Montag, 27. Februar 2012

Αποανάπτυξη: Ας την κάνουμε πράξη.

Βιβλία υπάρχουν πολλά και πολύ καλύτερα από τα επίσημα σημερινά ξενέρωτα και τοξικά

Πιστεύω ότι για την Ελληνική κρίση έχουν ειπωθεί τα πάντα και από τους πάντες. Νομπελίστες, ξενομπελίστες, πολιτικοί παράγοντες και απολιτικά υποκείμενα, συνειδητοποιημένοι πολίτες και ασυνείδητοι πολιτικοί, έξυπνοι και ηλίθιοι. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να προστεθεί.
Θα χρεοκοπήσουμε επισήμως, αλλά και όχι
Θα γυρίσουμε στην δραχμή, αλλά και όχι.
Θα ξαναπεράσουμε σε τροχιά ανάπτυξης το 2013 ή το 2015 ή το 2016 ή το 2020 και τώρα εσχάτως το 2040, όταν το χρέος θα ανέλθει ή θα κατέλθει εκεί που το είχαμε αφήσει το 2009, τότε δηλαδή που ο προδότης Πρωθυπουργός και ο εξίσου πουλημένος υπουργός των οικονομικών του, διακήρυττε δεξιά και αριστερά ότι αντιμετωπίζει τον τιτανικό και ότι έχει την ατυχία να είναι πρωθυπουργός ενός διεφθαρμένου λαού. Δηλαδή στο 120% του ΑΕΠ. Βέβαια δεν διευκρινίζεται πόσο θα είναι το ΑΕΠ το 2040, ούτε πόσοι Έλληνες θα έχουν πεθάνει από λιμό ή λοιμό ή από απλή πνευμονία ή από νεφρική ανεπάρκεια αφού τα φάρμακα θα υπάρχουν αλλά μόνο για τους λίγους και τα νοσοκομεία θα εξελιχτούν σε Χίλτον που μόνο οι διαλεχτοί του Θεού Μαμωνά θα έχουν πρόσβαση.
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι θα αποθάνουμε μαζί με τους φίλους (υπάρχουν τέτοιοι άραγε;) και εχθρούς μας.
Κάθε μέρα που θα μας ξημερώνει τα μαντάτα θα είναι όλο και πιο χάλια και για όλα αυτά φταίει κατά 85% η πολιτική ηγεσία της Πατρίδας μας από Σημίτη και μετά (ο Σημίτης και η ομάδα του ευθύνονται τα μάλλα γιατί έβαλαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη είτε δρώντας ως προδότες του Ελληνικού Έθνους συνειδητά, είτε ως χαζοχαρούμενοι πανηλίθιοι που δεν ήξεραν πού τους πάνε τα τέσσερα και δεν πήραν απολύτως καμία μέριμνα.
Το λέω και το ξαναλέω: Δεν είναι δυνατόν να έχουμε παραδώσει το εθνικό μας χρηματοπιστωτικό σύστημα σε άλλη Αρχή και η ίδια αυτή Αρχή να δανείζει με 0% σπρέντ (δηλαδή επιτόκιο πάνω από αυτό της Ε.Κ.Τ.) την πλούσια και εξαγωγική Γερμανία και με 5% ή και με 6% την πτωχή Ελλάδα. Αυτής της  φτωχής Ελλάδας που πιο πριν οι ίδιοι αυτοί άθλιοι γραικύλοι κατέστρεψαν όλες τις παραγωγικές υποδομές της, λέγοντας παντού ναι σε όλα. Τείνω να πιστεύω όλο και πιο πολύ την πρώτη εκδοχή, όλες οι ενδείξεις αυτά λένε. Δεν μπορεί μια ολόκληρη κουστωδία οικονομικών επιστημόνων να μην ήταν σε θέση να προβλέψουν αυτήν την εξέλιξη!
