληθυσμός με πολλούς γέρους, θα σήμαινε ευημερία και σοφία και όχι βάρος και δυστυχία.
    Μπορεί να μιλάω για έναν ουτοπικό κόσμο ειρήνης και αγάπης με τους γείτονες, κάτι που ειδικά εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε ζήσει ποτέ μετά τις μάχες του Ματζικερτ και του Μυριοκέφαλου. (1071 και 1176)


    Ωστόσο, επειδή κατι δεν υπάρχει σήμερα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να βαδίζουμε στα ίδια χνάρια. Γιατι δεν μπορείς να νικήσεις τον αντίπαλλο με τα δικά του όπλα, αλλά με άλλα, νέα, με πιότερη δύναμη από όση ένα τσούρμο πεινασμένων.

    AntwortenLöschen
  11. Kαλησπέρα.
    Δεν μας φταίνε οι γέροντες, ούτε αυτό έγραψα.
    Είπα για τη δημογραφική γήρανση και την υπογεννητικότητα των νέων ζευγαριών από το 1990 και μετά, που αναγκάζει σε λίγο να εργάζεται ένας νέος για να συντηρουνται 3 συνταξιούχοι οι οποίοι δεν φταίνε γι' αυτό (οι συνταξιούχοι του σήμερα, των 60 ετών τα παιδιά τους τα έκαναν).

    Η σημερινές όμως γενιές των 30 και των 40 και των 50 δεν ήθελε πολλά παιδιά. Ένα ή δύο με το ζόρι.
    Οι Ελληνίδες καλώς ή κακώς δεν ήθελαν παιδιά, ήθελαν καριέρα και ελευθερία.

    Έτσι φτάσαμε στο 1,5 παιδί μέσο όρο.
    Δεν βλέπω εξαθλίωση αν αυξηθούμε κατά 2 ή 3 εκ.

    Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε 2 εκ. ξένους από όλους τους εξαθλιωμένους λαούς και να αρνούμαστε τη δική μας αύξηση

    Πολύ ωραία η καινούργια ανάρτηση.
    Έτσι σκέφτομαι και εγώ, ότι λένε, το αντίθετο ισχύει.

    @αλλενάκι

    AntwortenLöschen
  12. καλησπέρα Αλλενάκι,
    Συγνώμη αν δεν εκφράστηκα καλά. Τους γέροντες του αντιμετωπίζω και σαν σοφούς και σαν συνταξιούχους.
    Και λέω:
    Σε μια κοινωνία – χωρίς αρπαχτικά και τράπεζες - σε μια υγιή κοινωνία, χωρίς σπατάλη πόρων ανθρώπινων και γήινων, οι συνταξιούχοι και τα ταμεία δεν θα αποτελούν πρόβλημα, όπως σήμερα, όσοι πολλοί και αν είναι. Γιατί σε μια υγιή κοινωνία οι άνθρωποι μπορούν να παράγουν αξίες μέχρι τα βαθειά τους γεράματα.
    Συμφωνώ απολύτως σ αυτό που λες: "Δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε 2 εκ. ξένους από όλους τους εξαθλιωμένους λαούς και να αρνούμαστε τη δική μας αύξηση» ! Αλλά μην κάνουμε το λάθος να μην αντιλαμβανόμαστε ότι οι μετανάστες αφήνονται ελεύθεροι για να κόβουν την δυνατότητα των ελλήνων εργατών να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίες. Η ελεύθερη διακίνηση εργατών και εμπορευμάτων έχει στόχο να εξαθλιώσει το ντόπιο εργατικό δυναμικό. Να το εξαθλιώσει και να το κάνει ευάλωτο. Πληθυσμιακά, νομίζω ότι καλά κρατιόμαστε. Όταν θα φτωχύνουμε πιο πολύ θα αρχίσουμε πάλι να κάνουμε 2 και 3 παιδιά. Η φύση έχει τη δική της ισορροπία. Μην φοβάσαι! οι Έλληνες θα υπάρχουν πάντα, αρκεί να υπάρχει Ελλάδα. Έτσι ήταν πάντα. Οι φτωχοί κάνουν παιδιά, η μεσαία τάξη λιγότερα η άνω τάξη κάνει ότι γουστάρει.

    Σήμερα η Ελλάδα κινδυνεύει να εξαφανιστεί μια για πάντα. Εκεί πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας.

    AntwortenLöschen
  13. Πάντως μια δική μου μικρούλικη στατιστική, στο πολύ μικρό δείγμα των γνωστών μου, μου δείχνει αυξητική τάση στις εγκυμοσύνες και τα γεννητούρια και δεν κάνω πλάκα!

    @ange-ta, ευχαριστώ!

    AntwortenLöschen
  14. @ antigoldgreece,

    Εγώ να σε ευχαριστήσω. Έχω γίνει πιο σοφή από την ανάγνωση του σάϊτ σου και με όλες τις πληροφορίες που με πλημμυρίζεις κάθε φορά που ρωτώ κάτι.

    Να είσαι καλά να μας γράφεις πάντα έτσι ωραία.
    Στην επόμενη ανάρτηση μου, γράφω, ότι "μας μιλάνε για χρυσό και εννοούν κυάνιο".
    Από σένα το έμαθα!!

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...