Freitag, 20. Januar 2012

Εσωτερικό Δάνειο τώρα γιατί: άλλη θροφή απ' τη θροφή μου δε θα βρώ, απ᾿ την ψυχή μου άλλη ψυχή, άλλο κορμί από το κορμί μου!

ἐγὼ μὲν γὰρ ἡγοῦμαι στρατιώτας δεῖν κατασκευασθῆναι [καὶ ταῦτ᾽ εἶναι στρατιωτικὰ] καὶ μίαν σύνταξιν εἶναι τὴν αὐτὴν τοῦ τε λαμβάνειν καὶ τοῦ ποιεῖν τὰ δέοντα, ὑμεῖς δ᾽ οὕτω πως ἄνευ πραγμάτων λαμβάνειν εἰς τὰς ἑορτάς. ἔστι δὴ λοιπόν, οἶμαι, πάντας εἰσφέρειν, ἂν πολλῶν δέῃ, πολλά, ἂν ὀλίγων, ὀλίγα. δεῖ δή χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων.

Τι είναι όμως χρήμα; Ένα ισοδύναμο των αγαθών που παράγει ή που κατέχει ο άνθρωπος. Εγώ έχω αγελάδες, εσύ πρόβατα. Για να τα ανταλλάξουμε, εγώ που έχω μόνο αγελάδες πρέπει να πάρω 5 πρόβατα για μία αγελάδα. Αν δεν θέλω πέντε πρόβατα ή 200 κοκόρια ή 2000 αυγά, τότε πώς θα ανταλλάξουμε πράγματα που εμένα μου περισσεύουν, ενώ εσένα σου χρειάζονται; και αντίστροφα;
Αν ήμασταν γείτονες αγαπημένοι, εγώ θα σου έδινα την αγελάδα και εσύ θα μου έδινες ένα πρόβατο και θα μου χρωστούσες άλλα 4. Και υποθέτω ότι έτσι θα ήταν τα πράγματα όταν οι ανταλλαγές δεν συνέβαιναν εδώ - μέσα σε μια χυδαία αγορά - και τώρα, αφού ο ένας δεν θα ξαναδεί τον άλλον. Έτσι λοιπόν μπήκε στη μέση το χρήμα, για να διευκολύνει τις ανταλλαγές. Αντί να μου χρωστάς πρόβατα, μου δίνεις λεφτά, με τα οποία μπορώ να αγοράσω πρόβατα αργότερα ή άλλα αγαθά, όποια ώρα θέλω. Επομένως, όσο οι άνθρωποι παράγουν αγαθά, δεν υπάρχει θέμα χρημάτων. Θα μπορούσε να είναι και ένα χαρτί υπόσχεσης, προς αυτόν που πουλάει αγαθό μεγαλύτερης αξίας από αυτό που αγοράζει.
Όμως, άλλες οι Βουλές των ανθρώπων και άλλες των Δαιμόνων!
Οι άνθρωποι – μέσω του χρήματος - αποξενώνονται, όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και από τα αγαθά που κατέχουν ή παράγουν. Το χρήμα από μέσον γίνεται αυτοσκοπός και από το 15ον αιώνα που εισήχθησαν και οι τόκοι, το χρήμα απέκτησε άλλη υπόσταση. Δαιμονοποιήθηκε, όταν οι δαίμονες άρχισαν να υποχωρούν μπροστά στην νέα Θεότητα – μητέρα όλων των Θεών – την "Μεγάλη Επιστήμη"!
Σήμερα, δεν υπάρχουν αγαθά. Υπάρχει χρήμα. Αν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε στην σοφή συνύπαρξη των ανθρώπων, όπου θα βασιλεύει η αλληλεγγύη και η ευσπλαχνία, πρέπει να χαράξουμε τον δρόμο προς αυτήν την κοινωνία,  πατώντας σήμερα πάνω στον δρόμο του χρήματος, αφού άλλη λύση δεν είναι εφικτή.
Ας μη περιμένουμε το Παπαδημο και  ας θυμηθούμε ότι κανένας λαός δεν πήγε μπροστά με τέτοιους  "ηγέτες".
Οι λαοί πάνε μόνο τότε μπροστά, όταν στηρίζονται στις δυνάμεις τους. Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε :
Δεν χρειαζόμαστε τη Δόση μας!
Εμείς μπορούμε να συσπειρώσουμε όλους τους απανταχού Έλληνες και να τους φωνάξουμε να αγοράσουμε το χρέος μας. Αυτό έχουν κάνει οι Ιάπωνες που έχουν σήμερα 220% του ΑΕΠ χρέος, έτσι έκαναν και οι Βέλγοι και οι Ιταλοί: Εξέδωσαν ομολογιακό εσωτερικό δάνειο. Η δική μας η κυβέρνηση δεν το έκανε και άφησε όλους τους καταθέτες από μικρούς έως πολύ μικρούς και από μεγάλους έως πολύ μεγάλους να βγάλουν τα λεφτά τους στην αλλοδαπή, λες και εκεί είναι όλα εξασφαλισμένα.
Χρειαζόμαστε μια στρατιωτική διοίκηση (μεταφορικά το εννοώ, όχι κυριολεκτικά) που θα διαχειριστεί και θα διαφυλάξει ένα μεγάλο ομολογιακό ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ δάνειο.