Και για να ολοκληρωθεί η προδοσία της πολιτικής μας ηγεσίας, ο σημερινός τραπεζικός υπάλληλος, που μας έστειλε η ΕΚΤ συμφώνησε να μην κουρευτούν τα ομόλογα που έχει αγοράσει η ΕΚΤ, δίνοντας της την ευκαιρία να βγάλει από την παρούσα πτώχευση μέλους κράτους, του οποίου διαφεντεύει το χρηματοπιστωτικό του σύστημα, το απίστευτο ποσοστό κέρδους των 35% με 50%, ανάλογα με το ποσόν που η ίδια έχει αγοράσει τα ελληνικά ομόλογα, προκειμένου δήθεν να βοηθήσει την Ελλάδα.
Σήμερα δεν υπάρχει κανείς που να μην γνωρίζει ότι η Γερμανία, έχει σώσει τις δικές της τράπεζες από τα υψηλά επιτόκια που καταβάλει η Ελλάδα. Το λένε οι ίδιοι οι Γερμανοί.
Σήμερα, έμαθα ότι κλείσανε το Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων. Δηλαδή τέρμα τα δωρεάν βιβλία.
Μήπως έφτασε η ώρα να αλλάξουμε ρότα;
Να ξεχάσουμε τον τρόπο που ζούσαμε μέχρι σήμερα;
Να πετάξουμε τα βαρίδια της καταναλωτικής κοινωνίας που μας υποδούλωσε πρώτα πνευματικά και τώρα και στην πραγματικότητα;
Αν θέλετε ξεκινήστε με μια βόλτα στο σπίτι σας και διαλέχτε ότι δεν σας είναι απολύτως απαραίτητο και πετάξτε το!
Ξεκινάω εγώ το μέτρημα:
Ακυρώστε το κινητό, βάλτε στην μπάντα τα παραπάνω από 2 ζεύγη παπούτσια, (ψάχνουμε να βρούμε τσαγκάρη στην γειτονιά μας), μην ξαναγοράσετε ρούχα πάνω από 5 αλλαξιές και ποτέ μάρκας εκείνης ή της άλλης, ξεκινάμε να μπαλώνουμε τα παλιά μας ρούχα, βάλτε το αυτοκίνητο σε ακινησία, τέρμα οι αγορές παιγνιδιών, τέλος οι εκδρομές στην αλλοδαπή, τα εισαγόμενα τρόφιμα, τα είδη διατροφής εκτός εποχής.
Κάνουμε οικονομία στο ρεύμα, στο νερό, στο τηλέφωνο. Μιλάμε πάντα κάτω από 3 λεπτά, εκτός ειδικών περιπτώσεων.
Και τώρα στο φλέγον θέμα των σχολικών βιβλίων: Στα σχολικά βιβλία, υπήρχε κατά τη γνώμη μου και μεγάλη σπατάλη, αλλά και μεγάλη ιδεολογική παρέμβαση από ξένους παράγοντες ( όπως το πρακτορικό και τουρκολάγνο ΕΛΙΑΜΕΠ του Σόρρου ). Το πρώτο είναι πιο εύκολο να αποφευχθεί, με την επιλογή ενός οίκου που θα  εκδίδει τα βιβλία με το ελάχιστο κέρδος.
Όταν θα έχουν φύγει όλα τα βαρίδια της κατανάλωσης, η διάθεση 50 ευρώ για βιβλία είναι παιγνίδι μπροστά στις εκατοσταριές που πληρώνουν οι γονείς για τα κινητά των παιδιών τους και για τα ρούχα ονομαστών οίκων παιδικής και εφηβικής μόδας. Άσε που ο κάθε μαθητής πρέπει να μάθει να φυλάει το βιβλίο του μέχρι το τέλος της σαιζόν και να το πουλάει την επόμενη χρονιά ή να τα χαρίζει.
Σκεφτείτε πόσα δένδρα θα σώσουμε, αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το χαρτί που πετάει κάθε χρόνο ο κάθε μαθητής, αφού παίρνοντας τα βιβλία δωρεάν δεν έμαθε να τα προστατεύει.

