Sonntag, 22. Januar 2012

Χωρίς Πέτρες και Ξύλα, εμπρός για ένα μεγάλο επιτόκιο δανεισμού!

Αντιγράφω από τον ελλ. κόσμο  σχετικά με την εκδήλωση υπέρ του μνημονίου στην παλιά Βουλή σήμερα Κυριακή 22 Ιανουαρίου,
"Την ονόμασαν, «Για την Ελλάδα, τώρα». Μια νέα συστημική «πρωτοβουλία» για τη στήριξη των μνημονιακών πολιτικών, βρίσκεται στα σκαριά και φυσικά, δεν έχασε το χρόνο της! Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Νίκος Αλιβιζάτος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, υπερασπιστής του λαθρονομοσχεδίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ομιλητές θα είναι η «εκσυγχρονίστρια» Άννα Διαμαντοπούλου, υπουργός (της πάλαι ποτέ Εθνικής) Παιδείας (της χωρίς βιβλία...), ο φιλοκεμαλικός δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Λουκάς Τσούκαλης και στέλεχος του γνωστού για τις Soros-type απόψεις του ΕΛΙΑΜΕΠ και ο νεοφιλελεύθερος «γαλάζιος» βουλευτής στη Β' Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης. Η εγχώριος «φωταδιστική» κομπανία, σε απαρτία!

Σκέφτηκα να πάω, να ακούσω τι στο διάβολο μπορεί να πει ακόμα το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, αυτό που από την «ισχυρή Ελλάδα» μας οδήγησαν στον Τιτανικό.
Έφτασα στις 12 και πέντε άντε και δέκα. Μια με δύο αυτοκινητιές μπάτσων είχε φράξει την είσοδο, με την αιτιολογία ότι η αίθουσα ήταν γεμάτη. Δηλαδή, ήρθαν από τις 11 και κλείστηκαν μέσα μην τυχόν και φτάσει, κανένα ξωτικό και τους ξινίσει τον τραχανά! (Πρώτη σημειολογία.)
Το είδαμε και αυτό: Μπάτσοι να προστατεύουν «Συγκέντρωση Πολιτών» Ρε αυτοί οι πολίτες, αρχίζουν να μου ξυπνούν την λέξη «πωλητές» στο μυαλό μου. Δεν έχω βρει βέβαια τι πουλάνε εκτός από μούρη. Αλλά πού θα μου πάει θα το μάθω και αυτό. (Δεύτερη σημειολογία.)
Σε μια γωνία ήταν μια κοπέλα, ελαφρών βαρών (ήταν δεν ήταν 50 κιλά) και διαμαρτύρονταν κόσμια και για κάποιους όχι κόσμια. Έπεσε επάνω της ο Κουναλάκης, κόσμια, στο στιλ, άσε μας να ακούσουμε αφού το θέλουμε. Έπεσε πάνω της και ένας κύριος που άρχισε να αφρίζει, να την φωνάζει μωρή και να ετοιμάζεται να την αρπάξει από τα μαλλιά. Αυτόν το κύριο τον γνωρίζω από άλλες συναντήσεις, είχε πάντα ένα γλυκό προφίλ, και θα έσχιζε τα ρούχα του για την ισότητα των γυναικών. Τώρα που κάποια του έβγαλε γλώσσα έγινε «μωρή» Σε λίγο κατέφτασαν και τα ΜΑΤ, όπου οι κύριοι πολίτες απέτισαν από τα ΜΑΤ να την απομακρύνουν. 10 με 20 ματατζήδες με πλήρη εξοπλισμό, ήτοι ασπίδες και δοχεία με χημικά έτοιμα για χρήση, παρέλαβαν ελαφρά το κορίτσι, α’ λα μπρατσέτα, χωρίς σπρώξιμο και φωνές, σε αντίθεση με τον «σοσιαλιστή πολίτη» που την έσπρωχνε άγρια και πέταγε αφρούς και σάλια. (Τρίτη σημειολογία.)

Εγώ πλακώθηκα με κάποιον στην είσοδο, ο οποίος μου δήλωσε ότι είναι πανεπιστημιακός (χι χι, το κατάντησαν βρισιά) και του απάντησα σίγουρα τέταρτης κατηγορίας, αν κρίνω από το λεξιλόγιο και την συμπεριφορά σου. (Τέταρτη σημειολογία.)
Υπήρξε και μια κυρία – αρτι εξελθούσα από κομμωτήριο και μακιγιαρισμένη στην πένα, η οποία τράβαγε τα ρούχα της με την παρουσία του ΠΑΜΕ. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι δεν υπήρχε ΠΑΜΕ ούτε για δείγμα, γιατί τότε θα είχε κοκκινίσει ο χώρος. 10 ξέμπαρκα άτομα ήμασταν που διαμαρτυρόμασταν, χωρίς πέτρες και ξύλα.
Λέγεται, ότι ο Παπαδήμος διαφωνεί με το ΔΝΤ και την Τρόϊκα αναφορικά με το επιτόκιο. Οι πρώτοι ζητάνε μέγιστο 2%, ο Παπαδήμος ζητάει τουλάχιστον 5%. Γι αυτό και οι πιο πάνω φωταδιστές ζητάνε υποστήριξη του Παπαδήμου. Τα σχόλια δικά σας.

Έμεινα καμιά ώρα, επειδή άνοιξα συζήτηση με κάποιον παριστάμενο. Ύστερα πήγα στο «παζάρι του βιβλίου» το οποίο βρήκα πιο ακριβό από ποτέ. Όλα τα βιβλία τσιμπημένα με 2 και 3 και 10 ευρώ πάνω.

Ήταν μια ωραία Κυριακή του Χειμώνα. 

1 Kommentar:

  1. έκανα update και στο αντινιους με τη μαρτυρία
    καλή εβδομάδα
    το έκαναν ξαφνικά για να μην μπορούμε να οργανωθούμε
    και εγώ τελευταία στιγμή το είδα και το ανέβασα
    @αλλενάκι

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...