Ας διαβάσουμε το Γιώργο Καραμπελιά που ήταν και ο εμπνευστής αυτής της μεγάλης ιδέας.

Αυτό που απομένει να κάνουμε είναι ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Ας δούμε ποιά είναι τα κυριότερα επιχειρήματα ενάντια σε αυτή την πρόταση:
Α. Ποιος θα αναλάβει τη διαχείριση του, δεδομένου ότι οι ελληνικές ελίτ και η κυβέρνηση είναι «κλέφτες» και «θα τα φάνε»;
Είναι προφανές ότι, για να ευοδωθεί η προσπάθεια, όπως εμείς τη βλέπουμε, θα πρέπει να οριστεί μια ανεξάρτητη επιτροπή διαχείρισης και ελέγχου, η οποία θα ελέγχει όχι μόνο τη χρηστή διαχείρισή του αλλά και την κατεύθυνσή του προς παραγωγικές χρήσεις, για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών και όχι για τους τοκογλύφους-δανειστές μας. Στην επιτροπή πρωτοβουλίας θα πρέπει να συμμετάσχουν όχι μόνο οικονομολόγοι αλλά καταξιωμένοι άνθρωποι από όλους τους χώρους και τις κοινωνικές κατηγορίες.
Β. Υπάρχει άραγε χρόνος για κάτι τέτοιο, ή μήπως είναι αργά;
Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Τα επόμενα χρόνια, με τον ένα ή άλλο τρόπο, οι Έλληνες θα πρέπει να στραφούν σε ανάλογες επιλογές, αν θέλουν να επιβιώσουν και να μην υποδουλωθούν. Κατά συνέπεια, η αντίληψη της αυτοδυναμίας και του εσωτετρικού δανεισμού θα πρέπει να πρυτανεύσει.
Γ. Έτσι θα εξισωθούν οι θύτες, που προκάλεσαν την κρίση, με τα θύματα.
Σε καμία περίπτωση. Η συμμετοχή στον δανεισμό θα είναι αναλογική και πρώτοι θα κληθούν να συμμετάσχουν απαρέγκλιτα και με συγκεκριμένο πλαφόν, που θα οριστεί από την επιτροπή που θα συγκροτηθεί, οι πολιτικοί, οι βουλευτές, οι υπουργοί, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών, τα υψηλά εισοδήματα, όλοι όσοι παίρνουν κρατικά έργα κ.λπ. Κατά συνέπεια, θα κληθούν πρώτοι να συμμετάσχουν στη σωτηρία της χώρας όλοι αυτοί που μέχρι τώρα μας καλούν με το αζημίωτο «να κάνουμε θυσίες».
Δ. Υπάρχουν άραγε χρήματα, πλέον, μετά από δύο χρόνια κρίσης;
Και βέβαια υπάρχουν. Όχι μόνο στις τράπεζες του εξωτερικού, όχι μόνο στην Ομογένεια αλλά και στο εσωτερικό της χώρας και στις τράπεζες, αλλά και σε θυρίδες και κάτω από τα στρώματα. Και, εξ άλλου, δεν προτείνουμε να χαριστούν αυτά τα χρήματα, αλλά να δανειστούν στο ελληνικό κράτος με ανάλογο επιτόκιο.
Ε. Οι Έλληνες έχουν ατομικοποιηθεί και ο καθένας κοιτάει την «πάρτη του».
 Ναι, μόνο που αυτή είναι η πιο σίγουρη συνταγή για να πάνε όλοι φούντο, εκτός από ορισμένα λαμόγια και μαυραγορίτες. Ένα σχέδιο σωτηρίας της χώρας, αξιόπιστο, που να αφορά το σύνολο του λαού, δεν έχει μόνο οικονομική αποτελεσματικότητα αλλά και ιδεολογική και πολιτική. Οι Έλληνες θα στηριχτούν επιτέλους στις δικές τους δυνάμεις, θα ανασυστήσουν την εθνική τους κοινότητα.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα…