Θα μου πείτε, βέβαια και με το δίκιο σας, αυτά λέει και η κ. Αννα Μπίλντερμπεργκ, αλλά για να θυμηθούμε και τον Μάρξ, η αστική τάξη θα πουλήσει το σχοινί που θα την κρεμάσουμε.
Ας ξεκινήσει ένα κίνημα που θα λέει τέρμα η Vodafone η Nike, η Addidas, η H&M, η Puma, η Lacoste και τόσες άλλες μάρκες που δηλητηριάζουν το πνεύμα μας και το σώμα μας και ας ακουστεί με αποφασιστικότητα «εδώ και τώρα θα αποφασίσουμε εμείς για τα σχολικά βιβλία των παιδιών μας» και θα δείτε πότε θα πάρετε τα υποχρεωτικά φυλλάδια της κυρίας Μπιλντερμπεργκ”

Ξεκινήστε με ελπίδα για το αύριο, γιατί πιστεύω ότι το αύριο ανήκει σ’ εκείνους  που θα έχουν εθιστεί να ζουν πτωχικά μέχρι αηδίας.

6 Kommentare:

  1. Έχεις δίκιο σε όλα και είναι τόσο εφιαλτικά.

    AntwortenLöschen
  2. καλησπέρα Roadartist!

    Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!

    AntwortenLöschen
  3. Ange-ta αυτά όλα που λες έχουν γίνει σε μια πολυμελή οικογένεια σαν τη δικιά μου από το καλοκαίρι 2010 αλλά δεν φτάνει.Εχουν γίνει και περικοπες στα χαράτσια γιατί δεν υπάρχουν,περικοπές στα όνειρα και τα σχέδια καταπολέμηση των φόβων και των τρόμων που διαδίδουν οι εχθροί εντός των τοιχών που θεωρούν το λαό μας όνειδος! Αλλαγή προσώπων και πολιτικών είναι το ζητούμενο αλλά υπό την κατοχή τραπεζιτών δεν βλέπω εκλογές ή απαγκίστρωση......

    AntwortenLöschen
  4. Φίλε Διόνυσε,

    Όταν τα έγραφα ήξερα ότι άνοιγα ανοιχτές πόρτες. Το ίδιο έχω κάνει και γω, με εξαίρεση το κινητό που φαντάζομαι ότι και συ το κρατάς λόγω δουλειάς.

    Σπούδασα στην αλλοδαπή και χρηματοδότησα τις σπουδές μου δουλεύοντας. Σήμερα, μετά από μια πετυχημένη καριέρα, νοιώθω την πίεση της φτώχειας πιο μεγάλη από τότε που δεν είχα στον ήλιο μοίρα.

    Η μόνη μου παρηγοριά είναι ότι δεν έχω παιδί να θρέψω ή να σπουδάσω, καθόσον αυτό συντελέστηκε στις καλές εποχές.

    Υπομονή, οι καλές μέρες πέρασαν.

    AntwortenLöschen
  5. και εγώ στην ίδια κατάσταση είμαι

    αλλά και η συνειδητή φτώχια δεν είναι λύση

    διότι τελικά "τους πέρασε" αυτό που ήθελαν

    αυτοί στα τρισεκατομμύρια με τις περιουσίες τους αλώβητες και μεις να κοιτάμε να τη βγάλουμε με ανταλλαγές...

    "σπαρτιάτικα", αλλά εξ ανάγκης και όχι εκ πεποιθήσεως...

    αν ήταν εκ πεποιθήσεως θα ήμασταν και σε διαφορετική κατάσταση ως λαός...

    @αλλενάκι

    AntwortenLöschen
  6. @ αλενάκι,
    Έχεις μεν δίκιο, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξεκινήσει κανείς να ζει με ολίγα και να πετάξει τα περιττά αν δεν δημιουργηθεί η ανάγκη. Αλλά η δική μας ολιγάρκεια θα είναι και ο τάφος τους. Τι θα τα κάνουν τα δις? Θα ζουν περιστοιχισμένοι με τους ομοίους τους, εγκλωβισμένοι μέσα στα λεφτά τους; Ε, τότε ο κόσμος θα ξαναγίνει δικός μας.

    AntwortenLöschen

καλημέρα και καλά σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...