Όλο το Αρθρο του Γιώργου Καραμπελιά εδώ


**************
Σύντομη μετάφραση:

Φρονώ λοιπόν ότι χρειάζονται στρατιώτες, και τα χρήματα είναι στρατιωτικά και να ορισθούν έτσι τα πράγματα διά νόμου, ώστε όσοι λαμβάνουν χρήματα να κάμνουν ό,τι πρέπει να κάμνουν— το καθήκον τους και να μην τα σπαταλούν στα γλέντια!
Ο καθένας πρέπει να προσφέρει ανάλογα με την δυνατότητα του. Πολλά όποιος έχει πολλά και λίγα όποιος έχει λίγα.
Χωρίς χρήματα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από όσα επιβάλλονται.

10 Kommentare:

  1. Πολύ διαυγής και απλή παρουσίαση του τι είναι χρήμα.

    Να προσθέσω μόνο ότι είναι επίσης και μια έγγραφη ΥΠΟΣΧΕΣΗ. Με την επίδειξη του χαρτιού αυτού ο παραλήπτης του χαρτιού εμπιστεύεται τον κάτοχό του ότι η αξία που κομίζει (π.χ. 1.000€) ανταποκρίνονται σε πραγματική συνεισφορά στην κοινωνία μέσω αγαθών ή εργασίας που έχει προσφέρει ....

    Η αποξένωση των δύο συντελεστών παραγωγής - κατανάλωσης από την διαδικασία παραγωγής ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΙ επίσης το αίσθημα ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ που αποτελεί προαπαιτούμενο της εμπορικής συναλλαγής ...

    Το δικό μας το ελληνικό πρόβλημα, είναι ΚΥΡΙΩΣ πρόβλημα ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ σε μια ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ παραγωγική - ανταλλακτική και προφανώς ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΘΕΣΜΟΥΣ όπως ίσως αφήνει να εννοηθεί και το άρθρο για μια "στρατιωτική" ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ.

    Προϋπόθεση για μια οποισδήποτε πειθαρχία όμως αποτελεί ένα ΚΟΙΝΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ μια ΚΟΙΝΗ κουλτούρα που θα ΟΡΙΖΕΙ σε τι πρέπει να πειθαρχούμε και ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ η πειθαρχία μας .... ;)

    Να πεις στον φίλο σου τον Γιώργο να το λάβει αυτό σοβαρά υπόψη του ή να κανονίσεις σπιτοσυνάντηση να του τα πούμε απο κοντά ... :)

    AntwortenLöschen
  2. Ούτε συζήτηση οτι ένα εσωτερικό ομολογιακό δάνειο έπρεπε να είναι η πρώτη προς εξέταση λύση, αλλά το κατεστημένο των εξαρτημένων ούτε καν ασχολήθηκε.
    Το λέω με πλήρη γνώση και ευθύνη, μακάρι η Ελλάδα να διέθετε έναν Πλαστήρα να φέρει την κάθαρση, έναν Λεωνίδα Ιασωνίδη να εκπονήσει το σχέδιο και να το διαχειριστεί.

    AntwortenLöschen
  3. @ Φάντι,

    έχεις δίκιο και σωστά το κατανόησες. Χρειάζεται ΚΑΙ στρατιωτική πειθαρχία ΚΑΙ πίστη σε κάποιο σύνολο. Αλλά ποιό άλλο μπορεί να είναι το σύνολο αυτό αν δεν είναι η χώρα μας?
    Να γιατι η επιθυμία των σημερινών ελίτ είναι να σβήσουν κάθε συλλογικό "φαντασιακό" που λές και συ.

    Ακόμα και την οικογένεια έχουν βάλει στο χέρι. Ο άνθρωπος οφείλει να είναι φτερό στον άνεμο, τέτοιο που δεν θα αγαπάει ούτε τα έντερα του.

    Για το δεύτερο, έλα την Δευτέρα στον Ιανό ώρα 19.30, άσχετο με την συνάντηση που θα οργανώσω μόλις ο φίλος λασκάρει λίγο, γιατί δουλεύει σαν τρελός!!

    AntwortenLöschen
  4. @ Γιάννη Αγιάννη,

    Χαίρομαι που με καταλαβαίνεις και συμφωνείς! Αυτη η διαδικασία του εσωτερικού δανείου - στην χώρα μας δεν έπαιξε καθόλου. Ο λόγος είναι προφανής: Ήθελαν να βάλουν το ΔΝΤ στην ΕΕ και το κατάφεραν.

    AntwortenLöschen
  5. θα ρθω με ενδιαφέρει ιδιαιτέρως το θέμα ...

    Εαν κατάλαβες επακριβώς το νόημα της παρέμβασής μου, δεν θα θελήσει κανείς να συμμετάσχει στο εσωτερικό δάνειο ... εκτός και αν συνοδευτεί με κάποιο γερό μνημόνιο ... αλλά γι αυτή την δουλειά όπως φαίνεται είναι καλύτεροι οι Γερμανοί, αφού δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας :)

    Βέβαια ΑΥΤΟ το άλλο μνημόνιο θα ήταν ΑΚΟΜΗ σκληρότερο προς τους πολιτικοδημοσιουπαλληλικό σύστημα ... άλλωστε το εσωτερικό χρήμα το έχουν στα χέρια τους και πάλι οι "πλουτοκράτορες" αλλά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος ως προς την ποιότητά τους ...

    Καλύτερα να μας δανείσουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες ! Μην ξεχνάς ότι το ΔΝΤ έχει μειοψηφική συμμετοχή και πάντα με προϋπόθεση την Ευρωπαϊκή ...

    AntwortenLöschen
  6. Δεν θα θελήσει κανείς να συμμετάσχει;
    Μα το έχουμε κάνει ήδη!!! Πόσα πληρώσαμε εφέτος σε χαράτσια; Δεν θα ήταν προτιμότερο να είχαμε ελληνικά ομόλογα έντοκα;

    Ας μην ξεχνάμε ότι εσωτερικά δάνεια έχουν κάνει πολλά κράτη μεταξύ αυτών ΚΑΙ η Ελλάδα.

    Θα χαρώ να τα πούμε από κοντά.

    AntwortenLöschen
  7. Και ποιός θα διαχειριζόταν τα ποσά του Ομόλογου ; ΑΥΤΟ το πολιτικό σύστημα και αυτές οι δημόσιες υπηρεσίες ;;!

    Άσε μας τα παν κι άλλοι(ες) !!

    Θέλω οπωσδήποτε τον Γερμανό μου ... και προτιμώ να χρωστάω στον Βορειοευρωπαίο παρά να πέσω στην αγκαλιά του Τούρκου ...

    Ο Καραμπελιάς σε αυτό το σημείο αντιφάσκει και πάσχει από το σύνδρομο ολόκληρης της Αριστεράς ... δηλαδή του κορακιού που νόμιζε πως είναι κύκνος (ή του ποντικιού που νόμιζε πως ήταν λιοντάρι - αν προτιμάς) ...

    Δεν είμαι ανθέλληνας, κάθε άλλο !Άλλο τι μπορούμε να γίνουμε σε 30 χρόνια και άλλο τι είμαστε τώρα ... χωρίς βοήθεια, μόνοι μας δεν θα τα καταφέρουμε. Η μόνη λύση είναι να ταυτιστούν τα συμφέροντα των Γερμανών με τα δικά μας ....

    Τα υπόλοιπα είναι για να έχουμε κάτι να συζητάμε ;)

    AntwortenLöschen
  8. @ Φαντι,

    Σφάλεις σε βαθμό κακουργήματος.
    1. Σε πλήρη οικονομική διάλυση αγοράζει ο καθένας ότι βρει διαθέσιμο. Και επειδή οι Τούρκοι δεν σταμάτησαν ούτε θα σταματήσουν να κοιτάνε προς δυσμάς δηλαδή την Ελλάδα, αυτοί πρώτοι πρώτοι θα αγοράζουν την ελληνική περιουσία που θα βγει στο σφυρί.
    Δηλαδή ο κίνδυνος των Τούρκων αυξάνεται και δεν μειώνεται, χωρίς σχέδιο δικό μας.

    2. Οι Γερμανοί δεν πρόκειται να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Ακόμα και η επιχείρηση "ήλιος" έχει σταματήσει. Αν θα κάνουν επενδύσεις, φαντάζομαι να το ξέρεις θα πάνε στη Θράκη που θέλουν να την κάνουν "ελεύθερη οικονομική ζώνη", αν δεν το έχουν ήδη πράξει.
    Τι κάνει η Δύση σε χώρες που καταλαμβάνει είναι γνωστό τόσο από την ιστορία του 1204, όσο και από την πρόσφατη: Ιράκ - Λιβύη.

    3. Ποιός θα διαχειριστεί ένα δάνειο:

    Εδώ μπαίνει ο παράγοντας "λαός" και η στρατιωτική πειθαρχία. Θα επιβάλουμε πρόσωπα αν όχι υπεράνω πάσης υποψίας σχεδόν υπεράνω πάσης υποψίας. Ωστόσο, το ερώτημα είναι αφελές καθόσον, η υπάρχουσα Κυβέρνηση των Κουϊσλινγκ βάζει κάθε λίγο και λιγάκι χαράτσια που τα πληρώνουμε θέλουμε δεν θέλουμε, ειδικά εσύ και γω - που δεν ανήκουμε στην συνομοταξία της δήθεν επαναστατικής αριστεράς του "δεν πληρώνω"

    4. Σήμερα πληρώνουμε, χωρίς να έχουμε την ελπίδα να πάρουμε πίσω έστω και ένα Ευρώ "ΕΝΤΟΚΑ" και τα διαχειρίζεται αυτός ο συρφετός που αυτοαποκαλείται "ελληνική Κυβέρνηση"

    και 5ον, χωρίς να είναι και τελευταίο, επειδή αυτά στα σύντομα μπορώ να σκεφτώ:

    Θα ξυπνήσει μέσα μας τον άνθρωπο της αλληλεγγύης και της φιλευσπλαχνίας που ο καπιταλισμός τον έχει σκοτώσει.
    Εσύ σαν οικολόγος σκέψου το λίγο. Το έχουμε κουβεντιάσει πολλές φορές. Χωρίς αλλαγή πλεύσης δεν υπάρχει σωτηρία. Ο άνθρωπος πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του στο καλο και στο αύριο. Σήμερα δεν έχουμε κανένα όραμα. Ε, λοιπόν έστω και με αυτόν το τρόπο πρέπει να αποκτίσουμε.

    AntwortenLöschen
  9. Παραβλέπω την θυμική και άκρως παραπλανητική :) δήλωση περί κακουργήματος και απαντώ

    1 & 2

    Βλέπεις πουθενά εσύ κανένα σχέδιο; ίσως μόνο ο Σαμαράς είπε κάτι στο Ζάπειο ΙΙ αλλά το έντυσε με τόσο πατριωτικό λεονταρισμό και αυτοπεποίθηση που δεν έγινε πειστικός. Είναι τόσο διαφορετικές και ιδεολογικά φορτισμένες οι απόψεις των επίσημων κομμάτων, ώστε να μην μπορεί να υπάρξει αληθινά εθνικό σχέδιο ...

    Ακόμη και η εκμετάλευση της ηλιακής μας ενέργειας, Γερμανικό σχέδιο ήταν ... το ότι δεν προχώρησε υποθέτω έχει να κάνει με την δυσλειτουργία του δημόσιου τομέα που βλέπουν ως τεράστιο τοίχο οι Γερμανοί όσο βαθύτερα τον γνωρίζουν οι συνεργάτες τους ...

    Μόνη ελπίδα να αποκτήσουμε ΑΜΕΣΑ σχέδιο είναι να συμπλεύσουν τα συμφέροντά μας με εκείνα των Γερμανών. Τους προτιμώ από Ρώσους, Τούρκους ακόμη και Αμερικάνους ... Θυμάμαι ότι ακόμη και στα ζητήματα της Οικολογίας ήταν οι Ευρωπαίοι, το λέω, οι παγκόσμιοι καθοδηγητές ... !

    3. Ποιοί θα τα "επιβάλετε" ;!!! Ο Καραμπαλιάς κι εσύ ;!! Και πως θα τα βρείτε ;; Αυτά θα έχουν έτοιμο το σχέδιο ή θα τους το δώσει ο "λαός" ... ;;!! Χα, χα, χαααααα (συγνώμη αλλά πρόκειται για αμήλικτα ερωτήματα όπου πραγματικά το φαντασιακό εδω λαμβάνει διαστάσεις παρανοϊκής μεγαλομανίας ...)

    Τα χαράτσια ήταν λάθος, το είχαμε πει, το είχε πει κι ο Σαμαράς από την πρώτη στιγμή (να αναγνωρίζουμε τα καλά του "αντιπάλου") και τώρα που απέτυχε το Μνημόνιο, η Τρόϊκα θα τα απαγορεύσει ... Φταίει βέβαια ότι είχαν πάρει στα σοβαρά αυτά που τους έλεγε η προηγούμενη κυβέρνηση ... Δεν βρέθηκε κάποιος να τους εξηγήσει ΤΟΤΕ ότι θα έβγαιναν ΧΑΜΕΝΟΙ και ΕΚΕΙΝΟΙ - οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ από αυτήν την πολιτική ...

    4. Το επίπεδο διαβίωσής μας θα μειωθεί και το ξέρουμε πολύ καλά εμείς οι δυο αυτό ... Αλήθεια έχουν λάβει οι δανειστές και ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ εγχώριος σχεδιαστής (βλέπε π.χ.Καράμπελας) ότι η οικονομία μας θα επηρεαστεί αφάνταστα από το επερχόμενο Peak Oil ? Πως προσεγγίζει το σχέδιό του αυτήν την εξαιρετικά σημαντική παράμετρο; Σύμφωνα με πρόσφατη ΕΠΙΣΗΜΗ - Κυβερνητική μελέτη από Αυστραλία μεριά το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Peak Oil αναμένεται το 2017 ...

    5. Η αλλαγή πλεύσης θα γίνει αναγκαστικά, είτε με σχέδιο ή χωρίς αυτό ... Ήδη συμβαίνει στον μικρόκοσμο του καθενός μας ... Απλά σε άλλες κάποιες περιπτώσεις θα πετύχει, σε άλλες θα εμπνεύσει ευσπλαχνία και σε άλλες τα χυμένα άντερα ... Και τα ΔΥΟ είναι μέρος της ζωής, εκεί ως Οικολόγος είναι που τα τσούγρισα με τους Πράσινους όπως και στο ζήτημα της διεθνιστικής πολυπολιτισμικότητας που πρεσβεύουν.

    Για μένα Οικολογία σημαίνει επιβίωση κάτι που βρίσκεται πέραν "του καλού και του κακού" ...

    AntwortenLöschen
  10. Επειδή συμφωνώ στο 5, απολύτως και χωρίς την παραμικρή διαφοροποίηση, δεν θα απαντήσω σε όλα τα υπόλοιπα, γιατί θα σε δω αύριο και θα τα πούμε από κοντά.

    Αν είχα να διαλέξω μεταξύ Αμερικανών - Γερμανών - Κινέζων και Ρώσων, θα διάλεγα με τη σειρά:

    Ρώσους - Αμερικανούς - Γερμανούς - Κινέζους.
    Αν όλοι αυτοί μας απομακρύνουν τον κίνδυνο των Τούρκων!

    Πάντως οι Γερμανοί να θυμάσαι ότι ήταν πάντα με τους Τούρκους! Την δε Γενοκτονία των Αρμενίων την οργάνωσαν οι Γερμανοί.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...